Home » Archief » Tent en seks


[17.07.2014]

Tent en seks

Peter Breedveld

nat17

Seks blijft voor mij het interessantste onderwerp om over te praten en te schrijven. Dat wordt me best vaak kwalijk genomen: “Daar heb je hem weer met z’n seks.” Want zelfs in het vrijzinnige Nederland is seks nog steeds vies. Iets waar je niet over praat.

Maar iedereen heeft seks. Nou ja, Arnold Kuijk niet en Jan Bennink en Simone Laurey ook al jaren niet meer maar de meeste mensen hebben seks. Het is het intiemste dat er is en tegelijkertijd is er niets universelers. Het is goddelijk en poëtisch en tegelijkertijd banaal. Seks versterkt de band tussen twee mensen maar je kunt er ook iemand mee vernietigen. Het is een uiting van hartstochtelijke liefde en een oorlogswapen. We vieren er onze grootsheid mee of worden juist gereduceerd tot de nietigste wezens.

Diepste verlangens

Seks laat zien wie we werkelijk zijn. Dat is misschien ook de reden dat mensen niet graag over hun seksualiteit praten. Je maakt indruk met je dikke auto en je belangrijke positie, maar onthullingen over je diepste verlangens en je grootste onzekerheden maken je kwetsbaar.

Dat maakt Sunny Bergmans Tent en Seks, waarvan vanavond om vijf over negen de eerste aflevering wordt uitgezonden op Nederland 3, zo bijzonder. Tent en Seks is een spin-off van Bergmans documentaire Sletvrees en het was toen al mijn favoriete onderdeel: in verschillende wereldsteden zet Bergman een koepeltentje op, vraagt willekeurige voorbijgangers daar in te gaan liggen om onder de camera, met Bergman als onzichtbare interviewer, te praten over seks.

Seksuele opvoeding

Even simpel als verbluffend, want in de warme, donkere intimiteit van dat koepeltentje zie je mensen, tieners en bejaarden, stellen en singles, ouders en hun kinderen op hun openhartigst. Over hun eerste keer, over erecties, het faken van orgasmes, hun onzekerheden en voorkeuren, ze vertrouwen het allemaal aan de beeldbuiskindertjes toe.

Sinds ik De kut van Sunny Bergman schreef, over haar documentairereeks The Sunny Side of Sex, zijn Bergman en ik dikke maatjes en daarom mocht ik de vier afleveringen al zien. Ik heb de tweede bekeken, over seksuele opvoeding (volgende week donderdag op televisie). Die begint met twee veertienjarige, Nederlandse meisjes, geïntercut (geen idee wat de Nederlandse term is – versnijden, maar dat doe je met coke) met een interview met drie Britse jongens.

Oneerbare voorstellen

De meisjes zijn nog maagd, de jongens, vermoedelijk een paar jaar ouder, zeggen dat ze er al zestien of zo hebben gehad. Het opvallendst vind ik dat er eigenlijk helemaal niets is veranderd sinds toen ik veertien was, behalve dat er nu internet is. De meisjes vertellen over de oneerbare voorstellen die ze van mannen krijgen via sociale media, maar werkelijk, dat was vroeger ook al, gewoon op straat en natuurlijk net zo goed zonder dat ouders ervan wisten. Mannen die mijn bil vastgrepen, een leraar die me probeerde te versieren, een schoenverkoopster die me zowat smoorde met haar borsten. En de meisjes waren netjes en maagd en de jongens stoer en als een meisje het met een jongen had gedaan, roddelde iedereen erover.

In deze nieuwe serie neemt Bergman alle tijd voor de ontboezemingen, we krijgen dus meer van het achterste van de tong van de geïnterviewden te zien. Maar er wordt ook een beetje gesjoemeld met het concept, want op zeker moment zitten we bij iemand in de huiskamer, waar een Duitse grootmoeder, haar dochter en haar kleindochter foto’s en filmpjes van het naaktstrand laten zien en vertellen over het naturisme, in Duitsland FKK genoemd.

Naaktstrand is goed voor je

Interessant als dat is (al heb ik er, als getogen naturist, niets nieuws van opgestoken), er werd geen directe link gelegd met de seksualiteit van deze mensen. Ja, ze leggen uit dat naturisten geen schaamte kennen voor hun lichaam en dat het naaktstrand goed is voor je zelfbeeld, maar hoe dat hun seksleven beïnvloedt, wordt niet duidelijk.

Er zijn aardige verbanden te leggen tussen de verschillende geïnterviewden. Bijvoorbeeld de veertienjarige meisjes die vertellen dat ouders geen idee hebben wat hen allemaal wordt voorgesteld door geile mannen op het Internet, en de jonge ouders die zeggen dat ze “natuurlijk” nog geen seksuele voorlichting aan hun vijfjarige geven.

Tong in oor

En het is grappig. De Britse jongens vragen Bergman om tips, ze houdt ze voor niet meteen in het broekje van een meisje te gaan graaien, eerst haar oor te zoenen. “Eeew, ik ga niet met mijn tong in haar oor”, reageert het drietal in koor.

Tragikomisch ook: een Amerikaan die net uit de gevangenis komt heeft zich eerder die dag uit frustratie afgetrokken in een steegje, omdat hij een prachtige vrouw zag die hij niet kon benaderen omdat hij maar twee cent in zijn zak had. “En je kunt niet naar een vrouw toestappen en zeggen: ‘Hé, neem jij mij mee uit eten?”

Tent en seks vermijdt verder elke hijgerigheid en is geen moment sensationalistisch. Je ziet mensen over dingen praten, meer niet. Het is ideale slow television.

De eerste aflevering vanavond gaat over onzekerheid bij mannen.

 

 

Peter Breedveld, 17.07.2014 @ 07:51

[Home]
 

9 Reacties

op 17 07 2014 at 09:01 schreef Jan Willem:

Graag “doorsneden met” i.p.v. “geïntercut met”. Sheesh.

op 17 07 2014 at 10:29 schreef Arjan030:

Taalnazis must die.
Verder: lijkt me een leuke reeks! Er was laatst ook zo’n leuke reeks over relaties, helpt iemand me even met de titel?

op 17 07 2014 at 11:20 schreef dewanand:

namaste Peter, ea Fnaakters,

Ik zal eens proberen het idioom of concept van jou Seculiere fundamentalisme op papier te zetten komende weken en dit krijg je dan wel te zien.

mbt intimiteit, seks en liefde:

ooit gehoord over het knuffelhormoon? Ontstaat bij aanraking van het lichaam door iemand anders. Zie info online:

Oxytocine is een hormoon en een neurotransmitter. Het is net als vasopressine een cyclisch nonapeptide geproduceerd in de hypothalamus.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Oxytocine

OOk het verlangen om een man in bed te hebben en ermee te vrijen als jongen komt door dit knuffel hormoon en daarom is homoseksuele intimiteit gewoon natuurlijk en heel gezond. Men verketterd alles wat met liefde en intimiteit te maken heeft en dat is die Hollandse reformatie, en hindoestaanse preutsheid. Tot nu toe is alles erg preuts en trutterig en flirten is ook uit den boze.

ja wij zijn terug in de middeleeuwen, tel een dag lang het aantal minirokken en hoofddoekjes eens in de winkelstraten dan heb je een maat en een getal voor de preutsheid van ons tijdperk.

formule:
Verwestering en modernisering =
aantal mini rokken/ aantal hoofddoeken
(per stadscentrum/ dag)

dewa en wieroe

op 17 07 2014 at 20:15 schreef dewanand:

namaste Peter,

Ik hoop dat de iraanse kunstenaar die ik ontmoette vorige maand een mooi portret van jou wil maken, compleet met jou hele FN site, hij en ik gaan het samen componeren als de samenwerking lukt.

ziehier, zo zie je hoe belangrijk goed seksen is, via interraciale seks nemen dus uitheemse rassen de superieure genen over van inheemse soorten, dus zonder condooms uiteraard en direct met vijf inheemse sperma spuiters tegelijk, zoals Draupadi het deed, oudst bekende Hindoehoer uit oude India, Aryawart, genoemd in de Mahabharata. Ja, hierom moet in een hindoestaat dus elk meisje met vijf mannen tegelijkertijd trouwen, volgens het dewanisme dat door Wieroe is ontwikkeld als Hindoe fundamentalistische koelie homokat.

REF seks homo sapiens + Denisova:
7 juli 2014 05:03

Gen tegen hoogteziekte Tibetanen afkomstig van andere menssoort

De genetische kenmerken die het voor Tibetanen mogelijk maken om op grote hoogte te leven, zijn overgenomen van de Denisova-mens.

Dat betekent dat de Tibetaanse moderne mens seks heeft gehad met de Denisova-mens, en zo de variant opgepikt heeft.

http://www.nu.nl/wetenschap/3821208/gen-hoogteziekte-tibetanen-afkomstig-van-andere-menssoort.html

op 17 07 2014 at 22:28 schreef MNb:

“onthullingen over je diepste verlangens en je grootste onzekerheden maken je kwetsbaar”
Precies. Mooi dat ik daar nooit over schrijf en reken maar dat ik ook niet in die tent ga liggen. Daar voel ik me wel bij. Kwestie van onzekerheid, nou en of.

op 18 07 2014 at 15:29 schreef Haes:

@MNb.
Gelukkig voor jou komt Sunny waarschijnlijk niet naar Suriname met haar tent. ;-)

op 22 07 2014 at 06:55 schreef Ginger Lemon:

Ook mijn favoriete onderwerp. Ik merk wel dat mensen er inderdaad nog wat moeite mee hebben. Toen ik vorig jaar wat over mijn seksuele escapades schreef voor FN en ik de link van het artikel naar bekenden stuurde, gaven zij te blijken dat ze er toch wat ‘moeite’ mee hadden. Toch maar anoniem blijven dan…

op 25 07 2014 at 18:28 schreef Richard Gill:

Alweer blijk ik een interesse met je te delen, Peter …

op 07 10 2014 at 11:19 schreef Seks Met Je Knuffel | Sexy Met Cam:

[…] Frontaal Naakt. » Tent en seks – In Sunny Bergmans nieuwe televisieserie Tent en Seks vertellen willekeurige voorbijgangers openhartig over hun seksleven. Dat blijft eindeloos fascineren…. […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS