Home » Archief » Wasting the court’s time


[17.07.2019]

Wasting the court’s time

Peter Breedveld

Gisteren verscheen de onderbouwing van mijn vrijspraak online. Ik denk dat we die als volgt kunnen samenvatten: Als journalist moet me ruimere vrijheid van meningsuiting worden gegund, mijn column over Hans Konings dient een publiek belang en Konings moet niet zeuren want hij is zelf een vieze vuile racist die zelfs grappen over de dood van Hassnae’s moeder niet schuwt. Bovendien is de toonzetting op Frontaal Naakt nou eenmaal vaak hard en provocatief, dus dûh.

Mooi dat Konings een veeg uit de pan krijgt, jammer dat het recht van het OM wordt onderstreept om zijn tijd te verdoen met dit soort kwalijke nonsens (thans gaat het OM achter een imam aan die zich schuldig zou hebben gemaakt aan groepsbelediging door niet-moslims voor ‘varkens’ uit te schelden). Er komt een man klagen dat-ie is beledigd, je werpt een blik op zijn Twitter-tijdlijn, ziet wat een obsessieve, racistische en totaal gewetenloze troll hij is en knuppelt hem het bureau uit, zo zou ik het hebben aangepakt. In de Angelsaksische rechtspraak schijnt er zoiets te bestaan als ‘wasting the court’s time‘, dat beweert althans Natasha Gerson, maar in Nederland mag je je getroll blijkbaar op kosten van de staat naar het volgende level tillen met een hypocriete bogus-aangifte. Ook dat Konings zijn tweets en blogs over ons, dus zijn hele eigen aandeel in de zaak, heeft gewist met het klaarblijkelijke doel de rechter op het verkeerde been te zetten, dus de boel heeft belazerd, blijft onbesproken en zonder consequenties.

Zaken als deze ondermijnen mijn vertrouwen in de rechtstaat. Je mag dus mensen sarren en treiteren en terroriseren, doelbewust een reactie uitlokken en als die reactie dan komt, ga je aangifte doen bij de politie en wis je je eigen beledigingen en provocaties. En het OM helpt en beschermt je dan.

Journalistieke vrijheid

Wat mij vanaf het begin dwars heeft gezeten, want ook mijn advocaat legde er in ons eerste gesprek al de nadruk op, is dat ik Hans Konings kennelijk op zijn nummer mag zetten omdat ik journalist ben. Nu ben ik na wat nadenken wel tot de conclusie gekomen dat me in een journalistieke column inderdaad een ruimere vrijheid moet worden gegund, want een column is een podium zoals ook het theater een podium is waar je dingen mag verwachten die daarbuiten niet kunnen. Zo zag ik Angélica Liddell een aantal weken geleden in de Amsterdamse Stadsschouwburg dingen doen waarvoor ze buiten op het Leidseplein beslist zou worden veroordeeld. Op Frontaal Naakt doe ik ook dingen die ik niet in de supermarkt zou doen, en die ik ook niet doe in de nieuws- en achtergrondverhalen die ik schrijf.

Maar ik vind eigenlijk dat ik moet worden vrijgesproken omdat Hans Konings er gewoon om heeft gevraagd. Je moet niet janken als je iemand zeven jaar lang terroriseert, sart, treitert, belastert, in diskrediet probeert te brengen bij zijn werk- en opdrachtgevers en iedereen met wie hij contact heeft, zijn vrouw racistisch beschimpt en zelfs een hele vieze grap maakt over de dood van haar moeder en dan eindelijk een keer een mep terugkrijgt.

Mond gesnoerd

Wat als het docent Ivar Gierveld was geweest die een keer had uitgehaald naar één van zijn belagers? De man staat onder enorme druk, wordt ook voortdurend geterroriseerd door Domrechts, sinds hij het nieuws haalde door in de klas kritisch te zijn over Baudet. Hem wordt de mond gesnoerd door middel van keiharde intimidatie en hij kan er niks tegen doen. Niemand beschermt hem. De wet niet en de media zeker ook niet. Die doen gewoon aan de intimidatie mee.

Mag Gierveld echt niet in een blog de ploerten ervan langs geven die hem het leven zuur maken, die zelf echt nergens voor terugschrikken, omdat hij geen journalist is? Ik vind dat onrechtvaardig.

Enfin, hier is een interessante Twitter-discussie, gestart door Natasha Gerson.

Twitter-opponent

NRC Handelsblad heeft bericht over mijn vrijspraak. Daarin wordt Konings mijn ‘Twitter-opponent’ genoemd. Een obsessieve racist die ons zeven jaar lang heeft geterroriseerd, die zelf zei dat het hem erom ging ons kapot te maken, “Twitter-opponent”. Tuurlijk, Volkert van der G. was de “opponent” van Pim Fortuyn, Mohammed B. de “opponent” van Theo van Gogh, nietwaar.

Lampies.

UPDATE: Een blog van mijn advocaat Maarten Peijnenburg over de zaak.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.07.2019 @ 07:25

[Home]
 

1 Reactie

op 17 07 2019 at 07:28 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS