Home » Archief » Fout, Kustaw Bessems, extremistische PVV-uitingen zijn geen nieuws omdat ze salonfähig zijn


[10.09.2015]

Fout, Kustaw Bessems, extremistische PVV-uitingen zijn geen nieuws omdat ze salonfähig zijn

Peter Breedveld

land13

Volgens Kustaw Bessems zijn extremistische uitingen van PVV’ers op sociale media en complottheorieën rond het dode jongetje Aylan geen nieuws omdat ze een patroon vormen bij de PVV en dus zoveel voorkomen dat iedereen er schouderophalend over doet.

Fout. Ze zijn geen nieuws omdat ze salonfähig zijn. Nieuws zijn de mensen die wél om vluchtelingen geven, die de islam niet steen voor steen willen afbreken. Dat zijn de freaks, de wegkijkers, de Gutmenschen. Die vormen het gevaar van binnenuit.

In NRC Handelsblad werden mensen, die vluchtelingen in huis willen halen, van de week te kakken gezet want ‘walgelijke, destructieve hysterie is de Arabier eigen’ en door hun ‘islamitisch machismo’ zullen de opgevangen vluchtelingen hun gastvrouwen verkrachten in hun eigen huis. Elsevier had zijn eigen complottheorie rond het dode jongetje en in De Telegraaf worden mensen, die graag normaal met moslims willen samenleven, uitgescholden voor Gutmenschen die ISIS steunen.

ISIS-infiltranten

Patroon bij de PVV? Patroon in de gevestigde media, more like. Dit maakt deel uit van het alledaagse discours. Neonazi’s die asielzoekerscentra aanvallen, worden door de NOS empathisch ‘bezorgde burgers‘ genoemd. Mensen wier leven helemaal vernietigd is, die hun kinderen in hun armen hebben zien sterven, worden ervan beschuldigd ISIS-infiltranten te zijn.

Volgens Bessems heerst sinds de moord op Pim Fortuyn de opvatting dat je ‘geluiden moet laten weerklinken’. Dat is een stokpaardje van mij. Nu blijft volgens Bessems ‘rabiate discriminatie en haatzaaien onweersproken’. Weer fout. Haatzaaien blijft niet alleen maar onweersproken, de media doen gewoon gezellig mee met de haatzaaiers. Het stadium van PVV-stemmers een podium geven, hun stem laten horen, is reeds lang voorbij. Nu zijn het de critici van de PVV, die nog nauwelijks een podium hebben.

‘Kijk toch uit met die feiten’, schrijft de Volkskrant over de vluchtelingenkwestie. Wie toch wat nuance wil aanbrengen met ontnuchterende feiten, met cijfers en met relativeringen die aantonen dat hyperbolen als ‘overspoelen’ en ’tsunami’ niet helemaal op hun plaats zijn als het de toestroom van vluchtelingen betreft, wordt in dezelfde krant activist genoemd, die de wetenschap te schande maakt. Feiten zijn bah. You can prove anything with facts! I prefer to rely on instinct and blind prejudice.

Bedreigd door moslims

En in alle eerlijkheid, Bessems draagt wekelijks zijn eigen steentje bij aan de vijandigheid jegens moslims en vluchtelingen met zijn Volkskrantbijlage Vonk. Altijd lees je daar verhalen in over ex-moslims die worden bedreigd door moslims, liefst door hun eigen familie. Een keer las ik er een relativerend verhaal van Nadia Ezzeroili, die schreef dat haar door moslims nooit een strobreed in de seculiere weg was gelegd. Ezzeroili kwam er snel achter dat dit geen goed verdienmodel is in het Nederlandse medialandschap. Een week later schreef ze in Vonk precies het tegenovergestelde, dat ze bij nader inzien toch wel door moslims werd bedreigd.

Nooit heb ik iemand zo snel en zo radicaal om zien slaan. Ezzeroili schreef over Berbers antisemitisme en beweerde dat het Berberse woord voor kadaver ‘Jodin’ betekende, wat een aperte leugen was. En zie: ze maakt nu deel uit van de harde kern van de Volkskrant, schrijft er nu nieuwsverhalen voor, want feiten, daar heb je volgens die krant niks aan.

Politieke macht

Heb ik het nog niet eens over types als Jonathan van het Reve, die hun hysterische xeno- en islamofobie er wekelijks in Vonk uitschijten. Natuurlijk is het geen nieuws als dan een PVV’er op Twitter zegt dat die lui dood moeten. PVV’ers zijn iets minder eloquent en daardoor een stuk directer, is all.

‘Je kunt je trouwens afvragen hoe geruststellend het is dat een grote extremistische groepering geen weg naar politieke macht vindt’, schrijft Bessems. Dude, ben je blind of doe je alsof? Er is in heel Europa geen partij met zoveel politieke macht als de PVV. Ze zit niet in het kabinet omdat ze dan compromissen moet sluiten. Maar vanuit de oppositie kun je, gesteund door de peilingen van Maurice de Hond die voortdurend als een dreigende tornado aan de horizon doemen, de regering koortsachtig opjagen en Asscher dingen laten doen die hij in zijn tijd als wethouder nooit voor mogelijk had gehouden.

Hitler was links

Allochtonen marginaliseren, angst zaaien jegens moslims en Turken, discrimineren op ras en religie. Asscher en Rutte zijn de sokpoppen van Wilders. Wilders is de machtigste man van het land, en mede met de hulp van Kustaw Bessems kan hij volhouden dat hij de underdog is, dat zijn geluid niet mag worden gehoord.

Nederland is nu inmiddels zo rechts, dat Adolf Hitler als links wordt gezien en nóg is Nederland te links naar de zin van de PVV.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.09.2015 @ 07:48

[Home]
 

51 Reacties

op 10 09 2015 at 08:27 schreef Ralph van der Geest:

Was het niet die Bessems die ooit, toen er een grensrechter werd doodgetrapt, heel triomfantelijk iets riep in de trant van ‘zie je nou wel, ik heb het altijd al gezegd: Marokkanenprobleem! Maar jullie wilden niet luisteren.’ Die Bessems is net zo’n rat als Schut, Nanninga, Nijman en uiteraard niet te vergeten die Karskens.

op 10 09 2015 at 08:48 schreef hermann:

Hier wordt eenduidig gezegd, dat de NSDAP en daarmee Hitler een linkse beweging was.
https://www.youtube.com/watch?v=5wpyiyzQOjU

De neonazi Michael Stürzenberger is sympathisant van en spreker voor de ‘vereniging van bezorgde burgers’, Pegida, en schrijft op het Duitstalige blog van Politically Incorrect.
https://www.youtube.com/watch?v=-6uRtcqzNYo

Wilders was er (Pegida, Dresden)
https://www.youtube.com/watch?v=4a3S6UaeZYE

En in Wenen, waar een aanklacht tegen hem ingediend is.
https://www.youtube.com/watch?v=xg2Wjl2svaQ

op 10 09 2015 at 09:02 schreef babs:

Dat artikel in de NRC slaat echt alles. Openlijk racisme van het niveau Niemöller.

Ombegrijpelijk dat dit is afgedrukt.

op 10 09 2015 at 09:10 schreef Wim Raven:

Een uitstekend stuk! Dankjewel.

op 10 09 2015 at 10:12 schreef Robin:

“Allochtonen marginaliseren, angst zaaien jegens moslims en Turken, discrimineren op ras en religie.”

Toch blijven ze maar komen naar Nederland, omdat het hier zo slecht is of omdat het hier zo goed is?

op 10 09 2015 at 10:34 schreef Rosa Van de Velde:

@babs
Mij valt ook telkens weer de bek open over wie en wat er allemaal een podium krijgt in de MSM.

Maar tegelijk ook weer niet, ik wist altijd al dat de media het gereedschap bij uitstek is van machthebbers om de publieke opinie naar hun hand te zetten.

Even doordenken maakt het voor mij glashelder hoe de neoliberale heersers bewust de aandacht afleiden van het werkelijke gevaar dat ons als mensheid bedreigt. Daesh en hun PR orgaan: “de westerse media” is daarbij zeer behulpzaam.

Door de islam en daarmee “ de moslim” aan te wijzen als het dreigende gevaar, letten mensen er verder niet op hoe hun wereld,hun geest en hun lijf vergiftigd wordt door eeen handvol machtigen die in iedere pap hun vinger hebben.

op 10 09 2015 at 11:03 schreef Pyt van der Galiën:

@Robin

Ze blijven komen omdat ze denken dat er hier perspectief voor hen is. Dat ze een te rooskleurig beeld van het Westen hebben staat daar los van. Bovendien is natuurlijk alles beter dan een vluchtelingenkamp in Jordanië of de hel van Syrië/Erirea/Libië/Irak.

op 10 09 2015 at 11:54 schreef Abdel:

De hysterie heeft nu een dermate hoogte bereikt dat wanneer een jood klappen krijgt bij voorbaat al gewezen wordt naar Marokkanen. En als blijkt dat Marokkanen in de verste verte niet betrokken waren dan zegt Herman Loonstein van Federatief Joods Nederland (FJN) dat het vervelend dat er op die wijze over het incident bericht is, ‘maar er was geen reden om aan onze bron te twijfelen’.Sterker, volgens Loonstein moet het bericht wel in een breder kader geplaatst worden: ‘Het gebeurt regelmatig dat spelers van deze club (de Joodse zaalvoetbalclub Maccabi uit Amsterdam-Zuid) het slachtoffer worden van antisemitisme. In dit geval dachten we dat het ging om het zoveelste voorval’. Bij Coronel (de voorzitter van de betreffende club) zijn echter geen noemenswaardige incidenten bekend.
http://www.at5.nl/artikelen/147194/mishandeling-joodse-zaalvoetballer-geen-antisemitisme

op 10 09 2015 at 12:27 schreef jos:

Moslim- en Arabierenhaat is nu al zo’n vijftien jaar salonfähig maar het went nog steeds niet, zo’n openlijk en virulent racistisch stukje van Peter’s zwager in NRC. Wat bezielt zo’n redactie ?

op 10 09 2015 at 12:42 schreef Egbert:

“[PVV-uitingen] zijn geen nieuws omdat ze salonfähig zijn”.

Dat klopt, maar dat is nog te krap geformuleerd. Beter is: “… salonfähig en Kamerfähig”. Het hele anti-verhaal van de PVV is nu basispolitiek voor elke partij. De opvattingen zijn geïncorpereed in VVD en PvdA. Een PVV’er kan netjes VVD of PvdA stemmen en hetzelfde beleid krijgen. En het wordt politie-fähig uitgevoerd.

Het zorgwekkende probleem is, Kustav Bessems, dat niet-PVV politici niet aangesproken worden op hun PVV-beleid, in woorden en daden.

op 10 09 2015 at 13:29 schreef Joop ter Knop:

De ratten en racisten, ze maken me boos, potdorie!

op 10 09 2015 at 13:30 schreef MNb:

“De hysterie heeft nu een dermate hoogte bereikt dat wanneer een jood klappen krijgt bij voorbaat al gewezen wordt naar Marokkanen.”
Natuurlijk, Abdel. Als ik op de toiletpot zit en er komt maar niks wil ik ook naar de Marokkanen kunnen wijzen (/sarcasme).
Net als Jos vertik ik het ook om er aan te wennen, al kan ik een zekere vermoeidheid niet ontkennen.

op 10 09 2015 at 13:52 schreef Gaz Typari:

@ jos
Dat de NRC al langer was afgezakt tot bedenkelijk nivo sinds ie in 2009 door de C&A is opgekocht wisten we al, daar heeft Peter voldoende over geschreven. Maar wat in dit stukje staat is werkelijk van de ratten besnuffeld. Vergeleken hierbij is het aloude Volk & Vaderland een keurig woudlopersgidsje!

@Egbert
Peter for president!

op 10 09 2015 at 13:53 schreef Maarten:

Dat stuk in het NRC is inderdaad bijzonder bizarre te noemen, babs. Het wordt ook niet eens als opinie gebracht ofzo. Die Hafid Bouazza is echt zichzelf helemaal kwijt. Terloops ook nog even de acteur te kakken zetten (nog het minst erge), terwijl hijzelf schrijver is… ik bedoel… schrijver, whoehahaha…
Anyway, het racisme druipt er werkelijk vanaf. Neem je je gezin mee als vluchteling, is het niet goed. Ga je alleen is het ook al niet goed. Ga maar door en door. Het lijkt een poging de Telegraaf te overtreffen.

op 10 09 2015 at 14:35 schreef Joop ter Knop:

Maar aan de ander kant, hier kan ik nooit lachen. En op Geenstijl moet ik soms wel even lachen.

Racisme is verschrikkelijk, maar lachen is toch een eerste levensbehoefte?

op 10 09 2015 at 15:23 schreef Peter:

Ja Joop, dat jij iets te lachen hebt is uiteraard belangrijker dan de vraag of iemand beroofd wordt van zijn waardigheid.

op 10 09 2015 at 15:24 schreef Gaz Typari:

MNb
Theo Maassen had een aardige grap in zijn “omstreden” niet-anti-marokkanen voorstelling.

“het was toevallig een blanke, maar het had net zo goed een zwarte kunnen zijn” over de overval op de sigarenhandel in PVV-epicentrum st willebrord.

op 10 09 2015 at 15:56 schreef babs:

Maarten,
Dat Hafid Bouazza de weg kwiijt is, is tragisch, maar ik neem hem zijn racistische mening niet kwalijk. Hetzelfde geldt voor Niemöller en die vriend van Van Gogh die altijd het Parool mag onderschijten. Die mensen geloven denk ik oprecht wat ze schrijven en mogen van mij hun mening uiten (van de wet wellicht niet, maar daar heb ik kak aan). Het zijn de redacties die fout zitten. Dit plaats je gewoon niet.

Rosa, ik geloof niet dat er een bewust complot is tussen media en macht en heb wat sterkere aanwijzingen nodig om de ogen voor die mogelijkheid te openen. Het is volgens mij gewoon een combinatie van opportunisme en domheid. Dat artikel zal vast tot meer betalende klanten hebben geleid, dus op de korte termijn lijkt er een behoefte te zijn aan dit soort verhalen en een krant is in de eerste plaats een bedrijf. Dan nog is het dom, want als klanten echt dit soort verhalen willen dan gaan ze wel naar de specialisten op dit terrein en racisme is bepaald niet een gat in de markt. Verder hoop je natuurlijk dat journalisten nog iets van roeping of idealisme hebben, maar goed, nu begin ik mezelf belachelijk te maken.

op 10 09 2015 at 16:02 schreef Murat:

@Joop

Hier ben ik het dus hartgrondig met Peter eens.
Joop, jij bent in de luxe positie waarin je kunt lachen om stukjes op GeenStijl.

Voor iemand als ik gaat het gros van de stukken op die site letterlijk door merg en been.
Op de voorpagina is gelijk al een “Allochtoon-o-meter” te vinden waarin je je postcode kunt invoeren om vervolgens te zien hoeveel van dat gespuis als ik er om je heen woont (weet niet of ie er nog is).
En dan de ranzigheid hoe er over zwartjes, dobbernegers en lichtgetintiers gesproken wordt. Ja, lache die site.
Zelfs al zou er goede humor op voorkomen, puur en alleen om het uitermate grof racistisch gehalte van die site zou ik er nooit om kunnen lachen.

Het is een verschrikkelijke plek en het doet mensen pijn.
Maar Joop, die buiten schot blijft, kan er om lachen.

op 10 09 2015 at 16:22 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Ik denk niet dat Holman ook maar érgens in geloofd. Niemöller wel, die is – net als Pennings – volstrekt oprecht in zijn krankzinnigheid. Holman is een ordinaire opportunist en lijkenpikker. Toen het in de mode was links te zijn, zat hij gewoon bij de CPN.

op 10 09 2015 at 17:11 schreef Rosa Van de Velde:

@babs
even snel gegoogeld:

Na de overname van NRC Media zijn bijna alle grote Nederlandse kranten in Belgische handen. Het Vlaamse mediabedrijf De Persgroep is reeds eigenaar van De Volkskrant, Het Algemeen Dagblad, Trouw en Het Parool.[4]
De Persgroep NV is een Vlaams mediabedrijf, dat volledig eigendom is van de in Vlaanderen bekende ondernemersfamilie Van Thillo.
De familie Van Thillo is een Belgische ondernemersfamilie, en één van de rijkste van dat land. Ze is eigenaar van De Persgroep, een van de belangrijkste mediagroepen in België.

En ik durf er mijn hand voor in het vuur steken dat die familie Van Thillo nog aandelen heeft in allerlei andere bedrijven met impact en ook dat ze connecties hebben met internationale ” soortgenoten”

op 10 09 2015 at 18:40 schreef babs:

Wat is je punt, Rosa?

op 10 09 2015 at 18:48 schreef Maarten:

@babs
Ik geef je ook helemaal gelijk of was dat niet duidelijk. Het is belachelijk van de NRC om zo’n stuk te plaatsen.

op 10 09 2015 at 20:47 schreef Rosa Van de Velde:

@babs

Jij zei dat je sterkere aanwijzingen nodig had om je ogen te openen voor de manipulatie van “de media” door “de macht”. Dus ik meen je met mijn vorige post wat “aanwijzingen” geleverd te hebben.

thats all.

Ik was zelf verbaasd zo makkelijk en zo duidelijk de werking van het neoliberalisme te kunnen aantonen, ttz steeds grotere concentratie van steeds meer macht in handen van steeds minder mensen en daarmee ook de verklaring waarom de MSM één pot nat geworden is.

op 11 09 2015 at 07:04 schreef babs:

Je hebt aangetoond dat kranten een bedrijf zijn. Niks meer, wel minder, want dat wist iedereen al.

op 11 09 2015 at 08:27 schreef Joop ter Knop:

Ik blijf echt niet volledig buiten schot hoor Murat. Je bent zelf zo bevooroordeeld dat je er vanuit gaat dat ik geen minderheid ben. Enkel en alleen omdat ik Joop heet.

Dat doet me pijn.

Misschien is het vermeende recisme op Geenstijl wel humor denk ik soms.

op 11 09 2015 at 08:29 schreef Gaz Typari:

Rosa, NRC was tot voor kort eigendom van Egeria, die van C&A inderdaad. Zij kochten het van de persgroep, die dus nooit veel met nrc te maken heeft gehad. De grootste achteruitgang in “kwaliteit” heeft zich voorgedaan in die periode. Peter Vandermeersch werd de HR, die ervoor moest zorgen dat het PVV-geluid bij monde van Martin Bosma wat prominenter ten gehore werd gebracht. Feiten werden door hem minder van belang geacht.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Vandermeersch

Sinds 2015 is het Belgische Mediahuis eigenaar. Nu is het zo dat België een wat geloofwaardiger journalistieke traditie dan Nederland heeft, maar gezien de recente uitglijders en gedrochten die in NRC worden geplaatst en het feit dat Vandermeersch er nog zit is dat nog niet echt merkbaar. Maar goed, de tijd zal leren of de kwaliteitskrant ooit weer zal terugkeren in het Nederlandse medialandschap.

op 11 09 2015 at 11:41 schreef Rosa Van de Velde:

@Gaz Typari

Je hebt gelijk , de nederlandstalige kranten zijn dus grotendeels in handen van twee belgische concerns, de persgroep en het mediahuis. Terwijl in oorsprong elk van die kranten hun eigen beheer en dus hun eigen koers hadden.

De verschillende imago’s van de verschillende kranten zijn niets anders dan een laagje vernis ten behoeve van de verschillende doelgroepen. Maar in essentie lees je in die kranten slechts dingen die, niet door de realiteit, maar door de belangen van een zeer rijke en al te machtige, kleine groep worden bepaald.

op 11 09 2015 at 13:28 schreef Abu Dujana:

Is dit ook salonfahig voor de welcomerefugees lui? http://www.gastgezinvoorvluchteling.nl/handleiding-voor-gastgezinnen#.VfKJVhdKe18.twitter Geen alcohol op tafel, geen varkensvlees en je vrouw bedekken als je een vluchteling in huis verwelkomt. Weet je Peter dat bijna geen enkele Moslim respect heeft voor je fascinatie voor naaktfotos op deze website? Waarom pas je je niet aan? Noch heeft geen enkele Moslim respect voor een niet-Moslim man die met een Moslima trouwt. Dit is in de Islam verboden. Een Moslim man mag wel met een niet-Moslim vrouw trouwen, maar andersom niet.

op 11 09 2015 at 14:20 schreef Herbert:

Ach de FJN. bestaat alleen uit Loonstein en zijn vrouw. Wordt door joods Amsterdam helemaal niet serieus genomen.

De FJN kan zo in Life of Brian meedoen als het Judean People’s Front of als het People’s Front of Judea.

Notoire ruziezoeker.

op 11 09 2015 at 14:24 schreef Dennis:

Abu Dujana

Ik ga je even redden want je blaat nogal. Deze site bevat inmiddels een waslijst aan artikelen waaruit blijkt dat Peter meer dan bekend is met de ins- en outs van de islam. Niet schrikken: zijn huidige geliefde is zelfs een moslima.

In het minst erge geval ben je ongeinformeerd en zou het je sieren wanneer je excuses zou maken. In het ergste geval ben je gewoon een domme trol.

op 11 09 2015 at 15:23 schreef Herbert:

Abu Dujana schreef: Weet je Peter dat bijna geen enkele Moslim respect heeft voor je fascinatie voor naaktfotos op deze website? Waarom pas je je niet aan? Noch heeft geen enkele Moslim respect voor een niet-Moslim man die met een Moslima trouwt.

Dus jij kent bijna alle Moslims? Dan zal het wel druk op je verjaardag zijn.

op 11 09 2015 at 15:51 schreef M:

Waarom pas je je niet aan? Aldus ene Abu Dujana.

Ja Peter, waarom pas jij je eigenlijk niet aan, jij vermaledijde moslim althans volgens sommigen.

En hoe zit het eigenlijk met je geboortecertificaat, hmm?

Vragen, vragen..

Overigens knap hilarisch hoe deze Abu Dujana zijn fixatie met de alhier op FN getoonde afbeeldingen toont. Zou het bijna een sneu rukkertje willen noemen. Oeps.

Het zal Abu Dujana overigens sieren om per omgaande zijn internetverbinding te beëindigen. GTFO!

;-p

op 11 09 2015 at 17:34 schreef dewanand:

Mooiste citaat van Peter’s tekst:

‘Er is in heel Europa geen partij met zoveel politieke macht als de PVV. Ze zit niet in het kabinet omdat ze dan compromissen moet sluiten.’

— kort reactie:

Interessant Herr/ Shri Peter,

de algemene theorie over mensapen gedrag is al in klad geschetst en alle mogelijke combinaties en migratie processen moeten ermee verklaard kunnen worden, met voorspellingen wat lekker, diep, en langdurig natte vingerwerk is in mijn grote bruine koelie fantoom scheur.

Lekker vingeren met je pen he Peter, daar ben je een kei in geworden, kijk uit dat je pen ooit impotent wordt want dan is je leven voorbij.

Immigratie is in theorie genetische Upgrading (inneuken superieure genen) of juist down grading (inneuken inferieure genen), zuiver biologisch is dit de enige wetenschappelijke theorie.

Let op woord: INNEUKEN

ja daar draait het om, al die jonge, kleingeschapen, potente, besneden arabische immigranten komen hier de geilste BBB Arische hoerenmeiden even lekker islamitisch beminnen in alle standjes uit hun heilige Koran ipv Rooie Oortjes te geloven.

Hoog tijd dus dat elke nl man sekslessen krijgt uit de Koran, als het beste management boek v meiden.

op 11 09 2015 at 17:53 schreef Mo:

oeps foutje

Abu is geen moslim maar heet Henk en is fan van Afshit Ellian en dat soort doorgedraaide rechtsrioolratten.

nuff said

op 11 09 2015 at 18:17 schreef Sam:

It’s gross, it’s racist

op 11 09 2015 at 18:27 schreef John de Beer:

Ik zal nu wel vloeken in de kerk, maar ik vind het juist goed dat er opiniestukken met een diversiteit aan meningen verschijnen, links, rechts, conservatief, anarchistisch. Zelf destilleer uit deze kaleidoscoop van opinies (mede) mijn eigen opvatting. Vroeger toen ik nogal links was, las ik consequent Neues Deutschland, voor de jongeren onder ons: dat was het huisorgaan van de SED in de voormalige DDR. Daarin stonden letterlijk alle neuzen dezelfde kant op, maar daar gaat ook heel snel de lol vanaf. Nee, laten we maar blij zijn met een pluriforme pers; je ergert je wel eens, maar dat scherpt uiteindelijk weer de geest. Shana tova voor alle bezoekers van Frontaal Naakt!

op 11 09 2015 at 19:06 schreef MNb:

“Noch heeft geen enkele Moslim respect voor een niet-Moslim man die met een Moslima trouwt.”
Laat ik de 13 jaar dat ik met een moslima getrouwd ben geweest en de 12 jaar dat ik een LAT-relatie heb met een andere daar nou nul komma niets van gemerkt hebben ….

op 11 09 2015 at 19:10 schreef hermann:

“Bill (de opa van Christiaan van Thillo- hermann) maakte zijn fortuin in Antwerpen. Hij bezat koffie- en rubberplantages in Congo, een magnesietmijn in Joegoslavië, een grote spaarbank in Vlaanderen, handelende in onroerend goed en kocht eind jaren veertig zijn eerste drukkerij.”

“Bills broer Renaat ging te ver. De ‘zwarte nonkel’ van de familie hoopte tijdens de Tweede Wereldoorlog dat de Duitse bezetter de Vlaamse zaak vooruit zou helpen. Na de bevrijding zocht hij zijn geluk in Argentinië.”

http://www.vn.nl/christian-van-thillo-bevlogen-bemoeial/

Dat @Rosa Van de Velde daarop opmerkzaam maakte (eigenaar persgroep), vind ik evident. Het artikel van VN leest als een reklamejongensboek: wat een leuke man en hij neemt ook nog ‘quality-time’ voor zichzelf. Wie zou daar nu niet getrouwd mee willen zijn? Een deugniet, maar een leuke deugniet. Gebruind, pak, mooi gestreken overhemd.

Afkomst heeft zeker invloed op journalistiek.

http://www.apache.be/tag/renaat-van-thillo/

http://www.balenbevrijd.be/node/21

http://pallas.cegesoma.be/pls/opac/opac.search?lan=N&senu=2604

Vertel mij wat!

op 11 09 2015 at 19:26 schreef Mart:

@John,

Heb je stront in je ogen of zo? Peter betoogt juist (en een blik op de dagelijkse headlines bevestigt ’t) dat er geen diversiteit van meningen is.

Alles is keihard racistisch, en alleen in de marge vind je tegengeluiden.

op 11 09 2015 at 19:54 schreef Sasha Berkman:

JdB, je mist weer eens totaal de clue me je pedante gewauwel. De “pers” hier ten lande is juist totaal gelijk geschakelt.

op 11 09 2015 at 20:35 schreef Mo:

Een behoorlijke krant moet stukken publiceren die ook onderbouwd zijn.
geen onderbraaksels uit eigen debiele buiken die alleen maar de PVVer een stijve bezorgt.

zo werkt et nie, Hafid

op 11 09 2015 at 22:11 schreef John de Beer:

@ Mart

Nee Mart, met het gezichtsvermogen zit het wel goed. Peter respecteer ik enorm en ik ben hem eeuwig dankbaar voor het oprichten van zijn belangrijke vrijplaats, maar dat wil nog niet zeggen dat ik FN bezoek omdat ik het maar met alles eens ben. Mijn ervaringen met het reëel bestaande socialisme hebben mij geleerd dat je er op die manier ook niets wijzer van wordt. Ik lees bijv. graag De Groene en De Morgen (Vlaanderen) en daarin vind ik nooit iets terug van de hier genoemde fenomenen.

@ Sasha

Sasha, nazi’s are back again! Toon mij die gelijkschakeling eens aan als je wilt. Ik ben heel benieuwd.

op 12 09 2015 at 10:36 schreef Benjamin Schlemiel:

Het islamisme valt zonder meer te beschouwen als het grootste gevaar wat ons tegenwoordig bedreigt. Waar ooit het nazisme en het communisme (waar ik mij ook schuldig aan heb gemaakt!) werden geromantiseerd, getolereerd en gebagatelliseerd, hebben wij nu te maken met het islamisme.
En ja; natuurlijk moet dit islamisme, dat in feite een modern verschijnsel is, worden onderscheiden van de klassieke Islam.
En natuurlijk zijn er ook veel goede mensen, die zichzelf zien als moslim. Dat is waarschijnlijk zelfs de meerderheid. En deze mensen verdienen het daarom dan ook niet om vanuit de media telkens weer te worden gemarginaliseerd en gecriminaliseerd.
Terecht dat Peter daartegen ageert.
Maar het gaat niet om de mensen, maar om de ideologie, die bestreden moet worden.
De schellen zijn mij onlangs van de ogen gevallen wat dat betreft.
En zolang links NL dit gevaar niet onderkent zullen wij het islamisme in de gelegenheid stellen te blijven groeien en wortelen, totdat wij hier Joegoslavische en Libanese toestanden krijgen. En de gedachte daaraan vervult mij met diepe afschuw!

op 14 09 2015 at 07:53 schreef frank assmann:

@Benjamin.

De islam is al eeuwen geworteld in ons koninkrijk.
Tot 1948 was het koninkrijk een van de grootste islamitische landen ter wereld.

Doen alsof de islam nieuw in dit koninkrijk is…dat is feiten verdraaien.

op 14 09 2015 at 10:50 schreef cRR Kampen:

“Het islamisme valt zonder meer te beschouwen als het grootste gevaar wat ons tegenwoordig bedreigt.”

Inderdaad. Het bezet al twee grote Europese landen waarvan er één in permanente burgeroorlog verkeert. Nog een Europees land verkeert in permanente burgeroorlog en Merkel heeft daar alleen nog de leiding over de Berlijnse Alawieten.
Op een klein Europees landje, België, wordt een stille genocide gepleegd op een volk dat in ghetto’s is versnipperd.
Nog een klein landje, Zwitserland, wordt door onze grote hoofdafhakkersvriend, Saudi Frankrijk, verkracht en in permanente burgeroorlog gehouden.
Nog eens vijf Europese landen worden continu met islamistische drone strikes gedestabiliseerd.
O ja, ze hebben ook Mali Portugal inmiddels bezet.

Enzovoort.

“Waar ooit het nazisme en het communisme (waar ik mij ook schuldig aan heb gemaakt!) werden geromantiseerd, getolereerd en gebagatelliseerd”

Ja en daarvoor het Joodse Kalifaat, zeker?

op 14 09 2015 at 12:15 schreef Benjamin Schlemiel:

@frank
Had het niet over de klassieke islam, maar over het moderne XXe eeuwse islamisme.
Dat is een ideologie, die haar oorsprong vindt in de in 1923 opgerichte Moslimbroeders.
Een giftige cocktail van de meest radicale stromingen in de Sunna, post koloniaal anti Westers ressentiment, marxisme en het door de heroprichting van Israel aangewakkerde, maar altijd al latent in de islam aanwezige antisemitisme. (Peter; ik weet ook wel dat antisemitisme zich zeker niet beperkt tot de islam.)
Jammer genoeg is dat tevens het beeld dat veel mensen wereldwijd van de islam als geheel hebben gekregen.
En dat zowel buiten als binnen de islamitische wereld; op de vleugels van het internet en daarom voornamelijk onder veel jongere moslims en niet moslims.
Een zorgwekkende ontwikkeling.
En dat heeft weinig te maken met feiten verdraaien.

op 14 09 2015 at 15:52 schreef frank assmann:

@Benjamin.

Het westen heeft inmiddels zo’n miljoen moslims over de kling gejaagd….vind u het raar dat het westen gehaat wordt?

op 14 09 2015 at 16:29 schreef cRR Kampen:

“… ik weet ook wel dat antisemitisme zich zeker niet beperkt tot de islam.”

Het is primair een christelijke uitvinding en christelijk gebruik. Je bagatelliseert de pogroms tijdens de Kruistochten en Zweedse oorlogen, de Reconquista, de Russische pogroms, de Shoa en al die andere, kleinere genocidale acties in Europa waarvoor de Joden in grote getale het Ottomaanse Rijk in vluchten (en een paar naar Nederland vanaf het jaar 1600 ongeveer).

Enig idee waarom Joden in NL nauwelijks (< 2%) op de PVV stemmen? Zo te zien zou JIJ het moeten weten, Benjamin!

op 15 09 2015 at 11:18 schreef Benjamin Schlemiel:

Het discours over deze kwestie in Nederland is in de loop der jaren verworden tot een regelrechte loopgravenoorlog. En iedereen die probeert er althans nog een beetje nuance in aan te brengen, c.q. zijn kop boven de zandzakken uit te steken, wordt direct onder vuur genomen.
Hoe komen jullie erbij dat ik het hier voor Wilders ga opnemen, of ooit PVV zal stemmen? Mijn hele 80 jarige leven socialist en communist in hart en nieren geweest en blijf dat ook.
Wil jullie alleen maar wijzen op het verschil tussen de klassieke islam en het moderne XXe eeuwse islamisme, dat m.i. aan de basis ligt van zo ongeveer alle terroristische en contra terroristische ellende die wij de afgelopen 15 jaar hebben waargenomen, waar. En mag ik mij geen zorgen maken wanneer ik het verdomme nog moet mee maken dat er in de straten van mijn stad om de dood van Joden wordt gebruld?
Ben je dan al een racist?
Flikker toch op!

op 24 10 2015 at 12:00 schreef Nocebo, ik zal kwaad doen en waarom Kustaw Bessems niet deugt | Krapuul:

[…] namelijk nog steeds niet dat fascistische uitlatingen van nazi-tuig op social media niet zozeer geen ophef veroorzaken omdat die uitlatingen zo massaal zijn maar dat ze geen ophef veroorzaken omdat ze juist […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS