Home » Archief » Donder maar lekker op naar Mastodon


[05.11.2022]

Donder maar lekker op naar Mastodon

Peter Breedveld

Ik blijf nog even poeren in dat Mastodon, want er zint me iets niet aan, maar ik weet niet precies wat. Ik bedoel naast de gebruiksonvriendelijkheid met al die verschillende servers die nu opeens “instances” heten en waar je soms vanzelf terechtkomt, maar dan ben je opeens uitgelogd en als je dan wilt inloggen is je wachtwoord niet goed, maar dan blijkt dat je weer een nieuw account moet aanmaken. Ik zit dus in een soort dorp en als ik naar een ander dorp wil, moet ik een pasje aanvragen.

Maar in mijn dorp houdt niemand van Japanse film of van Amerikaanse strips uit de jaren dertig, en iedereen is er trouwens Nederlands. O, en wit. En bloedserieus en heel erg zelfvoldaan en ze begrijpen hoe Mastodon werkt, ze zijn helemaal ingewijd en dan gaan ze me het uitleggen: is toch helemaal niet moeilijk, je hebt drie stromingen in je instance en dan moet je boosten in je federated timeline.

Maar ze zitten er dus niet omdat ze bang zijn voor andersdenkenden, verzekeren ze me, maar voor de levendige discussie. Ze hebben mijn vorige stuk gelezen en er is allemaal niks van waar, volgens hen. Ik ben al voor aandachtsgeil mannetje en meer uitgescholden en levendiger werd de discussie niet. Ik zei iets over de zelfgenoegzaamheid op Mastodon en dat was een ad hominem waarmee ik de levendige discussie uit de weg ging. Volgens mij moet ik gaan oppassen, anders word ik er uitgegooid want er is dan wel niemand de baas, maar er zijn wel types met een groen vinkje en volgens mij zijn dat moderators of zo maar dat zal dan wel geen moderator heten. In ieder geval lijken ze een beetje gelijker te zijn dan de rest.

Beetje sektarisch wel.

Elon Musk is een lul

Ik zit niet op sociale media voor de levendige discussies, die heb ik thuis en op mijn werk. Ik zit op Twitter (en Facebook) om Frontaal Naakt te spamhoeren, voor het nieuws en ik heb ook meer lol dan zou moeten met katten- en hondenfilmpjes. Kijk, voor deze gekkigheid, daar zit ik voor te scrollen. Iemand die op Beetlejuice lijkt, maar omdat ze haar tieten in de strijd gooit, willen massa’s mannen met haar neuken. Ik volg film- en stripliefhebbers en naturisten uit de hele wereld, op Mastodon kan ik ze niet vinden.

Natuurlijk is Elon Musk een lul, hij zit ook zijn stinkende best te doen om een totale lul te zijn. Kijk, ik zeg het hem hier, maar hij negeert me gewoon, belachelijk. Hij lijkt oprecht verdrietig dat Twitter aan het instorten is, maar ook werkelijk niet in staat te zijn tot enige introspectie. Wat Duncan Jones zegt: goed met techniek, maar totaal niet met mensen en Twitter gaat over mensen.

Alsof de vorige eigenaars zo geweldig waren

Maar om nou te zeggen dat de vorige eigenaars zo geweldig waren… Ik ben jaren achter elkaar geterroriseerd door Jan Bennink, die onder verschillende pseudoniemen, onder andere Ans Aarsema, iedereen lastigviel met wie ik contact had om me van antisemitisme te beschuldigen en dat ik Joodse vrouwen bedreigde en zo. Obsessief, onophoudelijk, en Twitter deed er niks tegen. Integendeel, Bennink was gewoon vriendjes met de Nederlandse Twitter-pipo’s.

Ik werd in die tijd constant belaagd door domrechtse trollen en dat heel wat meer effect dan tegenwoordig. Ik kwam erdoor in de krant. Trollen kregen het voor elkaar dat ik in de media werd opgevoerd als antisemitische identiteitsdief met massamoordfantasieën. Lodewijk fucking Asscher liet zich door Jan Bennink opjuinen en schreef gewoon leugens over me die hij van Bennink had in een stuk in NRC Handelsblad. Ik wilde rectificatie en NRC zei fuck you, “Dat is wel Lodewijk Asscher, die dat schrijft, Peter”. Hans Nijenhuis was dat, toen chef opinie van NRC, daarna hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, dat daarna in rap tempo een Nederlandse Der Stürmer werd en de carrière van Wierd Duk een boost gaf.

Ik werd kapotgemaakt door die trollen en en bijna iedereen zei dat ik me daar niet zo druk om moest maken want Twitter was de echte wereld niet en ik kon die trollen toch blocken? Het hoorde erbij en zelf was ik ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Levendige discussies

En diezelfde mensen zie ik nu constant janken omdat ze onbeschoft worden bejegend door @Henk2854730. “Moeten we dat normaal gaan vinden?” Nou, dat is wel wat je toen tegen mij zei, flapdrol! Maar het probleem wordt altijd pas onderkend als ze er zelf mee te maken krijgen. Ik heb het trouwens over witte mensen nu, want de mensen van kleur wisten precies wat er gebeurde, met uitzondering van Ahmed Marcouch. Die hadden er zelf ook mee te maken.

Dus dat Elon Musk Twitter overneemt, zal me boeien. Ik heb geen last van hem. Minder dan van Jack What’s His Name, onder wiens bezielende leiding die trollen konden gedijen. Musk heeft ze niet gekweekt, hè. Jack heeft ze gekweekt.

Nu zie ik mensen constant met veel bombarie van Twitter vertrekken. Althans, aankondigen dat ze vertrekken, elke dag opnieuw. Dat ze naar Mastodon gaan voor de levendige discussies. Ik ga echt, ik doe het echt, ik blijf hier geen seconde langer. Ja, godverdomme gá dan! Stort je op die levendige discussies, dompel je in dat warme bad van eloquente uitwisselingen, laaf je aan al die intellectuele rijkdom. Doe het gewoon.

Ga ik weer trollen smashen en laten zien wat een herpeswrat Wierd Duk is.

O, mijn Mastodon-account is FrontaalNaakt@mastodon.social.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 05.11.2022 @ 14:26

[Home]
 

1 Reactie

op 05 11 2022 at 14:27 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS