Home » Archief » Tégen antisemitisme en vóór Marokkanenhaat? Geen excuus voor deze hypocriete vertoning


[08.08.2014]

Tégen antisemitisme en vóór Marokkanenhaat? Geen excuus voor deze hypocriete vertoning

Hassnae Bouazza

eros1

Dus een politieke anti-Marokkanen- en anti-islamagenda is geen probleem in dit land. Een debat over het Marokkanenprobleem in de Tweede Kamer moet kunnen. Dat behoort onder het kopje benoemen. Moslims in het parlement wegzetten als horizonvervuiling, dat hoort in de subcategorie ‘duiding’. Om ‘minder, minder, minder Marokkanen’ roepen: ach, een bevlieging.

Maar wat écht niet kan. Waar je ‘BN-ers’ mee in actie krijgt, is een aantal losgeslagen idioten die stuitend walgelijke dingen zeggen over Joden. Dan willen ze zich wel roeren, hoor. Want haat op de straat gaat ook zo veel verder dan door de staat gelegitimeerde discriminatie en stigmatisering, nietwaar.

Tuig van de richel

Die BN-ers, bekijk de lijst eens. Wat nog het meeste wringt, zijn de sympathieke mensen die zich associëren met tuig van de richel dat voor deze gelegenheid is gepromoveerd tot ‘prominent’ en ook mee mocht ondertekenen.

Hilarisch is dat Geert Wilders, de man die van racisme politieke winst wist te maken en die samenwerkt met gecertificeerde antisemieten en homofoben, ook was benaderd voor de actie door Esther Voet van het CIDI.

Wat wordt er eigenlijk met die advertentie ‘Geen excuus voor Jodenhaat’ gezegd? Dat racisme helemaal jofel is, maar antisemitisme niet? Dat de gevoelens van Marokkanen en moslims er niet toe doen? Dat wij niet-ondertekenaars achterlijk zijn en een lesje nodig hebben in fatsoen? Dat de kleine groep scanderende randdebielen synoniem staat voor de rest van de moslimgemeenschap? Dat wij geen onderscheid kunnen maken tussen de samenleving hier en conflicten elders? Dat we moeten leren dat het niet goed is te haten?

Geweld en haat

Wíj weten dat al lang. Wíj, de mensen die geen onderscheid maken tussen slachtoffers en ellende in de wereld. Wij, de mensen die zowel de staatsterreur van Israël veroordelen als de barbaarsheid van ISIS. Wij, de mensen die al dan niet in stilte in actie komen om bijvoorbeeld de Syrische bevolking te steunen. Wij, de mensen die niet geloven in het verdachtmaken van iemands culturele, religieuze, etnische of seksuele achtergrond. Wij, de mensen die altijd de ander als mens zullen blijven zien.

Wij, dat zijn de talloze, veelal anonieme mensen die geen schouderklopje nodig hebben voor iets wat zo vanzelfsprekend is. Haat is te allen tijde verwerpelijk en funest. Onderscheid maken tussen mensen, een glijdende schaal. Geweld legitimeren, het begin van de ondergang. Niet alleen in het geval van antisemitisme, maar altijd. En vooral als het een politieke vorm aanneemt. Geweld en haat op straat kun je strafrechtelijk aanpakken. Wie beschermt de burgers tegen de staat?

Geweld en haat

Het is volstrekt normaal geworden om je haat voor Marokkanen en moslims hartstochtelijk te belijden. Om zwarte vrouwen met een mening voor ‘neofascistische dikke hoax koe‘ uit te maken en te pleiten voor knieschoten voor Oost-Europeanen. Je verwant te voelen met Breivik, moslims te vergelijken met snoepjes gevende fascisten. Te treuren om de dood van een bloggende Breivikbewonderaar, omdat je nu zijn bijdragen aan het debat moet missen. Islamofobie te verdedigen. Tweets te verminken om critici verdacht te maken. Moslimhaat te cultiveren. Lynchmobs te organiseren tegen vermeende pedofielen. Te dreigen er voor te gaan zorgen dat iemand zijn ‘Kerstdiner door een slangetje krijgt’.

Maar ja, dit zijn prominenten en die mogen dat. Dat maakt deel uit van het debat. Een paar totaalidioten die hatelijkheden krijsen en – gelukkig – massaal veroordeeld worden en juridisch aangepakt, die zijn kennelijk gevaarlijker.

God verhoede dat de ondertekenaars ’s lands morele kompas vormen. Niet het mijne in ieder geval.

Dood aan Arabieren

Mij, en vele anderen, zul je in ieder geval nooit onderdrukking zien rechtvaardigen of bagatelliseren en je zult ons er zeker niet op betrappen tegenstanders te ontmenselijken en het vermoorden van onschuldige kinderen te vergoelijken met onsmakelijke relativeringen als ‘het is wel oorlog, hè‘.

Elders vallen er dodelijke slachtoffers van Israëlische staatsterreur en hier menen BN-ers de schuldkaart te mogen trekken en melkt het CIDI zijn slachtofferrol tot in het obscene uit. Hetzelfde CIDI dat bij monde van haar voorzitter Voet weigert het Israëlische geweld te veroordelen omdat schone oorlogen niet bestaan. Hetzelfde Cidi dat ik geen afstand heb horen nemen van de ‘dood aan Arabieren‘ scanderende Israëliers noch van de Israëlische parlementariër die, je verzint het niet, voorstelt concentratiekampen in te stellen in Gaza. Hetzelfde CIDI, let wel, dat onder leiding van diezelfde Voet het Marokkaans-Joodse samenwerkingsverband Shalom Salaam heeft tegengewerkt, zo vertelde inititiatiefneemster Fatima Elatik me.

Politieke boksbal

Als mensen zich op straat onveilig voelen, moet dat verholpen worden. Als er spanningen zijn tussen groepen, moeten die weggewerkt worden. Niet door geblaat. Niet door goedkope beschuldigingen, maar door de onmin weg te halen, domme onwetendheid weg te nemen en antipathie te bestrijden, niet nog erger te maken.

CIDI wil helemaal geen oplossingen en een goede verstandhouding. Nee, liever richt het CIDI haar pijlen op Marokkanen en moslims (want laten we er geen doekjes om winden, die advertentie is er voor ons), die al jaren de politieke boksbal zijn in dit land. Op de een of andere manier moet het altijd over ons moslims gaan. Ook wanneer autochtonen zich openlijk antisemitisch uitlaten, moet het toch altijd over allochtoon antisemitisme gaan.

Beter naar jezelf kijken

De boodschap van de advertentie leg ik dus verre van mij neer: een deel van de ondertekenaars kan die echt beter zelf ter harte nemen. Je bent heus geen beter, fatsoenlijker mens als je alleen maar een hekel hebt aan moslims of Marokkanen in plaats van Joden.

Het CIDI kan wellicht zelf beginnen met een onderscheid te maken tussen Joden en Israël, voor ze anderen daarover de les leest. En wie van anderen zelfkritiek en actie eist, moet daar zelf mee beginnen. Heel veel moslims ageren tegen de misstanden binnen de islamitische wereld en heel veel van ons hier spreken mensen uit de eigen groep wél en keihard aan. Zo hard, daar kan het CIDI nog heel erg veel van leren.

Hassnae Bouazza, Duistere Kracht van het Internet, is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 08.08.2014 @ 13:17

[Home]
 

217 Reacties

op 08 08 2014 at 13:45 schreef excellentie zwembad:

Missie geslaagd van Voet ; het gaat niet over de misdaden van Israël maar over vermeend antisemitisme precies zoals de bedoeling was.

En wij publiceert die cijfers over antisemitisme ?
Nou oa het CIDI dus .
Enige wat ik daaruit kan concluderen is dat er een stijging is van beschuldigingen van antisemitisme gezien kritiek op Israel volgens hen antisemitisme is. Cijfers zijn dus onbetrouwbaar .
Daarbij hoeveel varkenskoppen zijn er voor synagogen gedumpt, hoeveel ruiten zijn er daar ingegooid, hoeveel zijn er beklad ?
Waar waren de kamervragen bij de zoveelste agressieve daad jegens moskees of moslims?
Een beter idee zou zijn een krant te benaderen met een andere advertentie die haat tegen ELKE bevolkingsgroep veroordeeld of hebben de joden een soort alleenrecht op slachtofferschap? Dat zou ik namelijk behoorlijk racistisch vinden .
Wellicht dat we dan ook betere ‘prominenten’ krijgen als Gerard Joling en Emiel Ratelband . Maar laten we vooral niet vergeten dat er massamoorden plaatsvinden in Oekraine en Gaza

op 08 08 2014 at 13:59 schreef Ina Dijstelberge:

top stuk, niets aan toe te voegen.

op 08 08 2014 at 14:14 schreef Pyt van der Galiën:

Uitstekend artikel. Het enige bezwaar dat ik tegen dit betoog heb, is de suggestie dat zich onder de ondertekenaars “sympathieke mensen”zouden bevinden. Wanneer je willens en wetens tussen de Breivikfans, pornobazen en islamofoben gaat staan, ben je wat mij betreft geen haar beter.

op 08 08 2014 at 14:19 schreef Benedictus:

Ik haat ISIS en Breivik! Beiden vermoorden in elk opzicht onschuldige mensen.

op 08 08 2014 at 14:28 schreef Peter:

Eens met Pyt!

op 08 08 2014 at 14:55 schreef excellentie zwembad:

En wat te denken van Jodenhaat jegens mensen die zich uitspreken tegen de misdaden van het regime van Israël ?
Die worden op hun zachts zelfhatende jood genoemd?
Worden dat soort racistische beledigingen ook meegenomen door clubjes als het CIDI?
Werden daar ooit kamervragen over gesteld?
Antisemitisme is alleen antisemitisme als het niet bedreven wordt door Israël liefhebbers en moslimhaters (in de praktijk vaak dezelfden want het is geniaal dat Israël wél iets doet met het ‘moslimvraagstuk’)
Dat is ook het grote probleem met Wilders . Deze man denkt dat WIJ israël zijn en de moslims in ons land de palestijnen zijn .
Hij heeft vaak genoeg die parallel getrokken.
Men is bewust bezig van hun strijd onze strijd te maken .
Om te zien hoe Israël het antisemitisme cultuveert voor hun eigen gewin laat deze film zien .
[De Israëlische filmmaker Yoav Shamir wil weten wat antisemitisme twee generaties na de Holocaust betekent. Hij volgt hiervoor Joodse Amerikanen naar Europese hoofdsteden waar zij regeringsambtenaren waarschuwen voor het groeiende antisemitisme en bezoekt met een klas Israëlische scholieren Auschwitz.]
https://www.youtube.com/watch?v=sGxBoMreplw

op 08 08 2014 at 15:00 schreef Mart:

Het meest stuit mij nog de hypocrisie tegen de borst.

Wanneer er opschudding is over neo-Nazi’s bij een PVV-manifestatie, dan buitelen ze over elkaar heen om te pleiten dat dat maar een paar randfiguren zijn wiens aanwezigheid niet gelezen mag worden als steun voor hun gedachtengoed.

Soit.

Maar om één of andere reden staan al die nuanceerders klaar om elke demonstratie pro-Gaza te veroordelen op uitlatingen van randfiguren, zelfs als deze randfiguren netjes verwijderd worden door de ordedienst.

En als klap op de vuurpijl keren ze het dan ook nog eens om ook: “Ja, maar jullie maakten zo’n herrie over die paar neo-Nazi’s”.

Het is om te treuren. Dit is het soort mensen dat kunstmatig eilandjes maakt, in plaats van te beseffen dat we allemaal onderdeel van dezelfde klomp aarde zijn.

op 08 08 2014 at 15:23 schreef Ron:

Niet eens met Pyt! Ook Breivikfans, pornobazen en islamofoben kunnen wel eens gelijk hebben.

Als Geert Wilders morgen roept dat 2 plus 2 gelijk is aan 4 moeten we niet allemaal ineens de algebra afschaffen dunkt me.

We kunnen het wel oneens zijn met die mensen om hun standpunten. Het oneens zijn met standpunten omdat de mensen die ze verkondigen je niet aanstaan is de verkeerde weg.

op 08 08 2014 at 15:30 schreef Herbert:

Absurd dat Henk “We gaan op Jodenjacht” Bres ook gevraagd werd. Het CIDI moet leren zijn vrienden beter te kiezen.

op 08 08 2014 at 15:42 schreef mark:

“Jodenhaat staat tot Israël-kritiek als moslimhaat tot Islam-kritiek.” Is dat misschien een mooie one-liner waarmee we beide selectief verontwaardigde groepen een beetje kunnen samenbrengen? Een grote jij-bak overtuigt niemand van de ‘andere partij’ dat ook Hassnae niet tribalistisch bezig is. Het is eerder het zoveelste polariserende stuk.

op 08 08 2014 at 16:20 schreef laarmans:

Een vraagje. Heeft het CIDI een bekende moslim( a) benaderd voor deze advertentie? Zo ja, waarom zijn ze dan niet genoemd? Zo nee, dan is het duidelijk dat deze oproep eerder een anti-moslimadvertentie is dan een anti-semitisch signaal.

op 08 08 2014 at 17:04 schreef Niek Holtzappel:

Uitstekend verwoord!

op 08 08 2014 at 17:11 schreef Mario:

Prima stuk, Hassnae! Dank!

Mijn mond viel open van verbazing toen ik een fors aantal namen las. Namen van lui die er verder geen enkele moeite mee hebben om mensen weg te zetten, alsof deze minderwaardig zouden zijn. Wat een Gotspe.

\\\\\
“Hetzelfde CIDI, let wel, dat onder leiding van diezelfde Voet het Marokkaans-Joodse samenwerkingsverband Shalom Salaam heeft tegengewerkt, zo vertelde inititiatiefneemster Fatima Elatik me.”
//////

Heeft iemand daar meer informatie over? Of zou Fatima zo lief willen zijn om een stuk hierover op FN te tikken?

op 08 08 2014 at 17:58 schreef lonneke lemaire:

Hier de reactie die ik schreef voor het Platform Stop Racisme en Uitsluiting.

Op 7 augustus verscheen een pagina grote advertentie in de Telegraaf met als leus ‘Geen excuus voor Jodenhaat’ , een oproep om antisemitisme tegen te gaan. De advertentie werd ondertekend door zo’n 86 Bekende Nederlanders onder wie Diederik Samson, Emile Roemer, Jan Marijnissen, Jan Peter Balkenende, Louis van Gaal, Youp van ’t Hek, Gerrit Zalm en Peter R. de Vries. “Kritiek op Israël? Oké. Jodenhaat? Nee!”, schrijven zij op de achterzijde van de krant.
Premier Rutte en de ministers Asscher en Opstelten spraken deze week met vertegenwoordigers van diverse Joodse organisaties over de incidenten. Het kabinet liet weten antisemitisme en elke vorm van discriminatie te verwerpen.
Volstrekt terecht maken de ondertekenaars onderscheid tussen wat er in Palestina/Israel gebeurt en wat in beperkte vorm in ons land plaatsvindt. In beperkte vorm, omdat helaas door de media de jodenhaat buiten proporties wordt opgeblazen. Een dame in Amsterdam oost zegt aangevallen te zijn door pro Palestina demonstranten, hetgeen ook al weer in twijfel wordt getrokken en verder worden vooral de vele demonstraties tegen de

op 08 08 2014 at 18:52 schreef Bertje:

Goed stuk.
Vooral alinea 6 en alinea 7 vind ik erg mooi geschreven.
Sterker nog ik heb deze uitgedrukt en het hangt bij mij op de w.c.

( voor de duidelijkheid daar komen bij mij echt alleen de teksten die ik erg goed vind)

op 08 08 2014 at 20:23 schreef Pyt van der Galiën:

Merkwaardige vergelijking, Ron. Dit is een politieke stellingname, geen feitelijke constatering. Er gaat dus altijd een morele afweging aan vooraf. Bij wiskunde is dat uiteraard niet het geval.

In dit geval speelt dan ook wel degelijk mee met wie je in zee gaat. Antisemitisme bestrijd je niet hand in hand met racisten en Breivikfans. Hún onwaarachtigheid wordt dan ook de jouwe.

op 08 08 2014 at 22:18 schreef MNb:

Oef, mijn blijdschap over de marginalisering van Wilders was dus voorbarig. Esther Voet:

“Ik weiger dan dus ook categorisch hele bevolkingsgroepen weg te zetten.”
Als Wilders om deze reden van de lijst moet, is die blijkbaar nog veel te lang. Goede vraag van Laarmans, het soort dat ik zelf had willen stellen.

op 08 08 2014 at 22:37 schreef dewanand:

citaat ref 1:
op 08 08 2014 at 15:30 schreef Herbert:

‘Absurd dat Henk “We gaan op Jodenjacht” Bres ook gevraagd werd. Het CIDI moet leren zijn vrienden beter te kiezen.’

Wieroe mauwt lui vanuit zijn warme mandje:

‘Miauw dewanand, waar zijn die grootgeschapen, zieke en DOMintelligente mensaapachtige soortgenoten van jou nou mee bezig koelieman? “hoorde ik jodenjacht”. Aha, zeg die apen op dat blote blanken forum maar dat ze een nationale mensapen jachtdag moeten invoeren, en dan mogen dus al die 200 mensaap soorten lekker jagen op elkaar en elkaar ook verkrachten en opeten voor mijn part. Nederland is feitelijk nu geinfecteerd door ruim 17 miljoen zieke, parasitaire mensaapjes en daarom is het hier nu onbeschaafder dan 10.000 jaar geleden toen deze zieke aapachtige parasieten hier niet aan het beesten waren.’

aldus Wieroe, de slimme Hindoe Nazi kat uit delft kennisstad.

op 08 08 2014 at 22:41 schreef Sasha Berkman:

De poging om van de problemen in Palestina te reduceren tot een strijd tussen moslims en joden is an sich te walgelijk voor woorden. De zionisten schromen niet om de slachtoffers van de holocaust te misbruiken voor hun eigen vieze zaakjes. Het is een simpel probleem van een tot de tanden bewapende agressieve imperialistische staat tegen de oorspronkelijke bewoners.

op 09 08 2014 at 01:43 schreef edo:

https://m.facebook.com/?_rdr#!/photo.php?fbid=10152279318300108&id=528710107&set=a.499371390107.274271.528710107&source=48 : ik ben het volledig eens met deze mevrouw

op 09 08 2014 at 07:23 schreef Nrosa:

Goed stuk, stuitende actie.

op 09 08 2014 at 10:15 schreef teigertje:

Snap wat je bedoelt Hassnae.
Je moet wel voorzichtig zijn alvorens ergens je handtekening onder te zetten, zeker als het publiek gaat.
Onder alle bevolkingsgroepen zit het afval wat meent anderen te mogen terroriseren op grond van een eigen opportunistische agenda.
Walgelijk!

op 09 08 2014 at 11:25 schreef Daphne:

Om te beginnen: ik ben het grotendeels eens met Hassnae’s analyse van de tekst van de advertentie. Ik wil wel twee punten maken.
Degenen die hebben getekend wisten waarschijnlijk niet met wie ze allemaal op een pagina zouden staan. Naar hoe ik het heb begrepen ging dinsdag een algemene brief de deur uit. Daar stond niet in wie er nog meer waren aangeschreven. Ik kan me wel voorstellen dat vele aangeschrevenen blindelings toezegden. Je gaat niet op een verzoek om steun tegen antisemitisme zeggen dat je daar niks mee te maken wilt hebben. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen eerder dachten: ”Natuurlijk ben ik het hier mee eens, natuurlijk ben ik tegen antisemitisme, dat hoef je niet eens te vragen, waar kan ik tekenen.”
De analyse dat die tekst wel erg focust op één vorm van racisme deel ik ook. Maar is dat de verantwoordelijkheid van de ondertekenaars? We wijzen in discussies deze drogreden af: als je je naam onder een afwijzing van het één zet, betekent nog niet dat je het ander daarmee niet afwijst. Of goedkeurt. Geef de mensen onder die advertentie enig krediet. Noem ze desnoods naïef. Hassnae kan de verantwoordelijkheid hiervoor leggen waar die hoort, bij het CIDI.

op 09 08 2014 at 12:58 schreef Felix:

Ik heb de oetitie tegen het groeiend antisemitisme in L getekend, en ik hoop velen met mij

op 09 08 2014 at 13:24 schreef MNb:

En wat zei die mevrouw, Edo? Ik doe namelijk niet aan Gezichtsboek.

op 09 08 2014 at 14:00 schreef Haes:

Daphne verwoordt precies mijn gevoelen hierin. Ik denk ook dat een aantal ondertekenaars blind (en dus naïef) heeft gereageerd. Bedenk (voortaan) wel dat als een dergelijk verzoek van de kant van het CIDI komt, met wat voor gajes je in één advertentie komt te staan!
Het is overigens een optie die die Hassnae ook al open liet

op 09 08 2014 at 16:53 schreef dewanand:

Citaat REF 2:
op 08 08 2014 at 22:41 schreef Sasha Berkman:

‘De poging om van de problemen in Palestina te reduceren tot een strijd tussen moslims en joden is an sich te walgelijk voor woorden. De zionisten schromen niet om de slachtoffers van de holocaust te misbruiken voor hun eigen vieze zaakjes. Het is een simpel probleem van een tot de tanden bewapende agressieve imperialistische staat tegen de oorspronkelijke bewoners.’

Miauw Sasha,

Feitelijk sla jij hier als mensapin de spijker op z’n geile kop.

Wie heeft Israel opgericht?
Wie heeft Israel bewapend?
Wie heeft Israel economisch met hart en ziel in leven gehouden, als open rug baby, sinds 1945?

En ja, waar gaat het om?

OM een oud, stoffig heilig boek van 3500 jaar geleden, waar ene Mozes rondtoerde naar het Beloofde Land.

Kunnen jullie mensapen niet snel beschaafder leren brullen?

Wij willen een Hindoe Nazi Katten Kalifaat op aarde met overheerlijke kattenbrokjes die door mensapen gemaakt worden als onze keuken en poepschep slaafjes.

Dus Sasha,
onderwerp je aan mij als je Katten Fuhrer
en buk diep met je ultra mini rokje voor ons Krolse Katten Kater legertje,

Wieroe
Fuhrer van het Hindoe Nazi Katten Kalifaat

op 09 08 2014 at 17:00 schreef Sasha Berkman:

Felix, “groeiend” antisemitisme in dit land heeft alles te maken met walgelijke optreden van de israelische schurkenstaat. Zie je dat verband? Erger dan in 40-45 kan het overigens niet worden en toen waren hier nog geen moslims.

Wat is trouwens je mening over het veel sterker groeiende anti-moslims fascisme hier ten lande?

op 09 08 2014 at 18:56 schreef edo:

@mnb Naeeda Aurangzeb
Geen excuus voor jodenhaat, volledig mee eens. En toch heb ik de verklaring niet ondertekend. Twee redenen heb ik daarvoor. 1. Een verklaring die begint met de zin ‘de strijd tussen Israël en Hamas’ verkracht de waarheid. Iedere zin waarin de bezetting niet wordt genoemd is een onvolledige weergave van de realiteit. 2. Gezien t feit dat er sprake is van toename van zowel antisemitisme als anti-islamisme was het gepaster geweest om te kiezen voor de kop: geen excuus voor Jodenhaat en moslimhaat. Wedstrijd zielig doen is dom. Wedstrijd sympathie winnen ook dom. Feiten spreken voor zich, de strijd wordt in ons land op niet zuivere gronden ‘uitgevochten’ door antimoslim kamp en anti-joods kamp daar moeten we gezamenlijk ons tegen uitspreken.

op 09 08 2014 at 19:26 schreef Felix:

Als ik zou reageren op alle gruweldaden die de moslims van isis begaan en zou koelen op de moslims hier te lande dan zou ik wel even bezig zijn, maar dat doe ik niet omdat ik zaken kan scheiden en dat zou ook moeten gelden hier voor de joden die hier wonen en de politiek van israel. Twee heel verschillende dingen. Dus laat de joden hier met rust. Punt

op 09 08 2014 at 22:38 schreef clara legêne:

Mooi boos en scherp stuk! Hier verder – nogal off topic – nog een link voor Hassnaes website:

http://www.ibtimes.co.uk/gaza-strip-garnier-apologises-donating-girly-care-packages-female-idf-soldiers-1460386

op 09 08 2014 at 22:44 schreef edo:

@felix ja mee eens. Het is alleen wel een actie vol met mensen die zelf tamelijk naargeestige uitspraken over moslims hebben gehouden. Dat vertroebelt een beetje de boodschap niet waar?

op 09 08 2014 at 22:56 schreef frank assmann:

Beste Felix als Israel zich niet uitbundig en vastberaden profileert als joodse staat,zouden al die dingen er niet zijn.

Beetje net zoals amsterdammers met een achtergond in de maghreb, aangesproken worden op de moordpartijen van ISIS of Boko Haram

op 09 08 2014 at 23:05 schreef Sasha Berkman:

Iedereen die het lidwoord “De” gebruikt in combinatie met het zelfstandig naamwoord “Joden” spoort niet. Net zomin als die lieden die zich nazi-achtig uitlaten over “moslims”.

op 09 08 2014 at 23:57 schreef Leo Schmit:

Jodenvraagstuk in ultima forma, doe maar wis Peter.

op 10 08 2014 at 08:04 schreef Fridjof:

Hier de advertentie met wat aanvullingen:

http://www.google.com/imgres?imgurl=https://pbs.twimg.com/media/BubdKkGIgAADD7Y.jpg:large&imgrefurl=https://twitter.com/Wendyvw84&h=624&w=774&tbnid=Lt19apYX5PcgVM&zoom=1&tbnh=202&tbnw=250&usg=__8BrTzKtQ5knCzp8tAWlrrYUG22c=

op 10 08 2014 at 11:18 schreef Egbert:

Nog een huichelaar. Youp van ’t Hek schrijft zaterdag (over een overname van NRC door de Telegraaf): “En ik zal dan uitleggen dat ik dan indirect een collega ben van de gluiperige roddelkont Evert Santegoeds”, “dan zal ik de krant [NRC] verlaten”.

De dinsdag erna stemt hij toe om in de Telegraaf te gaan staan, samen met met Albert Verlinde. Hij zegt dat toe rechtstreeks aan ex-Privé en ex-Story redacteur Esther Voet.

op 10 08 2014 at 14:47 schreef edo:

CIDI: een beter millieu begint bij de ander!
Het is toch van de gekke al die petitieacties tegen onze steun voor Israel, terwijl niemand een petitieactie begint tegen onze steun voor ISIS. (NB: Ironie).

op 10 08 2014 at 22:02 schreef dewanand:

nou kijk hier, Wieroe krijgt nu gelijk; wij zijn op een planeet vol zieke, DOMintelligente, grootgeschapen mensapen, met elk zelfgefantaseerde HEILIGE K.U.T. aftrek en optel boekjes.

Wieroe komt nu hier dit miauwen:

‘Miauw, gefeliciteerd zieke mensapen met al jullie mooie apen snoetjes, ga zo door zou ik zeggen en maak deze mooie blauwe planeet snel mensapenvrij, jullie zijn goed bezig, maar laat mijn staart wel heel.’

zie onder, dit is toch het mooiste nieuws van het jaar? Wie zegt ja en wie zegt nee? EN kijk wonder boven wonder, onze grootgeschapen Indo-Arische Geert Wilders liep niet poedelnaakt mee, ongelooflijk he.

ME grijpt in bij onlusten IS-demonstratie in Den Haag
De ME heeft zondag ingegrepen bij een anti-IS-demonstratie in de Schilderswijk in Den Haag, toen tegendemonstranten met stenen begonnen te gooien.

http://www.nu.nl/binnenland/3848932/me-grijpt-in-bij-onlusten-demonstratie-in-haag.html

op 11 08 2014 at 14:15 schreef excellentie zwembad:

ja beste dewanand – had gelijk al door dat dit een clubje nazi’s betrof zie

http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/176933/een-stem-vanuit-de-schilderswijk/

Tuig dat een smoesje heeft om eens even moslims te haten in groepsverband .
Ik weet niet wat erger is een moslimkalifaat of een nazikalifaat .
Mijn Opa had (te) veel geleden in de oorlog. Ik als kindje tegen mijn opa ergens rond 1980 “maar opa Hitler komt toch niet meer terug?”
Opa: “dat soort mensen komen altijd terug en als dat gebeurt dan moet je heel erg oppassen !” Pas in 2001 wist ik wat hij bedoelde . De links-progressieve lieve Nederlanders werden ineens kleine amateurnazitjes <-grappig woord overigens ;) . En in de geest van mijn opa zal ik ze bestrijden. Mensen die zich beter voelen door geloof, ras of afstamming en bereid zijn om fysiek of verbaal geweld te gebruiken tegen mijn medemens zijn volledig van het padje af . Ik vraag me dan altijd af ; wat zou je moeder hier nu van vinden . Maar helaas sommige moeders zijn ook niet goed snik .

op 11 08 2014 at 21:11 schreef Sasha Berkman:

http://sargasso.nl/wvdd/nieuwssite-plaatst-ter-illustratie-foto-van-isis-vlaggen-bij-artikel-gazademonstratie-den-haag/

op 12 08 2014 at 14:29 schreef Pickelhaube:

Ik vind het predikaat “staatsterreur” aan het adres van Israel onterecht en tendentieus. Een bizarre omkering van zaken, want het was Hamas die aanviel en niet andersom. Zulke raketaanvallen kan een land niet onbeantwoord laten. Dat Israel beter bewapend is en geen boodschap meer heeft aan de mismaakte Palestijnse PR waarin gezeuld wordt met kinderlijkjes voor leuke photo-ops vind ik na al die jaren zeer begrijpelijk. Ik hoop dan ook van harte dat er deze keer net zo lang doorgepakt wordt door de IDF, tot Hamas helemaal verdwenen is. Geen half werk meer.

Daarnaast ondervind ik geregeld, dat het terecht is dat Nederlandse Marokkanen op hun antisemitisme gewezen worden. Zelfs mijn werkster had het over “de Joden” in plaats van Israël. Schijnbaar weet ze niet wat die Mezuza bij mijn voordeur betekent. Gelukkig maar. Ook vind ik het een nogal gestoorde gedachtenkronkel, dat mensen die zich uitspreken tegen antisemitisme “tuig van de richel” genoemd worden. Dat maakt de boodschap tegen haat in het algemeen van dit stuk in mijn ogen ongeloofwaardig.

op 12 08 2014 at 16:50 schreef Martin:

Dat iemand bovenstaande opschrijft en het nog meent ook….”omkering van zaken” …. “mismaakte Palestijnse PR waarin gezeuld wordt met kinderlijkjes”?
Mag ik éven een teiltje?

op 12 08 2014 at 17:09 schreef frank assmann:

@pickelhaube….De zionistische emigranten hebben niets te zoeken op dat stukje aardkloot.Terug naar de gebieden die in 39 eigendom waren van het jewish agency en ALLE palestijnen terug naar hun geroofde eigendom.

En dan volgens het one man,one vote principe de oorspronkelijke inwoners laten bepalen wat men met Palestina wil.

In ieder geval dient de jabotinsky zionistische terreurstaat Israel in deze vorm op te houden met bestaan.

En verder wil ik u erop wijzen dat de rechts-extremisten die het ghetto van Gaza aan het uitroeien zijn zichzelf profileren als exclusief joodse staat.Iedereen met een joodse achtergrond is per definitie burger van die joodse staat,terwijl mensen die daar al honderden jaren wonen zelfs geen ID kunnen krijgen.

Dat is de apartheidstaat in optima forma.

BTW,ik weet dat,aangezien ik zelf op aliyah zou gaan…tot de schellen mij van de ogen vielen en ik de terreurstaat Israel…na de moordpartijen tijdens “cast lead” anders ging bekijken.

op 12 08 2014 at 17:13 schreef frank assmann:

En dan nog iets over die Balfour belofte.

Juridisch is dat natuurlijk een lachertje.Het was niet aan het UK om land aan te bieden aan een groep mensen,terwijl dat land deel uitmaakte van een souverijne staat.

op 12 08 2014 at 17:15 schreef edo:

@Pickelhaube
Er is een illegale bezetting, de bevolking zit voor een groot deel zonder water en electriciteit. Wanneer er geen aanvallen zijn vanuit Israel worden er gemiddeld 2 kinderen per week gedood. De Israelische regering zet ze ‘op een dieet’ en berekend letterlijk het aantal koolydhraten die nodig zijn voor de bevolking van de Gaza om te overleven. Ze overleggen nu of ze misschien de bevolking gewoon moeten dood laten hongeren. Er worden raketten geschoten vanuit de Gaza die niemand raken. Wat verwacht je dan. Dat ze daar gewoon lijdzaam deze situatie door laten gaan? Je tekst getuigd of van krankzinnige immorele stompzinnigheid, of van een bizarre onwetendheid. Ik zou me in het laatste geval wat beter op de hoogte stellen van de feiten.

op 12 08 2014 at 18:20 schreef Pickelhaube:

@assman
Uitroeiing van de Palestijnen is niet het doel. Van Hamas wel. Overigens zijn er meer dan genoeg Arabieren die Israëlisch staatsburger zijn.

@Edo
Er is geen sprake van een Israëlische bezetting, vandaar dat de terroristisch Hamas daar de dienst uitmaakt. Overigens is het niet eens oorspronkelijk Palestijns, maar Egyptisch. Israël bood Egypte zelfs nog aan het gebied terug te geven, maar die hoefden dat Hellhole ook niet meer. Want omringende Arabische staten behandelden de mensen uit die gebieden nog veel slechter.

Als ze stoppen met die raketten houdt Israël ook op, heel simpel. Tot dat moment vind ik alles toegestaan.

op 12 08 2014 at 18:26 schreef Peter:

Ook vind ik het een nogal gestoorde gedachtenkronkel, dat mensen die zich uitspreken tegen antisemitisme “tuig van de richel” genoemd worden.

Volgens mij is het duidelijk genoeg wie er precies ’tuig van de richel’ worden genoemd en dat is niet omdat ze zich uitspreken tegen antisemitisme. Beetje Elma Drayer-achtige interpretatie van andermans woorden is dat.

op 12 08 2014 at 18:38 schreef Pickelhaube:

Wie zijn er op die lijst los van tante Greet die er niet eens opkwam dan nog meer tuig van de richel? Namen en rugnummers graag.

op 12 08 2014 at 19:04 schreef Peter:

Je kunt er ook achter komen als je de links aanklikt, maar het gaat om, uit mijn hoofd, Jan Bennink, Bart Schut, Ebru Umar, Esther Voet en Henk Bres.

op 12 08 2014 at 19:06 schreef Pickelhaube:

Dankjewel, Dat is wel een onsmakelijk lijstje ja. I stand corrected.

op 12 08 2014 at 19:28 schreef edo:

@Pickelhaube je wil zeggen dat Israel niet talloze VN resoluties heeft geschonden, dat ze niet illegale nederzettingen hebben gebouwd, dat ze niet de bevolking afsnijden van water? Dat ze niet alle uitkomsten van vredesbesprekingen hebben ondermijnd? Ik kan wel een discussie aangaan met iemand van een parallel universum, maar ik heb het over dit universum.
En ik vind jou even onsmakelijk als dat lijstje dat Peter nu op noemt.

op 12 08 2014 at 19:45 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik had er meer http://www.krapuul.nl/overig/blog/176610/een-poster-waar-je-niet-dood-op-wil-gevonden-worden/

op 12 08 2014 at 19:56 schreef Sasha Berkman:

pfew, goed gedaan Peter.

op 12 08 2014 at 21:11 schreef Pickelhaube:

Oei Edo. Voor zulke aanmatigende stellingen heb je de feiten toch onvoldoende op een rijtje (Israël bezet Gaza? W00t)) en in zoverre je die juist hebt, is het een nogal eenzijdig verhaal, Of wilde je met droge ogen beweren dat Hamas zich lekker constructief opstelt tijdens vredesbesprekingen?

Overigens vind ik dat met dat water en die nederzettingen ook niet kunnen en daar sprak ik me ook geregeld over uit. Maar als je jarenlang raketten gaat gooien op mijn familie houdt dat wel ergens op. Moet je voor de grap de “red alert” app downloaden. Kan je live volgen waar de raketten afgevuurd worden. Genoeg is genoeg.

http://m.computerworld.com/s/article/9249866/Red_Alert_app_warns_of_imminent_missile_attacks_in_Israel_

Overigens vind ik jou niet onsmakelijk, want ik ken je verder niet.

op 12 08 2014 at 21:26 schreef Pickelhaube:

Ben wel benieuwd wat de armchair Palestina supporters alhier vinden van het gegeven dat Hamas Palestijnse burgers als menselijk schild gebruikt. Iemand hier die zich ervan bewust is wat voor soort terreur Hamas op de eigen bevolking uitoefent? Of is het wel legitiem dat meer Palestijnen door Hamas aanhangers vermoord worden dan door Israëlische bombardementen?

Just wow.

op 12 08 2014 at 23:24 schreef Egbert:

Dank, Jeroen vd Heuvel (19:45). De link heeft een uitgebreide naam+diskwalificatie lijst. Te lang om hier te herhalen, dat zegt wat. En ook: back on-topic voor wat betreft dit artikel van Hassnae Bouazza.

op 13 08 2014 at 02:57 schreef edo:

Hier is mijn mening Pickelhaube:
https://www.youtube.com/watch?v=keS-LDl_ewA

En die Human Shields, dat is propaganda, nergens bevestigt door serieuze bronnen.
https://www.youtube.com/watch?v=FvoUJgzSKYg

Ik vind het overigens wel erg knap hoe jij de meest gore oorlogzuchtige taal uitslaat en mij verwijt een eenzijdig verhaal te houden. Ik wil dat Israel bestaat, en ik wil geen burgerslachtoffers aan beide kanten. Jij praat een moord partij op meer dan 1800 burgers goed. Een freaking gebouw dat de VN gebruikte om burgers op te vangen is gebombardeerd, met kinderen er in, waarbij ook een VN-medewerker is omgekomen. 366 kinderen dood bij de laatste aanvallen.
Er is daar een openlucht gevangenis waar de bevolking zit opgesloten en op een dieet wordt gezet, water wordt afgesloten. Vind je het gek dat Hamas daar is gekozen. Als er gematigde krachten worden gekozen gebeurt er ook niks. Niemand luistert. Het wordt allemaal met verknipte redeneringen en propaganda goed gepraat.https://www.youtube.com/watch?v=g5wYYT7RLeM Het is onvoorstelbaar hoe veel oren hier dichtzitten met de meest dikke propaganda watten en ogen dicht dicht zodat een ontzettend opzichtig onrecht wordt goedgepraat.

op 13 08 2014 at 03:14 schreef edo:

En nee @Pickelhaube in naam is Gaza niet bezet door Israel nee, de kolonisten zijn er uit teruggetrokken. Het is wel een openlucht gevangenis die van buiten nog steeds gecontroleerd door Israel.

En hier hoe ik over Hamas denk:
https://www.youtube.com/watch?v=vD8Eghw1Bik

op 13 08 2014 at 09:05 schreef Ralph van der Geest:

Uitstekend stuk van Hassanae. Het enige goede van die advertentie is dat je nu in vrijwel één oogopslag kunt zien wie eigenlijk het schorem in Nederland zijn waar je – zoals v.d. Heuvel terecht zegt – dood nog niet naast gevonden wilt worden. En inderdaad wat Pyt zegt: als je je naast dit soort schorem op een lijst willens en wetens plaatst, ben je niet echt sympathiek meer te noemen. De banden tussen het CIDI en allerlei wannabe massamoordenaars van ‘vaderlandschen bodem’ worden steeds inniger…

op 13 08 2014 at 10:20 schreef Pickelhaube:

@Edo
Hier in de eigen woorden van Hamas hoe ze gewone Palestijnen als menselijk schild gebruiken. Hier nog een stukje uit de Washington Post over de manier waarop Hamas (VN) scholen, moskeeën en ziekenhuizen inzet als locaties om raketten af te vuren. Nota bene de VN zelf vonden in drie van hun scholen opslagen voor raketten en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Sowieso worden Palestijnse burgers die niet achter Hamas staan vermoord, dat was al tijdens de eerste en tweede intifadah zo. Niks nieuws onder de zon.

Hamas WIL dat Israel reageert zoals ze nu doen, zodat ze de sympathy vote krijgen van naïeve westerse geitenbreiers. En om het drama nog wat extra aan te zetten, worden zelfs oorlogsbeelden uit Syrië ingezet, wordt er net gedaan of het Gaza is.

Dat het een openluchtgevangenis is, is verschrikkelijk en waar. Dat houdt op op het moment dat die aanvallen stoppen.

op 13 08 2014 at 10:24 schreef Pickelhaube:

Ter aanvulling: wanneer werd Gaza een openluchtgevangenis? Niet meteen nadat ze autonomie kregen, maar toen Israel aangevallen werd vanuit Gaza. Wat dat betreft vind ik dat je oorzaak en gevolg wat scherper in beeld moet hebben. Dat Gaza geen parkeerplaats is vind ik persoonlijk een wonder van medemenselijkheid en zelfbeheersing. Maar genoeg is genoeg.

op 13 08 2014 at 11:55 schreef frank assmann:

@pickelhaube.

O,wat het staatsburgerschap van Palestijnen betreft wordt in onderstaand artikel een boekje over open gedaan.
Als u het gelezen heeft zou ik graag commentaar erop van u willen lezen.

Bij voorbaat dank.

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/28104_baby_louisa_i_want_my_jerusalem_id_number_please/

op 13 08 2014 at 13:55 schreef edo:

@pickelhaube ja oorzaak en gevolg is op zich vrij simpel geïllustreerd in een kaartje (en het aantal slachtoffers aan beide kanten):
http://israelandpalestine.org/map-of-israel-and-palestine/ en the washington post beschouw ik niet echt als waardevolle bron. Volgens de washington post waren er vermoedelijk ook massavernietigingswapens in Irak te vinden.
Overigens over Human Shields gesproken, Human Right watch en Amnesty International (vast erg antisemitisch volgens de Israelische regering, evenals de VN) hebben Israel er van beschuldigd Human Shields te gebruiken.
Goed, en Pickelhaube, ik heb niet meer heel erg behoefte om op al je propaganda te reageren. Groetjes.

op 13 08 2014 at 19:04 schreef Pickelhaube:

@assman
Tiswat. Misschien kan een Arabisch lid van de Knesset er eens iets over zeggen.

@Edo
Je ziet conveniently over het hoofd dat de Hamas het toegaf en de VN zelf wapencaches in scholen ontdekte. Wel eerlijk argumenteren hoor!

op 13 08 2014 at 20:53 schreef het frolijke fietsertje:

Pickelhaube,

Hou er mee op, joh. Parels voor de zwijnen.

op 14 08 2014 at 01:21 schreef MNb:

Tuurlijk, Pickel. Tismaar de baby van een Palestijn. Niks om je druk over te maken. Die stomme Hollandse trien moet ook zo nodig verliefd worden op een Palestijn. Ze had ook jou kunnen kiezen, toch?
Voor het geval dat: [/sarcasme].

op 14 08 2014 at 05:18 schreef edo:

@Pickelhaube,
Jij hebt het over de ontzettende van mensen in een parkeerplaats zetten, maar genoeg is genoeg. Na deze slachtpartij. http://globalnews.ca/news/1487689/when-genocide-is-permissible-op-ed-removed-from-israeli-news-site/ Zit je soms op 1 lijn met deze vogel. En Gaza is nooit buiten controle van Israel gevallen. En dan hebben ze het in scholen gezet, praat dat die slachtpartij goed? Praat dat het goed dat ze die mensen op een ‘dieet’ hebben gezet. Praat dat het goed dat ze een gebouw hebben gebombardeerd waarvan de VN heel duidelijk te verstaan heeft gegeven dat ze daar vluchtelingen in hebben gezet. Praat dat het goed dat er 2 keer in de week gemiddeld, als Israel zich ‘goed’ gedraagt, kinderen worden gedood.
Wel eerlijk argumenteren hoor, gadverdamme.

op 14 08 2014 at 05:22 schreef edo:

@ ik bedoel ‘de ontzettende ‘menselijkheid’ van mensen op een parkeerplaats zetten’.
En daar komt het vrolijke fietsertje ook aan zetten. Het hele massamoord verheerlijkende clubje is weer gezellig bij elkaar. http://www.democracynow.org/2014/8/11/noam_chomsky_on_medias_shameful_moment
Maar ’the post’ is natuurlijk nog vol met gezellige mensen die nog niet die verongelijktheid hebben van een Chomsky.

op 14 08 2014 at 05:31 schreef edo:

‘Pickelhaube ‘Dat Israel beter bewapend is en geen boodschap meer heeft aan de mismaakte Palestijnse PR waarin gezeuld wordt met kinderlijkjes voor leuke photo-ops vind ik na al die jaren zeer begrijpelijk. Ik hoop dan ook van harte dat er deze keer net zo lang doorgepakt wordt door de IDF, tot Hamas helemaal verdwenen is. Geen half werk meer.’

‘Dat Gaza geen parkeerplaats is vind ik persoonlijk een wonder van medemenselijkheid en zelfbeheersing. Maar genoeg is genoeg.’

‘Het vrolijke fietsertje:
Hou er mee op, joh. Parels voor de zwijnen.’

Ja wat zijn jullie toch een wonder van redelijkheid en goede argumentatie.
Nee, dat zijn jullie niet.

op 14 08 2014 at 10:01 schreef Shiran:

Een uitstekend stuk van Hasnae al dreigt ze door haar verontwaardiging te struikelen over haar eigen argumenten. Maar ze heeft natuurlijk volkomen gelijk wanneer ze terechte vraagtekens stelt bij de grondslag waarom deze ‘BN-ers’ een dergelijke – overigens puur politieke advertentie – ondertekenen, want wanneer de aversie tegen antisemitisme voortkomt uit ‘haat tegen moslims/Islam’ dan is dit zeer zeker een dubieuze nuance. Hasnae legt daar IMO terecht haar vinger op.

Wel jammer is het dat in de discussie hierboven dan ‘de andere zijde’ haar even dubieuze gezicht laat zien en bijv Pickelhaube wegzetten als ‘onsmakelijk’ omdat hij niet de ‘Free Palestine’ kaart wenst mee te delen. Tja en dan komen met kronkel argumenten en voorbeelden (zie @frank assmann) zoals het verhaal van ‘Kristel die een ID voor haar baby wil’, huilebalkt dat haar man niet mag stemmen voor de Knesset, maar wel stoer vertelt dat haar man weigert het Israelisch Staatsburgschap aan te vragen. Zucht.

op 14 08 2014 at 10:39 schreef Pickelhaube:

Een school die misbruikt wordt als lanceerbasis of opslagplaats voor wapentuig is niet meer primair een school, maar een militair object. Een legitimate target. Als Hamas daar willens en wetens mensen laat bivakkeren, terwijl ze op hun vingers kunnen natellen dat Israël dat ontdekt, gebruiken ze burgers als menselijk schild. Israël heeft zich al jaren laten chanteren met dat spelletje en nu is het game over. Tja.

op 14 08 2014 at 11:50 schreef laarmans:

De grasmaai methode voor de Gazastrook wordt de komende jaren gewoon uitgevoerd door de Israëli’s. Daarna is de Westbank aan de beurt en wordt er een accoord gesloten met de Jordaanse koninklijke familie om de Palestijnen de grens over te schuiven, het zuiden van Jordanie in.Wie geinteresseerd is in het Oded Yinon Plan tikt op google dezelfde naam in van deze hoge Israelische veiligheidsadviseur.

op 14 08 2014 at 13:55 schreef Pickelhaube:

Hahaha die Laarmans, wat een zwaktebod zeg, om met een volstrekt geschifte en meer dan eens gedebunkte samenzweringstheorie uit de categorie “Annunaki” aan te komen zetten, die gebaseerd werd op de onjuiste vertaling van een opstel van de journalist (itt “veligheidsadviseur”) Oded Yinon. Een opstel dat overigens in 1982 geschreven werd, zo’n baard heeft dat kaasverhaaltje. Voor mensen zonder hersenversnotting zou ik dit stukje aan willen raden:

http://allthemorereason.wordpress.com/2006/07/07/the-lies-of-those-who-hate-israel-and-how-to-stop-them/

Next.

op 14 08 2014 at 13:59 schreef Pickelhaube:

Overigens werd er gisteren nog een rijksambtenaar de laan uitgestuurd voor het twitteren van deze haatzaaiende waan. Terecht natuurlijk.

op 14 08 2014 at 14:33 schreef edo:

@Pickelhaube 1 Israel heeft het 4e leger van de wereld en toch hebben ze 1800 en 366 kinderen gedood 2 Een leuke mythe die de regering van Israel heeft verzonnen (hoe verknipt kan je zijn): The United Nations Fact Finding Mission on the Gaza Conflict (2008/2009) did not find pieces of evidence of “civilians being forced to remain in their houses by Palestinian armed groups”.[51] The Mission “asked numerous witnesses in Gaza why they had stayed in their homes in spite of the shelling, bombing and Israeli ground invasion” respondents stated they “did not think they would be at risk as long as they remained indoors or because they had no safe place to go”.[52] 3 Je gaat wijzelijk er niet op in dat ze een VN shelter hebben gemobardeerd. 4 Human Shields worden in ieder geval ook gebruikt door Israel op een tamelijk gruwelijke manier, iets wat je gewoon negeert. http://www.truth-out.org/news/item/25362-israel-uses-palestinians-as-human-shields-but-us-lawmakers-condemn-hamas 5 http://www.reuters.com/article/2014/08/09/us-mideast-gaza-protests-israel-idUSKBN0G90OI20140809 dit zijn helden, gelukkig zit jij nog lekker alle gruwelijkheden te verdedigen.

op 14 08 2014 at 14:47 schreef cRR Kampen:

“Een school die misbruikt wordt als lanceerbasis of opslagplaats voor wapentuig is niet meer primair een school, maar een militair object.” constateert Pickelhaube, heel objectief.

Wel jammer dat dit zo zelden gebeurt, en zeker niet in de alleen 192 scholen die de militaire theocratie onlangs gebombardeerd heeft. Misschien heeft Pickelhaube zo’n bom op het hoofd gehad, het zou het gebrek aan educatie en het totale bijgeloof in de woordejs van de IDF kunnen verklaren.

“Israël heeft zich al jaren laten chanteren met dat spelletje en nu is het game over.” zegt ie erbij. Wat hij dus eigenlijk zegt is dat, bijvoorbeeld, Cast Lead (ook vooral een campagne van kindermoorden en economie vernietigen) minstens tien mille aan doden had moeten opleveren, vooral kinderen natuurlijk.

Dit soort constateringen, die de militaire theocratie opvolgt en die leden van de theocratie ook vaak bezigen, legitimeren alle Israelische burgers als militair doelwit van de raketjes van Hamas. Snapt Pickelhaube dit?

op 14 08 2014 at 16:15 schreef Sasha Berkman:

Ongeloofelijk hoe al die onschuldige doden luchtig weg worden gerelativeerd en de schuld bij het slachtoffer wordt neergelegt. Puur fascisme.

op 14 08 2014 at 16:37 schreef Shiran:

“Militaire theocratie”, “Puur facisme”. Toe maar! Ik zou het hilarisch vinden wanneer het niet in de context van slachtoffers zou worden geopperd. Nu kan ik het alleen maar kinderlijk emotioneel of fascinerend dom vinden.

Daarnaast vind ik het bijna beledigend richting de Peter en Hassnae. Beledigend omdat juist zij grote moeite doen om het polariseren niet alleen te vermijden maar ook om te ontkrachten.

Als dank krijgen ze geen neutrale – en ja dat betekent niet nivelleren – discussie, maar juist vanuit de meest loyale achterban eenzijdig, paternaliserend en bovenal idioot emotioneel gekweel.

[..] legitimeren alle Israelische burgers als militair doelwit van de raketjes van Hamas.[..]

Man, man, weet je wel wat je hier zegt? Over (quoting @Sasha) “Ongeloofelijk hoe al die onschuldige doden luchtig weg worden gerelativeerd en de schuld bij het slachtoffer wordt neergelegt.”

op 14 08 2014 at 16:41 schreef edo:

@Shiran dat gebeurt toch letterlijk in deze discussie. Bazel niet Shiran.

op 14 08 2014 at 16:47 schreef Pickelhaube:

@Edo
Je verhaaltjes worden wel steeds warriger hoor, want waar precies stelde ik dat Hamas mensen dwong om in hun huizen te blijven tijdens bombardementen? Precies, nergens. Er zijn verschillende manieren waarop je je bevolking als menselijk schild kan misbruiken. Daarnaast toont een onderzoek uit 2009 op de een of andere manier vrij weinig aan over een situatie uit 2014, maar als we dan toch bezig zijn, lees je even mee in dit Human rights watch verslag? http://m.hrw.org/node/82366

arbitrary arrests and detentions, torture, maimings by shooting, and extrajudicial executions by alleged members of Hamas security forces.

Gaat over Hamas. De lieverds.

@CRR Kampen
Hahaha, nog zo’n krotenkoker. Tuurlijk joh, een “militaire theocratie”, maar dat Hamas een islamitisch fundamentalistische organisatie is die de Gazanen waar mogelijk onderdrukt maakt natuurlijk niet uit, kwa meten met twee maten.

Denken jullie trouwens serieus dat jullie gemakzuchtige pseudo morele geblaat iets uit gaat halen? Wij gaan lekker door tot we klaar zijn.

En we zijn nog lang niet klaar.

op 14 08 2014 at 16:53 schreef edo:

En Man man man Shiran, CRR Kampen zegt niet dat hij het eens is met deze redenering, hij zegt dat uit de logica van Pickelhaube volgt. Lezen is een kunst, klaarblijkelijk.

op 14 08 2014 at 17:48 schreef cRR Kampen:

Shiran, er is niets neutraals aan 1922 (vooral burgers, veel kinderen) om 65 (63 soldaten) of 1434 (vooral burgers, veel kinderen) om 14 (11 soldaten).

Merk maar even op hoeveel onschuldige doden je hier, inderdaad, eventjes wegpraat.

“Man, man, weet je wel wat je hier zegt?” – Natuurlijk. Ik praat bijvoorbeeld de zoon van Ariel Sharon na, die tijdens de vorige moordpartij op Gaza (eind 2012) verklaarde dat iedereen in Gaza legitiem militair doelwit is. Of de vice-voorzitter van de Knesseth tijdens de onlangse moordraid. Ga jij het hen even vragen, Shiran.

op 14 08 2014 at 17:51 schreef cRR Kampen:

Echt zo’n typisch ding van de Israellobby: net doen of het conflict tussen Israel en de Palestijnen een vorm van gelijkwaardigheid zou kennen.

Was dat dan maar waar, nietwaar. Geef de Palestijnen dan óók gewoon jaarlijks ruim 3 miljard aan wapens.

op 14 08 2014 at 19:09 schreef edo:

Ik vind het vrolijke fietsertje nog wel het naarste helemaal niet meedoen aan de discussie, en dan even parels voor de zwijnen roepen, wat een infantiel mannetje.

op 14 08 2014 at 19:18 schreef edo:

Het vrolijke fietsertje is niet in staat zich te verdiepen in een onderwerp heeft niks in te brengen tegen wat ik zeg maar weet wel zijn oordeel te ventileren. Ja het vrolijke fietsertje die durft wel hoor.Poeh! Parels voor de zwijnen. Hoe durf je? Ik zeg niks anders dan Chomsky en bijv Een ander joods geluid. Of elke vredelievende intellectueel in Israël. En dan kom je met zo’n opmerking. Zonder ook maar enige vorm van argumentatie. Het moet heerlijk zijn, niet nadenken en mensen te veroordelen die dat wel doen.

op 14 08 2014 at 20:51 schreef Ron:

Ik heb de afgelopen jaren zoveel kapotgeschoten en verbrandde lijkjes van piepjonge Palestijnse jongetjes en meisjes gezien dat ik de retoriek van lui als Pickelhaube niet meer kan geloven, hoe graag ik het als liefhebber van Israël ook zou willen.

En nu dit weer: http://www.youtube.com/watch?v=IUibXSgILv0

Ronduit misselijkmakend.

op 15 08 2014 at 06:34 schreef Pickelhaube:

Sorry hoor, maar helaas is het niet zo dat de underdog, of degene met de meeste doden daarom ook het morele gelijk aan zijn kant heeft. En nee, jullie standpunten zijn niet representatief voor die van linkse Israëlische intellectuelen.

Overigens wil ik wel gezegd hebben dat ik waarschijnlijk de meeste Palestijnse en Israeli Arab vrienden heb van iedereen in deze discussie, me jarenlang inzette voor Shalom Achshav, voorstander ben van een tweestatenoplossing, een teringhekel heb aan kolonisten, tegenstander ben van het nederzettingenbeleid en niets liever wil dan vrede. Maar al die goede bedoelingen stoppen de Palestijnse agressie niet. Met één hand op de rug reageren helpt ook niets en die raketten moeten echt stoppen. Daarna kan er weer gepraat worden.

op 15 08 2014 at 07:55 schreef edo:

@Pickelhaube, Nee jij niet, wel die Israëlische regering die je met zoveel hartelust verdedigt. En Pickelhaube, Ik stel dus dat Israel iig ook Human Shields gebruikt, maar dat interesseert je klaarblijkelijk niet. En het interesseert je klaarblijkelijk nog steeds niet dat de VN shelter is gebombardeerd ondanks dat Israel daar van op de hoogte was. Je gaat alleen maar in op wat je wilt.

op 15 08 2014 at 07:56 schreef laarmans:

Wij gaan lekker door tot we klaar zijn. En we zijn nog lang niet klaar.Dit is geen pseudo moreel, maar a-moreel geblaat, Pickel.

op 15 08 2014 at 09:38 schreef edo:

@pickelhaube wat relevant hoeveel palestijnse vrienden jij hebt en nee niet alle linkse intellectuelen daar wel mensen als Etgar Kerret en Gideon Levy.

op 15 08 2014 at 10:56 schreef cRR Kampen:

“Sorry hoor, maar helaas is het niet zo dat de underdog, of degene met de meeste doden daarom ook het morele gelijk aan zijn kant heeft.”

Waar haal je die argumentatie vandaan? Klassieke stropop :)
Je snapt zeker wel dat je hiermee betwijfelt of de Joden tijdens de Shoa ‘het morele gelijk aan hun kant’ hadden?

‘Maar dat was héél iets anders’ hoor ik je al zeggen.
Neen. Dat was het niet. Het was alleen maar grootschaliger maar het principe is hetzelfde: een bepaald, nota bene weerloos volk wordt, vanuit calimerocomplex, tot boeman verklaard en voortdurend geterroriseerd.

op 15 08 2014 at 12:15 schreef cRR Kampen:

Zo tragisch, zo altijd hetzelfde: http://www.nu.nl/binnenland/3852978/nederlandse-verzetsman-91-retourneert-onderscheiding-israel.html

op 15 08 2014 at 13:45 schreef Pickelhaube:

@Edo
Sorry dat ik niet inging op je botte omkering van zaken dat de Israëli’s burgers als menselijk schild zouden gebruiken, op mij kwam het over als een absurditeit waarop het niet zinvol is om te reageren. Want de Israëli’s hebben dus Iron Dome en beschermen hun burgers juist, in plaats van ze in de vuurlinie te plaatsen,zoals Hamas dan weer doet. Eerder ging ik ook niet in op historische vertogen over de Balfour declaration, want Israel bestaat al een tijdje en dat is onomkeerbaar, wat je verder ook vindt van de ontstaansgeschiedenis. Daarnaast ben ik sowieso een beetje de boksbal van iedereen, dus kan niet op alles ingaan, want wil ook andere geluiden voldoende ruimte geven in de discussie.

@CRR Kampen
Even het draadje teruglezen, waarin bijvoorbeeld door Palestina lovers de wet van oorzaak en gevolg overtroefd werd met de hoeveelheid doden. Niks stropop, het wordt telkens ingezet, ik neem aan voor het dramatisch effect.

op 15 08 2014 at 16:10 schreef edo:

@Pickelhaube: Ik heb het over Palestijnse Kinderen die als Human Shields worden gebruikt:
Amnesty International’s report into the 2008 Gaza War stated that they had found instances in which the IDF endangered the lives of civilians, including children, by using them as human shields. The report discussed examples such as “forcing them to remain in or near houses which they took over and used as military positions. Some were forced to carry out dangerous tasks such as inspecting properties or objects suspected of being booby-trapped.”[58]
In 2010, two IDF soldiers were convicted of ‘excess authority’ and ‘conduct unbecoming’ for using a 9-year-old Palestinian child as a human shield to open packages they suspected of being booby trapped during the Gaza War
http://en.wikipedia.org/wiki/Children_in_the_Israeli–Palestinian_conflict#Treatment_of_Palestinian_children_by_the_IDF
Dat is niet hun eigen bevolking, nee. Maakt dat het beter? Nee.

op 15 08 2014 at 16:24 schreef edo:

@Pickelhaube en sommige mensen vinden het slachtertoffel tal wat in de bombardementen in de laatste Gaza aanvallen is veroorzaakt misschien wel relevant ja. Niks dramatisch effect. Feiten.
En heel nobel van je, arme boksbal, dat je op sommige dingen, zoals het bombarderen van een VN shelter niet ingaat. Om andere geluiden ook een kans te geven. Ontzettend nobel.

op 15 08 2014 at 18:39 schreef Pickelhaube:

Maar door wie werden die Israelische soldaten precies bestraft, Edo? Precies, een Israëlische rechter. Om de Israëlische staat verantwoordelijk te stellen voor individuele misdrijven van soldaten die geen Israëlisch beleid zijn maar onder het strafrecht vallen is natuurlijk een beetje vreemd en toont dus het tegendeel van je stelling aan. Maar dat zal wel te ingewikkeld voor je zijn.

Bedoel je die VN shelter waar wapens in opgeslagen werden en waar Hamas ondanks dat feit burgers in liet bivakkeren? LOL.

op 16 08 2014 at 03:16 schreef edo:

Mochten en dat is een grote mocht, in dit specifieke gebouw bruikbare raketten zitten dan zeg je dat tegen de VN en die ontruimd ze dan). Dan bombardeer je ze niet nadat de VN tig keer heeft laten weten dat er vluchtelingen zijn. Of zijn ze daar te antisemitisch voor, ik zou bijna lol zeggen.En alleen in het tweede geval is er actie ondernomen. En jij blijft die moordpartij verdedigen met de redenatie dat er (hoeveel weten we niet iig niet bij elkaar meer dan 2000) human shields zijn gebruikt. Ik zal de moord op die 3 jongens (niet door Hamas overigens) altijd blijven veroordelen. Maar jij vindt het wel begrijpelijk dat er 366 kinderen dood zijn gegaan, want hamas zette ze allemaal exact naast een raket en wat moet je als Israël dan doen he? En je keurt het niet goed dat ze zonder water zitten, maar het is wel een wonder van mens lievendheid dat een hele bevolking op een parkeerplaats vast zit. Nog even doorhalen en die vervelende raketten van Hamas waar geen doden door gevallen waren toen er op gereageerd werd zijn voorbij. Moeten wel 1000en mensen en 100en kinderen sterven. Fijne moraal heb je.

op 16 08 2014 at 07:29 schreef Pickelhaube:

Neen Edo, het is de verantwoordelijkheid van Hamas om ervoor te zorgen dat plekken die effectief militaire objecten zijn geworden te ontruimen. Je kan niet van het Israëlische leger verwachten dat die constant bijhouden wat voor perverse en cynische spelletjes Hamas nu weer met de eigen bevolking speelt om maar de slachtofferkaart te kunnen spelen. Een bevolking die ze horen te beschermen, zoals bescherming van de eigen bevolking (en niet die van de Gazanen) dan weer de prioriteit van de IDF is.

op 16 08 2014 at 10:22 schreef Ron:

Waartegen beschermen Gürkelkopf?

Tegen die zogenaamde rakettenregen waar het hasbara-brigade het maar steeds over heeft? Kom toch kind, ik steek met oud en nieuw gillende keukenmeiden af die meer schade kunnen berokkenen dan die vuurpijltjes van Hamas.

In de afgelopen tien jaar zijn er door al die vuurpijltjes van Hamas 15 olijfbomen, 2 schuurtjes en 7 dakpannen beschadigd en zijn er nog geen 8 Israelische doden gevallen. Israel heeft miljarden Amerikaanse dollars geïnvesteerd in het bijna feilloos werkende Iron Dome afweer-systeem.

Ik herhaal mijn vraag, waartegen beschermen Gürkelkopf?

Deze laatste massaslachting komt weer de veiligheid van Israel niet ten goede, het is er geen haar veiliger of onveiliger door geworden. Het enige dat ermee is bereikt is dat naast de slachting van mannen, vrouwen en kinderen de volledige infrastructuur van de Gaza naar de galemiezen is geschoten, de Gazanen zijn praktisch in het stenen tijdperk in gebombardeerd.En als er over een paar jaar e.e.a. weer een beetje is opgebouwd vliegt Israel weer eens over om de boel opnieuw te vernietigen. Opdat de Palestijnen zich nooit zullen ontwikkelen.

Dit heeft helemaal niets met zelfverdediging te maken en iedereen weet het.

op 16 08 2014 at 10:26 schreef edo:

@Pickelhaube,
Dus nogmaals die massamoord is goed te praten, want Hamas (die op de 1 of andere manier wel democratisch gekozen is) zetten 366 kinderen op de raketten, en meer dan 1000 leden van de bevolking, zo naast de raketten dat de Israelische regering geen andere keus heeft ze te vermoorden. Daar voor draagt alleen Hamas verantwoordelijkheid, en Israel nul. Niks afkeurenswaardigs, gewoon doorgaan.
Nogmaals. Fijne moraal heb je. Iemand die zo over dingen nadenkt daar kan ik wel met sint juttemis mee discussiëren, maar ik verwacht niet echt dat we dan dichter bij elkaar komen.

op 16 08 2014 at 10:41 schreef edo:

Oh ja en al 14 jaren worden er per week, als het relatief rustig is, 2 Palestijnse kinderen vermoord door Israel. Wat gruwelijk zou je toch denken, die verdomde Human Shields ook, moet Pickelhaube denken.

op 16 08 2014 at 10:49 schreef edo:

Bescherming van de *eigen* bevolking (en niet van de Gazanen) is de verantwoordelijkheid van het IDF, daarmee is eigenlijk alles wel door jou gezegd, als je een enorm slachtpartij aanricht, is het me deze redenering nooit de verantwoordelijkheid van het IDF.
Ik zal voor de gelegenheid George Orwell even uit de hoed toveren: “The nationalist not only does not disapprove of atrocities committed by his own side, but he has a remarkable capacity for not even hearing about them.”

op 16 08 2014 at 13:06 schreef Shiran:

Kijk naast Edo komt Ron met ferme uitspraken die helaas alleen maar laten zien dat ook hij wel heel erg ongeschoold en eenzijdig naar deze crisis kijkt.

Ten eerste Ron, de tijd van de gillende keukenmeiden van hamas is al even voorbij. De raketten en granaten waarover met name hamas en de pij momenteel beschikken is serieus oorlogstuig dat met maar één doel door hen wordt ingezet: doden van Israelische burgers.

Dat er niet duizenden Israelische doden zijn gevallen de afgelopen maand is inderdaad merendeels te danken aan het succes van de Iron Dome. Een succes overigens dat nog niet bekend was, maar gelukkig wel plaatsvond. De Iron Dome is overigens zelfstandig door Israel ontwikkeld en kostte $210 miljoen dollar aan Israelisch belastinggeld. De Amerikanen participeren met $900 miljoen tot eind 2015 in het post-development en deployment programma, met name omdat ze het systeem zelf willen inzetten. Niets geen miljarden dus zoals je zo zeker stelt. Overigens zijn er ondanks de Iron Dome wel degelijk Israeli omgekomen tijdens deze crisis, waaronder een baby, een 16-jarige jongen en een invalide man die niet tijdig in de shelter kon komen.

op 16 08 2014 at 13:18 schreef Shiran:

Ten tweede, als het me is toegestaan tenminste, het klopt dat de infrastructuur in Gaza zeer zwaar beschadigd is. Op het moment wordt geschat dat er zo’n 8000 gebouwen zijn vernietigd en de totale schade ca 8 miljard bedraagt (ter vergelijking: er wordt in Gaza 1,5 miljard per jaar gegenereerd, een half miljoen mensen zijn nu vluchteling, en 60.000 mensen verloren hun huis.

Dat is, naast de 1680 doden, afschuwelijk, en speelt zeer zeker niet Israel in de kaart, maar juist hamas (als ze de woede van de Gazanen overleven). Hamas was voor de crisis vrijwel al zijn support kwijt (in Gaza en daarbuiten), en betaalde bijv al maanden de toegezegde 167 dollar per maand niet meer uit aan al de gezinnen die ze vanuit Syrie of elders naar Gaza hadden gelokt. De Gazaanse economie was ingestort en hamas had deze crisis meer dan ooit nodig om te overleven.

Heb je de lijst gelezen die ik hier postte met de eisen van hamas? Punt 1: betaling van de 20.000 hamas-civil servants. Nergens een punt: hulp bij wederopbouw.

op 16 08 2014 at 13:40 schreef Pickelhaube:

Ik hoop dat het Hamas duidelijk is dat Israel inderdaad de bips afveegt met hun beeldvormingsspelletjes waarvoor ze willens en wetens hun eigen burgers opofferen. Die zijn dus niet meer effectief. Op de wat langere termijn redt dat juist Palestijnse levens, want in het licht van die onbuigzaamheid zal Hamas een nieuwe, minder cynische strategie moeten kiezen. Zoals Shiran al aangaf heeft deze terreurorganisatie nu behoorlijk wat uit te leggen aan de eigen achterban.

Israël wil deze oorlog helemaal niet, die is liever bezig met het ontzilten van zeewater (voorkomt een nieuwe reeks van oorlogen in het MO) en hoogwaardige technologie.

@Ron
Dat zijn inmiddels geen vuurpijltjes meer, maar volwaardige raketten met een bereik van honderden kilometers. Dat Israel die af kan vangen maakt die aanvallen niet minder ernstig. Apart wel hoe die Hamas aggressie consequent gedownplayed wordt, terwijl die aan het eind van de dag wel de agressor is. Dat ze Israël militair helemaal niet aankunnen hadden ze eerder moeten bedenken.

op 16 08 2014 at 15:05 schreef edo:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4391453,00.html gewoon ten opiniestukje.
En zo kijkt Alon Pinkas er tegen aan:“This is a playoff situation in which you need both teams to lose, but at least you don’t want one to win — we’ll settle for a tie,” said Alon Pinkas, a former Israeli consul general in New York. “Let them both bleed, hemorrhage to death: that’s the strategic thinking here. As long as this lingers, there’s no real threat from Syria.”
Ja hoor, wat draagt Israel toch bij aan de vrede in het Midden-Oosten.
Voor de rest heb ik voorlopig hier alles wel over gezegd wat ik wil zeggen.

op 16 08 2014 at 15:10 schreef edo:

De quote van een ‘former Israeli consul general’ Alon Pinkas, komt overigens uit een stuk verschenen in de New York Times:

http://www.nytimes.com/2013/09/06/world/middleeast/israel-backs-limited-strike-against-syria.html?pagewanted=all&_r=0

op 16 08 2014 at 16:14 schreef Shiran:

Jeetje wat een ontzettend domme reactie Edo. Ik kan er niets anders van maken. In je eerste link laat je zien wat voor een enorme chaos het is binnen de Arabische wereld, en kan je lezen dat Israel vooral probeert geen olie op het vuur te gooien en daarmee riskeert dat het de arabische ruziezoekers verenigt en zelf het lijdend voorwerp wordt. Lijkt me een heel intelligente en zeer zeker te rechtvaardigen strategie. En ja, dat is ook ‘bijdragen aan de vrede in het midden-oosten’.

En dan gooi je er even los een quote bij die betrekking heeft op de burgeroorlog in Syria. Wat overigens ook weer een prima quote is met een zeer goed te verdedigen argument. Het is nooit een geheim geweest dat er een status quo bestond tussen Israel en het Syria van Assad (Israel en Syria zijn formeel nog in oorlog, dat weet je toch wel?), en nu Syria in een burgeroorlog is beland wordt het met argusogen bekeken door Jerusalem. Niet onlogisch lijkt me, en ook niet onlogisch dat een dergelijke uitspraak binnen de huidige context wordt gedaan.

Echt dat kan veel beter Edo, want nu zit je gewoon kinderlijke pr-frutsels te produceren.

op 16 08 2014 at 16:33 schreef Ron:

Het is niet alleen Hamas duidelijk dat Israel zijn reet afveegt met het internationaal recht, de Geneefse conventie en mensenrechten Gürkelkopf, de hele wereld weet dat. En het begint te vervelen.

op 16 08 2014 at 16:57 schreef Pickelhaube:

Right. Want Israël moet juist wensen dat het van twee kanten aangevallen wordt, dat we vanuit Syrië die ISIS psychopaten er ook nog bijkrijgen. Anders dragen we niet bij aan de vrede in het Midden Oosten. De redenaties worden steeds absurder.

op 17 08 2014 at 03:20 schreef edo:

@Pickelhaube, he? wat voor bizarre dingen leg je me nu in de mond? Of je valt Assad aan, of niet. Je kan hem ook laten zitten. Maar dit: ’this is a playoff situation in which you need both teams to lose, but at least you don’t want one to WIN — we’ll settle for a tie,” said Alon Pinkas, a former Israeli consul general in NEW YORK. “Let them both bleed, hemorrhage to death: that’s the strategic thinking here. As long as this lingers, there’s no real threat from Syria.”
Dit is dus zo veel mogelijk investeren in zoveel mogelijk slachtoffers. Het leger moet leiden, en de rebbellen.. Ja het is een hele goede redenering ja, als je geen hol geeft om de bevolking van Syrie Shyran.
Echt Shyran, dat jij mij ongeschoold noemt, en met een aantal ongestaafde beledingkjes komt, is erg treurig. Het is nog treuriger hoe iemand dermate immorele opvattingen er op na kan houden. Kijk als we al verschillen in de opvatting dat het elk mens evenveel recht heeft op een menswaardig bestaan, en ik maak uit alles op dat zowel Picelhaube als jij dat niet vinden, dan houdt het een beetje op.
Jullie moraal is de mijne niet. En daar ben ik ontzettend blij om.

op 17 08 2014 at 03:34 schreef edo:

En nu hou ik er mee op. Ik ga niet meer in op jullie lofuitingen voor dit beleid. Ik vind het gruwelijk, jullie vinden het ontzettend gerechtvaardigd, en nobel. We komen niet dichter bij elkaar.

op 17 08 2014 at 04:08 schreef edo:

Als ik deze discussie terugkijk weet ik eigenlijk helemaal niet meer waarom ik uberhaupt ben begonnen tegen jullie twee in te gaan. Ik vind jullie redeneringen gewoon echt doodeng.

op 17 08 2014 at 05:56 schreef edo:

Ik weet overigens niet in hoeverre de redenering van Pinkas uiteindelijk gemeengoed was, maar het zegt wel wat dat hij die functie had en openlijk op zoveel mogeliljk bloedvergieten hoopte, terwijl Pickelhaube het als zo’n ontzettend vredelievend land ziet. Over absurde redeneringen gesproken Pickelhaube:
‘Israël wil deze oorlog helemaal niet, die is liever bezig met het ontzilten van zeewater (voorkomt een nieuwe reeks van oorlogen in het MO) en hoogwaardige technologie.’
Ik zou er om kunnen lachen, als het niet zo ontzettend verknipte onzin was.

op 17 08 2014 at 07:17 schreef edo:

http://972mag.com/10000-protest-in-tel-aviv-for-a-just-peace-end-to-occupation/95569/ er is nog een beetje hoop gelukkig :)

op 17 08 2014 at 10:03 schreef Pickelhaube:

@Edo
Het is inmiddels volkomen evident dat je wat vrijblijvend uit je nek zwamt, ongehinderd door enige kennis van zaken over het Midden Oosten, begrip van Realpolitik, strategisch inzicht of zelfs maar de meest basale analytische vaardigheden. Dat gebrek aan feitenkennis compenseer je dan weer met goedkope tearjerker demagogie. Dus het is inderdaad het beste als je er even het zwijgen toedoet en je eerst even verdiept in de situatie. Moet niet hoor, maar je zet jezelf anders zo voor schut. Ik hoop echt op een pro Palestina activist die de Palestijnse zaak wat meer recht doet, want dit is echt té makkelijk scoren.

Assad is een gestoorde dictator en de ISIS gekkies zijn zo mogelijk nog veel erger. Wat mij betreft slopen ze elkaar. Liever dat ze fijn met elkaar bezig zijn dan dat ze Israel aanvallen. En nee, ik geef ook weinig om Syrië. Moet dat? Ik doe niet aan dat vrijblijvende armchair activisme en ben vooral bezorgd om mijn eigen Mishpoche in Israel.

Verschil tussen Shiran en mij enerzijds en jou anderzijds is, dat wij middenin die situatie leefden en ons leven riskeerden. Jij googelt selectief en houdt er wat vrijblijvende armchair meninkjes op na. Goedkoop pseudohumanisme.

op 17 08 2014 at 11:53 schreef laarmans:

Vandaag heeft Al-Jazeera een interview gehad met Khaled Meshaal, de secretaris-generaal van Hamas. De belangrijkste punten uit dit interview in het kort.
– de oorlog is ons opgedrongen.
– Hamas wil na 8 jaar opsluiting serieuze onderhandelingen.
– Hamas gaat akkoord met een twee staten oplossing.
– Erkenning van Israel? Dat is pas aan de orde als Israel akkoord gaat met een Palestijnse staat.
– De PLO heeft Israel erkend. Abbas heeft Israel erkend. Heeft dit de vrede dichterbij gebracht?

Begin juli heeft Netanyahu een persconferentie gegeven, wereldkundig gemaakt door the Times of Israel dat Israel nooit en te nimmer een Palestijnse staat zal toestaan en dat Israel controle houdt over de bezette gebieden.

Hamas en de PLO hebben intenties, Israel niet. Hoe nu verder? Ik weet het wel: de grasmaaimethode. Wijken en stadsdelen in Gaza bombarderen en de bewoners verjagen naar andere wijken, net zo lang tot ze nergens meer heen kunnen met als eindstation de zee of repatriëring. Hetzelfde zie ik, cynisch als ik ben, ook gebeuren met de Westbank.
Het volledige interview van 25 minuten staat op de website van Abupessoptimist.

op 17 08 2014 at 12:41 schreef edo:

Assad en de ISIS zijn natuurlijk niet de enige slachtoffers, dat kan een kind van 3 nog zien.
‘@Pickelhaube
Verschil tussen Shiran en mij enerzijds en jou anderzijds is, dat wij middenin die situatie leefden en ons leven riskeerden.’
en daarvoor
‘Dat gebrek aan feitenkennis compenseer je dan weer met goedkope tearjerker demagogie.’
Ach zo! Pickelhaube, je bent verknipt.

op 17 08 2014 at 13:01 schreef edo:

@Pickelhaube ik ben overigens blij dat je inmiddels gewoon je kaarten laat zien, en je gewoon je verknipte opvattingen vrijwel onverbloemd op loopt te schrijven.

op 17 08 2014 at 13:14 schreef Pickelhaube:

Dank Laarmans, daar kan ik mijn tanden inzetten.

– nogal gratuit dat Hamas een oorlog “opgedrongen” zou zijn. Israël trok zich terug uit Gaza en de aanval werd direct geopend. Door de hele geschiedenis heen stelde elke agressor dat. Holle retoriek.
– serieuze onderhandelingen? Hilarisch. Ze veegden gisteren nog een omvangrijk voorstel van tafel, dat alleen maar nadelig uitpakte voor Israël en wensen zelfs een nieuwe “war of atrition”, die onvermijdelijk tot nog veel meer dode Gazanen leidt. Maakt ze niets uit, qua doel dat de middelen heiligt (letterlijk)
– Eens met tweestatenoplossing, maar dan ook uit handvest halen dat Israël de zee ingedreven moet worden. Tot dat moment is dat een loze opmerking.
– Leugenachtige doublespeak. Eerst net doen of je voor een tweestatenoplossing bent maar dan Israël niet herkennen? Het is of/of.
– inderdaad bracht de erkenning van Abbas vrede dichterbij, maar Hamas gooide roet in het eten.

op 17 08 2014 at 13:20 schreef Peter:

Zeg, jullie gaan hier zeker eeuwig mee door als ik niet ingrijp? Want ik word er een beetje zat van, eerlijk gezegd.

op 17 08 2014 at 13:57 schreef Pickelhaube:

Ik houd er ook mee op, Peter. Zocht eigenlijk een soort van oplossingsgerichte discussie, maar dat gesprek heeft ook geen zin met iemand die zelfs Assad en ISIS als slachtoffers ziet.

op 17 08 2014 at 17:04 schreef Ron:

“Wij gaan lekker door tot we klaar zijn. En we zijn nog lang niet klaar.”

Dat is het soort eind-oplossingen waarin Gürkelkopf/Shiran graag denkt en discussieert. En maar blijven volhouden dat de agressor het slachtoffer is. Göbbels had nog wat van hem kunnen leren.

Maar, de rest van de wereld kijkt toe en ziet steeds helderder hoe de vork in de steel zit. Met iedere bom die Israel op Palestijnse burgers gooit delegitimeert het zichzelf meer.

Feitelijk heeft Israel deze oorlog verloren: Hamas zit er nog. De eenheidsregering tussen Hamas en Fatah staat er nog steeds aan te komen. Steeds meer mensen roepen succesvol op tot een boycot en steeds meer mensen doen daar actief aan mee. Steeds meer jonge opgeleide Israeliers verlaten Israel omdat ze het er spuug en spuug zat zijn.

Israel is hard op weg een paria-staat te worden en dat is voor een land dat afhankelijk is van giften en toerisme niet bepaald een rooskleurig vooruitzicht.

op 17 08 2014 at 17:54 schreef edo:

@pickelhaube Ik zeg letterlijk dat dat natuurlijk niet de enige slachtoffers zijn. Als je een burgeroorlog in stand houdt en zorgt dat beide slechte partijen blijven vechten dan is de bevolking daar natuurlijk slachtoffer van. Ik begrijp niet hoe je durft me dat in de mond te leggen. Ik verbaas me over zoveel smerigheid.

op 18 08 2014 at 06:36 schreef Pickelhaube:

Als je denkt dat de burgeroorlog in Syrië de schuld is van Israël moet je dat maar met je therapeut gaan bespreken, halve zool. Niet met mij. Ik ben nu echt klaar met je stompzinnige gereutel.

op 18 08 2014 at 07:57 schreef Pickelhaube:

Blijven hopen, Ron. In de tussentijd is en blijft Israël de 16e economie wereldwijd en loopt vooral binnen op hoogwaardige technologie, telecommunicatie, computer hard- en software, vanzelfsprekend de wapenhandel, landbouwproducten en diamanten. Het kan het prima stellen zonder toerisme en oorlogen worden niet in de pers, maar op het slagveld gewonnen.

Educate yourself: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Israel

Inderdaad claimen de Palestijnen een oorlog “gewonnen” te hebben als ze een goede pers hebben en ze hun slachtofferschap breed uit konden meten, maar Israël kan zich wel wat negatieve beeldvorming veroorloven en is ver voorbij het punt dat het zich daar nog wat van aantrekt. De Palestijnen zijn verder dan ooit verwijderd van hun doelen, dus hoe ze “gewonnen” hebben vraag ik me af. Oorlogen zijn nou eenmaal geen wedstrijdjes in zieligheid.

Bovendien blijven de gristengekkies toch wel naar het beloofde land komen.

op 18 08 2014 at 09:09 schreef Ron:

“oorlogen worden niet in de pers, maar op het slagveld gewonnen”

Ha ha ha, als dat zo zou zijn Gürkelkopf dan zouden jij en de rest van de hasbara-brigade niet zo druk doen! De klok tikt.

op 18 08 2014 at 11:08 schreef cRR Kampen:

“Zeg, jullie gaan hier zeker eeuwig mee door als ik niet ingrijp?” – tja, Peter, de lobby weet nooit van ophouden en debatten tussen lobbyisten en paranoïden enerzijds en redelijke mensen anderzijds kunnen slechts door de laatste gestaakt worden. Juist waar de lobbyisten van de kindermoordenaars op rekenen.

op 18 08 2014 at 11:26 schreef Pickelhaube:

Dat beeld leeft inderdaad bij Hamas, dat met manipulatie van de beeldvorming een oorlog gewonnen zou kunnen worden. Dat is ook precies de reden dat er zo onsmakelijk met kinderlijkjes gezeuld wordt, zoals ik eerder stelde. Ik wil je wel meegeven dat die aanpak precies even effectief is als Israel het zich aantrekt. Niet zoveel meer, eerlijk gezegd. Er zal geen precisiebombardement minder om uitgevoerd worden. En nee, dat heeft verder toch geen enkele impact op de economische vooruitzichten, zoals je hoopvol stelde.

Overigens heerlijk tegenstrijdig dat je op basis van zulke spelletjes denkt een oorlog te kunnen winnen en in nota bene dezelfde zin de ander van dat gedrag beschuldigt. Ik zou je ertoe willen uitnodigen op de bal in plaats van de man te spelen, want ik ben niet “hasbara”. Schrijf gewoon op persoonlijke titel en ben prima in staat mijn eigen “talking points” te verzinnen. Wie het eerste ruikt, heeft zijn poepertje gebruikt, zullen we maar zeggen.

op 18 08 2014 at 12:45 schreef cRR Kampen:

“Er zal geen precisiebombardement minder om uitgevoerd worden.”

‘Precisiebombardement’, het woordje dat laat zien dat de militaire theocratie inderdaad met opzet, en heel precies, al die kinderen in Gaza op de korrel neemt.

op 18 08 2014 at 14:50 schreef edo:

@Ron Ik vrees dat Pickelhaube gelijk heeft wanneer hij of zij zegt dat Israel gewoon door kan blijven gaan aangezien die giften van Amerika niet binnen afzienbare tijd lijken te stoppen. De publieke opinie in de wereld interesseert een hoop mensen daar ook geen zier, waaronder Pickelhaube zo laat hij weten. De Palestijnen zijn inderdaad erg ver van hun doelen, en gerechtvaardigdheid.
Dat is heel erg triest, en daarmee is vrede ook ver uit het zicht.

op 18 08 2014 at 18:04 schreef Ron:

@edo

Ik denk dat je je vergist. Als de publieke opinie er niet toe zou dan voor Israel dan zouden ze niet zo’n enorme moeite doen om het narratief te bepalen.

Studenten krijgen speciale trainingen en een studietoelage als ze bepaald een aantal pro-Israelische berichten per week plaatsen op Twitter, Facebook en andere internetfora. Mensen worden betaald om op internet te trollen en Israel te verdedigen.

Er is zelfs een special handboek geschreven over wat wel en wat vooral niet te zeggen in verdediging van Israels oorlogsmisdaden. Bekijk het hasbara-handboek eens en vergelijk het met de retoriek van Gürkelkopf et al.

Jaar na jaar worden er meer financiële middelen en trainingen beschikbaar gemaakt voor de zogenaamde hasbara-brigade. Ze hebben zelfs ‘echte’ rangen en standen, net echte soldaatjes! Dat soort investeringen doe je niet als de publieke opinie er niet toe doet.

op 18 08 2014 at 20:52 schreef Pickelhaube:

Is “giften” newspeak voor “vrijhandelsverdrag”, bedoeld voor mensen die de gedachte niet verdragen dat Israel zeer veel innoveert en een technologische marktleider is? Dat bijvoorbeeld zowel Apple als Microsoft een fors deel van hun R&D in Israël hebben zitten? Hoe zit dat dan met het vrijhandelsverdrag van Israël met de EU, Canada en Latijns Amerikaanse landen, of de export naar China? Zijn dat ook slechts kadootjes, of zou Israel wellicht iets te bieden hebben?

Als de Palestijnen zich ook eens ontwikkelen en wat beter gebruik maken van de Bir Zeit universiteit die Israël voor ze financierde in plaats van de hele tijd maar zelfmoord te plegen zodat ze het medelijden opwekken van mensen die verder toch geen invloed hebben, of EU geld gebruiken voor de ontwikkeling van hun economie in plaats van gekke tunneltjes bouwen die wij dan weer dichtgooien, zouden ze dat ook allemaal kunnen hebben.

Maar ja.

op 18 08 2014 at 21:04 schreef Sasha Berkman:

No Justice No Peace.

op 19 08 2014 at 10:17 schreef edo:

@Ron Ik bedoel met giften trouwens, geld dat wordt overgemaakt vanuit de Amerikaanse regerering om Israel te bewapenen. Ik denk dat jij het op zich wel begreep, maar ik dacht ik leg het nog even uit.
Ja publieke opinie is in bepaalde opzichten wel belangrijk voor ze, maar niet belangrijk genoeg om niet door te gaan met hun agressie lijkt het.

op 19 08 2014 at 10:42 schreef edo:

http://www.independent.co.uk/voices/comment/israelgaza-conflict-the-secret-report-that-helps-israelis-to-hide-facts-9630765.html interessant artikel!

op 19 08 2014 at 10:43 schreef cRR Kampen:

O goy, schaamt Pickelhaube zich nou ook al voor het feit dat de militaire theocratie zo krankzinnig veel kado krijgt, vooral wapentuig twv drie miljard PER JAAR?

op 19 08 2014 at 12:34 schreef Pickelhaube:

Drie miljard maar? Volgens mij wel meer om eerlijk te zijn. Overigens ontving Afghanistan tussen 2002 en 2011 dik 65 miljard en Irak 60 miljard, Israel is derde in dat rijtje met nog steeds een whopping dertig miljard. Ook Egypte pikt trouwens mee uit de ruif. Waarbij wel aangemerkt moet worden dat Israel, in tegenstelling tot die andere landen, Amerika ook voorziet van nogal wat militaire technologie. Relatief bekeken (per hoofd van de bevolking) geeft Israel zelfs meer aan de VS dan andersom.

op 19 08 2014 at 12:37 schreef Pickelhaube:

Maar de discussie hierboven ging toch echt over de economie van Israel in het algemeen en niet de militaire leveranties. Die economie draait bepaald niet op giften.

op 19 08 2014 at 13:44 schreef laarmans:

Pickel

Ik heb grote bewondering voor Israel op het gebied van medicijnen (innovaties en octrooien), waterbeheer/ zuivering en vooral ict.Ze zijn dus goed bij de pinken. Waarom lukt het ze dan niet om een pragmatische oplossing te vinden voor het conflict? Om strategische redenen? Kijk eens naar de zuidgrens: woestijn.Of naar de westgrens:zee.
De oostgrens is een bergmassief,slecht te berijden voor tanks.De noordgrens, de Golan, is tricky, maar die kan onder VN toezicht komen, samen met een gedemilitariseerde zone.
Is het dan toch de diepere emotie? De Westbank door Israel het thuisland genaamd Judea en Samaria ?
Zo lang er door Israëli’s wordt teruggegrepen op het oeroude verleden en niet naar vandaag en morgen, zal het conflict nooit worden opgelost.Een in en in trieste constatering voor mensen met roots die minstens zo lang teruggaan als die van de joden.

op 19 08 2014 at 14:51 schreef Peter:

De discussie gaat al heel lang niet meer over de dingen die Hassnae in haar stuk aan de kaak stelt, maar goed, jullie gaan je goddelijke gang maar.

Eén ding: die verdachtmakingen over Hasbara, waar Jeroen voor zou werken, slaan nergens op en hij is ook niet anti-islam of islamofoob.

Hij heeft bepaalde standpunten over de Palestijnse kwestie. Daar kun je op ingaan, al heb ik niemand hier nog iets nieuws zien inbrengen, en zal toch ook niemand van jullie de illusie koesteren de ander van gedachten te doen veranderen, laat staan de Palestijnse kwestie op te lossen.

Dit is waarom ik me altijd zover mogelijk buiten elke discussie over Israël heb gehouden.

op 19 08 2014 at 14:54 schreef cRR Kampen:

“waterbeheer”, noemde laarmans, maar niet noemde hij hoe zoal, zoals het schuin naar grondwater onder Palestijns gebied boren. Jatten, dus.

Nou, nog maar even een tip. Gas. Zowel Gaza als de Golan.

Waarom stellen we ons trouwens allemaal ineens zo aan over die Yezidi’s op de berg? Die geraakten daar door een offensief van IS op de Koerden. Daarbij werd zelfs oliestad Kirkuk bedreigd. Koerden zijn van oudsher vriendjes van Israel, Israel krijgt olie van ze, go figure.

op 19 08 2014 at 15:31 schreef edo:

@ Peter alsof het uitmaakt of het nieuw is, nee ik heb niet de illusie dat we het hier oplossen maar moet ik dan oorlogszuchtige propaganda onbeantwoord laten omdat ik daar geen nieuwe argumenten tegen heb. En die verdachtmakingen zijn dom. En dan is hij geen islamofoob nou en. Ik vind iemand die de moord op 1800 burgers en 366 kinderen goed praat geen haar beter. Kan hij wel fijn tegen islamofobie zijn.

op 19 08 2014 at 20:40 schreef Pickelhaube:

Nou cRR Kampen, volgens mij loopt dat wel los met die gasvelden voor de kust van Gaza. Je hebt het over een minuscuul veldje ter waarde van drie miljard dollar. Krijgen we op jaarbasis al cadeau van de VS en valt trouwens in het niet bij de opbrengsten van het Leviathan gasveld. In de Golan zou olie kúnnen liggen, maar volgens mij werd die tot dusverre nog niet gevonden.

Je redenatie over de Koerden is al helemaal vreemd. Daar mag je genocide op plegen omdat die vriendjes met de Israëli’s zijn ofzo? Met zulke opmerkingen is het ook niet meer nodig om door je geveinsde medemenselijkheid te prikken, want dat doe je zelf veel beter dan ik. For the record: Volgens mij hebben Israel en Koerdistan normale betrekkingen met elkaar, hoewel het gerucht de ronde doet dat de Mossad meehielp met de arrestatie van Öcalan. Dat was dan weer niet zo aardig voor de Koerden.

Ben je in de sprookjesfase beland, nu de zieligheidskaart niet het gewenste effect had? What’s next?

op 19 08 2014 at 21:18 schreef Sasha Berkman:

cRR Kampen, ga nu alsjeblieft niet zeggen dat “de koerden” “vrienden van Israel” zijn. OK?

op 20 08 2014 at 08:34 schreef cRR Kampen:

Sasha, het is een feit. Ik kan er ook niks aan doen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurdistan%E2%80%93Israel_relations
http://www.newrepublic.com/article/118549/israel-and-kurdistans-alleged-oil-deal-putting-us-notice

Waarom zou ik dit nogal relevante gegeven niet noemen?

op 20 08 2014 at 08:36 schreef cRR Kampen:

“Daar mag je genocide op plegen omdat die vriendjes met de Israëli’s zijn ofzo?” – je mag nooit genocide plegen. In geen enkel geval. Daarom doe ik zo moeilijk over het gedrag van de militaire theocratie en dat zou jij ook moeten doen.

op 20 08 2014 at 13:24 schreef Pickelhaube:

Je minimaliseerde toch echt de massamoord op Yezidis met een geschifte verdachtmaking.

op 20 08 2014 at 14:38 schreef cRR Kampen:

op 20 08 2014 at 13:24 schreef Pickelhaube: een volkomen off topic beschuldiging aan mijn adres die bovendien gelogen is: ik heb namelijk geen enkele uitspraak over een ‘massamoord op Yezidis’ gedaan.

Je noemt de verdachtmaking alleen maar ‘geschift’ omdat hij je niet bevalt. Anders had je gewoon een vraag gesteld van hoe kom ik erbij, bijvoorbeeld (ofschoon ik al wat argumentatie gaf).

Denk dat er afgelopen weken overigens al heel wat meer Palestijnen zijn omgekomen dan, bijvoorbeeld, Yezidi’s. Maar het is een feit dat die groep op die berg er bijzonder slecht voor stond, daar niet van.

op 20 08 2014 at 16:06 schreef Pickelhaube:

Je vroeg je af waarom we ons zo “aanstellen over een stel Yezidis op een berg”. Dan minimaliseer je toch echt heel expliciet genocide en schijnbaar is dat prima, want de Koerden hebben de verkeerde vrienden ofzo. Vind jij dan. To add insult to injury ga je dan ook nog eens wat volstrekt debiele theorietjes uit de endeldarm van het internet napraten en als “feit” presenteren. Theorietjes die van waansites als “beforeitsnews” afkomstig zijn over gas- en oliebelangen, die werkelijk nergens over gaan. Kortom te dom om op te poepen, maar doodleuk mensen moreel de maat nemen die wel weten waar ze het over hebben.

Sites als Sargasso gingen helemaal naar de klote van zulke figuren.

op 20 08 2014 at 17:56 schreef Ron:

Intussen hebben de Israeliers hun high-tech massamoord op de Palestijnen hervat. De meest recente bombardementen op de Gazaanse Ghetto leverden tenminste 24 Palestijnse doden op waaronder enkele baby’s. “Een nogal mager resultaat, we moeten weer even ons ritme vinden”, aldus een woordvoerder van het IDF.

op 21 08 2014 at 07:12 schreef Pickelhaube:

We zijn dan ook een paar honderd Hamas raketten verder. Er stond een goed stuk in de Volkskrant, met daarin een mooie passage:

http://m.volkskrant.nl/vk/m/nl/3184/opinie/article/detail/3721855/2014/08/20/Als-Israel-net-zo-zou-handelen-als-Europa-zou-het-niet-meer-bestaan.dhtml

Europa is het Nieuwe Testament; het Midden-Oosten is het Oude Testament. Israël beseft dat als geen ander. Als Israël zou handelen zoals Europa, zou het niet meer bestaan. De EU loopt enorme veiligheidsrisico’s maar durft die amper te benoemen. Nu reizen duizenden jonge moslims uit Europa naar de ‘Islamitische Staat’; zij vertrekken als uitkeringsgerechtigden en komen terug als koppensnellers. Europa exporteert zo geen stabiliteit, maar importeert instabiliteit.

op 21 08 2014 at 09:25 schreef cRR Kampen:

“Dan minimaliseer je toch echt heel expliciet genocide” – wie, ik?

Denk dat er afgelopen weken overigens al heel wat meer Palestijnen zijn omgekomen dan, bijvoorbeeld, Yezidi’s. Of je dit zinnetje ook geregistreerd hebt?

“To add insult to injury ga je dan ook nog eens wat volstrekt debiele theorietjes uit de endeldarm van het internet napraten en als “feit” presenteren.” – en jij hebt dus helemaal NIETS om dit feit te ontkennen, nietwaar? Heus, ik kan dat door al je endeldarmretoriekjes wel zien hoor :)

op 21 08 2014 at 10:03 schreef Pickelhaube:

1) Je vergelijkt appels met peren als je de Koerdische situatie met Gaza vergelijkt

2) ik weerlegde je bizarre conspiracy nonsens hierboven over zogenaamde gasbelangen al meer dan voldoende. Dat je dat niet doorhebt is verder mijn probleem niet. Maar beforeitsnews is dus jouw informatiebron? Go figure.

3) ad nauseam. Intussen ben ik best in mijn nopjes met de IDF resultaten van vannacht, want de eerste én tweede man van de militaire tak van Hamas vervoegden zich inmiddels bij hun 72 maagden. Volgens mij gaat het sneller dan ik gedacht had duidelijk worden dat je oorlogen op het slagveld en niet in de beeldvorming wint. Die beeldvorming is secundair, icing on the cake.

op 21 08 2014 at 10:26 schreef Shiran:

Denk dat er afgelopen weken overigens al heel wat meer Palestijnen zijn omgekomen dan, bijvoorbeeld, Yezidi’s. piept cRR Kampen maar weer eens ongeïnformeerd.

Helaas, er zijn de afgelopen weken vele malen meer Yezidi omgekomen dan gazans. Vaak op de meest gruwelijke manier afgeslacht: onthoofd, gevierendeeld, levend begraven, en meer van dat soort barbarij. Daarnaast zijn er inmiddels meer dan 3000 vrouwen en meisjes ontvoerd die op een markt in Mosul als seksslaaf voor een paar dollar worden verkocht.

De yehidi zijn dus best wel een stukje zieliger dan de gazans als we jouw denkwijze zouden volgen. Zeker wanneer je van het totale aantal omgekomen gazans nog de hamas-fighters aftrekt.

op 21 08 2014 at 10:51 schreef cRR Kampen:

“We zijn dan ook een paar honderd Hamas raketten verder.”, zelfs de leugenaars van de IDF telden er vijftig tussen 48 en 24 uur geleden en afgelopen etmaal: één (1).

Curieus, dat mengsel van besmuikt liegen en trots uitdragen van de génocidaire-adepten.

Vannacht alweer precisiebombardementen op 4 babies.

op 21 08 2014 at 11:09 schreef laarmans:

Netanyahu zei woensdag op een persconferentie dat de campagne nog lang gaat duren.In dezelfde persconferentie vergeleek hij Hamas met Isis. Het zijn wrede beesten met één doel: het aanvallen en doden van burgers. O, ironie.Van de iets meer dan 2000 Gazaanse doden is 80% burger, terwijl er tijdens de hele Gaza campagne slechts 3 Israelische burgers zijn gedood door Hamas raketten die voor het overgrote deel vliegende kachelpijpen zijn die vallen onder de categorie afzwaaiers.
Een hightec oorlogsmachine tegen slechte raketten,kalasnikovs en ouderwetse anti-tank wapens.
Wie is nu de agressor in dit conflict?

op 21 08 2014 at 12:19 schreef Pickelhaube:

Met beforeitsnews hebben we het over een website die net doet of de onthoofding van Foley fake is. Of die dus gestoorde verhaaltjes/ disinfo de wereld injaagt dat het in Gaza allemaal om gasbelangen zou gaan. Hierboven ging Laarmans al door de bocht met een onnavolgbaar gestoorde theorette over de balkanisering van het Midden Oosten en hoe Israel daar zogenaamd achter zou zitten, we zagen hoe ISIS en de troepen van Assad als slachtoffers van Israel omschreven werden; het is gewoon pathetisch.

Met zulke psychiatrische patiënten heb je toch echt geen “Hasbara” nodig. Door hun aanwezigheid in een discussie brengen ze de Palestijnse zaak al meer dan voldoende in diskrediet. Persoonlijk vind ik dat mensen met zulke wanen tegen zichzelf in bescherming genomen zouden moeten worden. Staat los van discussies over de vrijheid van meningsuiting, want alleen toerekeningsvatbare mensen kunnen er natuurlijk een mening op nahouden.

op 21 08 2014 at 22:23 schreef Sasha Berkman:

“Europa is het Nieuwe Testament; het Midden-Oosten is het Oude Testament. Israël beseft dat als geen ander. Als Israël zou handelen zoals Europa, zou het niet meer bestaan. De EU loopt enorme veiligheidsrisico’s maar durft die amper te benoemen. Nu reizen duizenden jonge moslims uit Europa naar de ‘Islamitische Staat’; zij vertrekken als uitkeringsgerechtigden en komen terug als koppensnellers. Europa exporteert zo geen stabiliteit, maar importeert instabiliteit.”

Er zijn ook jongeren hier ten lande die vrijwillig dienen in het leger van de zionistiche babykillers.

op 22 08 2014 at 06:22 schreef Pickelhaube:

@cRR Kampen
Dan ben je slecht geïnformeerd, want gisterenochtend stond de meter op 231 raketten en mortieren. Shiran kan je de laatste update geven.

@Laarmans
Kwam al eerder aan de orde, het zijn zeker geen kachelpijpen meer. Die komen niet in de buurt van Tel Aviv terecht.

@Sasha
Zoals ikzelf inderdaad. Maar dat kan gewoon en wordt niet eens als vreemde krijgsdienst gezien, omdat Nederland en Israel een speciale relatie hebben. Maar goed, in de IDF worden er geen koppen gesneld .

@Shiran
Je hebt hier met nogal stompzinnig volk te maken dat drijft op leugens, conspiracy theorieën en stalking . Bedroevend dat ze zich op de site van Peter nestelden. Ze vervormen feiten en liegen, bijvoorbeeld over de hoeveelheid doden of raketten, om jou vervolgens doodleuk voor leugenaar uit te maken .

op 22 08 2014 at 06:42 schreef Pickelhaube:

Overigens werd Hamas in de laatste paar dagen een zware slag toegebracht, waar ze niet van gaan herstellen. Hun hele top werd weggevaagd en nu zijn ze stuurloos. Het lijkt mij het beste als de overgebleven Hamas terroristen nu Gaza uitgeslagen worden en een enkeltje naar een Egyptische gevangenis krijgen. En dat het bestuur overgedragen wordt aan Abbas. Is overigens ook het meest voor de hand liggende scenario.

op 22 08 2014 at 08:04 schreef laarmans:

Pickelhaube

Ik heb het stille vermoeden dat je helemaal geen voormalig IDF veteraan bent maar een spindoctor van Likoed Nederland, want waar heb ik het gehad over balkanisering ? O, je bedoelt etnische zuivering. Het zal niet de eerste keer zijn, in 1948 heeft Israel hetzelfde spelletje gespeeld met 700.000 Arabieren en de vernietiging van 3 a 400 dorpen.( bron: Ilan Pappé en Benny Morris).Mocht je in de spiegel kijken, ik weet niet wie een psychiatrisch patient en ontoekeningsvatbaar is, maar ik vind een psychiatrisch patient iemand die als een juichaapje de moordaanvallen van het IDF bejubelt.

op 22 08 2014 at 10:21 schreef cRR Kampen:

“Hun hele top werd weggevaagd en nu zijn ze stuurloos.”

Alleen drie leiders van de militie hoor. De leiding zit natuurlijk niet eens in Gaza.
Dit soort verliezen speelt nooit een rol in dit soort conflicten. Tegelijk leert de bully dat nooit. In de 10,000 Day War (Vietnam) was de bodycount heilig en toch betekende die helemaal niets.

“Ik heb het stille vermoeden dat je helemaal geen voormalig IDF veteraan bent maar een spindoctor van Likoed Nederland” zei laarmans met wie ik dit vermoeden deel. De typerende talking points en het volledig gebrek aan benul van wat bijvoorbeeld Hamas is – tenzij je het ding leest wat steeds tussen de regels staat namelijk de wens om Gaza te annexeren en de bevolking te deporteren of te vernietigen.

op 22 08 2014 at 10:25 schreef Pickelhaube:

Ben je die gestoorde lariekoek over het zg. Oded Yinonplan nu alweer vergeten, Laarmans? Dan ben je we heel kort van memorie. De “vermoedens” van iemand die zulke wanen propageert voegen toch echt niets toe.

“For the record”, ik heb werkelijk niets met LikoedNL en reageerde geregeld zeer kritisch op hem. Met zulke loze verdachtmakingen onderlijn je mijn stellingname alleen maar.

op 22 08 2014 at 11:01 schreef Pickelhaube:

Maakt allemaal niets uit hoe vaak ik aangeef voorstander te zijn van een tweestatenoplossing en duurzame vrede. Dat ik voorstander ben van het opgeven van de Westbank (Gaza gaven we al op). Maar die raketaanvallen moeten stoppen en zolang daarmee doorgegaan wordt is de “full force” van de IDF gerechtvaardigd. Daar sta ik volledig achter. Maakt me natuurlijk geen voorstander van Likoed.

Niemand die het er trouwens over heeft dat Hamas gisteren nog de mortieren richtte op een kleuterschool in Ashkelon. Eentje waar geen wapens opgeslagen liggen, puur met de bedoeling om Israëlische kinderen te vermoorden. Een israeli raakte zwaargewond tijdens die aanval.

Patiënten zijn jullie, die een terroristische organisatie steunen door leugens en waanverhaaltjes de wereld in te sturen vanuit een misplaatst en onnavolgbaar simplistisch “rechtvaardigheidsgevoel”. Zonder enige kennis van zaken.

Overigens getuigt het van nogal wat zelfoverschatting dat er wat voor “spin” dan ook nodig zou zijn voor jullie rare verhaaltjes. Zo’n impact hebben jullie echt niet, de meerderheid van NL staat vierkant achter Israël.

op 22 08 2014 at 11:22 schreef cRR Kampen:

Eén van de vuigste anti-islamisten van het land, Afshin Ellian: http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/8/Eindelijk-groeit-het-besef-geweld-en-islam-liggen-vlak-bij-elkaar-1581950W/?masterpageid=158566 .

Kijk eens wat hij hier doet: “Sinds 9/11 hebben kritische denkers als Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali en ikzelf geprobeerd de intrinsieke relatie tussen geweld en islam bloot te leggen. Daarvoor heeft Fortuyn de allerhoogste prijs betaald.”

Het is niet eens onwaar wat hier staat, want je kan inderdaad zeggen dat van der Graaf niet zat te wachten op Shoa 2.0. Maar dit retorische middeltje wil toch vooral de suggestie wekken dat Fortuyn door een moslim is vermoord!

op 22 08 2014 at 12:30 schreef laarmans:

Pickelhaube

Op http://www.stopdebezetting.nl staat een brief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over het dienstdoen in vreemde krijgsmacht.Deze brief haalt je uit de droom dat dienstdoen in het IDF niet onder vreemde krijgsdienst valt omdat Nederland en Israel een speciale relatie hebben. Het laatste is driewerf lullaria, Israel heeft geen uitzonderingspositie.

op 22 08 2014 at 13:11 schreef Sasha Berkman:

Maar goed, in de IDF worden er geen koppen gesneld .” Land stelen en babies vermoorden aan de andere kant zijn ze een ster in. Er zit geen moreel verschil tussen ISIS en het IDF.

op 22 08 2014 at 14:51 schreef Egbert:

Pickelhaube 18:20: “[ik vind] dat het terecht is dat Nederlandse Marokkanen op hun antisemitisme gewezen worden”. – Alleen Marokkanen dus.

“Uitroeiing van de Palestijnen is niet het doel. […] Overigens zijn er meer dan genoeg Arabieren die Israëlisch staatsburger zijn.” – Racist, geweldsverheerlijker.

07:57: “Israël de 16e economie wereldwijd en loopt vooral binnen op […] vanzelfsprekend de wapenhandel, landbouwproducten en diamanten”. ‘diamanten, vanzelfsprekend’? antisemiet.

op 22 08 2014 at 15:16 schreef Shiran:

Eigenlijk is het best hilarisch hoe de Pallywood-liefhebbers hier hun ‘gelijk’ vooral verpakken in simpel blindstaren: “baby-moordenaars’, ‘militaire theocratie’, blablabla.

En dan de feiten vervolgens niet op een rijtje hebben. Ik zal ze maar niet allemaal opnoemen, maar de laatste van cRR Kampen – uitblinker in uit zijn nek praten – is wel het vermelden waard: Alleen drie leiders van de militie hoor.

Daarmee zeg je volmondig dat je helemaal niets van de situatie begrijpt. Wat geen verrassing is overigens. En dan vervolgen met een statement alsof @Pickelhaube niet zou weten wie of wat hamas is? LoL.

Je weet helemaal niets van hamas @cRR Kampen, en dat kan je wel leuk proberen te trollen via de anti-IDF route, maar dat maakt je niet minder dom.

Maar goed, wat heb jij vóór deze crisis gedaan voor de gazans? Heb je een weeskind uit het gebied geadopteerd? Heb je überhaupt uitgezocht of dat kan en hoe? Heb je het lot van de gazans onder de aandacht gebracht en bij wie? We, Israeli, did fyi.

Het zijn overigens maar retorische vragen hoor, je hoeft ze dus niet te beantwoorden. je hebt gewoon geen idee, en stottert je vooringenomen quasi intellectuele hersenpoep.

op 22 08 2014 at 15:18 schreef Sasha Berkman:

israel pakt seculiere palestijnen aan:

http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/08/israel-verbant-leider-pflp-en-sloopt.html

op 22 08 2014 at 15:24 schreef Shiran:

Maar goed, in de IDF worden er geen koppen gesneld .” Land stelen en babies vermoorden aan de andere kant zijn ze een ster in. Er zit geen moreel verschil tussen ISIS en het IDF.

Echt, @Sasha Berkman, dat je jezelf zo dom wilt portreteren is bijna schokkend. Wat doe je hier? Denk je werkelijk dat dit soort dom geklets een verschil maakt? Iets toevoegt? Bijdraagt aan de discussie? Grappig of stoer is?

Echt je bent nu al dagen bezig om walgelijke one-liners te droppen die helemaal niets duidelijker maken, ondersteunen, of zelfs maar prikkelend kunnen werken.

Ga weg, domme heks.

op 22 08 2014 at 15:29 schreef Pickelhaube:

Dat je reality check niet helemaal op orde is was al langer duidelijk, maar als je in de IDF dient wordt daar toch echt geen enkel probleem van gemaakt, Laarmans. Google eens op “mahal” en je kan zien hoe. Zelf deed ik een Ulpan rondje in 1990 (verkorte periode) en informeerde toch heus bij de ambassade of ik dat kon doen voor ik tekende. Het antwoord was ja. En dat is het nog steeds. Ze zullen wel een formeel antwoordje hebben geschreven om van het gezeik van niet-sporende Palestina activisten af te zijn ofzo.

Dus wapper met je betekenisloze papiertje wat je wilt, het gebeurt toch echt.

Overigens houd ik ermee op. Jullie verhaaltjes zijn toch alleen maar dom en lachwekkend, heb verder geen zin in al die leugens, sprookjes, persoonlijke aanvallen en nepverontwaardiging. Jullie hebben verder toch geen impact en het begint meelijwekkend te worden. En zoals ik al schreef, we gaan toch wel door. Niemand die verder een boodschap heeft aan dat gereutel van een paar patiënten die zich vanuit hun leun/ rolstoel wat vrijblijvende oordelen aanmatigen.

op 22 08 2014 at 15:41 schreef Pickelhaube:

Ps. Ik las je briefje en er blijkt wederom dat je een leugenaar en een duimzuiger bent, Laarmans. Ik vroeg me al af waarom je er niet direct naar linkte, want er staat toch echt:

Het dienst nemen door een niet-Israëliër in de Israëlische krijgsmacht betreft het dienst nemen in een vreemde krijgsmacht. Het is niet verboden als Nederlander om in vreemde krijgsdienst te treden, met uitzondering van die gevallen waarin sprake is van vooruitzicht op een oorlog waarin Nederland betrokken zou kunnen raken. Het Nederlanderschap gaat verloren voor een Nederlander indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.

Of denk je dat Nederland en Israel in oorlog met elkaar zijn? Leugenaar.

op 22 08 2014 at 15:43 schreef Pickelhaube:

Het mag dus wel.

op 22 08 2014 at 17:41 schreef Pickelhaube:

@Egbert
Niet alleen de Marokkanen nee. Sterker nog, hier op FN blogde ik nog over specifiek Nederlands antisemitisme. Google even “eigen jodenhaat eerst”, if you please. Dat schreef ik. Je hebt geen flauw benul van mijn rol en positie in dit debat. Ik maak een verschil. Jij niet. Jij zwamt maar wat voor de vuist weg.

op 22 08 2014 at 18:00 schreef Pickelhaube:

En nou lekker opzouten naar een blog dat beter bij jullie past, jonges. Klokkenluideronline, de onvolprezen Martin Vrijland, Olympiczion, ze zitten te springen om jullie schriftelijke / financiële bijdragen en kwijnen helemaal weg. Het moet natuurlijk niet en het is in de allerlaatste plaats aan mij om te bepalen, maar iedereen zou er gelukkiger van worden. Jullie ook. Echt.

op 22 08 2014 at 18:28 schreef laarmans:

Pickelhaube

De brief van BUZA is toch heel duidelijk: ” Het dienstnemen door een niet-Israelier in de Israelische krijgsmacht betreft het in dienst nemen in een vreemde krijgsmacht.BUZA heeft het niet over een bevriende krijgsmacht, maar over een vreemde krijgsmacht en heeft het helemaal niet over een speciale relatie Nederland-Israel, wat jij er in je droom van maakt.

Beter lezen, baby en niet als een dolleman een ander voor leugenaar uitmaken.Het valt me trouwens op dat jij en je kompaan de laatste tijd vaker op de man dan op de bal spelen. Wie geen tegenargumenten meer heeft, gaat schelden en anderen verdachtmaken,een wel heel zwakke show.

op 22 08 2014 at 20:01 schreef Sasha Berkman:

Nee helaas is Nederland niet in Oorlog met Israel, dit terwijl sadam Hussein een lieverdje was vergeleken met de al decenia lang durende moordpraktijken van het IDF.

Dit was ook al weer 4 jaar geleden: http://news.sky.com/story/678761/israeli-army-t-shirts-mock-gaza-killings

op 23 08 2014 at 10:47 schreef Ron:

Peter,

Er lijkt een misverstand te bestaan over wat hasbara precies zou zijn. Je woordkeuze “over Hasbara, waar Jeroen voor zou werken” suggereert dat je denkt dat het een organisatie is waarvan je lid bent of waarbij je aangesloten bent, een instituut waarvoor je werkt. Dat is onjuist, hasbara is een activiteit. Het is het verspreiden van Israelische propaganda.

Het is van oudsher zoveel als het uitleggen van standpunten maar door het zionistisch kabaal gekaapt om het Israelisch narratief te verkopen. Het is zoals gezegd propaganda. Op TV, radio, in kranten en tijdschriften en op internet, een zogenoemde all-channel approach. Het wordt gebruikt om oorlogsmisdaden van Israel weg te poetsen. Het wordt gebruikt om genocide te verheerlijken en op te roepen tot massamoord, alles steeds onder de noemer van zelfverdediging tegen ‘inferieure’ tegenstanders. In casu Palestina inferieur vanuit militair opzicht en inferieur vanuit zionistisch wereldbeeld dat joden uitverkoren zijn en derhalve boven de naties staan. “Een miljoen Arabieren zijn nog geen nagel van een jood waard” leert ons über-zionist en hasbarist Rabbijn Perin. Vergelijk die uitspraak eens met het gemak waarmee de hasbara-trollen op dit forum duizenden Palestijnse slachtoffer onder het tapijt proberen te schuiven.

Er zijn inderdaad enorm veel mensen die zich in georganiseerd verband bezighouden met het verspreiden van hasbara. Verenigingen, opleidingsinstituten, de Israelische overheid noem maar op. Ik heb er hierboven in een vorige reactie een aantal genoemd. Mensen die zich bij dergelijke instanties aangesloten hebben krijgen vaak riante vergoedingen voor hun inspanningen. Het is werk voor hen, voor studenten vaak een bijbaantje maar voor velen een voltijds baan. Daarnaast zijn er ook hele horden individuen die uit verknipte ideologische overtuiging aanhaken, niet gelieerd aan enige organisatie dragen zij vrijwillig hun steentje bij aan de zionistische strijd. Zonder financieel gewin als primaire of secundaire motivator dragen zij het zionistisch narratief uit. Picklehaube behoort tot die laatste categorie. Vergelijk voor de aardigheid eens de inhoud van het hasbara-handboek met de retoriek van deze Picklehaube/Jeroen/Jabir in al zijn verschijningsvormen.

op 23 08 2014 at 10:50 schreef Ron:

Sommige websites hebben last van hardnekkige hasbara-trollen. Onlangs werd er op CommonDreans één ontmaskerd. Die man was al jaren actief onder een groot aantal verschillende identiteiten. Hij plaatste antisemitische commentaren onder de ene naam om er vervolgens onder een andere naam tegenin te gaan. Lees vooral dit relaas waar door CommonDreams haarfijn de modus operandi van de hasbara-troll uit één wordt gezet: Hasbara-Trolling exposed.

Die verknipte ziel reageerde dus onder allerlei verschillende namen. Steeds om de zionistische agenda te promoten en de zionistische misdaden te verbloemen en vergoelijken. Hij creëerde zo zijn eigen tegenstanders en zijn eigen medestanders. Hij werkte niet voor een organisatie of instituut maar deed alles op eigen houtje, waarbij hij wel steeds nauwgezet de argumenten en ’talking points’ uit het hasbara-handboek gebruikte.

Hetzelfde fenomeen lijk ik hier op FN te bespeuren. Niet één op één vergelijkbaar uiteraard maar er zijn wel degelijk duidelijke overeenkomsten in de inhoud en werkwijze te vinden.

op 23 08 2014 at 14:01 schreef Pickelhaube:

Ongelofelijk wat een stuitende domheid. Er is hier maar één iemand die niet kan lezen of net doet of hij niet kán lezen omdat stompzinnigheid altijd beter is dan betrapt worden op een leugen en dat ben jij:

Het dienst nemen door een niet-Israëliër in de Israëlische krijgsmacht betreft het dienst nemen in een vreemde krijgsmacht. Het is niet verboden als Nederlander om in vreemde krijgsdienst te treden met uitzondering van die gevallen waarin sprake is van vooruitzicht op een oorlog waarin Nederland betrokken zou kunnen raken.

Dus vreemde krijgsdienst mag. Is er vooruitzicht op een oorlog die Israel met Nederland of zijn partners gaat voeren? Neen. Sterker nog, in het verleden vonden diverse vormen van samenwerking tussen Israel en Nederland plaats. Denk bijvoorbeeld aan de levering van Patriot raketten. Daarnaast hebben Nederland en Israel vooral dezelfde partners, bijvoorbeeld de Verenigde Ststen. Mag een Nederlander kortom dienst nemen in de IDF? Geen probleem. Dat is wat daar staat.

Zou een Nederlands staatsburger volgens die definitie ook lid mogen worden van ISIS, of de Oekraïense rebellen? Neen. Dan kan het paspoort zelfs ontnomen worden.

op 23 08 2014 at 14:10 schreef Pickelhaube:

Eigenlijk zegt Ron dat ik een “hasbara trol” ben omdat iedereen met die hem onwelgevallige mening zo heet. Te bizar voor woorden. Als je pro Israel bent is dat schijnbaar automatisch verdacht. Hasbara is toch heus een lobbyclub die in gecoördineerd verband de sociale media bewerkt. Ik hoor niet bij die club en geef alleen maar mijn mening. Dat is toch echt iets anders.

op 23 08 2014 at 15:05 schreef Pickelhaube:

Handboeken zijn bedoeld voor mensen die deel uitmaken van die hasbara organisatie en als ik het zo belees houd ik me helemaal niet aan de regels van dat handboek. Zo veins ik geen empathie als ik die niet heb, manipuleer op geen enkele manier in tegenstelling tot andere reaguurders hier en geef gewoon “in your face” mijn mening. Misschien moet ik eens op cursus ;-)

op 24 08 2014 at 15:30 schreef edo:

@pickelhaube
Je manipuleert wel
‘Ik houd er ook mee op, Peter. Zocht eigenlijk een soort van oplossingsgerichte discussie, maar dat gesprek heeft ook geen zin met iemand die zelfs Assad en ISIS als slachtoffers ziet.’ Ik zei dus dat er geinvesteerd werd in een burgeroorlog met zoveel mogelijk slachtoffers, zelfs het artikel waar ik naar verwijs noemt het een humanitaire ramp.
Feiten noemen is huil retoriek, en de zieligheidskaart. Dat Gaza van water wordt afgesloten vindt je erg, anderzijds zeg je ‘Dat Gaza geen parkeerplaats is vind ik persoonlijk een wonder van medemenselijkheid en zelfbeheersing. Maar genoeg is genoeg.’
Hier nog trouwens een documentaire over dit conflict, vast volgens jou vol huilrethoriek etc.,
https://www.youtube.com/watch?v=cAN5GjJKAac

op 24 08 2014 at 17:23 schreef laarmans:

Pickelhaube

Omdat Nederland en Israel een speciale relatie hebben, heeft niets te maken met het in dienst treden van het IDF. Nederland heeft geen speciale relatie met China,elke Nederlander kan dus in dienst treden in de Chinese army.Nederland is niet in oorlog of in conflict met IS of de Oekraïense rebellen, dus een Nederlander kan in dienst van deze strijdmachten treden zonder bang te zijn voor het verlies van zijn paspoort.

Volgens mij is de enige Nederlander die ooit in een oorlog zijn paspoort en Nederlanderschap is kwijtgeraakt Poncke Princen. Hij was het niet eens met Nederland in de politionele acties in Indonesie en liep over naar de vijand.

op 24 08 2014 at 18:30 schreef Ron:

Heren, alstublieft, don’t feed the troll. Tegen de tijd dat u de ene leugen hebt blootgelegd heeft hij al tien nieuwe verspreid.

op 24 08 2014 at 19:11 schreef Pickelhaube:

Dat is geen manipulatie @Edo, dat zijn meningen van me. Daarnaast benoemde je helemaal geen feiten, of was er anderszins wel iets mis mee, wat ik dan ook aangaf. Inderdaad trok je geregeld de zieligheidskaart en kwam telkens met de hoeveelheden doden aanzetten, zelfs als dat geen verband met de discussie hield. Had ik het over oorzaak en gevolg (Palestijnen schieten met raketten en Israel slaat terug), kwam jij met de hoeveelheid doden aanzetten. Dat is natuurlijk een demagogisch truukje. Tijdens de Gaza demo in Amsterdam lieten ze kleuters rondlopen met foto’s van kinderlijken. Eigenlijk doe jij ook zoiets. Geen normaal gesprek mee mogelijk.

@Laarmans
Maar in dienst gaan bij de IDF is gewoon toegestaan. Bij Hamas of IS weer niet. En daar ging het even om.

op 24 08 2014 at 19:56 schreef edo:

@Pickelhaube. Dat is wel manipulatie. Doen alsof ik doe alsof Assad en Isis zielige slachtoffertjes zijn, terwijl ik dat heel duidelijk niet beweer, is manipulatie.
En het aantal slachtoffers is heel relevant als men het over zelfverdediging heeft. Los van het feit dat zelfverdediging een heel raar woord is om te gebruiken. Als jels je land van buiten een gebied volledig controleert, het luchtruim, het water, en wat er binnenkomt, is het ook relevant dat onder die zogenaamde zelfverdediging in de laatste aanvallen inmiddels meer dan 500 kinderen zijn gedood, en meer dan 2000 burgerslachtoffers.
En Pickelhaube, de zieligheidskaart is op zichzelf al heel misplaatst in een discussie die gaat over onrecht. Als de Palestijnen daar niet in een ontzettend verschrikkelijke situatie zaten, wat ze zitten, dan zou ik er ook niet over praten. Nogal wiedes.

op 24 08 2014 at 20:36 schreef Pickelhaube:

Dat beweerde je heel duidelijk wel, Edo.

op 17 08 2014 at 12:41 schreef edo:

Assad en de ISIS zijn natuurlijk niet de enige slachtoffers, dat kan een kind van 3 nog zien.

Toch wel erg, om iemand tijdens het liegen van manipulatie te beschuldigen. Vind ik moreel toch niet helemaal verantwoord.

Ga je nou al net als Laarmans zitten draaien en kronkelen? Gadver zeg. Je morele oordelen zullen allemaal wel. Maar een discussie over causaliteit is iets anders dan hysterisch krijsen over de hoeveelheid doden om ieder gesprek dood te laten slaan.

op 24 08 2014 at 21:06 schreef edo:

@Pickelhaube ongelofelijk ben jij. Je insinueert dat ik ze wegzet als onschuldige slachtoffers. Dat doe ik niet. Jij pakt een zin, en dan doe je vervolgens alsof ik medelijden met ze heb, terwijl ongelofelijk duidelijk is Picelhaube, dat ik dat niet bedoel. Zo kan een psychopaat die 100en moorden heeft gepleegd, ook slachtoffer zijn van een wraak actie. Daar mee zeg ik niet dat ik sympathie heb voor de psychopaat. Het is een goor spelletje wat je speelt met m’n woorden, en je weet het.
En ik krijs niet hysterisch. Ik heb het over Israel die allerlei gebieden bezet, waar de VN heeft besloten dat ze het niet mag doen. Ik heb het over de Gaza strook waar ze uit zijn terug getrokken, maar die altijd onder hun controle is blijven vallen. En ik heb het over ontzettend veel slachtoffers.
Als je conflicten bespreekt is het heel absurd om de slachtoffers daarbij onbesproken te laten.
Je bent een manipuleerder, je verdraait woorden en je speelt vervolgens de vermoorde onschuld. Gadverdamme.

op 24 08 2014 at 22:23 schreef Pickelhaube:

Maar IS en Assad zijn op een bepaalde manier toch slachtoffer van Israël zoals je daar zelf schreef, ook al zijn ze ook wel weer daders als je het voor de verandering eens op een andere manier dan altijd maar de meest voor de hand liggende wilt bekijken. Zoiets bedoelde je toch te schrijven Edo, kijkend naar de context van wat je schreef? Echt gast. Wat rook jij?

op 25 08 2014 at 01:20 schreef Sasha Berkman:

Had ik het over oorzaak en gevolg (Palestijnen schieten met raketten en Israel slaat terug),

leugen.

op 25 08 2014 at 06:09 schreef Pickelhaube:

Wat begreep ik dan verkeerd aan je typering van IS en Assad als “slachtoffers” zoals je daar letterlijk schreef, Edo? Op welke manier zie je ze dan als slachtoffers van Israel? Zetten de stoute Israelis’s ze tegen elkaar op, heb je wellicht een theorie als Yasmina Haifie in het achterhoofd, of neig je toch meer naar het “gedachtengoed” van Laarmans, met zijn Oded Yinonplan?

op 25 08 2014 at 11:12 schreef Ron:

Heren, stop er toch mee! Er is, zoals inmiddels wel duidelijk is, geen eer mee te behalen. U windt zich er (terecht) alleen maar meer en meer over op. De trol krijgt er het platform door dat hij zoekt om zijn zieke ideologie te promoten. De trol geniet van uw frustratie, hij doet het erom. Stop toch met die vreselijke onmens te geven waarnaar hij verlangt, negeer hem en zijn gecorrumpeerde moraal.

op 25 08 2014 at 11:36 schreef edo:

@ Pickelhaube Door te focussen op het woord slachtoffer, en niet op wat ik zeg, doe je alsof ik Assad en de ISIS zielig vindt. Dat is gewoon een gore stroman.
Ik zeg, wat letterlijk in het artikel staat, dat Amerika en Israel in een burgeroorlog hebben geinvesteerd waar Asad niet van de macht wordt gegooid, maar waarbij de rebellen wel macht krijgen. Zo veel mogelijk slachtoffers met de intentie dat Syrie geen bedreiging zorgt. Ik vat dat artikel gewoon samen: For Jerusalem, the status quo, horrific as it may be from a humanitarian perspective, seems preferable to either a victory by Mr. Assad’s government and his Iranian backers or a strengthening of rebel groups, increasingly dominated by Sunni jihadis.
“This is a playoff situation in which you need both teams to lose, but at least you don’t want one to WIN — we’ll settle for a tie,” said Alon Pinkas, a former Israeli consul general in New York. “Let them both bleed, hemorrhage to death: that’s the strategic thinking here. As long as this lingers, there’s no real threat from Syria.
Er staat, we willen niet dat Assad gaat, we willen dat dat land zo lang mogelijk in puin ligt, vanwege een hypothetisch gevaar voor Israel.

op 25 08 2014 at 12:50 schreef Pickelhaube:

In elke context is het woord “slachtoffer” voor IS en Assad volkomen misplaatst, Edo. En inderdaad impliceert dat woord een bepaalde zieligheid. Het zou al zoveel helpen als je toegeeft dat je woordkeuze wat ongelukkig was. Maar de achterliggende suggestie, dat Israel daar wat dan ook mee te maken heeft is nog veel gestoorder natuurlijk.

Israel heeft gewoon niets met de ellende in Syrië en Irak te maken en die betrokkenheid bleek ook totaal niet uit je citaatje van een gepensioneerde Israëlische diplomaat, waaruit vooral naar voren kwam dat Israël “lachende” derde is. Je snapt je eigen citaten nog niet eens.

Overigens had Israel vooral belang bij het in het zadel houden van Assad, dus het lijkt me sterk dat die ISIS op wat voor manier dan ook hielpen. Vanuit elk perspectief zwamde je dus dom uit je nek en dan word je boos als je daarop gewezen wordt en begin je maar vlug over babylijkjes. Stuitend.

op 25 08 2014 at 13:39 schreef edo:

@Pickelhaube: ‘Echt gast, wat rook jij?’
-marlboro light.

op 25 08 2014 at 16:40 schreef edo:

@Pickelhaube
Ja dat gezwam van mij over babylijkjes is stuitend (ware het niet dat ik ergens ook maar iets over babylijkjes heb gezegd), niet die lijken van die kinderen en die burgers, das niet stuitend. (Koekoe).

En die suggestie, er staat in het artikel, Israel Backs Limited Strike Against Syria, zodat beide partijen elkaar zo lang mogelijk bezig houden. Dan fungeren ze inderdaad als lachende derde. Natuurlijk is Israel niet verantwoordelijk voor wat er daar gebeurd, ik reageerde alleen op je opmerking dat Israel bezig is met oorlogen te voorkomen. Dat zijn ze niet, ze vinden dat ze er gebaat bij zijn dat alle Arabieren onder hun zelf oorlog maken.
Inderdaad, als lachende derde.

En als iemand over Gaza, opmerkt dat er bij de laatste aanvallen meer dan 500 kinderen gedood zijn in is dat niet stuitend. Netanyahou die het over zelfverdediging, heeft is stuitend. Allerlei bezette in weerwil van VN resoluties stand laten houden, een gebied van buitenaf controleren, waardoor er mensonwaardige levensomstandigheden worden gecreëerd, en als er raketten geschoten worden (waarbij helaas 3 slachtoffers vallen), een dichtbevolkt gebied bombarderen. Dat is stuitend.

op 25 08 2014 at 16:55 schreef Pickelhaube:

Natuurlijk is Israel niet verantwoordelijk voor wat er daar gebeurd (sic)

Blijf ik me toch afvragen wat je met het woord “slachtoffer” bedoelde. Ik rekende je daar volkomen terecht op af. Wat je stuitend aan Israel vindt zal me verder jeuken. Ben verder wel klaar met je, er komt verder toch niets zinnigs uit.

op 25 08 2014 at 17:57 schreef edo:

@ Pickelhaube wat ik bedoel met slachtoffer is gewoon mensen die gewond raken of sterven door geweld. Daar zit geen waarde oordeel in. Het is ook geen tautologie om het te hebben over onschuldige slachtoffers.
Voor de rest ben ik blij dat je klaar met me bent, ik ook met jou, en ik vind net als jij van mij dat er wat dit betreft niks zinnigs uit je komt.

op 26 08 2014 at 06:18 schreef Pickelhaube:

Had je nog meer voorbeeldjes van waar ik “manipulatief” zou zijn geweest in de discussie? Want deze doorstond de toets der kritiek toch niet helemaal, ondanks je rare gedraai. Je gebruikte dat woord en ik rekende je daar volkomen terecht op af.

op 26 08 2014 at 08:09 schreef Pickelhaube:

Je wekte de valse en leugenachtige suggestie dat IS en Assad slachtoffers van Israel zouden zijn. Nu maak je daar ineens geweld in het algemeen van, maar dat is niet wat je schreef Edo en dat blijkt ook niet uit de context. De verhaaltjes van jou, Ron, Sasja en Laarmans staan bol van zulke leugens, stompzinnigheden en manipulatieve spelletjes. Uiteindelijk schaad je je eigen zaak met zulk soort gedrag.

Geldt trouwens evengoed voor bijvoorbeeld Abu Pessoptimist, als die de betrokkenheid van Hamas in de ontvoering van die drie Israelische jongeren ontkent, terwijl Hamas die gewoon toegaf.

http://sargasso.nl/israel-komt-met-flinterdun-bewijs-dat-hamas-achter-de-onvoering-van-de-drie-tieners-zat

Stuitend. En de Palestijnse zaak help je er niet mee.

op 26 08 2014 at 08:49 schreef Pickelhaube:

Oh en Laarmans, Israel en Nederland werken best veel samen op het vlak van defensie. Voldoende om te stellen dat er sprake is van even “speciale relatie”, zoals ik schreef:

Op dit moment werkt Nederland met Israël op een aantal gebieden samen. Zo maakt het Korps Commandotroepen dit jaar opnieuw gedurende enkele weken gebruik van Israëlische trainingsfaciliteiten. Dit gebeurde eerder in 2012. Ook is er uitwisseling van kennis:

• over technische aspecten van op afstand bestuurbare vliegtuigen;
• over maatregelen tegen geïmproviseerde explosieven (lED’s) en
• over cyber.

http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/19/hennis-bezoekt-israel

Drones, IED’s, commando’s, cyber, zeg maar alle aspecten van moderne oorlogsvoering.

op 26 08 2014 at 09:07 schreef laarmans:

Israel heeft in 3 dagen tijd 2 woontorens van 13 verdiepingen gebombardeerd met 2 doden 77 gewonden en honderden gezinnen dakloos. Nu kan ik het aan de ene kant van het IDF wel begrijpen, want alle flatgebouwen in Gaza stad hebben platte daken.Het moet dus vrij makkelijk zijn om er raketten vanaf te lanceren. Aan de andere kant moet het IDF toch weten dat het onmogelijk is om zo’n raket op je rug naar 13 hoog te sjouwen ?. Op diezelfde zondag werd ook een compleet winkelcentrum in Rafah platgegooid. Daar zullen tussen het winkelend publiek ook wel raketten zijn opgeslagen.

Is dit de nieuwe tactiek van het IDF, de tactiek van de verschroeide aarde?

op 26 08 2014 at 09:15 schreef Thomas E:

Wat kan een fittie verslavend zijn hè.

op 26 08 2014 at 09:41 schreef Jan:

Vermoeiend ook.

op 26 08 2014 at 10:26 schreef Pickelhaube:

Dat waren geen raketlanceringsinstallaties, maar commandocentra van Hamas, Laarmans. Zijn natuurlijk ook legitieme doelen.

op 26 08 2014 at 12:23 schreef edo:

@Pickelhaube,
Uit de context blijkt dat ik zeg dat er door Amerika en Israel geinvesteerd is in Rebellen
en dat ik zeg dat in een burgeroorlog meer slachtoffers vallen dan alleen Assad (waarmee ik zijn stirjdkrachten bedoel) en de rebellen. Dat staat er. En wat jij er allemaal voor de rest in je bijzondere brein van maakt dat is volkomen aan jou. Als ik zeg dat er onder de slachtoffers van de Duitsers in 2e wereldoorlog meer dan alleen SS officieren waren, DAN ZEG IK GODVERDOMME NIET DAT IK SS OFFICIEREN LIEF VIND. dipshit.
Overigens http://nymag.com/daily/intelligencer/2014/07/hamas-didnt-kidnap-the-israeli-teens-after-all.html

op 26 08 2014 at 12:26 schreef edo:

Onder de Duitse slachtoffers, bedoel ik, voor dat je hier weer een geheel eigen draai aan gaat geven.

op 26 08 2014 at 13:27 schreef Pickelhaube:

Oh kijk, SS officieren zijn ook al slachtoffers. Van de Joden zeker. Daders zijn geen slachtoffers hoor, ook niet als je me voor dipshit uitmaakt.

op 26 08 2014 at 14:42 schreef cRR Kampen:

Ja, Pickelhaube, natuurlijk richt Hamas ‘commandocentra’ in alle hoogste gebouwen van Gaza in. Ineens! Van de ene dag op de andere. Valt ook helemaal niet op natuurlijk.

op 26 08 2014 at 15:58 schreef edo:

@Pickelhaube, ik heb volgens mij heel duidelijk gemaakt wat ik bedoel met het woord slachtoffer, als Hitler door een bom om het leven was gebracht dan was hij een slachtoffer van een bomaanslag, en dan was ik daar heel blij om geweest. Ik doel op definitie 12 en 16. En dat jij niet wenst te lezen wat ik bedoel, is jou probleem.

SLACHTOFFER

1) Aangevallene 2) Dier 3) Dupe 4) Gemeenslachtige zelfstandige naamwoorden 5) Geteisterde 6) Getroffene 7) Gewond 8) Gewonde 9) Gedupeerde 10) Gedeputeerde 11) Gave van het abattoir (crypt.) 12) Iemand die gewond is geraakt 13) Iemand die een ongeluk heeft gehad 14) Iemand die mishandeld is 15) Iemand die vermoord is 16) Iemand die omgekomen is 17
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/SLACHTOFFER/1

op 26 08 2014 at 16:05 schreef edo:

jouw probleem, excuses.

op 26 08 2014 at 17:21 schreef Phillipe:

Er zijn maar weinig mensen op deze site die de Palestijnse zaak zo’n slechte dienst bewijzen als Edo.

op 26 08 2014 at 18:11 schreef Peter:

Ik verklaar deze ‘discussie’ gesloten. Ik laat geen reacties meer toe, dus bespaar je de moeite.

Jeez Louiz.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS