Home » Archief » Liever dood dan Confuciaans


[25.05.2020]

Liever dood dan Confuciaans

Peter Breedveld


Illustratie: Joseph Kuhn-Regnier

Je kunt er lang en kort over lullen, erover liegen, heel erg boos worden, echt loeikwaad, je shit verliezen werkelijk, als het over mondkapjes gaat, maar dat er geen wetenschappelijk bewijs zou zijn dat ze helpen de verspreiding van virussen tegen te gaan, is gewoon onzin. Dat bewijs is er, in overvloed. Het komt erop neer dat veel vocht, dat vrijkomt bij het spreken, niet in de lucht blijft hangen omdat dat opgevangen wordt door dat masker. Daarbij wordt de hoeveelheid virussen in de lucht aanzienlijk gereduceerd.

Dat had je zelf ook kunnen verzinnen, maar het RIVM had nou eenmaal besloten dat mondkapjes alleen maar “schijnveiligheid” bieden en het is streng verboten het RIVM tegen te spreken, dus vrijwel iedereen in Nederland is fel tegen mondkapjes. De argumentatie blijft altijd hangen in het standpunt dat ze jou niet beschermen maar zoals Korea-deskundige Remco Breuker ook al zei in dit interview, dat overigens door enkele Zuid-Koreaanse media is opgepikt en aangehaald, gaat het erom dat jij met je mondkapje anderen beschermt tegen jouw uitstoot.

Koprol doen tegen corona

Landen waar mondkapjes al vanaf het begin van de uitbraak verplicht zijn gesteld of in elk geval dringend geadviseerd, zijn opvallend veel succesvoller in de bestrijding van corona dan Nederland, dat qua aantal coronadoden tot de top behoort. Maar we zijn een eigenwijs en koppig land met een eigenwijze en trotse overheid die wekenlang fel campagne heeft gevoerd tegen het dragen van mondkapjes.

Tot twee weken geleden, toen mondkapjes opeens verplicht werden gesteld in het openbaar vervoer, waarbij dan nadrukkelijk wordt vermeld dat je een boete krijgt als je verplichte mondkapje ook echt werkt. Bedoeld wordt dat je geen medisch mondkapje mag dragen, dat de drager zelf inderdaad beschermt, omdat daar door de schuld van de overheid een tekort aan is. Maar je moet dus een mondkapje dragen om anderen te beschermen tegen jouw viezigheid.

En daar is me toch een verzet tegen onder de doorgaans klakkelooos volgzame Nederlanders, die apestront gingen toen iemand in de Albert Heijn had geweigerd een mandje te pakken en het er collectief over eens waren dat als een vakkenvuller zegt dat je een koprol doet, je die koprol doet en die de hele dag foto’s op Twitter plaatsen van ongehoorzame mensen die zich niet aan de RIVM-richtlijnen houden, maar die vastbesloten zijn onder geen beding een mondkapje te dragen en die zich nu opeens zorgen maken over, I kid you not, ‘de diep menselijke behoefte om te moraliseren‘, waarin dan dat mondkapje zou voorzien.

Mondkapjes en de islam

Echt, maandenlang zitten ze mekaar te beloeren en te schandpalen en aan te geven en #BlijfThuis te jengelen maar een mondkapje is kwalijk, want daarvan gaan we moraliseren. Een hele pagina heeft de Volkskrant ingeruimd voor een stuk vol dogredeneringen tegen het mondkapje van Sander van Walsum, die onder andere schrijft dat ‘het argument voor het mondkapje wel wat lijkt op dat waarmee in progressieve kringen de gezichtsbedekking van streng-islamitische vrouwen wordt verdedigd: dankzij dit accessoire komen zij tenminste nog buiten.’

Een week eerder ging in de Volkskrant ook al iemand tegen het mondkapje tekeer, Daniela Hooghiemstra, die het mondkapje ‘het mensonterendste attribuut’ vindt dat ze kent, en die op dezelfde manier als Van Walsum haar islamofobie verbindt met haar weerzin tegen moraliseren: ‘Als angst in het spel is, gluurt de moraal om de hoek. In islamitische landen evolueerde de hoofddoek van praktisch beschermingsmiddel tot zedelijke plicht, zodat ook in westerse rechtsstaten veel moslims het dragen ervan nog nodig vinden.’

En hoppa, toen Hooghiemstra een vrouw tegenkwam met een hijab én een mondkap, zag ze haar gelijk bevestigd.

Koreaanse volksaard

Nederlanders zijn tot alles bereid om corona te helpen beteugelen: koprol maken, grondrechten inleveren, het celibaat, opa en oma eenzaam laten sterven in het verpleeghuis, maar zinnige maatregelen willen ze per se niet, vanwege de moslims en de Chinezen en de Koreaanse volksaard. Corona maakt het xenofobe beest in ze los en dat speelt ze parten. We zouden zoveel van de Zuid-Koreanen, de Chinezen en de Japanners kunnen leren: contact-tracing, isoleren en verspreiding van het virus indammen zonder de economie vleugellam te maken, zonder onszelf te gedragen als Amerikaanse preppers in hun atoomschuilkelders, gewoon met een paar simpele handelingen op het gebied van hygiëne ook, maar nee, de Aziatische successen verklaren we liever met pagina’s aan gezwets over Confucius en Aziatische ideeën over privacy. Dat zou hier absoluut niet werken, probeer liever nog eens een koprol!

Privacy, daar hechten we hier in het Westen zoveel aan dat we Mark Zuckerberg onze intiemste geheimen overdragen voor het recht een foto van ons dagelijkse prakkie op Facebook te mogen plaatsen en al onze dagelijkse beslommeringen, ons seksleven, ons medische dossier, foto’s van onze kinderen en waar ze elke dag spelen, zelfs foto’s en filmpjes van onze vers gestorven ouders het Internet op flikkeren voor likes en medeleven maar HET IDEE! Dat je levens zou kunnen redden door bekend te maken op welke plekken je je medemensen hebt lopen onderhoesten. Ondenkbaar, want Confucius.

Wildpoepers

Wij vereren Calvijn, die zijn handen niet waste na wc-bezoek, want daarmee bouw je weerstand op en die subiet zijn broek liet zakken als hij poepen moest want als je moet, dan moet je. Je wordt er doodziek van, maar wij Nederlanders zijn wel een stuk gezelliger dan die ondoorgrondelijke Aziaten!

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.05.2020 @ 11:11

[Home]
 

1 Reactie

op 25 05 2020 at 11:11 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS