Home » Archief » Rotte appels


[06.09.2012]

Rotte appels

Suna Floret


Foto: Maxim Vakhovskiy

De oprichter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sörensen, stuurde mijn werkgever een nogal intimiderende e-mail. Hij maakte zich vreselijk boos over mijn column van vorige week, waarin ik Wilders’ persoonlijke aanvallen op andere politici hekelde alsmede het feit, dat hij het bombardement op Rotterdam zo goedkoop exploiteerde voor zijn eigen politieke gewin.

‘Het is u waarschijnlijk ontgaan’, begint Sörensen, ‘maar Wilders kan niet vrij rondlopen, omdat hij wordt bedreigd door mensen die enkele decennia geleden gastvrij onthaalt (sic) zijn en die Nederland vrijwillig hebben verkozen boven hun land van herkomst’.

Vervolgens steekt Sörensen een preek af over de politieke Islam die Nederland wil veroveren. Geen woord over de inhoud van mijn column, over Wilders’ goedkope demagogie. De boodschap is dat ik als Turk mijn kop moet houden omdat Wilders wordt bedreigd.

Hij vindt het allemaal te kortzichtig, wat ik schrijf. ‘De Islam is een politieke theorie! Dat mag niet van correct Nederland dat u zo graag voedt met uw kortzichtige en voorspelbare schrijfsels’. Hoe noemt Sörensen dan zijn eigen suggestie dat alle alle gastarbeiders uit Marokko en Turkije extremisten zijn, dat deze honderdduizenden ‘moslimbroeders’, die hier nu al bijna een halve eeuw wonen, allemaal in hun kelder plannen zitten te bedenken voor de verovering van de Westerse wereld en vooral hoe ze Wilders gaan aanvallen?

Dát is kortzichtig. De manier waarop Wilders politiek bedrijft, is zó simpel, dat ik me er voor schaam. Ja, ík kan me er ook voor schamen, meneer Sörensen. Want ik ben ook een Hollander. Een Rotterdammer. Mijn Rotterdams accent is waarschijnlijk zwaarder dan dat van u. Mijn vader heeft een seizoenskaart bij Feyenoord. En nee, hij is niet religieus. En ja, hij betaalt belasting en wenst niemand de hel toe.

Dat Wilders bedreigd wordt, geeft hem het recht niet om argumenten te gieten in de vorm van beschamende persoonlijke aanvallen of om groepen mensen af te serveren. Als u niet eens weet waar de bevolking van Rotterdam uit bestaat, dan kunt u geen politiek voeren. Ook vindt u het onfatsoenlijk dat ik mijn e-mailadres niet vermeld bij mijn columns. ‘U hoeft niet bang te zijn want UW kritikasters zijn niet geweldadig! (sic!)’, schrijft u.

Ik heb mijn mailadres niet weggelaten uit angst. Het is trouwens zo te vinden via Google. En meneer Sörensen, aan elke boom hangen rotte appels, dat snapt u toch wel? Ook aan de boom in uw tuin.

Journalist Suna Floret (29) heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en af en toe klust ze bij voor Frontaal Naakt. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 06.09.2012 @ 07:22

[Home]
 

23 Reacties

op 06 09 2012 at 08:13 schreef yurp:

Sörensen laat hiermee zien eigenlijk nog enger te zijn dan Geert Wilders. Het is altijd hetzelfde fundamentalistisch dogmatisme dat ik ook vaak tegen kom op Spitsnieuws. Alleen als je van de premisse uit gaat dat ‘de Islam’ een politieke ideologie is ipv een godsdienst en moslims een homogene geconditioneerde massa robots zijn die niet zelf kunnen nadenken, kun je verder met je argumentatie. Als je vind dat dit uitgangspunt al niet klopt blijft er geen spaan van heel. Lekker doorgaan met schrijven Suna en laat die enge mannetjes maar blaten, het tij is zich toch al tegen hen aan het keren.

op 06 09 2012 at 10:16 schreef Sasha Berkman:

Laat je niet kisten door die PVV-nazis!

op 06 09 2012 at 10:52 schreef Rebeldad:

Schamen voor Wilders? Het idee dat Wilders ook een Hollander is net zo als u, is dat het? Nederland als perfecte staat in een verderfelijke wereld? Wakker worden!!!!! en beter luisteren naar Maxima(jaren geleden alweer). De Nederlandse identiteit bestaat niet! Wilders verdedigt(?) iets wat niet bestaat, daarom is het dom en doet hij dom. Een machtspoliticus varend op de golven van de weerzin tegen verandering. That’s all en to little and too late.

op 06 09 2012 at 11:43 schreef Olav:

Goed verhaal, en die Sörensen is inderdaad een vreselijk domme zak en brulboei. Vreemd genoeg was hij in mijn herinnering een aantal jaar geleden nog wat minder erg, maar mijn geheugen zal me wel voor de gek houden.

Maar dit:

Want ik ben ook een Hollander. Een Rotterdammer. Mijn Rotterdams accent is waarschijnlijk zwaarder dan dat van u. Mijn vader heeft een seizoenskaart bij Feyenoord.

Zou ik in Suna’s plaats niet geschreven hebben. Want je hoeft namelijk helemaal niets te bewijzen. Het doet er niet toe of je wel of geen “echte” Rotterdammer bent. Dat soort onzin is alleen belangrijk voor primitief-tribaal denkenden zoals Sörensen, verstandige mensen hebben er geen boodschap aan. En voor zo’n Sörensen zal je sowieso nooit een “echte” worden, al neem je er ook seizoenskaarten van Excelsior en Sparta bij.

Even een tip, als terzijde: wie het nog niet gelezen heeft kan ik The Authoritarians (gratis PDF-boek) aanraden. Over hoe de fascistische mentaliteit werkt. Veel plezier (…) ermee. Het is zeer leesbaar geschreven, maar vanwege de inhoud natuurlijk wel deprimerende lectuur.

op 06 09 2012 at 12:32 schreef Rob:

Ik ben een Rotterdammer, geboren tussen de Nieuwe Binnenweg en de Coolhaven. Ik ben trots op mijn mooie, lelijke havenstad, een stad waar altijd al buitenlanders rondliepen – mijn moeder kan je nog vertellen van de Chinezen die er waren lang voordat de Turken en de Marokkanen kwamen. Juist omdat Rotterdam een havenstad is, vond en vind je er mensen van over de hele wereld. Mensen die Floret heten, of Dchar, of Sørensen.
Dat is Rotterdam. Wie anders beweert, wil het hart uit de stad halen en moet vooral oprotten naar zielloze oorden waar Echte Hollanders regeren. Spakenburg of zo.

op 06 09 2012 at 13:06 schreef Suna:

@Rob Amen

op 06 09 2012 at 14:19 schreef dewanand:

namaste Suna Floret, Salam Aleikum, Shalom,

Ik ben een koelie barbaar uit de slums van kwatta in Suriname en ik kwam naar Nederland om dit barbaars blank poldertje te veroveren en leeg te roven. Zo moeten alle illegalen, allochtonen en buitenlanders denken geloof ik want criminaliteit loont. Vergeet niet dat Nederland nu nog steeds profiteert van het Hollands terrorisme eeuwenlang tijdens de koloniale tijd. Elke Hollander stamt af van deze primitieve wilde barbaren en daarom ben ik nu openbaar Hindoelander, en internationaal Hindu writer.

Een leuke tip aan alle islamitische mensen in EU en holland uit mijn onderzoek. Benadruk vooral dat je behoort tot het machtig islamitisch collectief op deze planeet, dat uit ruim 1,6 miljard zielen bestaat en het machtigste religieuze bolwerk is nu. Je bent allahtoon in hart en nieren en je hobby is gewoon om net als bij het spel dominate (risk) lekker de hele wereld te veroveren, in naam van Allah, de Koran en Mohammed de profeet. Dit was immers duizenden jaren de topsport op deze zieke planeet en vele honderden miljoenen mensen zijn uitgemoord.

De blanke hollander is een minderheid en niet wij bruine en zwarte mensen.

dewanand

op 06 09 2012 at 14:25 schreef MNb:

“Geen woord over de inhoud van mijn column.”
Natuurlijk niet. Dat is veel te moeilijk voor mensen als Sörensen. Je bent toch niet zo naief, Suna, dat je anders had verwacht?
Doe je vader de groeten van me als FC Twente op 18-12 as weer eens gehakt maakt van die stumperds uit R-Zuid. Afgelopen seizoen was helaas niet zo best; dat zal hij nog wel weten.
Voor de rest wat Olav en Rob schrijven.

@Yurp, die derde zin van je ga ik stelen.

op 06 09 2012 at 15:55 schreef yurp:

@Mnb

hij is je gegund ;)

op 06 09 2012 at 17:09 schreef dewanand:

hhhahahaha hier idee van Wieroe mijn hindoe kat die net een borreltje jenever op had.
Wieroe miauwde van dat hij Allah zou danken en eren als het Turkse leger Den Haag verovert en er een deelgemeente van maakt, ingelijfd bij het grote Rijk van Ataturk de Grote. Tienduizend radicale Turken in Den Haag dromen al hierover, aldus het onderzoek van Wieroe, die zieke koeliepoes uit Delft kennisstad.

De oprichter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sörensen moet maar voortaan geen Afrikaanse koffie drinken, geen Inca aardappelen eten, geen marokkaanse snijbonen eten, geen chinees eten, enz als hij zich raszuiver blank Arish Hollands voelt en dit wenst voor nederland, zijn eigen duizenjarig Arisch rijk vol genetisch gehandicapte witte apen.

Beste is Ronald Sorensen lekker laten verkrachten door tien hete Turkse burqa meiden om hem de hogere smaak te laten proeven van lekkere islamitische hard porno uit de tijd van MOhammed.

dewanand
hindoe fundamentalist

op 06 09 2012 at 17:21 schreef Vanes:

Wat me deze campagne opvalt is dat Wilders zich steeds meer gedraagt als de hofnar van Nederland. Hij wil het volk niet overtuigen maar aan het lachen brengen. Dan zie ik de brede grijns, het wittige haar en denk ik daar een hofnarkap met van die belletjes. Het was immers de taak van de hofnar om met een lach te zeggen wat de koning fout doet en dat doet Wilders op uitstekende wijze. Begin niet over de inhoud want dan houdt het op.

En Sorensen is niet meer dan een vazal van de hofnar van Nederland. In mijn herinnering was hij ten tijde van Pim inderdaad een redelijk mens maar hij is verzuurd. Niet omdat zijn inzichten zijn veranderd maar omdat hij in het spoor van Wilders aan het pluche kan blijven plakken. Want dat is een ander opvallend feit aan onze populisten ze kunnen hun geld maar op één manier verdienen, door in het democratisch proces stemmen te werven met lachwekkende ideeën en dan een jaarsalaris op te strijken bijeengebracht door de belastingbetaler.

op 06 09 2012 at 18:04 schreef Arjan:

Opvallend dat sommigen(zoals Vanes hierboven) menen dat Sörensen vroeger een redelijk mens was. Misschien heb ik iets gemist, maar ik heb die man nooit anders dan witheet van misplaatste woede gezien, als een krankzinnige om zich heen scheldend en schreeuwend. Dat hij boze rants naar Suna’s werkgever stuurt verbaast mij dan ook niet.

En helemaal eens met Suna: dat Wilders bedreigd is geen reden om hem niet te bekritiseren.

op 06 09 2012 at 20:38 schreef Sasha Berkman:

Wilders moet becritiseerd worden tot hij ophoudt een ranzige fascist te zijn. De VVD en het CDA hebben zich volkomen buiten de grenzen van het betamelijke begeven toe ze zich lieten gedogen door die politieke Breivik.

op 06 09 2012 at 21:40 schreef vander F:

@Vanes,
juist, maar Wilders is altijd al de hofnar geweest,
de hofnar mag dingen zeggen om de boel op te schudden zonder dat z’n kop er gelijk afgaat.
Zeggen dat de Keizer geen kleren draagt, maar ook onzin uitkramen.
Hij heeft verder niet echt iets te zeggen.
Vreemd dat mensen de hofnar zo serieus nemen, hij bestaat alleen bij de gratie van politieke correctheid, de Koning de waarheid niet durven vertellen.
De PVV is een chaotische verzameling van ergernissen,
en hoort in de oppositiebanken thuis, daar kan het nog van ‘nut’ zijn.

op 07 09 2012 at 09:34 schreef Pyt van der Galiën:

Wilders is nooit een hofnar geweest. Rare vergelijking, eigenlijk. Wilders is een politicus met een racistische politieke agenda. Net als alle politici probeert hij die agenda te verwezenlijken. Daar is hij behoorlijk succesvol in geweest. Hij mag dan momenteel wat wegzakken, maar we zijn nog lang niet van hem af. Bovendien is de kern van zijn vertoog inmiddels mainstream.

Claimen dat Wilders inhoudelijk niets te melden heeft, is een grove miskenning van Wilders’ kwaliteiten als politicus en volksmenner. Geen politicus die het afgelopen decennium zo’n duidelijke – en voor een aanzienlijk deel van het electoraat zeer overtuigende – boodschap had als Wilders. Wilders’- bewuste – gebrek aan nuance verwarren met gebrek aan inhoud is een klassieke fout. Academici denken wel vaker dat populistische volksmenners inhoudelijk niets te melden hebben. Karl Kraus over Hitler: Mir fällt dazu nichts ein. Nee, dat hebben we geweten.

op 07 09 2012 at 11:06 schreef MarcodB:

Wat Pyt zegt!

op 07 09 2012 at 11:46 schreef dewanand:

namaste Fnaakters,

kreeg net een paranoide idee na tel en een discussie met Wieroe.

Tienduizennd hete geile Hindoe sletjes of hindoehoertjes moeten feitelijk elk met 500 blanke mannen naaien, pijpen en eten, om de kans tot 80 procent te verhogen dat elk van de 5 miljoen blanke mannen in Nederland ooit een hindoekutje heeft genaaid. Dit kunnen zij in vijf jaar tijd realiseren door elk jaar met 100 willekeurig gekozen blanke mannen te seksen en te daten, en dit is heel simpel te realiseren op internet seks sites.

De dewanistische filosofie is hierbij dat men een vreemd volk leert kennen in de keuken en in bed. In theorie zou een blanke man zijn racistische vooroordelen en rassenhaat zeker kwijtraken als hij ooit een bruine of zwarte kut heeft gelikt en genaaid. Als men dit interraciaal neuken en eten zelfs wettelijk verplicht dan kan de staat zo de rassenhaat helemaal uitroeien.

dit zou voor elke etnische groep moeten gelden he.

dus snel open grenzen voor bruine en zwarte sletjes.

die wieroe is echt een slimme Hindoe kat he, want dit was zijn idee.

dewanand

op 07 09 2012 at 15:32 schreef Herbert:

Dat mailtje naar je baas is niet zomaar een mailtje maar om jou er bij te lappen met als achterliggend doel dat jij je congé krijgt.
Teken de achterbaksheid van hem.

op 07 09 2012 at 16:03 schreef yurp:

@dewanand

vergeet je nu expres de blanke vrouw en homo of denk je daar gewoon totaal niet aan?

op 07 09 2012 at 16:19 schreef dewanand:

namaste yurp,

een blonde hollandse meid vertelde mij nog vorig jaar van dat zij het liefst zou willen dat men meer lekkere negermannen in nederland importeert. Ik heb veel meer van zulke blanke negersletjes ontmoet en de cuckold cultuur van vreemd gaan met een lekkere neger is nu een hele trend bij de blanke meiden in nederland.

een man mailde mij nog dat zijn afrikaanse adoptiekind een superlul heeft en dat het heel normaal is nu dat elke dag blanke meiden bij hem thuis komen om genaaid te worden. Deze neger had een 15 jarige blanke meid ontmaagd en zwanger geneukt.

ja hoor, de kans dat een willekeurige blanke kut in nederland al genaaid is door een zwarte lul is zeker allang 80 procent.

en elke blanke homoman heeft bijna altijd al iets gedaan met een buitenlandse lul.

wieroe heeft veel onderzoek gedaan he, als wijze hindoe kat.

dewanand

op 07 09 2012 at 23:15 schreef Ralph van der Geest:

‘stuurde mijn werkgever een nogal intimiderende e-mail.’
Dit geeft een onthutsend inkijkje in het soort land wat die rancuneuze imbeciel van een Sorensen (ik krijg dat schuine streepje maar niet door de ‘o’of moet het met’o’ Umlaut?)kennelijk als ideaal voor ogen heeft.
Maar Suna, laat je niet gek maken of intimideren door zo;n pathetisch figuur.

op 09 09 2012 at 11:51 schreef msikma:

Sørensen is een zeldzaam enge man. Ik heb een keer achter hem gestaan in de rij voor de griepprik. Hij was net bezig met het voordragen van een lang verhaal aan een kennis. Zo lang na het feit kan ik me niet meer voor de geest halen waar hij indertijd over zat te fulmineren, maar ik weet nog wel dat het een diep paranoïde uitstoot van woorden was waar nauwelijks een lijn in te ontdekken viel.

op 10 09 2012 at 14:34 schreef Vanes:

@Pyt

Ik zeg dat W. steeds meer op een hofnar gaat lijken. Inhoudelijk kan ik deze man niet serieus nemen ondanks zijn diep racistische inborst. De optelsom van het PVV programma resulteert in een onsamenhangende maatschappij, met torenhoge belastingen die met de rug naar de wereld staat. Als dat inhoud heet dan heeft vacuüm ook inhoud!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS