Home » Archief » Roomblanke dochters


[26.06.2011]

Roomblanke dochters

Peter Breedveld

Laat ik dit stukje beginnen met zeggen dat ik het natúúrlijk niet vind kunnen dat kinderen rouwstoeten verstoren, dat dit met wortel en tak moet worden uitgeroeid. Dan hebben we dat gehad. Maar de incidenten, twee in totaal, zijn ook geen vrijbrief om het racistische beest in je eens lekker de vrije loop te laten.

Zieke NederlandHaat, aangestuurd vanuit de fascistische ideologie die islam heet’, brult grand wizard Pritt Stift alias broodschrijvertje Marck Burema vanuit zijn stijlloze beerput. In het kader van die ‘zieke NederlandHaat’ moeten we van Burema ook ‘het kransenvoetballen’ zien, ‘het tasjesroven van tachtigjarige omaatjes en het met 15 man fietsjatten van roomblanke dochters’.

‘Roomblanke dochters’. Ze zitten aan onze roomblanke dochters! Wilders is nog maar net vrijgesproken of Burema heeft zijn witte puntmuts al opgezet. Het mag nu van de rechter! En wie daar zijn bedenkingen over heeft, is een linkse fascist, een vrijheidshater, een downplayer van de linkspers, die heeft een bescheten Hollandsche kudtmentaliteit (de ene ‘NederlandHaat’ is de andere niet, blijkbaar).

In dit stukje – lafjes ondertekend met ‘de redactie’ maar ik meen er de schreeuwstijlen van Burema en Bert Brussen in te herkennen – gaat het haatzaaien nog even door en worden de pijlen gericht op de islamitische Bilalschool, vermeende plek van herkomst van de ‘rouwstoetterroristen’, en haar directeur, die niet meteen publiekelijk zelfmoord heeft gepleegd omdat hij de schande niet verdragen kon en die daarom volgens Brussema ‘onbeschaamd, autistisch, dichtgetikt en westerse cultuur hatend’ is.

En dan gaat het weer van dik, suprematistisch hout: ‘Rot toch eens op met je opgefokte woestijnego’, ‘Zo doet men dat in de westerse cultuur: excuses aanbieden in plaats van eerwraak nemen’, ‘dit land is het Marokkaanse prinsjesgedrag onderhand spuug- en spuugzat’. De Volkskrant meldt dat de school inmiddels de gebruikelijke tsunami aan bedreigingen heeft mogen ontvangen – vaste prik na een rondje ophitserij door de Telegraaf Media Groep – maar daarmee ‘focust die krant mis’ volgens Burema, omdat het over een ‘paar telefonische dreigmalloten’ gaat (het ene downplayen is het andere niet, blijkbaar).

Onze roze vrienden focussen liever op de ‘dreigmailtjes’ die een nabestaande zou hebben ontvangen, maar wie de moeite neemt om even de bron te controleren, kan die nabestaande zelf horen zeggen dat het om een mail gaat van iemand die vindt dat hij zich met zijn eigen zaken moet bemoeien en een mail waarin hem wordt verweten dat hij de pers er heeft bijgehaald. Van veel wellevendheid getuigt dat allemaal niet, maar een bedreiging is echt iets anders.

Het opblazen van elk incident met een Marokkaan of een moslim, op GeenStijl vooral schreeuwerig fanatiek bedreven door Bert Brussen, heeft maar één doel: de lezers ophitsen tegen Marokkanen en moslims. Als het een autochtoon is die een begrafenisstoet verstoort, hoor je Brussema daar echt niet over.

Het kan bij GeenStijl eenvoudigweg nooit gaan over kinderen die zich misdragen, of over brute fietsendieven. (Kom nou toch, als het mogelijk was om het vanachter een PC te doen, had GeenStijl allang een begrafenisstoet verstoord. Gewoon, omdat het kan! Of is iedereen die zomerbanddode alweer vergeten?) Nee, het gaat altijd over de ‘woestijnmentaliteit’ of over de ‘fascistische islam’. Over Marokkanen, allochtonen, buitenlanders, over mensen die niet ‘roomblank’ zijn.

En zeg nou niet dat Burema helemaal geen racist kán zijn omdat-ie in een ontzettend kruiperig slijmstukje een bruine tong haalt bij ene Ray Slijngaard die, aan zijn portret te zien, toch ook niet roomblank is, want voor dat stukje is gewoon betaald door ‘guerilla-marketeer’ Sidney Brandeis.

En als alle Marokkanenorganisaties morgen een tientje bijlappen en met Burema bellen, schrijft die dezelfde dag nog een stukje over de verrijking van onze samenleving door de olijfkleurige Marokkaanse Nederlanders en hun bevallige dochters. Want hij heeft de principes van een ingezakte kaassoufflé, onze roze hopman.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 26.06.2011 @ 12:38

[Home]
 

132 Reacties

op 26 06 2011 at 12:49 schreef Eric:

Laten we vooral niet vergeten dat het om kinderen van groep 7 gaat. Da’s de 4e klas lagere school, voor wie langer geleden lager onderwijs genoot. Bij de Pritts en Brussens van deze wereld is het waardenbesef nog steeds niet ontwikkeld, maar bij kinderen van die leeftijd is het logisch dat er soms een paar gierend uit de bocht vliegen. Bij hen valt er nog iets aan te doen – en heeft de directeur duidelijk gemaakt dat dat ook gebeurt. Pritt en Brussen daarentegen zijn the point of no return allang voorbij en worden daarbij nog eens vorstelijk beloond door hun broodheren voor hun vuilspuiterij. Het lijkt me duidelijk waar het écht fout zit in dit geval…

op 26 06 2011 at 13:05 schreef Misantroop:

Je zag in de comments dat de reaguurdertjes een beetje moe werden van de slappe stukjes van de laatste tijd. Daarom grijpt Burema dit aan om GS weer eens even lekker goed op de kaart te zetten. Vol op het orgel, zoals dat prachtige Nederlandsche spreekwoord dan gaat.

op 26 06 2011 at 13:11 schreef Peter:

Vriend, ik heb het laatste deel van je reactie gemeulenbelt. Ik hoop op je begrip.

op 26 06 2011 at 13:16 schreef Rob:

Wat ik echt niet begrijp, gewoon helemaal niet, is dat hele massa’s zich kritisch noemende figuren niet door de waanzinnig doorzichtige smeertactiek van GeenStijl heen prikken. Is het lekker om je zo boos te laten maken? Willen die mensen alleen maar bevestigd worden? Het is best dat we in plaats van een linkse nu een rechtse jeugd hebben, maar godallemachtig mensen, waar is jullie kritisch vermogen? Ik lachte toen ik 20 was de Socialistische Internationale-types op demonstraties ook uit, al was ik stukken linkser dan nu.

op 26 06 2011 at 13:22 schreef Misantroop:

“Is het lekker om je zo boos te laten maken?”

Ja, Edge. Zie http://www.frontaalnaakt.nl/archives/superkrijger_nl.html

op 26 06 2011 at 13:35 schreef JM:

En toch, en toch lieve vrienden, heb ik nog geen enkele maatregel gezien die de vrijheid/status van de doorsnee moslim beperkt…..:-)

op 26 06 2011 at 13:48 schreef MNb:

Het moet keer op keer gezegd worden, al word ik zo langzamerhand een beetje moe en weet niet meer wat ik moet schrijven. Want dit gaat al jaren zo. Heeft rabiaat rechts ooit de schreeuwerd opengetrokken over voetbalvandalen, die de gemeenschap handen vol geld kosten aan politie- en andere beveiligingstoestanden? Ik bedoel natuurlijk de roomblanke voetbalvandalen, want als het om Marokkaans voetbaltuig gaat worden knieschoten van stal gehaald.
Rob, rabiaat rechts wíl helemaal geen kritisch vermogen hebben. Dat zit alleen maar in de weg.

op 26 06 2011 at 13:56 schreef Rob:

Ach MNb, de kogel voor Fortuyn kwam van roomblank-links. Is dat dan niet ‘rabiaat’ naar jouw idee?

op 26 06 2011 at 14:08 schreef Sasha Berkman:

Ik begrijp die nederlanderhaat wel. Kwestie van oorzaak en gevolg.

op 26 06 2011 at 14:32 schreef Rob:

Precies, Sasha, Jarenlang elke dag Marokkanen de grond in trappen en dan boos worden omdat ze terug proberen te trappen.

op 26 06 2011 at 14:58 schreef Sasha Berkman:

Ja Rob, de PVV en haar fascstoide aanhang zorgen voor veel problemen in dit land.

op 26 06 2011 at 15:23 schreef Sasha Berkman:

Eliveld: Het was pritt die dat walgelijke woordgebruik hanteerde. Peter citeert alleen maar. Wel even opletten.

op 26 06 2011 at 15:39 schreef Joris Nahoeve:

Je vergeet gemakshalve, landverrader, dat het het mohamedanisme is dat ophitst en geweldpleegt, en niet andersom. Datzelfde mohamedanisme dat jij en de jouwen consequent een hand boven het hoofd houdt. Dus ook jij hebt je tegen ons gekeerd. It’s been noted. En als de staat nalaat om ons tegen het mohamedaanse geweld te beschermen, dan valt het recht van zelfverdediging terug aan het volk, dat daar ook daadwerkelijk gebruik van zal maken. Please take note.

op 26 06 2011 at 15:50 schreef Frans Weerts:

Beetje off topic, maar de tweede aflevering van het Filosofisch Kwintet – over de crisis in de rechtspraak – is een aanrader.
Zie http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1105328-rechtspraak-in-crisis

op 26 06 2011 at 16:17 schreef Eva:

Waar ligt volgens Geert Wilders de grens?

Bij geweld.

Wat gebruiken deze jongens?

Geen geweld.

Waarom komt Geert niet voor hen op?

*Ironieteken! Ik ben niet voor absolute vrijheid van meningsuiting en dus ook niet voor dergelijk gedrag. Ik vind dat je moet leren om je fatsoen te houden.

op 26 06 2011 at 17:02 schreef pit:

Ik heb helemaal geen zin om op GeenStijl te klikken en één of ander uit z’n verband gerukt filmpje te zien waarin een begrafenisondernemer zegt dat dat gedrag algemeen is.
Zal wel van hetzelfde gehalte zijn als dat filmpje waarin een rabbijn vergezeld van een jongen met keppeltje langs een paar hangplekken loopt, waar één jongen een beetje puberig ‘Jood!’ roept, een ander wat vaags met z’n arm doet, wat dan 10 keer herhaald wordt met omineuze filmmuziek en beelden van een landkaart van Nederland waar lukraak op in- en uitgezoomd wordt met de mededeling dat ‘dergelijke voorvallen’ in het hele land gebeuren.
De kolommen van GS waren schier eindeloos vol met geschokte reaguurders, terwijl ik toch drie keer het filmpje moest bekijken om te ontdekken wat er nou eigenlijk aan de hand was.

In de badplaats waar ik woon krijgen Duitse toeristen meer commentaar van de lokale kids dan in heel dat ’schokkende’ filmpje. Waarin de rest van de ’straatterroristen’ er een beetje beschaamd bij staat, en er een paar zelfs vriendelijk/verontschuldigend groeten (zonder gestrekte arm).

op 26 06 2011 at 18:02 schreef Ruud Beijer:

Wat een hoop zieke mensen op deze site.Eens komt de dag dat dit soort site,s worden opgeheven.Kwestie van tijd.

op 26 06 2011 at 18:06 schreef MNb:

Dat mag toch tegenwoordig van de rechter? Je was toch ook blij met de vrijspraak? Of geldt weer: wat Wilders en co mogen mag de rest nog niet?

op 26 06 2011 at 18:16 schreef Thijs:

Ik zie dat hier flink wordt gespuugd richting Geenstijl (omdat dat kennelijk lekker is?), maar dat tegelijkertijd de werkelijkheid nogal ernstig wordt verdoezeld, verzwegen of verdraaid.
– er zijn nul bedreigingen bij de school ontvangen
– het gaat om een jarenlange reeks van deze verstoringen
– het betreft haatuitingen door marokkaanse moslims tegen nederlanders
Waarom moet het allemaal zo leugenachtig? Natuurlijk kun je ageren tegen de hatelijke roze stijl, maar als je dan zelf net zo hatelijk doet en ook nog leugenachtig bent, wat heb je dan bereikt?

op 26 06 2011 at 19:01 schreef Benny:

Aha mooie soepsite hier!
Ik wist dat breedveld de feiten niet ziet en verdraait, maar nu begingt hij de mensen die hem op de feiten wijzen weg te bonjouren.
Ik heb medelijden met je zielepoot.

op 26 06 2011 at 19:12 schreef Pyt van der Galiën:

Ik dacht al: aan de grammatica en de zinsbouw te zien heeft Het Vrije Volk gepeupel FN weer gevonden. En jawel hoor: “VU-medewerker vindt kritiek op moslimse rouwstoetvandalen KKK-racisme!!!” schreeuwt Der Stürmer.

op 26 06 2011 at 19:20 schreef Jan Flier:

In 1983 bracht de SP een brochure uit, geheten ‘Gastarbeid en kapitaal’. Daarin werd het PVV standpunt al verwoord: Het probleem is de islam.
Ik citeer:

Het probleem, aldus de SP:

“Bij ons onderzoek zijn wij al vrij snel tot de konklusie gekomen dat de problemen vooral groot worden bij die mensen die van het platteland komen, de islamitiese godsdienst belijden en zich waarschijnlijk daardoor moeilijk kunnen aanpassen aan de werk- en leefgewoonten van ons land. Wij vinden die mensen hoofdzakelijk bij de uit Turkije en Marokko afkomstige gastarbeiders en hun gezinnen. De achterstand in ontwikkeling ten opzichte van ons land en de konsekwente opvattingen die zij over hun (islamitiese) geloof hebben, maken dat zij hoegenaamd kansloos in onze maatschappij staan.”

Instemmend wordt in de SP brochure de linkse vrijdenker Dr. Anton Constandse aangehaald, die de vloer aanveegde met de islam en een vooruitziende blik had over wat Nederland toen te wachten stond:

“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

De SP was het helemaal eens met Constandse en onderschreef dat nog eens extra in hun brochure uit 1983:

“Een zeer groot deel van hun manier van leven vloeit voort uit het islamitiese geloof. Islamieten vinden dat de kultuur een onderdeel is van hun geloof. En hun geloof schrijft nu eenmaal erg veel geboden en verboden voor die het dagelijks leven raken. In de landen van herkomst is alles ingesteld op de rituelen die met hun geloof samenhangen. De kombinatie van afkomst, zeden en gewoonten, én het grote verschil in kultuur en ontwikkeling, maken dat speciaal de gastarbeiders en hun gezinnen die uit islamitiese landen afkomstig zijn, weinig of hoegenaamd geen kontakt krijgen met Nederlandse arbeiders en hun gezinnen met wie zij samen werken en wonen.”

Hoe helder kun je het uitleggen en hoe is het toch zover gekomen dat een groot deel van de multiculti aanbidders deze werkelijkheid niet willen aanvaarden en blijven ontkennen dat we ons op een glijbaan bevinden richting afgrond…

op 26 06 2011 at 19:36 schreef Theo:

“op 26 06 2011 at 12:49 schreef Eric:
Laten we vooral niet vergeten dat het om kinderen van groep 7 gaat. Da’s de 4e klas lagere school, voor wie langer geleden lager onderwijs genoot.”

Ik heb langer geleden onderwijs genoten en in die tijd leerden we nog wel rekenen.
Zo heb ik uitgerekend dat groep 7 niet de 4e, maar de 5e klas is uit die tijd.

Hilarische fout als je tracht anderen te ridiculiseren.

op 26 06 2011 at 19:53 schreef Rob:

Het is het één of het ander, Eliveld, en jij mag kiezen:

Of het zijn jochies van Groep 7 die geen georganiseerde opzet of diepere gedachte hebben; of het is allemaal onderdeel van een plan en heeft een ideologische achtergrond.
In het eerste geval lult Pritt gruwelijk uit zijn nek; in het tweede geval doe ik dat.

Kies maar – het is mij om ’t even.

op 26 06 2011 at 19:58 schreef Rob:

Herstel – in het tweede geval doe jij dat. Niet ik.

op 26 06 2011 at 20:18 schreef vander F:

Wat nou Moslim en autochtoon,
dit is ‘gewoon’ Marokkaans tokkie tuig,
als je het beestje bij de naam wil noemen, noem dan wel de juiste naam.
En ga niet lopen veralgemeniseren tot ‘Isam’ of ‘autochtoon’,
een beetje lekker kammen en scheren.

op 26 06 2011 at 20:46 schreef dirk de vries:

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/2443075/2011/06/08/In-Utrecht-mishandelde-Nadir-sloeg-jongen-het-eerst.dhtml
Ik zie een patroon hoor Peter!

op 26 06 2011 at 21:03 schreef herman:

Of links of rechts??? Het leven is grijs en een zwart wit visie werkt vertroebelend.
Geert Wilders is evil en de Marokaanse gemeenschap slachtoffer van de omstandigheden.
Wow, wat is het leven toch simpel volgens velen.

op 26 06 2011 at 21:20 schreef Sasha Berkman:

Eliveld: wat lees jij toch een rare dingen, je lijkt woorden niet te kunnen interpreteren. Hij legitimeerd niets, hij reageert op een citaat van Pritt, dat ik citeer.
Vermoeiend hoor dat jij niet in staat lijkt om context te zien en steeds jouw eigen belachelijke interpretaties hier op een zeer beschuldigende toon neer plempt

op 26 06 2011 at 21:38 schreef Pyt van der Galiën:

Haha..eerst komt de Wilders aanhang Peter hier met de dood bedreigen (Joris Nahoeve) of mededelen dat alle sites die zich kritisch uitlaten over Blonde Greet ‘verboten’ zullen worden zodra zij eenmaal aan de macht zijn (Ruud Beijer).

Vervolgens komt dan zo’n herman hier om te toeteren dat het juist de Wilders-critici zijn die er een zwart/wit visie op nahouden en ons zalvend toe te spreken over hoe grijs het leven wel niet is en of we daar even rekening mee willen houden.

op 26 06 2011 at 21:44 schreef Jon:

op 26 06 2011 at 14:08 schreef Sasha: ‘Ik begrijp die nederlanderhaat wel. Kwestie van oorzaak en gevolg.’

Tsja. Dan doe je eigenlijk een geenstijltje voor een andere parochie.

Ik ga hier niks verdedigen, maar constateer dat je net zo eenzijdig bent als de partij die je verafschuwt.

Feitenarm concluderen en wijzen moest maar eens stoppen. Dat is constructiever dan je eigen mening opblazen.

op 26 06 2011 at 21:57 schreef Sasha Berkman:

beste Eliveld: het was Pritt die die woorden in zijn zijn bruine mond nam, ik refereerde daar aan. Volg je het nog?

op 26 06 2011 at 22:24 schreef Hanxie:

Zo hee. Lekker ziek volkje hier. De interne patienten likt allen de etterende aars van allah? Goed hoor.

op 26 06 2011 at 22:26 schreef Hamlet:

Het zit je wel hoog he Breedveld. Nooit eens ruzie gehad met 1 marokaan he…Nou ik wel…Alleen omdat we beide elkaar raakte tijdens het langs lopen . Ik kende die lamlum (haa..woordspeling – lam en Lul). Binnen 2 twee minuten werdt ik omringt door minsten 6 haatbondkraagjes…Trap im mijn rug, Knal voor mijn kop, en nog veel meer….

Ik wens niemand toe wat ik heb meegemaakt…Behalve jou Breedveld..

En als jhet gebeurd is,,Denk dan aan dit reaguursel….

op 26 06 2011 at 22:27 schreef You On A Gin:

Als het niets met cultuur te maken heeft, waarom vragen ze dan of er een islamiet in die kist ligt, en hoe moet ik de uitspraak “weer een hond minder” opvatten?

Op 26 06 2011 at 14:08 schreef Sasha Berkman:
Ik begrijp die nederlanderhaat wel. Kwestie van oorzaak en gevolg.
Op 26 06 2011 at 14:32 schreef Rob:
Precies, Sasha, Jarenlang elke dag Marokkanen de grond in trappen en dan boos worden omdat ze terug proberen te trappen.

Ik hoop toch echt dat jullie een grapje maken want als je dit meent dan spoor je niet! Verwissel de woorden “Marokkanen” en “Nederlanders” eens in die zinnen en kijk dan nog eens hoe triest je bent.

op 26 06 2011 at 22:41 schreef Peter:

Trap im mijn rug, Knal voor mijn kop, en nog veel meer….

Hersenbeschadiging aan overgehouden ook, blijkbaar.

op 26 06 2011 at 22:44 schreef Ikke:

Ik vind het ook geen probleem dat rouwstoet verstoren. Moet kunnen. Kan iedereen ook doen als er een islamitiese begrafenis voorbijkomt. Toch? Net zoals ik ook geen hand geef aan andersdenkenden. Goed voorbeeld doet volgen.

op 26 06 2011 at 22:54 schreef Sasha Berkman:

You On A Gin: Ik begrijp die nederlanderhaat wel ja, zeg ik ergens dat ik het iets positiefs vind?
Like i said, simpele wetten van oorzaak en gevolg. Die smerige kuthollanders, nee daar bedoel ik niemand persoonlijk mee, er zitten hele fijne mensen, bij, maar die achterlijke hollanders zijn het laahste van het laagste. Mocht het ooit tot anti-hollander rellen komen, wat ik dus echt niet wil, hoeft dat niet bij voorbaat negatief te zijn, oid. Volg je me nog?
Of denk je dat Wilders ons land veel goede heeft gedaan met zijn hitleriaanse demagogie?

op 26 06 2011 at 22:54 schreef You On A Gin:

@ Ikke
Dat is dan het hellend vlak wat we zouden kunnen krijgen, inderdaad. “Zij deden het eerst, dus dan doen we het toch lekker terug?”
Ik zie hierboven al mensen die het goedpraten onder het mom van “Sommige Nederlanders zijn niet zo lief tegen moslims dus als onschuldigen eronder gaan lijden dan is het hun eigen schuld, hadden die ANDERE Nederlanders maar niet zo gemeen moeten doen.”
En daarom is er voor mij geen verschil tussen domlinks en domrechts. Het zijn gewoon allemaal debielen.

op 26 06 2011 at 22:57 schreef Sasha Berkman:

Overigens Gin: Het was PRITT die stelde dat het leitmotiev van die kinderen zou zijn.

op 26 06 2011 at 23:05 schreef Ikke:

@ You on a gin: Of course you’re right. Maar het is altijd goed om zoiets even om te draaien en als een negatief te bekijken. Dat geeft perspectief. In dit geval, waarom mag er over zoiets niet over gezeurd worden, waarom wordt het goedgepraat of verzwegen, – of moet dit een norm worden?

op 26 06 2011 at 23:07 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Ja hoor, ik volg je wel. Dus je bent het met me eens dat die rouwenden er in principe ook niets aan kunnen doen dat er een anti-islam klimaat in Nederland heerst? Op ‘Dumpert’ kun je een reportage zien. Luister eens vanaf 1:10 wat die mevrouw zegt?
(laat er geen twijfel over bestaan dat ik de titel van het item betreur, dat het om Marokkanen gaat kan mij niet schelen en dit zou geen issue mogen zijn)

Waarom is het voor die kinderen boeiend of het een islamiet is of niet? Ik ben hier stomverbaasd over. Ik begrijp het niet.

op 26 06 2011 at 23:26 schreef Groene Leeuw:

Een linkse schoolmeester op een islamschool,dat gaat natuurlijk prima samen.Die kleine muzelmannen doen net als hun vaders en hun verdere familie natuurlijk geen vlieg kwaad.Wij zouden eens een islamitische rouwstoet moeten verstoren.Staat de Dam vol met Muzelmannen & linkse participanten te demonstreren.

op 26 06 2011 at 23:28 schreef Groene Leeuw:

De islam is tenslotte een nazistische,achterlijke en dierlijke ideologie dat alleen kan leven op het bloed van onschuldigen.Net als dom links.

op 26 06 2011 at 23:35 schreef Ed Zuiderwijk:

Ik dacht dat hij met “roomblanke dochters” alleen maar de aandacht wilde vragen voor hun sneeuwwitte boezems.

op 27 06 2011 at 00:01 schreef Charles de Gaulle:

Zoals ik het zie is het artikel op GeenStijl erg dik aangezet, vervolgens komt Peter met dit verhaal.
Eerst zeggen dat het met wortel en tak moet worden uitgeroeid en daarna alles in het werk stellen om het te ridiculiseren.Naar mijn mening heeft de islam er meestal niet zo heel veel mee te maken als wel de onaangepastheid van flinke groepen allochtonen.
Dit niet herkennen noch erkennen is struisvogelpolitiek.
Misschien een ideetje om eens wat vaker om je heen te kijken, en in het verlengde daarvan naar al dan niet regionaal politienieuws en Opsporing Verzocht.
@E.Elieveld. Bedankt voor uw volwassen en terechte commentaar.

op 27 06 2011 at 01:02 schreef MNb:

Mooi gevonden, Jan Flier. Schrijf er wel even bij dat het het CDA en de VVD waren – de huidige bondgenoten van de PVV – die zich niets van de waarschuwing aantrokken. Wat je bovendien vergeet is dat de PVV dus 30 jaar achterloopt. De SP – net als de rest van links – beseft dat die plattelandsmoslims zullen blijven en dat jullie met hen moeten leren leven. Wellicht besef jij dat ook over 30 jaar.

“ik vind iemand pin-pointen op zijn manier van spreken/schrijven niet erg chic.”
Eli, je vindt het taalgebruik van bv Hanxie wel er chic? Daar hoor ik je nou nooit over. Ach, twee rabiaat-rechtse ballen op één bord, waarschijnlijk.

op 27 06 2011 at 01:06 schreef Rob:

26 06 2011 at 22:41 Peter
Dit is jouw gemiddelde niveau?
Simpel van geest en ook nog hatelijk en neerbuigend als je geen gelijk krijgt. En dan ook nog kritiek durven hebben op mensen die wel nadenken…

op 27 06 2011 at 10:31 schreef Sasha Berkman:

“Naar mijn mening heeft de islam er meestal niet zo heel veel mee te maken als wel de onaangepastheid van flinke groepen allochtonen.” Gefeliciteerd Charles met deze meest zinnige uitspraak uit jouw mond ever…

op 27 06 2011 at 11:29 schreef Sasha Berkman:

“Ben je wel goed bij je hoofd?” Beste Eliveld, dit mag je in dit land schandalig genoeg wel zeggen over marokkanen, als je dit over joden zegt wordt je overigens onmiddelijk gearresteerd. U moet zich maar eens verdiepen in de uitspraken van de Hitleriaan Wilders. Zie ook bv de reactie van Groene Leeuw, een minderwaardig sujet als je het mij vraagt, hierboven.

op 27 06 2011 at 11:34 schreef Pyt van der Galiën:

Waar heb je het over, Eliveld? Jij valt over een spottende, maar nogal onschuldige opmerking mijnerzijds, terwijl je van het dreigen met bijltjesdag door Joris Nahoeve blijkbaar geen seconde wakker ligt? Of vind je mijn opmerking erger dan: “jij hebt je tegen ons gekeerd. It’s been noted”, gevolgd door het op HVV gebruikelijke dreigen met het fysiek opruimen van politieke tegenstanders?

Trouwens: waarom zouden we chic moeten zijn tegen lui als Nahoeve en Beijer (“Eens komt de dag dat dit soort site,s worden opgeheven”)? Straks ga je nog zeuren dat het allemaal zo onsportief is. Ik zou niet weten waarom we het slag volk waaruit de nazi’s de SA recruteerden, met fluwelen handschoenen aan zouden moeten pakken.

@Rene (16.33)

Daar sluit ik me volledig bij aan. Natuurlijk zijn die jochies die een begrafenisstoet verstoren tokkietuig (met excuses aan de Tokkies, maar ik weet ook even niets beters te verzinnen). De wijze waarop Burema vervolgens openlijk de racistische kaart trekt is echter helemaal ‘zum kotzen’.

@Sasha

Draaf je nu niet een beetje door? Ik geloof er niets van dat dit stelletje Marokkaanse pubers begrafenisstoeten verstoord omdat ze in het dagelijkse leven gediscrimineerd worden. Het zijn gewoon rotjochies die zich ernstig misdragen.

op 27 06 2011 at 11:52 schreef MNb:

@Eli: wat nobel dat je iemand als Hanxie de gelegenheid wil geven zich te verweren. Je bent plotseling net als die geitenwollensokkenfiguur die een veelvoudig opgepakte kleptomaan de kans wil geven zonder toezicht in een supermarkt rond te wandelen.

op 27 06 2011 at 12:21 schreef Pyt van der Galiën:

Oh, ik heb er geen moeite mee wat namen te noemen, Eliveld. Dat deed ik overigens al in latere reacties, maar ik wil man en paard hier best even noemen. HVV-schorem: Joris Nahoeve, Ruud Beijer.

Niet in die categorie thuishorend: Charles de Gaulle, Sandro. Tegen monsieur De Gaulle zal ik ook niet lullig doen wanneer hij eens een grammaticaal slippertje maakt.

op 27 06 2011 at 12:31 schreef p.wielaard:

“Radicaliseren doe je zo”, zou een mooie samenvatting van de staart van dit stukje van Peter kunnen zijn. Jan Flier zegt het. Waarom is het verwerpelijk om te veronderstellen dat al die “incidenten” voortkomen uit een religieus-cultureel meme dat hier nog zo’n tweehonderd jaar te gaan heeft voordat het lijkt op dat van “ons”.
Waarom komt dit gedrag niet (of nauwelijks) voor bij Chinezen,Vietnamezen,Peruanen,Spanjaarden etc etc.? De totale omdraaiing van feiten is hier soms lachwekkend.

op 27 06 2011 at 12:32 schreef Sasha Berkman:

Pyt: ik kan niet in de hoofden kijken van die kids, maar ik denk wel dat de nazi-achtige praatjes van de geenstijl hordes en de PVV leiden tot tweespalt in deze samenleving. Een gegeven waar Wilders zich positief over uitlaat gezien zijn uitspraak over marrokanen-rellen.

op 27 06 2011 at 12:34 schreef Pyt van der Galiën:

@wazzup

Ik zou graag op je reageren, maar ik heb geen idee wat je probeert te zeggen. Jij denkt dat mijn reactie (of de HVV reacties of beiden) verstuurd zijn door een bot? Hoe bedoel je: “die reacties zijn volkomen nep”?

Vanwaar die verwijzing naar extreem-linksen die zich bezig zouden houden met het ensceneren van moskee-brandjes? De relevantie daarvan ontgaat me volledig.

De relatie tussen culturele patronen en concentraties van groepen is me ook al niet duidelijk.

op 27 06 2011 at 14:14 schreef Sandro:

Sasha de exacte tekst van Wilders was:

“Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.”

Het betreft dus niet “Marokkanen-rellen” zoals jij suggereert.

op 27 06 2011 at 14:37 schreef Pyt van der Galiën:

@Eliveld

Peter kan inderdaad wel voor zichzelf opkomen, daar heeft hij mij niet voor nodig. Joris Nahoeve en de zijnen zullen hun bijltjesdag echter niet beperken tot Peter, dat weet jij ook wel. Met monsieur De Gaulle wil ik best in discussie gaan. Met Joris Nahoeve is dat een zinloze exercitie. Ridiculisering lijkt me een betere strategie.

Wat betreft het risico dat wij elkander gaan zitten afzeiken: point taken. De discussie dreigde inderdaad even in een scheldpartij te ontaarden. HVV heeft inmiddels wel weer genoeg aandacht gehad.

@sasha
Wilders drijft op tweespalt, dat ben ik met je eens. Dat wil echter nog niet zeggen dat daarmee het gedrag van die ettertjes geëxcuseerd wordt, of dat Wilders verantwoordelijk is voor hun gedrag.

Ik vind niet dat we excuses moeten gaan zoeken voor hufterig gedrag. Tuig is tuig: Marokkaans, Hollands, Fries of Limburgs:P

op 27 06 2011 at 14:59 schreef Sasha Berkman:

pyt: daar heb je natuurlijk gelijk in. Ik refereerde de 1e keer dat ik daarover begon aan de uitspraak van Prit, zoals Peter die in dit artikel citeerde: “‘Zieke NederlandHaat, aangestuurd vanuit de fascistische ideologie die islam heet’, ”

Dat soort uitspraken zijn ronduit fascistisch vooral als je ze combineerd met “blijf van onze blanke vrouwen af”.

Nogmaals, ik begrijp wel dat er een steeds groeiende afkeer tegen hypocriete kaaskoppen onstaat binnen de marokkaanse gemeenschap. Ik deel die gevoelens.

op 27 06 2011 at 16:00 schreef You On A Gin:

Ik wil best geloven dat dit gedrag allemaal aan gebrek aan opvoeding (of inteelt) ligt. Moet ik het feit dat door die jongeren zèlf de islam en de joden erbij worden gehaald dan zien als gewoon iets zoeken waarvan ze denken/weten dat het kwetsend zal zijn?
Want ik zie het verband met joden en islam totaal niet. Ergens komt die haat vandaan. Maar zoals Pyt ook zegt, tuig is tuig.

@ MNb
De SP – net als de rest van links – beseft dat die plattelandsmoslims zullen blijven en dat jullie met hen moeten leren leven.
Ik weet niet precies wie die “jullie” zijn, maar wat mij betreft moet men helemaal niets. Door de geschiedenis in is wel gebleken dat Nederland openstaat voor (andersdenkende) immigranten, en dat is ook wat ik van mijn landgenoten verwacht: tolerantie, en dan oprechte – geen onverschilligheid vermomd als tolerantie.

Wanneer er onoverkomelijke problemen tussen erg afwijkende culturen ontstaan, dan kun je niet gewoon zeggen “leer er maar mee leven”. Ook dat is reeds 30 jaar geprobeerd, en ziehier.

op 27 06 2011 at 16:13 schreef dick jansen:

Toen ik de leeftijd van deze doerakjes had, was het in het dorp waar ik woonde het consigne pas inhouden, stilstaan en kop dicht als er een begrafenisstoet langs kwam. ’s Winters werd dit ritueel uitgebreid met het afnemen van de pet. Wij beschikten dan ook over een respectafdwingende lijkkoets, getrokken door twee paarden met zwart sjabrak, voorafgegaand door de aanspreker met steek.
O tempore, o mores.
Volgens mij heeft dit soort “incidenten” niets van doen met de achtergrond van de betrokkenen, maar ( helaas) alles met het onvermogen van steeds meer ouders om kinderen op te voeden. Toch maar een verplicht examen voor je aan kinderen begint?

op 27 06 2011 at 16:19 schreef Sasha Berkman:

“Ergens komt die haat vandaan” en jij gelooft niet dat Wilders en de wildersstemmers daar een rol in spelen?

op 27 06 2011 at 16:24 schreef Sasha Berkman:

Ik ben het eens met dick jansen…

op 27 06 2011 at 16:48 schreef Pyt van der Galiën:

@dick jansen

Ik wil niet als een oude zeur overkomen (“opa Pyt vertelt weer dat vroeger alles beter was”), maar je hebt inderdaad gelijk dat het automatische respect voor een begrafenisstoet verdwenen is, zelfs op het dorpje waar ik woon. Ik zie nu met name jongeren vrolijk doorfietsen zonder zelfs maar op of om te kijken, al gaan deze knulletjes natuurlijk nog wel een flink stuk verder.

@You On A Gin

Het heeft denk ik inderdaad iets te maken met een puberale behoefte om te provoceren. Dezelfde reden dat enkele van de vroege punks opzichtig rondliepen met een hakenkruis. Wie herinnert zich niet het interview met Sid Vicious, liggend op een bed en gekleed in een shirt met een gigantisch hakenkruis?

In 1977 lag WO2 nog vers in het geheugen. Wat was nou een betere methode om je ouders, buren, leraren en alle andere oude zakken (dinosauriërs noemden we ze) over de rooie te jagen dan met een hakenkruis rondlopen?

Iets dergelijks zou ook bij deze knulletjes mee kunnen spelen. Op die leeftijd is het juist LEUK wanneer men schande over je spreekt.

op 27 06 2011 at 17:25 schreef You On A Gin:

Jawel hoor Sasha, het zou een beetje raar zijn om te ontkennen dat de PVV daar een rol in speelt, maar ik ben voorzichtig om die geen al te belangrijke rol toe te dichten. Sommige mensen zijn toch ‘nu eenmaal’ zo – wat de PVV nu doet is die mensen een stok in handen geven (de retoriek en ‘argumenten’ om de intolerantie goed te praten, dus).
Daarnaast worden die sentimenten voor een deel ook veroorzaakt door immigranten zelf. Ga maar na: wanneer bijna alle blanken die jij als neger tegenkomt je rot behandelen, dan ga je ze op een gegeven moment wantrouwen.

Een hele goede vriend van mij kwam begin jaren ’80, als klein jongetje vers vanuit Marokko in een bekende (beruchte) wijk wonen in een redelijk grote Nederlandse stad. Het warme welkom wat zijn gezin ten dele viel bestond uit de nieuwe buurtgenoten die hun huis met stenen bekogelden.

Dat is duidelijk xenofobie, racisme, vreemdelingenhaat of hoe je het wilt noemen. En daar is geen CD, CP’86 of PVV aan te pas gekomen want die bestonden toen nog helemaal niet.

op 27 06 2011 at 17:45 schreef Gerry:

Sasha, het is de vraag of Wilders en de zijnen wel zoveel invloed hebben op die haat. Wilders is pas de laatste paar jaar actief, en lang daarvoor al waren er grote problemen in de prachtwijken. Dàt er grote problemen zijn, heeft geleid tot de opkomst van Fortuyn, die alweer heel wat jaartjes dood is. De redenen zullen vast heel complex zijn, maar er zijn wel een paar dingen die me in deze situatie opvallen.
– Het lastigvallen van begrafenisstoeten gebeurt herhaaldelijk door jonge kinderen die er in ieder geval Marokkaans uitzien.
– Er is door de begrafenisondernemer al actie ondernomen, een brief naar scholen en moskeeën die nul resultaat gehad heeft.
– Die brief is dus ook naar de Bilalschool gegaan, ze wisten dus er een dergelijk probleem was. Hebben ze er aandacht aan besteedt? Lijkt me toch bij uitstek iets voor de lessen over normen en waarden, maar die krijgen ze daar misschien wel niet.
– Toen een nabestaande op school kwam, nota bene op uitnodiging, werd hij door een lerares ‘stevig toegesproken,’ omdat hij de publiciteit had gezocht.
– De school ontkent.

Vooral de houding van die lerares vind ik zeer zorgwekkend. Als een school zou horen dat haar leerlingen dergelijk gedrag zouden vertonen, dan zou er toch op zijn minst een grondig onderzoek moeten komen, brief mee naar huis, voorlichtingsavond voor ouders. Kinderen die zich zo gedragen is tuig in de dop en daar moet je snel bij zijn. Maar de Marokkaanse gemeenschap doet of haar neus bloedt. De conclusie is dan ook snel getrokken dat het de gemeenschap niet veel kan schelen. Terecht of onterecht, het is wèl wat er gebeurt.

Ik moet zeggen dat ik deze column ook niet bepaald prettig vind. Kinderen die dergelijk gedrag vertonen, niet eenmalig maar al lang, is gewoon heel schokkend. Dat dit gebeurt en dat er niets gedaan wordt door ouders en scholen om te achterhalen wie die kinderen zijn, en ze manieren bij te brengen, zelfs niet als het ze gevraagd wordt vind ik vele malen belangrijker dan wat Geen Stijl erover schrijft. Ik vind het ook vele malen belangrijker dan een eenmalige volwassen gek die op een stoet inrijdt. Die zit nu vast voor poging tot doodslag.

Dat kinderen zich zo misdragen zegt iets over de ideeën waarmee ze opgroeien en je hoeft geen ziener te zijn om te voorspellen dat dat ideeën zijn die de samenleving als geheel de nodige schade toebrengen. Ik vraag me werkelijk af wat voor ouders dergelijke kinderen hebben, dat ze zo voor galg en rad mogen opgroeien. Ouders die zich in ieder geval geen Nederlander voelen en geen respect hebben voor deze cultuur veronderstel ik. De volgende vraag is dan wat ze hier willen doen?

op 27 06 2011 at 19:55 schreef babs:

Gerry, Wilders is niet de schuld van alle problemen, tot zover eens. Maar door moslims consequent als fascisten neer te zetten (logisch gevolg als je de islam steeds weer als fascistische ideologie neerzet), wordt het wantrouwen versterkt.

De gevolgen zijn duidelijk; steeds meer aanslagen op moslimdoelen.

Wilders die een half miljoen mensen criminaliseert, TMG-tuig dat daar gezellig aan mee doet, dat is erger dan een foute school met een stel foute pubers met stomme ouders (waarbij ik er even van uit ga dat de berichtgeving klopt, iets waar je tegenwoordig ook al zo mee moet uitkijken).

op 27 06 2011 at 21:50 schreef Wazzup:

De gevolgen zijn duidelijk; steeds meer aanslagen op moslimdoelen.

Werkelijk? Heel interssant. Kun je dit onderbouwen met cijfers of statistieken? Dus geen gevoelens van onveiligheid maar harde cijfers. Ik ben al een tijdje op zoek naar causaliteit (tevergeefs) dus ik zou gaarne weten waar je dit op baseert.

op 27 06 2011 at 22:26 schreef Charles de Gaulle:

@babs. Net als @Wazzup ben ik heel benieuwd naar die “aanslagen op moslimdoelen”, ik heb dat hier al eerder voorbij zien komen (geen idee of dat toevallig ook van u of van een ander was) en ook toen vroeg ik me ook al af wat daar nou mee bedoeld werd.Ik volg het nieuws vrij goed, maar ik heb er niet eerder van gehoord.

op 27 06 2011 at 22:53 schreef Peter:

Nee, op Elsevier.nl en GeenStijl zul je er vergeefs naar zoeken, inderdaad.

Begin hier maar mee:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/kristallnacht-2.html

op 27 06 2011 at 23:30 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën
Ik zie de analogie. Het zal inderdaad best vergelijkbaar zijn. Maar waar men destijds zich behing met kwetsende symboliek, gaat het zich actief bemoeien met een uitvaart wat mij betreft nog wel wat verder. Misschien is de maatschappij inderdaad aan het verharden?

@ Peter
Goede lijst. Omdat-‘ie in 2009 is opgesteld kunnen we inmiddels nieuwe incidenten eraan toevoegen. Zo uit mijn hoofd,
mei 2010 Schaap opgehangen op plek toekomstige moskee, Roosendaal
oktober 2010 Moskee in Dordrecht beschoten

Wilders vindt dit soort zaken dan in woord “onaanvaardbaar”, maar daar heb ik uiteraard gemengde gevoelens bij.

Voor zover ik weet is over dat met die varkenskop bericht op SpitsNieuws. Maar inderdaad, je kunt op dergelijke sites met een lantaarntje zoeken.

op 28 06 2011 at 00:18 schreef Wazzup:

IK ben wel bekend met deze gebeurtenissen maar dan luidt de vraag: is er ook bewijs dat deze gebeurtenissen te linken zijn aan extreem-rechts? Dus aan een mogelijk duidelijk dader profiel?

Europol rapporteert het volgende over aanslagen tussen 2005 en 2009 in Europol gebied: “The court proceedings resulted in 384 verdicts, of which 50 percent were related to Islamist terrorism and 39 percent were related to separatist terrorism.”

http://www.europol.europa.eu/…/EU_Terrorism…/TESAT2009.pdf

Van de 384 aanslagen tussen 2006 en 2009 zijn er 2 toegeschreven aan extreem-rechts. Brandstichting bij een gebedshuis is natuurlijk ook ernstig maar hier luidt de vraag: is er bewijs dat extreem-rechts hierbij betrokken is?

op 28 06 2011 at 01:17 schreef MNb:

Gin: jullie zijn de kaaskoppen die in Nederland wonen – ik niet, dus. Wat ik volgens jou wel of niet kan zeggen laat me Antarctisch. Als ik nog eens terugkeer zal ik moeten leren leven met 16 procent bruinstemmers. Het simpele feit is dat er geen keus is, lieverd. Of je moet het plan-Wilders volgen: to deport. Zou ik graag toepassen op PVV-ers, maar dat gaat nu eenmaal niet.
Door de geschiedenis heen is vooral gebleken dat Nederland helemaal niet tolerant is. Zie bv. hoe welkom Duitse joden in pakweg 1938, 1939 waren. Of Surinamers in 1975.
Nog meer geschiedenis die je niet kent: Janmaat zat al in 1982 – begin jaren 80 dus – in de Tweede Kamer. Glimmerveen was tot 1981 voorzitter van de NVU.
Kortom, je kletst uit je nek.

op 28 06 2011 at 01:38 schreef Sasha Berkman:

Kan er 1 PVV aanhanger opstaan die die uitspraken van pritt, zoal vermeld door peter afkeurd?

Of zitten we ondertussen op het niveau dat wilders niet over marokkanen sprak maar over buitenlanders?

op 28 06 2011 at 01:50 schreef J.vanDijkS:

Eliveld is een trol. Een domme eng rechtse trol die en passant alle allochtonen als incompatible aanmerkt mbt Nederland. Vies racistisch mannetje dus. Hoezo te snel voor al die Nederlanders van buitenlandse afkomst die hier zijn en niet weg zullen gaan. Accepteer het nou maar dat de samenleving is verandert en we nooit meer terug zullen gaan naar 1942.

op 28 06 2011 at 01:57 schreef Sasha Berkman:

Waarom zou een school of een moskee moeten reageren?

Moeten ze de handen ineen slaan met een begravenisonderneming? Ik zie niet in wat een moskee of een school te maken heeft met iets wat zich in het overige publieke domain afspeelt.

op 28 06 2011 at 02:41 schreef Paul:

Ik ben maar een eenvoudige jongen, geebn groot schrijver als Peter Breedveld.

Maar ik zie het als dat kinderen niet zoiets zelf bedenken. Dat is ze geleerd/ingefluisterd.

Deze kinderen krijgen thuis,moskee en op hun islam school de les in het haten . De honden zoals ze zelf aangeven als er blijkt geen moslim in de kist te liggen , zijn in hun ogen minderwaardig.

Daar kan je , de mantel der liefde over gooien, maar dan kom je er wel achter.

Deze kinderen leren thuis/moskee. en op school dat ongeloof in allah moet worden afgestraft.

op 28 06 2011 at 07:52 schreef You On A Gin:

@ MNb
Ik zei:
dan kun je niet gewoon zeggen “leer er maar mee leven”
Iedereen kan daaruit afleiden wat ik daarmee bedoel. Je *kunt* het best zeggen – ik vind het alleen niet eerlijk. Ik heb eerder al aangegeven dat ik niet hier ben voor spelletjes. Respecteer dat AUB dan ook.

Overigens heeft door de bank genomen heeft 90% van de kaaskoppen die ik in Nederland ben tegengekomen mij prima geaccepteerd.

En ach, vóór Glimmerveen en al die figuren was intolerantie en reactionaire dogmatiek al lang in politiek vertaald. Niets “uit mijn nek kletsen dus” – mijn originele punt staat nog steeds; iets met actie reactie. Schat.
En ja, boehoe, die tolerantie is niet altijd even groot geweest en soms wordt er met twee maten gemeten. Je méént het. ’t Lijken wel mensen.

@ J.vanDijkS
Zou je ten bate van de discussie willen overwegen om even te dimmen (en op je spelling te letten)? Bij voorbaat dank.

@ Sasha Berkman
Als leerlingen van mijn school zich (al dan niet ernstig) hadden misdragen in de omgeving van het schoolgebouw, dan werd de school daar wel degelijk voor verantwoordelijk gehouden. Het schoolbestuur was daar in zo’n geval -zacht gezegd- dan ook nooit zo blij mee. Dit gold ook andersom; in principe is het mede de verantwoordelijkheid van de school dat leerlingen veilig thuiskomen. Dit houdt niet op wanneer de schoolpoort eenaal achter de rug is.

op 28 06 2011 at 07:58 schreef Peter:

Wazzup, je hebt een paar onthutsende feiten voorgeschoteld gekregen, en je probeert de aandacht af te leiden met de valse suggestie dat terrorisme toch vooral afkomstig is van moslims.

En dat is simpelweg niet waar:

http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/

op 28 06 2011 at 08:24 schreef Sandro:

Peter, dit zijn cijfers voor de VS.
Heb je ook cijfers voor Europa of zelfs wereldwijd?

Opvallend dat de meeste terroristen in de VS uit de extreem-linkse hoek komen.

op 28 06 2011 at 10:02 schreef babs:

Sandro, ik heb geen cijfers. Wel weet ik dat in Nederland het aantal aanslagen door moslims nogal beperkt is. Wel een dode, maar in elk geval is de pleger gepakt. De aanslagen tegen moslims zijn veelvuldiger, maar tot nu toe nog wel minder ernstig. Er is, voor zover ik weet, nog geen dode bij gevallen.

Het is dus kwantiteit vs kwaliteit. Ik denk dat je daaruit kunt afleiden dat er in Nederland een klein aantal moslims is dat tot de afschuwelijkste dingen in staat is, terwijl de overgrote meerderheid van moslims geen ideologisch geinspireerd geweld gebruikt. Tegelijkertijd zijn er in Nederland grote groepen PVV-achtigen die bereid zijn ideologisch geweld te gebruiken tegen moslims of op het randje zitten, maar die nog wel grenzen kennen en nog in een vrij laag geweldsspectum zitten.

Het zorgwekende is dat de trend lijkt te zijn: steeds minder aanslagen door moslimfundametalisten en steeds meer en steeds ernstiger aanslagen tegen moslims. Ik verwacht nog niet direct een Kristallnacht, wel dat er binnenkort een Marokkaans stuk tuig (die iets fouts heeft gedaan) wordt gelynched of dat er ‘per ongeluk’ een dode valt bij een brandbom in een moskee.

op 28 06 2011 at 10:05 schreef sabaroth:

@Sandro:
Ik snap deze niet:

“Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.”

Hij wil natuurlijk geen rassenrellen, uiteraard niet welke gek zou dat nou wel willen, maar.. als het dan toch zover komt, ach dat hoeft helemaal niet erg te zijn, wat bruintjes die blanken in elkaar slaan, of net andersom, kan gebeuren, hoort er allemaal bij en wie weet lucht het wel enorm op.
Zoiets?

op 28 06 2011 at 10:09 schreef Charles de Gaulle:

Gezien al die brandstichtingen moeten er dan toch kennelijk wat anti-islam terroristen op training want ze bakken er maar weinig van, er is nog niet 1 moskee afgebrand.Wat een prutsers ! En voordat iedereen boos wordt…nee ik ben het niet met terroristen eens en keur het ten zeerste af.Wat niks verandert aan de conclusie.

op 28 06 2011 at 10:14 schreef Gerry:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents,_2011

Het lijkt me behoorlijk voor zichzelf spreken.

Sasha, als je dat niet inziet, dan heeft het geen enkele zin om te praten. Maar ik durf te wedden dat als het gereformeerde kinderen waren geweest die hetzelfde bij een moslimbegrafenis hadden gedaan en de scholen en de kerken waren aangeschreven dat je het wèl gesnapt zou hebben. Het lijkt me namelijk overduidelijk, maar ik zal het even uitschrijven.

Kinderen moeten opgevoed worden, en dat horen ouders en scholen te doen, en veel ouders vinden dat hun religie belangrijk is in de opvoedng en het religieuze instituut daar dus ook een rol in heeft. Als kinderen zich misdragen probeer je dus de ouders en de scholen van die kinderen te bereiken. Dat doe je dus door de plekken waar die ouders te bereiken zijn aan te schrijven als het gaat om de moskee, plus dat je de kans loopt dat gezien de kinderen zich als moslim profileren de moskee hier een taak heeft. Tenzij je natuurlijk aanneemt dat dergelijk gedrag vanuit de moskee wordt aangemoedigd, dan vervult de moskee haar taak dus al. Als het om de school gaat, idem. Een groot deel van de opvoeding vindt plaats op school, en als de school geënt is op religieuze grondslag dus ook een groot deel van de religiëuze opvoeding. Deze kinderen profileren zich als moslim. Dus ofwel de scholen van die kinderen laten een belangrijk deel van hun taak liggen, ofwel ze sanctioneren het gedrag. Het is heel eenvoudig voor een school om in de wekelijkse nieuwsbrief aandacht voor een dergelijk probleem te vragen, ouders te vragen of ze met hun kinderen dit willen bespreken en duidelijk te maken dat dit gedrag niet getolereerd kan worden. Als is het maar omdat de hele gemeenschap erop aangekeken zal worden.

Niks van dit alles is gebeurd, en marokkanen hebben weer eens op een enorm slechte manier het landelijk nieuws gehaald en goed voor de naam van de Islam in het algemeen is het ook niet geweest. En het had dus allemaal niet zo hoeven lopen.

Babs, het gaat niet om tieners, het gaat om kinderen. Groep 7, dan heb je het over tien en elfjarigen. Daarom is het zo schokkend. Kinderen van die leeftijd staan nog zwaar onder de invloed van hun ouders, zijn zich nog niet aan het losmaken om hun eigen identiteit te vinden. Als kinderen zich zo misdragen komt dat omdat ze zo zijn opgevoed, met die minachting naar anderen en verheerlijking van de eigen religie. De rot zit dus diep. En je kunt op je klompen aanvoelen dat een dergelijke basis geen recept is voor een succesvolle integratie in deze maatschappij. Als er niks gebeurt is er een grote kans dat je die kinderen kunt afschrijven, en dat is op de eerste plaats de schuld van hun ouders.

op 28 06 2011 at 10:46 schreef Sandro:

sabaroth: uitspraak is van Wilders als je uitleg wil moet je daar zijn.

babs – ik vroeg niet naar Nederland, ik vroeg naar Europa of wereldwijd. Hoeveel er in Nederland is gebeurd weet ik zelf ook wel. Het is echter niet specifiek een Nederlands probleem maar een Europees/wereldwijd probleem, volgens mij.

op 28 06 2011 at 11:12 schreef sabaroth:

Sandro:
MMja die man is wel goed in het doen van vage uitspraken maar geeft zelden een toelichting als je erom vraagt dus ik dacht misschien snap jij hem wel.

op 28 06 2011 at 11:51 schreef Peter:

Het is weer hilarisch hoe hierboven wordt geprotesteerd tegen het ‘oprekken van de definitie van terrorisme zodat ordinair Latino geweld er ook in past’, terwijl hier in Nederland zich misdragende kinderen al worden aangemerkt als terroristen.

En dat moet ook wel, anders krijg je van z’n leven niet hard dat terrorisme in Europa voornamelijk een islamitische zaak zou zijn (waarbij uiteraard ook de definitie van ‘islamitisch’ flink moet worden opgerekt). Hier, lees maar:

http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/

Er wordt wel heel makkelijk vergeten dat Europa het toneel is van ETA, IRA, een Corsicaanse afscheidingsbeweging (die weliswaar altijd alle toeristen uit hun huisjes haalt voordat ze die opblaast) en in een niet zo heel ver verleden allerlei extreemlinkse, extreem gewelddadige groeperingen.

Maar goed, links en islam, daar zien nog maar weinigen bij Domrechts een verschil tussen, begrijp ik.

Wazzup is er vooral op gebeten dat terrorisme niet ‘extreemrechts’is, omdat daaruit blijkbaar volgt dat als terrorisme niet ‘extreemrechts’ is, het groeiende aantal aanslagen op moskees en islamitische medeburgers op het conto moet worden geschreven van Links.

En ooit was er een tijd dat dit delirische domdenken door iedereen werd afgeserveerd als de oprispingen van een hallucinerende zwatelaar, nu zou ik er niet van staan te kijken als een VDD’er deze nonsens woord voor woord herhaalt in een interview met De Telegraaf.

Want het kán en mág niet zo zijn dat islamieten niet de grootste schurken uit de wereldgeschiedenis zijn.

op 28 06 2011 at 12:26 schreef MNb:

Sandro leest weer eens niet. De link voor Europa staat onderaan dat eerste Loonwatch-artikel waar Peter naar gelinkt heeft.
Grote Piet houdt zich ook wijselijk muisstil, want het is als juut lastig discussiëren met cijfers van FBI en Europol.

Gin: fijn dat je me gelijk geeft. Daar hoef je niet om te gaan huilen, dus laat het boehoe maar weg. We zijn het eens: Nederland heeft helemaal geen tolerante traditie, zoals uit vele voorbeelden blijkt, die teruggaat tot de verbanning van de Arminianen begin 17e eeuw.

op 28 06 2011 at 12:53 schreef babs:

Sandro,
ik vroeg niet naar Nederland
Maar het gaat nu juist om Nederland. Een land met slechts één zeer beperkte moslimaanslag al best wel weer een tijd geleden, zeer beperkte problemen met integratie in vergelijking met België, Frankrijk en toch ook wel Engeland en toch het land met opvallend veel aanslagen op moslimdoelen. Waarbij opvalt dat de gewelddadigheid toeneemt (nieuw dit jaar is schieten).

In Nederland heb je Wilders, er is duidelijk een verband. Een oorzakelijk verband is niet bewezen, maar ik ben er wel van overtuigd dat Wilders erbij helpt die geest uit de fles te praten.

Daarom: vragen naar Europese cijfers, terwijl Wilders alleen in Nederland zijn kwaadaardige invloed uitoefent, is ronduit bizar.

op 28 06 2011 at 12:58 schreef J.vanDijkS:

Als je geen racist bent Eliveld dan moet je voorbij de modder gaan en ingaan op de argumenten. Maar dat doe je dus bewust niet, vies racistje.

op 28 06 2011 at 13:05 schreef Wazzup:

Naast de cijfers van Europol zijn er nog meer statistieken. Bij het gebruik daarvan gaat het niet om het vrijpleiten van extreem-rechts, de zoveelste onderbuikse opborreling, maar om onderbouwing van beweringen en gesuggereerde verbanden. De cijfers van Europol weerleggen onmiskenbaar de beweringen van Babs.

Wazzup is er vooral op gebeten dat terrorisme niet ‘extreemrechts’is, omdat daaruit blijkbaar volgt dat als terrorisme niet ‘extreemrechts’ is, het groeiende aantal aanslagen op moskees en islamitische medeburgers op het conto moet worden geschreven van Links.

Nee, het gaat mij om aantonen van oorzakelijk verband als je bepaalde beweringen doet. Tegenover het lijstje dat Prediker presenteerde kun je ook tientallen pogingen tot brandstichting bij kerken en Molukse instellingen plaatsen, vanaf 2001. (2004) Maar wat bewijst dat? Er zijn te weinig daders opgepakt om harde conclusies te trekken dus lijkt het mij verstandig om dat niet te doen. En vaak zijn het zulke halfslachtige pogingen dat je afvraagt om de dader een imbeciel is of bij voorbaat zo weinig mogelijk schade aan te richten.

In 2004 rapporteert de Anne Frank stichting al dat antisemitisme domineert bij discriminatiezaken. In 2009 rapporteert de Anne Frankstichting neemt het aantal zaken van racistisch geweld tegen moslims met 30% af: 148 geweldsincidenten, een historisch laagtepunt(!).

Dus waar is de stijgende trend van Babs? Babs schrijft: “Ik verwacht nog niet direct een Kristallnacht“.

Nou, daar kun je het aleen maar mee eens zijn. De kans dat Babs behandelt wordt voor waandenkbeelden of psychose lijkt mij veel groter.

op 28 06 2011 at 13:22 schreef babs:

Als er wordt geschoten op de deur van een moskee, terwijl er personen binnen zijn, dan is dat al een stuk ernstige dan poging tot brandstichting.

Het aantal aanslagen zal vast lager liggen dat vlak na de moord op Van Gogh, maar geschoten was er volgens mij nog niet. Dus een nog altijd fors aantal aanslagen per jaar, waarbij naar steeds zwaardere middelen worden gegrepen. Daar gaat dus binnenkort een dode bij vallen, maar dan heeft dat natuurlijk nergens mee te maken en mag je er geen conclusies aan verbinden.

Verbaal geweld tegen willekeurige moslims wordt ook steeds normaler, met name tegen hoofddoekdraagsters.

Overigens vind ik het wel prettig dat PVV’ers weigeren te zien dat

op 28 06 2011 at 13:50 schreef Wazzup:

Als + als = verband -> conclusie?

Als je de cijfers bekijkt kun je hoogstens wederkerigheid constateren. Heel verwerpelijk, een schot op een deur van een moskee, net zoals het rammen van een voorgevel waarbij een Moluks meisje zwaar gewond raakt. Toch zijn beide geen aanslagen en geeft het geen trend aan. Het enige dat een lutser als jij doet is het uitlichten van een incident en vervolgens ‘Kristallnacht’ roepen.

Aangezien je toch niks kunt onderbouwen verkracht je de discussie vervolgens dan maar door het over verbaal geweld te hebben. Een hitser als jij zou gewoon op GS moeten reageren.

op 28 06 2011 at 13:58 schreef Wazzup:

Nou heb ik nog even gezocht op verbaal geweld. Het is Michiel Pestman die dit beweerde tijdens het proces van ja hoor, Geert Wilders: “Het optreden van Geert Wilders de afgelopen jaren heeft geleid tot meer discriminatie van en meer geweld tegen moslims“.

Uiteraard overlegde Pestman geen bronnen of cijfers. Dat kan ook niet natuurlijk want die heb ik hier net boven geplaatst en die geven een heel ander beeld.

op 28 06 2011 at 14:16 schreef You On A Gin:

@ babs
Ik verwacht nog niet direct een Kristallnacht, wel dat er binnenkort een Marokkaans stuk tuig (die iets fouts heeft gedaan) wordt gelynched of dat er ‘per ongeluk’ een dode valt bij een brandbom in een moskee.
Daar ben ik ook wel eens bang voor, en dat dan inderdaad e.e.a. uit de klauwen loopt.

@ MNb
Door de eeuwen heen (zij het in een golfbeweging) was Nederland veel toleranter tegenover nieuwkomers en vluchtelingen dan alle andere landen in Europa. Religieuze problemen met tolerantie naar elkaar toe waren er inderdaad ook, en natuurlijk ging arbeidsimmigratie nu ook niet altijd van een leien dakje.
Leuke documentaire over Italianen in Nederland:
http://www.geheugenvannederland.nl/?/nl/items/NIBG01:BG_5316
Laat niet onverlet dat -ik heb geen rekensommetje gemaakt- per saldo Nederland een erg open een tolerant land is gebleken.

Dus nee, we zijn het niet eens. Is niet erg; wat ik wel een beetje vervelend vind is wanneer je mijn woorden probeert om te buigen. Daarnaast een beetje triest dat je een m.i. kortzichtige opmerking van jouw kant – “leer er maar mee leven” moet ontaarden in gesteggel over de kwestie of Nederland tolerant is of niet. Ja, Nederland is over het algemeen bijzonder tolerant geweest, en ja, met name de laatste +- 30 jaar.

op 28 06 2011 at 14:33 schreef Erik:

Als ik even een kleine toevoeging mag plaatsen, wat betreft dat kristallnacht linkje. Enige tijd geleden, in de wijk Selwerd te Groningen, dachten sommige lieden dat het wel “leuk” zou zijn om de daar aanwezige moskee, met varkensbloed te besmeren. Alsook ingewanden van dit varken en het hoofd van dit dier aldaar te deponeren. Een actie van “echte trotse Nederlanders”, zeg maar. /cynisme

Helaas zo geen linkje bij de hand. Maar Google is your enemy, ofzoiets.

op 28 06 2011 at 14:41 schreef Peter:

Echt Wazzup, je zwetst uit je nek. De Racismemonitor van de Anne Frank Stichting meldt juist een toename van geweld:

Toename van het aantal door politie en OM geregistreerde gevallen van discriminatie. In 2005 ging het in 43 procent van de gevallen om discriminatie op grond van ras of etniciteit. In 2008 was dat 69 procent geworden. Mishandeling en brandstichting met racistische achtergrond zitten niet in die cijfers. Uit politiecijfers van 2008 blijkt dat als die meegeteld worden, het aantal gevallen van discriminatie verdriedubbeld is.

http://nos.nl/artikel/168755-samenvatting-monitor-rassendiscriminatie.html

Verderop:

Vooral moslims voelen zich gediscrimineerd vanwege hun geloof. Geweld tegen moslims neemt toe.

Je moet ook wel poep in je ogen en oren hebben als je echt meent dat er geen toename van islamofoob geweld zou zijn. Het verontrustende is, dat het door steeds meer mensen niet meer als zodanig wordt herkénd.

op 28 06 2011 at 15:05 schreef You On A Gin:

Erik, JijBuis link daar over. Verder via google nog berichten over bekladdingen en brandstichtingen bij diezelfde moskee gevonden; kennelijk vaker een mikpunt.
De As Soennah moskee van de beruchte Imam Vaatwas wordt zwaar beveiligd, dat moet helaas anders zouden er ongelukken gebeuren. De sneue realiteit lijkt te zijn dat we ook alle moskeeën die ter goeder trouw zijn moeten gaan beveiligen omdat bepaalde mensen niet normaal kunnen doen.

op 28 06 2011 at 15:06 schreef Sandro:

http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit/europol-aantal-terreuraanslagen-in-eu-steeg-met-24pct-in-2007.aspx

babs – “Verbaal geweld tegen willekeurige moslims wordt ook steeds normaler, met name tegen hoofddoekdraagsters.”

Is dat zo? Volgens mij is dit niet correct – onderbuikgevoelens? Of van horen zeggen?

op 28 06 2011 at 15:21 schreef Sasha Berkman:

Het CDA wordt nog walgelijker dan het al was:

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/28/verhagen-vrees-voor-buitenlanders-begrijpelijk-en-terecht/

op 28 06 2011 at 15:27 schreef You On A Gin:

De moeite die ik heb met zo’n uitspraak als “verbaal geweld tegen willekeurige moslims wordt ook steeds normaler, met name tegen hoofddoekdraagsters.” is dat de aanleiding of het motief niet altijd te achterhalen is.
Wanneer iemand iets zegt van “[vul ziekte in] op met je [ziekte] hoofddoek, [ziekte] moslim”, zijn de bedoelingen van degene die zich schuldig maakt aan verbale agressie natuurlijk duidelijk. Tenzij dat islam-erbij-halen louter bedoeld is om te kwetsen, zoals misschien die puberjongens ook alleen de islam en joden erbij hebben gehaald met als oogmerk om te kwetsen.

Ik kan het idee niet onderdrukken dat ‘normale’ ruzies vaak ook toegeschreven worden aan “omdat ik moslim ben”. Stel je bent een aso en je snauwt tegen een moslima die in de weg staat, “Rot ‘es opzij, kuttekop!”, dan zijn er mensen die werkelijk denken dat je dat doet omdat ze moslim is. Wat in zo’n geval onzin is.
Dat is een neefje van het “het wangedrag van die-en-die komt altijd en sowieso voort uit de islam” dogma aan de andere kant van het spectrum.

Heb hier nog wel een grappige anekdote over, maar dit bericht wordt dan te lang.

op 28 06 2011 at 15:39 schreef Sandro:

In de Monitor Racisme en Extremisme staat ook dat het racistisch en extreem-rechts geweld in 2009 fiks is afgenomen. De 148 geweldsincidenten leveren het laagste aantal sinds de start van de Monitor in 1997. Vooral het geweld tegen moslims is afgenomen
De Monitor bevat ook een deelonderzoek naar antisemitisme. Dat is nooit verdwenen uit Nederland, maar lijkt nu in de slipstream van het Israëlisch-Palestijnse conflict toe te nemen. Het aantal gevallen van antisemitisch geweld is in 2009 licht toegenomen ten opzichte van 2008, van veertien naar achttien

op 28 06 2011 at 15:50 schreef Sasha Berkman:

“De 148 geweldsincidenten leveren het laagste aantal sinds de start van de Monitor in 1999”

dat is gemiddeld nog steeds 1 incident in de 2 a 3 dagen….

op 28 06 2011 at 15:51 schreef Wazzup:

Het citaat van RTL uit over hetzelfde rapport:

“In 2009 is meer dan 30% minder melding gemaakt van racistisch of extreem-rechts geweld dan in het jaar daarvoor. Geweld tegen moslims is zelfs 40% minder vaak gemeld. Wel nam het aantal geweldsincidenten tegen joden toe. In 2009 werden 148 racistische geweldsincidenten gemeld. Volgens onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting, die de cijfers deze week in de Monitor Racisme & Extremisme presenteerden, is dat een historisch laagtepunt. Dat zeggen zij in Trouw. Sinds in 1992 begonnen werd met het registreren van racistisch geweld, is het aantal meldingen niet zo laag geweest.”

@Peter
De Racismemonitor van de Anne Frank Stichting meldt juist een toename van geweld: Toename van het aantal door politie en OM geregistreerde gevallen van discriminatie.”

Sinds wanneer staat discriminatie per definitie gelijk aan geweld? Dat kan veel meer inhouden zoals jezelf heel goed weet.. Hier doe je dus bewust aan definitie-verruiming.

In 2005 ging het in 43 procent van de gevallen om discriminatie op grond van ras of etniciteit. In 2008 was dat 69 procent geworden.
Ook hier kun je niets uit afleiden; de tabel 10.5 op blz. 221 uit het rapport van de Anne Frankstichting beschrijft alleen dat 69% van alle discriminatiegevallen betrekking heeft op ras. Hoe groot het aandeel is van bepaalde groepen is wordt niet vermeld.

Wat de tabel wel laat zien is een afname van discriminatie op basis van levensovertuiging of godsdienst: van 10% in 2008 tot 7% in 2009. Als je iets over islamofobie wilt zeggen dan zou je deze cijfers moeten gebruiken – fraai staaltje misleiding van de NOS trouwens – maar dat geeft niet hoor, er zit nog een extra fraaie bezuiniging op de NTR aan te komen.

op 28 06 2011 at 16:56 schreef Rene:

28 06 2011 at 13:58 schreef Wazzup:

“Nou heb ik nog even gezocht op verbaal geweld. Het is Michiel Pestman die dit beweerde tijdens het proces van ja hoor, Geert Wilders: “Het optreden van Geert Wilders de afgelopen jaren heeft geleid tot meer discriminatie van en meer geweld tegen moslims“. ”

Gisteren viel ik dan ook van mijn stoel van verbazing toen ik op de publieke omroep een stukje over het proces tegen kopstukken van de Rode Kmer zag. Diezelfde Pestman verdedigt daar dus wel gewoon een lid van het regime van Pol Pot !!!

op 28 06 2011 at 18:18 schreef Wazzup:

Verrek, inderdaad. Pestman verdedigt Nuon Chea, die wel alles heeft gedaan wat god verboden heeft. Maar ja, als Internationaal Socialist moet je solidair zijn natuurlijk.

op 28 06 2011 at 18:59 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Kan het niet zo zijn dat een deel van het probleem van de respectloze bejegening door jongeren nou juist voortkomt uit de haatpraat van Burema CS? De blanke en getinte kutpubers van nu zijn de afgelopen jaren gemarineerd in het GS-vocabulair. Die leren dat je alles mag roepen, zelfs al is het nog zo schadelijk en lasterlijk. Want GeenStijl doet het ook en daar vindt iedereen het reuze grappig. Verbaal zieken is vrijheid van meningsuiting, toch? Moet je tegen kunnen.

Wilders steekt telkens weer een virtuele middelvinger op naar de islam, het meest waardevolle wat veel moslims bezitten. De kern van hun bestaan. Ik ben niet religieus, maar kan wel invoelen dat dat pijn doet. Maar goed, dat mag kennelijk. Sterker, het wordt toegejuichd door de roze horden en nu ook gesanctioneerd door de rechter.

Alles bij elkaar constateer ik dat de moslimgemeenschap in Nederland een bewonderenswaardige zelfbeheersing ten toon spreidt. Respect!

op 28 06 2011 at 19:31 schreef You On A Gin:

Kan het niet zo zijn dat een deel van het probleem van de respectloze bejegening door jongeren nou juist voortkomt uit de haatpraat van Burema CS?

Ja, maar kan ook heel goed van niet. Niet iedereen zit de hele dag blogs te lezen, laat staan GeenStijl. En niet iedereen is een verwend rechts kereltje. Ik neem aan dat het je niet ontgaan is dat zelfs Wilders, zelfs op GS lang niet overal mee wegkomt. En inderdaad, sommige reaguurders worden dan boos. Lees hier mail #7 en #4 maar eens.

Alles bij elkaar constateer ik dat de moslimgemeenschap in Nederland een bewonderenswaardige zelfbeheersing ten toon spreidt. Respect!

Waar uit zich dat in? We zouden er dankbaar voor moeten zijn dat ‘ze’ niet gaan rellen, onschuldige mensen aanvallen op straat, of zoiets? Niks respect, is gewoon normaal. Net zoals je geen mensen via twitter of wat dan ook hoort te bedreigen. Als boehoe gekwetst een legitieme reden was dan had ik al minstens 100 mensen de strot doorgebeten.

op 28 06 2011 at 20:20 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Misschien was ik te beperkt in het aanwijzen van GeenStijl. Het is meer dat deze site in mijn ogen emblematisch is voor extreme praat. Ik heb het ook niet over anti- of pro-PVV-sentimenten op die site (al moet je wel érg rabiaat PVV’er zijn om GeenStijl links te noemen) maar over de online bejegening. Over het taalgebruik en de hufterigheid.

De verloedering in de omgangsvormen gebeurt op heel veel fora, blogs en Twitter. Ook op FN, waar ik zelf nog wel eens probeer iemand tot kalmte te manen. Zoals de louter luidkeels reagerende PVV-basher Sasha.

Mijn punt is juist dat het voor jonge mensen misschien lastig is om het onderscheid te maken tussen vrijmeesuiting en beledigen. Als je de hele dag ongenuanceerd geblaat zit te lezen op fok, GS, nujij en FN, is het lastig zelf wel genuanceerd te blijven formuleren.

En ja, we moeten dankbaar zijn dat het haatzaaien niet tot sociale onrust leidt. Ik kan me niet goed voorstellen hoe het moet voelen om nu moslim (of gekleurd) te zijn in Nederland. Al die haatpraat, de scheve blikken, het generaliseren, de onterechte beschuldigingen.

Wilders zelf blijft provoceren en mag dat nu ook van de rechter. Let wel… het mág, maar het hoeft niet. Het blijft zijn bewuste keuze om verder te gaan met polariseren. Hopelijk leidt dat niet tot vervelende dingen.

Op een krakersbolwerk in Amsterdam hing ooit een spandoek: “Stel je voor, het is oorlog en niemand komt opdagen.” Ik weet wie dat als een teleurstelling zou ervaren.

op 28 06 2011 at 20:40 schreef Wazzup:

op 28 06 2011 at 18:59 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

En waarom zou je geen virtuele middelvinger naar een dogma = religie mogen opsteken? Is Gerard Reve die God met een ezel vergeleek dat met terugwerkende kracht een hitser of haatzaaier? En laat een religie soms anderen met rust?

Nee dus, niet zolang orthodoxe elementen overheersen. Juist tegen dogmatisme moet je voortdurend middelvingers opsteken en: hoe groter, hoe vaker hoe mooier.

Wat een zaligheid!

op 28 06 2011 at 20:43 schreef You On A Gin:

Gregor Hakkenberg, we kunnen aan Wilders zijn eigen retoriek inderdaad precies zien hoe de grenzen aan het vervagen zijn. Wat mensen op internet roepen zag ik als uitlaatklep, maar ik moet je gelijk geven: je ziet deze omgangsvormen (of heb gebrek eraan) ook tot in de dagelijkse samenleving doorsijpelen. Aan de andere kant denk ik dat dit altijd wel (latent) aanwezig is geweest in mensen, ook al lijkt nu het hek van de dam.

En tja, puur het feit dat beledigen wettig mag is natuurlijk geen reden om het dan maar ook te doen. Want dat hoeft vaak helemaal niet om je punt over te brengen. Iets met fatsoen – waar naar mijn idee PVV politici van gespeend zijn. Inderdaad dus zijn bewuste keuze.

op 28 06 2011 at 20:53 schreef Sasha Berkman:

Wazzup: steek eens een digitale vinger op naar dogmatische PVVers en je krijgt meteen de hitlerjugend, roze khmer, over je heen. Zie http://www.frontaalnaakt.nl/archives/botte-hond.html
en check wat Peter een maandje of iets dergelijks geleden is overkomen.

op 28 06 2011 at 22:05 schreef Wazzup:

Ha, daar heb ik zelf ervaring mee opgedaan – vooral met de vraag hoe ruimdenkend echte conservatieven zijn. Nou niet dus.

Overigens vind ik het leuk om Bert B. op GS te plagen maar dan krijg je meteen een ban van 3 dagen om je oren.

op 28 06 2011 at 22:08 schreef Wazzup:

Dat is trouwens net als op de VolksKrant – toen ik het forum op de opiniepagina zo ver had dat ze de PvdA wel wilden inruilen voor een liberaal alternatief werd mijn account meteen geband.

Dus roze, rode of groene khmer, het is allemaal precies hetzelfde.

op 28 06 2011 at 22:19 schreef Peter:

Diezelfde Pestman verdedigt daar dus wel gewoon een lid van het regime van Pol Pot !!!

Vreselijk toch, een rechtsstaat, waar zomaar iedereen recht heeft op een eerlijk proces, en verdediging door een advocaat.

Ik ga verder niet in op het onsamenhangende gebazel van Wazzup. Hij beweert allerlei onzin over de Racisme Monitor die ik met nota bene een link en citaten weerleg, en dan nog blijft-ie met allerlei gekronkel en gedraai volhouden dat er in dat rapport staat dat racistisch geweld is afgenomen.

Met debielen ga ik niet in discussie, maar weet wel, Wazzup, dat ik niet tolereer dat je misinformatie blijft verspreiden. Niet hier, op deze site. Het leidt maar af en veroorzaakt verwarring.

op 28 06 2011 at 22:40 schreef Sasha Berkman:

Gregor: Dank je wel voor het luidkeels, maar het louter slaat niet echt op iets

op 28 06 2011 at 22:48 schreef Sasha Berkman:

“op 28 06 2011 at 22:19 schreef Peter:

Diezelfde Pestman verdedigt daar dus wel gewoon een lid van het regime van Pol Pot !!!

Vreselijk toch, een rechtsstaat, waar zomaar iedereen recht heeft op een eerlijk proces, en verdediging door een advocaat.”

Hij begrijpt gewoon niet dat het in het algemeen belang is dat rechtszaken ordentelijk en volgens bepaalde regels dienen te verlopen de rechtsorde dient. Het feit dat Mischiel Pestman zich heeft opgeworpen om de rechtsgang te garanderen dwingt bij een zekere mate van respect af.
Zeker gezien de PVV meeuwenstront waarmee hij zal moeten dealen.
Check de postings hierboven. Roze Pot all over the place

op 29 06 2011 at 11:56 schreef babs:

Ik zeg: geen Kristallnacht
Wazzup citeert dat als Kristallnacht!!!
Ik ben wel klaar met Wazzup die ook inhoudelijk al door Peter is weggevaagd op bronnen.

Uit verschillende bronnen blijkt dat geweld tegen moslims toeneemt, ook blijkt, als je casus per casus belijkt, dat de ernst van het geweld toeneemt. Waar vroeger een school ’s nachts werd beklad, wordt nu bewust het risico genomen dat er doden bij vallen (waarmee Rara is ingehaald vwb geweldsniveau).

Uit andere bronnen blijkt dat het aantal aangiftes is afgenomen, maar hoe serieus je dat moet nemen weet iedereen die wel eens heeft geprobeerd een aangifte te doen. Dus de vraag is of het aantal als racistisch geweld tegen moslims gecategoriseerde aangiftes is afgenomen omdat:
-men geen aangifte meer doet, omdat het als zinloos wordt ervaren
-de politie weigert de aangifte op te nemen.
-de politie de aangifte anders categoriseert (de racistische oorsprong weg laat).
-het geweld daadwerkelijk is afgenomen.

Misschien moet je gewoon moslims vragen hoe zij het zien? Of kan dat niet, omdat onveiligheid slechts een gevoel is?

op 29 06 2011 at 13:40 schreef Sandro:

men geen aangifte meer doet, omdat het als zinloos wordt ervaren
-de politie weigert de aangifte op te nemen.
-de politie de aangifte anders categoriseert (de racistische oorsprong weg laat).
-het geweld daadwerkelijk is afgenomen.

babs dit kun je ook loslaten op autochtonen of Joden, homo’s of wat dan ook….

op 29 06 2011 at 17:08 schreef babs:

Ja, Sandro, je zal mij dan ook niet horen verklaren dat geweld tegen homo’s, autochtonen of joden is afgenomen op basis van aangiftecijfers of aangifterubriceringen.

op 29 06 2011 at 20:58 schreef Rene:

Sandro op 29 06 2011 at 13:40

ik hou het op “de politie weigert de aangifte op te nemen”.

Ten minste dat weigert de politie dus te doen bij de nabestaande die bij de rouwstoet was.

Bron: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/3ea8201d.wmv

op 30 06 2011 at 00:36 schreef You On A Gin:

@ Rene
Wel een nette reactie van de school! Blijft natuurlijk nogal om te grienen dat er lessen georganiseerd moeten worden over “hoe je te gedragen als er een rouwstoet passeert”. Maar ja.

op 30 06 2011 at 07:41 schreef Roots:

Islamitische jongeren die dit soort gedrag vertonen, daar heb ik dus echt medelijden mee.

Vergiftigde jonge zielen.

op 30 06 2011 at 11:33 schreef Sasha Berkman:

Blanke jongeren die PVV gedrag vertonen, daar heb ik dus echt medelijden mee, naargeestige vergiftigde zielen.

op 30 06 2011 at 11:50 schreef Sandro:

Gekleurde jongeren met PVV gedrag heb je dan weer geen problemen mee Sasha????

op 30 06 2011 at 12:00 schreef MNb:

Gin: heb je die Italianen ook gevraagd hoe welkom ze zich voelden? Toevallig heb ik er een paar gekend, in Zaandam. Die waren niet bepaald te spreken. Je kunt nou wel eeuwig blijven herhalen dat Nederland zo tolerant is, maar daarmee wordt het nog niet waar. Je houdt jezelf voor de gek. Ik kan je een hele waslijst geven van voorbeelden.
Wat dat woorden verdraaien betreft: daar ben je zelf mee begonnen door de uitdrukking “er mee moeten leren leven” een betekenenis te geven die er niet staat, maar een product van je eigen interpretatie is. Dus niet zeuren.

op 30 06 2011 at 12:29 schreef Sandro:

MNb, daar waar ik geboren ben en in mijn jeugdjaren verbleef waren nogal wat Spanjaarden en die waren en zijn wel te spreken over onze tolerantie. Misschien ligt het aan het volk zelf dat hier naar toe komt of ligt het aan de mensen in de buurt waar men terecht komt.
De Spanjaarden in onze buurt hebben zich snel aangepast, werkten, vielen niemand lastig, scholden geen vrouwen uit enz.enz.

op 30 06 2011 at 12:43 schreef babs:

MNb,
Voor Italianen kan ik het niet beoordelen, maar ik zie wel eens oudere Spanjaarden op televisie bij Juan y Medio, die in Nederland hebben gewoond en gewerkt en die zijn allemaal bijzonder positief. Zeker in vergelijking met Spanjaarden die in Duitsland hebben gewerkt.

En allemaal terug in Andalusië, hoe veel geld ze in Nederland ook verdienden en hoe arm ze in Spanje ook waren, nooit zullen ze wennen aan eitjes bakken in boter.

op 30 06 2011 at 14:31 schreef Sasha Berkman:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/de_schennende_hand_van_de_pvv/ < goed artikel. Uiteindelijk komen de PVVers achter iedereen aan! Mensen wordt toch wakker, de nazis zitten in het centrum van de macht!

op 30 06 2011 at 15:02 schreef You On A Gin:

MNb: Van die generatie ken ik er maar één op voornaambasis, en die is in retrospectief best over Nederland te spreken, ja. Je kunt best een ‘waslijst’ geven van voorbeelden; dat kunnen we van elk land wel doen. Alsof Nederland het enige land is waar niet elk hoofd van de bevolking gastarbeiders met de rode loper komt verwelkomen. Nederland is een immigratieland, en ontzettend tolerant. Niet alleen kan en mag iedereen zijn/haar geloof hier belijden; die tolerantie is zelfs doorgeschoten in het vertalen van overheidscommunicatie en het ’tolereren’ van organisaties en personen die in zo’n beetje alle andere landen als crimineel, gevaarlijk of terroristisch zijn aangemerkt. Dus wat is er intolerant aan Nederland? Je kent een toleranter land in West-Europa? Do tell.

Je zegt nu dat ik dat “leer er maar mee leven” verkeerd interpreteerde? Goh zeg, dat zal dan wel… ik vond het kortzichtig. Iedereen heeft recht op geluk, en je hoeft geen achterover flikflak te doen om het anderen maar naar de zin te maken.

op 03 07 2011 at 11:30 schreef Yvonne:

Bedoel je zo’n beetje alle andere landen die terreur bedrijven waardoor miljoenen mensen zijn omgekomen? Volgens mij ben jij in de olie.

op 03 05 2015 at 23:47 schreef marjoleintje:

ja maar dit vind ik ook een rare vrouw om zo poedelnaakt met die man te poseren echt raar hoor zou ikzelf nooit doen zeg!!die spoort ook niet dat mens!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS