Home » Archief » Sylvana Simons moet haar plaats weer eens kennen


[06.12.2021]

Sylvana Simons moet haar plaats weer eens kennen

Peter Breedveld

“Ze komen hier binnen en denken dat de boel van hun is en de regels niet voor hen gelden. In Nederland passen wij ons aan. Straks komen ze mijn plek ook nog opeisen.” Ik maak me sterk dat dit standaardriedeltje de meeste van mijn lezers bekend zal voorkomen. Het is het standaard gekanker van die ene racistische oom, collega, buurman, taxichauffeur of gewoon van je vader of van elke derde witte die jouw aanwezigheid niet verdragen kan.

In dit filmpje zien we VVD’er Ockje Tellegen, voorzitter van een Tweede Kamercommissievergadering over emancipatie, uit haar plaat gaan tegen Sylvana Simons en zo’n beetje de complete racisme-bingokaart afstrepen: “Voor u gelden geen andere regels! U heeft niet meer rechten dan de anderen! Dit is hoe wij het hier al jaren doen! Misschien wilt u hier op de voorzittersstoel in plaats van ik?” Ik kon mijn oren nauwelijks geloven. En op die toon!

Tellegen werd boos dat Simons, terwijl zij met Boeren, Burgers en Buitenlui-voorzitter Caroline van der Plas bezig was, protesteerde over iets dat PVV’er Harm Beertema tegen Simons heeft gezegd, maar wat hij zei is niet te horen op het filmpje. Dat hij aan het intimideren is, kun je horen aan het schaapachtige gelach van Beertema en een of twee andere mannen wanneer Simons aangeeft zich niet veilig te voelen. Iedereen die op het schoolplein is gebullied, kent dat schaapachtige lachen van de daders.

Brutale Zwarte

En laten we elkaar niet voor de gek houden: Simons ís niet veilig. Geen enkele mens van kleur is veilig in Nederland. Dat zie je aan de manier waarop Tellegen tegen de Brutale Zwarte Simons tekeergaat, en aan de manier waarop De Telegraaf schrijft over de Volendammers die gisteren een groep antiracisten te lijf gingen en bekogelden met groenten, fruit, eieren en wat al niet meer, terwijl de politie, die er doorgaans toch graag op slaat en schiet, stond te genieten van al die agressie tegen vreedzame betogers. Scheelt haar weer werk.

Die trotse Volendammers, schrijft een Telegraaf-columnisten, die hebben eeuwen gevochten tegen het wassende water, daar zijn ze trots en koppig van geworden, die moet je niet vanuit de Randstad gaan vertellen dat ze niet aan blackface mogen doen. Die nationalistische streekmanromantiek om een bende gewelddadige racisten te verdedigen, die toont aan dat we nog steeds een lange weg te gaan hebben. Dat de beschaving van de Nederlandse wilden nog enige jaren in beslag zal nemen.

Niet alleen in plaatsen als Urk en Volendam, ook in de Kamer, waar je zonder te worden onderbroken Hitleriaanse speeches mag afsteken over immigrantenhyena’s die onze roomblanke dochters komen verkrachten, tekeer mag gaan tegen Kamerleden van kleur en met een hoofddoek op, maar waar je als zwarte vrouw je plek dient te kennen, nederig dient te zijn en dient te luisteren naar je witte meesters en meesteressen.

“JE BLIJFT GEWOON DOORPRATEN TERWIJL IK ZEI DAT JE JE MOND MOET HOUDEN!”

En verdomd als we dit niet al eerder hebben gezien.

Kleurenblind

Als een zwarte vrouw zegt dat ze onveilig is, schiet je onmiddellijk te hulp, Tellegen, ontzettende hork. Je wéét hoe onveilig mensen van kleur zijn, zeker in een ruimte waar ook PVV’ers zijn, je ziet constant het racisme, het seksisme en de discriminatie. Je legt alles neer en grijpt in, in plaats van dat je haar nóg onveiliger maakt. Tijdens een debat over emancipatie. En je bent alert. Als voorzitter is Simons’ veiligheid jouw verantwoordelijkheid.

Wie worden er eigenlijk geëmancipeerd? Niet Van der Plas, die met droge ogen beweert dat ze geen kleur ziet en als bewijs daarvan de namen opnoemt van de twee zwarte Kamerleden aan tafel. Die de geduldige uitleg van PvdA’er Habtamu de Hoop, waarom hij moeite heeft met het woord “blank”, pareert met de deerniswekkende mededeling dat haar volwassen zoon gekwetst is door de kwalificatie “wit”. En Tellegen ook niet. Die moet op een cursus diversiteitssensitief werken. Er zijn dingen die je niet zegt en doet tegen een zwarte vrouw, en Tellegen ging ze in een sneltreinvaart zo’n beetje allemaal af. Ze moet trouwens ook op woedebeheersingstherapie.

Een beschavingsoffensief graag, nu.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 06.12.2021 @ 16:54

[Home]
 

1 Reactie

op 06 12 2021 at 16:55 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS