Home » Archief » Allochtonenrevolte


[08.07.2015]

Allochtonenrevolte

Peter Breedveld

De rellen in de Schilderswijk waren volgens de Haagse burgemeester Van Aartsen te wijten aan de warmte en de Ramadan. De rellers gaat het volgens hem helemaal niet om Mitch Henriquez, de Arubaan die anderhalve week geleden door een aantal opgefokte Haagse agenten werd doodgeknepen. Ook benadrukte Van Aartsen nog eens dat racisme bij de Haagse politie niet bestaat.

De Haagse politiechef, Paul van Musscher, dat is die man die gelooft dat Marokkanen barbaren zijn en dat hun criminele neigingen genetisch zijn bepaald, beweert dat het grootste deel van de relschoppers helemaal niet uit de Schilderswijk komt. Omroep West, kennelijk in allerijl ingelijfd als de PR-afdeling van burgemeester en politie, bleef de afgelopen anderhalve week ook hameren op de weerzin van de Schilderswijkers tegen de relschoppers. Met geschokte buurtbewoners die de rellen veroordelen en hun wijk van de relschoppers terugeisen, ondernemers in de wijk die foei zeggen en natuurlijk worden er ook huilende kindjes ingezet.

Massale steunbetuigingen

Ook heeft Omroep West gretig de propaganda over de massale steunbetuigingen aan de politie (van Schilderwijkers!) rondgepompt en die over de politie als slachtoffer. De politie zelf bombardeerde het publiek met filmpjes en berichten van heldhaftige reddingsacties. Het filmpje met de peuter, die bij een recreatieplas van de verdrinkingsdood werd gered (niet door de politie, overigens, maar een kniesoor die daarop let), zag er gelikt uit, maar het begon een beetje gênant te worden toen de politie zich op de borst ging kloppen omdat ze ‘zeker’ vijftig vissen uit een vervuilde vijver in het Haagse Laakkwartier had gered.

Verschillende media, waaronder de NOS, plaatsten gisteren bijna integraal een als journalistieke productie vermomd persbericht van de politie met daarin een interview met de Haagse politieman die er op sociale media onterecht van werd beschuldigd betrokken te zijn bij de dood van Mitch Henriquez.

Antisemitische leuzen

Uiteraard mag het breed uitmeten van de antisemitische leuzen door een groep relschoppers niet onvermeld blijven. Alles om het maar niet te hoeven hebben over de Tyrannosaurus in de kamer, het racisme van de Haagse politie die de directe aanleiding is van de onlusten in de Schilderswijk. Verrassend vond ik een reportage in de Volkskrant over de Schilderswijk, waarin de ondernemers uit een ander vaatje tapten dan tegenover Omroep West: “‘Ze hebben het voor elkaar’, sneert Ernst Akil. ‘Alle allochtonen zijn verenigd – samen tegen de politie. Het verbaast mij niet. Mensen zijn de intimidatie zat. Ik zie het hier elke dag: een Hollander die over de stoep fietst krijgt een waarschuwing, een allochtoon wordt direct gegrepen’.

In het artikel dezelfde verhalen die ook naar voren komen in wetenschappelijke onderzoeken, een rapport van Amnesty International, onderzoek van de stichting Blikopeners, de bevindingen van de Nationale Ombudsman en de onthullingen van ex-politiemensen: de politie doet aan etnisch profileren, provoceert, vernedert en mishandelt stelselmatig allochtonen en dat zet ontzettend veel kwaad bloed. Zoals ik een paar weken geleden al schreef: de politie is een tikkende tijdbom.

Islamitisch dingetje

Burgers zijn het gedrag van de politie zat, blijkt uit onderzoek van socioloog Bas van Stokkom. Liever nog dan dat de politie ze beschermt en misdaad bestrijdt, willen mensen door de politie met respect worden bejegend. Niet alleen belangrijk om rellen te voorkomen; de politie heeft de good-will van de burger hard nodig voor het uitvoeren van haar taak. Want als er geen vertrouwen is in de politie, werken mensen ook niet met haar samen en doen ze geen aangifte.

Je kunt dus als burgemeester of als premier van alle hardwerrekende Nederlanders net doen alsof de politie het perfect doet en brede steun geniet van de bevolking, de onlusten in de Schilderswijk framen als een islamitisch dingetje (hitte, Ramadan) en alle rapporten en onderzoeken en klachten van bewoners negeren, ijzerenheinig volhoudend dat racisme bij de politie niet bestaat, maar dat is het recept voor een volksopstand waarbij vergeleken die paar gesneuvelde winkelruiten een zonnige vakantieherinnering zullen blijken te zijn. Dit gaat niet alleen om Mitch Henriquez, dit gaat over alle Nederlanders met een donkere huid. Die worden allemaal stelselmatig vernederd.

Hoge prijs

Zo kun je niet ongestraft met mensen om blijven gaan. Een overheid die zijn oren wel constant laat hangen naar de eeuwig geborneerde tokkies van de PVV moet ook de allochtonen serieus beginnen te nemen. Tot nog toe blijft ze op dat gebied steeds en hardnekkig in gebreke. Of het nou gaat om Zwarte Piet, een volwaardige erkenning van de zwarte slavernij of ordinaire dagelijkse discriminatie, iedere keer als Mark Rutte of Lodewijk Asscher of Eberhard van der Laan of Jozias van Aartsen hun mond opendoen, is dat weer een zetje in de richting van een gapende afgrond.

En er is geen enkel signaal, niet de minste hoop, dat er verbetering in de situatie komt. We gaan hier een enorm hoge prijs voor betalen. De allochtonenrevolte, die Nausicaa Marbe uit haar slaap houdt, gaat echt komen. Dat is mijn voorspelling.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.07.2015 @ 09:52

[Home]
 

58 Reacties

op 08 07 2015 at 12:39 schreef wiske:

Nieuwe nederlanders-revolte ?
Het gebruik van allochtoon(vs autochtoon) is al van een twijfelachtigheid, Le Pen’s club wil ook graag naar een bloed èn bodem herdefiniering van frans-heid gaan.

Élisabeth Rémy, Corinne Beck, “ Allochtone, autochtone, invasif : catégorisations animales et perception d’autrui.

https://en.wikipedia.org/wiki/Allochtoon
Dutch nationality law is based primarily on the principle of jus sanguinis (“right of blood”). In other words, citizenship is conferred primarily by birth to a Dutch parent, irrespective of place of birth.

op 08 07 2015 at 13:27 schreef Thomas E:

Laat maar komen die revolte. Wat moet komen komt toch wel. Ik ga wel onder de keukentafel zitten. Een potje Halma spelen met mijn kleindochter.

op 08 07 2015 at 14:31 schreef Gaz Typari:

Een verwijzing naar dit artikel met daarbij de opmerking dat “antisemiet” Peter Breedveld oproept tot rassenrellen in 3… 2… 1…

Maar podverdorie wat jammer dat het zo ver moet komen. En wat verschrikkelijk vooral om (witte) medeburgers te horen die nu wel schande spreken over een ruitje en een leusje in de Schilderswijk maar al jarenlang in alle toonaarden zwijgen over politieracisme en -geweld (al dan niet met dodelijke afloop).

Ik denk trouwens dat ik die nog een tandje erger vind dan degene die met heel hun hart de barbarij die politie heet te verdedigen en hun gedrag te vergoelijken.

op 08 07 2015 at 16:10 schreef MNb:

@GT: en zo onnodig. Iedere pedagoog met praktijkervaring kan Van Aartsen vertellen hoe dit te vermijden: de politie moet streng doch rechtvaardig zijn.

op 08 07 2015 at 16:44 schreef cRR Kampen:

Zou van Aartsen pas na 2005 geboren zijn, trouwens? Dat hij het verband tussen de gigantische verheviging van de Banlieue-rellen en de uitspraak van toen minister van BiZa Nicolas Sarkozy ‘Wij zullen dat TUIG (racaille) weleens even van de straat vegen’ gemist heeft?

op 08 07 2015 at 17:47 schreef Ralph van der Geest:

Het houdt niet op: http://nieuws.marokko.nl/37752/bakker-yunus-doet-aangifte-tegen-me-na-grof-geweld-video/

Ik denk niet zozeer dat die mensen in de Schilderswijk of demonstranten van elders ellende en rellen willen. Mij lijkt veel eerder dat ontspoorde types als die Richard de Mos (zelf benoemd schooldirecteur), Jan Roos (racistische hufteromroep POWNed), haatsites als die van het TMG en Veronicaconcerns daar op geilen. En het is ook niet uitgesloten dat gewelddadige types als van Aartsen zelf of racistische figuren als Paul van Musscher daar garen bij spinnen. Hoe moet je anders namelijk een peperduur en verder vrijwel niets van waarde aan de maatschappij toevoegende club geüniformeerde ellendelingen met hun gedrags-en zelfbheersingsproblemen rechtvaardigen?
En dit land is verder echt helemaal van het padje met media die gewoon kritiekloos de leugens van het OM overtikken of hoe ellendig agenten zich wel voelen die toevallig voor de verkeerde aangezien worden.

op 08 07 2015 at 18:10 schreef Maurice:

Die eventuele revolte zal dan van korte duur zijn. De ME en eventueel het leger zullen zeker in paraatheid gebracht worden, om maar te zwijgen van de politieke maatregelen die daarop zullen volgen.

op 08 07 2015 at 18:18 schreef babs:

De verdachten van doodslag zitten niet in voorarrest, de verdachten van rellen in enkele gevallen nog wel. Dit terwijl bij de politiemannen die doodslag hebben gepleegd een voorarrest bijzonder zinvol zou zijn, want dat maakt het hen veel lastiger de verhalen op elkaar af te stemmen.

Ook bizar: de namen van de doodslagers niet bekend maken en dan klagen als een onschuldige agent vals beschuldigd wordt. Maak die namen openbaar! Ben je een nette agent, lek dan die namen. Mike Verburg kreeg pas echt een probleem toen zijn naam bekend raakte.

De bedoelingen van de overheid zijn volstrekt duidelijk: elkaar indekken. Tel daar nog bij op de diep racistische Nederlandse cultuur en dit gaat inderdaad nog een keer mis. Ik wens Nederland toe dat alle niet-blanken er weg gaan, laat dat inteeltvolkje lekker in hun sop gaar koken.

op 08 07 2015 at 19:14 schreef Thomas E:

Ik hoor net op het nieuws dat in sommige wijken met meer dan 50% getinte burgers niet meer dan 4% getinte politieagenten functioneren. Daar willen ze nu wat aan gaan doen. Zou het helpen, of gaan deze etnisch anderen zich gedragen als ‘house nigga’ om een wit voetje bij het corps te halen.

op 08 07 2015 at 19:17 schreef dewanand:

ja kijk, Peter krijgt gelijk, blanke Hollandse terrorist wil flat opblazen, draait gaskraan open, evacuatie buurt, en ja je ziet het:
men noemt hem een verwarde man.

Stel dat het een marokkaan was dan stond er:

Marokkaanse fulltime Isis Vrijwilliger wil ……

ja he goed idee: ben je werkloos, wordt dan vrijwilliger van Isis Delft met behoud van ww, en bijstand. Zo lossen wij het werkloosheids probleem toch slimmer en goedkoper op, want zo regelden alle mensaap stammen ter wereld het al honderdduizenden jaren??

————
Twee jaar celstraf voor man die woning dreigde op te blazen in Weert
Foto: ANP
Gepubliceerd: 08 juli 2015 16:48 Laatste update: 08 juli 2015 17:02

Een 51-jarige man die zich vorig jaar in verwarde toestand dreigde op te blazen in zijn woning in Weert, heeft woensdag twee jaar cel gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk.

http://www.nu.nl/binnenland/4084481/twee-jaar-celstraf-man-woning-dreigde-blazen-in-weert.html

op 08 07 2015 at 19:43 schreef jacobus:

@ babs = RACIST, alle niet blanken weg (de goeie mensen) alle blanken een inteeltvolkje,
hoe racistisch wil je het hebben?

op 08 07 2015 at 19:45 schreef p.wielaard:

Diegenen die er hier min of meer op hopen, zijn (op onze dorpsgek Dewanand na) denk ik veelal wit als melk. Die mogen dan wel oppassen.

op 08 07 2015 at 20:22 schreef su:

Nou Peter,

De allochtonen kunnen er ook wat van. Zij zijn ook niet altijd zo onschuldig

op 08 07 2015 at 23:05 schreef dewanand:

kijk hier peter, nekklem toegepast, dit ding is toch middeleeuws en verboden in vele amerikaanse steden (veel gestresste agenten boordevol met seksuele dysfuncties en seksproblemen, zouden deze seksueel superieure Afro Arubaan zeker met plezier een spaanse bok behandeling willen geven, of lekker radbraken):

—-

Inspectie onderzoekt gebruik nekklem door politie
Foto: ANP
Gepubliceerd: 08 juli 2015 20:48 Laatste update: 08 juli 2015 21:52

Minister Ard van der Steur heeft de Inspectie voor Veiligheid en Justitie opdracht gegeven een onderzoek te doen naar de omstreden nekklem die soms door de politie wordt gebruikt om verdachten in bedwang te houden.

http://www.nu.nl/politiek/4084660/inspectie-onderzoekt-gebruik-nekklem-politie.html

noot
ER stonden veel drachtige meiden toe te kijken dus deze macho hetero mannetjes wilden deze wijfjes imponeren en lieten hun driften de vrije loop begaan. Wijfjes willen alleen paren met de sterkste winnaars en de losers moeten maar opgeruimd worden. Pure mensaap paarwetten. Wij zijn en blijven normale mensapen.

op 09 07 2015 at 06:13 schreef Peter:

Die eventuele revolte zal dan van korte duur zijn. De ME en eventueel het leger zullen zeker in paraatheid gebracht worden, om maar te zwijgen van de politieke maatregelen die daarop zullen volgen.

En zou je niet zeggen, Maurice, dat een overheid die het leger tegen haar eigen burgers inzet, de strijd heeft verloren?

op 09 07 2015 at 08:49 schreef Gaz Typari:

@MNb
Streng en rechtvaardig is op zich niet zo slecht, maar wel erg moeilijk als je zo ongeloofwaardig bent als corps. Laat daarom deëscaleren maar prevaleren.

Maurice, ik ben er ook bang voor. Met dank aan de lafbekken die deze rellen (en alléén de rellen) scherp veroordelen en in feite smeken om maatregelen die de algehele vrijheid inperken. Want alleen zonder enkele vorm van vrijheid of privacy is veilig bestaan mogelijk.

op 09 07 2015 at 10:09 schreef Pyt van der Galiën:

De politie is uiteindelijk niet de kern van het probleem. Uiteraard functioneert de politie in de Schilderswijk als bezettingsmacht, evenals ze dat doet in de banlieus en de arme wijken in de VS. De Schilderswijk onderscheidt zich wat dat betreft niet van Ferguson of Baltimore. Dat heeft ook niks te maken met slecht functioneren van de politie o.i.d. Integendeel: in de Schilderswijk doet de politie precies wat van haar verwacht wordt. In (relatief) arme wijken wordt de politie altijd gehaat, dat was in de vooroorlogse Jordaan niet anders. In dergelijke wijken functioneert ze als gewapende arm van de staat: de bewoners zien de politie als vijand en de politie ziet de bewoners als vijand. Dat is geen kwestie van perceptie, dat zijn de ware verhoudingen.

Dat de Nausicaa Marba’s van deze wereld vervolgens 7 kleuren stront schijten en met knikkende knieën om inzet van het leger vragen is ook van alle tijden.

Met toenemende ongelijkheid zullen dit soort gebeurtenissen zich vaker voor gaan doen. Maak je borst maar nat, Wielaard.

op 09 07 2015 at 10:21 schreef MNb:

#GT: streng maar rechtvaardig is niet in strijd met deëscaleren, integendeel. De kaaskop die over de stoep fietst moet in de Schilderswijk net zozeer gegrepen worden.

op 09 07 2015 at 13:02 schreef cRR Kampen:

Net op het radioniews: http://nos.nl/artikel/2046038-nog-een-dode-door-nekklem-politie.html .

Goh, wat een toeval weer, dat huidskleurtje.

op 09 07 2015 at 16:36 schreef Keessie:

Racisme is een irrationeLe geloofsovertuiging. Een geloof met meer aanhangers dan islam en christendom bij elkaar.

op 09 07 2015 at 23:23 schreef vander F:

@cRR Kampen,
niet alleen een kleurtje hoor, al zet dat de sterke arm der wet doorgaands wat sneller in beweging.
Ik heb bijvoorbeeld lang haar,
werd 25 jaar geleden eens gearresteerd.
Was met 2 vrienden op stap in Groningen en na 8 tequila slammers en het nodige bier werden m’n maten wat baldadig wat resulteerde in een pallet door de ramen van de poffertjeskraam op de Grote markt.
Nogal stompzinnig allemaal, ik zag het al aankomen, maande de ‘heren’ nog tot kalmte maar het mocht allemaal niet meer baten.
Twee straten verder, gierende banden, 2 politiewagens. Ik werd meteen over de motorkap gesmeten en na een paar rammen in m’n nieren in de boeien geslagen.
Mijn goed gekapte en geklede baldadige maten werd vriendelijk verzocht plaats te nemen in een wagen en we werden afgevoerd richting bureau.
Daar wist een getuige mij ook nog aan te wijzen als de schuldige van het sloopwerk.
En dan hebben we het ‘slechts’ over lang zeer blond haar.
Ik heb me nog het meest verbaasd over de getuige die zeker wist dat ik de schuldige was.
Dat de politie losgaat op alles wat buiten het maatschappelijk ‘gewone’ valt mag bekend heten.

op 09 07 2015 at 23:58 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Inderdaad… de verzorgingsstaat is vervangen door repressie. Vroeger kocht de Nederlander zijn orde nu slaat ze het erin. Dit is waar Nederland op stemt. Dit is wat Nederland wilt.

op 10 07 2015 at 00:56 schreef dewanand:

REf cit:
op 09 07 2015 at 16:36 schreef Keessie:

‘Racisme is een irrationeLe geloofsovertuiging. Een geloof met meer aanhangers dan islam en christendom bij elkaar.’

——-
onze reactie:

Ja zeker Keessie,
wij geven jou gelijk, maar weet jij waarom dit zo is?

Ok, wil jij nog geloven in het politiek correcte linkse fabeltje dat alleeen de boze, (uitstervende) blanke/ Arische hetero mannen extreem rechtse, rassenhatende debielen zijn op deze planeet???

Geef antwoord aub, en mail mij maar direct (zie site v email in rubriek contact)

Wieroe en ik bekijken het nu anders en Wieroe leerde mij hoe het precies in elkaar zit mbt de DOMintelligente mensapen.

Tip:
bekijk dit ras en volk neutrale model van extreem rechts eens:

WEBpublication BOOK WART0213 / EPAGE 68 of 125
Koran: verbieden of Herschrijven?
De gids voor geweldloze deïslamisering
46. Abstract classificatiemodel rechts-extremisme (PV-RE-schaal)

Offeraar Dewanand
Offercode WART0213
Offerdatum 16 juni 2006

http://www.dewanand.com/koran068.htm

noot:
Er is geen mensheid, nee

volgens Wieroe is er een MENSAPENDOM.

en een hete, harige koeliepoes heeft altijd gelijk…..

op 10 07 2015 at 07:04 schreef Mart:

Maar Maurice toch, die multiculturelen waren toch zo’n vloedgolf die ons dreigden te overspoelen? En nu is een peloton ME al genoeg om die vloedgolf te stoppen?

op 10 07 2015 at 09:15 schreef Rosa Van de Velde:

@dewanand
bij het lezen van je interessante analyse de volgende opmerking:

“volkeren met een hoge rechtse energie en een sterk streven naar absolute onafhankelijkheid zijn meestal rijker en welvarender”
Volgens mij is dit de clou in het “neutrale” verhaal.
Rijker betekend oa meer en betere technologie (wapens, media-toegang,voedsel en medische zorg)

Aan mensen die beweren dat ze “ook” gediscrimineerd worden stel ik altijd de volgende vraag:
Stel ,je ziet hoe een grote sterke kerel een klein tenger mannetje aanvalt, is dat hetzelfde als wanneer een klein tenger kereltje een grote sterke man aanvalt?

Nooit krijg ik antwoord of zelfs maar een teken dat ze het gehoord of begrepen hebben.

op 10 07 2015 at 10:00 schreef cRR Kampen:

vanderF, dat heb ik helaas gemist… Mag bijna een wonder heten, maar goed, ik kwam eigenlijk altijd in Simplon en de Knarie en minder op de Grote Markt.

op 10 07 2015 at 10:23 schreef Thomas E:

@Rosa, ik snap natuurlijk wat je bedoelt maar ik ga eens flauw doen.

In beide gevallen is de aanvaller de agressor. En de agressor is altijd fout. Je hóórt niet te discrimineren, of je nu sterk of zwak bent. Dus ja, het is hetzelfde.

Maar zoals jouw vraag al impliceert, is het heersen van de sterkste een natuurwet. Dat geldt voor alles wat leeft. Het heeft de evolutie bepaald en daar zullen we het mee moeten doen.

op 10 07 2015 at 10:37 schreef MNb:

Neuh, Thomas E, het idee dat het heersen van de sterkste de evolutie heeft bepaald is al een 150 jaar achterhaald.

http://www.slate.com/articles/health_and_science/human_evolution/2012/10/evolution_of_cooperation_russian_anarchist_prince_peter_kropotkin_and_the.html

http://www.nature.com/scitable/blog/watching-the-detectives/peter_kropotkin_and_the_evolution

op 10 07 2015 at 11:10 schreef Rosa Van de Velde:

@ Thomas E

die had ik natuurlijk zien aankomen ;-)

beschouwingen over macht, natuurwetten en cultuur, daar kan een leven lang over gefilosofeert worden, dus nu maar effe niet.

op 10 07 2015 at 11:44 schreef cRR Kampen:

“niet alleen een kleurtje hoor, al zet dat de sterke arm der wet doorgaands wat sneller in beweging.” en vanderF maakte al een puntje, maar heeft hier ook gewoon gelijk met het kennelijke derde geval dat naar buiten gekomen is: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/10/vijf-politiemedewerkers-geschorst-vanwege-dood-gedetineerde/ .
Hij heette Rinus Wolters.

op 10 07 2015 at 12:06 schreef Thomas E:

@MNb, ik beperk het begrip ‘sterkste’ niet tot botte kracht, maar zie het breder: ook bijvoorbeeld als ‘slimste’ en ‘vasthoudendste’. Macht over anderen, daar gaat het om.

Zoals leeuwinnen en wolven samen jagen voor een optimaal resultaat, zo heeft Amerika zowel zijn brute vechtersbazen als zijn bleke denktank eggheads nodig voor de macht.

op 10 07 2015 at 22:21 schreef dewanand:

REF cit:
op 10 07 2015 at 09:15 schreef Rosa Van de Velde:

@dewanand
bij het lezen van je interessante analyse de volgende opmerking:

“volkeren met een hoge rechtse energie en een sterk streven naar absolute onafhankelijkheid zijn meestal rijker en welvarender”


namastiaauw Shree Rosa Van de Velde,

deze zin heb hieruit geciteerd, de 9de eerste graads vector van de zgn Def. PV RE schaal:

9. Streven onafhankelijkheid (Y9)

Let op de negatieve RE levels, van 0 tot -1001, want dat is ook erg waar, de zgn decadente linkse zelfmoordenaars, ‘weg met ons’, ‘buitenlanders eerst’, ‘positieve discriminatie’, enz.

Probleem nu in nederland:
het hele sociale vangnet voor immigranten en vluchtelingen (vb gezinshereniging, onbeperkt mogen baren) is gewoon totaal onnatuurlijk, vanuit strikt biologisch oogpunt in een open mensapentoop.

Het linkse pamper systeem is onnatuurlijk en kweekt parasieten. Rechtse krachten zijn biologisch gegrond, gericht op zelfbehoud als ras (genetisch), volk (cultuur, geloof) en voortbestaan (voortplanting);

Leven wil voortleven: is zuivere rechtse energie van de hele natuur of soms zoals zalmen: eitjes leggen dan sterven als voer voor kroost.

op 10 07 2015 at 23:34 schreef Ruud van Gerrevink:

@Rosa; mag ik het ook eens proberen?

In eerste instantie eens met Thomas; de intentie van de agressor is in beide situaties fout. Het maakt mij niet uit of de agressie ter verdediging / in reactie op een gewelddadige aanval, wordt ingezet (zelfverdediging, gericht op lijfsbehoud, is iets anders dan agressie, gericht op de ander geweld aan doen).

Echter de gevolgen voor het slachtoffer zijn evident zeer verschillend. Dus moet de actie van de grote hem zwaarder worden aangerekend.

With great power comes great responsibility.

Overigens ben ik er van overtuigd dat het overgrote merendeel van onze Hermandad dit beseft. Maar het gaat af en toe fout.

Ook is discriminatie wel degelijk een niet gering probleem. Dat weet het ministerie ook o.a. uit eigen onderzoek (bijvoorbeeld: http://www.ivenj.nl/actueel/inspectierapporten/rapport-diversiteit-bij-de-politie.aspx). Met name in die onderdelen waar traditioneel leidinggeven de cultuur is. In die delen van de organisatie waar de leiding wat jonger en flexibeler is, gaat het beter. Dus het gaat goed komen…?

Maar met alle kritiek die je op ze kunt hebben; toch ben ik blij dat de politie er is. En met mij vele allochtonen. Denk ik.

op 11 07 2015 at 02:13 schreef Maurice:

Met alleen ME of desnoods uitzonderlijkerwijs mbv het leger, doet de hoe dan ook voorspelbare uitkomst van een hypothetische revolte denken aan dit liedje: https://www.youtube.com/watch?v=OgtQj8O92eI Vraag maar aan de punkbeweging.

Wb het eventuele verliezen van enig andere strijd: het zal me niet verbazen dat alle groepen alleen maar standvastiger in hun overtuiging worden, dus niet massaal omslaan.

‘Vreemd’ is, dat hier niet in eerste instantie met name wordt gepleit voor uitbannen van die letale nekklem, desnoods vervangen door een andere greep. Een taser als vervanging wordt ook genoemd. Het eerste en belangrijkste is immers het vermijden van de dodelijke afloop en dan kunnen er daarna verdere stappen worden gemaakt.

op 11 07 2015 at 10:28 schreef dewanand:

ja maurice,

ik geef jou gelijk,

waarom mag de politie geen verdovende pijltjes gebruiken om een agressor snel en zonder fysiek kontakt het zwijgen op te leggen???

dan hoeft er niet met scherp geschoten te worden, een pijltjes regen afvuren, absoluut niet dodelijk en de persoon ligt netjes te maffen op de grond met benen wijd.

technisch is dit een peanut, genoeg stoffen bekend om iemand uit te schakelen vanaf een afstand op niet dodelijke wijze.

verdovende pijltjes gebruikt men al lang om wilde dieren uit te schakelen op niet dodelijke wijze.

op 11 07 2015 at 10:43 schreef Keessie:

@ Dewanand:

Beste Dewanand,

Wanneer ik schrijf dat racisme een irrationele geloofsovertuiging is met met meer aanhangers dan islam en christendom bij elkaar, dan denk ik natuurlijk niet aan alleen blank racisme. Minder dan 10% van de wereldbevolking is blank.

op 11 07 2015 at 11:15 schreef Rosa Van de Velde:

@ Thomas E.
@dewanand

Beroepen op “ de natuur” en dus het onvermijdelijke is m.i. niet van toepassing.
Zoals je ( Thomas) stelt, in de natuur heeft ieder beestje zo zijn sterke kanten, kracht,snelheid, behendigheid, uithoudingsvermogen, slimheid, scherpe zintuigen, camouflage enz.. het samenspel tussen al die eigenschappen houd een evenwicht in stand ( als een predator zijn voedselbron volledig uitroeit is hij er zelf ook geweest)
Ook binnen een gemeenschap werken al die dingen samen aan het behoud van de gemeenschap in evenwicht met eventuele andere gemeenschappen.
Individueel leiderschap krijgt pas gewicht in crisissituaties.

Machtsconcentratie is dan ook niet natuurlijk, maar een gevolg van technologie (cultuur) en vermits cultuur het “maakbare” deel van het menselijke leven uitmaakt, hebben mensen in principe de vrijheid om te kiezen hoe ze hun samenleving organiseren.

op 11 07 2015 at 16:01 schreef Thomas E:

@Rosa

Een goed betoog! Alleen, dat maakbare deel dat wij mensen in principe kunnen sturen, gaat helaas toch vaak de richting op van oncontroleerbare groepsdynamiek. Zoals Peter stelt: “En er is geen enkel signaal, niet de minste hoop, dat er verbetering in de situatie komt. We gaan hier een enorm hoge prijs voor betalen. De allochtonenrevolte, die Nausicaa Marbe uit haar slaap houdt, gaat echt komen. Dat is mijn voorspelling.”

En dan zijn wij dus tóch weer de kudde die op hol is geslagen, omdat een stel angstige oproerkraaiers de boel in beweging zette.

op 11 07 2015 at 18:32 schreef MNb:

@Thomas E: je brede definitie van “sterkste” maakt geen enkel verschil. Je hebt overduidelijk die twee links niet gelezen. Je houdt er een opvatting van evolutie op na die al 150 jaar achterhaald is en doorgaans alleen in fundie kringen wordt gehanteerd.
Aannemende dat je evenmin alsnog die twee links zult lezen zal ik het je maar verklappen: de onderzoeker toonde haarfijn aan dat samenwerking net zo goed de evolutie bepaalt. Je zit er gewoon naast. Dat is niet erg; wel erg is dat jij, die pretendeert een wetenschappelijke houding aan te nemen, prefereert onwetend te blijven. Naar mijn ervaring moeten we zulke mensen alles gedetailleerd voorkauwen, dus daar ga ik.
“De sterkste bepaalt de evolutie” veronderstelt competitie. Je bevestigt dit met “zo heeft Amerika zowel …. nodig voor de macht.” Want macht is het doel van die competitie.
Samenwerking op grond van wederzijdse afhankelijkheid is daar het volstrekte tegendeel van. Dus zodra we daar voorbeelden van vinden is jouw stelling weerlegd. En dat gebeurde 150 jaar geleden al.
Voor evolutie maakt het geen donder uit of er competitie of samenwerking plaatsvindt. Het draait om nakomelingen krijgen.

op 11 07 2015 at 18:57 schreef Thomas E:

Sorry, nog een aanvulling op mijn post van 16:01. Met de kudde doel ik in de eerste plaats op de Nederlanders die zich klakkeloos door domrechts en de sensatiebeluste media hebben laten ophitsen.

op 11 07 2015 at 19:39 schreef Thomas E:

MNb You are far too bright for me :)

op 11 07 2015 at 19:49 schreef p.wielaard:

Dat DE politie racistisch zou zijn is net zulke onzin als te stellen dat ze het niet zouden zijn. Natuurlijk zijn er racistische politie agenten. Dat moeten er niet te veel worden. Hysterische over reactie kopen we niets voor. Kijk maar naar die gekken van AFA of die pijnlijk vernederde clowns bij het proces van Wilders. Als het misgaat mogen de hitsers hier zich dat mede aantrekken.

op 11 07 2015 at 21:32 schreef dewanand:

namastiaauw Thomas E, MNb ea,

hier het probleem dat jullie nu aan het bespreken zijn, kwestie evolutie:

Kijk naar mij, ik ben een van de zwakste, fysiek waardeloze, korte, kleingeschapen koelie kwatta aapjes he (geb 1966, suriname) dus ik ben niet sterk, meisjes vinden mij zielig en lachen mij uit of geven knuffeltje. Geen enkel hindoestaans meisje wilde mij vroeger en nu nog minder.

Maar ik leef nog, ongelooflijk, ondanks ruim 100.000 uren suicidale depressies, eenzaamheid, doodswens, kliniek verblijf, pillen enz.

dus maw
de best aangepasten overleven.
Nu leef ik in positieve symbiose met de (extreem rechtse) hogere, superieure, lange, grootgeschapen Blanke/ HOOG arische mannen (homo en hetero) en ik doe het lage kaste, vuile paria werk voor hen. Nog vanmorgen maakte ik heel belangrijke notities ivm Nassie EU blok.

————–
Evolutie: Wat vertelt symbiose ons?
Evolutie: Wat vertelt symbiose ons?
Symbiose is het samenleven van twee of meerdere biologische organismen. De partners kunnen voordeel of nadeel hebben van het samenleven en soms is het voor beide partijen neutraal.

http://mijn-kijk-op.infonu.nl/dier-en-natuur/97526-evolutie-wat-vertelt-symbiose-ons.html

op 11 07 2015 at 21:42 schreef Thomas E:

Nou vooruit, MNb, laat ik eens terug-badineren. Best leuk voor een zaterdagavond. Ik had je links dus wél gelezen en het begrip ‘sterkste’ verbreed tot alles wat ‘macht’ geeft. Ik gaf zelfs het voorbeeld van de leeuwinnen uit een van jouw links, maw: samenwerking. Samenwerking is ook macht. Dus als ik stel dat de samenwerking van muscles & brains Amerika meer kans op wereldhegemonie blijft geven, dan heeft dat alles met macht te maken. En inderdaad, macht in welke vorm ook geeft betere kansen op nakomelingschap, dus op evolutionaire continuïteit. Kortom, jouw preek ‘smells like a wiseguy’s fart’.

op 11 07 2015 at 22:37 schreef MNb:

Niets van wat je schrijft spreekt tegen dat competitie het volstrekte tegendeel is van samenwerking. Als je die links wel hebt gelezen heb je ze blijkbaar niet begrepen, want die gaan precies daarover. Ook best. Je redt je er niet uit door je begrippen zodanig op te rekken dat ze hun betekenis verliezen. Als alles macht is dan is niets macht. Je hebt zojuist dit

“het heersen van de sterkste een natuurwet. Dat geldt voor alles wat leeft. Het heeft de evolutie bepaald”
volstrekt betekenisloos gemaakt. Ook dat is opmerkelijk voor iemand die pretendeert een wetenschappelijke houding aan te nemen.
Dat badineren heb je volstrekt verdiend; het gaat je zelf maar povertjes af.

op 12 07 2015 at 09:39 schreef Thomas E:

Samenwerking óm de competitie te kunnen winnen. Slimheid óm de competitie te kunnen winnen. Vasthoudendheid óm de competitie te kunnen winnen. Mannetjes knokken om vrouwtjes. Vrouwtjes verzinnen strategieën om de beste mannetjes te lokken. Het draait allemaal om macht die een (tijdelijke) voorsprong geeft. Geef nou ’s gewoon toe dat je me verkeerd begrepen had.

Tempoverlies, MNb. Ik zou maar gauw m’n paard weghalen, anders ben je in 2 zetten mat :)

op 12 07 2015 at 11:31 schreef Knut Knutterson:

Ik heb nog nooit zoveel beschuldigingen van racisme zien uiten naar anderen terwijl de meeste van de commentatoren hier bijna omvallen van hun eigen vooroordelen.
Elk mens selecteert: dus is racistisch?
Waar hier de politie genoemd wordt zijn het racistische (fascistische??) varkens. Allemaal!?! Wordt niet met zoveel woorden gezegd maar de teneur is duidelijk.
Kritisch naar de maatschappij en met name de overheid kijken is goed. Maar kijk ook kritisch naar jezelf. Dat je selecteert is op zich niet erg als je het maar weet en relativeert! Dat moet de politie ook doen!

op 12 07 2015 at 11:42 schreef Rosa Van de Velde:

@ Thomas E.

“Alleen, dat maakbare deel dat wij mensen in principe kunnen sturen, gaat helaas toch vaak de richting op van oncontroleerbare groepsdynamiek”

Nee niet oncontroleerbaar, het wordt wel degelijk gecontroleerd vanuit een machtsconcentratie door middel van technologie ( media, wapens,voeding enz)
De vraag is wie controleert, een revolte is uiting van het besef dat tegenover die controle de macht van de “ veelheid” staat, maar er wordt natuurlijk alles aan gedaan om de veelheid te manipuleren zodat ze zich niet en bloc keert tegen de controle. ( verdeel en heers) vandaar de uitermate opvallende druk om wij tegen zij op te zetten.
Voorlopig gaat dat blijven lukken, vooral als die controle niet aan “bewuste makers” wordt toegeschreven maar aan oncontroleerbare “natuurlijke’” processen.

op 12 07 2015 at 12:53 schreef Thomas E:

“Voorlopig gaat dat blijven lukken, vooral als die controle niet aan “bewuste makers” wordt toegeschreven maar aan oncontroleerbare “natuurlijke’” processen.”

Ja maar Rosa, hoe komt het dan dat Wilders zo groot geworden is en de xenofobie toeneemt? Dat terwijl er genoeg tegengeluid is van de kant van partijen als SP, GroenLinks en (in mindere mate) PvdA. Wilders is ook maar als eenmansafscheiding van de VVD begonnen en de aanhang stroomde toe. Waarom stroomde die aanhang juist naar hem toe??

Denk je écht niet dat oncontroleerbare zaken als 9/11, de onthoofdingen van IS, de immigratie, de smerige gretigheid van de pers, de crisis (‘die buitenlanders vreten van onze sociale voorzieningen’) en de massahysterie er iets mee te maken hebben?

op 12 07 2015 at 15:38 schreef Rosa Van de Velde:

@Thomas

Al die dingen die je beschrijft zijn toch het gevolg van bewust geplande acties van mensen met als oogmerk macht verwerven, het zijn toch geen natuurrampen die over ons heen komen.

op 12 07 2015 at 19:52 schreef Bertje:

Zo he Rosa….

*alvast allu hoedje vouwen doet*

op 13 07 2015 at 09:26 schreef Thomas E:

Rosa, zie een samenleving als een lichaam. Hoe goed jij je lichaam ook denkt te kunnen besturen met gezond eten, niet roken, geen alcohol, verstandig sporten, goed ontspannen etc, tóch kan er ergens autonoom een kankerproces of neurologische aandoening optreden. Je verstandige hoofd wil dit niet, maar moet toch toezien hoe die anarchistische elementen je lichaam (= maatschappij) aantasten.

Ik wil maar zeggen: Wie denkt volledige controle te kunnen voeren over een samenleving wordt altijd ontnuchterd wakker. Dus hoe goed een overheid het ook bedoelt met antiracistisch en integratie bevorderend beleid, er zullen altijd tegendraadse elementen en gebeurtenissen zijn die groepsprocessen in gang zetten.

op 13 07 2015 at 10:07 schreef Mario:

Zo he Bertje, zet dat hoedje maar af, Rosa heeft gelijk.

Zie o.a.
https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2015/02/11/106394/fear-inc-2-0/

Lees ook het rapport daarvoor van enkele jaren terug, zodat je een beter beeld krijgt.

@Thomas, Wilders is mede zo (ahum) groot geworden omdat hij (i.s.m. martin bosma) deels leunde op de frustratie van de moord op PF, hiermee een gat vullende voor hen die voor populistische prietpraat vallen (aka Henk en Ingrid). Daarnaast heeft Bosma er mede voor gezorgd dat er een vervaging tussen et socialisme en het nationaalsocialisme plaatsvond. Het effect daarvan zie je deels terug bij hen die roepen dat ze heus geen racisten zijn, maar die…blabla.

En zo nog een aantal punten. Teveel om hier neer te tikken.

op 13 07 2015 at 11:51 schreef Thomas E:

Die Bosma toch. Die heeft in z’n eentje heel wat voor elkaar gekregen.

En 9/11, de videoboodschappen van Bin Laden, Isis, de acties van Boko Haram, de immigratie, programma’s als Opsporing Verzocht (waarin 80% van de daders getint blijkt te zijn), de bouw van nieuwe moskeeën, etc, dus al die niet of moeilijk te beheersen zaken hebben niet bijgedragen tot het sentiment?

Kijk, ik snap heus wel dat de onderwerpkeuze en de toon van de media sturend zullen zijn. Maar zelfs bij de meest objectieve en sobere berichtgeving zou xenofoob Nederland al een nieuwe ‘vijand’ hebben gezien. Er is echt niemand die met een Masterplan Racisme een hele samenleving naar zijn hand zet.

op 13 07 2015 at 11:55 schreef Rosa Van de Velde:

@Thomas
Nog één laatste poging om te verduidelijken hoe ik het zie, jammer genoeg ( nog) geen anarchistische krachten ;-)

Dat de politie iemand doodknijpt was natuurlijk niet meteen de bedoeling, maar als je een kruitvat laat bestaan is het wachten op de vonk.

De geschiedenis wordt geschreven door elkaar bestrijdende machtsblokken en de menigte wordt mits geweld of manipulatie via ideologie(indoctrinatie via onderwijs, leringen en de pers) ingeschakeld om partij te kiezen voor de ene of de andere machthebber met de (loze)belofte dat ze er beter van zullen worden.

Acties als die van el quaeda, daesh en rechtspolulisten zijn acties van wij willen “ook” en liefst véél macht.

Er zijn bepaalde sociologische wetmatigheden, zoals bijvoorbeeld dat bij verminderende welvaart de mensen meer openstaan voor vijand-en zondebokdenken. Slimmerikken weten dat en springen erop in.

Door de globalisering wordt macht wereldwijd hoe langer hoe meer gecentraliseerd en komt in hoe langer hoe minder handen, onderling geharrewar is daarbij alleen maar welkom omdat het de aandacht daarvan wegleidt.

Liever wat rellen in de schilderswijk dan een massale beweging alla syriza of podemos

De cri

op 13 07 2015 at 13:08 schreef Thomas E:

Rosa, ik zal je kort antwoorden omdat het anders zo’n oeverloze discussie wordt :)

Ik respecteer je mening en ga daar ook een eind in mee. Maar tegelijkertijd geef je zelf al aan waar het fout gaat in jouw theorie van de maakbaarheid van sentimenten.

Je stelt namelijk dat allerlei ‘partijen’ uit zijn op macht en ik denk dat dit zo is. Maar dan houdt dit vanzelf in dat geen van de ‘partijen’ het sentiment van A tot Z kan controleren. Er zijn altijd (onvoorziene) tegenbewegingen of wereldgebeurtenissen die een wending aan het sentiment kunnen geven.

De Grieken zijn zo’n leuk volk. Twee jaar later: de Grieken zijn luie klootzakken want ze leven op de pof van ‘ons’. Oekraïners zijn westers georiënteerd en zielig, die moeten we helpen. Jaar later: het lijkt er toch op dat de MH17 door de Oekraïners uit de lucht is geschoten. Rot op met die moordenaars!

Probeer dit soort sentimenten maar eens te regisseren.

op 13 07 2015 at 18:06 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Je begrijpt toch wel dat een journalist of een krant kan kiezen om mee te gaan met het populaire narratief of om dat niet te doen. Als we publieke opinie niet kunnen beïnvloeden waar gaan al die miljoenen en miljarden van lobbyisten naartoe? Waarom hebben we dan staatsgefundeerde kranten, tv of politiek?

De publieke opinie is wel leuk en aardig maar doet er eigenlijk niet toe. Als het aan het Nederlandse volk lag dan waren we nu geen onderdeel van de EU, hadden we allemaal guldens in onze portemonnee en waren alle buitenlanders opgehangen.

Je moet de Nederlandse media zien als een, merendeels achterlijke, verlengstuk van de intelligentsia… of ze het nou doorhebben of niet.

op 14 07 2015 at 20:18 schreef dewanand:

REF cit:
op 13 07 2015 at 18:06 schreef Boe! Ik ben een moslim:

‘Je begrijpt toch wel dat een journalist of een krant kan kiezen om mee te gaan met het populaire narratief of om dat niet te doen. Als we publieke opinie niet kunnen beïnvloeden waar gaan al die miljoenen en miljarden van lobbyisten naartoe? Waarom hebben we dan staatsgefundeerde kranten, tv of politiek?’

——–
kort antw aan Boe! Ik ben een moslim:

Kijk je hele benaming van jezelf is al voer voor een media stunt, kijk hoe die moslims zijn… bla bla bla.

Een krant of tijdschrift, opinieblad moet de hele oplage kunnen verkopen, want anders gaan zij genadeloos failliet, dus je bent verplicht om te schrijven wat de meerderheid van jou (grootgeschapen, oversekste, VROOM-blanke) lezers, essen bezig houdt. En dit verandert per week.

gewoon marktwerking, vraag / aanbod in teksten, en shockeren, flink kutten met islam, moslims, hindoe halfapen, marocs, grootgeschapen afro’s, enz want dat kopen hun HOOGbeschaafde blanke lezers zeker om erop te gaan trekken of vingeren.

stof tot nadenken:
Nederlandse media is eerder de natte vinger fantasie van VROOM-blank Nederland.

Elke cultuur heeft eigen vinger fantasieen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS