Home » Archief » Waarom het Forum voor Democratie verboden moet worden


[17.11.2022]

Waarom het Forum voor Democratie verboden moet worden

Peter Breedveld

Een paar dagen geleden tweette ik dat het Forum voor Democratie verboden zou moeten kunnen worden, omdat je de maffia immers ook kunt verbieden. Het gaat me niet om inperking van de vrije meningsuiting, ik beschouw mezelf nog steeds als de meest fundamentalistische aanhanger van de vrije meningsuiting van het land, maar om de intimidatiepraktijken van het Forum.

Gideon van Meijerens oproep om net zolang voor het parlementsgebouw te gaan staan totdat de regering opstapt, en zijn terzijde dat hij hoopt dat daarbij dan geen doden vallen, zoals bij dit soort acties weleens pleegt te gebeuren, past in een patroon van dreigementen en zinspelingen op gewelddadig verzet door Van Meijeren en de rest van het Forum. Van Meijeren zei al eerder bij een demonstratie van boze boeren dat er een taboe is op geweld. Daarbij hield hij de boeren voor dat, mochten hun boerderijen worden onteigend, de overheid zeker niet zal aarzelen ze met knuppels van hun eigen grond af te laten slaan, en eindigde hij met de constatering dat gewelddadig verzet volgens het wetboek legitiem is om je lijf of je goed te beschermen tegen wederrechtelijke aanranding, dat het belangrijk is om als boeren “die strijdlustigheid” te laten zien omdat het niet de bedoeling is dat ze zich “als makke lammetjes van hun grond gaan laten verdrijven”.

Bijltjesdag

Zonder enige twijfel een oproep tot gewelddadig verzet tegen democratisch genomen besluiten, maar omdat Van Meijeren altijd in zinnen spreekt die als los zand aan elkaar hangen, lijkt hij er juridisch gezien altijd mee weg te komen. Wie zegt immers dat “die strijdlustigheid” gaat over gewelddadig verzet tegen wederrechtelijke aanranding? Wie bewijst dat Van Meijeren oproept tot geweld als hij zegt dat het niet de bedoeling is dat boeren zich als makke lammetjes laten verdrijven? Vergelijk het met een maffioso die een restaurant binnenwandelt en tegen de eigenaar zegt: “Leuke tent heb je hier, zou jammer zijn als er een brandbom naar binnen wordt gegooid.” Geen rechter die daar wat mee kan, maar iedereen, inclusief die rechter, weet dat de restauranthouder beter kan doen wat de maffia wil, anders is zijn restaurant weg.

Het Forum voor Democratie en ook de PVV komen voort uit de domrechtse blogosfeer waar het al sinds minstens 2005 (toen ik er zelf mee te maken kreeg) gewoonte is om te fantaseren over een Bijltjesdag waarop linkse mensen worden terechtgesteld voor hun aandeel in de islamisering en de omvolking van het Avondland. Als FvD’er Pepijn van Houwelingen dus Kamerleden bedreigt met berechting voor een tribunaal, weet hij misschien zelf dat het niet een heel reëel dreigement is, maar hij voedt er de bloeddorst mee van de hordes Boze Burgers die zijn aangesterkt met de tienduizenden wier woede tijdens de coronacrisis is aangewakkerd. Van Houwelingen voedt welbewust de hunkering van deze hordes naar zoete wraak.

GeenStijl-methode

Het is ook de GeenStijl-methode: Je voedt de bloeddorst en de geweldsfantasieën van je aanhang, waarvan je weet dat die er zijn omdat ze zich al vaak hebben gemanifesteerd, met wat opruiende taal en daarna was je je handen in onschuld. “Hé, ik ben niet verantwoordelijk voor wat die boze mensen doen, jullie hebben ze zo boos gemaakt. Ik heb nog gezegd dat ik hoopte dat het niet tot dodelijk geweld zou komen, maar ik kan ook geen ijzer met handen breken, hè.”

Het Forum doet het nu met Marina Meeuwisse, die het filmfragment naar buiten bracht waarin Van Meijeren oproept voor het parlement te gaan demonstreren. In een bericht dat ook in het Engels wordt verspreid, beschuldigt het Forum Meeuwisse ervan filmfragmenten te manipuleren en “obsessief” bezig te zijn het Forum te framen. Een vorm van opruiing waarmee Meeuwisse opzettelijk in gevaar wordt gebracht. Als een gewelddadige gek haar iets aandoet, is het natuurlijk niet de schuld van het Forum, dat bekritiseert alleen maar haar methodes.

Satanische kinderoffers

Maar kijk naar de rest van het interview waarin van Meijeren zijn plan ontvouwt voor een opstand met hopelijk geen dodelijke slachtoffers. Het wordt afgenomen door één of andere Belgische extreemrechtse engnek met wie hij het ook heeft over satanische rituelen waarbij kinderen worden geofferd en waarbij volgens hem “hooggeplaatste mensen” betrokken zijn. Dat is een complottheorie waarbij het klassieke antisemitische bloedsprookje een modern jasje heeft aangemeten gekregen en dat tijdens de coronacrisis erg populair werd in wappiekringen. (Voor wie op het verkeerde been wordt gezet door Van Meijerens verwijzing naar Argos, lees dit.)

Het zal wel niet strafbaar zijn, maar het is opruiing en Van Meijeren voedt er weer die woede mee van de hordes die al 20 jaar wachten op de Grote Afrekening. Het zijn deze lui die Van Meijeren verwacht bij zijn “fluwelen revolutie” voor het parlementsgebouw. Schuimbekkende zwakzinnigen die helemaal gek gemaakt zijn met verhalen over reptielen en satanische kinderoffers, en niet kunnen wachten de verantwoordelijken daarvoor, de hooggeplaatste mensen in het parlementsgebouw, te lynchen.

Torentje bestormen

Het Torentje op het Binnenhof willen ze bestormen. FvD’er Sid Lukkassen fantaseerde er in 2017 al over met Rutger van der Noort. Nu zit het Forum te janken dat het geframed wordt en dat de NOS schreef dat Van Meijeren opriep tot “bezetting” van de Tweede Kamer en dat dit een leugen is, maar het is geen leugen. Het Forum wil een gewelddadige staatsgreep, altijd al. GeenStijl wil dat ook, Wierd Duk ook. Er is een grote bevolkingsgroep die al jaren verlangt naar een gewelddadige overname van de macht. Die groep zit Van Meijeren te voeden, en GeenStijl ook, en Ongehoord Nederland en al die domrechtse engnekken.

Niks met vrije meningsuiting te maken. Het zijn concrete oproepen tot geweld, concrete bedreigingen, die alleen maar niet concreet lijken door de sluwe manier waarop ze geuit worden en omdat normale mensen ze zo grotesk vinden.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 17.11.2022 @ 10:01

[Home]
 

1 Reactie

op 16 11 2022 at 10:02 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS