Home » Archief » Slechte grap? Sla die komiek op z’n muil!


[30.03.2022]

Slechte grap? Sla die komiek op z’n muil!

Peter Breedveld

De klap van Will Smith was wat mij betreft een dingetje gebleven voor een eindeloze stroom van memes, en verder niks, als er op de sociale media niet meteen een rassenrel van was gemaakt en de wokies zich niet hadden ontpopt tot verdedigers van gewelddadig machogedrag.

Wat Smith deed, kan absoluut niet, dat heeft hij inmiddels zelf ook toegegeven. Het is primitief en beschamend. Maar domme dingen doen we allemaal en er zijn geen doden of gewonden gevallen, dus onvergeeflijk is het allemaal niet. Smith heeft vooral zichzelf voor schut gezet.

Maar het woedende fanatisme waarmee zijn gedrag werd goedgepraat, geprezen zelfs, is nogal verontrustend. Smith had zijn vrouw verdedigd, Smith had zijn zwarte vrouw verdedigd, Smith was de verdediger van alle zwarte vrouwen ter wereld. We moesten toch opkomen voor zwarte vrouwen? “Dit is hoe je opkomt voor zwarte vrouwen.”

Eer verdedigen

En omdat Smiths gewelddaad een reactie was op een grap over het gemillimeterde haar van zijn vrouw Jada Pinkett Smith, die aan alopecia lijdt, waardoor haar uitvalt, was de grap ook “validistisch”, want Pinket Smith heeft een “lichamelijke beperking“, en werd Smith de held van alle intersectionele wokies. En zo kon het gebeuren dat een leger van zelfingebeelde heiligen die doorgaans strijden voor een wereld waarin toxic masculinity plaatsmaakt voor feministische waarden en iedereen proberen te cancelen die een koekje uit de trommel heeft gepikt, een man de hemel in prezen die theatraal het podium op was komen lopen om een andere man voor zijn bek te slaan. Om de eer van zijn vrouw te verdedigen.

“Wat ik hiervan heb geleerd is dat er mensen zijn die geen rekening houden met de mogelijkheid geslagen te worden”, zegt deze meneer. “En ik raad niemand aan zo in het leven te staan.” Safe space? Wat nou, safe space, baf, safe space op je muil.

Of, zoals een andere bewonderaar van Smiths wangedrag het formuleerde: “Geweld is niet de oplossing? Niemand zal ooit nog grappen maken over de ziekte van Smiths vrouw, dus zijn probleem is opgelost, als je het mij vraagt.”

Verwacht de komende tijd veel ridders die mensen op hun bek slaan om de eer van vrouwen, mensen van kleur, mensen met een beperking, lhbti-plussers en alle andere verdrukten der aarde te redden want het is Wild, Wild West in Wokiestan en je zult er niet voor worden gecanceld. Verwacht een golf van geweld tegen komieken, steeds vergoelijkt en aangemoedigd door social justice warriors. Of Chris Rock echt een grap maakte over Pinkett Smiths alopecia of dat hij gewoon haar gemillimeterde haar zag en aan GI Jane moest denken, is overigens helemaal niet duidelijk, maar dat de wokies geen problemen hebben met het principe van shoot first, ask questions later, wisten we al.

Black people’s business

Wat me nog meer verbaasde, was dat door zwarte mensen op Twitter van het incident meteen een zwart versus wit-dingetje werd gemaakt. Iemand die ik op Twitter volg, heeft eergisteren de hele dag als een bezetene tweets van voornamelijk zwarte Amerikanen geretweet waarin witte mensen gemaand werden hun bek te houden omdat dit een zwarte aangelegenheid was, “black people’s business“, en waarin witte mensen hypocrisie werd verweten omdat ze, bijvoorbeeld, ontzet zijn over de klap van Will Smith, maar zich wel uitspreken voor het leveren van wapens en gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne. Of omdat ze zeggen “punch nazi’s”, maar boos worden als Will Smith Chris Rock een muilpeer geeft. Of omdat witte mensen zeggen dat geweld nooit het antwoord is, maar wel de politie bellen vanwege de daklozen in hun straat.

Zo heb ik de hele dag de gekste kronkelredenaties langs zien komen van mensen die witte mensen zien als een eenvormige massa klonen die allemaal hetzelfde willen. Die witte mensen, het is één pot nat. Witte mensen dit, witte mensen dat, witte mensen moeten zus, witte mensen moeten zo, witte mensen, witte mensen, YT people, whyte people. Koortsachtig, obsessief. En als een wit mens daarop reageert: “DIT GAAT NIET OVER WITTE MENSEN!

Niet alleen Amerikanen, die er zo over denken, trouwens. Een Nederlandse vrouw betoogde dat witte mensen zich moesten realiseren dat haar heel erg belangrijk is voor zwarte vrouwen. Hahaha! Witte mensen kennen de geleefde ervaring van het kaal worden niet. Die weten niet hoe ongelofelijk kut dat is, en hoe ongelofelijk kut de gemene grapjes daarover zijn.

Schuld van de witten

Misschien denkt u: “maar Chris Rock is zelf toch ook zwart, wat is er “misogynoir” aan zijn grap, zou hij niet dezelfde grap hebben gemaakt als Helena Bonham Carter daar met een kaalgeschoren hoofd zou hebben gezeten? Wat hebben witte mensen hiermee te maken, behalve dat het ook hun feest was, dat door die klap een beetje werd verpest? Nou, dat zit zo: Rock trekt op met witte komieken en die hebben hem geleerd validistische, seksistische en anti-zwarte grappen te maken. Zwarte mensen hebben niks met dat aspect van onze wittemensencultuur. Deze lulhannes zegt het echt.

Stel je een wereld voor waarin je als mens van geen kleur gewoon lekker naar een show zit te kijken en er rollen opeens twee zwarte mannen vechtend over het podium. En je mag er niks over zeggen omdat je wit bent. Is dat bizar of wat? Je zou toch ook wat gezegd hebben als het Leonardo Dicaprio was geweest die Ricky Gervais voor zijn bek had geslagen? Kun je je voorstellen dat mensen dan gingen blèren dat alle zwarte mensen hun bek erover moesten houden, want “white people’s business“? De hel zou zijn losgebarsten. En terecht.

Holbewoners

Concluderend kom ik tot deze drie stellingen:

– Wie iemand op z’n bek slaat vanwege een grap, hoe slecht en gemeen ook, is een holbewoner. Wie dat toejuicht, is een holbewoner. Wie dit vergelijkt met geweld tegen nazi’s, is daarnaast ook nog een totale imbeciel.

Black people’s business is everybody’s business, net als white people’s business and gay people’s business and trans people’s business and bald people’s business et cetera. We bewonen allemaal dezelfde planeet en ons handelen heeft gevolgen voor iedereen. We’re in this together.

– Kaal zijn is voor iedereen kut. Voor vrouwen meer dan voor mannen maar hier lopen geen etnische scheidslijnen, al moet ik zeggen dat zwarte mannen een kale kop een miljoen keer beter staat dan witte mannen, en Jada Pinkett Smith ziet er zonder haar nog steeds beter uit dan de meeste mensen mét haar.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 30.03.2022 @ 07:56

[Home]
 

1 Reactie

op 30 03 2022 at 07:56 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS