Home » Archief » Prinsjesdag


[20.09.2011]

Prinsjesdag

Thomas Colignatus


Illustratie: Suat Gönülay

Ik heb het op verschillende plaatsen tot vervelens toe herhaald. 200 jaar voor Christus was er Cato Maior die iedere speech tot ergernis van zijn toehoorders afsloot met “Overigens vind ik dat Carthago vernietigd moet worden”. Uiteindelijk gebeurde dat pas na zijn dood, wellicht heeft men er even mee gewacht om hem terug te pesten.

Op deze Prinsjesdag in 2011 hangt de dreiging van een nieuwe economische crisis in de lucht. Het praten over koopkrachtplaatjes doet onwezenlijk aan. Het consumentenvertrouwen is sterk gedaald, bericht het CBS heel trouw. Dat blijft toch altijd experimentele statistiek en je kunt je erover verwonderen dat er met alle berichten over crises überhaupt nog vertrouwen is. Al die maatregelen die Merkel en Sarkozy nemen, die eerst als laatste waarheid worden verkondigd en die dan weer niet genoeg blijken te zijn, daar wordt de burger niet blij van. Een tsunami aan onheilsberichten, net zo irritant als Cato Maior, maar met meer impact dan een ouwe Romein. Zorgelijk is vooral de Recessie-index van The Economist die stijgt. Belangrijk is de redenering van Kees M. Paling dat de Amerikaanse economie minder groeit zodat Obama nog voor de verkiezingen in budgetproblemen kan komen.

Schokkend vind ik deze beelden van een Griek die zich voor een bank in brand steekt. Mogelijk is er meer aan de hand dan alleen het uiting geven aan gekmakende wanhoop. Zo moet een overheid in ieder geval niet met zijn burgers omgaan. En bij het Europese navelstaren voltrekt zich ook de ramp in de Hoorn van Afrika. Zo moet de wereld niet met mensen omgaan. Ook Afrikanen hebben recht op een gezond leven in eigen land, zonder honger of de noodzaak naar elders te vluchten.

Ik heb twee cadeautjes voor deze Prinsjesdag.

(1) Voor de collega-economen is er mijn analyse en oplossingsvoorstel voor de euro crisis.

(2) Voor burgers van Nederland een internet intekenlijst voor een burgerinitiatief tot een parlementaire enquête naar de werkloosheid en het Centraal Planbureau (CPB) en nu ook de euro.

Ja, ik heb er tot vervelens toe over geschreven (zoek maar). Wanneer 40.000 mensen achter het burgerinitiatief gaan staan dan gaat het balletje rollen, kan het kwartje vallen, en hebben we een constructieve manier gevonden om de risico’s van de crisis af te wenden, de banen, inkomen en pensioenen veilig te stellen, de Grieken en Italianen geholpen zodat ze kunnen gaan terugbetalen, en ook perspectief voor Afrika geboden.

Thomas Colignatus (1954) is econometrist en oud-wetenschappelijk medewerker (1982-1991) van het Centraal Planbureau, houdt van lekker eten, en schrijft soms science fiction.

Thomas Cool/Colignatus, 20.09.2011 @ 20:17

[Home]
 

9 Reacties

op 21 09 2011 at 00:40 schreef MrOoijer:

“Thomas weet hoe we de crisis moeten bestrijden, hoe we de banen, inkomen en pensioenen veiligstellen, de Grieken en Italianen kunnen helpen en ook nog perspectief voor Afrika bieden.”

Thomas begint meer en meer aan grootheidswaanzin te lijden. Jammer.

op 21 09 2011 at 10:27 schreef Thomas Cool:

(1) Er is niet veel verschil tussen wat hier staat en wat ik eerder zei: dan zou ik altijd al aan grootheidswaanzin leiden ?

(2) Zie “De ontketende kiezer” pagina 51: de zekerheid is gebaseerd op wiskunde: http://www.dataweb.nl/~cool/SvHG/DOK/DOK-Aankondiging.html

(3) Of zie een deel van die wiskunde zelf: http://www.dataweb.nl/~cool/Papers/Unemployment/State.html

(4) Bij het ontslag bij het CPB werden mijn capaciteiten erkend maar werd de ontslaggrond gezocht in het niet passen in de gezagsverhoudingen – heel onheus, en een verkeerde behandeling van een ander wetenschappelijk inzicht.

(5) Zie de bespreking van mijn boek over de logica (door Richard Gill, bekend van de bevrijding van Lucia de B., die ook het burger-initiatief ondertekent): http://www.math.leidenuniv.nl/~naw/serie5/deel09/sep2008/reviewssep08.pdf

(6) De reactie van MrOoijer is typisch de (enge) mentaliteit waar ik de laatste 20 jaar mee te maken heb, waarin het verkrachte meisje de verkrachting aan zichzelf heeft te wijten.

(7) Last but not least: mijn analyse ligt voor aan het forum der wetenschappers, en wanneer een collega een goed tegenargument geeft dan zal ik dat natuurlijk erkennen. Mijn protest is dat er nu censuur is, zodat dit mechanisme niet werkt. Niet alleen wordt mij de kans ontnomen mijn eventuele ongelijk in te zien, maar, o jee, het wordt anderen verhinderd om eventueel in te zien dat ik mogelijk gelijk heb. Laat het parlement de vrijheid van denken herstellen.

op 21 09 2011 at 11:52 schreef Blogstemmen: Troonrede en Algemene Beschouwingen | Sargasso:

[…] Colignatus geeft op Frontaal Naakt de lezer twee cadeautjes op […]

op 21 09 2011 at 12:52 schreef cRR Kampen:

Gezien het onwerkelijke gevoel dat ook ik krijg met die koopkrachtplaatjespraatjes maar even mijn visie op Cato Maio. De kwestie is dat een eeuw ofzo voor die man een zekere Hannibal aan de poorten van Rome rammelde, tot grote schrik van iedereen en bijna tot de ondergang van het Rijk voerend.

Daarna is de Romeinse bevolking opgevoed met bedreigingen aan kinderen – ‘als je nou niet ophoudt met huilen stuur ik je Hannibal!’. Gevolg was dat de Romeinen een obsessie met Carthago kregen, stad die ten tijde van Senator Cato Maio geen rol van betekenis meer speelde. Duurt even voordat zo’n volksobsessie wordt omgezet in daden, en ja: de absurde daad van de volledig verwoesting van die tot nederzetting vervallen stad geschiedde dan toch.

Ceterum censeo mundum esse delendum. Quote cRR Kampen :)

op 21 09 2011 at 22:03 schreef You On A Gin:

Ontwikkelingshulp kampt met een imagoprobleem. Het moet anders, beter, transparanter. Is iemand niet te overtuigen aan de hand van mededogen, compassie, dan misschien wel met economische argumenten. Als we de zwakkeren aan hun lot overlaten, zullen ook wij daar ooit de wrange vruchten van plukken.

Ook Afrikanen hebben recht op een gezond leven in eigen land, zonder honger of de noodzaak naar elders te vluchten.

Inderdaad! De mensen die zo gekant zijn tegen hulp aan Afrika zijn vaak dezelfden die klagen dat de bewoners naar deze contreien komen. Ze mogen dus niet in eigen land geholpen worden, en ze moeten al helemaal niet hier komen werken. Alsof Afrikanen speciaal bestaan om ze te pesten, of zoiets.

op 22 09 2011 at 16:47 schreef You On A Gin:

@ Thomas Colignatus
Oké, pardon voor het off-topic gaan. Ik kijk uit naar die eventuele latere tekst van je.

op 22 09 2011 at 17:31 schreef Thomas Colignatus:

Nieuws: Klaarblijkelijk zijn nu enkele leden van het bestuur van het Statistisch Bureau ontslagen. Werd Nikos Logothetis vorig jaar nog benoemd http://www.presseurop.eu/en/content/article/308121-great-tax-fraud-hunt-now
en na een jaar zou hij volgens deze website alweer ontslagen zijn
http://greekleftreview.wordpress.com/2011/09/20/hellenic-statistical-authority-did-eurostat-make-a-bad-deficit-worse-for-political-purposes
Jammer dat ik ooit alleen oud-Grieks heb gehad en dat men daar de laatste 2300 jaar niet beginselvast is gebleven zodat ik nog iets ervan zou kunnen begrijpen. Ik wacht op Reuters en het ANP om hier nadere toelichtingen te geven.

op 23 09 2011 at 23:20 schreef Sasha Berkman:

Goedenavond allemaal.

“maar val dan de rest van de Nederlandse bevolking hier niet mee lastig. Want denk niet dat je op dit gebied tot een meerderheid behoort.”

Eliveld je klets populistisch als een PVV’er en straalt tevens het typisch VVD-Narciseme uit met je pedante toontje.

Eergister heeft de meerderheid van de tweede kamer besloten om ontwikkelingshulp in stand te houden op een niveua van 0.7% van het BNP. Dus de meerderheid is gewoon voor ontwikkelingshulp, wijsneusige demagogische leugenaar.

“Let wel, je bent er helemaal vrij in om je eigen geld aan ‘ontwikkelingshulp’ te spenderen”

Wie denk je wel niet dat je bent dat je denkt uit te kunnen maken wat ik wel of niet “vrij in ben”?

Ik vind je een heel naar en vies mannetje en ik hoop echt dat als je al een vriendin/vrouw hebt kunnen strikken om deelgenoot te zijn van jouw enge wereldje je onvruchtbaar bent. Je eventuele verschrikkelijke kinderen moeten wel opgroeien voor galg en rad, om het maar eens op zn wilderiaans te zeggen. Jij lijkt me echt iemand die kleine breivikjes zou creeren.

op 26 09 2011 at 15:24 schreef Sasha Berkman:

Nogmaals Eliveld, pedant mannetje, wie denk je wel niet dat je bent dat je meent te kunnen bepalen waar ik wel of niet vrij in ben.
En nogmaals je stelling dat er geen meerderheid in dit land is dat voor ontwikkelingshulp is, is een pedante demagogische leugen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS