Home » Archief » Waarom u op Artikel 1 moet stemmen


[14.03.2017]

Waarom u op Artikel 1 moet stemmen

Peter Breedveld


Scène uit Gate of Flesh (Seijun Suzuki)

Het mooiste van Sylvana Simons, los van de inhoud, van haar standpunten, is dat ze er alleen maar hoeft te zijn om het hele wittemannendom helemaal over de zeik te krijgen. Haar naam, haar hoofd op televisie is genoeg om de witte mannen het bloed uit de oren te doen spuiten. Ze worden helemaal gek, gaan schreeuwen en schelden; de Caliban in ze krijgt de vrije loop. Eén blik op Sylvana en alle pretenties zijn weg. Nou, dan zijn ze maar racist, dan noem je ze maar seksist. Maar die kankerzwarte moet terug naar haar katoenplantage!

Die gracieuze kalmte, die beminnelijke glimlach. Ze laat zich nooit uit de tent lokken, maar dat maakt de Calibans niks uit. Ze schreeuwen dat ze zo boos is, dat ze een hysterisch wijf is, een nepnegerin. Ze zoeken wanhopig naar stokken om mee te slaan, Jan Roos, Jan Dijkgraaf en hoe heten die Jannen allemaal nog meer, Arthur van Amerongen, al die obese praatjesmakers op de radio. Zelfbenoemde fatsoensrakkers ook, zoals Tom Mikkers van de EO, en Max Pam en Sywert van Lienden. Enfin, leest u deze opsomming nog maar eens, als uw maag sterk genoeg is.

Het doet haar helemaal niks. Ze is net Bill Murray in de eerste Ghostbusters: steeds als iedereen bedekt is onder het gore slijm, komt zij helemaal schoon onder het puin vandaan.

Argumenten boven emotie

Zie haar tegenover Thierry Baudet in De Wereld Draait Door. Alle branie van de zelfingenomen kwast loopt zo het afvoerputje in als Simons haar eerste woorden heeft gesproken. Ze doet niet interessant, bewaart haar kalmte en brengt alleen een paar feiten in stelling. Na twee minuten is hij wanhopig en roept hij, wanhopig rollend met zijn ogen, de hulp van de presentator in. Die krijgt hij niet en dan vervalt hij meteen in reactionaire kroegpraat.

Stelt u zich eens voor: Sylvana Simons, debatterend in de Kamer. Eindelijk iemand die eens uit haar woorden komt en argumenten laat prevaleren boven emotie.

Maar altijd met een warm kloppend hart.

Journalisten proberen haar kapot te krijgen, maar ze krijgen er geen deukje in, nog geen krasje. “Sylvana je bent zo boos!”, ze blijft vriendelijk glimlachen. Of ze zeggen recht in haar gezicht dat ze niet moet zeuren over die tienduizenden rabiaat-racistische doodsbedreigingen, “dat krijg je nou eenmaal als je als zwarte vrouw de politiek ingaat.” Die onsmakelijke PVV’er die op Facebook een Sylvana Simons uitzwaaipagina aanmaakte, met vele duizenden ijzingwekkend racistische reacties, kreeg twee pagina’s diepte-interview in NRC en een hoofdrol in een programma van de EO. Michaël van der Galiën van de neonazistische site De Dagelijkse Standaard, die elke dag minstens drie scheldstukjes over Simons heeft, kreeg onlangs ook twee pagina’s in de Volkskrant. Volgens Joop.nl vindt Simons al dat gescheld en die bedreigingen wel lekker.

Milieuproblemen en klimaatopwarming

Het is er witte mannen ter rechter én ter linkerzijde, kortom, nogal wat om te doen om Sylvana Simons terug in haar kooi te krijgen. Ze beschouwen Simons als een gevaar. En ze hebben gelijk.

Simons ís een gevaar. Ze daagt de gevestigde orde uit. Ze dreigt de hegemonie van de witte man te breken. En hoezeer die hegemonie afhankelijk is van de onderdrukking van alles dat niet wit is en geen piemel heeft, heb ik zelf eigenlijk ook pas recentelijk ontdekt. Ze kunnen zichzelf al die mooie baantjes, die duizelingwekkend hoge salarissen en die astronomische bonussen blijven gunnen omdat ze zo’n hechte club vormen met elkaar, in dezelfde codes spreken, op dezelfde frequentie zitten. De vrouwen houden ze buiten, de allochtonen en LGBT’s in reservaten. Ze bewijzen lippendienst aan de emancipatiebewegingen maar werkelijk, het is als een gestoorde moeder die haar kind medicijnen geeft die het alleen maar zieker maken: Münchausen by proxy. Homo’s en vrouwen worden vooral gebruikt als stok om allochtonen mee te slaan.

Dat is waarom er op deze manier nooit iets structureels zal veranderen aan het bankwezen, waarom we afstevenen op een nieuwe economische crisis, waarom er geen duurzame oplossingen komen voor de milieuproblemen en de klimaatopwarming, we altijd afhankelijk blijven van de olie: witte mannen helpen elkaar rijk te blijven en te parasiteren op ons. Zelfs het nieuwe GroenLinks van Jesse Klaver is een ouwe-witte-jongens-krentenbroodclub geworden. Vergeet niet: als de leden van GroenLinks er niet waren geweest, hadden ze Liesbeth van Tongeren zonder veel omhaal geloosd.

Hegemonie van de witte man

Deze hele verkiezingscampagne staat in het teken van één ding: bestendiging van de hegemonie van de witte man. Witte mannen debatteren met elkaar over de bescherming van hún belangen, die bedreigd worden door bruine mensen: de islam, criminele Marokkanen, nationalistische Turken, die zwarten die onze mooie tradities willen afschaffen. Ondertussen wordt de politie steeds zwaarder bewapend om wat Nausicaa Marbe de ‘allochtonenrevolte‘ noemde, de kop in te drukken.

En daar komt Sylvana Simons met haar Gideonsbende van zwarte en witte vrouwen, LGBT’s, moslims, christenen, oud, jong. De stoïcijnse vechter Fatima Faid, de onbesuisde, hyperintelligente Simone van Saarloos, de wijze Gloria Wekker en, nou ja, Anja Meulenbelt. Al dat tuig dat zorgvuldig buiten de deur werd gehouden. Wordt gehouden, als het aan de Wildersen, de Buma’s, de Ruttes en de Jesse Klavers ligt.

Simons zet als enige in op diversiteit, en dat is precies wat nodig is tegen de verstarring, de vastgekoekte ideeën en de tradities die ons de ellende gebracht hebben waar we nu in zitten. Nieuwe visies, frisse perspectieven zijn nodig om het logge schip, dat ons land is, op een nieuwe koers te brengen, richting duurzame oplossingen en een economie die gezond is voor iedereen, een samenleving waar echt iedereen dezelfde kansen heeft en de politie niet fungeert als valse waakhond van de gevestigde macht.

Oude Hollandse traditie

Voor ik dit begon te schrijven, dacht ik: zal ik haar een Nederlandse Martin Luther King noemen? Gaat dat te ver? Maar ik moest opeens denken aan de adelborst die er tijdens de Tachtigjarige Oorlog bij Margaretha van Parma op aandrong zich niet in te laten met die ‘geuzen’ die zich verzetten tegen de Spanjaarden en de Katholieke kerk.

En dat is precies wat Simons en Artikel 1 zijn: Geuzen. Ze staan in een oude Hollandse traditie van versmaad verzet tegen de autoriteiten. Ze zijn buitenstaanders, bonkend op de poorten van de witte macht.

Ik weet het, er zijn er vele die het haar kwalijk nemen dat ze is vertrokken bij DENK. Maar dat is een verstandige beslissing geweest. Wees eerlijk: Sylvana Simons en DENK passen niet goed bij elkaar. Het schuurde. Ze voelde zich er niet thuis. Zoiets is een enorme hindernis als je tegenover een verpletterende overmacht van witte haat staat. Geloof me, DENK én Simons kunnen nu de strijd leveren die ze móeten leveren, zonder ballast, op de best mogelijke manier.

Frontaal Naakt wordt bedreigd! Echt, serieus bedreigd! Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 14.03.2017 @ 08:21

[Home]
 

15 Reacties

op 14 03 2017 at 08:56 schreef Faizah:

Ik ben om. Ik ga op Artikel.1 stemmen. Niet perse na aanleiding van dit stuk (ondanks dat het een goed stuk is). Maar gewoon omdat het de enige mogelijkheid is om diversiteit op een plek te krijgen waar het daadwerkelijk iets kan veranderen. Daarnaast is Sylvana mooi en wel bespraakt, iemand door wie ik mij graag laat vertegenwoordigen. (ja het gaat ook om de persoon).

Ik heb lang getwijfeld. Niet omdat ik het niet zag zitten in Artikel1, maar omdat ik bang was dat ze het niet zouden halen. Maar ik merk ook dat heel veel mensen dat zeggen. Niet op ze durven stemmen omdat ze bang zijn dat ze geen zetel gaan halen. Toch heb ik besloten het te doen. Of ze het nou halen of niet. Als we het niet eens proberen gaan ze het überhaupt nooit halen.

op 14 03 2017 at 10:08 schreef machiel:

Ik woon in Spanje en stem per post en heb intussen Artikel 1 gestemd. Inderdaad, mijn enige bezwaar was: als ze geen zetel halen is mijn stem “voor niets”. Maar dat is niet de goede manier van denken. Je moet altijd stemmen waar je het meest mee eens bent. Alternatieven waren voor mij PvdD en GL (en dan had ik overigens op Van Tongeren gestemd, al was het alleen al omdat ze op een heel rare manier bijna weggewerkt werd). Omdat ik in Spanje woon volg ik niet de NLse tv, en uit de geschreven media kreeg ik de indruk dat Simons een schreeuwerige drammer was (eigenlijk moet je natuurlijk stemmen op de inhoud, maar laten we eerlijk wezen: de vorm speelt ook mee in de politiek). Dus wie schetst mijn verbazing toen ik op YouTube was interviews met haar zag en ze bleek – inderdaad – altijd beleefd, rustig en goed beargumenteerd, een oasis in al het politieke kabaal en het geschreeuw van de media. Als ik al niet overtuigd was geweest om op Artikel 1 te stemmen, gaf dát de doorslag.

op 14 03 2017 at 10:16 schreef Syl in 't Velt:

altijd beleefd, rustig en goed beargumenteerd

Ja, ze heeft idd een prettig toontje. Geeft bij mij ook de doorslag.

op 14 03 2017 at 10:50 schreef Niek:

“Zie haar tegenover Thierry Baudet in DWDD”.

De Thierry “belangrijkste intellectueel van NL” Baudet gepersonificeerd in het vleesgeworden plagiaat van het Dunning & Kruger effect wat in de volgende DSM ingedeeld zal staan als een bijzonder hardnekkige vorm van Oikofobie gecombineerd met Megalomanie aangeduid met de klinische term:
– Het Syndroom van Baudet (klinkt al meteen als bekend in de oren!)

Ik zal nog eerder zijn Piano stemmen, dan op zijn partij!..

op 14 03 2017 at 11:43 schreef ikzelf:

Wie altijd een grote mond heeft opgezet over de noodzaak van verandering in de politiek en het verzet tegen de zittende elite heeft toch geen andere keuze dan Art1kel te stemmen? Nou dan!

op 14 03 2017 at 12:38 schreef Branko Collin:

Waarom is het stemmen op Sylvana niet het weggooien van een stem? Ik zoek me lens, maar vind nergens dat ze ook maar een minieme kans maakt om het te halen. (Het helpt ook niet dat Google fascisten als DDS steevast bovenaan de resultaten plaatst.)

op 14 03 2017 at 13:03 schreef Chakir:

Die welbespraaktheid en kalmte is haar kracht. De vraag is of zij zich kan handhaven tussen de bloedhonden. So far denk ik dat zij dat kan, gezien de shit die ze tot nu toe over zich heen heeft gekregen en hoe ze daarmee is omgegaan. Ze is ook authentiek, waardoor het (ogenschijnlijk) geen moeite kost voor haar om zo “acteren”. Ik hoop icm met de straatvechters van Denk dat er nu eindelijk beweging komt in dat zooitje wat al jaren achter een fascist aanloopt. Jahjah heeft ook (bijna) altijd die kalmte, het werkt perfect. Je ziet de opponenten haperend en stotterend om zich heen kijken en zoeken naar houvast en in het beste geval zich uiteindelijk overgeven. Jeroen Pauw laat dat heel erg goed zien in dit interview: https://m.youtube.com/watch?v=dRz1cjNsM18

op 14 03 2017 at 15:41 schreef Murat:

Chakir,

Moest ook gelijk denken aan de fenomenale debater Abou Jahjah en hoe Pauw daar ab-so-luut niet mee om kon gaan.

op 14 03 2017 at 17:25 schreef Floris Schreve:

Ik zou misschien wel het liefst op Artikel 1 stemmen. Maar ik wil niet dat mijn stem, juist met deze PVV dreiging, verloren gaat. Met wie heeft Artikel 1 een lijstverbinding? Als die gunstig is wil ik er nog over nadenken

op 14 03 2017 at 17:37 schreef Vanuit het hart:

Floris en Branko…anders gaan denken, of beter gezegd: Volg je hart!!

op 14 03 2017 at 18:50 schreef Yannick Huijsman:

Beste Branko en Floris,

Juist wanneer een partij wellicht de kiesdrempel niet haalt, is het zinnig om op hen te stemmen. Het verschil tussen 1 or 0 zetels voor Artikel 1 is vele male groter dan het verschil tussen 16 or 17 zetels voor GroenLinks.

op 14 03 2017 at 19:38 schreef ikzelf:

De enige verloren stem is een stem die niet is uitgebracht.

op 15 03 2017 at 09:08 schreef Ina Dijstelberge:

Artikel 1 heeft mijn stem sinds haar oprichting. Daarvoor wist ik niet waarop te stemmen. Ik hoop dat Artikel 1 eindelijk de mensenrechten beweging wordt die Nederland tot nu toe ontbrak en die hoogst noodzakelijk is. Een zetel of meer in het parlement zal daar zeker bij helpen.

op 15 03 2017 at 09:32 schreef Martijn:

Zag gisteren Tegenlicht van zondag, was Denk maar meer als El Ouali …

op 15 03 2017 at 09:46 schreef Edwin Vink:

Ik ben er klaar mee om strategisch te stemmen. Het zorgt er alleen voor dat een compromis in mijn stemgedrag een coalitie aangaat met een partij waar ik het helemaal niet in zie zitten, om daarna haar principes overboord te gooien. Het houdt de status quo in stand en zorgt ervoor dat de macht altijd in een paar handen geconcentreerd blijft. Ik ga met mijn gevoel stemmen en dat wordt artikel 1. Als alle strategische stemmers wat meer naar hun gevoel zouden luisteren doet dat nu misschien pijn, maar verandering is nooit makkelijk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS