Home » Archief » Protocol


[12.09.2015]

Protocol

Peter Breedveld

jo6
Jo Shishido

Je kon er op wachten: de school waar een biologielerares door haar collega’s de dood is ingetreiterd, ontkent alles. Uiteraard is er een dossier waarachter de directie zich kan verschuilen, en zijn de juiste procedures gevolgd. ‘Er is niet geconstateerd dat er sprake was van pestgedrag.’

Volgens de school kan de biologielerares het gedrag van haar collega’s hebben ervaren als pesten, maar hé, dan hoeft dat nog niet zo te wezen, hè.

Oerhollandscher krijg je het niet. Er is een dossier, er zijn verklaringen van deskundigen, er is een procedure doorlopen, dus ons treft geen blaam. Je ziet het eigenlijk altijd in gevallen waar mensen het slachtoffer zijn van huftergedrag. Dat is nooit de schuld van de hufters. De slachtoffers hebben het aan zichzelf te danken.

Weerbaarheidscursus

Ik heb me als correspondent voor de Haagsche Courant ook weleens bezig gehouden met extreem pestgedrag op een Rijswijkse school. Een jongen die zo erg werd getreiterd omdat hij klein van stuk was en fan van de verkeerde voetbalclub, dat hij door zijn ouders werd thuisgehouden. Ik ging met die school praten, maar die trof natuurlijk weer geen blaam. Er was een pestprotocol en die jongen moest op weerbaarheidscursus.

Vorig jaar werd er in Voorburg op een school een jongen doodgestoken. De dader bleek al jaren extreem te worden gepest. Raden wat die school daar tegen had ondernomen: een weerbaarheidscursus. Want als je gepest wordt, is er iets mis met jou. Niet met de pesters, nooit met de pesters. Jij bent niet weerbaar, het zijn jouw leesproblemen, jij ervaart het maar zo. Je bent niet goed wijs, het zit tussen je oren, laat je helpen.

Seksueel misbruik

Dus al springen je medewerkers in groepen van vijf van de daken af en is er elke dag een moord op het schoolplein: zolang het jouw verantwoordelijkheid niet is, hoef je niks te doen. En het is nooit jouw verantwoordelijkheid, want er is altijd een protocol.

Dat verdomde protocol. In mijn tijd bij de Haagsche Courant was er ook veel te doen om seksueel misbruik bij scoutingclubs. Ging ik met die clubs praten, kwamen ze weer: niks aan de hand, er is een protocol. Vroeg ik waar dat protocol dan was en wat erin stond, zei iemand, en ik lieg het echt niet: “Ja, dat ligt ergens hier in de la.”

En als het protocol er niet is, dan is er altijd nog de oer-Hollandsche publieke opinie. Nederland houdt niet van slachtoffers. Het ergste verwijt dat je hier kunt krijgen, erger nog dan het verwijt een antisemiet te zijn, is dat je in de slachtofferrol kruipt. Krijg je een baan niet omdat je een ‘neger’ bent: niet zo in de slachtofferrol kruipen. Schoppen PVV’ers je ongeboren baby dood: slachtofferrol. Nu al meer dan een week gaat het hele land los op een verdronken peuter van drie. Werkelijk niks wordt over het hoofd gezien om van dat jongetje een dader te maken, een parasiet, een bedrieger. Kruipt in de slachtofferrol.

Dure rechtszaak

Weet u nog dat er in Zweden aanslagen waren op moskees en het NRC schreef dat het nu tijd was om extremistische moslims aan te pakken? Was u vergeten, maar ik onthou dit soort dingen altijd. Ik zie het patroon, als één van de zéér, zéér weinigen.

Van de week werd voormalig Kamerlid Myrthe Hilkens van Twitter gepest door dezelfde lieden die een belangrijke rol speelden in de zaak rond Jelmer Siljee, die zo erg werd getreiterd dat hij zich genoodzaakt zag een dure rechtszaak aan te spannen tegen de grootste gek van het stel, een medewerker van The Post Online, die door een rechter werd veroordeeld en nóg van geen ophouden wist, omdat hij onder andere gesterkt werd door journalist Asha ten Broeke, die graag mij als de kwade genius in de Jelmer Siljee-zaak zag aangewezen.

Uit de hand gelopen ruzie

Metro-columnist Jan Dijkgraaf, die ergens rond de zestig jaar oud is, eigende zich zoals gewoonlijk een voortrekkersrol toe in de treitercampagne tegen Hilkens, die er een nogal politiekincorrecte visie op vluchtelingen op na houdt (ze vindt, o gruwel, dat we vluchtelingen moeten helpen, de vuile schoftin). Toen ze haar account op non-actief stelde, was hij heel trots op zichzelf.

Ik zei er wat van en daar kwamen ze weer: de Nederzombies, in een haag om mij heen. Dit was geen treitercampagne, maar een uit de hand gelopen ruzie. Dijkgraaf is liev. Het ligt aan Hilkens.

Nederland houdt van bullebakken, maar het eet van twee walletjes. Het wil óók bekendstaan als de held van het schoolplein, als degene die opstaat tegen bullebakken.

Bullebakken bestrijden

Dat kan niet, denkt u misschien. Het is van tweeën één. Maar het kan wèl: je kunt én de bullebak op het schild tillen, én de bullebakken bestrijden. Het enige wat je hoeft te doen is de bullebak tot held bombarderen en zijn slachtoffer tot bullebak.

Lodewijk Asscher deed het van de week ook weer: hij maakte bekend dat hij iets ging doen tegen racisme op Facebook en Twitter. Máár, zei hij er meteen bij: “Islamkritiek is natuurlijk geen racisme.”

Nou, en dan kom je er weer mooi vanaf in het land waar het doodschoppen van ongeboren baby’s en het in de hens steken van moskeeën als islamkritiek geldt.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.09.2015 @ 13:36

[Home]
 

23 Reacties

op 12 09 2015 at 13:51 schreef Hans V:

Vertel eens eerlijk Peter, als je geen marrokaanse vriendin had zou je dan ook deze stukjes op die manier schrijven?

op 12 09 2015 at 13:54 schreef MP:

Leuk die uitspraken van Asscher inderdaad. Want weet je wanneer je in Nederland wel aangepakt wordt? Als je moslimhaters racisten noemt: http://www.doorbraak.eu/anti-racist-vervolgd-voor-benoemen-racisme/

op 12 09 2015 at 15:08 schreef Max:

Niemand weet iets van de islam en toch moet islamkritiek kunnen,zoals de islam een geweldadige ideologie noemen…mooie kritiek hé.

Niemand weet iets van het geloof,wat is het dan voor kritiek.
Kortom,de opmerking van Asscher was een LEGE opmerking

Kritiek is best maar kritiek die onzin is blijft onzin!

op 12 09 2015 at 16:44 schreef MNb:

Zeg eens eerlijk, Hans V, doet jouw vraag er ook maar iets toe? Heeft PB feiten verkeerd weergegeven? Klopt er iets niet aan zijn analyse? Nee?
Dan is jouw vraag een schoolvoorbeeld van

http://www.logicallyfallacious.com/index.php/logical-fallacies/141-poisoning-the-well

en omdat je er een Marokkaanse vriending bijhaalt nog met een smeuig racistisch toefje er bovenop. Dat wordt keurig bevestigd door je weigering die nationaliteit met een hoofdletter te schrijven.

@MP: schokkend.

op 12 09 2015 at 17:01 schreef MNb:

PB, uit welke film komt deze fantastische scene?

op 12 09 2015 at 17:08 schreef Peter:

Branded to kill van Seijun Suzuki.

op 12 09 2015 at 21:27 schreef Hans V:

Ik racistisch ? Hoe kom je er bij MNb.
Ik wil best Marokkaanse vriendin met een hoofdletter schrijven hoor . Ik had er geen bijbedoeling mee. Ik stelde alleen een nieuwsgierige vraag en verder niet . Was daar gewoon nieuwsgierig naar .
Schijnbaar kan je hier niet iets vragen zonder meteen voor racist te worden uitgemaakt. Jammer

op 12 09 2015 at 21:44 schreef MNb:

Dank voor het niet beantwoorden van mijn vraag, Hans V.
Je bent ook erg goed in de vermoorde onschuld spelen.
Overigens maakte ik niet jou voor racist uit, maar je vraag. Lastig verschil voor iemand als jij, wellicht.

op 12 09 2015 at 22:00 schreef su:

Asscher gaat iets aan discriminatie doen (lees kritiek op Israhel en zio’s aanpakken). Want ooooo…als je wat hierover zegt in Nederland. Dan ben je antisemiet. Als je in Nederland geboren bent, ben je verplicht de reet te likken van zio’s. Doe je dat niet, dan ben je antisemiet. Ik hoop dat Nederlanders die pro-zio zijn nog vele jaren gaan bukken voor ze. Ik doe hier niet aan mee.

op 12 09 2015 at 23:45 schreef william55:

Een prima artikel Peter.
Tot halve wege, dan gaat het mis.
De islam is geweldig, pvv-ers zijn moordenaars en zit jij weer in je veilige slachtofferrol.
Jammer.

op 13 09 2015 at 00:53 schreef Egbert:

Wat wij kennen als De Internationale heet in Engeland The Red Flag. Vandaag zong Corbyn The Red Flag:

Though cowards flinch and traitors sneer (dat ben jij, Tony Blair)
We’ll keep the red flag flying here

http://www.marxists.org/subject/art/music/lyrics/en/red-flag.htm

op 13 09 2015 at 02:34 schreef Murat:

Wat @Hans V hier dus zegt:

Dat het onmogelijk is voor een autochtone (blanke) Nederlader solidariteit te tonen aan allochtone (niet blanke) Nederlanders als je er geen relatie mee hebt.

Naar mannetje dus.

op 13 09 2015 at 09:40 schreef Peter:

De islam is geweldig, pvv-ers zijn moordenaars en zit jij weer in je veilige slachtofferrol.

Dat zeg ik, de slachtofferrol.

Perfecte samenvatting van mijn stuk.

op 13 09 2015 at 16:36 schreef MNb:

@Murat: en ook als een kaaskop als ik daar iets van zegt vinden ze zichzelf heel erg zielig.
Mooie bevestiging van PB’s stuk.
Weer.

op 14 09 2015 at 09:32 schreef Gaz Typari:

MNb, landverraders noemen ze dat ook wel. Heel goed dat Hans V de vinger op de zere plek legt. Ontzettend relevant ook. Het feit dat slachtoffers in NL tot daders gebombardeerd en de schoolleiding wegkruipt achter protocollen en dossiers komt natuurlijk door Peter’s relatie met een Marokkaanse.

Nu dat verhelderd is kan de slachtofferrol weer naar de ware slachtoffers. Niet pestslachtoffers maar onschuldige Nederlandse racisten.

op 14 09 2015 at 16:24 schreef cRR Kampen:

“ik onthou dit soort dingen altijd.”

Dat is de doodzonde, de bron van alle ellende.

“Maar dat is héél iets anders!” huilde ‘william55’ natuurlijk – tenzij je toevallig wat onthouden had, nietwaar, zoals de Shoa enzo.

op 14 09 2015 at 20:15 schreef Sasha Berkman:

Peter, You blew my mind off!

op 14 09 2015 at 20:59 schreef Hans V:

Bedankt mensen voor de onjuiste beschuldiging

op 15 09 2015 at 15:23 schreef Herbert:

Ik word zo woest van dit soort bureaucraten dat ik zin krijg om hem zo’n schop onder zijn hol te geven dat mijn schoenpunt er in blijft steken.

Een protocol is niet meer dan een set afspraken. Dat we rechts rijden, wat de voertaal is, dat je niet in een oude overall bij de Koning op bezoek gaat, etc.

20 jaar geleden had advies gevend Nederland het protocol ook ontdekt. Zij meende dat het overal op van toepassing kon zijn.
Als je het stroomdiagram maar volgde dan kwam er wel resultaat uit. Uiteindelijk werd wel je werk gedebiliseerd. Vakmanschap deed er niet meer toe.

In deze zaak had gezond verstand voorrang moeten krijgen boven een protocol.
Maar ja, deze directeur heeft al zoveel managementcursussen gevolgd dat hij zelfs een protocol heeft hoe hij zijn reet af moet vegen.

In dit geval had deze man niet uit het raam worden gegooid maar door het raam.

op 15 09 2015 at 15:46 schreef Hans V:

En ik vergeet nooit iets

op 15 09 2015 at 17:48 schreef Haes:

@Hans V.
En je maakt jezelf onnoemlijk belachelijk, maar ja, dat geeft niet, want je bent toch anoniem.

op 16 09 2015 at 02:44 schreef MNb:

Goed zo, Hans V, wij ook niet.
Zeg eens eerlijk – had je PB ook de vraag gesteld “als je een blonde vriendin had gehad, zou je dan ook deze stukjes op deze manier hebben geschreven” als hij een blonde vriendin had gehad?
Denk het niet.
Doet nooit iemand.
En daarom is je vraag racistisch.
Dat je dat niet wilt inzien, laat staan toegeven, zegt het één en ander over jou.
Toch geef ik je nog een kans.
Zeg eens eerlijk, Hans V, als jij geen voorkeur had gehad voor lelieblanke velletjes, had jij dan PB ook dezelfde vraag op die manier gesteld?

op 17 09 2015 at 20:24 schreef Hans V:

Mijn vrouw komt uit Suriname .Ik ben zelf een (blanke) Nederlander dus wil je nog meer weten ?
Dus nu niet meer zeiken dat ik een racist ben .Ik stelde een gewone vraag zonder bijbedoelingen maar die word niet beantwoord.
In plaats daarvan word ik hier uitgescholden

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS