Home » Archief » Schadenfreude


[21.08.2017]

Schadenfreude

Petra Kramer

Net zoals er voor iedere situatie onder president Trump een tweet valt te vinden van de vastgoedmagnaat Trump, bestaat er een Duits woord voor de krankzinnige omstandigheden waarin we ons bevinden. Het Duitse woord van de maand is Schadenfreude.

Charlottesville was het moment waarop de Nazi’s voet aan de grond dachten te krijgen. Met president Bannon in het Witte huis en Donald Trump als zijn handpop dachten ze dat hun moment daar was. Wat de Nederlandse media betreft is dat ook zo, hier zijn de Nazi’s volstrekt genormaliseerd en bezitten ze tenminste 22 van de 150 Kamerzetels. Daarnaast werkt Rechts met de Bijbel aan een regeerakkoord dat zo nationalistisch als de neten wordt en waarbij je waardigheid als mens afgemeten wordt aan de mate waaraan je het Wilhelmus op kunt dreunen.

En nu is Bannon het Witte Huis uitgeknikkerd.

Koning van de censuur

De Nazi’s gaan nat en niet zo’n beetje ook. Hun hoofdkwartier, Dailystormer.com, werd eerst de tyfus  geDDoSt door Anonymous en daarna kwam de GoDaddy tot het inzicht dat je Nazi’s geen platform moet geven. De Nazi’s trokken zich terug naar een ondergrondse website op het Tor-netwerk. Daar waren ze bepaald niet tevreden mee omdat ze dolgraag terug wilden keren op het “normie-web”.

Daarom probeerden ze hun haatsite te hosten onder een Chinees domein, .Wang. Dat was dom omdat China ongeveer de koning van de censuur is en de website daardoor geen minuut in de lucht is geweest. Nadat dit tot ze doordrong, probeerden ze het in Rusland. Het Russische internet is bepaald niet zonder censuur maar als Westerling kun je wel een domeinnaam kopen zonder dat er een mens aan te pas komt. Daarom was Dailystormer.ru een halve dag een ding.

Daarna kwam de “censor” er echter aan te pas. De meest genocidale website van het internet? Nee, bedankt. Opdonderen.

Vrijheid van meningsuiting

Daily Stormer ging daarom naar de volgende provider. Dat was Namecheap. Niet geheel toevalligerwijs is dat een provider die nogal populair is bij Anonymous. En laat Anonymous nou net de de oorlog verklaard hebben aan de Nazi’s.

Namecheap gaf na twee dagen toe dat de website van de Nazi’s onverenigbaar is met hun terms of service en ongeveer iedereen zei daarop fuck yeah, told you so. Fuck Nazis.

Maar daar eindigt het niet. Waar de Nazi’s hadden gehoopt om voet aan de grond te krijgen met hun marsen in Charlottesville en Boston is het tegendeel gebeurd.

Genocide

Het heeft veel te lang geduurd maar uiteindelijk zijn ze echt klaar met die kankerlijers. Janken dat de antifascisten je vrijheid van meningsuiting niet respecteren is compleet belachelijk als het je mening is dat genocide een lovenswaardig streven is.

Dan verdien je het het om overal uitgekotst te worden. En dat is exact wat er de afgelopen week gebeurd is. Nazi’s zijn niet welkom op het internet, behalve bij de NOS. Daar vonden ze het nodig om bijna een half uur ademloos aan de lippen te hangen van een Nazi die in eigen land geen persconferentie kan geven zonder verjaagd te worden.

 

 

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 21.08.2017 @ 07:02

[Home]
 

10 Reacties

op 21 08 2017 at 07:23 schreef Murat:

We hebben er anders een prachtig Hollands woord voor hoor:

Leedvermaak.

op 21 08 2017 at 11:55 schreef MNb:

Blijft onverkort staan dat Amerikanen actie ondernemen en Nederlanders niet.

op 21 08 2017 at 13:07 schreef Murat:

Inderdaad MNb,

40.000 betogers afgelopen dagen tegen een nieuwe mars van rechts. Veertig duizend!

In Nederland komt er op een demonstratie tegen racisme een handjevol mensen af. En meestal is meer dan de helft van die betogers zelf slachtoffer van racisme.

Ja, toen er een mars van witte vrouwen was tegen seksisme in Amerika, toen waren opeens duizenden Nederlanders solidair.

Het is een land waar het gros geen greintje empathie kan opbrengen voor minderheden in dit land. Het interesseert de meesten echt geen ene flikker.

Sterker, ze ontkennen het vaak nog ook.

op 21 08 2017 at 15:11 schreef Kees Romijn:

Maar vergist u zich niet. Wanneer je onopvallend door deze Nederlandse maatschappij probeert door het leven te gaan, dan word je al snel voor communist uitgemaakt. Eigenlijk is dat het geval, als de fascisten geen echte controle over je weten te verkrijgen. Zoals met die ziekmakende regeltjes vanuit Den Haag, om maar eens een voorbeeld te noemen.

op 21 08 2017 at 19:10 schreef ikzelf:

“… dan word je al snel voor communist uitgemaakt”

Gelukkig heeft dat alleen maar effect op hen die om een of andere reden ‘communist’ als een scheldwoord zien en dat kunnen ze zelf hoogstzelden uitleggen.
Ik zie ‘communist’ meer als een compliment. Uitleggen kan ik dat ook niet, maar wie maalt nog om inhoud van woorden als zo langzamerhand iedereen zijn eigen definities hanteert?

op 22 08 2017 at 00:52 schreef Blom Dondje:

Dat je terecht moeite met zaken hebt Petra, prima. Dat je daarover een snoeihard artikel wil schrijven is geweldig. Als je er echter ziektes aan wil verbinden die geen enkel onderscheid maken, wees dan ook een heldin en neem mijn of andermens kanker aub over.

op 22 08 2017 at 01:02 schreef Petra:

@Murat Dit blog begon met een Engelstalig draadje op twitter, zoals wel vaker het geval is. Vandaar dat ik uitkwam bij het woord Schadenfreude.

Ik ben het niet met je eens dat de Nederlandse vertaling daarvan leedvermaak is. Leedvermaak is slapstick, het is lachen om iemand die uitglijdt over een bananenschil. Schadenfreude is subtieler dan dat.

@ikzelf Eén van mijn Amerikaanse twittervrienden is met grof geweld opgepakt bij de tegendemonstratie in Boston en ik kan je garanderen dat hij zich niet als communist identificeert. Hij is geregistreerd Republikein.

op 23 08 2017 at 03:04 schreef Murat:

Petra,

het leedvermaak zelfst.naamw.
Uitspraak: [ˈletfərmak]

plezier om iemands ellende – schadenfreude, gloating over (someone’s) grief
leedvermaak hebben – delight in the suffering of another

op 23 08 2017 at 07:39 schreef Dirk Vergeer:

Sorry Murat, je kunt nog zoveel bij elkaar knippen en plakken maar Petra heeft gewoon gelijk. Leedvermaak is niet hetzelfde als schadenfreude. iedereen met meer dan een pietsie taalgevoel in zijn donder weet dat.

Maar waarom deze nitpickerij? Inhoudelijk ook nog wat toe te voegen? Of is dat teveel gevraagd en verval je daarom tot deze nogal povere poging tot verdediging van Neerlands cultuurgoed tegen buitenlandse invloeden?

op 23 08 2017 at 08:52 schreef Murat:

Even je rust, Dirk. Kalmte….

Leedvermaak is exact hetzelfde als Schadenfreude.
Dat jij en Petra dat niet met mij eens zijn, dat mag. Word ik niet boos van hoor.
Gewoon even je rust bewaren, diep ademhalen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS