Home » Archief » Waarom soepgooiers best wel raar zijn


[08.11.2022]

Waarom soepgooiers best wel raar zijn

Peter Breedveld

Wat me verbaast aan die soepgooi- en vastlijmacties van de klimaatactivisten – amuseert, eigenlijk wel – is dat ze oprecht verontwaardigd zijn dat hun acties niet door iedereen in dankbaarheid worden aanvaard en aangemoedigd. Geschokt dat mensen het niet geweldig vinden dat hun concertavondje wordt verstoord. Dat ze zondag op Schiphol, waar ze privéjets blokkeerden, niet door de marechaussee op thee en koekjes werden getrakteerd, dat lijken de activisten en hun sympathisanten als een grote misstand te beschouwen. Ze doen het immers voor het klimaat.

Misschien komt dat doordat de autoriteiten ook de boeren geen strobreed in de weg legden toen die snelwegen blokkeerden en asbest verbrandden en zo. Maar dan geloof je echt dat in Nederland gelijke monniken gelijke kappen dragen en dat is gruwelijk naïef. Politiechefs verklaarden nota bene publiekelijk dat ze sympathiseerden met de boeren en dat de politie daarom niet optrad. Waarom denk je dat de politie sympathiseert met mensen die soep over kunstwerken heengooien?

Die activisten denken dat niet echt, natuurlijk, want dan zouden ze wel soep over een Barnett Newman gooien. Maar daar krijg je de pis van de bourgeoisie niet mee lauw, die vindt Barnett Newman geen kunst en het Meisje met de Parel wel. Dus daar gooi je dan soep overheen, om de mensen boos te krijgen, en dan heb je ze boos en dan ga je daar verongelijkt over mauwen.

Samenleving meekrijgen

Actievoeren is ondankbaar werk, kan niet anders. Je moet ontregelen om de aandacht te krijgen. Op het Malieveld staan met een spandoek en je af laten schepen met een mooi praatje van een minister zet geen zoden aan de dijk. Vraag het de docenten, vraag het de huisartsen.

De mensen moeten last van je hebben. Maar wat verwacht je van Rob Jetten anders dan dat hij oproept je aan de regels te houden en te demonstreren waar dat mag? Hij is minister, hij komt niet bij je zitten. Bovendien heeft hij een punt: je moet de samenleving meekrijgen.

Krijg je de aandacht van de samenleving als je een blik soep over een schilderij heengooit? Zeker. Krijg je de samenleving op die manier warm voor klimaatactie? Ik betwijfel het. Sympathisanten van de soepgooiers kraaien triomfantelijk dat er constant over wordt gepraat, maar er wordt gepraat over het soepgooien, niet over het klimaat.

En kijk naar de verkiezingen en peilingen van de afgelopen jaren: de meeste mensen kiezen rechts en extreemrechts. Ze geven geen reet om overstromingen in Nigeria. Sywert, die krijgt de samenleving mee. Die geeft gewoon de Afrikanen en de Aziaten weer de schuld, want die koken verkeerd. Serieus, een Nederlander die Afrikanen en Aziaten vertelt hoe ze moeten koken, hilarischer kan bijna niet. Maar daar win je dus de harten van Nederlanders mee. Het is niet onze schuld, het zijn die zwarten met hun kookpotten.

Kalkoen het raam uit

Ik vind het vervelend dit te moeten zeggen, maar je gaat geen reet veranderen, al maak je soep van de Nachtwacht en plak je jezelf aan Angela de Jong vast. Hoge energierekeningen, die gaan dingen veranderen. Dat de mensen hun boodschappen niet meer kunnen betalen.

Je kunt natuurlijk steeds harder actievoeren, hamburgertenten bezetten, of wat dacht je van home invasions tijdens kerst. Dat je zo de kalkoen van tafel trekt en door het raam naar buiten flikkert. Maar ik denk dat dan eerder de politiestaat een feit wordt dan dat de klimaatapocalyps een halt toe wordt geroepen.

De belagers van het Meisje met de Parel kregen flinke gevangenisstraffen, en snel ook. Een schril contrast met de terreurboeren, met wie de politie en gebak en complimentjes uitwisselde. Dat zijn de verhoudingen. De autoriteiten worden alleen maar hardvochtiger, de straffen draconischer en de overgrote meerderheid van het Nederlandse volk zal het prachtig vinden.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 08.11.2022 @ 07:49

[Home]
 

1 Reactie

op 08 11 2022 at 07:50 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS