Home » Archief » Robot


[26.02.2010]

Robot

Barracuda

best20

Sinds de val van het kabinet Balkenende (Thunderbird 4) gaat het in de blogosfeer alleen nog maar over het cordon sanitaire rond de PVV. Slechts drie op de tien mensen vinden dat de eigen partij vooraf de PVV moet uitsluiten van samenwerking in de regering, zo bleek gisteren uit een poll van Maurice de Hond.

Zo’n cordon heeft immers als nadeel dat de PVV nog populairder wordt. Daar helpt geen protestante predikant aan. Maar er is nog iets: Wilders is sinds maandag een stuk milder geworden. Hij is plotseling bereid op alle onderwerpen concessies te doen, behalve op het standpunt over het verhogen van de AOW-leeftijd. Op alle onderwerpen dus, kennelijk zelfs het immigrantenbeleid.

En ineens begrijpen we waarom er nu plotsklaps een filmpje opduikt uit 2001 waarin Geert – toen nog lid van de VVD – luttele weken na de aanslagen van 9/11 vertelt dat er niks mis is met de islam.

“Het gaat niet om een religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn die oproept tot een kruistocht, of wat is het, een Koude Oorlog tegen de islam – wat een verwerpelijke opmerking is omdat hij daarmee alle moslims op één hoop gooit – heb ik van begin af aan gezegd; de islam daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst.”

Wat opvalt is dat Geert kennelijk geen rimpeltje ouder is geworden: hetzelfde peroxidehaar, grijs pak en gele das. Of de PVV heeft dit filmpje achtergehouden en het is nu in het kader van een charmeoffensief naar buiten gebracht, of Geert heeft recentelijk stiekem geoefend voor het geval hij mag meeregeren. Dan gaan de scherpe kantjes er vanzelf af.

Natuurlijk zegt Geert nu dat hij destijds een VVD-robot was en gebukt ging onder het juk van Van Aartsen en Dijkstal, maar geloof hem niet: Geert wil nu eindelijk wel eens bij de grote jongens horen. En dan ga je je niet meer als een belhamel gedragen.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn weblog.

Barracuda, 26.02.2010 @ 17:35

[Home]
 

27 Reacties

op 26 02 2010 at 17:54 schreef Daan:

Hij is stiekem Dorian Gray! Of hij voedt zich met Palestijns babybloed :p

Maar alle gekheid op een stok; het is chill als hij weer wat redelijker wordt. Ik dacht al dat hij dommer deed dan hij was.

op 26 02 2010 at 18:07 schreef jvdheuvel:

Cordon werkt perfect. Vraag maar aan de Belgen.

op 26 02 2010 at 19:59 schreef J.van Dijk:

De PVV wil voorlopig helemaal niet regeren.
Door nu weer voor dat hoofddoekjesverbod te pleiten stelt de PVV zich opzettelijk buitenspel bij de aankomende coalitie-onderhandelingen.
Zo denken zij natuurlijk de underdog-positie verder te kunnen uitspelen, als klaagpartij langs de zijlijn “boe!” roepen heeft de SP ook jaren geholpen.

En zou hij echt willen, een cordon sanitair werkt dan inderdaad ook prima.

op 26 02 2010 at 20:20 schreef Doortje Messing:

Filmpje staat al tijden op barendenvandorp.nl, en was daar voordat DDS het ‘ontdekte’ al redelijk vaak bekeken.
Geweldige site is het trouwens, om op een verloren middag in te grasduinen.

op 26 02 2010 at 20:40 schreef splinter:

De uitlatingen van Wilders nu, staan dan in schril contrast met de tekst van zijn Deense speech die van dik hout zaagt men planken ging:
http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/06/text-of-geert-wilders-speech.html

op 26 02 2010 at 20:49 schreef Peter de Goede:

Barracuda’s zijn ook zwaar overrated. Ze roepen dezelfde associaties op als Piranha’s. Mensen vluchten in paniek het water uit als er Barracuda wordt geroepen.
Flauwe kul. Ze snaaien hooguit een paar vissen van je gordel die je hebt geschoten en dan alleen nog als ze NIET solitair zijn.
En inderdaad, Geert Wilders hoeft nog niet in een kabinet. Verstandig.

op 26 02 2010 at 21:15 schreef mariska:

Speach van Wilders deze week in Almere:
“En ik heb nog goed nieuws voor u. Ik hoorde van onze lijsttrekkers uit Almere en Den Haag, Raymond de Roon en Sietse Fritsma wat de belangrijkste inzet zal worden voor de collegeonderhandelingen in Almere en Den Haag na 3 maart. Dat is een verbod op hoofddoekjes in gemeentelijke instellingen en alle andere instellingen, stichtingen of verenigingen die ook maar één eurocent subsidie van de gemeente ontvangen. Een onmiddellijk hoofddoekjesverbod dus, weg met dat voor vrouwen vernederende islamitische symbool. En voor alle helderheid: dat geldt dus niet voor kruisjes of keppeltjes want dat zijn symbolen van religies die behoren tot onze eigen cultuur en niet zoals hoofddoekjes een teken zijn van een onderdrukkende totalitaire ideologie.”
Die laatste zin is heel erg eng !!!

op 26 02 2010 at 22:24 schreef Konaldinho:

“Zo’n cordon heeft immers als nadeel dat de PVV nog populairder wordt.”
Een te verwachten populariteit tegengaan is een zwak argument voor een ‘cordon sanitaire’. Naar ik begrijp gaat het hier om een in alle opzichten democratisch gekozen en functionerende partij.

op 26 02 2010 at 23:51 schreef vetklep:

Ik vind het een goed initiatief om hoofddoeken te verbieden in publieke functies. Ik word er altijd enorm hitsig van en ik heb gewoon geen zin in een erectie als ik bijvoorbeeld mijn paspoort kom verlengen.

op 27 02 2010 at 00:42 schreef MNb:

Met het voorstel wel hoofddoekjes maar niet kruisjes en keppeltjes te verbieden bewijst de PVV – en dus Wilders – definitief wat iedereen met een beetje verstand al wist: deze partij discrimineert naar godsdienst.
Wat mij nog het meeste verbaast is dat daar in Nederland geen ophef over is ontstaan. Het bevestigt mijn vooroordeel: naar land.
De hypocrisie van Wilders is al jaren bekend voor wie het weten wil.

Ook Vetklep is racist. Hij heeft geen zin om een erectie te krijgen van hoofddoekjes, alleen maar van geblondeerde tieners met cup Z.

op 27 02 2010 at 03:03 schreef Tjerk:

Konaldinho: “Naar ik begrijp gaat het hier om een in alle opzichten democratisch gekozen en functionerende partij.”

Wilders is het enige lid van de partij, en discussies binnen de fractie lopen uiteindelijk uit op de vraag wat Wilders er van zal vinden.

Verder wordt duidelijk uit uitspraken van Wilders en zijn lakeien dat de PVV zich niets aan wenst te trekken van staatsrechten, Europese wetgeving of mensenrechten.

Mensen door de knieën schieten? Geen probleem. Straatschooiers denaturaliseren? Moet toch gewoon kunnen? De staat van beleg afkondigen omdat rotjochies buschauffeurs treiteren – waarom niet?

op 27 02 2010 at 09:22 schreef vetklep:

Erg he, Mnb?
Nu ik erover denk sta ik ook liever niet met een kloppende klopper bij een kassa.
Ik hoor van meer mannen om me heen dat ze zich liever niet blootstellen aan die ingepakte dames. Men is namelijk bang helemaal door het lint te gaan als er toch een lok haar onder die doek vandaan komt.

op 27 02 2010 at 10:57 schreef Rob:

Met het voorstel wel hoofddoekjes maar niet kruisjes en keppeltjes te verbieden bewijst de PVV – en dus Wilders – definitief wat iedereen met een beetje verstand al wist: deze partij discrimineert naar godsdienst.

Hij heeft al eerder letterlijk gezegd: “Ik wil discrimineren.” Wat mij betreft had het niet duidelijker gehoeven dan het al was.

op 27 02 2010 at 11:11 schreef vetklep:

Ga voor de gezelligheid eens met een kruisje om je nek een wandelingetje maken in een land waar de religie van de vrede heerst. En vraag dan meteen waar je de dichtstbijzijnde kerk kan vinden.

op 27 02 2010 at 12:54 schreef Gerrit:

Waarom kunnen joden in grote delen van onze steden al vele jaren geen keppeltje meer dragen?

op 27 02 2010 at 12:55 schreef Gerrit:

Waarom mag die medewerker van het GVB geen zichtbaar kruisje dragen tijdens zijn werk?

op 27 02 2010 at 12:58 schreef Gerrit:

Waarom worden vrouwen in grote delen van onze steden voor hoer uitgemaakt, komt dat omdat ze geen hoofddoek dragen?

op 27 02 2010 at 13:01 schreef Gerrit:

Waarom moet Kurt Westergaard vrezen voor zijn leven?

op 27 02 2010 at 13:02 schreef Gerrit:

Waarom moet Ayaan Hirsi Ali voor haar leven vrezen?

op 27 02 2010 at 13:03 schreef Gerrit:

Waarom moet zelfs Aboutaleb worden beveiligd?

op 27 02 2010 at 13:04 schreef Gerrit:

Wat is de zin van de dood van Theo van Goch?

op 27 02 2010 at 13:08 schreef Peter:

Ja, dahag, lul.

op 27 02 2010 at 14:31 schreef leo schmit:

Gerrit inmiddels vertrokken?

Goed, Vetklep dan maar. Een hardnekkig misverstand is dat Islam vijandig tegenover andere godsdiensten, met name Christendom zou staan. Dat is niet zo. In Kabul wandel ik bij wijze van spreken regelmatig met een kruisje om mijn nek over straat (maw ik zie er niet uit als een moslim). Ook als ik dat niet doe vraagt men mij bij ontmoetingen vaak welke religie ik aanhang. Ik zeg dan zonder blozen dat ik katholiek ben, of Christen om te verduidelijken.

De reactie is unaniem, Oh … dan is het goed. Voor de moslem, net als voor de gelovige christen (uitspraak Balkenende, meen ik een jaar of wat geleden), is het ergste wat een mens kan overkomen zonder godsdienst door het leven te moeten gaan (reddeloos, redeloos, radeloos). Dat zou de moslim zijn ergste vijand nog niet toewensen.

Voeg daar nog bij de na-oorlogse ervaringen van moslims met communistische bewegingen, zoals ook in Afghanistan en Indonesie. Het komt er eigenlijk op neer dat als je in Indonesie of Afghanistan zegt geen geloof te hebben, dat je dan automatisch als communist wordt geidentificeerd, en daar hebben ze geen goede ervaringen mee. Zorg dus altijd een geloof bij de hand te hebben in (overwegend) moslim en je zult met veel gastvrijheid onthaald worden.

Verder, er zijn zat moslem landen te vinden, waar ook zat kerken te vinden zijn, al zou ik er in Kabul zo gauw geen kunnen aanwijzen, maar dat komt door gebrek aan een christelijke geloofsgemeenschap.

op 27 02 2010 at 14:47 schreef vetklep:

Als hun houding t.o.v. atheistisme zich zou beperken tot medelijden met iets dat je je ergste vijand niet zou toewensen, zou dat wat mij betreft geheel wederzijds zijn.
Het zou nog mooier zijn als het er gewoon niet toe deed.

op 27 02 2010 at 19:34 schreef Konaldinho:

@Tjerk: Inderdaad is het niet altijd handig van Geert dat hij hardop zegt wat (een deel van) het electoraat denkt.

op 27 02 2010 at 19:35 schreef Konaldinho:

“Ja, dahag, lul.”

Sterk geriposteerd, Peter.

op 01 03 2010 at 23:01 schreef MNb:

Als we op Vetklep moeten wachten moet eerst de hele wereld op voorbeeldige wijze moeten worden ingericht voordat hij zich een beetje fatsoenlijk jegens andere mensen wenst te gedragen. Want hij wijst altijd naar andere landen.
Met die andere landen heb ik niets te maken. Ik woon er niet. Ik heb hun nationaliteit niet. Noch heb ik enige andere band.
Het zijn lui als Wilders met in hun kielzog vetklep waar ik me zorgen om maak – ze proberen het land te verzieken waar ik toevallig geboren ben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS