Home » Archief » Poldertaliban


[26.05.2011]

Poldertaliban

Peter Breedveld

“De vrijheid van meningsuiting wordt door het CDA geofferd op het altaar van de normen en waarden”, zei Mark Rutte, drie jaar geleden bij de opening van de Vrijdenkersruimte, een broeierig lokaaltje in het parlementsgebouw, waar ‘verboden’ cartoons en schilderijen hangen, onder andere van Gregorius Nekschot.

Kennelijk was het niet het offeren van de vrijheid van meningsuiting, waar Rutte het moeilijk mee had, maar het soort altaar waarop dat werd gedaan. Rutte offert nu immers zelf de vrijheid van meningsuiting op het altaar van hypocrisie en politiek opportunisme.

Het lijdt geen twijfel dat de VVD opeens haar steun intrekt aan een wetsvoorstel ter afschaffing van het verbod op smadelijke godslastering om de SGP te paaien. ‘De SGP bepleit een revitalisering van deze slapende wetsbepaling’, staat in de SGP-nota ’De islam in huis’ (2005). Gisteren (25 mei) zei SGP-leider Kees van der Staaij in dagblad Trouw dat de wet voor de SGP ‘grote symbolische betekenis’ heeft en dat het ‘voor de partijen goed zou zijn om van het schrappen van het verbod af te zien’. In het boek Vloeken als een Hollander schrijft Van der Staaij: ‘Het is de taak van de overheid als Gods dienares om al wat mogelijk is te doen om de lastering van zijn naam tegen te gaan’.

Gregorius Nekschot blijft dus gewoon het risico lopen te worden gearresteerd, alleen is dat nu vanwege de christenen in plaats van de moslims, en blijkbaar vinden ze het bij de VVD dan geen probleem. Bij de PVV ook niet, trouwens. Wie er op durft te wijzen dat dezelfde types, die dag en nacht bezig zijn met het bestrijden van moslimfundamentalisten, met dezelfde passie de gedoogsteun van de SGP bagatelliseren, wordt door Het Vrije Volk, uitvalsbasis voor Wilders’ virtuele knokploegen, uitgescholden voor ‘linkse flapdrol’ die het verschil niet kent tussen ‘volklore’ en geweld.

Op Twitter noemde Tofik Dibi de SGP sarcastisch ‘de Poldertaliban’ en meteen viel half Twitterland over hem heen. Toen Geert Wilders in februari sprak over een ‘totale oorlog’ en de ‘bevrijding’ van Nederland van de ‘poldertaliban’, waren Kustaw Bessems van dagblad De Pers en ik de enigen die dat opmerkelijk vonden.

Je mag de SGP niet met de fundamentalistische islam vergelijken, vinden ook veel progressieve intelligentsia, die zich kennelijk laten inpakken door de beschaafde manieren, de scherpe intelligentie en de droge humor van de SGP’ers op het Binnenhof. De SGP vindt zelf ook dat moslimfundi’s en gereformeerden twee héél verschillende dingen zijn. Ik kom tot een andere conclusie als ik de SGP-nota ’De islam in huis’ lees.

Zo staat er dat de SGP, net als de islam, naar een theocratie streeft, dus naar een ‘bestel waarin de overheid zich laat leiden door het Woord van God’, maar de SGP gelooft niet in ‘machtspolitiek’ en wijst ‘geloofsdwang’ af. Nou ja, dat kun je van veel moslims ook zeggen, dat ze niet in machtspolitiek geloven. Dat geloofsdwang uit den boze is, staat zelfs expliciet in de koran.

De SGP kan het leuk brengen, maar waar het om gaat, is dat ze naar een theocratie streeft, naar een wet op basis van de bijbel. Daarin staat onder andere: ‘Wie des Heren naam lastert, zal den dood sterven, de gehele gemeente zal hem stenigen.’ Dat is precies de bijbelpassage die rechtsgeleerde Matthijs de Blois in ‘Vloeken als een Hollander’ als argument gebruikt om het verbod op godslastering te handhaven. Kijk, dan kan Van der Staaij wel sussend tegen Trouw zeggen dat het verbod tóch zelden wordt gebruikt, ik word er zo niet geruster op.

Ook wat betreft de discriminatie van vrouwen meent de SGP een streepje voor te hebben op de moslims. ‘De man is het hoofd van de vrouw. Die orde heeft God in de schepping gelegd’, zegt de nota. Maar dat betekent niet dat vrouw en man in de ogen van de SGP ongelijkwaardig zouden zijn! O nee! Mannen en vrouwen hebben gewoon verschillende taken. Maar dan die moslims! Die zien vrouwen als hun bezit, waarmee ze kunnen doen wat ze willen. Dan krijg je huiselijk geweld, en eerwraak en alles.

Hou toch op, huiselijk geweld en incest en alles wat God verboden heeft, komt ook in gereformeerde huizen voor. En de SGP discrimineert vrouwen, daar doen al die praatjes en het gewijs met die SGP-vingertjes naar anderen niks aan af.

Vorige week heeft de SGP nog tegen een gedeputeerde gestemd omdat ze een vrouw is. Maar het is niks persoonlijks, zegt ze er dan bij. Wat een hilarisch argument. “Je mag er niet in omdat je een neger bent, maar het is niks persoonlijks hoor!” “Ik koop niet van joden, maar het heeft niks met je persoon te maken.”

In dat licht is het interessant om dit interview met de eerste vrouwelijke rechter van Egypte, Tanahi al-Gabali, te lezen, die zich beroept op de sharia om vrouwenrechten af te dwingen.

En zo staat er nog veel meer in de SGP nota over de islam die meer over de SGP zegt dan over de islam, en die elk vrijheidsminnende mens de haren te berge doet rijzen. Zo misplaatst is het dus niet om die partij gekscherend en hyperbolisch ‘Poldertaliban’ te noemen. En hoe beschaafd de staatkundig gereformeerden zich ook presenteren, zelf schuwen ze de verbale voorhamer ook niet: ‘In de kern staat de islam vijandig tegenover het joodse en christelijke geloof’, staat er op hun website. PVV-taal.

Maar voor dergelijke overwegingen heeft de VVD nu even geen tijd. Het recht van een homo om voor de klas te mogen staan, de positie van vrouwen, het is allemaal even van ondergeschikt belang, legde Loek Hermans uit in Nieuwsuur. Nu gaat de economie even voor. Vrijheid van meningsuiting, gelijkheid, vrouwen- en homorechten, allemaal luxe-artikelen in de ogen van de VVD.

Als het straks echt moeilijk wordt in Nederland, bijvoorbeeld omdat de PVV de waarschuwingen van het IMF en de OESO afdoet als gezeur van ‘linkse clubs’, zie ik de VVD het verbod op kinderarbeid nog wel terugdraaien. Mensenrechten, wat moet je ermee als je met een enorm gat in je begroting zit? De zweep erover!

Peter Breedveld offert het laatste beetje sympathie, dat-ie nog voor de VVD had, op het altaar van fatsoen, rechtvaardigheidsgevoel en niet te vergeten gezond verstand.

Peter Breedveld, 26.05.2011 @ 08:38

[Home]
 

156 Reacties

op 26 05 2011 at 09:50 schreef Gerry:

Er is heel veel mis met de SGP, en het zou goed zijn als Nederland zich aan het internationaal recht zou houden. Maar de naam poldertaliban gaat me te ver. De SGP heeft hele nare meningen, maar zet die nog steeds geen kracht bij met geweld. SGP meisjes mogen gewoon naar school in plaats van dat ze scholen vernielen of leerkrachten doden. Door de SGP met de taliban gelijk te stellen bagatelliseer je de taliban. Het bekt natuurlijk lekker, maar er zouden mensen eens serieus kunnen gaan denken dat die twee op een lijn te stellen zijn. Mensen Leers heten of die bij de IND werken bijvoorbeeld.

op 26 05 2011 at 09:55 schreef Gompie:

Als de SGP net zo groot zou zijn als de PVV, was bovenstaande geuite zorg oprecht geweest. In de huidige realiteit die de waarheid is, is het natuurlijk niets minder dan ordinair ‘jijbakken’: “De bijbel heeft het ook over stenigen, hoor!” De

SGP wil van Nederland een theocratie maken, zoals de Partij voor de Dieren Nederland terug wil geven aan de dieren, bij wijze van spreken. Zo wat? Iedereen ziet in dat dit nooit zal gebeuren. En dan dat gedoe over die homoleraren. Hebben die niet altijd al voor de klas gestaan? Natuurlijk! Het is wat mij aangaande alleen maar een goede zaak, dat leraren het niet over hun seksuele uitspattingen hebben, terwijl ze feitelijk les zouden moeten geven.

De SGP is en blijft een machteloze splinter die nooit iets voor elkaar zal krijgen. Het verbod op godslastering blijft omdat Wilders dat wil.

op 26 05 2011 at 10:15 schreef Mart:

@Gompie:

Dus het feit dat een fundamentalistische theocratische partij maar 1 zetel heeft is genoeg om samenwerking goed te praten?

Peter heeft gelijk. Mensen wringen zich echt in de raarste bochten om deze constructie goed te praten.

op 26 05 2011 at 10:22 schreef Sasha Berkman:

We hebben nu te maken met neo-liberalen en anti-moslimfascisten die vanwege opportunistische redenen zaken gaan doen met christenfundies. De christenfundies zijn net zomin als moslims een echte bedrijging voor ons land omdat we als samenleving gewoon weerbaar genoeg zijn. Het gevaarlijkst zijn de lieden van de PVV/VVD en het CDA.

op 26 05 2011 at 10:29 schreef Pyt van der Galiën:

De SGP een machteloze splinter die nooit iets voor elkaar zal krijgen? En het verbod op godslastering blijft omdat Wilders dat wil? Welnee, dat blijft omdat de VVD om de SGP te paaien niet langer meewerkt aan een wetsvoortel dat verbod af te schaffen. En waarom dacht je dat we de VVD nooit meer horen over koopzondagen?

Je opmerking over homoleraren slaat al helemaal nergens op, Gompie. Homoleraren hebben het over hun sexuele uitspattingen in plaats van dat ze les geven? Dat slaat toch als een tang op een varken?

Peter heeft volstrekt gelijk: we zien een ultra-reactionaire, christelijk-fundamentalistische splinter die nu invloed gaat krijgen op het regeringsbeleid. Mensenrechten en liberalisme (waar de VVD eigenlijk voor zou moeten staan) worden vrolijk opgeofferd voor de macht. Het politieke cynisme ten top.

op 26 05 2011 at 10:57 schreef babs:

Zou graag zien wat de reacties zijn van Gompie en al die anderen als Tariq Ramadan 2 zetels in het parlement haalt en vervolgens een deal met de PvdA en GroenLinks sluit dat Suikerfeest een nationale feestdag wordt.

Ik kan me op zich deze deal van de VVD met de SGP wel voorstellen, ik vind de samenwerking met de PVV eigenlijk een stuk erger. En ik vind de opmerking ‘Nederland teruggeven aan de Nederlanders’ onvergefelijk.

op 26 05 2011 at 11:00 schreef André Richard:

‘Poldermoslimbroeders’ zou misschien een betere (in de zin van: nauwkeuriger) benaming zijn, maar is natuurlijk propagandistisch lang zo effectief niet.
Nog beter zou ‘Polderchristenbroeders’ zijn, maar ‘christenbroeders’ hééft al een betekenis, die bovendien de connotaties met ‘moslimbroeders’ niet dekt. De toevoeging ‘polder’ is dan ook meteen zinloos.
Overigens ben ik van mening dat de SGP verboden moet worden.

op 26 05 2011 at 11:13 schreef Pyt van der Galiën:

Ja, met ‘Nederland teruggeven aan de Nederlanders’ liet Rutte zich echt in de kaart kijken. Overigens kan ik me de deal met de SGP ook wel voorstellen.

Blijft staan dat de SGP een doodenge partij is en ik zo langzamerhand geneigd ben te denken dat de VVD (en trouwens ook het CDA) bereid is werkelijk álles op te offeren op het altaar van de macht.

op 26 05 2011 at 11:45 schreef MNb:

Vandaag ben ik het met Babs eens.
Meestal ben ik niet zo weg van Elma Draijer – ze verstopt nogal eens islamofobie onder een pseudofeministisch sausje. Hier geeft ze een paar interessante feitjes over de betreffende blasfemiewet:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/opinie/article/detail/2437365/2011/05/26/De-VVD-zou-zich-diep-moeten-schamen.dhtml

Jaja, ook onze mannenbroeders zijn bepaald niet vrij van hypocrisie. Ze willen alleen hun eigen particuliere god beschermen tegen lastering.

op 26 05 2011 at 11:50 schreef MNb:

Omdat dat wetsartikel over blasfemie dood is sinds de bekende rechtszaak waarbij Reve terecht stond maak ik me er ook niet zo druk om. Dan dit:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/politiek/article/detail/2437188/2011/05/25/Verbeet-had-term-islamitisch-stemvee-niet-mogen-tolereren.dhtml

De term islamitisch stemvee werpt een heel ander licht op Wilders’ pleidooi voor verdoofd slachten.

op 26 05 2011 at 12:12 schreef yurp:

@Gompie

En fundementalistische moslims hebben géén zetel. Dus waar maakt de PVV zich druk om?

op 26 05 2011 at 12:41 schreef hallo:

“Peter Breedveld offert het laatste beetje sympathie, dat-ie nog voor de VVD had, op het altaar van fatsoen, rechtvaardigheidsgevoel en niet te vergeten gezond verstand.”

Mooi neergeschreven. Ook ik ben nu mijn laatste restje sympathie verloren voor de VVD.
Een verobod op godslastering is de VVD onwaardig. Ruttes politieke spel loopt gigantisch uit de hand.

Overigens was het de christen Opstelten (VVD) die in 2003 als burgemeester van Rotterdam pal stond achter het handhaven van het wettelijke recht dat nieuw aan te stellen huwelijksambtenaren toentertijd nog hadden, om homoseksuele partners hun diensten te weigeren.

@Gompie twee vragen:
* Waarom zouden homoseksuelen seksuele uitspattingen hebben en die vervolgens met kinderen willen delen?
* Wil je kinderen seksuele voorlichting onthouden?

op 26 05 2011 at 12:41 schreef Wazzup:

De laatste paragraaf toont echte relevantie: hoe pakt een verbond uit als economische stagnatie structureel wordt? Iemand moet dan als zondebok fungeren uiteraard en dat is uiteraard de vreemdeling.

Tegelijkertijd leidt het af – waarom zou je dubieuze uitspraken voortdurend onder de loep nemen? Simpel, dat is nu eenmaal de journalistieke cultuur in Nederland – programma’s als Nieuwsuur of P&W hebben geen eens een financiële redactie. RTL7 doet nog een vertwijfelde poging maar de tijd dat de beurs een indicatie gaf is allang voorbij. En zo krijgen politieke statements van Rutte, De Jager of Europarlementariërs automatisch economische waarde.

Bij zoveel geestelijke armoede kun je maar een ding doen, een driewerf godverdomme uitroepen.

op 26 05 2011 at 12:56 schreef Sasha Berkman:

http://www.nrcnext.nl/columnisten/2011/05/26/juist-nu-gvd/

op 26 05 2011 at 13:42 schreef Sandro:

MNb, niet zo hypocriet over de term stemvee..ook hierbij geldt weer dat andere partijen, en dan met name de SP, flink boter op hun hoofd hebben.
Tik eens op google in:
stemvee site:sp.nl -islamitisch

En natuurlijk is de SGP een vreemde eend in de bijt in de huidige tijd. Een eend met vreemde gedachtenkronkels en best wel enge ideeën. Maar noem mij eens één politieke partij die niet zijn gedachtengoed (deels) verkwanseld om aan de macht te komen of blijven.

op 26 05 2011 at 13:58 schreef Wazzup:

Da’s een goede NRC-column – ik negeer dan maar het feit dat de gekozen voorbeelden eenzijdig gekozen zijn en zou de conclusie willen toevoegen dat de ‘vrijdenkersruimte’ maar nog meer het maatschappelijk bereik van de politiek in een land tegenwoordig feitelijk wordt bepaald door haar kredietwaardigheid.

op 26 05 2011 at 14:09 schreef Niek Holtz@ppel:

Behalve dat de SGP theocratisch is en een tegenstander van de democratie met gelijkheid voor alle mensen, heeft de SGP ook een antisemitisch verleden. En dan niet alleen met woorden, maar ook met daden. Tijdens de Bezetting was Ds. Kersten ronduit fout, hij stimuleerde het aangeven van joodse kinderen die op Christelijke scholen zaten.

http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11376f89.htm

http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=6111

http://www.refdag.nl/opinie/ds_kersten_ambivalent_tegenover_joden_1_230196

Kijk, daar hoor je die zelfverklaarde “Vrienden van Israël” niet over. Maar ja, filosemitisme is dan eigenlijk ook gewoon antisemitisme

op 26 05 2011 at 14:10 schreef Frans Weerts:

De VVD is zich het opportunisme eigen aan het maken, dat voorheen door het CDA werd geclaimd. Door aan te schurken tegen de PVV-standpunten is de partij als grootste uit de verkiezingen gekomen.

Een pyrrusoverwinning, want het zal de vooral de PVV de komende jaren in de kaart spelen.

Verder is de ‘kritische’ CDA’er Gerd Leers die zich ontpopt als ledepop van Wilders c.s. Die als hofnar die Nederland isoleert inzake het Europese immigratiebeleid. En wel in bijzonder negatieve zin.

Wij zijn het lachertje van Europa en de SGP staat handenwrijvend toe te kijken.

Mark Rutte is totaal de weg kwijt.

op 26 05 2011 at 14:12 schreef Bigpete:

Ik heb niks op met moslims, ik heb ook niks op met de SGP.
Poldertaliban slaat echter totaal nergens op. De SGP is , hoe afkeurenswaardig je ze ook vindt, een club van stijve grijze muizen die geen vlieg kwaad doen. De taliban is synoniem voor terreur, moord, onderdrukking en verminking.

De vergelijking is grotesk en absurd.

op 26 05 2011 at 14:18 schreef Frans Weerts:

sorry voor de verschrijvingen

op 26 05 2011 at 14:19 schreef Jabir:

@Gerry

Om het duidelijker te maken zou je ook kunnen zeggen: de poldertaliban onder de christenhonden. Dan bestaat daar geen misverstand over. Maar los daarvan is het natuurlijk wel vergelijkbaar met de Taliban, als je bedenkt hoeveel dochters uit de bible belt misbruikt worden, hoe ze lange rokken moeten dragen, hun fundamentalisme. Dus ‘Polder Taliban’ is een passend etiket.

op 26 05 2011 at 14:20 schreef Sasha Berkman:

PVV’ers blijven hun leider verdedigen hoe onbeschoft en hoe Hitleriaans zijn uitspraken ook zijn.
http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/onbeschoft_gedoogvee/ < mooie cartoon.

op 26 05 2011 at 14:20 schreef ‘SGP is de poldertaliban’ - Sargasso:

[…] Harm‘SGP is de poldertaliban’26-05-2011 om 14:20 door Dimitri Tokmetzis‘SGP is de poldertaliban’fundamentalisme, SGP, Waan v/d Dag var […]

op 26 05 2011 at 14:25 schreef Roots:

Vanwaar de benaming christenhonden?

op 26 05 2011 at 14:52 schreef Jabir:

@Roots

Vraag je je dat ook af als iemand het heeft over ‘geitenneukers’? Ik voelde blijkbaar de aandrang om me op pejoratieve wijze over fundamentalistische gristenen uit te laten.

op 26 05 2011 at 14:59 schreef Sandro:

Laten we ons om iets anders zorgen maken, gezien het zetelverloop van 1922 tot heden is de SGP een marginale partij – niks meer en niks minder:

1922-1925: 1 zetel (van de 100)
1925-1929: 2 zetels
1929-1937: 3 zetels
1937-1956: 2 zetels
1956-1994: 3 zetels (van de 150)
1994-1998: 2 zetels
1998-2002: 3 zetels
2002-heden: 2 zetels

op 26 05 2011 at 15:01 schreef Gompie:

@yurp De PVV maakt zich volgens mij druk om moslims. Volgens het OM maakt Wilders zich alleen druk om de Islam.

@hallo Op jouw vraag: “Waarom zouden homoseksuelen seksuele uitspattingen hebben en die vervolgens met kinderen willen delen?” heb ik geen adequaat antwoord. Uiteraard hebben homo’s seksuele uitspattingen, evenals necro’s, beestengebruikers, hetero’s etc. Dergelijke uitspattingen behoren als vanouds tot het privédomein van de dader. Het kan me persoonlijk helemaal niets schelen met welke misselijkmakende wellustigheidswerken men zich bezighoudt. Zolang men het voor zichzelf houdt is er niets aan de hand. Als je daarentegen op een Christelijke of Islamitische school tegen de kinderen zegt: “Hoi, mijn naam is Gert en in mijn vrije tijd houd ik me bezig met het type sex waar jullie God een hartgrondige afkeer van heeft,” dan zullen de kinderen en de directie en de ouders direct al doorzien dat het een inkoppertje zal worden om Gert weg te werken en dat hij door zijn lage driften – al die dingen – die obscene dingen – waarover hij constant loopt op te scheppen – niets minder dan de hel verdient.

“Wil je kinderen seksuele voorlichting onthouden?” Nee.

op 26 05 2011 at 15:01 schreef Wazzup:

Die als hofnar die Nederland isoleert inzake het Europese immigratiebeleid.
Denk je? Leers fungeert meer als de kop van jut. Heeft Europa immigratie nodig als tot 50% van de jongeren in Zuid-Europa werkeloos zijn? De komende zomer zal veel bepalen: of FN nu wel of niet de Franse presidentsverkiezingen wint, Sarkozy zal gedwongen de harde lijn kiezen.
Daarbij dicht je de Europese Commissie te veel macht toe – de Franse-Duitse as zal met instemming van Groot-Brittannië, dat zelf al voor harde maatregelen heeft gekozen, kiezen voor een keihard groen boekje in november 2011.

Wat Geerd Leers doet is helemaal niet belangrijk. Het voedt hoogstens de discussie in Nederland maar is volkomen belangrijk voor de Europese besluitvorming.

op 26 05 2011 at 15:03 schreef Pyt van der Galiën:

Het enige verschil tussen de SGP en de Taliban is, dat de SGP nooit aan de macht is geweest. God sta je bij indien je homo, atheïst of vrouw bent mocht de poldertaliban ooit daadwerkelijk aan de macht komen.

Dat de kans dat ze ooit daadwerkelijk aan de macht komen nihil is, doet er in dat verband niet toe. Het gaat om hun standpunten. “Poldertaliban” is dan inderdaad een passend etiket.

op 26 05 2011 at 15:08 schreef Niek Holtz@ppel:

@Roots, @jabir,

Theodor Holman is ooit eens strafrechtelijk vervolgd omdat hij “Nog steeds vind ik iedere christenhond een misdadiger” zei.
“Christenhond” ligt dus kennelijk gevoeliger dan “geitenneuker”.

@Bigpete,

De SGP hanteert andere methodes dan de Taliban, althans nu in de moderne tijd. Vroeger was dat wel anders. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Martelaren_van_Gorcum

Maar het begrip “Taliban” wordt hier meer gebruikt in de zin van religieuze onverdraagzamen, niet zozeer in de zin van terroristen.

@Frans Weerts,

“Rutte is een man zonder ideeën” merkte A.J. Boekestijn terecht op toen Rutte kandidaat lijsttrekker was. Nu blijkt hoe gelijk Boekestijn had. Kwam Rutte in 2006 nog vrij kosmopolitisch en progressief over, nu heeft hij Boekestijn rechts ruimschoots gepasseerd.

Rutte geeft geen leiding, maar hobbelt achter de feiten aan. Hij durft niet voor de troepen uit te gaan, maar laat zich gijzelen door het rancuneus rechtse deel van de VVD kiezers. Daarom brak hij ook de onderhandelingen over Paars+ af en zegde hij het liberalisme vaarwel om met de PVV en de SGP in zee te gaan. Thorbecke, Oud en Geertsema zouden zich omdraaien in hun graf.

op 26 05 2011 at 15:11 schreef Miriam:

@Jabir

Worden dochters in de Bible Belt misbruikt? Ik kan het me niet voorstellen. Ik heb er nog nooit iets over gehoord.

@Holtzappel
Ik begrijp je opmerking over Ds. Kersten niet, van wie ik overigens nog nooit had gehoord. Wat ik wel weet is dat de mannenbroeders van de SGP, veel meer dan de gemiddelde Nederlander, onderduik hebben geboden.
Dus waarom de ‘Vrienden van Israel’ iets van die dominee zouden moeten vinden is me een raadsel.

op 26 05 2011 at 15:36 schreef Sasha Berkman:

Als je het IMF en de OESO af doet als linkse clubs, hoe’n schaamteloze leugenaar ben je dan?
Ik vind het gewoon eng dat dergelijke types kinderen op moeten voeden.

op 26 05 2011 at 15:52 schreef berlitz:

En dan wel voor artikel 1 zijn.Hypocriet

Daar worden mensen werkelijk op veroordeeld het verbod op godslastering is symbolisch.

op 26 05 2011 at 16:02 schreef yurp:

@Sasha Berkman

Pfff, die Soeterbroek heeft vrijwel maar één thema dat hij ongrappig uitkauwt en die Illustrator computerlijntjes van hem zijn ook nog eens bijzonder saai en karakterloos. Laten ze eens een fatsoenlijke tekenaar aannemen bij Joop.

op 26 05 2011 at 16:38 schreef Roots:

@Jabir vraagt:
“Vraag je je dat ook af als iemand het heeft over ‘geitenneukers’?”

Yep.

p.s: Christenen is met ch.

op 26 05 2011 at 16:44 schreef Niek Holtz@ppel:

@Miriam,

Het waren niet de mannenbroeders van de SGP, maar de gereformeerden van vooral ARP huize die zich onderscheidden in het verzet. De SGP, met Kersten, raadde verzet af omdat de bezetter “de hand van God” was.

De “vrienden van Israël” zoals die zich bij rechts manifesteren hebben ook niet veel met jodendom. Ze zien in Israël vooral een gelegenheidsbondgenoot in hun anti-islam obsessie.

op 26 05 2011 at 16:53 schreef Jabir:

@Miriam

Een vrij fundamentele problematiek anders, die incest in orthodox-protestante gezinnen, waarover ook wel geschreven werd. Het zijn een beetje communicerende vaten, seksueel misbruik en seksuele onderdrukking. dat beperkt zich heus niet alleen tot katholieken. Uit de boilerplate van “Religiosity and Child Sexual Abuse: A Risk Factor Assessment”

http://alturl.com/sqtx6

Persons sexually abused by a relative were much more likely to be affiliated with fundamental Protestant religions . Persons sexually abused by a non-relative were much more likely to rarely or never be involved in church and religious activities and were affiliated with liberal religious denominations or indicated they were atheists or agnostics.

En als er bezwaar tegen wordt gemaakt, krijg je bijbelcitaten naar je hoofd geslingerd en wordt je een schuldcomplex aangepraat. De manier waarop is dus ook schadelijker, want godsdienstige leefregels worden gebruikt om die kinderen te onderdrukken. Want tja, stelt Spreuken 30:17 niet:

Het oog dat de vader bespot en de gehoorzaamheid aan de moeder veracht, dat zullen de raven der beek uitpikken en de jonge arenden opeten.

op 26 05 2011 at 17:26 schreef Jabir:

@Miriam

je hebt er overigens gelijk in dat de refo’s veel meer onderduikers dan andere Nederlanders hadden, een opa van me heeft zelfs zijn leven te danken aan een streng gereformeerde westlandse tuinder. Maar moet ik daar nou nog steeds dankbaar om zijn als derde generatie? Ieder gered leven is mooi meegenomen om wat voor “reden” dan ook, maar dat maakt calvinistisch filosemitisme in zichzelf niet minder verwerpelijk.

Ik zat net nog na te lezen wie Calvijn allemaal wegens “blasfemie en ketterij” liet verbranden qua “erger dan de Taliban” (Servetus bijvoorbeeld) en stuitte stomtoevallig op het stukje Calvin and the Jews:

Among his extant writings, Calvin only dealt explicitly with issues of contemporary Jews and Judaism in one treatise, Response to Questions and Objections of a Certain Jew. In it, he argued that Jews misread their own scriptures because they miss the unity of the Old and New Testaments. Calvin also wrote that the Jews’ “rotten and unbending stiffneckedness deserves that they be oppressed unendingly and without measure or end and that they die in their misery without the pity of anyone.”

op 26 05 2011 at 18:02 schreef Hans Langbroek:

Ik snap niet wat er zo erg is allemaal. De SGP is een politieke partij met eigen ideeën. Als die partij daadwerkelijk achter haar eigen ideeën staat, dan is ze goed bezig met die eigenheid in ieder geval enigszins te verwezenlijken.
Om dat te bereiken helpt ze anderen af en toe een meerderheid te verkrijgen als dat nodig is. Wel, dat heet dus parlementaire democratie. Het systeem waar een meerderheid van dit land achter staat, en waar meerderheden regeren of “winnen”.

Je kunt het hooguit niet eens zijn met iemands ideeën en visies, maar ook dat hoort er bij.

op 26 05 2011 at 18:05 schreef Roots:

‘Het zijn een beetje communicerende vaten, seksueel misbruik en seksuele onderdrukking.’

Mee eens.

http://tinyurl.com/22sjtrl

De ellende van de Islam is dat de perfecte voorbeeld mens -Mohammed himself- uitzonderlijk sexueel actief was, ook met jong grut. De Islamitische geschriften bevatten verschillende teksten die bepaalde sexueel gedragingen met zware straffen sanctioneert maar tegelijkertijd sex met zeer jonge kinderen okee vindt.

Het lijkt me niet gemakkelijk Moslim te zijn.

op 26 05 2011 at 18:41 schreef Gerry:

Jabir, seksueel misbruik komt helaas overal voor, daar hoef je niet SGP voor te stemmen. Da’s een. Een lange rok is toch een stuk minder belemmerend dan een burka, als je die twee op een lijn stelt, dan ben je al bezig met het goed praten van diezelfde burka, een buitengewoon inhumaan en weerzinwekkend kledingstuk, da’s twee.

Als je werkelijk het verschil niet ziet tussen de SGP en de Taliban, dan ben je onderdeel van het probleem. Wat zei Leers ook weer over Sahar? Dat als ze zich gewoon aan zou passen aan de plaatselijke gewoonten er niks aan de hand zou zijn. En laten we wel wezen, als de taliban inderdaad de moslimversie van de SGP zou zijn, dan had hij nog gelijk ook. Dan zouden meisjes als zij daar gewoon hun middelbare school af kunnen maken en daarna gaan studeren. Want ook de dochters van de mannenbroeders gaan naar de universiteit. Ze stoppen wel met werken als er kinders komen, maar zelfs dat steeds minder.

op 26 05 2011 at 18:44 schreef Jabir:

Onterecht roots, er zijn zeer weinig zedenzaken te vinden die een moslimman als verdachte hebben. Hier is een goed artikel erover te vinden. Nou zegt dat weinig over de hoeveelheid incest die in die kring voorkomt, zeker als je de zwijgzaamheid van religieuze gezinnen naar de buitenwereld meeneemt.

Zohra Acherrat, psychiater bij crisisopvang Fier Fryslân: ‘In zedenzaken zijn moslimmannen ondervertegenwoordigd. Daarom keken ook wij eroverheen. In veel gevallen doen meisjes geen aangifte. Het misbruik is dus niet bekend.’

op 26 05 2011 at 18:54 schreef Jabir:

@Gerry

Eigenlijk schreef ik mijn antwoord aan je al om 16:53 en 17:26. Uit onderzoek blijkt toch echt dat seksueel misbruik in orthodox protestante kringen vooral de vorm aanneemt van incest.

Geen Poldertaliban? Calvijn verbrandde mensen nog vanwege smadelijke godslastering hoor, vind je dat geciviliseerder dan onthoofden, zoals de Taliban dan weer doet? Dan kan je natuurlijk tegenwerpen dat Calvijn honderden jaren gelden leefde, maar als refo’s zich ergens op voorstaan is het wel de onveranderlijkheid van hun opvattingen.

Het is gewoon niet te verdedigen om het ene fundamentalisme te bestrijden en het andere in het zadel te helpen.

op 26 05 2011 at 18:59 schreef MNb:

“Laten we ons om iets anders zorgen maken”
Goed idee. Laten we ons zorgen maken om een partij met 16% van de Nederlandse stemmen, die van het begrip vrijheid een volstrekte aanfluiting maakt.
Vrijheid voor de Sandro’s en de Grote Pieten, knechting van de rest.

Niettemin ben ik wel benieuwd hoe de mannenbroeders reageren als een jongedame op zondag gekleed in shorts, bikinitopje en op hoge hakken door de Nederlandse biblebelt gaat paraderen. Wat denken jullie, Sandro en Grote Piet?

Ach, onze goede oude Calvijn.
“Ook is de aarde bevestigd, zij wankelt niet (psalm 93:1). Wie zal het aandurven het gezag van Copernicus boven dat van de Heilige Geest te plaatsen?”

Niet dat Luther een haar beter was:
“Sommige mensen lenen het oor aan een kwasi-astroloog, die wil aantonen, dat de aarde beweegt in plaats van de hemelen of het firmament, de zon en de maan. Wie de indruk van geleerdheid wil wekken, moet één of ander nieuw stelsel uitdenken, dat natuurlijk het beste is van alle stelsels. Deze dwaas wil heel de astronomische wetenschap ondersteboven werpen; maar de Heilige Schrift leert ons dat Jozua de zon gelastte stil te staan, en niet de aarde.”

De SGP is de club van hun geestelijke erfgenamen.

op 26 05 2011 at 19:37 schreef sigme:

Hmm. Ik dacht dat de SGP toch vrij uitgebreid heeft stilgestaan bij de rol van Kersten in de oorlog.

op 26 05 2011 at 19:51 schreef sigme:

@ Holz@appel; van de SGP-site:
Het is vrij algemeen bekend dat de houding van Kersten ten opzichte van de bezetter in het begin van de Tweede Wereldoorlog na de oorlog vragen opriep. Uit een artikeltje geplukt waarin juist het antisemitisme van Kersten betwist wordt.
( http://www.sgpj.nl/Page/sp837/ml1/from_sp_id=783/nctrue/system_id=3648/so_id=1173/Index.html )

op 26 05 2011 at 19:53 schreef sigme:

Maar goed, los van de SGP, Kersten en artikel 137c, het is natuurlijk godgeklaagd dat de VVD geen enkel principe heilig acht.

op 26 05 2011 at 20:24 schreef Roots:

@Jabir

Dat ga je toch niet menen??
De Islamitische wereld staat bol van het kindermisbruik. Kindhuwelijken zijn er aan de orde van de dag, misbruik op madrassas , de jonge mannelijke bijrijdertjes van vrachtwagen chauffeurs, de dancing boys, etc. Je zei het zelf al: het zijn een beetje communicerende vaten, seksueel misbruik en seksuele onderdrukking.
En dat mag toch wel van de Islam gezegd worden dat in general de Islam een bizar sex onderdrukkende religie is dat er bovendien vreemde denkbeelden op na houd met wie en wanneer sex toegestaan is.
Wordt een Islamitisch meisje misbruikt, tja dan is haar eer geschonden…dus ja, het zal het topje van de ijsberg zijn wat zich meldt.

Slachtoffers eerwraak vaak misbruikt door familie:
http://tinyurl.com/3a8dtgq
How do they come up with it?

Er is wat dat betreft een groot verschil tussen de Islamitische wereld, en de Christelijke wereld.
Zowel in gedragsregels/wetten op sexueel vlak, als het vermogen tot schuldbesef.

Khomeini Sexually Assaulting Crying and screaming 4 year old Girl – with parental consent

http://tinyurl.com/2uvja5d

Een wereld van verschil.

op 26 05 2011 at 20:33 schreef Peter:

Wat spui je toch altijd een hoop onzin de wereld in, Roots. Jullie zijn echt allemaal hetzelfde, met je generaliserende theorieën op basis van incidenten. Khomeini is ‘de islam’ niet en tegenover elk geval van kindermisbruik in de islamitische wereld kan Jabir weer een geval uit de christelijke wereld zetten.

Dat schiet niet op.

Dat de islam een seksonderdrukkende religie is, is je reinste kolder. In de islam wordt seks juist gevierd, zoals ik laat zien in mijn vertalingen van De Geparfumeerde Tuin en zoals Hafid Bouazza mooi heeft gedoceerd in dit essay:

Seks diende voor Mohammed niet alleen tot voortplanting, maar mocht ook genoten worden in haar eigen recht; –hij stond coïtus interruptus dan ook toe als anticonceptie.

Het christendom is daarentegen de antiseksgodsdienst bij uitstek, vanwege Paulus, die zeer vijandig stond tegenover de menselijke lichamelijkheid. Lees dit maar.

Informeer je eens voordat je wat uitkraamt. En nee, Geert Wilders en Het Vrije Volk zijn geen betrouwbare bronnen van informatie.

op 26 05 2011 at 21:11 schreef Bigpete:

Niettemin ben ik wel benieuwd hoe de mannenbroeders reageren als een jongedame op zondag gekleed in shorts, bikinitopje en op hoge hakken door de Nederlandse biblebelt gaat paraderen. Wat denken jullie, Sandro en Grote Piet?

Ze zullen het niet leuk vinden, ze zullen afkeurende geluiden maken en daar blijft het bij. Hetzelfde meisje in een talibandorp zou ter plekke gestenigd worden.

Hartverwarmend dat iemand die zelf in een bananenrepubliek woont met een drugsdealende massamoordenaar aan de macht zich zorgen maakt over één SGP zetel…

op 26 05 2011 at 21:12 schreef Jan van Dijk:

Stelletje aanstellers! Ooit in de biblebelt geweest? Nou mijn dochter en kleinkinderen wonen er. Ja lopen rustig in bikini en zijn er gelukkig. Kwestie van geven en nemen en elkaar verdragen. Gewoon aardige mensen.
Mensen die GPV en Taliban op een lijn stellen zijn moreel de weg kwijt. Het verschil is geweldloosheid of geweld. Liefde of moord!
Maar als je inderdaad alle ankers van goed en kwaad hebt gekapt en als Übermensch jenseits von Gut und Böse bent beland, dan is dit soort opvattingen te begrijpen. Zeker als je besmet bent met de modieuze afkeer van de eigen cultuur!

op 26 05 2011 at 21:41 schreef Jabir:

ga je nou in een itempje over de SGP een opstapje zoeken om het over je islamofobie te gaan hebben, roots? Serieus? Zo zie je maar, dat je koortsachtige haatverhalen over de islam verder niets met de werkelijkheid te maken hebben, want feit blijft dat moslimmannen dus opmerkelijk weinig verdacht worden van zedenmisdrijven.

Inderdaad is christendom de enige antiseksgodsdienst van de drie, in het Judaisme is het zelfs om drie redenen een mitzvah om specifiek op sabbath seks te hebben. De primaire reden is niet gezelschap en de vrouw heeft als enige van de twee recht op seks.

op 26 05 2011 at 22:07 schreef Gerry:

Seks mag dan gevierd worden, seksualiteit niet bepaald. Zie de burka en de mildere variant, de hoofddoek. Zie het fenomeen eerwraak, de dubbele moraal voor mannen en vrouwen met de bespottelijke nadruk op maagdelijkheid met alle gevolgen van dien. Mannen mogen vier vrouwen, vrouwen niet eens twee mannen, stenigen voor overspel, verkrachten ook al zo’n vrouwonvriendelijke wetgeving. Nou nee, ik geloof niet dat de Islam nou een godsdienst is die bijdraagt aan een gezonde seksuele levenshouding.

op 26 05 2011 at 22:51 schreef Gerry:

@Jabir, ik ken nogal wat refo’s. Mijn schoonfamilie is refo en nog wat aangetrouwde familie. En die zijn niet zo van de brandstapels. Ze zijn wel tegen seks voor het huwelijk voor zowel vrouwen als mannen. Ze zijn ook nogal gesteld op democratie. Calvijn leefde toen en deed zijn kwaad toen. De Taliban leeft nu, en doet zijn kwaad nu. Het grote verschil is dat de gereformeerden van nu dus absoluut niet bezig zijn met geweld tegen andersdenkenden. Andere wang principes en zo. De Taliban heeft dergelijke goddelijke boodschappen niet. Ik zit niet te wachten op leven onder gereformeerd juk, maar het idee dat dat vergelijkbaar zou zijn met leven onder de Taliban, te zot voor woorden. Misschien Jabir, zou je toch eens wat moeten lezen van Afghaanse vluchtelingen, met name de vrouwen. Of misschien zou je je eens wat meer moeten verdiepen in het gereformeerd gedachtengoed. Mijn oudste zat vorig jaar bij een zoontje van een gereformeerde dominee in de klas. Zij zal je vast wel een en ander kunnen vertellen. Misschien dat je dan iets meer snapt over het verschil tussen een religie waar vrouwen gewoon het recht hebben om te studeren en om voorganger te zijn in een kerk en een religie waar vrouwen en mannen niet een naast elkaar mogen bidden omdat er dan wel eens onzedelijke gedachten zouden kunnen zijn. (@Peter, Da’s weer een argument dat aantoont dat de Islam niet bepaald een normaal idee over seks heeft trouwens.)

De monotheïstische religies zijn en zeker de fundamentalistische varianten zijn niet bepaald vrouwvriendelijk, alledrie niet. Maar als je gaat kijken naar hoe het leven uitpakt voor mensen die moeten leven onder het juk van zo’n religie dan moet je wel heel politiek correct willen zijn om de situatie in Saoudie Arabie of Afghanistan op een lijn te willen zetten met de Veluwe. Ben eens eerlijk tegen jezelf. Als jij vrouw was, wat zou je dan kiezen? De bergen in Afghanistan of toch maar Lunteren?

Weet je waar ik me zo aan erger Jabir? Dit soort vergelijkingen. Want je schept een klimaat waarin je wat de Taliban doet vergoelijkt, omdat je zo graag pro-moslim wilt zijn. En hoe ga je dan praten als de IND een burka gelijk stelt aan een lange rok? Want dat is wèl wat je doet op deze manier, je stelt dat iedere vrouw die weg wil van dat regime eigenlijk van niet meer weg wil dan van het verplicht een rok tot onder de knie te dragen, en ’s zomers driekwartmouwen.

op 26 05 2011 at 23:22 schreef Olav:

Even offtopic: Waar komt de foto boven dit artikel vandaan? Dat is een hele mooie foto. Niet alleen vanwege het mooie lijf, maar o.a. ook door het licht.

op 27 05 2011 at 00:19 schreef hallo:

@Gompie:
* Waarom loopt Gert constant op te scheppen?
* Kun je je voorstellen dat zijn relatievorm terloops eens aan de orde kwam?

@Mijzelf: Waarom steek ik energie in redeloze dwazen?
Antwoord: het zal de overwinning van de hoop op de ervaring zijn.

op 27 05 2011 at 00:25 schreef Charles de Gaulle:

Het begint grappig te worden.
Er wordt een column geplaatst,dan komen de fan’s om het harst roepen hoe goed de column is, vervolgens worden alle handvatten gebruikt om Wilders/PVV erbij te betrekken en in de grofst denkbare taal te veroordelen.
Dan komen er een paar die toch wat nuance willen aanbrengen (bedankt Big Pete !)en vervolgens valt iedereen dáár weer overheen.
Liefst met een hoop geouwehoer over de ouwe oertijd om het zo maar eens te zeggen…
Het is niet te hopen dat Peter Breedveld ooit zelf een religie gaat oprichten, de nieuwe jehova getuigen staan al voor hem klaar.

op 27 05 2011 at 00:33 schreef Peter:

Ik dacht even: ik moet die reactie van De Gaulle gewoon trashen. Gratuit gezeik, gaat nergens over. Toen dacht ik: what the fuck. Laat iedereen zien wat een stupide azijnzeikers het zijn bij Domrechts. Wat een gebrek aan inhoudelijke argumenten.

Dit betekent niet dat ik nu alle reacties van dergelijk allooi toelaat.

op 27 05 2011 at 00:33 schreef Wazzup:

Hahaha die Peter.

Uit het zelfde essay: “….want wie masturbeert, volgens de profeet, zal nimmer het paradijs aanschouwen.” Dus heb je wel een hoop willige vrouwen nodig. Dus luidt de vraag: hoe kom je aan een wulpse vrouw?

Dat komt door de schepper, zoals sjeikh Nafzāwī keurig uitlegt: “‘De vagina kent geen rust, wordt niet rustig en vindt haar plaats pas als de penis haar betreedt en zo ook voor de penis met de vagina.

De theologie heeft deze consequentie van de schepping dankbaar aanvaard: “Deze beschrijving treft men niet alleen bij Nefzawi aan, maar in elk ander boek over seks. En veel ervan hebben een theologische inslag.

Het moge duidelijk zijn dat er geen vrouwelijke theologen over dit onderwerp hebben geschreven:) Wat zou er dan hebben gestaan? Dat de schepper de vagina rusteloos maakte als straf voor penisnijd?

op 27 05 2011 at 00:37 schreef Peter:

Dit is de derde reactie die ik vandaag van jou voorbij zie komen waar ik geen reet van begrijp, Wazzup. Misschien kun je gewoon sec je punt proberen te maken zonder te struikelen over je eigen benen tijdens je overwinningsdansje.

op 27 05 2011 at 00:48 schreef Wazzup:

Simpel. De reactie linkt naar een essay waar de Arabier als een ‘male chauvinist pig’ wordt neergezet. Dan verwacht je niet dat er sprake is van een seksonderdrukkende religie:)

op 27 05 2011 at 03:03 schreef MNb:

“een drugsdealende massamoordenaar”

Als Grote Piet een stompzinnige jij-bak – merkt eenieder op dat hij daar altijd onmiddellijk naar grijpt zodra het lastig wordt? – nodig heeft maakt hij zich niet meer druk om het “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” principe.
Waar precies maak ik me druk om één SGP-zetel, Grote Piet? Kun je een citaatje geven? Ik wel, uit dat artikel van Lendering:

“Ik neem de VVD niet kwalijk dat ze lonkt naar de SGP. Iedere politieke partij moet zoiets vroeg of laat doen.”

Je bent een lelijke leugenaar, Grote Piet. Geen beste eigenschap voor een juut. Wel typisch PVV, dat geef ik je na.

“als je gaat kijken naar hoe het leven uitpakt voor mensen die moeten leven onder het juk van zo’n religie”
Doe ik al sinds 1990; mijn beide (vrouwelijke) bedpartners sinds toen moeten al hun hele leven onder het juk van die religie. Ze werken allebei. Net als Hassnae bijvoorbeeld.
De od op mijn school is trouwens ook moslima, met hoofddoek. Ze heeft geen enkel probleem om commentaar te leveren als ik iets niet goed doe in haar ogen.
Maar ja, voor de hielenlikkers van de Grote Blonde Leider móét de islam gelijk staan aan de versies van Afghanistan en Saoedi-Arabië. Voldoet een moslim(a) niet aan de normen zoals vastgesteld door deskundige Geert, dan is hij/zij geen “echte” moslim(a). Want Geert weet. Zijn volgelingen papagaaien na.

op 27 05 2011 at 08:03 schreef Peter:

Simpel. De reactie linkt naar een essay waar de Arabier als een ‘male chauvinist pig’ wordt neergezet. Dan verwacht je niet dat er sprake is van een seksonderdrukkende religie:)

Waar dient die smiley precies voor? Is dat om je zelfvoldaanheid uit te drukken? Voor jou is het ongetwijfeld allemaal heel logisch en volgt blijkbaar (maar nu speculeer ik; ik snap nog steeds niet wat je wilt zeggen) uit jouw perceptie dat in het essay ‘de Arabier’ als een male chauvinist pig’ wordt neergezet dat de islam dús geen seksonderdrukkende religie is, en dat ik dus een beetje dom ben om naar dat essay – op mijn eigen site – te linken, waarvan ik kennelijk de inhoud niet ken want – hahaha – er staat juist precies het tegenovergestelde van wat ik beweer, maar dan is het je vooringenomenheid, die je parten speelt.

Je gaat kennelijk, als iemand iets beweert over moslims dat niet negatief is, meteen op zoek naar bewijzen van het tegendeel. Door je kokervisie zie je niet de passages die mijn stelling ondersteunen, die bewijzen dat het genot van de vrouw in de islamitische traditie zeer belangrijk is – een plicht van de man. Nee, je klampt je vast aan de natte strohalmen die je vindt en probeert mij daarmee om mijn oren te slaan. Maar ja, natte strohalmen richten niet veel schade aan.

Lees het essay nog eens, zou ik zeggen. En probeer het dan weer.

op 27 05 2011 at 08:36 schreef Jabir:

@MNb

Inderdaad. Dan gaat hij het erover hebben dat je een ‘jodenjongen’ bent, of hoe min het wel niet is om in Suriname te wonen. Het is me toch een feestnummer, onze nepagent. Maar het aandoenlijkst is het nog als hij zich vervolgens toch “gekwetst” voelt als je hem van repliek dient op zijn eigen proleterige nivootje (ik ben erg voor levelen), hij aan gaat geven niet meer op je te reageren en het dan twee berichtjes later toch weer doet.

@Gerry

Ik ken ook nogal wat refo’s. En toen? Jij kunt het wel beter vinden in de bible belt dan in Afghanistan, maar dan wil ik je wel meegeven dat het zelfmoordpercentage onder gereformeerden het hoogste is van allemaal. En ja, ik zie zo’n lange rok als hetzelfde als een burqa en geen van beide wil ik laten verbieden. Sorry hoor, maar de meeste opvattingen van deze twee troglodyte groeperingen zijn volstrekt inwisselbaar.

Overigens moet je eens aan een van de vele dochters die in de biblebelt door hun vader of broer seksueel misbruikt worden vragen of ze het hier echt fijner vinden dan Afghanistan. Of vraag het eens aan de gereformeerde homojongens die er nooit voor uit durven te komen en uiteindelijk zelfmoord plegen. Vraag het een refo meisje dat doodgaat aan een afgrijselijke ziekte omdat haar ouders tegen inenting zijn. Ook de mate waarin de erfzonde en de predestinatie dat ze toch naar de hel gaan drukt op die mensen moet je echt niet onderschatten, Gerry.

Het zijn allebei verschrikkelijke en fundamentalisische overtuigingen die wat mij betreft niet verboden hoeven te worden, maar je doet er dus geen zaken mee.

op 27 05 2011 at 09:51 schreef petrossa:

Is er nog iemand in Nederland waar je geen ruzie me hebt Peter?

Wat is de volgende stap, Conquer the world?

Je begint echt een karikatuur van jezelf te worden. Met elk stuk proza metsel je je verder in het verdomhoekje.

op 27 05 2011 at 09:56 schreef Peter:

Goed geargumenteerd, Petrossa!

op 27 05 2011 at 10:24 schreef Pyt van der Galiën:

Nou, petrossa, als er uit de reacties op dit artikel één ding duidelijk wordt, dan is het wel dat jij en de rest van de Wilders-apologeten – ondanks al jullie pretenties – helemaal geen probleem hebben met religieus fundamentalisme. Jullie hebben een probleem met moslims, niet met fundamentalisme.

Niet dat we dat niet al wisten, maar toch aardig dat jullie dat weer eens bevestigen.

op 27 05 2011 at 10:27 schreef Jabir:

Wat ik zo apart vind aan dat Wilders geteisem (nu dan weer petrossa), is dat ze werkelijk denken dat ze het centrum zijn van de wereld. Dat Peter zich zou”isoleren” op het moment dat hij het aan de stok heeft met wat marginale, volstrekt irrelevante PVV’ers die hier alleen maar zijn om ons van de elite te amuseren en dat ook heel gehoorzaam doen. Volgens mij hebben ze toch niet een helemaal reëel zelfbeeld als ze daar zo instaan, al was het maar omdat er meer islamieten en progressieven in Nederland zijn dan PVV stemmerts en poldertalibanners. Wie metselt zich precies in?

Zulke reacties laten vooral zien dat Peter als een “bedreiging” ervaren wordt. Want zo ervaren domme en kwaadaardige mensen dat, als je ze aan het denken zet. Zoals ik al eerder op mijn eigen blog schreef:

Ze worden bang voor je en proberen je boodschap te neutraliseren, door er een eenduidig etiket op te plakken dat niet verder geïnterpreteerd hoeft te worden.” Je bent ‘voor’, ’tegen’, ‘heaumeau’, ‘linkschmensch’, ‘paarse broek’, ‘vampier’, of je boodschap wordt als intellectuele ‘fight or flee’ reflex gereduceerd tot een irrelevant puzzelstukje in het eindeloze labyrint van gefragmenteerde werkelijkheden. Het mag duidelijk zijn dat je door zulke lieden al snel gezien wordt als een weerzinwekkend figuur, dat zomaar uit het riool hun zo goed gemanicuurde leventjes komt verstoren.

Het is pure angst, van zo’n petrossa.

op 27 05 2011 at 10:42 schreef Sandro:

“Overigens moet je eens aan een van de vele dochters die in de biblebelt door hun vader of broer seksueel misbruikt worden vragen of ze het hier echt fijner vinden dan Afghanistan.”

Jabir, je weet altijd oveel links te vinden met cijfers en uitleg die al jouw geraaskal hier ondersteunen/bewijzen.
Waar zijn de cijfers van de misbruikte dochters in de Bijbelgordel?
Het is nu de 2de keer dat je dit hier plempt maar zonder onderbouwing. Dat is op zijn minst vreemd te noemen.

op 27 05 2011 at 11:52 schreef MNb:

Maar goed, als wij ons van Grote Piet en Sandro niet druk mogen maken om die ene SGP-zetel, vraag ik me af waarom zij zich druk maken om de orthodoxe islam. Hoeveel zetels heeft de Nederlandse Moslim Broederschap ook alweer in het Nederlandse parlement?
De eerste PVV-er die niet met twee maten meet moet nog uitgevonden worden.

op 27 05 2011 at 12:00 schreef Peter:

O ja, dat van die zetels, dat vind ik zo dom. Ik heb in mijn stuk laten zien hoeveel invloed de SGP opeens heeft, vanwege de noodzaak voor Rutte om zich te verzekeren van de steun van die partij. Ook al heeft de SGP maar twee zetels, dat schrappen van het verbod op godslastering gaat weer mooi niet door. Dan heb je dus veel macht en invloed. Daarom slaat die opsomming van Sandro helemaal nergens op.

op 27 05 2011 at 12:11 schreef Sandro:

Peter je hebt gedeeltelijk gelijk. In aantal zetels is de partij altijd marginaal geweest.
Er zullen nu dus inderdaad concessies gedaan worden door CDA/VVD/PVV aan de SGP, dat is een feit.
Het verbod op godslastering gaat daardoor niet door (vind ik persoonlijk bijzonder jammer) maar denk je nu echt dat buiten deze en de koopzondag (ook jammer) de SGP tegemoet wordt gekomen in zaken als b.v. abortus – ik denk van niet.

op 27 05 2011 at 12:19 schreef Peter:

Misschien zal het loslopen wat abortus en euthanasie betreft (overigens liggen mijn opvattingen over abortus dichterbij die van de SGP dan bij D66) maar niet wat betreft homo- en vrouwendiscriminatie. In het beste geval zal er op dat gebied stilstand zijn. In het slechtste wordt de klok teruggedraaid.

op 27 05 2011 at 12:25 schreef Bigpete:

Er zijn dus kennelijk mensen die niet willen begrijpen dat waar de SGP voor staat en vooral hoe men dat wil bereiken niet te vergelijken is met de orthodoxe islam en dan voornamelijk de middelen waarvan de orthodoxe islam zich bedient.

Ik heb met beide stromingen niets op en ze mogen van mij allebei vandaag verdwijnen, maar dat zal niet gebeuren.

Om haatpredikers, bomaanslagen, eerwraak ( als je bij de SGP van het rechte pad afwijkt willen ze niets meer met je te maken hebben, als je bij de orthodoxe islam van het rechte pad afwijkt ben je letterlijk je leven niet zeker) op één lijn te stellen met de SGP getuigd van een verwrongen en ziek wereldbeeld.

op 27 05 2011 at 12:27 schreef Sandro:

Ben ik met je eens, er zal stilstand komen. Achteruitgang geloof ik niet hoewel stilstand ook achteruitgang is.
Het is jammer dat de SGP nodig is voor een meerderheid in de 1e kamer maar het is niet anders – de rest wil zowiezo niet meewerken want de PVV maakt via de gedoogconstructie deel uit van de macht en deze partij/beweging wordt uitgesloten v.w.b. samenwerking door de oppositie.

op 27 05 2011 at 12:50 schreef Sasha Berkman:

“getuigd van een verwrongen en ziek wereldbeeld.” Dat is overigens wat fatsoenlijke mensen bij de PVV waarnemen. De leugens van de Fuhrer van die partij, zijn misselijk makende haatzaai praatjes en het historisch revisionisme van die hedendaagse NSB is ronduit stuitend.
Denk bv aan de tweet van herr wilders nav het 60 jarig bestaan van de PvdA toen hij beweerde dat de PvdA verantwoordelijk is voor de instroom van moslims, of de bewering dat Hitler een socialist was die de joden vergaste om de welvaartstaat te betalen.

op 27 05 2011 at 12:57 schreef Wazzup:

@Peter

Geen probleem.

Het was opmerkelijk dat je de idiote clichés van Roots, die misbruik suggereerde, weerlegt met de stelling dat de islam geen seksonderdrukkende godsdienst is. Alsof theologie of regelgeving ooit misbruik hebben voorkomen, waar dan ook.

En dat illustreert met het essay Islamitisch Neuken’ dat vol contrasten staat en eigenlijk alleen over een complexe seksuele moraal gaat met een onderscheid tussen theologie en praktijk of mentaliteit.

Het essay ‘Islamitisch Neuken’ maakt wel een heel duidelijk onderscheid maakt tussen religie en praktijk, tussen theologie en mentaliteit. De auteur heeft er kennelijk lol in om een theologische aanbeveling te illustreren met een diametraal voorbeeld. Want, hoewel de profeet zinnelijkheid aanbeveelt blijkt niet alleen de hoeveelheid sex in de praktijk belangrijker – een stukje misbruik kan, volgens de aangehaalde voorbeelden, daarbij helpen.

Tijd voor een kleine verhandeling dus.

Het essay stelt dat seks voor Mohammed niet diende alleen tot voortplanting, maar mocht ook genoten worden in haar eigen recht. En zo verhaalt de volgende paragraaf over de Arabier die zijn vrouwelijke krijgsgevangene 7 maal verkracht. Toch zegt ze: “ ‘Nu begrijp ik waarom God jullie de overwinning op ons heeft geschonken!” Met islamitisch neuken hoef je dus niet te argumenteren?

Vervolgens behandelt het essay de seksuele vrijzinnigheid binnen de islam door de profetische aanbeveling van openheid tussen partners en voorspel. Maar ook presenteert de auteur een heel scala aan rigide orthodoxe gedragsregels voor geslachtsverkeer. Want: ‘Hoe minder vertoon van schaamte, hoe beter’. Een duidelijk contrast.

Een ander contrast in het essay is de zinnelijkheid van de Arabische Kama Sutra en het werk van Tawhīdī: zo is een vooraanstaande man innig verliefd op zijn sexslavin en giet haar vagina vol met brandewijn. Of de joodse sexslavin – een hofklerk zuigt op haar clitoris en steekt een vinger in haar aars om zijn zintuigen te beproeven.

Het essay concludeert dat ondanks de orthodoxe aanbeveling voor ingetogenheid en vroomheid tijdens het liefdesspel de geest en het vlees van de moslims kon beteugelen. Een voorbeeld dat dit moet illustreren is wederom contrasterend:

En zij kermde en veinsde angst en onderdanigheid
En liet de tranen stromen uit haar ogen
En zij riep: – O mijn lief en hebbeding! Doe je best!
Ik ben je slavin! Pak hem! Geef hem helemaal!

Het essay staat vol contrasten – heb je voor een seksueel genot een seksslavin nodig? Moet een vrouw een onderdanige positie simuleren, als seksslavin, om haar partner te stimuleren? Tegelijkertijd vertelt het essay over de Arabische Kama Sutra en de beleving van zinnelijkheid. Als je al een conclusie uit dit essay kunt trekken is kan het niet meer zijn dat seksualiteit altijd complex is, ook voor Arabieren. En dat als theologie er zich mee bemoeit het nog ingewikkelder wordt. Het essay kan zeker niet gebruikt worden als argument tegen misbruik of onderdrukking zoals Roots dat formuleerde – daarvoor passeren nu net teveel dogma’s en sexslavinnen de revue. De auteur wil gewoon inzicht verschaffen in de (complexe) seksuele moraal van een bevolkingsgroep.

En dat lukt heel aardig. That’s all.

op 27 05 2011 at 13:02 schreef Jabir:

@sandro

Gisteren om 16:53 verwees ik al naar “Religiosity and Child Sexual Abuse: A Risk Factor Assessment”

http://alturl.com/sqtx6

Daaruit komt naar voren dat incest vooral bij orthodox protestante gezinnen voorkomt, waarin (in tegenstelling tot katholieken want die houden dan weer van kleine jongetjes) de meisjes eerder slachtoffer zijn. Ik noemde trouwens ook de broer, omdat die vaker hun zussen misbruiken dan de vaders. Maar het beeld dat met name christelijke welzijnsorganisaties vaak proberen te creëren, dat er in orthodox christelijke gezinnen niet meer misbruikt wordt dan in atheistische of vrijzinnige gezinnen is een vals beeld. Zoveel is duidelijk.

De VVD zou wat van haar nogal antiliberale imago kunnen compenseren, door meer te gaan doen met de signalering en vervolging van juist die doelgroep op de Veluwe. En goede hulpverlening aan de slachtoffers van gereformeerde incest natuurlijk.

op 27 05 2011 at 13:10 schreef Bigpete:

of de bewering dat Hitler een socialist was die de joden vergaste om de welvaartstaat te betalen.

Als je zo’n grote jongen bent kun je vast wel even een link plaatsen naar deze vermeende uitspraak.

op 27 05 2011 at 13:10 schreef Peter:

@Wazzup, als er iets uit het essay van Hafid blijkt, dan in elk geval dat de stelling dat de islam een seksonderdrukkende godsdienst is, je reinste kolder is. Een pleidooi voor ingetogenheid is niet seksonderdrukkend, de donderpreken van de apostel Paulus zijn dat wel.

En er kan van alles worden gezegd over de opvattingen van de diverse schrijvers, die Hafid aanhaalt, dat het male chauvinists zijn die de vrouw als seksslaaf zien, maar ze hebben duidelijk geen probleem met seksualiteit an sich.

op 27 05 2011 at 13:11 schreef Sandro:

Fijn zo’n onderzoekje. Voor elke stelling is wel een onderzoek te vinden of een boek die de stelling steund – dat is niet zo moeilijk.
Jij plemp dat het in de Nederlandse Bijbelgordel veel voorkomt – dat misbruik van dochters.
Precies daarvan wil ik de cijfers weten, maar die heb je niet. Je gaat er gewoon vanuit dat dit boek de heiligmakende waarheid is en wil dan ook nog dat iedereen daar in mee gaat.

op 27 05 2011 at 13:12 schreef Roots:

De aanwezigheid van de SGP is een tijdelijke.
Dat verbod op godslastering komt nog wel.

Ik vind niet dat we iedere religie/ideologie hetzelfde moeten behandelen. We behandelen ook niet iedere hond (of ieder type hond) hetzelfde. We kijken hoe de hond of het ras zich gedraagt, en daar handelen we naar.

Niet iedere motorclub wordt verboden. Alleen degene die feitelijk alle karakteristieken vertoont van een criminele organisatie..

Hitler kon doen wat hij deed door een combinatie van lafheid, onwil te handelen, ongeloof in zijn woorden en plannen, en de wens toch vooral redelijk te blijven. En wanneer je te doen hebt met een psychopaat, dan wordt die combinatie je ondergang. Dan moet je optreden met slechts je eigenbelang en je toekomst als prioriteiten.

op 27 05 2011 at 13:13 schreef Gerry:

@Jabir, weet je eigenlijk wel hoe een burka eruit ziet? En misschien is dit een stuk dat ook goed voor je is om te lezen: http://www.opzij.nl/Columns-Blogs/Columns-Blogs-Artikel/Blog-van-Nahed-Selim-Wat-willen-de-boerkavrouwen.htm.

Deze is ook leuk: http://www.columnspk.com/burqa-ban-and-women%E2%80%99s-rights-by-ayesha-ijaz-khan/

En weet je waarom ik liever de Veluwe heb? Omdat je daar niet hoeft te blijven. En je geen problemen hebt als je uit dat geloof wilt stappen. Sterker nog, daar kun je leuk literaire carrière mee maken mocht je schrijftalent hebben. Als vrouw kun je veilig van het OV gebruk maken, en er zitten daar goede scholen. Helaas wel vaak christelijk, maar ja, ik ben dan ook voor afschaffing van artikel 23. Maar al met al, bagatelliseer de problemen in Afghanistan en Pakistan vooral rustig verder. Relativeer vooral rustig door. Wie weet wordt je standpunt wel het algemeen aanvaarde in Nederland. Maar dan moet je niet gaan mopperen als Afghanistan in handen van de Taliban straks gewoon veilig gebied verklaard wordt, de aanpassingen in de wet voor de Saharmeisjes ongedaan gemaakt worden en ze allemaal teruggestuurd worden. Want laten we wel wezen, op de Veluwe is het voor andersdenkenden ook prima uit te houden.

@Sandro: de SGP zou op staatkundige gronden gewoon verboden moeten worden. De hoop is dat omdat de eigen achterban een stuk moderner is dan de mannenbroeders zelf de aanpassing er op een gegeven moment wel zal komen. Maar dan nog, deze partij hoort in een democratie niet thuis.

op 27 05 2011 at 13:24 schreef Gerry:

Speciaal voor Jabir:

“In many parts of Afghanistan, for a woman’s face and neck and arms to be seen is to be considered cheap. And to be cheap is to be at risk of death. A woman who is seen as a prostitute, or as someone with the intent of seducing men, is a candidate for an honor killing. Although it reflects the culture’s restrictive views about women, wearing one is a ticket to getting out of the house, to going to the market or to a friend’s house or to visit your mother or to work, because if you are wearing one you are unlikely to be accused of being a seductress. ”

http://atwar.blogs.nytimes.com/2011/05/05/my-first-afghan-burqa/

Behoorlijk misselijkmakend om een boerka en een rok op een lijn te stellen. Maar ja, misschien heeft Jabir wel gewoon een hekel aan vrouwen of zo. Of vindt hij dat vrouwen hun plaats moeten weten of is de onderdrukking van vrouwen gewoon niet zo erg in zijn ogen. Ik weet het niet. Ik snap het niet.

op 27 05 2011 at 13:24 schreef Jabir:

Dus jij denkt dat zo’n onderzoek over incest in orthodox protestante gezinnen geen betrekking zou hebben op onze orthodox-protestanten in de bible belt, sandro? Apart wel. Het was eigenlijk alleen maar in reactie op jouw claim dat ik geen enkele onderbouwing gegeven zou hebben, verder maakt het me niet zoveel uit. Maar dat had ik wel en verder zie ik de toegevoegde waarde niet zo in van een discussie over statistiek en demografie met een PVV’er. Dat zeg ik trouwens uit mededogen.

op 27 05 2011 at 13:48 schreef Sandro:

jabir, ik weet niet hoe het hier in de Bijbelgordel is dus ik denk daar niets over.
Jij claimt het wel te weten maar weet het dus ook niet. De enige onderbouwing is dat het ergens anders zo is, dus moet het hier ook zo zijn, stevige onderbouwing – respect!
Dat mededogen van je kun je ergens steken waar de zon nooit schijnt. Nog een keer: ga wat te neuken zoeken dat lucht op en bovendien heb je dan eens wat anders te doen dan je eeuwige bandje afdraaien.

op 27 05 2011 at 13:50 schreef Sasha Berkman:

Bigpete: Dat staat in dat boek van Bosma.

op 27 05 2011 at 13:53 schreef Sandro:

En nu geven we (terecht) af op de SGP en zijn mannenbroeders maar de grootste slangen zitten toch echt bij D66:

https://twitter.com/#!/ivarmanuel/status/73811258637434880

op 27 05 2011 at 13:54 schreef Peter:

Schrijft Bosma echt dat Hitler de Holocaust organiseerde om de welvaartsstaat te betalen?

op 27 05 2011 at 14:15 schreef Wazzup:

Bigpete: Dat staat in dat boek van Bosma.

En waar dan? Op freethinker.nl is dit onderwerp helemaal uitgeplozen en er is niets dat erop wijst. Op joop.nl worden dergelijke uitingen wel veelvuldig gestrooid.

Dus bronvermelding graag.

op 27 05 2011 at 14:17 schreef Jabir:

Dat klopt sandro, dat je daar niets over weet. Ik wel. Verder zou ik het op prijs stellen als je je toon een heel klein beetje matigt. Het maakt me niets uit wat je vindt hoor, dat kan, maar je gescheld en je obsceniteiten beginnen nu toch wel wat te vervelen, omdat je er inhoudelijk niets mee toevoegt, behalve je eigen stompzinnigheid onderlijnen. Mij laat het verder koud, dus wat je ermee wilt bereiken ontgaat me een beetje.

op 27 05 2011 at 14:27 schreef Jabir:

Het is vooral misselijkmakend om over zware verminking van mensen te beginnen als het over kledingstukken gaat, gerry. Dat lijkt me weer een andere discussie. Los daarvan blijf ik erbij dat de Burqa en de lange rok vrijwel identieke functies hebben, als je het vanuit het kader van het Système de la Mode van Roland Barthes bekijkt althans, die nog het verst ging in het aanleggen van een semiologie voor kledingstukken.

op 27 05 2011 at 14:50 schreef rakker:

@ Jabir

Zo zie je maar, dat je koortsachtige haatverhalen over de islam verder niets met de werkelijkheid te maken hebben, want feit blijft dat moslimmannen dus opmerkelijk weinig verdacht worden van zedenmisdrijven.

heb je het stuk waarvan de link geplaatst hebt eigenlijk zelf wel gelezen, Jabir?
daaruit blijkt dat moslimmannen weinig verdacht worden van zedenmisdrijven omdat hun slachtoffers geen aangifte doen.

op 27 05 2011 at 14:56 schreef Sasha Berkman:

Peter: ik heb dat boek natuurlijk niet zelf gekocht en heb het dus niet gelezen. Eigenlijk ben jij mijn bron in deze: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/holocaust-overdoen.html

Anyway, dat Bosma beweert dat Hitler een socialist was is al historisch revisionisme van het kaliber holocaustontkenning.

op 27 05 2011 at 15:24 schreef Wazzup:

Het lijkt mij verstandig te vermelden dat de heren respondenten een volkomen achterhaalde discussie voeren. De kans dat misbruik, agressie of andere vormen van gedrag zal plaatsvinden is genetisch vastgelegd. De expertise wordt geleverd door behavioral genetics met de onderliggende studie van genomics.

Zelfs uw benadering van deze stelling is genetisch vastgelegd. Maar niettemin volstaat gezond verstand – hoe hoger de inteeltcoëfficiënt hoe goter de kans op misbruik, agressie of vetzucht (om waar wat te noemen).

op 27 05 2011 at 15:27 schreef Wazzup:

Peter: ik heb dat boek natuurlijk niet zelf gekocht en heb het dus niet gelezen. Eigenlijk ben jij mijn bron

Proest!:) Blijkbaar is Peter te vergeten dat hij dit boek gelezen heeft?

op 27 05 2011 at 15:36 schreef sabaroth:

Geen idee wie het was maar er heeft een poos geleden een artikel op HVV gestaan dat uitlegde dat Hitler de holocaust nodig had om naar ik meen zijn (tweede wereld)oorlog te kunnen betalen. (met het geld dus van vermoordde joden)

op 27 05 2011 at 15:47 schreef jabir:

jazeker heb ik dat, rakker. Er staat ook dat moslimmannen sowieso weinig in verband worden gebracht met zedenmisdrijven (kadertje rechts), misschien ben je ervan op de hoogte dat er los van incest ook andere zedenmisdrijven bestaan, bijvoorbeeld verkrachting wildvreemden? Ook daarvan worden moslimmannen weinig verdacht.

Overigens denk ik waarschijnlijk met jou, dat er achter gesloten deuren inderdaad wel eens veel meer misbruik plaats kan vinden bij zowel fundamentalistische islamieten als gristenen, en dat we het topje van de ijsberg nog weten. Maar je gaat op dat vlak niet de ene groep fundie gestoorden de hand boven het hoofd houden en de andere niet, omdat het anders niet past in je politieke agenda.

op 27 05 2011 at 15:53 schreef Sandro:

Berkman – wat val je hier gigantisch door de mand zeg. Niet gelezen maar wel weten wat er in staat en de schrijver beschuldigen van uitspraken die niet door hem gedaan zijn – eigenlijk ben je precies wat je iedere PVV-er nadraagt namelijk een stuk stront (jouw woorden).

jabir, je weet er geen ruk van hoe het hier in de Bijbelgordel is. Je baseert je op cijfers die niet direct verband houden met de Bijbelgordel in het Nederlandse. Daarmee is je onderbouwing, geen onderbouwing.
Ik wil wel een deal met je maken, zodra jij je toon matigt zal ik dat ook doen – oké?
Ik zie namelijk niet in waarom jij hier kunt uitkotsen wat je wil, anderen zaken nawijzen die ze niet gezegd hebben, mensen als minderwaardig betitelen enz. en dan ook nog een grote bek hebben dat ik mijn toon moet matigen, hoe durf je!
Volgens mij ben je een gefrustreerde bal gehakt (waarschijnlijk een vega-bal) die niks te neuken kan vinden. Ik zou bijna medelijden met je krijgen………NOT!
Ik heb je al eens eerder uitgenodigd maar dat ontwijk je keer op keer, maak een afspraak met me en we drinken een bak koffie of een pilsje samen.
Kunnen we elkaar aankijken als je mij als minderwaardig wil bestempelen.
Op deze uitnodiging ga je niet in dat weet ik, met als smoes dat je niet met een PVV-er een bak koffie gaat drinken (of Pilsje) omdat dit geen enkele waarde voor je heeft en omdat PVV-ers in jouw ogen ongedierte zijn.
De echte reden om dit niet te doen is omdat je gewoon een laffe drol bent-niks meer en niks minder.

op 27 05 2011 at 16:00 schreef J.vanDijkS:

Zo waar. Ik stoor me ook aan die hypocrisie. De haat tegen moslims heeft in die hoeken wat dat betreft veel te maken met afgunst en jaloezie, het is immers een strijd om zieltjes.
Waar ik me overigens aan stoor is dat de Taliban vaak in één adem wordt genoemd met onze moslims, dat is domme PVV-retoriek die enkel dient om elke moslim in de extremistische hoek te plaatsen.

op 27 05 2011 at 16:21 schreef Peter:

Dat Hitler een socialist was, is een bewering van Bosma die hij van Het Vrije Volk heeft. Daar wordt inderdaad door Dunce Ouray alias Ivo Renkema in een vierdelig essay uitgelegd dat Hitler de Holocaust organiseerde om de welvaartsstaat te betalen.

Op Artikel7.nu, waar bijdrages van PVV-Kamerleden te lezen zijn, wordt beweerd dat de moslims Hitler het idee voor de Holocaust hebben gegeven.

op 27 05 2011 at 16:30 schreef Peter:

En Wazzup heeft de klok horen luiden en meent dat-ie daarmee is geautoriseerd van alles en nog wat over de klepel te melden.

Allerlei aanleg mag dan genetisch zijn bepaald, het hangt nog altijd van allerlei omstandigheden af of mensen bepaald gedrag ook werkelijk gaan vertonen. Zoals de schandalen in de Rooms-katholieke kerk laten zien. Of denk je echt dat Limburgers en Brabanders genetisch gezien meer aanleg hebben voor seksueel misbruik dan de protestanten van boven de rivieren?

op 27 05 2011 at 16:46 schreef jabir:

sandro, voor de laatste keer: zo’n algemene “risk assesment” van protestanten voor incest hoef je helemaal niet lokaal te toetsen. Dat is net zoiets als stellen dat bijvoorbeeld de DSM IV criteria voor het bepalen van iemands psychisch ziektebeeld per land zouden verschillen. Orthodox-protestant = een hogere kans op incest. Klaar.

Heh. Ik zou bijna zeggen: socialisten en liberalen vergrijpen zich nou eenmaal liever aan dienstertjes dan hun eigen dochters. Maar dat is dan ook weer zo kort door de bocht.

op 27 05 2011 at 16:59 schreef Sasha Berkman:

“Berkman – wat val je hier gigantisch door de mand zeg. Niet gelezen maar wel weten wat er in staat en de schrijver beschuldigen van uitspraken die niet door hem gedaan zijn – eigenlijk ben je precies wat je iedere PVV-er nadraagt namelijk een stuk stront (jouw woord” Iedereen die de geschiedenis vervalst op de manier waarop Bosma dat doet is een verachtelijk stuk stront.
Heb jij je gedistantieerd van deze opmerking van Bosma, waarmee hij wil voorkomen dat mensen lessen trekken uit d egeschiedenis en waarmee hij de duidelijke parralellen tussen het gedachtengoed van Wilders en Hitler probeert te counteren?
Tot slot, als ik bij jouw door de mand val heb ik niet zoveel verloren. Ik heb het niet zo met poep-aanbidders.

op 27 05 2011 at 16:59 schreef Gerry:

@Jabir, ik begin niet over zware verminkingen, ik heb het over doodgemaakt worden. En als dat het gevolg is van het niet dragen van een kledingstuk, dan heeft dat natuurlijk alles met betreffende kledingstuk te maken. Alleen dat toont al aan dat er nogal een verschil is tussen een burka en een rok tot onder de knie.

Maar eerlijk gezegd, ik weet niet wat meneer Barthes beweert. Ik zie gewoon een wezenlijk verschil tussen de ontmenselijking van de burka en de rok tot boven de knie. En ik denk dat iedereen met gezond verstand dat ziet. Maar ja, je kunt het ook niet willen zien.

op 27 05 2011 at 17:09 schreef Wazzup:

Dat Hitler een socialist was is even dom als de bewering dat Arabieren uit de Levant Palestijnen zijn. Dat is iets dat Jabir, ondanks de ontbrekende aanleg voor empathie, zeker zal beamen.

Omgevingsfactoren spelen bij activering van gen zeker een rol. Maar veel minder dan vroeger werd geleerd: de verhouding 50/50 is inmiddels omgebogen naar een correlatie tussen dat deel van een populatie dat een gen draagt en een bepaald gedrag vertoont. En ja, deze correlatie is veel hoger, voor vetzucht bijna 100%.

Onderscheid bij misbruik naar regio of instelling is moeilijk. Boven de grote rivieren wonen bijvoorbeeld evenveel katholieken als onder en zijn in een aantal noordelijke provincies de katholieke populatie even groot als de protestantse populatie.

De aanleg zal hoofdzakelijk worden bepaald door de inteeltcoëfficiënt. De aanwezigheid van orthodoxie is ongetwijfeld een trigger; maar minder belangrijk dan vroeger werd gedacht.

op 27 05 2011 at 17:44 schreef jabir:

@Gerry

Verminking komt daar vaker voor dan moord vanwege zulk soort kwesties, gerry. Zelf moest ik denken aan de world press photo van dat meisje zonder neus, want het betreft natuurlijk een heel spectrum aan wandaden en helemaal niet alleen maar moord. Bij de refo’s hebben ze dan weer een specialisatie in het toebrengen van psychische verminkingen. In wezen ontloopt dat elkaar niet veel.

op 27 05 2011 at 17:56 schreef Wazzup:

De fusie van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) bewees dat hier inderdaad de neuzen dezelfde kant op staan.

op 27 05 2011 at 18:03 schreef Gerry:

En weer voor Jabir, om eventjes wat perspectief te krijgen:

Restrictions Placed on Women by the Taliban
compiled by the Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA), a political/social organization of Afghan women struggling for peace, freedom, democracy and women’s rights.

Some of the restrictions the Taliban have placed upon Women:

Complete ban on women working outside their homes, including teachers, doctors and engineers.

Complete restriction on women’s movement outside of their houses without a mahram (father, brother or husband).

Ban on dealing with male shopkeepers.

Ban on being treated by a male doctor.

Ban on studying at school, university or any other educational institution.

Compulsory wearing of a long veil (Burqa) which covers women from head to toe.

Whipping, beating and verbal abuse of women whose Burqa is not worn in accordance to Taliban rules. The same applies to women found in public without a mahram.

Whipping of women in public for having non-covered ankles.

Public stoning of women for having sex outside marriage (a number of lovers are stoned to death under this rule.)

Ban on all use of make-up (a number of women’s fingers have been amputated for having painted nails).

A ban on women from talking or shaking hands with non-mahram males.

A ban on women for laughing loudly (no stranger should hear the voice of a women).

A ban on wearing high heeled shoes which would produce sound while walking as hearing the sound of a women’s step is forbidden.

A ban on women using a taxi without a mahram.

Banning women’s presence in radio, television and gatherings of any kind.

Banning women from playing any sport or entering a sports centre or club.

A ban on women riding a bicycle or a motorcycle even with their mahrams.

A ban on women wearing brightly coloured clothing (in their terms “sexually attracting colours”).

Banning women’s gatherings on festive occasions such as the Eids or for a recreational purpose.

Banning women from washing clothes next to rivers or at public places.

All place names with the word ‘women’ in it have been changed. For example “women’s garden” has been renamed “spring garden”.

Banning women from appearing on the balcony of their apartments or houses.

Compulsory painting of all windows so women can not be seen from the outside.

Banning male tailors from taking measurements or sewing women’s clothes.

Banned from using female public baths.

Public buses have been separated into male and female buses.

A Ban on being photographed or filmed.

A Ban on women’s pictures being printed on newspapers and books or even hung their own houses.

Ban on listening to music not for women but for men as well.

Total ban on watching movies, television and video for everyone.

En denk je nou dat daar geen psychische verminkingen uit voortvloeien?
http://www.islamfortoday.com/afghanistanwomen4.htm
Dream on Jabir. SGP, gereformeerden en taliban staan niet op een lijn. En daarom is de naam taliban in de polder zo uitermate fout. De SGP is gewoon een hele foute club met hele foute ideeën. Maar het zijn geen misdadigers à la de taliban.

op 27 05 2011 at 18:05 schreef jabir:

@sandro

zullen we anders in het kralingse bos een biertje gaan drinken, als je man dat goed vindt?

op 27 05 2011 at 18:29 schreef Peter:

Rot es effe lekker op met je ellenlange opsommingen, Gerry. Die drammerige gelijkhebberigheid altijd.

Afghanistan is een totaal ander land dan Nederland. Met totaal andere omstandigheden. Alles is er wat extremer dan hier.

Verder heeft Jabir gelijk a;s hij zegt dat islamitische kledingvoorschriften vergelijkbaar zijn met islamitische. Dat in Afghanistan de handhaving drastisch verschilt van die op de Veluwe, doet er niks aan af.

We weten nu wel hoe erg het is in Afghanistan, daar hebben we jou en je monomanie niet voor nodig.

Jezuschristusmezielenogantoe!

op 27 05 2011 at 18:31 schreef Peter:

Jabir, zet jij hieronder even een kilometer lange opsomming van de misdaden van het Leger van de Heer, als je wilt.

op 27 05 2011 at 18:36 schreef Gerry:

Interessant dat je mijn opsommingen drammerige gelijkhebberigheid noemt. Alles is daar extremer, inderdaad. En daarom moet je dus ophouden met de SGP en de taliban te vergelijken. Je zou je moeten schamen om een dergelijke vergelijking te maken. Je rotschamen.

op 27 05 2011 at 18:46 schreef Peter:

Ik heb de SGP helemaal niet met de taliban vergeleken. Leer lezen, nincompoop.

op 27 05 2011 at 19:59 schreef Sandro:

jabir, kereltje je zegt het maar, je kan me ontmoeten waar jij wil…als jouw voorkeur naar een homo-ontmoetingsplaats gaat dan kom ik ook daar naar toe.
Maar je durft niet he, je maakt geen afspraak, je bent een toetsenbordtijger een held op sokken.
Volgens mij ben je ook nog eens behoorlijk homofoob want het grapje door een ander gemaakt laat je maat niet los – sukkel.

op 27 05 2011 at 20:05 schreef Sandro:

Peter, ellenlange opsommingen met een drammige gelijkhebberigheid komen ook van de hand van met name jabir – dat is wel oké?
Het is jouw site en jij bepaald wie er toegelaten wordt en of de inhoud gepubliceerd wordt en zo hoort het ook, maar toch……!?

op 27 05 2011 at 20:17 schreef jabir:

@Gerry

Alles extremer? Dat zal wel loslopen denk ik. Inderdaad heb ik daar nog wel voorbeeldjes bij. Van Christelijke “Madrassa’s” waar ontvankelijke kinderen op een nog veel heftigere manier dan hun leeftijdsgenootjes in Pakistan die gehersenspoeld worden voor een vele malen gewelddadiger soort van “Jezus Jihad”. Huiver en kijk vooral naar Jesus Camp.

http://www.youtube.com/watch?v=6RNfL6IVWCE

Of wat dacht je van abortusartsen die vermoord worden door pro life activisten? George Tiller bijvoorbeeld. Only in America? De Nederlandse Orde der transformanten wordt verdacht van een (mislukte) moordaanslag op een tegenstander van ze. En dat zijn dan nog naturistische christenen ook!

Ik kan zo nog uren doorgaan.

op 27 05 2011 at 20:18 schreef Peter:

Ja hoor, Sandro, ik trek linkschmenschen voor. Vraag maar aan Sasha Berkman.

op 27 05 2011 at 20:20 schreef Sasha:

Nee, de koran is vergelijkbaar met mijn kampf…
hypocriet hoor

op 27 05 2011 at 20:33 schreef jabir:

@sandro

Ik zal het zeggen tegen mijn laatste vriendje. last time I checked was ik bi. Mag ik dan geen grappen meer maken over homo’s? Ik ken ook enorm veel jodenmoppen.

Sorry hoor, dat ik meteen met je naar het Kralingse bos wil, maar als je zo obsceen tegen me praat zoals vandaag word ik daar enorm hoerig van. En lekkere perverse ordinaire seks met zo’n doorgelopen Nazi Limburger lijkt me nog wel wat hebben, want zo ziek ben ik gewoon. Dan bind ik je vast aan een boom en ga je kontje verhuren aan de hoogstbiedende vieze oude man, terwijl ik je onophoudelijk verbaal verneder en mijn Duitse helm tot achterin je keel duw. Soms moet je dan een beetje kokhalzen, maar dat braaksel zie ik als glijmiddel voor je keeltje.

Mag je achteraf een lekker goudgeel biertje van me. Wel helemaal uitdrinken hoor!

op 27 05 2011 at 21:15 schreef Sasha Berkman:

“drammige gelijkhebberigheid” kan alleen gebasseerd worden op feiten. Daar heb ik de leugenaars en historisch revisionisten van de PVV nog nooit op kunnen betrappen.

Dat zijn draaikonten en leugenaars, demagogische agitators in de lijn van goebels.

Zie mijn post over de leugens van wilders die al lang ontkracht zijn, zie de bijdrage van Charles de Gaule die domweg departing wenst te horen als de bruine LEIDER het over deporting heeft. Zie hun reactie op het ophangen van NSB vlaggen in de gebouwen van de 2e kamer, zie hun ontkenning van de overeenkomsten tussen dit en dit

Afgezet tegen dit

Drammerige gelijkhebberigheid? We hebben hier geen probleem met “moslims”, maar met liegende en fascistoide PVV’ers

Ondertussen worden alle sociale voorzieningen gesloopt(geprivatiseert) en wordt studeren een bezigheid voor kinderen van rijke ouders. Dankzij de PVV is de klasse die het zuur moet opkotsen onderling verdeelt en is nederland de best georganiseerde politiestaat van de wereld aan het worden.

De PVV strijd helemaal niet voor Vrijheid. Dat is de grootste leugen van de fascistische revolutionair Geert W.

Ik zou willen dat de AIVD eens openheid van zake gaf vwb de PVV.

Wie betaald die club? bv. Waarom is dat geen groot topic van iedere krant in dit land? Waarom staat dat niet in het AIVD jaarverslag?

op 27 05 2011 at 21:52 schreef Sasha Berkman:

iedere verwijzing in mijn vorige post naar “de PVV” gaat over de persoon geert w.

op 27 05 2011 at 22:50 schreef Sasha Berkman:

Net een joined gerookt :) Ik weet ik bijna zeker dat de PVV van top tot teen, 100 procent iets geregiseerd is!

op 27 05 2011 at 22:57 schreef Roots:

Vechten in oorlogsgebied kan diepe sporen nalaten in de ziel van een mens.

op 27 05 2011 at 23:05 schreef Herman:

Hahahaha, de SGP zou het prima kunnen vinden met de Taliban.

Vrouwenrechten, wat is dat??

http://www.youtube.com/watch?v=ChnpaMK1oLQ&feature=player_embedded

op 27 05 2011 at 23:05 schreef MNb:

“Hitler kon doen wat hij deed door een combinatie van lafheid, onwil te handelen, ongeloof in zijn woorden en plannen, en de wens toch vooral redelijk te blijven. En wanneer je te doen hebt met een psychopaat, dan wordt die combinatie je ondergang. Dan moet je optreden met slechts je eigenbelang en je toekomst als prioriteiten.”

Goed geformuleerd. Daarom kan Wilders niet hard genoeg aangepakt worden, vooral ook nu hij in één schuitje met de SGP zit.

“je gescheld en je obsceniteiten beginnen nu toch wel wat te vervelen”
Het maakt zijn verontschuldigingen voor de uitingen van zijn ethisch minder bedeelde geestverwanten van GS en HVV waardeloos. Onder zijn laagje fatsoen is hij niet zo heel veel beter. Hypothese: je kunt een PVV-er enige manieren en wat beschaving leren, de proleet eronder zal altijd blijven.

“Op deze uitnodiging ga je niet in”
Zou Sandro zelf bereid zijn uit zijn luie stoel te komen en een uitnodiging te aanvaarden? Bij deze krijgt hij er één, kan hij met een paar sympathieke moslima’s kennismaken en een moskee bezoeken.
Hoe zijn vriendelijke uitnodigingen zijn abjecte opinies minder abject zouden moeten maken is me volstrekt onduidelijk.

@Sasha: je vergeet het werkelijk misselijkmakende: de Grote Blonde Leider doet die dingen in naam van Henk en Ingrid.
Het begrip vrijheid a la PVV is dezelfde als die in het opschrift van de poort van Dachau.

op 27 05 2011 at 23:14 schreef Wazzup:

Goed dat je een Duitse helm kiest ‘Jabir’. Stel je voor dat het een Duitse komkommer was, besmet met EHEC. Dan had je alleen niet jouw persoonlijk Nazi-probleem opgelost maar met hulp van wat dysenterie misschien wel een maatschappelijk probleem.

Op HVV lees je stukken van gekken die gestoord zijn, hier reacties van gestoorden die denken dat ze normaal zijn.

Wat een wonderlijke wereld.

op 27 05 2011 at 23:35 schreef eva:

De SGP bestaat uit lieden die achtergebleven zijn in hun ontwikkeling met de moderne maatschappij net als fundamentele moslims.

op 28 05 2011 at 05:17 schreef You On A Gin:

Sasha Berkman
Op je woorden zal ik niet ingaan. Ik ben het soms wel, soms niet met je eens, maar ik hoop oprecht dat je vrienden/familie hebt waar je óók mee kunt praten want ik maak me al een tijdje een beetje zorgen om je (geestelijke gesteldheid).

MNb
Volgens mij heb je nog niet echt duidelijk vastgepind (voor jezelf) wie Henk en Ingrid nu werkelijk zijn.
Dat ze hard genaaid zijn door de PVV moge duidelijk zijn; wat dat betreft is het net een politieke partij.
Toch zit je stiekem mensen over één kam te scheren op basis van hun politieke voorkeur (brugje naar levensovertuiging) – iets waar juist jij tegen zou zijn; zoniet, dan begrijp ik je niet helemaal.
Net zoals je grefo’s/refo’s niet op dezelfde hoop kunt gooien. Mensen stemmen PVV om verschillende redenen. Redenen waar ik het nooit mee eens bent, maar dat verschil is er. Zeggen dat ze allemaal dit/en/dat zijn, dat ze geen moraal hebben, geen liefde, geen zus en zo; vind ik een beetje triest. En als ik dan een apologeet ben, of zelf een nazi of blabla volgens sommigen: leuk, fijn. Gefeliciteerd.

op 28 05 2011 at 07:55 schreef Jabir:

@wazzup

Je gaat mij vertellen dat ik niet normaal ben, terwijl je zelf voorstelt om alle Duitsers via komkommers te vergiftigen? Dominante homoporno en moord zijn toch echt twee dingen hoor. Ik ga gewoon in op de obscene opmerkingen van sandro. Hij is al dagen bezig met het maken van ransopmerkingen als hij de discussie verliest en ik vond dat hij als achterbakse Limburger toch moet begrijpen dat hij ook qua vunzigheid geen enkele partij is voor een geboren Rotterdammer. Dat hebben we nu helder, hoop ik.

Om Michael Bertiaux te citeren:

Tangitchi kon de pijn voelen terwij Iytoro Kawabata zijn handen uit elkaar hield, met de vingernagels het zachte polsvlees van Tangitchi doorborend. “Je zult leren wie hier de baas is, raar klein hondje. Je zult leren om bevelen op te volgen, je zult leren om mijn bevelen op te volgen.” Elke keer als Iytoro sprak, onderlijnde en puctueerde hij het uitgesprokene door nog dieper te snijden in de al diep gekneusde polsen van zijn slachtoffer. Zou hij in de aderen snijden tijdens het benadrukken van zijn punt –wellicht – misschien had er zelfs al bloed gevloeid. Was dit een soort wrede ‘rite de passage’, een inwijding in hoe wreed Iytoro precies kon zijn, als hij dat wilde? Iytoro gromde, zijn stem was het dierlijk geluid van een woedend dier, vanuit de diepte van zijn keel. Uit de grot van zijn Id verscheen stukje bij beetje een woedend dier. Het dier in ons allen werd ontketend en was klaar om de wereld van zijn kwelgeesten in te duiken, alle ego’s die de dierlijke chaos diep in ons kwellen. “Jij achterlijk hondje – ik zou je om geen enkele reden in het bijzonder moeten vermoorden. Ik zou je onherkenbaar moeten verminken, vergeet dat niet.” Tangichi vergat het geen moment.

@MNb

Onder zijn laagje fatsoen is hij niet zo heel veel beter. Hypothese: je kunt een PVV-er enige manieren en wat beschaving leren, de proleet eronder zal altijd blijven.

“al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding”, zou mijn oma gezegd hebben.

op 28 05 2011 at 08:11 schreef Frank:

Er zijn twee verschillen: SGPers zijn niet gewelddadig, en ze zijn inheems.

op 28 05 2011 at 08:31 schreef Jabir:

@Frank

En dus moeten ze maar een buitenproportionele invloed gaan uitoefenen op de beleidsvorming in dit land? Lijkt me toch van niet.

op 28 05 2011 at 10:12 schreef You On A Gin:

Ja, ja. Mensen die op PVV stemmen hebben een dun vernislaagje fatsoen, maar daaronder willen ze allemaal hetzelfde – destructie, deportatie, Mein Will.
Ze hebben verder geen gezin waar ze brood voor op de plank moeten brengen, geen vrouw en kinderen waar ze om geven, een leven waarin ze het hoofd boven water proberen te houden; nee hoor, het is de PVV mannen alleen om het haatzaaien, en het ruziezoeken te doen.
Het PVV volk zal zich nooit aanpassen aan anderen; daar zijn zij te bekrompen voor. Ze denken maar aan één ding: het eigenbelang.

Doe over het bovenstaande tekstje eens een CTRL + H (zoeken en vervangen) en vervang “PVV” eens door “moslims”?
Hatsjikidee. Duidelijk, toch?
Jongens, het is zooo makkelijk om mensen, of hun beweegredenen over één kam te scheren; ik maak mezelf er ook schuldig aan.

@ Frank
Frank, geef ze de kans, en ze zullen je verbazen. Trust me.

op 28 05 2011 at 10:59 schreef Jabir:

@You on a Gin

Dat verhaaltje is niet zonder meer op moslims te transplanteren, ik zie geen islamitische pleidooien voor deportatievan PVV’ers , bijvoorbeeld. Dat PVV’ers een normaal burgerlijk bestaan hebben sluit een bepaalde kwaadaardigheid ook helemaal niet uit. Integendeel zou ik zeggen.

Het enige wat je wel vaker over moslims hoort is dat ze zich “aan zouden moeten passen”. Maar dat vind ik ook niet opgaan, want ik ben dik tevreden over de gemiddelde aanpassingsbereidheid van de Nederlandse moslim en dat heb ik stukken minder met PVV’ers.

op 28 05 2011 at 11:53 schreef Roots:

Wilders zorgt er voor dat een man zoals Jeroen de Kreek dankzij een 24-7 Wilders obsessie (16.00min) niet toekomt aan dat waar hij het liefste mee bezig zou zijn: Het inrichten van een Sharia-rechtbank in Nederland. Dit zou een verlichting van de werklast voor de rechtspraak betekenen.

http://www.dumpert.nl/mediabase/1502111/bd6caa71/kreekmans_files_volledige_versie.html

De enige gezonde reactie hierop is te zien op 17.56 min.

op 28 05 2011 at 12:06 schreef Pyt van der Galiën:

Jeroen de Kreek houdt zich 24/7 bezig met joden, niet met Wilders. Nou vooruit: hij houdt zich zich 23/7 bezig met joden en voor de rest met Wilders.

Overigens is Jeroen de Kreek zwaar gestoord en begrijp ik niet goed waarom hij in deze thread ter sprake komt.

op 28 05 2011 at 12:19 schreef Wazzup:

En dat is waar de hele discussie eigenlijk om draait toch: de aanpassingsbereidheid. Wie moeten zich aanpassen? En in welke mate? Kun je hier in Nederland niet jezelf zijn?

Misschien momenteel niet. Een onderstroom van de PVV voelt niet goed aan. Onder migranten zijn er net iets teveel die van een gouden theepot dromen. En niet te vergeten onze eigen absolute moralisten die zo goed weten wat goed of wat fout is.

Het is moeilijk om dit alles af te wegen. Moet de maatschappelijke dialoog nog lang doorgaan? Onder bovengenoemde groepen is tenslotte weinig bereidheid tot compromis – dus is dat eigenlijk allemaal verspilde tijd.

Je ziet al de contouren van de nieuwe maatschappij met regionalisme (als antwoord op centralistische bureaucratie) en een sterk anti-theistisch sentiment (‘religie moet deaud’).

Turbulente tijden voorwaar.

op 28 05 2011 at 12:39 schreef Wazzup:

@Jabir

De Rotterdamse vunzigheid heeft me overtuigd hoor – maar het kan me niet opwinden. Maar waarom deze fixatie? Sandro is eigenlijk best lief en tegelijkertijd een makkelijk slachtoffer. Dat weet je heel goed. Zo laat je BigPete ook voortdurend happen door zijn argumenten grotesk te verdraaien.

Maar wat win je daarmee? Er zijn veel mensen die meelezen en hun eigen standpunten herkennen. Als je ze telkens tot het bot beledigt zonder erkenning van de onderliggende problematiek zal dat uiteindelijk terugkaatsen. Vergelijk het maar het openen van een rekening op krediet – uiteindelijk wordt de rekening vereffend. En ik denk dat de meeste mensen in Nederland niet zitten te wachten op dit soort maatschappelijke incassobureau’s.

/* einde preek */

op 28 05 2011 at 13:45 schreef Jabir:

@Wazzup

Ik heb dat beeld van sandro helemaal niet, dat hij “best lief” is, ook al probeert hij dat met een bepaalde krampachtigheid te verkopen. Daarnaast verdraai ik de woorden van Bigpete helemaal niet, zijn standpunten zijn van zichzelf al grotesk en ik wijs dat alleen maar aan. Laat me zien waar ik zijn woorden verdraaide, want dat deed ik niet. Wat jij “happen” noemt, is in feite Bigpete die je knarsentandend ziet onderkennen dat zo’n x-PVV opvatting, die wel degelijk zijn ‘bottom line’ is, inderdaad grotesk is in zijn naakte verschijningsvorm. Ik geef hem weinig ruimte om daar afstand van te nemen, maar dat is niet hetzelfde als het verdraaien van zijn woorden. Ik vind het eerder verhelderend.

op 28 05 2011 at 17:26 schreef MNb:

@You on a Gin: daarom stelde ik mijn bewering als hypothese. Even opzoeken wat dat woord betekent aub.
Ik kan je wel zeggen dat mijn hypothese tot op heden nog niet gefalsifieerd is. Ook dat woord moet je wellicht even opzoeken.

Zoek ook even de betekenis van het woord proleet op. Sinds wanneer zijn proleet en gezinsleven innerlijk tegenstrijdig?
Ach natuurlijk, dom van mij. Je probeert me woorden in de mond te leggen. Ik dacht dat dat belegen trucje zelfs bij domrechts zijn populariteit kwijt was, maar blijkbaar vergiste ik me.

op 28 05 2011 at 20:30 schreef jetze:

Grappig dat aanhangers van opperwezens zo weinig vertrouwen hebben in hun eigen opperwezen dat ze wetten moeten maken om anderen die hun opperwezen beledigen moeten straffen (alsof hij dat zelf niet kan).

Mijn vraag aan dit soort lieden is dan ook standaard; Als uw opperwezen almachtig is zou deze dan in staat zijn een machtiger opperwezen te maken?

Zo ja dan is hij niet almachtig meer, zo nee dan is hij niet almachtig.

op 29 05 2011 at 06:52 schreef Sandro:

@MNb-ik ga op je uitnodiging in onder voorwaarde dat je er zelf bij aanwezig bent en dat het hier in het prachtige Nederland is.

@berkman – jointje gerookt? Nu begrijp ik al je verzet tegen de PVV – heeft helemaal niets met fascisme/nazi te maken. Is puur en alleen eigenbelang want mocht de PVV het ooit voor het zeggen krijgen (en die dag komt….) dan is het afgelopen met die jointjes van je.
Overigens ben je voor mij het levende bewijs dat drugs wel degelijk de hersenen aantast.

En last but not least jabir, helaas kan ik niet op de je uitnodiging ingaan want ik ben niet van de mannensex. Misschien had ik het nog wel willen overwegen maar toen ik de foto van je kop zag op internet was ik direct genezen.
Overigens was het meest ranzige dat ik je voorgesteld heb de laatste dagen dat je eens moest gaan neuken om je frustraties kwijt te worden – dat is dus duidelijk niet gelukt, dat neuken. Wat vreemd is gezien je bi bent, ik heb namelijk een collega die bi is en deze heeft altijd wat te neuken, dat is volgens hem ook het voordeel van bi zijn (niet voor één gat te vangen).
Wat een woorden zeg – “doorgelopen nazi Limburger”
Doet me toch sterk vermoedden dat je samen met berkman teveel jointjes hebt gerookt (of erger) en dat ook jouw hersen-kwaliteit daar flink onder gelden heeft.

op 29 05 2011 at 09:34 schreef jabir:

sandro houd toch op man, met je naargeestige, kleinburgerkijke gezeik en je kleuterspelletjes. Het is heerlijk dat je er bent hoor, maar er komt verder toch niets uit je toetsenbord los van trollspelletjes. Je bent een soort wandelende “Quod Erat Demonstrandum” voor de intrinsieke minderwaardigheid van de PVV’er.

Ik zal nog wel op je reageren in de discussie, maar je bent niet een serieus te nemen discussiepartner. Je bent een “te makkeijk slachtoffer” zoals zelfs een soortgenoot van je nog doorhad. Je bent mij daarnaast een paar keer te vaak bizar gaan schelden als je het met argumenten niet redde, gaat dan je standaard riedeltje over “intellectuelen” en nog wat obsceniteiten uitbraken, zelfs in je kwaadaardigheid is geen enkele originaliteit te herkennen.

Bedreig me anders nog eens met een schot hagel, zoals in een eerder draadje. Snap je dat ik vervolgens niet zoveel voel voor het drinken van een biertje?

op 29 05 2011 at 15:00 schreef MNb:

@MNb-ik ga op je uitnodiging in onder voorwaarde dat je er zelf bij aanwezig bent en dat het hier in het prachtige Nederland is.

De eerste voorwaarde is geen probleem. De tweede wel, want in Nederland ken ik geen moskeeën. Bovendien duurt het nog twee jaar voordat ik weer in Nl ben.
Maar mijn nieuwsgierigheid is bevredigd – in ieder geval in dit opzicht ben je een kerel (m/v).

op 29 05 2011 at 16:11 schreef Sasha Berkman:

“mocht de PVV het ooit voor het zeggen krijgen (en die dag komt….) dan is het afgelopen met die jointjes van je.”

Ziehier de “vrijheid” die de PVV fascisten voorstaan.

op 29 05 2011 at 18:19 schreef G!:

Sandro,

probeer het hier eens mee…
Derek, als PVV-er van het eerste uur – en d’r verdomme nog steeds trots op – moet ik je mededelen dat ik je ontiegelijk op je bek had geslagen als je echt op bovenstaande wijze opgetreden zou hebben.

Je kunt wel zeggen dat ‘men’ in jouw berichten aldoor maar gewoon leest wat ‘men’ wil, maar volgens mij is dat niet zo. Wat mij vooral opvalt en waar ik vooral een punt van maak is jouw houding ten aanzien van geweld. Mij baart het zorgen dat PVV-ers van het eerste uur er kennelijk op los slaan als dingen ze niet bevallen.

KEIN ISLAM IN EUROPA – überfremdung eindämmen
Waar waren de PVV’ers van het eerste uur?

op 29 05 2011 at 21:14 schreef Sasha Berkman:

“mocht de PVV het ooit voor het zeggen krijgen (en die dag komt….) dan is het afgelopen met die jointjes van je.”

Nog een vraag: als jullie de macht hebben, wat denk je dan dat er dan nog meer veranderd behalve de gavngenissen vullen met weed-rokers/sters en het knieschieten van marrokaanse hooligans, en het uitzetten van zoveel mogelijk nederlanders met een marokaanse opa of oma?

Alle millieu regels worden geschrap neem ik aan? Meer dierenpolitie die varkensflats gaat bewaken tegen dieren”extremisten” natuurlijk. Alles “links” van de telegraaf qua media gaat verboden worden, i guess? linkse mensen krijgen een ambtenaren verbod en op school wordt ’s ochtends het wilhelmus gezongen tijdens de vlaghijs ceremonie toch?

op 30 05 2011 at 05:22 schreef You On A Gin:

Natuurlijk wel, Jabir.
Ik kan eenvoudig ‘moslims’ zoeken en vinden die een gevaar zijn voor jouw en mijn levenswijze. Maar dat zijn dus de extreme debielen. Zoals die in overvloed aanwezig zijn bij wat voor geloofs- of politiek clubje dan ik ook. Wat ik bedoelde is dus – pin de extremisten vast, laat de rest voor wat ze zijn, en zie het onderscheid.

Zeg NMb, ik hoop dat je me gelooft, maar ik had niet de intentie om een stromannetje bij jou te doen. Mijn commentaar kwam voort uit ‘data’ die ik geëxtraheerd heb uit jouw eerdere uitspraken. Mijn indruk, dus. Hoe je overkomt (op mij/op mensen. Ben je je daar bewust van? Ik neem aan van wel.
Ik zal het woord “hypothese” eens opzoeken, klinkt best interessant. Dank je voor de tip. Heb je nog wat goede adviezen? Of argumenten, dat zou nog een stuk leuker zijn.

op 30 05 2011 at 08:23 schreef Sandro:

G! – zet het even in de juiste context a.u.b. en ik kan je zeggen dat ik het nog steeds zou doen.

berkman – je praat poep, het enige wat er wel zal komen is het Wilhelmus en de vlaghijs ceremonie, dit om het nationale gevoel te versterken. Oh ja en natuurlijk het verbod op drugs einde gedoogbeleid dus.

jabir – 27-5-2011 20:33 lees die nog eens en kom dan nog eens een keer langs met je opmerking over obsceniteiten – deze van jouw hand stond in geen enkel vergelijk van wat je mij verwijt.

MNb – schokkend nieuws…….ben 2 weken geleden naar de opening geweest van de nieuwe (Turkse) moskee in het Limburgse Panningen……….

op 30 05 2011 at 16:24 schreef G!:

Sandro,
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/jarig.html
Je had het fragment er zelf ook bij kunnen pakken om je te verdedigen. Het gaat me erom dat jij in zo’n geval roept dat je er op los zou slaan. Dàt is verkeerd, de reden is niet zo relevant.

Niet zo relevant, maar wel intrigerend. Waarom is de ene naziopmerking een reden om mensen op hun bek te slaan en de andere niet? Waarom is er niks aan het handje als jouw poldertaliban de NSB-vlag uithangt? En waarom is het wel erg als Derek zo’n moslima in het Duits zou toespreken? Duits bestond immers al veel langer dan de nazi’s en opzich is er niets mis met Duits. En kennelijk is het weer niet erg als een legertje neonazi’s in Enschede even min of meer letterlijk herhaalt wat Derek schreef.
Of ga je nu lopen verkondigen dat het schandelijk is dat linkse lieden deze Duitstalige moslimhaters op hun bek slaan?

op 30 05 2011 at 20:58 schreef Sasha Berkman:

Sandro: http://www.youtube.com/watch?v=jSH6ofHbeUw

op 30 05 2011 at 21:26 schreef Sasha Berkman:

Bill Hicks was een buitengewoon figuur anyway:

http://www.youtube.com/watch?v=J10w3FuCwfQ

op 30 05 2011 at 21:36 schreef Sasha Berkman:

Lady Diana was klaarblijkelijk interesanter voor de pers destijds dan geert wilders nu. Over Lady GaGa lees ik ook iedere dag allerlij non-info. Waarom werpt er nu geen enkele journalist op het echt goed uitzoeken van hoe dat nu zit met de financiering van Geert W.

op 30 05 2011 at 22:02 schreef Sasha Berkman:

“MNb – schokkend nieuws…….ben 2 weken geleden naar de opening geweest van de nieuwe (Turkse) moskee in het Limburgse Panningen……….”

Als undercoveragent ofzo? Heb je je notities door gegeven aan de leider?

Staan je foto’s online?

op 31 05 2011 at 10:48 schreef Sandro:

berkman – ik was daar op uitnodiging, valte tegen hè dat niet iedereen volledig aan je beeld van DE PVV-er voldoet.

op 03 08 2013 at 17:45 schreef Anton:

Iedereen en ja zelfs de dieren zijn en worden naakt geboren. Dat is onze enigste ik maar ook het eerlijke van het leven. Er schuilt dus op dat moment geen kwaad alleen liefde en genegenheid. En dat is nu juist wat we moeten bewaken dus waarom mogen we niet naakt zijn dan? dat zou ik huichelachtig willen noemen. Kleding, veren of wat ook gebruiken we voor warmte maar ons huidje mooi of minder mooi staat voor liefde en zuiverheid. Dus Naakt Mag !!!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS