Home » Archief » Veilig


[09.06.2011]

Veilig

Klootvis


Illustratie: Fidus

Particuliere beveiliging doet het heel goed in Turkije. Het is een heel grote bedrijfstak die zich alsmaar verder uitbreidt. Bij alle banken en overheidsinstellingen is er sprake van bewapende beveiligers, die absoluut niet te beroerd zijn om eventueel ook van hun wapen gebruik te maken. Bij grote winkels is er ook constante beveiliging maar dat zijn dan ongewapende functionarissen.

In flats en appartementencomplexen, vooral in de steden, is er meestal een bewaker die eigenlijk meer de taak van conciërge heeft en die dan ook voor allerlei karweitjes ingezet kan worden.

Heel veel Turken wonen in met hekken afgesloten woning- of villacomplexen, zogenaamde sites, waar een 24-uurs bewaking aanwezig is. Maar er zijn ook ontzettend veel sites die voornamelijk uit zomerhuizen bestaan die alleen maar tijdens de vakantie bewoond worden. Soms alleen maar tijdens de zomer. En ook daar is zomer en winter 24-uurs bewaking geregeld. En de eigenaars van de woningen brengen gezamenlijk de daarmee gepaard gaande kosten op.

De personele bewaking en beveiliging doet mij een beetje overdreven aan. Ik herinner me een verhaal van een site waar ingebroken werd. De inbrekers hadden van te voren natuurlijk het huis van hun keuze bepaald. Een van hen maakte een hoop kabaal bij het hek aan de ene kant van de site. De bewaking kwam er op af en op dat moment zag zijn maat kans aan de andere kant van de site over het hek te klimmen. Een half uurtje later herhaalde het tafereel zich aan het hek en had de insluiper gelegenheid te ontkomen met de buit. Bewaking alleen was in dit geval dus niet voldoende.

Om inbraak in woningen tegen te gaan zijn er allerlei maatregelen te nemen en sommige mensen gaan daar extreem ver in. Om te beginnen traliewerk voor ramen en deuren, inbraakvrije sluitingen op ramen en deuren, lampen met bewegingsmelder, een eenvoudig alarmsysteem en eventueel camera’s, geen ladders of gereedschap los rond het huis. En als men langere periodes weg is, licht je buren in, zet dure dingen uit zicht, laat af en toe het gras in de tuin maaien, plaats een tijdschakelaar of een spaarlamp, zodat de indruk gewekt wordt dat er iemand aanwezig is.

Maar voor sommige mensen is dit nog steeds niet genoeg.

Een bejaard echtpaar uit A., waarvan de man bijna zijn hele leven tot aan zijn pensioen in Duitsland gewerkt had, kocht vijftien jaar geleden een zomerverblijf. In de winter waren ze in Duitsland omdat de vrouw Duitse was. De man was extreem bang dat er tijdens hun afwezigheid ingebroken zou worden. Dat wilde hij voorkomen en hij zon op extra maatregelen. Het huis werd bewaakt, stond in een site en ook buren hielden een oogje in het zeil. Toch leek het de man niet voldoende. Van beroep was hij werktuigbouwkundig ingenieur en dat kwam goed van pas.

Hij plaatste een automatisch wapen in de gang tegenover de buitendeur. De schakelaar plaatste hij onder de deurmat. Als iemand via de voordeur binnen zou komen, zou het wapen in een maaiende beweging een salvo afgeven.

Afgelopen week kwamen ze weer terug uit Duitsland voor hun jaarlijkse vakantietijd. De man opende de deur en stapte naar binnen. “Ta, ta, ta, ta, ta, ta,” en beiden werden dodelijk getroffen door het perfect afgestelde wapen.

Klootvis is een marxistische anarchist die zich al kapotschaamde voor Nederland in de tijd van Pim Fortuyn. Gelukkig leefde hij al als Allah in Turkije toen Geert Wilders opkwam. Vanaf vandaag is Klootvis (een oude Rotterdamse uitdrukking) onze man in Turkije. Lees zijn weblog.

Klootvis, 09.06.2011 @ 08:55

[Home]
 

22 Reacties

op 09 06 2011 at 09:43 schreef You On A Gin:

Heel leuk en interessant stuk.
Het verhaal op het eind is ook wel heftig, zeg.
Wat ik niet begrijp is dat je je “kapotschaamde” vanwege Fortuyn. Hebben ze in Turkije geen intolerante, populistische luitjes, zoals in elk land? Ik kan het me nauwelijks voorstellen.
Blijkbaar moet je óók in Turkije op je tellen passen wanneer je mogelijk uit de pas loopt. Lijkt me dan ook wel een grammetje plaatsvervangende schaamte waard. :-)

op 09 06 2011 at 09:46 schreef yurp:

Urgh.. hoe kun je nou vergeten dat je een automatisch wapen in de gang hebt geplaatst. Wat een tragedie.

op 09 06 2011 at 10:02 schreef babs:

Ook in Spanje verbaas ik me soms over de gevaarlijke inbraakpreventie. Al dat ijzer voor de ramen die het totaal onmogelijk maken om bij brand door de ramen weg te komen als de voordeur geblokkerd is. En dat terwijl de kans door brand om te komen toch een heel stuk groter is dan door geweld van een inbreker.

Maar enig begrip heb ik ook wel. Criminaliteit is alomtegenwoordig en veel gewelddadiger. En dan heb ik het niet over wat ik op het nieuws allemaal zie, gewoon bij een kennis: slaapgas de slaapkamer inspuiten om de mensen buiten bewustzijn te brengen zodat ongestoord de boel leeggehaald kan worden. Levensgevaarlijk.

op 09 06 2011 at 11:07 schreef Charles de Gaulle:

Het verhaal doet denken aan het verhaal van de kip of het ei.Mensen schakelen geen bewaking in, plaatsen geen inbraakwerende apparatuur als er geen noodzaak voor is.
@babs.U heeft gelijk waar het ’t gevaar bij brand nog te kunnen ontsnappen betreft. Wat velen zich echter onvoldoende realiseren is wat een impact een inbraak op de bewoners heeft/kan hebben.Persoonlijk ken ik een echtpaar waarvan de vrouw ernstige klachten overhield aan een inbraak die uiteindelijk zelfs leidden tot een verhuizing.Dit terwijl zij een prachtig huis hadden waar ze vele jaren met heel veel plezier hebben gewoond.De kosten van de verhuizing overstegen de kosten van de inbraak vele malen.

op 09 06 2011 at 12:12 schreef MNb:

In Suriname is het hetzelfde als in Spanje. Met enige regelmaat kan ik dan ook in de krant lezen dat mensen omgekomen zijn bij een brand, omdat ze hun huis niet uit konden komen. Iedereen denkt blijkbaar: dat overkomt mij toch niet.
Er is toch een verstandig alternatief: plaats luiken in de slaapkamers en vergrendel die van binnen. Daar slaap ik beter van, want er komt ’s nachts nauwelijks licht naar binnen. ’s Ochtends blijft het langer koel. Van buiten zijn luiken nauwelijks open te krijgen.
Maar ja, de grote mode is shutters.

http://en.wikipedia.org/wiki/Window_shutter

Gemakkelijk schoon te maken, gemakkelijk om in te breken en het draaimechanisme gaat altijd binnen twee jaar kapot, zodat ze niet meer open gaan.

op 09 06 2011 at 14:21 schreef Sandro:

Op Curacao zie je hetzelfde verschijnsel. Veel tralies voor de ramen/deuren en ook hele wijken van de buitenwerled afgeschermd met een muur/hek en zwaar bewaakt.
Het zal echt geen modieus verschijnsel zijn en zijn oorzaak wel hebben.
Verhaal van machinegeweer is niet te bevatten, hoe kun je vergeten dat je je eigen voordeur hebt voorzien van een boobytrap? Dementie?

op 09 06 2011 at 14:27 schreef Sandro:

het waarom van zo’n gated community:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gated_community

op 09 06 2011 at 14:50 schreef Frans Weerts:

Een welkom aan boord van onze man in Polen, die ook hier de Ochrona (particuliere beveiliging) als een kwaadaardig gezwel ziet groeien. Daarover later.

Ik ben de Rotterdamse slang niet machtig. Waar staat ‘klootvis’ voor?

op 09 06 2011 at 16:54 schreef Seije:

Klootvis betekent zoveel als onzin…een onzinverhaal ophouden: iemand klootvis verkopen…
op die manier

op 09 06 2011 at 18:32 schreef Frans Weerts:

Seije, dank voor de duiding. Ik kon me al niet voorstellen dat ooit in de Rotterdamse wateren een haring met ballen was gespot.

op 09 06 2011 at 18:39 schreef hj:

Los van de vraag of al die particuliere beveiliging niet overdreven is, vind ik het vooral zorgwekkend dat het geweldsmonopolie steeds minder bij de overheid ligt. De politie en de overheid vinden het wel makkelijk want het scheelt hen geld, maar ondertussen is er veel minder controle op al die -al dan niet gewapende- beveiligers en daar zit een hoop gajes tussen.

Organisatoren van feesten huren ze ook in. Die gasten pakken je drugs af, gebruiken of verkopen het vervolgens zelf, lopen zo strak als een kanarie rond en slaan je in elkaar als je hoofd hen niet bevalt.

op 09 06 2011 at 20:51 schreef Sasha Berkman:

hj: dat heet neo-liberalisme. De agenda van de PVVDA

op 09 06 2011 at 23:58 schreef Marco Knol:

In NL hebben particuliere beveiligingsbureaus en dergelijke nog steeds een vergunning nodig van justitie en een wapen dragen is er al helemaal niet bij.
Dat tuig, al of niet actief in de beveiligingsbranche, niet vervolgd wordt heeft meer te maken met onwil en incompetentie van OM en politie dan met iets anders denk ik zelf.

op 10 06 2011 at 09:35 schreef Saira:

Om de grenzen van mijn gezin te bewaken, ben ik inmiddels zelf tuig geworden, naar de mening van sommige mensen.

op 10 06 2011 at 11:52 schreef Jabir:

@Saira

Ik ook.

op 10 06 2011 at 13:11 schreef Sandro:

Zelfkennis siert de mens zeg ik altijd maar.

op 10 06 2011 at 18:07 schreef babs:

Ach Sandro, wie er tuig is weet ik niet.
Ik schiet liever die ene Marokkaan neer die bij mij inbreekt, met mijn illegale wapen, dan dat ik de staat ga vragen alle Marokkanen weg te pesten.

(voor de goede orde: ik heb wellicht geen wapen, het gaat me erom te duiden dat iemand die zichzelf verdedigt geen tuig is, terwijl iemand die de staat wil laten discrimineren het wel is. Ook hoeft het niet persé een Marokkaan te zijn die neergeschoten wordt, het mag ook een neger of jood zijn. Blanken breken niet in, dus neerschieten van een PVV-achtige is onmogelijk)

op 11 06 2011 at 03:11 schreef Saira:

Huis-, tuin- en keukengerei kunnen goede wapens zijn.

De laatste keer dat ik van plan was me tuigachtig te gedragen betrof het een blanke man die probeerde mijn huis en haard binnen te dringen. Heer in kwestie heeft het niet afgewacht. De beste keus voor zijn gezondheid.

op 11 06 2011 at 07:32 schreef You On A Gin:

Ook hoeft het niet persé een Marokkaan te zijn die neergeschoten wordt, het mag ook een neger of jood zijn. Blanken breken niet in, dus neerschieten van een PVV-achtige is onmogelijk

Hihi. babs, ik vind je geweldig, zonder sarcasme.
Ik moest een beetje denken aan die keer dat die Surinaamse dame haar autootje iets te hard in zijn achteruit zette om een tasjesdief in te halen, waardoor die laatste vervolgens tegen een boom geprakt werd (risico van het vak).
De mooiste slogan uit die tijd vond ik nog wel:
“Christen, Jood of Islamiet – aan mijn tasje kom je niet”

Overigens heeft een blanke een keer bij mij ingebroken. Twee stuks zelfs. Maar dat is een ander verhaal. :)

op 11 06 2011 at 12:14 schreef Saira:

Vertel!

Dat rotzakjes blank zijn is hier standaard, ik woon in een blanke provinciale omgeving. Mijn moeder is zakelijk 1x opgelicht, betrof ondeugdelijke producten.

1x is ze bijna opgelicht, meneer oplichter zat in haar zaak en wilde betaald worden voor een spookadvertentie. Hij zou een bewijsexemplaar uit zijn auto halen, we wachten er nog steeds op. Ze stond op echt op het punt te gaan betalen.

Disclaimer; Saira zeikt geen blanke mannen af, heeft zelf naar volle tevredenheid een eerlijk hardwerkend exemplaar thuis rondlopen.

op 13 06 2011 at 01:07 schreef Sasha Berkman:

Hey Sandro! Ik wacht nog steeds op antwoord van je onderaan http://www.frontaalnaakt.nl/archives/stemvee.html#comment-108704

op 13 06 2011 at 10:47 schreef Sandro:

Ik vind dit onderaan:
“Beste Sandro,

Dat moet dan maar. Het lijkt me volstrekt duidelijk dat openheid over de financiering van politieke partijen in de 2 kamer glashelder moet zijn”.

Het zal wel aan mijn domrechtse instelling liggen maar ik zie hier nergens een vraag staan.

Ergo Sasha – dan kun je nog lang wachten………..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS