Home » Archief » Vrijheid van meningsuiting is niet voor angsthazen


[23.07.2022]

Vrijheid van meningsuiting is niet voor angsthazen

Peter Breedveld

Twee weken geleden organiseerde het Forum voor Democratie een pro-Russische bijeenkomst in de Amsterdamse RAI. Een groep sympathieke Nederlanders vindt dat niet kunnen en schreef een boze brief aan de gemeente Amsterdam. Beroepsracist Joost Niemöller verweet hen de vrijheid van spreken te willen afschaffen waarna één van hen, Emine Uğur, suggereerde dat Niemöller probeert zaken als fascisme, racisme en antisemitisme salonfähig probeert te maken “onder de vrijheid van meningsuiting”.

Daar reageerde ik weer op, en vervolgens kwamen verschillende mensen betogen dat de vrijheid van meningsuiting niet absoluut is en dat soort dingen. Iemand zei ronduit dat ie voor “selectieve vrijheid van meningsuiting” is.

Nu is Joost Niemöller die over vrijheid van meningsuiting zeikt een lachertje. De man heeft met zijn kameraden jarenlang bloedfanatiek geprobeerd mij te slopen vanwege mijn scherpe stukjes over Domrechts. Dat ging met keiharde intimidatie, dreigementen, laster en schandalige aantijgingen, maar wat ik vooral erg vond was dat mijn geliefde op Niemöllers website werd uitgemaakt voor moslimhoer en dergelijke, afgebeeld met bont en blauw geslagen gezicht, het racistische seksisme droop er vanaf. Alles met het doel ons het zwijgen op te leggen. Niemöller is een fascistische racist pur sang en zou zijn hypocriete grafkop moeten houden over vrijheid van meningsuiting.

Verwerpelijke ideeën

Maar in de handen van mijn bondgenoten is de vrijheid van meningsuiting ook niet veilig. De vrijheid van meningsuiting is er niet om ideeën salonfähig te maken, maar juist om die ideeën te uiten die niet salonfähig zijn. Daar zitten verwerpelijke ideeën tussen maar ook ideeën die mensen verwerpelijk vinden maar eeuwen later de fundamenten van onze moderne beschaving blijken te zijn.

Bijvoorbeeld: ooit ging je subiet de brandstapel op als je durfde te suggereren dat de aarde niet in zeven dagen door God geschapen was, maar dankzij mensen die daaraan hardop durfden te twijfelen weten we heel wat meer over hoe de aarde in elkaar steekt en wie en wat wij precies zijn. En het is dankzij Ignaz Semmelweis dat vrouwen niet meer massaal in het kraambed sterven. Semmelweis toonde aan dat kraambedkoorts werd veroorzaakt door de vieze handen van artsen, en werd ervoor verketterd. Maar hij had gewoon gelijk en heeft hoeveel miljoenen mensenlevens al niet gered.

Onbeperkte vrijheid van meningsuiting moet dus, want je weet niet van tevoren waar we iets aan hebben en waaraan niet. Bovendien: als vrijheid van meningsuiting betekent dat je alleen maar dingen mag zeggen die de goegemeente fijn vindt om te horen, waar heb je dan vrijheid van meningsuiting voor nodig? Wees dan eerlijk en zeg dat je tegen die vrijheid bent. Niet: voor selectieve vrijheid, maar tegen vrijheid.

Racistische haatpropagandist

Nou begrijp ik de emoties nog als het om racisme en antisemitisme gaat, maar mensen verplichten aan de goede kant te staan in een buitenlandse oorlog? Dat is knots en totaal hypocriet. Hoeveel oorlogen hebben wij hier in Nederland al niet gesteund die niet minder vuil waren dan die Poetin in Oekraïne voert? Daar hebben we gelukkig tegen kunnen protesteren. Dat de staat bepaalt aan welke kant je mag staan in een oorlog elders in de wereld, dat zou niemand moeten willen. In het geval van Oekraïne lijkt het allemaal helder wie fout is en wie goed, bij de meeste andere oorlogen is dat wat ingewikkelder, en dan wil ik zelf mijn standpunt kunnen bepalen en uitdragen, zonder de toestemming te vragen van Erik van Muiswinkel.

En ja, in het geval van racisme en antisemitisme denk ik er ook zo over. Het is genoegzaam bekend dat ik een uitgesproken antiracist ben, maar ik ben tegen een verbod op racistische meningen en tegen een verbod op fascistische clubs. Ik vind dat het aan de samenleving is om racisten en fascisten onschadelijk te maken. Bijvoorbeeld door, en ik hamer hier constant op, stelling te nemen tegen racistische uitingen in de Tweede Kamer, geen racisten op het schild te tillen in de media en niet net te doen alsof Wierd Duk een normale, respectabele journalist is in plaats van een racistische haatpropagandist.

Op voorhand meningen verbieden uit vrees voor de ondergang van de democratische rechtsstaat getuigt van een totaal gebrek aan vertrouwen in die democratische rechtsstaat. Je zegt eigenlijk: laten we de democratische rechtsstaat afschaffen voordat Joost Niemöller het doet.

Kindermoordenaars

Er zijn ook mensen die denken de vrijheid van meningsuiting te beschermen door te beweren dat bepaalde verwerpelijke meningen geen mening zijn. Maar ook die vlieger gaat niet op. Racistische ideeën zijn meningen, fascistische ideeën zijn meningen. Ze gaan niet weg als je mensen verbiedt ze in het openbaar te uiten. “Is haat een mening?” vroeg iemand. Nee, haat is een emotie. Wil je haat verbieden? Wil je dan misschien ook somberheid verbieden? Mag je haatzaaien tegen racistische fascisten? Tegen kindermoordenaars?

Al die wetten tegen haatzaaien en racisme, “groepsbelediging” en de beperkingen aan de vrijheid van meningsuiting zijn zo slecht doordacht, zo slordig en willekeurig. Intussen staan PVV’ers in de Kamer onbekommerd vluchtelingen voor ongedierte uit te maken, niemand die wat doet. De kranten schrijven dan dat hij voor de afgehaakte arme witte man opkomt.

Je staat dus te dweilen met de kraan open, met je brief aan de gemeente en je betuttelende dwingelandij. En je dweil zit vol gaten. Denk beter na over de samenleving die je wilt. Ikzelf wil geen koranverbod en moslimdeportaties, maar ook geen politiekcorrecte gedachtenpolitie.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 23.07.2022 @ 10:43

[Home]
 

1 Reactie

op 23 07 2022 at 10:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS