Home » Archief » De selectieve verontwaardiging van Bas Heijne en Tofik Dibi


[20.06.2016]

De selectieve verontwaardiging van Bas Heijne en Tofik Dibi

Peter Breedveld

serge16
Illustratie: Serge Baeken.

Elke kritiek op moslims wordt gepareerd met een jijbak, klaagt Bas Heijne in zijn recentste stukje, om vervolgens met instemming Nadia Ezzeroili te citeren: ‘wie zich schuldig maakt aan homohaat, verspeelt het recht om te klagen over Marokkanenhaat.’

Eigen jijbak eerst, zal Heijne hebben gedacht. Of: de ene jijbak is de andere niet. Tofik Dibi oogst ook al veel applaus – veel witte schouderklopjes, wilde ik bijna schrijven – met een stukje op Facebook waarin hij moslims verwijt zich wel druk te maken om discriminatie en Palestijnen, maar niet om homorechten. ‘De selectieve verontwaardiging rondom Orlando’, kopt de Joop.

Huismoslims

Helemaal gelijk, natuurlijk. Nogal wat moslims blèren verontwaardigd over ‘zionisten’ en islamofobie, maar geven niet thuis als het om homo’s gaat. Of ze zeggen gewoon expliciet dat in de islam geen plaats is voor LGBT. Hier op Frontaal Naakt vroeg ik daar al jaren geleden aandacht voor. Maar dat leverde me het predikaat ‘extreemrechts’ op in Bas Heijnes thuishonk NRC.

Of Heijne en Tofik de aangewezen personen zijn om moslims de les te lezen over ‘selectieve verontwaardiging’? Waarbij dan ook nog Nadia Ezzeroili geciteerd wordt? I don’t think so. Ezzeroili is volgens Heijne één van die moslims die ‘kritiek hebben op het eigen milieu, en daarom worden weggezet als „huismoslim” omdat ze toch alleen maar zeggen wat islambashende Nederlanders willen horen.’ Maar in het geval van Ezzeroili is dat ook gewoon zo. Ze zette haar eigen familie voor schut in een stuk vol aperte onwaarheden, om de lezers van Volkskrant-bijlage Vonk van hun wekelijkse islamofobe fix te voorzien. Ze verzon aantoonbare leugens, die onmiddellijk doorgeprikt werden, om moslims in een kwaad daglicht te stellen.

Niemand die zich daar druk om maakte, hoewel je volgens mij geen Einstein hoeft te zijn om te begrijpen dat dit soort hetzerige verhalen bijdragen aan een klimaat waarin moslima’s op straat worden aangevallen en aanslagen op moskees worden gepleegd. Weet u wat Tofik Dibi me en public toebeet toen ik het aan de kaak stelde? Toen ik aantoonde dat Ezzeroili liegt en als een viswijf tekeergaat tegen mensen die haar hysterische verhalen corrigeren? ‘Vieze gore domme shit‘. Ik heb hem nog een kattebelletje gestuurd ter nadere toelichting, Dibi reageerde niet.

Lesbische stellen

Dibi, kortom, maakt zich druk om homorechten, maar als een vriendinnetje van ‘m haat zaait tegen moslims, kijkt-ie de andere kant op. Wie niet de andere kant opkijkt, wordt door hem geïntimideerd. Selectieve verontwaardiging, iemand?

Weet u wat Bas Heijne nog niet zo heel lang geleden schreef over het verstikkende xenofobe klimaat dat sinds de moord op Fortuyn steeds wurgender wordt? Dat de maatschappelijke onrust zich alleen maar op televisie afspeelde. De opkomst van Wilders, de islamofobie, de aanslagen op moskees en moslims, don’t believe the hype, zei Heijne. Trap er niet in!

Is het raar dat moslims, als ze door een journalist voor de voeten geworpen krijgen dat ze homo’s haten, joden niet veilig zijn, lesbische stellen worden mishandeld, wijzen op het geweld tegen moslims dat stelselmatig door politiek en media wordt gebagatelliseerd?

NRC gaf een paar weken geleden een podium van twee hele pagina’s aan een jonge homo die in één klap bekende Nederlander werd met een racistische Facebook-pagina. Die gozer ging los tegen zwarten, moslims, Gutmenschen. Geen Heijne of Dibi die oreerde dat als je niet in actie komt tegen racisme en islamofobie, je ook je mond moet houden over homohaat. Die volgens Heijne trouwens, net als jodenhaat, uit de islamitische wereld is overgewaaid.

Bruinneuzende rugridder

Heijne citeert een rapport waaruit blijkt dat tachtig procent van de Nederlandse Marokkanen en Turken er moeite mee zou hebben als hun kind homo zou zijn, tegenover elf procent van de zuiver bebloede Nederlanders. Ik heb grote moeite te geloven dat maar elf procent van de zuivere Nederlanders homofoob zou zijn, maar dat laten we even zo. Stel dat Marck Burema alias Pritt, de hoofdredacteur van GeenStijl, de vraag zou krijgen voorgelegd hoe hij zou reageren als zijn kind voor een partner van hetzelfde geslacht zou kiezen. Ik durf te wedden dat hij zou zeggen dat hij daar geen enkele moeite mee zou hebben.

Maar kijk dan hoe Burema reageerde op het nieuws dat Dibi uit de kast was gekomen:

‘Dat Tofik een flikkerse bruinneuzende rugridder is die weet waar Ibrahim de poppers haalt. Dat Tofik het poepstampen bijkans heeft uitgevonden, dat-ie meermalen gespot is in het Schwulen Circuit van Berlijn en dat-ie het thansch doet met het top-beertje Kustaw Beffems van de Volkskrant.‘

Niet echt gespeend van homofobie, zeg maar. Toen GeenStijl het aan de stok kreeg met de homoseksuele fotograaf Erwin Olaf, schold Burema hem uit voor smerige kutnicht en het hele reaguurderdom ging los op Olaf met ijzingwekkend agressief-homofobe verwensingen en bedreigingen. Maar Burema en aanhang zijn geen moslims, en dan blijft nationale verontwaardiging altijd uit.

Islamitisch dingetje

De strijd voor homoacceptatie is nog steeds urgent, bleek maar weer uit de slachtpartij in Orlando en de reacties erop. Maar er is een verschil tussen prohomo en antimoslim. Het is net als met filosemieten als Elma Drayer: het gaat helemaal niet om homo’s, het gaat om moslims. Die homo’s zijn nu even een fijne stok om moslims mee te slaan. Homohaat is geen exclusief islamitisch dingetje. Homohaat komt in alle culturen en beschavingen voor. Homo’s zijn altijd en overal het haasje.

En wie niet ageert tegen homohaat in eigen kring, moet ook maar zwijgen over homohaat bij de moslims. Laat die maar over aan mensen die wél consequent zijn in het bestrijden van intolerantie, waar en bij wie dan ook.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.06.2016 @ 07:47

[Home]
 

22 Reacties

op 20 06 2016 at 09:07 schreef Murat:

Chapeau!

op 20 06 2016 at 10:19 schreef Thon:

Hear, hear!

op 20 06 2016 at 10:27 schreef Natasha:

Op TPO staat nu n totaal homofobisch stuk van een of ander conservatief toffelemoon bejaard kastgeval, waar homo’s gelijkgesteld worden aan pedofielen. Als n moslim het had geschreven was ie aangeklaagd.

op 20 06 2016 at 10:36 schreef yurp:

Brekend.nl komt met hun eigen tenenkrommer. Ze bespreken een filmpje van Straatvraag waarbij voornamelijk allochtone jongeren nogal intieme vragen krijgen voorlegd. Ditmaal: waarmee mag jouw zoon niet thuiskomen: http://www.brekend.nl/2016/06/19/straatvraag-waarmee-mag-jouw-zoon-niet-thuiskomen/ de antwoorden van de pubers zijn, zoals te verwachten puberaal en zeker niet homovriendelijk. Brekend.nl maakt er echter van: “Een bekend probleem, maar letterlijk uitgesproken wel extra confronterend: homohaat onder allochtone jongeren.” alsof homohaat onder autochtone jongeren geen probleem zou zijn. Dit is het resultaat van jarenlange indoctrinatie door de media en overheid. Homohaat is iets van ‘buitenlanders’ dat hier geimporteerd is. Onze roomblanke jongeren zouden natuurlijk nooit homo-onvriendelijke uitspraken doen.

op 20 06 2016 at 11:44 schreef naturist:

De vraag zou eigenlijk moeten zijn of homohaat bij niet westerse allochtone jeugd sneller te her-programmeren is dan die- bij kaaskoppen. Ik schat in dat een goed gesprek met een kaaskop snel tot resultaten leidt (ander inzicht). Terwijl de jarenlange religieus/cultureel getinte moskee/schotelantenne stroom aan informatie “dieper” zit. (Murat, kom er maar in !!)

op 20 06 2016 at 12:26 schreef hiepokritica:

Ja hoor, zéker. De haat in een getinte gaat dieper dan in een kaaskop. Want de laatste is voor rede vatbaar en zo hardnekkig niet. Je hebt gelijk blootmans. Murat zal het beamen.

op 20 06 2016 at 12:30 schreef Murat:

Naturist: “Terwijl de jarenlange religieus/cultureel getinte moskee/schotelantenne stroom aan informatie “dieper” zit.”

Over generaliseren en essentialiseren van mensen (allochtonen) als ik gesproken zeg.
Ik ben allochtoon, kijk geen schotel, spreek alleen Nederlands en ben geen Moslim.
Er ooit over nagedacht dat onder zowel allochtoon als autochtoon een even grote diversiteit aan individuen bestaat ?

Je bent een vreselijk mannetje, Naturist.

op 20 06 2016 at 12:42 schreef naturist:

Dus bedoel ik jou ook niet ! Laat dat nu eens tot je doordringen. Schelden helpt niet. Ik ben jouw vijand niet. Ik bedoel nu precies de groep (en die bestaat, of je dat nu ontkent/negeert leuk vindt of niet) die het wel betreft. Een domme witte homofobe boer is niet hetzelfde als iemand waarbij het een “cultuurdingetje” is tot in alle haarvaten. En hiepokritica, waar schreef ik getint ?? By the way ik ben ook allochtoon. Maar wat doet dat ertoe.

op 20 06 2016 at 12:48 schreef Peter:

Echt alle domrechtse clichés passeren de revue in het gebazel van Naturist. Hij laat geen stokpaardje met rust. De ‘schotels’ (wat kijken Turken en Marokkanen op hun schotels, Naturist? Soaps! de Arabische Voice!), het ‘cultuurdingetje’, het bagatelliseren van witte homohaat en uiteraard is Naturist (controleren kunnen we het niet) zelf ook allochtoon, en dus geen racist. En hé, jullie beginnen over huidskleur, dat zou in Naturist niet eens ópkomen, om dat te doen.

Ik vind het wel weer mooi geweest, Naturist! Je hebt nog een paar kansen gehad, je kunt het niet laten racistische en oliedomme reacties te plaatsen.

Toedeledokie!

op 20 06 2016 at 12:57 schreef Murat:

Ik sluit mij, uiteraard, volledig aan bij Peter’s beslissing.

op 20 06 2016 at 13:13 schreef Henrik:

Het stuk over je huisvijand Asscher in de NRC was een stuk interessanter dan de baarlijke nonsens die Heijne wekelijks braakt.

Waarom daar niet over geschreven, Peter?

op 20 06 2016 at 13:22 schreef Peter:

Waarom daar niet over geschreven, Peter?

Ik heb veel over Asscher geschreven omdat ik vind dat hij door bijna niemand anders kritisch wordt aangepakt en er volgens mij opzettelijk wordt gezwegen over de vele miskleunen van Asscher. Maar zijn gesjoemel met AOW’ers in Israëlische bezette gebieden krijgt wél de aandacht die het mijns inziens verdient. Ik wacht nog even op het verdere verloop (duikelt het journaille straks weer over elkaar om dit juist als bewijs van Asschers morele superioriteit te zien? Zal er aandacht zijn voor het schrille contrast dat Asscher soepelheid vormt met het afknijpen van Marokkaans-Nederlandse AOW’ers in Marokko?) voordat ik er iets over schrijf.

Bovendien vind ik het wel interessant wat Heijne schrijft. Hij heeft invloed en wordt door veel weldenkende mensen met instemming geciteerd. Ik vind het daarom belangrijk om te laten zien waar het schort aan zijn argumentatie.

Als jij Henrik, iets anders interessanter vindt, let niets jou om daar dan zelf iets over te schrijven. Ik schrijf over dingen die ik zelf belangrijk vind.

op 20 06 2016 at 14:05 schreef Ibn Katheer:

Ik vind deze kritiek op Dibi onterecht en denk dat je op basis van één uitspraak van hem niet kunt generaliseren dat hij de andere kant op zou kijken als er kritiek is op moslims. Sterker nog, hij bleef als politicus jaren in de kast zitten om die moslimgemeenschap maar niet tegen het hoofd te stoten en stelde recentelijk nog in een een interview met de Volkskrant:

“Niet-moslims moeten ook op dit gebied even hun waffel houden. Dan zijn het weer vrouwen, dan weer lhbt’ers. Er is altijd wel iets te klagen. Geef ons een jaartje en laat het ons zelf uitzoeken. De aandacht die we niet aan discussies met niet-moslims hoeven te besteden, kunnen we dan gebruiken om vooruitgang te boeken binnen de gemeenschap.”

Dan kijk je alles behalve de andere kant op.

op 20 06 2016 at 14:15 schreef Peter:

Je leest niet goed, Ibn, ik schreef niet dat Dibi de andere kant opkijkt als er kritiek is op moslims. Ik schreef dat hij de andere kant opkeek toen een vriendin van hem aperte leugens verkocht om het de witte lezers van De Groene Amsterdammer en de Volkskrant naar de zin te maken, op die manier bijdragend aan de toch al grimmige sfeer rond moslims.

Sterker nog, toen ik daarop wees, ging Dibi tegen mij tekeer op een nogal gênante manier.

Ik weet wel dat Dibi bij tijd en wijle ageert tegen islamofobie, maar hij heeft zich als politicus net zo goed geschaard aan de zijde van degenen die hun oren lieten hangen naar Wilders en trawanten, onder meer met zijn idiote ‘Laatste Fatwa’ waarin hij moslims opriep massaal toe te geven dat het allemaal wel degelijk ligt aan ‘de islam’.

Ik vind het trouwens totaal idioot te zeggen dat niet-moslims hun waffel moeten houden. We moeten in Nederland samenleven, dus je mag als niet-moslim best tegen moslims zeggen dat je niet altijd even gecharmeerd bent van bepaalde zaken.

op 20 06 2016 at 14:29 schreef Henrik:

@Peter, ok fair, maar ik denk toch dat je terugdeinst omdat je onvermijdelijk in het akelige mijnenveld van pro/contra Israël terechtkomt, je hebt al eerder aangegeven als de dood voor beschuldigingen van antisemitisme te zijn, in jouw situatie is dat begrijpelijk gezien de geisraeliseerde tijden waarin wij leven. /s

Verbijsterend: minister en vice-premier Asscher overtreedt actief de wet, op basis van morele superioriteit en dubbele loyaliteit:

http://www.nrc.nl/next/2016/06/18/asscher-liet-wet-overtreden-voor-aowers-in-bezet-1628104

http://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/17/wat-gaat-er-mis-als-we-gewoon-blijven-betalen

op 20 06 2016 at 14:35 schreef Peter:

Ja, maar we gaan het nu hier niet over Asscher en Israël hebben. Dat is off-topic en verboten. Overigens doen ze me niks meer, die beschuldigingen van antisemitisme. Ze worden steevast gedaan door racistische haatzaaiers, en ik weet zelf wel wie ik haat en wie ik niet haat.

op 20 06 2016 at 14:52 schreef Murat:

@Henrik,

Dat niet alleen. Het laat weer eens temeer zien dat Asscher een ontzettende racist is, die Marokkanen aanpakt maar een andere groep, uiteraard, niet.

op 20 06 2016 at 19:57 schreef Sasha Berkman:

Wat Murat zegt.Als de PvdA ooit nog serieus genomen wil worden dienen ze Assher uit de partij te zetten.

op 21 06 2016 at 08:32 schreef arjan:

Kritiek op Dibi is hier volledig onterecht. Dibi is niet enorm slim, dus hij komt regelmatig strategisch in de knoop. Maar hij werkt er hard en soms dapper aan om zowel voor zijn moslim-‘achterban’ als homoseksuelen op te komen. Zijn missie daarin is duidelijk: hij wil de positie van islamitische homoseksuelen in Nederland verbeteren. Dibi is heel fel op moslimhaat. Er een paar dingetjes uitpikken die hij heeft laten schieten zodat je hem hypocrisie kunt verwijten is echt onterecht.

op 21 06 2016 at 08:39 schreef Peter:

Dibi heeft niks ‘laten schieten’, hij heeft mij keihard aangevallen omdat ik wees op de leugens en het gehuichel van een vriendin van hem. Dat betekent dat islamofobie hem niks kan schelen als het een vriendje of vriendinnetje betreft. Dat hij het recht om moslims op basis van leugens te demoniseren, met verve verdedigt. Dibi is dus hypocriet en onoprecht. Hij weigert trouwens pertinent inhoudelijk in te gaan op kritiek, kan alleen schelden en sneren.

op 22 06 2016 at 13:49 schreef Hypo-kriet:

Hoogste tijd voor ’n frontaalnaakte nachtzoen!

http://www.npo.nl/de-nachtzoen/22-06-2016/VPWON_1257473

op 23 06 2016 at 00:04 schreef Murat:

Leuk interview!

Die boosheid van Peter om onrecht. Daar kan ik mij dus volledig in herkennen. Ook in zijn heftigheid kwa schrijfstijl en comments.
Dat heeft er ook (geregeld) voor gezorgd dat comments van mij niet geplaatst werden of dat ik een beetje in de knoop kwam met Peter haha.

Neemt niet weg dat ik mij volledig in je herken en ik je gewoon een topgast vind.
Ga zo door man. Echt, je gaat nog eens de boeken in.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS