Home » Archief » Verdedigen


[21.06.2016]

Verdedigen

Geert Eclips

serge12
Illustratie: Serge Baeken.

‘Wie verdedigt, komt altijd minder goed uit de verf dan degene die het debat start.’ Cees van der Laan, hoofdredacteur van misschien wel de beste krant van Nederland, is boos. Boos op DENK, want deze politieke beweging heeft de euvele moed (hoe bestaat het!) om de integriteit van de vaderlandse ‘journalistiek’ aan de kaak te stellen. Foei DENK, een beetje een debat starten!

Van der Laan vervolgt, nog bedwelmd van de fles Port die volgde op de overwinning van Spanje op Turkije, met: ‘Aanvallend voetbal wordt niet voor niets sinds jaar en dag geprezen. Dat moeten ze bij de nieuwe politieke beweging DENK ook hebben gedacht.’

Reguliere media

Deze grasdruïde, niet gehinderd door enig historisch besef van de canards van de voormalige verzetskrant, vraagt zich vervolgens enkele regels later het volgende af: ‘wat is dat toch met populistische bewegingen of populisten dat ze zo’n hekel hebben aan ‘reguliere media’?’

Nou, Cees, die aanval van Perdiep Ramesar op de islamitische gemeenschap van de Haagse Schilderswijk, met onder andere een artikel onder de hysterische kop ‘Punt van de taart’ of ‘Lust voor de baard’ (de exacte titel is mij ontschoten), is dat misschien een antwoord op de vraag waar de hekel aan ‘reguliere media’ vandaan komt? Of was dat artikel gewoon aanvallend voetbal?

De voetbalfilosoof benadrukt in het hoofdredactionele stuk papier dat het populisten zijn die moeite hebben met reguliere media. Dus niet de gewone burger zoals u en ik, nee nee, het zijn de populisten die er moeite mee hebben. De populisten van DENK, welteverstaan. Datzelfde DENK dat de euvele moed heeft de media te wantrouwen. Een gezond wantrouwen, gecreëerd door journalistieke parels van misschien wel de beste krant van Nederland.

Hetze gevoerd

Van der Laan countert: ‘het komt de oprichters van DENK goed uit dat zij onderwerp worden van een onderzoek door een zeer gerespecteerde krant. Je kan dan in ieder geval tegen je achterban zeggen: Kijk, er wordt een hetze tegen ons gevoerd. En vervolgens zeg je tegen diezelfde achterban: Trap er niet in, want de media zijn niet te vertrouwen. Wij zijn slachtoffer van het establishment. Vertrouw alleen ons!’

Van der Laan vergeet te vermelden waar deze hetze vandaan komt, en lijkt meer bezorgd over de beeldvorming die heerst over de ‘reguliere media’. Onder populisten. Over verdedigen gesproken.

Geert Eclips komt uit het hoge noorden en werkt in een buurthuis.

Gastschrijver, 21.06.2016 @ 06:18

[Home]
 

15 Reacties

op 21 06 2016 at 09:00 schreef Opiniedeskundige:

Na het verschijnen van dat artikel op Trouw heb ik via een reactie, onder de zelfde naam als hier, enkele kritische vragen gesteld richting V.d. Laan w.o. Waar hij het vandaan haalde dat NRC een gerespecteerde krant was, wie de eigenaren waren van NRC en Trouw en verwezen naar de verschenen boeken van Janneke Monshouwer over de NOS. Resultaat? Geen enkele reactie werd geplaatst! Geen enkele fatsoensnorm of andere “normen” werden overtreden in mijn reactie. Censuur van de bovenste plank als je vergelijkt met een hoop andere reacties die wel zijn geplaatst! Zolang een bepaalde groep mensen maar in het kwaad daglicht gesteld kan worden is alles toegestaan maar owee als je kritische vragen steld! Maar ja, welke redacteur keurt een reactie goed als daarbij de eigen hoofdredacteur zichzelf diskwalificeert door zijn eigen artikel in Trouw!?

op 21 06 2016 at 09:35 schreef wiske:

In het land van ongeletterden is kunnen lezen een serieuze pré! Meer moet dat niet zijn of men haalt de schandpaal erbij!
Alle racisten aan de balies en telefoons van overheden op alle niveaus, dat is democratie!

Hier heet het (politiek)clientélisme, tricledown maakt hiervan een schoon gedachtegoed! Wanneer men niks te geven heeft is er toch nog wat af te nemen. Dat verdient ook, zeker de nieuwe auto-lening.
(def:It is common to link clientelism with corruption; both involve political actors using public and private resources for personal gain, but they are not synonyms. Is het interessant, dat het in nl. een onbekend concept is?)

-van offtopic naar ontopic
Demoniseren doe je zoals boven beschreven, bekend gegeven, maar dat is het voordeel van grote groepen nutteloos geschoolden, die houden van het spel van demoniseren en macht.
De oude tricks opnieuw gespeeld, en het werkt weer, hoera !

op 21 06 2016 at 10:25 schreef MNb:

De slogan “misschien wel de beste krant van Nld” is een paar jaar geleden afgeschaft. Vanaf dat moment verminderde mijn respect geleidelijk. Vast geen toeval.

op 21 06 2016 at 12:48 schreef Peter Schilte:

Beste Opiniedeskundige. Het mag u misschien ontgaan zijn, maar kranten plaatsen nóóit ingezonden brieven of reacties die onder een schuilnaam, dus anoniem worden ingestuurd.

op 21 06 2016 at 12:53 schreef Henrik:

Trouw, voor al uw morele krampen.

op 21 06 2016 at 14:55 schreef Hermann:

@ Peter Schilte. Hoe bedoelt U? Onder het desbetreffende artikel (Trouw) staan reacties met o.a. de volgende namen: Sisyphus Lacht, EenOog, Amalrik, KoosZ, Braveheart land of the free. Dat lijken me allemaal schuilnamen toe, of hoe moet ik dat anders beoordelen?

op 21 06 2016 at 16:51 schreef Edwin Vink:

Hoe kun je een partij die een mening toegedaan is die tegen de haren van de de grootste demografie van Nederland strijkt(BBM’ers), beschuldigen van populisme?

op 22 06 2016 at 07:55 schreef Gaz Typari:

De aanval is de beste verdediging. DENK for president!

Overigens, wat nou als alle kranten die liegen zouden verdwijnen, zou er dan niet iets ergers voor terugkomen? Wij hebben frontaal naakt nog, maar het gros van de nederlanders is behept met geenstijl en de post online.

op 22 06 2016 at 08:39 schreef leo schmit:

Ik heb helemaal geen hekel aan de reguliere media, want ik lees, beluister of bekijk deze ‘crap’ al meer dan 20 jaar niet meer. Kom ik op mijn favoriete site FN en daar om daar alsnog doorverwezen te worden naar een voormalige verzetskrant, waar ene hansworst, genaamd van der Laan poogt DENK neer te halen. Ik stem ook al meer dan 20 jaar niet meer, maar deze onbenul zal me toch niet naar de stembus drijven om op Simons te gaan stemmen?

op 22 06 2016 at 10:37 schreef Hermann:

’n Beschamend artikel van Trouw over DENK – dat was me tijdens het lezen meteen opgevallen. Over het grootste proces in Duitsland na WO II, die van de NSU, schrijft Trouw dit: “De neonazi’s vermoorden van 2000 tot 2007 tien mensen, voornamelijk Turken.” ( http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3722589/2014/08/21/Politie-had-Donermoorden-kunnen-voorkomen.dhtml). Onderaan het artikel een overzichtskaart met als kop: “Neonazi’s staan terecht voor 10 moorden” – dat is het enige juiste feit en had men zo over kunnen nemen. De termijnen van het proces lopen nog tot medio 2017. En dan zijn er niet voornamelijk Turken vermoord, maar 5 Koerden, 3 Turken, 1 Griek en 1 Duitse. Dat er alleen over Turken gesproken wordt, daar wil zelfs de “Kurdische Gemeinde Deutschland e.V.” verandering in brengen.

De Duitse media berichten bijna dagelijks uitvoerig over de NSU, en dan komt Trouw met zo’n knullige bijdrage met een foute voorstelling van zaken. Trouw is dus niet integer (er staan nog meer ‘fouten’ in het artikel): 1-0 voor DENK.

Hier wat meer over de NSU: https://sicherungsblog.wordpress.com/2015/09/21/warum-musste-die-doener-mordserie-beim-nsu-entsorgt-werden/

op 22 06 2016 at 10:50 schreef Murat:

Het is triest hoe DENK getracht wordt door media en politiek kapot gemaakt te worden.

Grappige is echter, dat hebben we met de PVV gezien, dat dit averechts werkt en DENK alleen maar populairder zal worden.

Niets geleerd dus….

op 22 06 2016 at 13:02 schreef Gaz Typari:

Murat dat hebben we niet met de pvv gezien. Behalve wat gesputter van pechtold en wat opmerkingen van roemer (lang geleden) heeft niemand in de kamer de pvv ooit een strobreed in de weg gelegd. Die dwazen kwamen zelfs opdagen bij het marokkanendebat.

De krant idem dito. Denk aan de sturmerafbeelding in de nrc, de shariadriehoek van trouw, de “prive tweets” van rtl presentator roderick veelo en het broekje van frits wester, de bezorgde burgers van de nos, de leugens van de volkskrant, de libelle van a. nanninga, en de rotzooi in het AD. Allemaal facilitatie en rodeloperij voor de pvv als antibuitenlander(eenmans)partij.

Nu krijgen we een echte partij die iets genuanceerder over buitenlanders is en nu opeens wordt het journaille wakker. “Schande, dat kan toch niet!”, “Turkenpartij!” “Lange arm van Ankara”, “Maffiamaatje van Van Rey” etc. etc.

Nou, Murat, net als jij hoop ik dat het averechts werkt en dat ze er populairder van worden, maar die parallellen met de pvv zie ik absoluut niet!

op 22 06 2016 at 13:42 schreef Murat:

Gaz,

Waar jij het over hebt is na de omslag van de media van links georiënteerd naar hartstikke rechts.

In het begin was de PVV ook mikpunt van een hetze. Vooral Pim Fortuyn en zijn LPF zijn een goed voorbeeld, misschien had ik die beter kunnen gebruiken.
Het werkte com-pleet averechts.

Ik ben het met je eens dat DENK een extra obstakel heeft. Want ik zie het nog wel gebeuren dat het spelletje zo smerig wordt dat ze gerechtelijke redenen gaan vinden om de partij te verbieden.

op 22 06 2016 at 16:36 schreef cRR Kampen:

Voor alle zekerheid werd de boodschap herhaald, in Trouw, zelfde pagina, door Lex Oomkes.

op 22 06 2016 at 18:29 schreef dewanand:

haahahha over blanke populisten gesproken?? ok ziehier onder een openbare brief van Wieroe en mij aan de nieuwe witte HOllandse neohitler: Fuhrer in spe Thierry Baudet.

Jammer dat hij absoluut niet heeft gereageerd op de vragen van Wieroe, als kleingeschapen Hindoe Nazi (homo) kat, die radicaal Pro White Race is en die als eerste alle mannelijke, vieszwarte hindoe halfaapjes verplicht wil laten ZELFDEPORTEREN om Nederland alvast als vingeroefening Hindoevrij te maken.

DENK krijgt binnenkort ook wat miaauw vragen van Wieroe in prehistorisch Katten Sanskriet. Maar DENK is toch een noodzakelijk kwaad in onze zieke MULTIKUKELUKU. Die naam DENK is wel erg peuterig gekozen, net een besneden baby uit Mekka en Medina die pas na 1400 jaar leert denken en nog zijn melktandjes heeft en in vieze luiers rondloopt.

————–

Thierry Baudet (Forum voor Democratie) , team geenpeil.nl /
LOT laatste 6 miljoen blanke, Hollandse, hetero mannen
/ lezing Referendum Oekraïne zaterdag 2 april 2016 Cafe Engels, Rotterdam / 2685 W 8 Pagina’s

Offeraar Dewanand en Wieroe
Offercode waction0088
Offerdatum zaterdag 2 april 2016

http://www.dewanand.com/waction0088.htm

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS