Home » Archief » Politie en terreurboeren: samen sterk!


[02.07.2022]

Politie en terreurboeren: samen sterk!

Peter Breedveld


Illustratie: Alissa Levy.

U herinnert zich vast de Rotterdamse relschoppers nog wel tijdens de corona, die door de rechter als voorbeeld werden gesteld en maandenlange gevangenisstraffen kregen voor zaken als het stelen van een rol drop. Wie tijdens de corona niet gehoorzaamde, kon sowieso niet op genade van wie dan ook rekenen. Die mevrouw die met een waterkanon een schedelbreuk gespoten werd, bijvoorbeeld, gewoon omdat ze bij een demonstratie was.

Dan doet het verhaal van terreurboer Tim toch wel heel onwerkelijk aan. Terreurboer Tim reed van de week met zijn tractor in op een politieauto waar agenten inzaten. Die deden aangifte van poging tot doodslag, terreurboer Tim moest de cel in. Maar de aanklacht is ingetrokken en terreurboer Tim is weer vrij. Hij had het heel gezellig bij de politie en heeft die daarom getrakteerd op taart. De politie is ook heel blij met terreurboer Tim, “vooral het compliment over zijn goede behandeling viel in goede aarde.” Een ME’er die betrokken was bij de poging tot doodslag heeft hem zijn tractor weer teruggegeven. De ME’er is een “man uit de Achterhoek met boerenverstand”. Terreurboer Tim en de politie hebben “rapport”, ze begrijpen elkaar, hebben hetzelfde referentiekader. Dan moet je niet moeilijk doen als er een keer met een tractor op de politie wordt ingereden.

Ongeletterde polderapen

Ik zei nog tegen Hassnae toen ik het las: wat een totaalmongool moet je zijn om met een tractor op de politie in te rijden, je eigen glazen zo in te gooien. Je hele leven in duigen, gevangenisstraf, niet te bevatten. Maar er gelden andere regels als je een ongeletterde polderaap bent, want de politie bestaat zelf ook uit ongeletterde polderapen. Ongeletterde polderapen zorgen voor elkaar. Terreurboer Tim wist dat hij mag wat Mohammed uit Rotterdam-Zuid en Yusuf uit de Schilderswijk niet mogen en wat ze mogelijk hun leven zou kosten. Terreurboer Tim heeft privileges.

Dat geeft politiechef Willem Woelders ook gewoon toe: “Veel politiemensen hebben begrip voor de positie van de boeren, ik ook.”, zegt hij over de gewelddadige terreuracties van de terreurboeren. “Je zult maar jarenlang geïnvesteerd hebben en je voortbestaan staat op het spel.” En: “het is voor iedereen veiliger om te deëscaleren.”

Dat zegt de politie nou nooit bij een vreedzame blokkade van Extinction Rebellion, of bij een anti-Zwarte Piet-demonstratie, dat deëscaleren beter is. Als het om Marokkanen gaat, slaat de politie er ook meteen op, als een Antilliaan een grapje over zijn pieml maakt, duiken er meteen zeven agressieve agenten op ‘m om hem totaal te vernietigen. Anti-zwartepieter Jerry Afriyie heeft nog steeds een beroepsverbod omdat een agent zich tijdens het mishandelen van Afriyie zegt te hebben bezeerd.

Racistische sheriffs

Wat staat er voor die boeren precies op het spel? Ze worden uitgekocht, ze lopen daar weg als miljonairs. Er staat niks voor ze op het spel. Voor de mensen die de politie altijd wél in elkaar slaat, staat er wél veel op het spel. De toekomst van de aarde, onze gezondheid, een samenleving waarin ook mensen van kleur als mensen worden behandeld. Dus politiechef Woelders is óf te dom om dat in te zien, of het interesseert hem geen fuck. Waarschijnlijk is het allebei.

Dat interview met hem geeft sterke Ku Klux Klan-vibes, alsof we in het diepe zuiden van de Verenigde Staten wonen, met van die racistische sheriffs die het maar niet lukt de daders van een racistische gruwelmoord te vinden. Zwarte Nederlanders worden keihard door de politie onderdrukt, terreurboer Tim krijgt zijn tractor weer terug, want hij is lid van de Klan. “Zijn de boeren de baas?” vraagt NRC aan Woelders. “Nee, ze zijn niet de baas, we zitten er bovenop”, zegt hij.

En zo is het. De politie is de baas. De politie zegt: woonprotesten en vreedzame demonstraties voor klimaatmaatregelen mogen niet en zwarte Nederlanders willen we sowieso niet op straat zien, gewelddadige protesten door terreurboeren juichen we toe, want daar hebben we begrip voor. Woelders bestaat het zelfs om de regering te vertellen hoe ze hun stikstofbeleid moeten uitvoeren.

Ontmantel de politie

Politieagenten met een hoofddoek mogen niet in Nederland, want de politie moet neutraliteit uitstralen. Nee, een politiechef die gewoon vanuit NRC Handelsblad over ons heenpist, die zegt: wij doen niks tegen terreurboeren want we hebben begrip voor hun gewelddadige terreuracties, dát is lekker neutraal.

Ontmantel de politie gewoon, want je hebt er niks aan. Ze vormt een onmiddellijk gevaar voor de democratie. Nieuws nog meegekregen dat de rechter vindt dat politiechef Fatima Aboulouafa, die de noodklok luidde over de misstanden bij de politie, terecht is ontslagen omdat zij, niet de politie zelf maar zij de politie in een kwaad daglicht heeft gesteld? Was niet echt heel veel aandacht voor, hè.

De politie is racistisch, seksistisch, homofoob, extreemrechts en reactionair, gewoon openlijk op de hand van de terreurboeren. Ze werkt haar eigen regering tegen. Hoe lang nog voor ze een staatsgreep pleegt? Ik word er echt fysiek onpasselijk van, zo onwerkelijk onrechtvaardig is dit.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 02.07.2022 @ 10:00

[Home]
 

1 Reactie

op 02 07 2022 at 10:00 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS