Home » Archief » Stemvee


[29.05.2011]

Stemvee

Peter Breedveld

Een dikke twee maanden terug probeerde VVD-Kamerlid Jeanine Hennis de PVV nog rechts in te halen met een nogal radicaal standpunt ten aanzien van hoofddoekjes en kerk en staat, maar kennelijk begint haar geweten op te spelen. In het Algemeen Dagblad laat ze optekenen soms ‘allergisch’ te worden voor de PVV. Vooral Geert Wilders’ opmerking over ‘islamitisch stemvee’ vindt ze ‘walgelijk! Walgelijk!’

Opmerkelijk. Wilders heeft de afgelopen jaren heel wat pittige opmerkingen gemaakt over moslims, ik heb Hennis er nooit over gehoord. Moslims zijn door Wilders gelijkgesteld aan nazi’s, weggezet als ‘horizonvervuiling’, hij wil ze met tientallen miljoenen tegelijk deporteren, heeft opgeroepen op Marokkanen te schieten en voert een hetze tegen ‘niet-westerse allochtonen’, maar dat alles heeft Hennis en haar partij niet doen aarzelen met de PVV in zee te gaan. En dan is ‘islamitisch stemvee’ opeens wèl een probleem?

Mijn trouwe lezers weten inmiddels dat ik nooit te beroerd ben voor een potje ongeremd Wilders-bashen, maar het verontwaardigde geloei dat de afgelopen week over ons vlakke land weerklonk, is een uit de hand gelopen Pavlov-reactie. Kiezers worden al zolang ik me kan herinneren (best lang, inmiddels) bestempeld als ‘stemvee’, ik heb er nooit iemand tegen horen protesteren.

Volgens de Van Dale is het een ‘minachtende benaming voor kiezers die onzelfstandig stemmen, die zich als vee naar de stembus laten drijven’. Dat geldt voor het overgrote deel van de kiezers: christelijk stemvee laat zich bedotten door het CDA, zelfstandig ondernemend stemvee door de VVD, de PVV is er voor het zwakzinnige stemvee en de PvdA heeft zijn zinnen al sinds de jaren tachtig gezet op het islamitische stemvee.

Zo is het toch gewoon? Allochtonen, onder wie veel islamieten, stemmen al tientallen jaren PvdA, die belooft voor ze op te komen, hun belangen te behartigen. Op het moment dat er zo’n belang in het geding is – denk aan het onverdoofd ritueel slachten – heeft iedereen alleen maar oog voor het PVV-stemvee en zijn de islamieten alweer vergeten. Tot de volgende verkiezingen natuurlijk, dan laat het islamitische stemvee zich weer gretig ringeloren.

Niks mis met het woord ‘stemvee’ dus, en het is te laat voor de verontwaardiging van Hennis. Ze zal toch wel weten dat Wilders al heel erg lang vol minachting over moslims spreekt? Op zich is dat het probleem niet. Dat er in Nederland vaders worden weggerukt van hun gezin, dát is walgelijk. Ik zou het stoer vinden als Hennis zich dáár eens voor sterk maakte.

Maar ja, daar trek je geen stemvee mee.

Peter Breedveld heeft zich ook wel eens als stemvee gedragen door op de VVD te stemmen, maar dat overkomt ‘m geen tweede keer!

Peter Breedveld, 29.05.2011 @ 09:25

[Home]
 

40 Reacties

op 29 05 2011 at 09:29 schreef Rob:

Het is inderdaad je reinste Pavlov.

op 29 05 2011 at 09:36 schreef Bigpete:

Voor het grootste deel eens met de strekking. Vergeet ook Roemer niet die gespeeld kwaad wegliep nadat hij eerder een nummertje maakte van het feit dat de hele PVV fractie een keer wegliep omdat het kabinet toch niet van plan was naar de oppositie te luisteren. Schandalig, dat zou hij nooit doen. Maar de term islamitisch stemvee (die aan duidelijk niets te wensen over laat) was opeens zo erg dat hij het niet meer kon aanhoren.

Jammer want ik had best respect voor Roemer ondanks dat hij op nogal wat punten heel ver van mij afstaat.

op 29 05 2011 at 09:37 schreef Jan Bennink:

Laat? zeker Peter. Maar niet te laat. Het is nooit te laat om tot inkeer te komen.

op 29 05 2011 at 09:40 schreef Smeets:

De VVD is niets anders dan een conservatieve Law and Order partij. Ze zal haar liberale principes altijd opofferen voor een half procentje economische groei, misdaadbestrijding of iets marginaals als de hypotheekrenteaftrek.

op 29 05 2011 at 09:52 schreef jabir:

Dit wordt gedaan om het ‘liberale imago’ van de VVD te redderen, waar eigenlijk niets meer van over is nadat je bent gaan samenwerken met de PVV en de SGP. Opvallend vind ik dat punten die als ‘bezwaarlijk’ worden gezien, politiek bekeken volstrekt schadeloos zijn. Dat zal veel voor het beleid uitmaken zeg, dat Jeanine valt over het woord “stemvee”.

“window dressing” wordt het ook wel genoemd.

op 29 05 2011 at 10:26 schreef Jon:

VVD is geen liberale partij meer. Maar een rechtse belangenpartij zonder echte inhoud.

op 29 05 2011 at 10:33 schreef Niek Holtz@ppel:

Toch ben ik blij dat iemand het timide zwijgen van de VVD ten aanzien van Wilders verbreekt. Vermoedelijk zal een en ander wel geregisseerd zijn door de bovenbazen omdat ze beseffen dat de VVD in de vorm van een “PVV-light” kiezers gaat verliezen, die kiezers die geen stemvee zijn.

Dat stemvee is inderdaad nog wel het minste waar Hennis en andere liberalen zich druk over zouden moeten maken. Veeleer is het de hele sfeer die dit kabinet uitstraalt, een sfeer van “Zij horen er niet bij” en “Nederland teruggeven aan de Nederlanders“, maar vooral ook het rancuneuze anti-linkse triomfalisme waarbij ook ongeveer de helft van die echte Nederlanders waar Nederland aan teruggegeven zou moeten worden ook wordt weggezet als “Hullie”.

Dat uitsluiten van mensen met een kleurtje en bijna de helft van de Nederlandse kiezers, daar zou een echte liberaal zich druk over moeten maken!

Maar ik ben toch wel blij dat Hennis de aftrap heeft gegeven, ik hoop dat er meer volgen.

op 29 05 2011 at 13:00 schreef Wazzup:

We zullen als stemvee behandeld blijven worden zolang er niet per onderwerp gestemd kan worden. Goed, er zijn een paar referendums gehouden – helaas bevielen de resultaten niet zo en was D’66, als initiatiefnemer, de eerste om haar kroonjuweel in de uitverkoop te doen.

Niet voor niets is Nederland in een aantal onderzoeken benoemd als het minst democratische land van West-Europa. De mogelijkheden om centrale besluitvorming te beïnvloeden is voor de burger vrijwel nihil.

Een burger die een rechtszaak tegen de overheid aanspant en wint kan uiteindelijk gepiepeld worden: als de Raad van State het besluit vernietigd wordt de zaak terugverwezen naar de instantie die het oorspronkelijke besluit nam.

En Haagse politici? De PVV heeft geeneens leden. De PvdD houdt stalinistische congressen.Toen de PvdA ontdekte dat veel van die verwerpelijke PVV voorstellen uit eigen koker kwamen moest Wouter plaats maken voor enige kandidaat Cohen. Bij de VVD versloeg de liberaal op miraculeuze wijze de conservatieve kandidaat om vervolgens zijn eigen agenda overboord te zetten. Zo kun je nog lang doorgaan.

En dat alles blijft mogelijk – laten we het gewoon toegeven: de Nederlander wil als stemvee worden behandeld.

Want dat is wel zo makkelijk.

op 29 05 2011 at 13:18 schreef Roland:

Lastig om goed stemvee te zijn… Dan weer te soft omdat de hele wereld zijn hand lijkt op te houden bij het linkse Nederland, of omdat het niet werkenden in de watten legt en hiervoor ‘de arbeider’ tot de laatste cent uitknijpt… Dan weer schrikken van Wilders zijn extreme vaak niet goed onderbouwde rechtse retoriek (en vooral wat dit doet met de onnadenkende mensch), maar tergelijk ook kotsen van het ultra slappe PVDA thee drinken en hier wat tegenover willen stellen… Lastig om stemvee te zijn…

op 29 05 2011 at 13:44 schreef jabir:

@wazzup

Goed punt, hoewel het geen poolse landdag moet worden en ik ook niet vind dat het handig is om het schip van de staat met elke populistische wind mee te laten waaien. Dan kom je nooit meer tot een samenhangend beleid.

op 29 05 2011 at 14:36 schreef Wazzup:

@Jabir

Nu ja, op elk stelsel kun je kritiek uiten. Bij het districtenstelsel leven lokale thema’s veel meer dan hier. Maar ook in Duitsland, bij evenredige vertegenwoordiging, kunnen kiezers zich over lokale thema’s uitspreken. Een ander interessant stelsel is het Zwitserse model. Maar de kern van het probleem (als je dat als zodanig ervaart) is dat de burger minimale invloed heeft op centrale besluitvorming die vervolgens ook steeds meer aan Brussel wordt gedelegeerd.

Effectiviteit van (coherente) besluitvorming wordt uiteindelijk getoetst aan wat de kiezer als identiteit ervaart. Of bot: het stelsel wordt gehandhaafd zolang het de belangen van de kiezer deels behartigd. Zo niet, dat gaat het stelsel overboord, iets dat nu met de EU gaat gebeuren indien het geen compromissen sluit.

op 29 05 2011 at 16:30 schreef G!:

Ik ben benieuwd hoevaak de PVV zich positief uitliet over die Marokkaanse straatterroristen knuffelende theedrinkers die op de partij voor de Arabieren stemmen. Want hoewel stemvee een ‘gewoon’ Nederlands woord is, heeft de PVV er een handje van om alles wat hen niet zint te overgieten met een sausje van woorden met een negatieve emotionele lading – en dat is nergens voor nodig.

Sterker nog het staat een open debat in de weg. Is het niet de opvatting van de PVV dat de PvdA wèrkelijk de behangen van islamitische burgers behartigt? In dat geval is PvdA stemmen uit het oogpunt van een moslim gewoon een verstandige keuze en het etiket stemvee een vorm van beledigen.

De PVV misbruikt haar recht om binnenskamers al haar ideeën uiteen te zetten om overal maar emotionele lading aan te hangen. Roemer heeft gelijk dat hij daarbij wegloopt. Wat Wilders doet heeft met debatteren net zoveel te maken als high-kicks met voetbal. Het wordt tijd dat zo’n Verbeet iemand als Geert Wilders een draai om z’n oren geeft en zegt: “Zo. Nou weet U waarom U huilt. Hup, naar uw kamertje. En U mag pas terugkomen als U normaal kunt doen.”

Maar dat deed ze niet en toegegeven, dat heeft ook wel iets. Nee, dan de PVV. Hoe reageert men daar als er iets onwelgevalligs over partij en of achterban wordt gezegd? De populisten van de PVV zijn zelf natuurlijk wel de eerste om huilie huilie te doen wanneer ze binnen ’t Europees Parlement worden weggezet op een manier die ze niet bevalt. Ze eisen op hoge poten excuses voor alles wat ze niet bevalt. Ook als iemand iets zegt over het stemvee van de PVV. Bijvoorbeeld toen de Indonesische ambassadeur suggereerde ze mogelijk aan een angstpsychose zouden lijden.

op 29 05 2011 at 19:07 schreef Smeets:

Over angspsychose gesproken. Het heeft even geduurd maar volgens domrechts is de dodelijke darmbacterie het gevolg van een Islamitische fecaliën-Jihad. Ze poepen onze komkommers onder. Die lui zijn echt helemaal van het padje.

op 29 05 2011 at 19:55 schreef renske van wild:

en wij hebben heel erg veel allergie voor dit enge wijf!
eng wijf, ga toch koken joh!!!!

op 29 05 2011 at 20:49 schreef Sasha Berkman:

Beste Peter,

Ik ben het totaal niet met je eens.
De manier waarop de leider van die club met dat nsb logo het heeft over islamitisch stemvee, doet mij persoonllijk denken aan het nazi-begrip untermenchen.

op 29 05 2011 at 20:51 schreef Peter:

Frans, waar?

op 30 05 2011 at 06:00 schreef Smeets:

Peter,

http://www.amsterdampost.nl/is-de-ehec-darmbacterie-een-culturele-verrijking/

http://www.amsterdampost.nl/ehec-pandemie-geheime-diensten-ingeschakeld/

op 30 05 2011 at 08:36 schreef Sandro:

Frans – 2 artikelen vertaald uit het Duits zeggen mij net zoveel als dit artikel op dezelfde site:

http://www.amsterdampost.nl/abdelbari-seks-met-doden-is-islamconform/

Namelijk helemaal niets.

Peter, het is zoals je schrijft, stemvee is al jarenlang een “normale” term voor de kiezers dus daar hoeft geen ophef over gemaakt te worden.

op 30 05 2011 at 09:32 schreef Gerry:

Op het moment dat in het parlement Wilders zo’n uitspraak doet en de voorzitter doet niks, dan zit er iets zwaar fout. Hee, wacht eens even, de voorzitter is een VVD’er. Da’s geen goede beurt voor de VVD. leuk dat er nou een paar VVD’ers wel gaan protesteren, maar het lijkt toch verdacht veel op damage control. Misschien dat de VVD zich begint te realiseren dat er nog steeds mensen zijn die niet VVD stemmen omdat ze de PVV niet salonfähig vinden, maar omdat ze liberale ideeën hebben en ze niet blij zijn met een partij die braaf aan de leiband van Wilders loopt. Tja, hopelijk stemmen die mensen bij de volgende verkiezingen allemaal D’66, dan zijn we in een klap van twee problemen af.

op 30 05 2011 at 09:37 schreef Smeets:

Sandro,

Die artikelen zeggen wel degelijk iets. Ze geven aan hoe paranoia, gestoord en doorgeslagen ze ter domrechtse zijde zijn geworden. Het geeft aan hoe extremistisch ze zijn, van God los. Het geeft aan hoever ze bereid zijn te gaan in hun wanen.

op 30 05 2011 at 10:16 schreef Sandro:

Geldt dan hetzelfde voor de uitspraken in mijn link Frans?
Is de Islam dan ook compleet van God los door deze uitspraken of zit er een verschil in?

op 30 05 2011 at 10:46 schreef Bigpete:

Smeets doet precies wat hij rechts verwijt. Dit is een site van iemand waarvan ik tot deze links nog nooit had gehoord. Een eenling, maar volgens Smeets representatief voor miljoenen kiezers…

Er bestaan overigens geen goden dus daar kun je ook niet los van zijn maar dat terzijde.

op 30 05 2011 at 11:03 schreef Charles de Gaulle:

@G.U schreef benieuwd te zijn hoevaak de PVV zich positief uitsprak over die Marokkaanse straatterroristen knuffelende theedrinkers die op de PvdA stemmen.
Het antwoord is kort en simpel; nooit.
Maar laten we nu de boel eens omdraaien,zoek op YouTube even het K1 gevecht Badr Hari vs Remy Bonjaski op.
Badr Hari wordt daar in ronde twee, volledig terecht, gediskwalificeerd vanwege het tegen het hoofd van de tegenstander schoppen, nadat deze was neergegaan en het gevecht was stilgelegd.Mocht u niet van kickboxen houden, dat is niet erg,sla het filmpje dan maar over, maar kijk even naar de commentaren van onze Marokkaanse jeugd.Ter verduidelijking; de veelgebruikte afkorting KK staat voor een niet zo prettige ziekte.Het geeft denk ik een aardig beeld hoe een flink gedeelte van onze medelanders over Nederlanders denken.

op 30 05 2011 at 11:40 schreef Wazzup:

Even een tussendoortje: de link naar het essay van Lisa Kuitert over Eco’s De begraafplaats van Praag verdient misschien wel een sappige column – vooral de constatering dat diegenen ‘met hun morbide fantasie – omgevormd tot sappig proza’ vooroordelen uit eigenbelang verzinnen.

op 30 05 2011 at 11:46 schreef jabir:

Blanke jongens bij mij in de buurt zouden daar niet perse anders in staan, Charles en het is een mentaliteit die je helaas bij veel kickboksclubs terugziet. Mijn zoontje zat tot voor kort ook op kickboksen en gaat nu maar door met kung fu vanwege die respectloosheid.

op 30 05 2011 at 12:23 schreef Rene:

op 30 05 2011 at 09:32 schreef Gerry:

“Hee, wacht eens even, de voorzitter is een VVD’er.”

Gerry de voorzitter van de tweede kamer is Gerdi Verbeet en zij is lid van de PVDA niet de VVD. Overigens heeft zij gezegd dat zij niet heeft ingegrepen omdat Emile Roemer dat al deed.

op 30 05 2011 at 13:12 schreef Sasha Berkman:

Charles de Gaulle: sinds u beweerde “departing” te horen ipv deporting bent u niet meer relevant.

op 30 05 2011 at 13:52 schreef Pyt van der Galiën:

Nou ja, monsieur De Gaulle heeft gewoon een gehoorapparaat nodig.

Wat betreft het Youtube filmpje: de omgangsvormen op Youtube zijn…niet echt representatief. Zelfs bij een song van – pak ‘m beet – de Stones maakt men elkaar standaard voor rotte vis uit, inclusief racistische scheldkanonades.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de commentaren bij gang- en rapfilmpjes. En neem maar van mij aan dat een groot deel van die commentaren afkomstig is van jongens die net zo blank zijn als monsieur De Gaulle.

op 30 05 2011 at 14:39 schreef Sasha Berkman:

Pyt: nee, scharles heeft geen gehooraperaat nodig Charles liegt gewoon.
Het zijn dit soort mensen die ons een slechte naam geven onder buitenlanders en nederlanders met buitenalndse opa’s en oma’s. Face it hij is de titel “kanker”- of “kut” hollander meer dan waard.

op 30 05 2011 at 20:24 schreef G!:

Charles de Gaulle,
ik vind K1 wel leuk om te kijken. Ik heb zelf een paar jaar Kung Fu gedaan. Diep respect voor zowel Hari als Bonjasky. Zo’n trap valt natuurlijk niet goed te praten, maar beheers je maar eens in als je zo bruist van de adrenaline. Zulke dingen gaan heel vaak fout en bijna altijd is het een nr. 2 of een ex-kampioen die de fout in gaat. En dat hoort er dus helaas gewoon bij. Wat betreft de opmerkingen bij die wedstrijd, ik heb net tig tabs aan commentaar zitten doorploegen bij één zo’n filmpje, maar ik zie verdomd weinig KK-gepost van recalcitrante moslimmannetjes.

Laten we de boel nog eens omdraaien, daar hou jij blijkbaar van. De PVV zal nooit iets positiefs over moslims zeggen omdat ze hun eigen ‘stemvee’ niet willen kwijtraken. Wat de PVV in essentie laat zien met dit soort opmerkingen is dat ze verdomd weinig respect heeft voor kiezers en daarmee voor de democratie. En dat is niet zo verwonderlijk gezien het feit dat de PVV net zo democratisch is als de Democratische Volksrepubliek Korea.

Ik heb zitten snuffelen in kamerverslagen en mij valt dan juist op dat de term stemvee helemaal niet vaak gebezigd wordt. 18 hits over een periode van 15 jaar. Meestal als refentie naar opmerkingen gedaan in de tijd voordat de verslagen integraal online gingen en soms als opmerking waarmee het eigen democratisch gehalte van ons politiek systeem kritisch wordt bezien. Een paar keer ook door de PVV als het gaat over de kiezers met belangen waar de PVV haar neus voor ophaalt.

op 30 05 2011 at 23:09 schreef Mkuki:

Wat een naïeve column.

Het is inderdaad een ‘gewoon’ Nederlands woord. Maar waar het om gaat is de selectie en de toepassing van ‘gewone’ woorden. De vergelijking tussen moslims en dieren is eerder gemaakt. Kopvoddentaks. Ik verwacht in de toekomst meer van deze de-humaniserende strategie, middels de toepassing van ‘gewone’ woorden.

op 31 05 2011 at 12:29 schreef Charles de Gaulle:

@Jabir.Dat is inderdaad typerend dat bij kickboksen een andere mentaliteit heerst.Bij van oorsprong Oosterse gevechtssporten (ik heb in het verleden Kyokushin-kai karate en Jiu Jitsu beoefend)wordt vanaf dag één respect voor je tegenstander en de regels als voorwaarde erin gepompt.
@G.Dat beiden excellente vechtsporters zijn staat als een paal boven water, dat er bij die jongens bij zo’n belangrijk gevecht de adrenaline door de (slag)aders spuit is logisch, dat dát als excuus zou kunnen dienen voor zijn gedrag is dat niet.Het gaat nogal eens bijna fout, maar zodanig als bij Hari heb ik (gelukkig) nooit eerder gezien.
@Pyt.Het betreffende filmpje van het gevecht is door meerderen geupload, misschien dat bij de versie die u bekeek de walgelijke commentaren niet stonden, bij de door mij bekeken versie stonden er zeer velen (in totaal meer dan 700 reacties overigens, en natuurlijk niet allemaal van een dergelijk niveau)Grappig is trouwens dat ik écht een gehoorapparaat nodig heb, maar net als bij een leesbril, stelt een mens dat steeds uit!Bij het lezen worden op den duur je armen te kort of te lang, bij het gehoor zegt een mens steeds vaker “wat zegt u”.Ooit zal ik eraan moeten geloven.
@Sasha Berkman. Dat ik zo’n titel volgens u meer dan waard ben zegt meer over u dan over mij.

op 31 05 2011 at 16:26 schreef Pyt van der Galiën:

U heeft mijn reactie niet goed gelezen, monsieur De Gaulle. Ik stel niet dat die reacties ontbreken, ik stel dat Youtube commentaren niet representatief zijn. Zelfs mbt de meest onschuldige onderwerpen maakt men elkaar voor rotte vis uit. De omgangsvormen op Youtube zijn schrikbarend.

U kunt zelf een klein experiment uitvoeren. Meld bij een video van de Rolling Stones of The Who dat u een fan bent van Justin Bieber en dat Justin Bieber een véél groter artiest is dan de Stones. U krijgt gegarandeerd 5 pagina’s bagger over u uitgestort, inclusief bedreigingen met de dood.

Al die bagger die over u heen zult krijgen, is echt niet representatief voor fans van de Rolling Stones, evenmin als de commentaren bij het filmpje waaraan u refereert representatief zijn voor DE Marokkaanse jeugd.

op 31 05 2011 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

monsieur De Gaulle leest of hoort toch wat hij wil lezen of horen, ongeacht wat er gezegt wordt wat voor letters er staan.
Hij kwam met de geniale VOC doofheid dat wilders geen deporteren had gezegt maar departing. For real!
Met zo iemand iets proberen te bediscussieren is krankzinnig

op 31 05 2011 at 21:53 schreef Pyt van der Galiën:

Ach, De Gaulle valt – afgezien van zijn hardhorendheid – eigenlijk wel mee.

In elk geval onthoudt hij zich van de geweldsfantasieën waarin Sandro en Grote Piet grossieren.

op 01 06 2011 at 07:20 schreef Bigpete:

Je bent een gore leugenaar Pyt, niks geweldsfantasieën, wel voor consequent optreden tegen tuig en relschoppers. Je moet bij je anarchistische kraakvriendjes zijn voor zinloos geweld.

op 01 06 2011 at 08:07 schreef Sandro:

Ik sluit me aan bij Bigpete.
Grootste gevaar komt van extreemlinks, dit wordt gesteund door onderzoek van de inlichtingendienst.

op 01 06 2011 at 13:11 schreef Sasha Berkman:

Sandro: die inlichtingen diensten zouden zich beter eens bezig gaan houden met de financiers van de schimmige organisatie met die ene sterke leider. De aanhangers van deze fascistoide organisatie vormen zonder twijfel het grootste gevaar voor ons land.

op 01 06 2011 at 14:24 schreef Sandro:

Oud-minister Ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) werkte drie jaar aan een wet om de financiële transparantie van politieke partijen te verbeteren, maar schrok er uiteindelijk voor terug om de wet in te dienen.

Hoe zou dat nu komen…..?
Wie denkt dat er (eventueel) alleen een beerput aangetroffen kan worden bij de PVV zal nog van een koude kermis thuis komen.

op 02 06 2011 at 17:08 schreef Sasha Berkman:

Beste Sandro,

Dat moet dan maar. Het lijkt me volstrekt duidelijk dat openheid over de financiering van politieke partijen in de 2 kamer glashelder moet zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS