Home » Archief » Niet alleen Johnas van Lammeren, de hele Amsterdamse gemeenteraad zit fout


[19.02.2019]

Niet alleen Johnas van Lammeren, de hele Amsterdamse gemeenteraad zit fout

Peter Breedveld


Foto: Daily Portrait

Na twee dagen drammen heeft het Amsterdamse Partij voor de Dieren-raadslid Johnas van Lammeren zich dan eindelijk verwaardigd tot een reactie op de commotie die was ontstaan door de manier waarop hij Sylvana Simons bejegende. Een commotie, overigens, die ík heb veroorzaakt door een fragment te publiceren van de videoregistratie van het spoeddebat dat door Simons was aangevraagd over een dodelijke schietpartij van de Amsterdamse politie. Daarvoor was iedereen bezig met het geblèr van Eric van der Burg van de VVD, waarop zijn partij zo trots is, dat ze het filmpje ervan rondsturen als promotietweetje.

Het fragment begint hilarisch omdat Simons Van Lammeren vraagt of hij wel weet wat er met “cis-vrouw” bedoeld wordt. Van Lammeren is namelijk vreselijk boos dat een partijgenoot van Simons tegen SP’er Nicole Temmink had gezegd dat ze “makkelijk praten had als cis-vrouw”. Van Lammeren weet duidelijk niet wat “cis-vrouw” betekent en krijgt ter plekke een mentale meltdown. Daarna wordt het grimmig, omdat hij Simons maant te gaan zitten en zich “nederig te gedragen”.

Uitzinnige woede

Van Lammeren weigerde aanvankelijk zich te verantwoorden voor zijn agressieve koloniale gedrag, maar half Twitter zette zijn partij onder druk en waarschijnlijk om die redenen heeft hij een verklaring geschreven waarin hij het betreurt dat zijn gebruik van het woord “nederig” als kwetsend kan worden ervaren. Voor het overige blijft hij bij zijn standpunt, dat Simons geen recht heeft op een debat over het functioneren van de politie.

Dat zijn natuurlijk geen excuses, dat is meer een verwijt aan de domoren die zijn woordgebruik als kwetsend ervaren. Noch bij Van Lammeren noch bij de Partij voor de Dieren lijkt het besef te zijn ingedaald dat het bij de dieren af is je te gedragen alsof je de eigenaar van Sylvana Simons bent en haar toe te blaffen dat ze nederig moet zijn. Dat het gaat om jouw koloniale mentaliteit, de idee dat jij de baas van alles bent omdat je een witte man bent, niet om je woordkeuze.

Behalve Van Lammeren zou echter de voltallige Amsterdamse gemeenteraad door het stof moeten, want die afschuwelijke oprisping van Van Lammeren was de culminatie van een tribunaal waarbij alle aanwezigen hun uitzinnige woede op Simons loslieten, en waarbij haar vanaf het begin al het spreken onmogelijk werd gemaakt, door types die niet in het minst geïnteresseerd zijn in wat Simons te zeggen heeft, die alleen maar verwijten op haar afvuren. Zij spreidden het bed waarin Van Lammeren eigenlijk alleen maar ging liggen.

Domme mannen

De toon werd gezet door SP’er Nicole Temmink die, al voordat Simons gesproken had, hyperventileerde dat ze voorbarig en polariserend is, VVD’er Eric van der Burg stond met overslaande stem een Amsterdamse driestuiveropera op te voeren en schreeuwde, hij schreeuwde echt dat Simons zich “kapot moet schamen”; Annabel Nanninga van het Forum van Democratie – die mevrouw die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn en die het mooi zou vinden als er een jood wordt doodgeschoten – maakte een kwaadaardige karikatuur van Simons’ woorden en zei dat ze “verwerpelijk” is, waarna voorzitter Rik Torn Simons het woord ontnam; Reinier van Dantzig maakte er ook een smartlap van door te huilen dat dit een dieptepunt was in zijn politieke carrière. “U maakt het elke keer erger als u wat zegt!”, aldus Van Dantzig met het spuug op de lippen, waarna hij toegaf dat hij zijn woede niet onder controle had. “U moet zich diep, diep, diep schamen!” schreeuwde hij. Temmink ook, bleek van hysterie: “U moet zich schamen!”

Het was na deze bloedstollende vertoning, waarin Simons zich als enige kalm en waardig bleef gedragen, dat Van Lammeren haar toebeet te gaan zitten en nederig te zijn. Het was het logische gevolg van het schoolpleingedrag van die andere hufters.

Echt, van elke bijdrage van elk ander raadslid had ik een fragment kunnen tonen dat verontwaardiging zou hebben gewekt. Ik koos Van Lammeren omdat ik zijn extreme stupiditeit zo grappig vond. Hij reageerde zoals alle domme mannen reageren als ze een moeilijk woord horen: getergd, vernederd. En dan nog door een vrouw. Een zwarte vrouw.

Islamitisch offerfeest

Van Lammeren is slechts het zoveelste bewijs dat de Partij voor de Dieren een racistische partij is. Van Lammeren weigerde eerder al deelname aan een betoging tegen racisme in de gemeenteraad, omdat die over het Forum voor Democratie zou gaan. Hij stal de verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland met 620 stemmen, terwijl Nourdin El Ouali van Nida er drieënhalfduizend kreeg. De Dierenpartij maakt altijd een nummertje van het islamitische Offerfeest, maar nooit van Kerstmis, het ging achter het rituele slachten aan en bewaart de bio-industrie kennelijk voor later en de partijleider vindt het reuzegezellig met types als de rabiaat-racistische Ebru Umar, die onlangs nog veel aandacht trok met een pleidooi voor het verplicht steriliseren van vluchtelingen. Prominent Partij voor de Dierenlid Ewald van Engelen neemt voortdurend expliciet stelling tegen het antiracisme en meent dat het de witte man is, die wordt onderdrukt.

Maar niet alleen de Partij van de Dieren is fout, half Nederland verliest zich in een onredelijke haat jegens Sylvana Simons, terwijl een type als Annabel Nanninga op het schild wordt getild. Nanninga is een expliciete racist, een antisemiet en een Nazi-bewonderaar, maar Johnas van Lammeren en talloze andere Nederlanders vormen om háár een schild heen, en hun woedende frustratie projecteren ze op Sylvana Simons.

En dát lieve mensen, vind ik best wel een beetje eng.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Het afgelopen jaar ben ik als verdachte verhoord op het politiebureau en ging ook het klagen bij mijn baas weer een nieuwe, onverkwikkelijke fase in met de fascistische troll Jan Dijkgraaf. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.02.2019 @ 06:43

[Home]
 

1 Reactie

op 19 02 2019 at 06:45 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. Zet het erbij als u niet wilt dat uw reactie wordt gepubliceerd.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS