Home » Archief » Rechtse intellectuelen


[26.07.2019]

Rechtse intellectuelen

Jasper Mekkes

Het OM probeerde recent Peter (Breedveld) veroordeeld te krijgen voor belediging van een serie-belediger. Gelukkig stak de rechter tijdig een stokje voor deze slinkse manier van Monstertje Staat om een kritische intellectueel het zwijgen op te leggen. Daarmee deed de rechter waar de rechtsprekende macht voor bedoeld is: het beschermen van de burger tegen de staat.

Dit gedrag van het OM is niet zo vreemd als het misschien lijkt. Het is kenmerkend voor het gedrag van de gevestigde orde, die altijd sterk is tegen de zwakken en zwak tegen de sterken. Een journalist die vanwege zijn objectief onderbouwde kritiek op de gevestigde orde door het altijd zo hard loeiende rechtse smaldeel in de media wordt verguisd, is een veel makkelijker doelwit dan graaiende VVD-bestuurders.

Een intellectueel daarentegen is iemand die zijn positie gebruikt om kritiek te uiten op de machthebbers; de sterken dus. Het is iemand die opstaat tegen de macht, ongeacht de gevolgen voor hemzelf, zoals bijvoorbeeld vervolging door het OM.

Kuddemoraal

Gek genoeg worden rechtse fanatici onder de intellectuelen vrijwel nooit vervolgd door het OM voor hun onophoudelijke stroom agressie in de vorm van de meest grove beledigingen richting iedereen die vooruit wil, weg van de kuddemoraal van de gevestigde orde en haar meelopers; kuddedieren die vaak terugverlangen naar geweld, oorlog en vernietiging van alles dat afwijkt van die kuddemoraal maar dat verlangen, uitsluitend vanwege de juridische consequenties die dat zou hebben, veelal beperken tot obsessief getreiter.

Het zijn dan ook alleen de objectief onderbouwde meningen die een gevaar vormen voor de gevestigde orde. De lariekoek van de pesters, hoe beledigend ook, lacht ze het liefst minzaam weg.

Het zijn is de gefundeerde kritiek op de misvattingen die de kuddemoraal het kuddedier aanleert als ‘normaal’ en ‘goed’ die dat kuddedier wel eens op de ‘foute’ gedachte kunnen brengen om uit de kudde te breken.

Je koest houden, buigen voor de macht, meedoen, verbinden, afstemmen, vriendelijk zijn tegen iedereen en compromissen sluiten met iedereen, wat iemands standpunt ook is, dat is wat de toon aangeeft – omdat dat het bestaande, en achterhaalde, in stand houdt. Het poldermodel is niet voor niets een essentieel instrument van de gevestigde orde om de status quo te behouden.

Nuttige idioten

Die gevestigde orde normaliseert en beschermt pesters dan ook op het obsessieve af; vooral door hun gedrag te normaliseren. Omdat ze weten dat het behoud van hun macht daarbij gebaat is. Pesters die goed kunnen nadenken, praten en schrijven vormen, ook als ze kritiek leveren op de macht, een elite-onderdeel van de slaafse kudde, omdat ze die kudde in stand houden met hun fanatiek rechtse retoriek. Het zijn de nuttige idioten van de macht.

De vooruitstrevende intellectueel slaat gelukkig een andere toon aan. Het verschil tussen de vooruitstrevende en de conservatieve intellectueel wordt dan ook duidelijk als de gevestigde orde in media, politiek en bedrijfsleven intellectuelen gaat aanhalen. De rechtse pester die ook nog kan nadenken, praten en schrijven wordt namelijk niet alleen genormaliseerd door de machthebbers, hij wordt bij tijd en wijle, terwijl daar voor de ontwikkeling van vrije individuen nooit enige feitelijke aanleiding voor is, op een huizenhoog voetstuk geplaatst.

De reden van het enthousiasme bij de gevestigde orde voor de rechtse intellectueel is simpel: die is door zijn liefde voor de macht en zijn vermogen te verwoorden wat die macht wil dat de kudde hoort, een onmisbaar hulpmiddel voor het behoud van de macht.

Intellectuele vrijheid

Intellectuelen met stevig gefundeerde kritiek op de machthebbers daarentegen worden niet alleen zeer gehaat door het kuddedier, dat immers afhankelijk is van het collectieve buigen voor de machthebbers door zoveel mogelijk mensen – de gevestigde orde zal er ook werkelijk alles aan doen ze buiten de deur te houden. In eerste instantie door te proberen ze dood te zwijgen, maar als dat niet helpt ook door Monstertje Staat zelf in stelling te brengen.

Het is de reden dat de avant-garde van vooruitstrevende intellectuelen nooit in de buurt van de macht te vinden is. Sterker nog: degenen die echt vrij en vooruitstrevend durven denken kunnen in onze huidige samenleving nooit toetreden tot de (schijn)elite van machthebbers in overheid, politiek, media of bedrijfsleven. Afzijdigheid van de macht is een voorwaarde voor hun intellectuele vrijheid.

Het is ook een feilloze manier om de ene intellectueel te onderscheiden van de ander. Rechtse en vaak xenofobe types die zich als revolutionair presenteren, kunnen volgens de definitie best intellectuelen zijn, ze schurken altijd aan tegen de macht – en haar kuddemoraal. Fanatiek rechtse intellectuelen blijven daardoor vooral die nuttige idioot van de gevestigde orde.

Rechtse volksmenners

De avant-garde van vooruitstrevende intellectuelen daarentegen, de ‘intellectuelen van de esthetica’, kunstenaars, schrijvers, docenten of journalisten, mijden de macht als de pest.

Toetreden tot de gevestigde orde is de grootste bedreiging voor hun vrijheid van denken, spreken en schrijven. Helden zoals Peter Breedveld kiezen onbezoldigd voor de waarheid – en voor het opstaan tegen de macht om de vooruitgang van vrije individuen te beschermen en te bevorderen.

Dankzij de tentakels van de macht doen zij dat helaas vaak ook ten koste van zichzelf. Ze verdienen dan ook de meest uitgesproken steun van iedereen die vooruit wil – weg van de ondergangsreligie van het door de retoriek van rechtse volksmenners verblinde kuddedier.

Jasper Mekkes is ingenieur en vooruitgangsfilosoof.

Jasper Mekkes, 26.07.2019 @ 07:17

[Home]
 

1 Reactie

op 26 07 2019 at 07:17 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS