Home » Archief » Trollen voor andermans vaderland


[10.01.2017]

Trollen voor andermans vaderland

Petra Kramer

NRC pakt groots uit met een serie van vier artikelen over vermeende Russische invloed op onze vermeende democratie. Deel één daarvan komt er kort gezegd op neer dat  Rusland in een leugen leeft doordat de staatsmedia aldaar de waarheid stelselmatig verdraaien. De ironie wil dat NRC een door de Amerikaanse luchtmacht gesponsorde denktank opvoert om één en ander te onderbouwen.

De militaire denktank die met het idee kwam dat je een nucleaire oorlog kunt winnen, waarschuwt ons nu dat propaganda levensgevaarlijk is. Rusland zou het enige land zijn dat de media als een wapen gebruikt. Amerika zou zich natuurlijk nooit tot dat niveau verlagen, daarom bestaat er ook niet zoiets als Radio Free Europe of Radio Liberty. O, wacht, toch wel, het zijn beide Amerikaanse propagandazenders die vergelijkbaar zijn met Russia Today (RT) en Sputnik.

Russische hack

Sinds de vermeende Russische hack op de Democratische partij en op het campagne-opperhoofd John Podesta, wiens wachtwoord nota bene ‘p@ssword’ was, is Rusland weer de nummer één boosdoener. Dat GCHQ Belgacom heeft gehackt is men vergeten. Dat Merkel hoogstwaarschijnlijk door de NSA is afgeluisterd ook. De BND heeft hoogstwaarschijnlijk op verzoek van de NSA de Nederlandse regering afgeluisterd, maar ook daar praten we liever niet meer over. Sterker nog, we hebben een premier die claimt dat hij niet interessant genoeg is om te tappen.

Toch bericht dezelfde NRC die eenzijdig stampij maakt over Russische geheime diensten en Russische media dat Snowden heeft aangetoond dat Nederland sinds 1946 afgeluisterd wordt door Amerika. Radiostilte Rutte wil daar niet op reageren omdat opkomen voor onze staatsgeheime belangen afbreuk zou doen aan diezelfde nationale belangen.

Kremlintroll

Artikel twee in de serie van NRC neemt een bizarre afslag. De AIVD windt er geen doekjes om schrijft de krant die zichzelf voorheen de slijpsteen voor de geest noemde waarna werkelijk zo ongeveer iedereen voor Kremlintroll uitgemaakt wordt.

Het begint met de open deur dat de door Rusland gefinancierde zenders RT en Sputnik, dat onderdeel van RT is, propagandazenders zijn maar daarna wordt het van de zotte. Ninefornews, oftewel de doorstart van Niburu, zou Poetin-propaganda zijn. Destillewaarheid eveneens. The Post Online heeft ooit een in Rusland geboren man een opiniestuk laten plaatsen, dus dat is ook een Kremlintroll. Geenstijl voerde campagne tegen het associatieverdrag met Oekraïne en dan weet je genoeg: Kremlintroll! De man die een stukje schreef voor The Post Online was ook een keer te gast bij Nieuwsuur. Nieuwsuur is derhalve ook een Kremlintroll. Voorts benadrukt NRC dat Harry van Bommel hoogstwaarschijnlijk ook een Kremlintroll is terwijl ze Geert Wilders de hand boven het hoofd houden.

Ondanks dat Wilders zich graag laat zien op RT zou hij grotendeels de boot afhouden want MH17 ofzo.

Theoretisch gelul

Amerikaanse inlichtingendiensten beweren het tegenovergestelde. Volgens een oud-CIA-agent is Rusland erop uit om Wilders de verkiezingen te laten winnen zo meldt het AD. Hoewel het vooralsnog allemaal theoretisch gelul is dat de verkiezingen gehackt zullen gaan worden omdat we in Nederland zo verstandig zijn om op papier te stemmen, is het hacken van politieke partijen allerminst theoretisch. Meedogenloos heeft onlangs bericht over de SGP-leaks en nadat de SP oliedomme Kamervragen stelde over Tor, heb ik uit hackerskringen vernomen dat bepaalde websites van de SP zo lek zijn als een mandje.

Terwijl we ons allemaal ontzettend druk maken over mogelijke Russische invloed op verkiezingen in een geglobaliseerde wereld waarin echt alles met elkaar samenhangt en het dus volstrekt logisch is dat elk land de ander beïnvloedt, zijn de Nederlandse media doodstil over een politiek schandaal in Engeland.

Buitenlandse invloeden

Israël heeft één miljoen premiegeld op Jeremy Corbyn gezet. De Israëlische ambassade heeft getracht om pro-Palestijnse politici een pootje te lichten.

Wilders zou de boot af houden voor buitenlandse invloeden aldus de NRC. Een krankzinnige bewering, omdat zijn partij niet kan bestaan zonder de donaties van de Amerikaanse islamofobe industrie. De AIVD heeft nota bene gewaarschuwd dat Gidi Markuszower de integriteit van de Nederlandse staat ondermijnt. Die Gidi Markuszower is thans senator namens de PVV en hij staat op plaats vijf van de PVV-verkiezingslijst.

Dubbele loyaliteit

De media zoals de Volkskrant melden wel dat de dubbelfuncties een probleem worden voor de PVV, maar over de dubbele loyaliteit zwijgen ze.

In Nederland hoeft Israël er geen miljoen tegenaan te gooien omdat ze de PVV hebben. Dat de AIVD niet hard heeft kunnen maken dat de PVV het Trojaans paard van Tel Aviv is, bezorgt me hoofdbrekens. Het ligt er zo dik bovenop.

Nu de AIVD volgens NRC beweert dat Niburu 2.0 een instrument van Poetin is, begrijp ik het beter, de AIVD is gewoon een vooringenomen, incompetente club van Hans Jansen-fans. En het NRC-artikel dat hoog van de toren blaast over Russische inmenging in een 2015 gehouden referendum is gebaseerd op het AIVD-jaarverslag van 2014.

Het is nepnieuws over nepnieuws. De AIVD noemt geen enkele nieuwsorganisatie bij naam, laat staan politici.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 10.01.2017 @ 08:14

[Home]
 

22 Reacties

op 10 01 2017 at 08:47 schreef Paul Hoekveld:

Dank voor deze column.

op 10 01 2017 at 10:32 schreef Lennart:

Zeer slecht artikel dat bol staat van de misleiding. Het NRC artikel beweert helemaal niet de dingen die hier beweert worden.

Peter en Petra, ik snap best dat Frontaal Naakt het financieel moeilijk heeft, maar Russisch geld aannemen voor artikelen is daar echt geen oplossing voor.

op 10 01 2017 at 11:40 schreef Saskia de Boer:

Dit stukje staat boordevol feitelijke onjuistheden. Fouten die zo makkelijk te voorkomen waren dat je je moet afvragen of ze wel per ongeluk gemaakt zijn. In het beste geval is dit alweer een slodderig werkje van Petra’s hand. In het slechtste geval slecht propagandistisch broddelwerk. Wat het geval ook moge zijn, het is Frontaalnaakt onwaardig.

op 10 01 2017 at 11:45 schreef Peter:

Iets van een onderbouwing is zeker weer teveel gevraagd? Wat klopt er allemaal niet?

op 10 01 2017 at 13:49 schreef Leo Schmit:

Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar, Lennart en Saskia, die onderbouwing dan, niet jullie persoonlijke opvattingen.

op 10 01 2017 at 14:07 schreef Petra:

Weerleg maar wat er niet klopt dan. Of wacht, ben ik een Kremlintroll? Want dat is wel wat je suggereert met de opmerking dat ik opzettelijk propagandistisch broddelwerk zou leveren, Saskia.

op 10 01 2017 at 15:25 schreef Mario:

“Russisch geld aannemen”

LOL!

Alsof die trieste trolletjes enkel via een geldelijke beloning ’te stimuleren’ zijn. Eenzelfde reflex kwam naar voren toen er bericht kwam over invloed vanuit Rusland, op de EU, middels Nederland. Vraag Thierry Baudet en aanhangsels maar eens. Useful idiots.

en met trieste trolletjes doel ik niet op Petra of Peter.

op 10 01 2017 at 16:15 schreef Beukman:

@Petra
Het stuk in NRC onderbouwt toch keurig waarom Kornilov maar de halve waarheid vertelt, daar waar hij zichzelf omschrijft als “politiek analist en historicus”.Vreemd dat je deze onderbouwing weglaat in je betoog.

Verder valt het me op dat jij de afluisterpraktijken van onder andere de NSA op één lijn stelt met het door pro-Russische organisaties beïnvloeden van de westerse pers en zelfs de Amerikaanse verkiezingen dmv het lekken van belastende documenten en het verspreiden van nepnieuws. Jouw “hullie-doen-het-ook” is hier een vals argument. Het een heeft niets met het ander te maken.
Sowieso moet je niet denken dat je met een hullie-doen-het-ookje de voorbeelden van het door de Russen verspreide nepnieuws kan neutralisren die NRC in het eerste artikel noemt.

Ook benadrukt NRC helemaal niet dat Van Bommel een Kremlintroll is, zoals jij stelt. NRC legt juist uit dat de naieve Van Bommel zelf belazerd werd door een groepje Russische Nederlanders met een pro-Russische agenda, die zich voordeden als Oekraïnse Nederlanders. Sommigen hiervan werkten bovendien ook nog eens samen met voornoemde Kornilov.

[vervolg hieronder]

op 10 01 2017 at 16:17 schreef Beukman:

[vervolg]
Helemaal bont maak je het met de volgende zin:
“Ondanks dat Wilders zich graag laat zien op RT zou hij grotendeels de boot afhouden want MH17 ofzo.”

Dat is wel erg kort door de bocht. Waarom ga je niet in op wat NRC schrijft over Wilders’ “voorliefde” voor Rusland en Putin? De krant citeert uit een mailtje van Wilders naar De Roon. Geert bekritiseert de laatste dat deze te kritisch is richting Rusland door openlijk tegen de levering van Franse marineschepen aan Rusland te zijn. De Roon had daar vóór moeten zijn, vond Geert. Ten tijde van dat mailtje vloog de MH17 nog vrolijk rond overigens.

Waarom was Wilders dan gematigd in zijn kritiek op Rusland? Omdat hij het Front National te vriend wilde houden dat, ik citeer De Telegraaf die op zijn beurt wordt geciteerd in het NRC-artikel waarnaar je verwijst, “Brussel’ de schuld geeft van de opgelopen spanningen tussen het Westen en Moskou.” Jammer dat je deze relevante informatie niet vermeldt.

Er zijn twee mogelijkheden: óf je hebt je eigen bronnen niet gelezen, óf je hebt deze bronnen zodanig gebruikt dat er van enige objectiviteit nog maar weinig overblijft.

[slot hieronder]

op 10 01 2017 at 16:18 schreef Beukman:

[slot]
Ik ben geneigd om het met Lennart en Saskia hierboven eens te zijn. Het feit dat je zelf voor TPO hebt geschreven, hoeft op zich niets te betekenen. Feit is wel dat TPO zich zelf ook heeft laten misbruiken door figuren als Kornilov, onder meer in de referendumstrijd.

op 10 01 2017 at 17:25 schreef Floris Schreve:

Overigens wordt er wel degelijk getrold voor andermans vaderland. In het geval van Israël is het, ondanks dat ze de naam hebben heel geraffineerd te zijn, zelfs heel makkelijk aantoonbaar. Bepaalde zogenaamde onafhankelijke Nederlandstalige sites worden gewoon vanuit Israël gehost. En er zijn op meer plekken op internet (redelijk openbaar) instructies en zelfs complete cursussen te vinden hoe je het beste het Israëlische standpunt kunt verkopen. Ook wordt er vrij openlijk gerecruteerd. Dat de VS op verschillende manieren ook dit soort propaganda hebben bedreven is ook bekend, veel gevallen uit de Koude Oorlog zijn inmiddels geheel openbaar en uitgebreid geanalyseerd.
Dat Rusland hetzelfde doet zou me niets verbazen. Daar zijn ook best een paar aanwijzingen voor. En dat uit die hoek vooral populistisch en nationalistisch rechts wordt gesteund, het zou zomaar kunnen. Zie Amerika, maar zie ook bepaalde aanwijzingen hier. Ik ben benieuwd wat er in de komende jaren komt bovendrijven.

op 10 01 2017 at 18:02 schreef Huibree:

Petra Kramer een Kremlintroll? Eerder zal een trolleybuslijn worden aangelegd door de drooggevallen Sneeker- en Pikmeren! Alle bronnen en verwijzingen kloppen.
Amerikanen en Russen: Het is lood om oud ijzer. Ik hoop dat ze ook nog ingaat op de beschuldiiging van Titi Baudet, dat voorjaar 2016 50 OekraIense agenten op hem loerden vanuit het NRC-Handelsbladgebouw aan het Amsterdamse Rokin.

op 10 01 2017 at 19:32 schreef Huibree:

En Petra overdrijft ook niet: Markuszower staat op nr 4 van de PVV kandidatenlijst en niet op 5!

op 10 01 2017 at 20:00 schreef Petra:

Tsja Beukman, als je vindt dat ik volledig moet uitspellen wie Vladimir Kornilov is en wat hij doet, waarom geldt dat dan niet voor NRC? Waarom zou een onbezoldigd blogger aan hogere standaarden moeten voldoen dan een kwaliteitscourant? NRC voert RAND op als experts, als onafhankelijke, objectieve denktank. Dat is het het niet. De doelstelling van RAND is nieuwe wapens ontwikkelen. Ze zijn speler in de informatie-oorlog, geen arbiter.

NRC laat ook onvermeld dat het het rapport over RT niet nieuw is maar uit 2012 stamt. Net zoals ze onvermeld laten dat de AIVD niet gewaarschuwd heeft over Russische inmenging in het Oekraïne-referendum. Het hele stuk is gebaseerd op het jaarverslag van 2014 waarin de AIVD in het algemeen iets zegt over Russische invloedssferen. Die invloed is miniem. In Amerika bereikt RT dagelijks zo’n 30.000 mensen.

http://fair.org/home/us-government-tries-and-fails-to-play-media-critic-on-rt/

op 10 01 2017 at 20:47 schreef MNb:

Wegens vrije meningsuiting en zo heb ik er helemaal geen bezwaar tegen dat Israel dat doet, vooral niet als het land dat zo openlijk doet.

op 10 01 2017 at 23:06 schreef Kazonga:

Naja, Israel is onverdacht en Rusland valt wel mee? Van de laatste geloof ik dat totaal niet.

op 11 01 2017 at 01:08 schreef Mark:

Elke dag een artikel van de Nederlandse mediagroep over het dnc lek en de gevaarlijke russen, het lijkt dat deze frame er goed ingestampt moet worden, volgens mij is er een naam voor deze persactiviteit. Gelukkig trappen de meeste mensen daar niet meer in, voor de echt goede spyops moeten ze eens met vriend israel praten.

op 11 01 2017 at 06:16 schreef Murat:

Mnb,

Nee, maar het wordt wel vervelend als andere landen er op afgerekend worden (Turkije bijvoorbeeld). Dan wordt het nogal meten met twee maten.

op 11 01 2017 at 09:32 schreef Lennart:

Ik zie dat Beukman mijn kritiekpunten al prima heeft verwoord.

Petra, het zou je sieren als je inhoudelijk zou reageren op die punten in plaats van met drogredenen. Niemand beweert, dat jij aan hogere standaarden dan de NRC moet voldoen. Wat er gezegd wordt, is dat jij liegt over wat de NRC over Kornilov vertelt. In plaats van de aandacht af te leiden met een stroman, zou het je sieren als je daar inhoudelijk op in zou gaan. Waarom verzweeg je dat de NRC haar stelling keurig onderbouwde ?

Zodra je deze vraag hebt beantwoord zal ik eens kijken naar de rest van je reactie.

op 11 01 2017 at 09:45 schreef Peter:

Ik heb Beukman gisteren bij wijze van uitzondering toegestaan meerdere reacties achter elkaar te plaatsen en hoppa, nou komen ze allemaal met kilometers tekst in stukjes. Zonde van de moeite, fellas! Beperk je maar. Kwestie van discipline.

op 11 01 2017 at 17:15 schreef DJ:

Leuke verzameling ad-hominems. En zo leuk afgekleed met dé dooddoener van 2017: nep-nieuws!

op 11 01 2017 at 18:03 schreef sum:

De enige echte belangrijke politieke factor in Nederland is het CIDI en de zionistische staat. Zij bepalen het beleid in Nederland.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS