Home » Archief » Uitzieken


[02.12.2021]

Uitzieken

Peter Breedveld

Nederlanders haten het om hun schoenen uit te moeten doen. Ze proberen van alles om het niet te hoeven. Een Japanse expat deed me een keer voor hoe Nederlanders reageren als hen wordt gevraagd hun schoenen in huis uit te doen. Ze vegen dan driftig hun voeten op de deurmat, hun gastvrouw verzekerend dat hun schoenen schoon en veilig zijn.

Schoenen uitdoen is vernederend voor Nederlanders. Je ziet het aan de giftige reacties op nieuwsberichten over moskeebezoeken door de koninklijke familie of politici. Je aanpassen aan die rare culturen, waarom zou je?

Ze vinden het ook niet cool, ik vermoed dat dit komt door Amerikaanse televisieprogramma’s. Je ziet Amerikanen altijd overal hun schoenen aanhouden, zelfs als ze op bed gaan liggen, en Amerikanen zijn de rolmodellen voor bijna alle Nederlanders. Wat Amerikanen cool vinden, vinden Nederlanders ook cool. Als Amerikanen iets raar vinden, vinden Nederlanders het ook raar. Nederlanders schamen zich eigenlijk een beetje dat ze Europeaan zijn.

Mondkapje

Ik denk dat met het mondkapje iets dergelijks aan de hand is. Of mond-neuskapje moest ik van iemand op Twitter zeggen, want doordat iedereen mondkapje zegt, hebben imbecielen volgens die persoon het kapje tot onder de neus, alleen over hun mond, wat het dragen ervan zinloos maakt.

Nederlanders vinden dat mondkapje vernederend en net als het uittrekken van schoenen associëren ze het met aanpassen aan de islam, vanwege de gezichtsbedekking. Toen in 2020 de mondkapjesplicht aan de horizon opdoemde, ondanks de fanatieke campagne ertegen van oppercoronaloog Jaap van Dissel, legden columnisten meteen de link met de islamisering.

Ik zie ook een verband met het handenwassen, waar de Nederlander eveneens niks mee heeft. Voordat de corona uitbrak, was menige moeder zelfs uitgesproken tegenstander van het handenwassen, want daar zou de weerstand mee worden afgebroken. Volgens mij zit diep in de Nederlandse cultuur ingebakken dat vies gezond is, dat besmetting juist goed voor je is. Toen aan het begin van de coronacrisis iedereen zo verschrikkelijk bang werd dat ie hele rare dingen ging roepen als “ALS ÉÉN MAN ACHTER RUTTE!”, raakte ook de handzeep overal uitverkocht, volgens veel biculturele Nederlanders, die er plezier in scheppen ons witten dat vaak in te wrijven, hét bewijs dat de Nederlanders pas met handenwassen zijn begonnen toen dat moest van Rutte.

Thuisbevallen

En dat hangt volgens mij weer samen met het principe van het uitzieken. Nederlanders zijn altijd van het uitzieken geweest. “Ga maar even lekker uitzieken”, zegt de dokter vaak. Van werkende medicijnen houdt de medische stand in Nederland niet, of het moet het paracetamolletje zijn. “Neem maar een paracetamolletje”. Autochtonen vinden dat normaal, maar allochtonen, westerse en niet-westerse, hebben er net zo’n hekel aan als ik, heb ik gemerkt. In Japan krijg ik zonder recept middelen die meteen werken bij oorpijn en een verstopte neus, twee kwalen die mij vaak plagen, in Nederland moet je je zelfs met een paracetamolletje behelpen als je arm er half afligt. Ik smokkel dan ook altijd een halve koffer vol Japanse geneesmiddelen mee naar huis en ga vrijwel nooit naar de dokter, wat ik in Nederland een volstrekte verspilling van tijd en energie vind.

De weerstand moet al het werk doen. Nederlanders geloven heilig in de weerstand en in lijden. Daarom sterven Nederlandse vrouwen bij voorkeur thuis tijdens het baren, omringd door hun vaginakaarsen en onder begeleiding van klankschaalmuziek. De onverdoofde, natuurlijke thuisbevalling is het alfa en omega van de Nederlandse vrouw, anders voelt je kind niet echt van jezelf. Dat is iets dat Nederlanders nooit van de Amerikanen zullen overnemen, de medicalisering van het bevallen. Een Nederlander vindt dat net zoiets als je kind van de lopende band nemen. Het moet niet makkelijk zijn.

Vaccinatiebereidheid

Ik geef dus graag Rutte de schuld van het feit dat zoveel Nederlanders zich niet of niet goed aan de coronamaatregelen houden, maar ik denk dat de cultuur van het uitzieken en de weerstand haar werk laten doen minstens zo’n belangrijke factor is. Het wordt er echt met de paplepel ingegoten dat medicijnen iets voor watjes is, dat je een heiligenstatus krijgt met een uitgescheurde kut na een bevalling, het is not done om thuis te blijven vanwege een griepje of verkoudheid, laat vooral al je medepassagiers en collega’s meedelen in de pret, lekker uitziekend de winter door met z’n allen, en dan zou je nu opeens de natuur moeten verhinderen haar zegenrijke werk te doen? Vergeet ook niet dat voor de corona het aantal Nederlanders dat hun kinderen liet vaccineren tegen pokken, mazelen en rode hond en dergelijke, al alarmerend aan het dalen was. Ook tegen de griepvaccinatie is altijd een fanatieke lobby geweest.

Daarom zie je op sociale media constant die filmpjes voorbij komen van jonge vrouwen, “mothers who know”, die zich overgeven aan een totale meltdown. Ze zijn opgevoed met waarden die volstrekt indruisen tegen de zaken die nu van hen verwacht worden: handenwassen, anderen niet besmetten, vaccineren, medicatie. Het voelt als verloochening. Het is hetzelfde als een christen vragen op een crucifix te spugen.

Virus laten uitrazen

En ergens denk ik dat Ruttes beleid, dat bewust of onbewust of halfbewust ten doel heeft het virus te laten uitrazen, niet zozeer is ingegeven door zijn neoliberale principes, maar door hetzelfde diepgewortelde geloof in het uitzieken, in de kracht van de weerstand, in de thuisbevalling. Het volksgeloof dat in alle Nederlanders zit. En dát is waarom de weerstand tegen coronamaatregelen zo hardnekkig is.

Dat is althans mijn hypothese.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 02.12.2021 @ 15:13

[Home]
 

1 Reactie

op 02 12 2021 at 15:13 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS