Home » Archief » Nederland is een dol fijn land, als je een wit mens bent


[22.07.2022]

Nederland is een dol fijn land, als je een wit mens bent

Bernd Huisman

Terwijl Geert Wilders bijna wekelijks Marokkanen staat te demoniseren in de Tweede Kamer en de mond vol heeft van de ‘Mocromaffia’, verleenden minister van Rechtsbescherming Franc Weerwind en Wim-Lex gratie aan veroordeelde cocaïnesmokkelaar Frank Masmeijer.

Masmeijer, die 9 jaar kreeg van de Belgische rechter, was al eens eerder veroordeeld en uitte in het kader van die zaak gewelddadige bedreigingen naar de persoon waarvan hij ook nog 32.000 euro jatte. Het blijkt: drugscriminaliteit is in Nederland helemaal geen probleem, tenzij je Marokkaans bent. De Zuidas, lobbywalhalla en tevens spaarpotje voor Russische kleptocraten, moet wel blijven draaien natuurlijk.

Inderdaad, er komen kamervragen over Masmeijer. Politie en politici maken in de kranten hun verontwaardiging kenbaar. Toch ging daar eerst ophef aan vooraf. Geveinsde furie na de toorn van Twitter. We worden bestuurd door politici die van incident naar incident springen. Het maakt daarbij niet uit of het rumoer du jour loodrecht haaks staat op dat van gisteren.

De afgelopen dagen was de volkswoede gericht op de vrouw die op de rug klom van een spitssnuitdolfijn. Het dier was eerder daarvoor aangespoeld en door bezorgde omstanders naar diepere wateren begeleid. Daar zijn we in Europa trouwens heel goed in, dat terug in zee duwen.

Selectieve boosheid

Ja, het is triest. En ja, Ariël van der Xenos moet een gepaste straf krijgen. Wel vind ik het verschil met de eerder uitgekomen beelden van verhitte varkens wel heel groot. Op een handjevol activistische twitteraars en bezorgde goedzakken na heb ik weinig ophef over de beelden gezien. Terwijl verdrukte, oververhitte varkens die hulpeloos naar adem en verkoeling snakken toch een jaarlijks terugkerend probleem zijn, waar gewoon niks aan gedaan wordt. Iedere keer dat het kwik boven de 25 graden stijgt, trekt een dierenwelzijnsorganisatie aan de bel. Echt: ieder jaar weer.

Ondanks dat organisaties al jaren pleiten voor een wettelijk vastgelegd hitteplan met lagere bovengrenzen, blijven de dieren lijden onder het door de veesector zelf opgestelde hitteprotocol. Deze afspraken zijn niet alleen ontoereikend; ze zijn ook vrijwillig, waardoor handhaving niet mogelijk is. Dit jaar onthulde het ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn langverwachte hitteplan, maar het schuift het nemen van concrete maatregelen tegen diertransport bij extreme temperaturen voor zich uit. Het ministerie beroept zich op ‘lopend onderzoek’. Waarschijnlijk moet een extern bureau eerst uitzoeken bij welke temperaturen dieren nou écht het loodje leggen.

Elk normaal denkend mens zou het andersom doen, door de dieren zo snel mogelijk te beschermen en daarna toe te werken naar een uiterste bovengrens. Dat het ministerie van LNV de facto gerund wordt door de boerenlobby is weer overduidelijk.

Maar ook de NVWA en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, nota bene de bewakers van het dierenwelzijn, sympathiseren met de sector. Aangezien dierenwelzijn niet in het belang van de sector is, zal het ministerie strenge maatregelen zo lang mogelijk uit blijven stellen. Tot de maatschappelijk druk groot genoeg is. Maar met politici als Mark ‘Weber’ Rutte, die graag volkshobby’s gebruikt om maatschappelijke kwesties te bagatelliseren, duurt dat waarschijnlijk nog wel even.

Staatsmachten

Montesquieus trias politica bestaat uit drie losstaande staatsmachten die elkaars functioneren bewaken: de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht. Zij zijn door de burger toevertrouwd met de politieke besluitvorming, uitvoering en toetsing. Maar er zijn groepen die daar heimelijk invloed op uitoefenen: de zogenaamde schaduwmacht. Oerracist en inspiratiebron voor latere nazi’s Thomas Carlyle noemde de pers in de 19e eeuw al de Vierde Macht. Ook de naoorlogse bestuurskundige René Crince le Roy rekende de media tot de machten, naast de ambtenarij, externe adviesbureaus en lobbygroepen. Als hun invloed te groot wordt, de uitvoerende macht niets uitvoert en de wetgevende macht zich niet aan de wet houdt, rest slechts een lege staat.

Nederland is een hol land, muurvast in een neoliberale nekklem. Een land waar de media fascisten constant in de kaart speelt, lobbygroepen de scepter zwaaien, de ambtenarij grotendeels verrot is en externe adviesbureaus welig tieren op onze belastingcenten.

Zolang de machten alleen gevoelig zijn voor geld en ophef, slapen er honderden vluchtelingen op de grond zonder stroom en douches, sterven er dieren op weg naar het slachthuis aan oververhitting en laten we mensen op zoek naar een beter leven in zee verdrinken. Nederland is een dol fijn land, als je een wit mens bent.

Bernd Huisman kweekt pepers en schrijft zo nu en dan wat. Te volgen op Twitter.

Gastschrijver, 22.07.2022 @ 08:32

[Home]
 

1 Reactie

op 22 07 2022 at 08:33 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS