Home » Archief » Toon


[25.09.2013]

Toon

Peter Breedveld

namio2
Illustratie: Namio Harukawa

Ik vind het knap, om onder een stuk, waarin wordt aangetoond hoe een totale gek volkomen over de schreef gaat met zijn stalkgedrag en nekschot- en verkrachtingsfantasieën, de aandacht te verleggen naar onze (Hassnae’s en mijn) onfatsoenlijkheid, zoals reageerders Okto en Lorenz doen.

Vooral van Lorenz vind ik het nogal onbeschaamd om te preken over ‘achting en fatsoen’, omdat-ie hier in het verleden al onder verschillende pseudomiemen reageerde, daarbij veel zoog en jij-bakte, een IP-ban kreeg, beterschap beloofde, waarna ik de IP-ban ophief, waarop hij vrijwel direct wéér onder verschillende pseudoniemen begon te zuigen (dacht je dat ik dat had gemist, Lorenz?). ‘Achting en fatsoen’. Ja, ja.

Overdrijving en sarcasme

Ja, wij denigreren racisten en types die denken dat het ‘islamkritiek’ is als je Hassnae uitscheldt voor ‘moslimhoer’. En omdat het om columns gaat, maken we ook gebruik van allerlei stijlfiguren als overdrijving en sarcasme (vooral ik doe dat) en heel af en toe – maar niet vaak, want ik heb het in maart, toen massa’s mensen beweerden dat ik zoveel scheld, gecontroleerd door een groot deel van mijn eigen stukken terug te lezen – schelden we voor het komisch effect. Daarbij is het in de meeste gevallen zo dat de scheldstijl van onze slachtoffers – zover je van ‘slachtoffers’ spreken kunt – wordt gepersifleerd.

Bijvoorbeeld in mijn stuk over GeenStijl-redacteur Annabel Nanninga, waarin ik vaststel dat zij volgens haar eigen redeneertrant een hysterisch Kaukasisch varken is. Veel mensen verwijten me dat ik haar uitscheld voor varken, maar die lezen gewoon niet goed. Nanninga scheldt mij uit voor varken (omdat ik zwelg in mijn slachtofferschap) en maakt een punt van de Marokkaanse achtergrond van Hassnae, en ik stel vast, geheel volgens de principes dus van haar eigen redeneertrant, dat zij dan zélf óók een varken is (zij zwelgt immers in háár slachtofferschap) en dat ze een Kaukasisch varken is, to boot. Maar zo gaat dat altijd: Domrechts scheldt je verrot – niemand zegt iets. Wij zeggen iets terug – daar komen de Okto’s en Lorenzen met hun vingertje zwaaien. “Hé, hé! Nergens voor nodig, die toon.”

Stoom uit de oren

Over het algemeen kan dus gesteld worden dat de gebruikelijke jammerklachten over grofheden en gescheld gepapegaai zijn. Een paar mensen beginnen ermee en iedereen blaat het na. In het begin van FN ging het er hier veel en veel harder aan toe en toen kreeg ik nooit, en dan ook echt helemaal nooit, klachten. Die begonnen pas nadat ik hier schoon schip had gemaakt omdat ik het eeuwige gezanik over moslims van een vaste groep stamgasten meer dan zat was.

Het is framing. Wat onze ‘critici’ echt het stoom uit de oren doet komen, is dat we hun onzin iedere keer weerleggen. Dáár gaat het ze om. Wij lezen een rapportje even na, voordat we de berichten erover gaan nawauwelen. Dan ontdekken we vaak dat het allemaal toch wat anders in elkaar steekt. Hassnae zoekt de zogenaamde antisemitische passages in de koran op, om te zien of het waar is wat Hans Jansen en Geert Wilders beweren. Blijkt dus niet zo te zijn. Ik lees een vonnis na om te zien of de rechter een Marokkaan echt een lichtere straf heeft gegeven vanwege zijn moslimachtergrond – niks van waar.

Betere argumenten

Wij hebben de betere argumenten en we schrijven dat – eerlijk is eerlijk – lekker op. Op Twitter is een vrouw actief, Floripasdelaban, wier Twitteraccount al een stuk of vijftien keer is geschorst omdat de Domrechtse horde haar steeds rapporteert wegens spammen. Waarom doen de Domrechtserds dat? Vanwege haar grove gescheld? Omdat ze denigreert? Omdat haar ‘toon’ niet fatsoenlijk is?

Neen. Kijk zelf maar. Ze valt de ‘islamcritici’ lastig met vragen, met feiten, met links naar rapporten. Ze is er al van beschuldigd mensen te stalken, door dezelfde types die hun klep stijf dicht houden als het om Robert van den Engel gaat, of die hem zelfs aanmoedigen.

Maar ja, je kunt natuurlijk niet zeggen dat je ons stalkt en treitert omdat we altijd gelijk hebben. Dan lijk je meteen zo’n slechte verliezer. Dus demoniseer je ons maar. Zodat iedereen vindt dat jij volkomen in je recht staat. Want het is heel oké om iemand te bedreigen met een nekschot of met verkrachting omdat zijn of haar tóón zo onfatsoenlijk is.

Gezeur over de ‘toon’

Gezeur over de ‘toon’ werp ik verre van me. Ayaan Hirsi Ali kreeg dat verwijt ook altijd. Terwijl ze één van de beschaafdst sprekende islamcritici was die ik ooit heb gehoord. Bewijs dat iemand ongelijk heeft en je krijgt het verwijt dat je toon niet deugt. Meestal uit de hoek van GeenStijl, De Jaap en De Dagelijkse Standaard, waar de toon altíjd schril is.

Lezen hoe Robert van den Engel oproept mij dood te schieten en fantaseert over Hassnae’s verkrachting, waarna hij stiekem foto’s van haar maakt en op Internet gooit, en dán klagen over ónze toon. Wauw. Echt wauw. Hoe háál je het in je botte kop.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 25.09.2013 @ 18:58

[Home]
 

11 Reacties

op 25 09 2013 at 20:25 schreef Thomas E:

Ik heb je link ‘schoon schip’ geopend en me verbaasd over FN in 2007. Jezus, wat een ellelange lappen tekst! En wat een geneuzel vaak. En wat had je nog veel vrouwelijke reageerders. En tenslotte: wat was je nog mild in je reacties. Je vroeg vriendelijk of men elkaar niet verrot wilde schelden.

op 25 09 2013 at 20:37 schreef Pyt van der Galiën:

Echt, trek je niks aan van mensen die vinden dat je toon te schril is. Geef ze een omhooggestoken middelvinger. Er is niks mis met je toon. Je bent een fantastische columnist, in mijn ogen één van de beste van Nederland. Ik weet dat ik makkelijk lullen heb, maar laat het aantal sympathiserende reacties onder je vorige column je een hart onder de riem steken.

op 25 09 2013 at 22:04 schreef Mart:

Ik heb het met name Lorenz al meerdere malen voor de voeten geworpen: als je in een geschil over de toon gaat miepen dan kies je partij voor de grootste bek, niet voor het slachoffer.

Het toon-argument, als het al geldig is, is alleen geldig als er twee gelijkwaardige partijen elkaar staan uit te schelden.

Als met de macht van de TMG een permanente smaadcampagne tegen je gevoerd wordt, dan is af en toe terugmeppen zelfverdediging.

op 25 09 2013 at 22:18 schreef MNb:

“Vooral van Lorenz vind ik het nogal onbeschaamd”
Ik niet. Ik vind het typerend voor zelfbenoemde bruggenbouwers naar discriminatie, racisme en islamofobie.

“Het is framing.”
Uiteraard. Daarom zijn types als Lorenz en Okto, met al hun gebruggenbouw, niet meer dan hielenlikkers van racisten en islamofoben. Zij hebben het doel racisme en islamofobie salonfähig te maken en te houden, bv. door te ontkennen dat islamofobie een betekenisvol begrip is.

“Wij hebben de betere argumenten”
Je bent te bescheiden. Wij hebben de feiten. Daarom wijs ik zo graag op het pseudowetenschappelijke karakter van domrechts. En het is ongeveer de enige reden dat ik me zo af en toe nog links noem.

“Dus demoniseer je ons maar.”
Precies zoals IDioten consequent Darwin en Stalin in één adem noemen.

“Hoe háál je het in je botte kop.”
Noem me zwartgallig, want ik kan me er niet meer over verbazen.

op 25 09 2013 at 23:14 schreef Rob:

De toon wordt nog altijd gezet door domrechts. Zij dreigen, zij vullen reactiekolommen met haat, zij spelen vieze spelletjes, zij trollen en wij staan met oh zo beschaafde maar lege handen.
Jij hebt mij verteld dat wat ik wilde doen, uit woede over Engel, te ver ging. ‘We moeten niet worden als zij,’ was de strekking van je woorden.
Laat diegenen die op hoge toon komen klagen over Peter’s toon dat heel goed onthouden. We proberen uit alle macht om beschaafder te zijn dan de bottom feeders die ons aanvallen.

op 26 09 2013 at 08:26 schreef laarmans:

Wat wil je met de toon als de Heilige Geert 1 van de Koekamp woorden gebruikt als knettergek en een klein, miezerig en hypocriet mannetje? Dan staat het PVV clubhuis unaniem op de banken en denkt wat mijn leider kan, kan ik ook en nog beter. Dan schrijft de mislukte romanschrijver en topauteur van de Slegte, Joost Niemoller, dat het optreden van Wilders gisteren een trendbreuk was in het politieke debat.Nee, beste Joost, dit was geen trendbreuk, dit was een scheldkanonnade, het huis van de democratie onwaardig.Hier zagen we geen politicus, maar een ordinaire straatvechter.God helpe ons de brug over als zo’n man minister wordt of nog hoger.Het zou een ramp zijn voor dit land.

op 26 09 2013 at 10:20 schreef Sasha berkman:

Het is een techniek die ook vaak door “vrienden van Israel” gehanteerd wordt. Op heel redelijke toon het onredelijke verlangen op het gebied van fatsoen en gedrag terwijl de akties van de echte criminelen hooguit met de mond veroordeeld worden. Al hun energie steken ze in hun pogingen om de discussie diffuus te houden. Eigenlijk zijn het een soort trollen.

op 26 09 2013 at 11:22 schreef dewanand:

Namaste Peter,

Toch raar om zo te zien: Hassnae is een voorbeeld van een perfect geintegreerde en geassimileerde origineel Marokkaanse vrouw in de authentieke oerHollandse cultuur, en ze kent de Nederlandse taal perfect. Houdt zij van Hollandse boerenkool met (halal) rookworst? Ik zou een soort Hollandse meetschaal moeten ontwikkelen om zo te meten hoe Hollands een migrant is of een gewone ‘roomblanke’ Hollander. Ik denk zelf dat wij meer zijn dan onze genen setjes, dus uiterlijk is bedrieglijk.

Als ik naar andere Hindoe meiden kijk met een blank Hollandse man en hoge posities, of erg hoog opgeleid dan zie ik geen verschil tussen hen en Hassnae, praktisch zelfde integratie traject, idem dito voor mij he, met al mijn blanke gay kontakten uit het verleden.

Sommige volksstammen zitten zelf met teveel psychische problemen dus de oorzaak ligt in hun hoofd, vooral mbt deze Engel, als stalker. Jaloezie is lastig in dit geval, en hij wil gewoon aandacht van Hassnae denk ik, om hoger te worden dan jou, Peter want hij voelt zichzelf zo mislukt als white trash. Psychoanalyse is interessant en dit doe ik vaak met mijzelf en Wieroe helpt mij dan om mijn aapachtig innerijk te doorgronden.

op 26 09 2013 at 14:52 schreef MNb:

Toon maakt geen fuck uit. De gedachte islam werkt al als een wapperende lap op een stier:

http://www.latimes.com/nation/nationnow/la-na-nn-sikh-attack-20130924,0,7073329.story

op 26 09 2013 at 19:35 schreef vander f:

AaaaH!
‘De Toon’,
inderdaad, wat een afschuwelijk kleinzielig gezeur, zeuren over ‘De Toon’, overigens heel wonderlijk om te zien dat de laatste jaren domrechts de veel geuite domlinkse klacht over de ’toon van het debat’ volledig heeft overgenomen, lekker spiegelen.

op 26 09 2013 at 23:10 schreef dewanand:

namaste Laarmans,

Je hebt volledig gelijk man, je laatste zin: die GW als minister? Ik zou je wilen adviseren om te kijken naar die oude machtspolitieke cyclus van polybius een oude griekse denker en schrijver, zie deze link naar het hoofdstuk hierover op mijn site:

http://www.dewanand.com/dynamisch32.htm

feitelijk zitten wij nu dus in deze fase:
de ochlocratie
Letterlijk: het tuig aan de macht zoals professor Ph. Zwaluw het schrijft in zijn oude boek ‘Het grote geheim’.

Hoe verder dus? Hoe dynamisch is onze nl staat nu en samenleving, is het al doodgebloed, is er jong bloed met talent, of gekleurd bloed met hogere IQ? Wat dacht je van een slimme puur Hollandse neger die hier dus de boel komt redden, als onze Afrikaanse held, niet arisch in het Witte Huis, dat nu wel zwart geverfd moet worden in traditioneel afrikaans gitzwart.

of een magic coolie boy die de zooi hier komt opruimen? Ga shoppen in die indiase slums waar er 350 miljoen naar roti resten zoeken elke dag.

dewanand en wieroe

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS