Home » Archief » Het Land van Wierd Duk


[23.07.2023]

Het Land van Wierd Duk

Peter Breedveld

‘Groetjes uit het Land van Wierd Duk’, tweette ik als commentaar op een filmpje van een Nederlandse toerist die op Mallorca op het hoofd van een slapende man poepte. Alle Duk-rukkers boos, natuurlijk. want ik gaf Duk de schuld, ik was geobsedeerd door Duk en moest psychiatrische hulp zoeken, die poepende aap kwam uit het land van Frontaal Naakt of nee, uit dat van mijn vriendin Hassnae Bouazza.

Ik geef Duk natuurlijk niet de schuld van het wangedrag van Nederlandse toeristen, en de meeste mensen begrijpen wel dat ik een ironische kwinkslag maakte door het er bij de inwoners van het Land van Wierd Duk, de naam van Duks podcast, in te wrijven dat het roomblanke Nederlanders zijn, die zich steeds extremer misdragen in het buitenland. Vorig jaar schopte een groepje vertegenwoordigers van Neerlands Trots een man dood, ook op Mallorca, en in de Belgische kustplaats Knokke krijgen de plaatselijke wetshandhavers versterking van de Nederlandse politie omdat de Nederlandse jeugd de boel dáár terroriseert.

Afkomst doet ertoe

“Afkomst doet er heel erg toe”, tweette Duk laatst nog toen hij weer eens tegen Marokkaanse Nederlanders aan het hitsen was, maar als het witte mannen zijn die dood en verderf zaaien, brandschattend en verkrachtend door de straten van hun gastland trekken, is-ie altijd opvallend stil. De krampachtigheid waarmee de culturele achtergrond van de misdragende Nederlanders als factor wordt ontkend, is ook opvallend in het bericht in Het Algemeen Dagblad over de poepende toerist. Terwijl de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap zich moet verantwoorden voor elke Marokkaanse Nederlander die een koekje uit de trommel pikt, want cultuur, beweert een emeritus hoogleraar in het AD ‘de wandaad van deze Nederlanders niet te kunnen verklaren uit waarden die volgens wetenschappelijk onderzoek kenmerkend zijn voor de meeste Nederlanders’. “Het lijkt me dat we hier te maken hebben met ballorigen” aldus de geleerde. “Misschien een groepje dat ongeremd was door drank of drugs en daarom zo’n ‘grap’ durfde uit te halen.”

Ah, maar drank en drugs zijn heel erg een deel van de Nederlandse cultuur. Bier is de kurk waar het Nederlandse sociale leven op drijft. Binge-drinken is de norm, dronken worden het doel. Dus daar ga je al. Zuipen = Nederlandse cultuur.

En verder zijn dit geen “ballorigen”, iemand op zijn hoofd poepen is niet “ballorig”, het is een extreem agressieve aanval op iemands waardigheid, uiterst vernederend, ontmenselijkend, beestachtig. Het is terreur.

Kinderen opvoeden

Ik denk wel dat ik dit beestachtige gedrag kan verklaren vanuit typisch Nederlandse waarden. Ten eerste de opvoeding: daar doen Nederlanders niet aan. Kinderen opvoeden vinden ze fascistisch, vonden ze al in de 17e eeuw. Als je kinderen iets verplicht, gaat het ze alleen maar tegenstaan, zeggen Nederlandse ouders. Daarom terroriseren Nederlandse kinderen overal waar ze komen, hun omgeving. Iedereen heeft een hekel aan ze.

Dan is er dat rare superioriteitscomplex, dat Nederlandse kinderen met de paplepel krijgen ingegoten. Nederland is de beste, Nederland is de morele gids voor de rest van de wereld, Nederlanders zijn gul en tolerant, Nederlanders verzetten zich het dapperst tegen de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog, Nederland heeft wat Groots verricht in Nederlands-Indië, iedereen houdt van Nederland en de Nederlanders zijn superieur.

Gewoon omdat het kan

Combineer dát met de enorme populariteit die media als GeenStijl en Powned genieten, geprezen en geëerd door intellectuelen, journalisten en politici, want lekker taboedoorbrekend, een jongen poep laten eten, “gewoon omdat het kan”, lezers aanmoedigen te “fappen” op een “lekkere PvdA-chick” die in elkaar was geslagen door haar vriend, gewoon omdat het kan, een feministische actievoerder afficheren als hoer, gewoon omdat het kan, sneren over de dood van het “wijf” van een minister, gewoon omdat het kan, oproepen tot verkrachting en aanranding, gewoon omdat het kan, mensen framen en vernederen omdat ze niet voldoen aan de criteria van een fatsoenlijk burgerleven, die GeenStijl hanteert, gewoon omdat het kan.

En dan krijg je dit soort polderapen, die op het hoofd van een man poepen, gewoon omdat het kan. Want zij zijn beter dan die man, zij zijn God en die man is niks, een sukkel, geen Nederlander. En bovendien is het kankervet, ja toch, niet dan. Gewoon omdat het kan.

Dus daar sta je dan met je gejeremieer, dan in, dag uit, over migranten en vluchtelingen die alleen maar komen om de boel te versjteren, wier cultuur niet bij die van ons past, met je gebazel over onze superieure beschaving, je witte suprematisme. Waar zijn de ouders? Waar zijn godverdomme de ouders?

Groetjes uit het land van Wierd Duk.

Psychopathisch narcisme

Natuurlijk gaan niet alleen Nederlanders zo extreem ver om hun filmpjes viraal te laten gaan op de sociale media. Ik las pas een stuk in The Guardian over popartiesten die bekogeld worden door de bizarste dingen, bijvoorbeeld een reusachtige Brie, seksattributen, Bebe Rexha moest naar het ziekenhuis omdat ze iemands telefoon tegen haar hoofd kreeg. Allemaal om dat ene speciale moment te creëren waarin de gekke fratsenmaker centraal staat. Alles voor die vijftien minuten roem, die zolang mogelijk moeten worden uitgerekt. Het is een cultuur van psychopathisch narcisme.

Je zou jezelf ook beroemd kunnen maken door goede daden te verrichten, iets voor anderen te doen, de wereld mooier te maken, maar dat is niet cool, want dan ben je een “deugmens”, en deugmensen worden veracht. In het Land van Wierd Duk.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 23.07.2023 @ 11:37

[Home]
 

1 Reactie

op 23 07 2023 at 11:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS