Home » Archief » Waar komt al dat gore racisme tegen Sylvana Simons toch vandaan?


[24.11.2016]

Waar komt al dat gore racisme tegen Sylvana Simons toch vandaan?

Peter Breedveld

gekko7
Illustratie: Gekko Hayashi

Sigilux bracht een aantal tweets onder mijn aandacht van Bart Nijman van GeenStijl. Dat ging over Breitbart News, dat deel uitmaakt van de ‘Alt-right‘, waarvan inmiddels duidelijk is dat het Nazi’s zijn, compleet met geschreeuw over Untermenschen, Hitlergroeten en Heil Trumps.

Wie schetst mijn verbazing als ik Bart Nijman, die van de ‘zotte zandnegers uit ongeletterde apenlanden‘, de botte intimidatiepraktijken en het pathologische gescheld op joden, verontwaardigd zie foeteren over de Neo-nazi’s van Breitbart zonder zelfs maar een spoortje van zelfkritiek, zonder dat ook maar iemand hem erop wijst dat, “hé, Bart, als die van Breitbart Nazi’s zijn, ben jij er zeker ook één!”

Alsof Breitbart niet gewoon de Amerikaanse GeenStijl is. Alsof GeenStijl niet, net als Breitbart, grossiert in tendentieuze leugenverhalen over ‘regressief links’, ‘feminazi’s’, buitenlanders en de islam, met af en toe een antisemitische uitglijder. Alsof GeenStijl niet iedereen, met wie het van mening verschilt, kapotintimideert door virtuele knokploegen in te zetten.

Populistische retoriek

Het fascisme komt op aan de andere kant van de oceaan, niet hier in Europa. Ja, er is wel wat aan de hand met extreemrechts, maar laten we de opkomst van de Europese fascisten nou niet overdrijven, zeggen ook de politicologen van Stuk Rood Vlees. Ze staren zich blind op peilingen en zetelverdelingen, stellen zich gerust dat Wilders nooit een meerderheid zal halen, maar vergeten, of willen niet zien, dat alle andere partijen zich de populistische retoriek over moslims, vluchtelingen en allochtonen en Nederland über Alles inmiddels volledig eigen hebben gemaakt. Dat de PVV een kanker is met uitzaaiingen over het hele politieke spectrum.

Hetzelfde volledige gebrek aan introspectie zien we bij de media over de bedreigingen aan het adres van Sylvana Simons. Maanden- en maandenlang krijgt ze al de goorste racistische drek over zich heen, en vóór haar was Quinsy Gario al jaren het haasje, maar eergisteren werd bekend dat Simons wordt beveiligd en ging het op de redacties dagen dat de boel uit de hand was gelopen.

Wit vullis

En daar gingen ze weer: ‘Waarom is Sylvana mikpunt van racisme?’ aldus RTL Nieuws. ‘Zo ver is het gekomen in tolerante Nederland’, aldus de hoofdredacteur van het NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch. In het NRC zelf wordt godbetert Dominique Weesie van Powned opgevoerd die het durft te hebben over ‘fatsoen’.

Het komt niet in ze op dat ze zelf actief hebben bijgedragen aan een klimaat waarin mensen zich vrij voelen Sylvana Simons af te beelden als aap, gelynchte vrouw en haar te bedreigen. In RTL Late Night kreeg ze al eens te horen dat ze er als mondige zwarte vrouw nou eenmaal om vraagt om op deze manier te worden bejegend, NRC Handelsblad gaf niet lang geleden twee pagina’s aan een racistisch stuk wit vullis dat op Facebook een Sylvana Simons Uitzwaai Pagina had aangemaakt, waarop het grauw ongebreideld losging tegen Simons. Datzelfde stuk schorem, dat al heeft aangekondigd er nog een schepje bovenop te gooien nu Simons moet worden beveiligd, werd beloond met een belangrijke rol in een EO-televisieserie en hij wordt door RTL Nieuws nog eens opgevoerd om de ‘woede’ tegen Simons te duiden in een stuk dat er op neerkomt dat Simons het allemaal aan zichzelf heeft te danken, omdat ze ‘werkt als een rode lap op een stier’.

Seksisme en racisme

Lieve mensen, waar komt dat racisme toch vandaan? Zal toch niet komen door The Post Online, dat constant op Simons zit te schelden en zich daarbij uitput in het goorste seksisme en het vuigste racisme dat er voorhanden is in het Domrechtse riool. Vuilnisbakkenvorser Jan Dijkgraaf heeft inmiddels zoveel racistische, seksistische stukjes over Simons geschreven dat-ie ze in een anti-Sylvana-bijbel kan bundelen en hij bestaat het om de maker van een racistisch anti-Sylvana-liedje de les te lezen.

Om maar niet te spreken van De Dagelijkse Standaard van Joshua Livestro, dat zowat elke dag een nieuw scheldstukje over Simons heeft. Hoofdredacteur Michaël van der Galiën van DDS hitst zijn lezers op door Simons ervan te beschuldigen Zwarte Piet een nekschot te willen geven in een steegje, een ideetje dat niet van Simons maar van Bert Brussen van The Post Online afkomstig is. Ook GeenStijl (‘aapje van Kuzu’) en Powned lieten zich niet onbetuigd in het aanwakkeren van de haat tegen Simons.

Verkeerd begrepen

En het is niet alleen Domrechts dat zich hieraan bezondigt. Joop.nl suggereerde dat Simons de racistische bedreigingen wel lekker vond. IKON-theoloog Tom Mikkers zei dat Simons de hand in eigen boezem moet steken.

Af en toe floept een Bekende Nederlander er wat uit over Simons, zoals onlangs Giel Beelen en Johan Derksen, die zeggen dan dat ze verkeerd begrepen zijn en daarmee is de kous dan af.

De vraag waar dat racisme tegen Simons vandaan komt is makkelijk te beantwoorden: van NRC, RTL, De Telegraaf Media Groep en al die andere kwaliteitsmedia zelf. Die gaan steeds als een Nederlandse Radio Télévision Libre des Mille Collines tekeer tegen allochtonen, moslims, Quinsy, Sylvana of wie er dan ook op dat moment als zondebok fungeert en als dan één of andere mutant uit Schubbekutteveen denkt dat-ie ook een ‘grappige’ bijdrage mag leveren staan ze allemaal met hun domineesvingertjes te wapperen: “Zó ver is het al gekomen!”

DENK opheffen

En dat zijn dan nog degenen die het racisme afkeuren, al is het misschien maar voor de vorm. Er zijn er nogal wat die vinden dat Simons het allemaal aan zichzelf te danken heeft. Max Pam, bijvoorbeeld, en Sywert van Lienden, het lampie van De Wereld Draait Door. Geert Wilders, gisteren nog aan het janken dat-ie zijn vrijheid kwijt is omdat-ie wordt bedreigd, vindt dat Simons DENK maar moet opheffen als ze wordt bedreigd. Sympathieke man. Deze populaire radio-DJ loopt ook al over van menselijke warmte en empathie.

Deze gestoorde gek (The Post Online) ontkent gewoon dat Simons bedreigd wordt (met instemming geretweet door Jan Dijkgraaf). Moet je eens over Wilders zeggen, moet je de volgende dag ook worden beveiligd.

Waar komt die haat toch vandaan? Waar komen die gore racisten toch vandaan? Ze zijn home-made, vrienden. Jullie hebben ze zelf gecreëerd. Maar hé, ga weer zeiken over mijn toon en woordkeuze, en dat ik zo heftig ben.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.11.2016 @ 08:00

[Home]
 

47 Reacties

op 24 11 2016 at 08:24 schreef Carl:

Vreselijk hoor al die scheldpartijen scheldpartijen en die bedreigingen. Maar maakt Geert Wilders niet al een decennium lang mee wat Sylvana ‘ik-heb-de-bewegende-beelden-gezien’ Simons nu meemaakt?

op 24 11 2016 at 08:39 schreef Meurs A.M.:

Natuurlijk, van Geen Stijl, Powned, The Post online, maar het is toch vooral een ijdele botterik als Wilders die het ‘gewoon’ heeft gemaakt. Dat lokt weer allerlei bedreigingen en ook ‘echt’ geweld uit, waarbij mooiprater W dan de handen in onschuld wast.

op 24 11 2016 at 08:42 schreef Peter:

Maar maakt Geert Wilders niet al een decennium lang mee wat Sylvana ‘ik-heb-de-bewegende-beelden-gezien’ Simons nu meemaakt?

Inderdaad. Tijd dus dat Wilders zijn PVV opheft. De slachtoffers van Wilders maken deze ellende zelfs al veel langer mee. Die hebben geen beveiliging, dus worden zonder veel moeite bedreigd, doodgeschopt en doodgeschoten.

op 24 11 2016 at 09:00 schreef Murat:

Carl,

Ik heb Sylvana niets over autochtonen zien zeggen dat te vergelijken is met wat Wilders over allochtonen zegt. En daaraan kun je toevoegen dat het stelselmatig bedreigen en stigmatiseren van een zwakkere minderheidsgroep (moslims/allochtonen/niet witten) als lid van de meerderheidsgroep (Wilders) het nog veel erger maakt.
Dat beide worden beveiligd, vind ik derhalve erg voor Sylvana en niet voor Wilders.

Die hele Wilders, die met zijn achterban minderheden loopt te bedreigen kan me mijn reet roesten.
Fascistisch tuig is het, dat dit hele land naar de klote helpt.
Moslims houden zich koest na 15 jaar gekanker over zich heen te krijgen, maar moet je dat witte PVV tuig de godganse dag online en op de TV zien.
DÁT is pas extremisme van de bovenste plank.

Ik ben helemaal klaar met die witte verontwaardiging vanuit de bevoorrechte positie. Opgesodemieterd.

op 24 11 2016 at 09:26 schreef Dennis:

De ‘ gestoorde gek’ aan tpo heeft, kijkend naar dat stuk in het AD, gewoon gelijk. Sylvana Simons krijgt het standaard internet getrol over zich heen. Heel vervelend, maar wel logisch wanneer je je nek uitsteekt. Een roomblanke politicus moet met dezelfde shit omgaan.

De beveiliging is vooral een initatief van de capo’s van DENK.

op 24 11 2016 at 09:52 schreef Peter:

De ‘ gestoorde gek’ aan tpo heeft, kijkend naar dat stuk in het AD, gewoon gelijk.

Oké, dus een filmpje waarin Simons’ hoofd is gemonteerd op het lijf van een opgehangen zwarte is geen bedreiging. Een oproep haar zo hard te slaan dat ze niet meer kan zitten is geen bedreiging. En Wilders krijgt vast ook elke dag mails waarin hij wordt uitgescholden voor gore zwarte aap. Hoort erbij.

Je bent schorem, Dennis. Jij bent alles wat mis is met Nederland op dit moment.

op 24 11 2016 at 10:10 schreef babs:

Ik zie paralellen met hoe Hassnae hier door de ‘stamgasten’ werd bejegend. Jaren was er over de moslims geklaagd en op elke moslim die langs kwam viel ook wel wat aan te merken en dan werd er verlangend uitgekeken naar een moslim waar niks op aan te merken zou zijn.

En toen kwam er een moslimá waar niks op aan te merken viel, ze maakte zelfs een spotprent van Mohammed, had meer kennis van zake, argumenteerde beter dan alle stamgasten bij elkaar, haast niemand van de stamgasten kon daar mee omgaan, ook de linkse niet. Ze moeten namelijk wel de hulp en bescherming van de superieure, linkse, witte man nodig hebben, die allochtonen. De rechtsen werden hélémaal gek. Alle specifieke, onverklaarbaar lijkende haat tegen FN, PB en HB begint daar, met PB als ras- en sekseverrader.

De vrouw moet toch haar plaats kennen (enkele uitzonderingen daargelaten), de allochtoon moet zich aanpassen en gezellig meedoen. Een vrouwelijke allochtoon die blanke mannen op basis van argumenten de les leest, dat ik onverteerbaar voor ’t volk. En dat is gewoon wat het is, diepgeworteld racisme. En vanuit dat racisme is ook de oneerlijke bejegening van Simons door de media te verklaren.

op 24 11 2016 at 10:14 schreef babs:

Dennis heeft het AD-stuk niet gelezen en vertrouwt blind op instemmende reacties op twitter dat wat in het AD staat aan bedreigingen helemaal geen bedreigingen zijn.

(als hij het AD-stuk wel heeft gelezen is het nog erger, schorem is hij hoe dan ook.)

op 24 11 2016 at 10:17 schreef wees:

Gistermiddag op Radio 1 werd doodleuk beweerd dat GS en Wakker Nederland tot het midden van het politieke spectrum behoren.
Het zou volgens de sprekers goed zijn dat Breidbart naar Europa komt onder het mom van hoe meer media/geluiden hoe beter.

Zo erg is het al geworden in het tolerante Nederland.

op 24 11 2016 at 10:34 schreef Bart:

Kankergoed stuk Peter. Van mij mag je nog lang doorgaan met schelden en tieren. Ik geniet er iedere keer weer van en het is broodnodig in dit verstikkende klimaat.

op 24 11 2016 at 10:44 schreef Raspoetin69:

Ik verlang zo ontzettend terug naar de tijd dat dat racistisch tuig bang was hun mening te verkondigen onder druk van de politieke correctheid. Ik schop en sla op FB en Twitter nog even fanatiek om me heen als vroeger, maar in de kantine op het werk ga ik tegenwoordig maar aan een andere tafel zitten als de racistische uitspraken weer vrijelijk over tafel vliegen. Vroeger ging ik dan de discussie aan, maar het is zinloos en ik ben moe en murw.

Zo.erg is het in Nederland al geworden

op 24 11 2016 at 11:34 schreef Remco:

Wat Raspoetin zegt.

Goed stuk trouwens. Weinig aan toe te voegen.

op 24 11 2016 at 11:46 schreef Pyt van der Galiën:

Opmerking vooraf: Livestro heeft DDS overgedaan aan Michael van der Galiën. Die is niet alleen hoofdredacteur, maar naar ik begrijp ook eigenaar. Voor zover ik weet heeft Livestro ook formeel geen enkele band meer met DDS. Michael heeft in het verleden voor Breitbart “News” geschreven en dat is te merken: sinds hij de regie voert is het nazigehalte van DDS flink opgeschroefd.

Ik denk dat babs een punt heeft: Simons is een intelligente, charismatische, zwarte vrouw die haar plaats niet kent. Onacceptabel, en dat zal haar gvd duidelijk worden gemaakt ook. Zwarte vrouwen moeten decoratief zijn en modeshows en muziekprogramma’s presenteren. Voor de rest niks. Terug in je hok, bek houden en doen wat de Grote Witte Meester zegt. De haat die Sylvana over zich heen krijgt is een maat voor de bedreiging die ze vormt voor de gevestigde hiërarchie. Zwart, vrouw, links(ig): gevaarlijker wordt het niet.

op 24 11 2016 at 11:49 schreef Joost Kloppers:

Uitstekend stuk weer Peter, de verontwaardiging is hypocriet na het normaliseren van racisme en zelfs bedreigingen.

op 24 11 2016 at 12:07 schreef fren:

Ach meer dan 90% van de bevolking heeft geen enkele weet van geschiedenis dan die paar uur per week ooit op school en ze willen kennelijk ook niet met het verleden worden lastiggevallen en geef ze eens ongelijk. Nederland was tijdens de slavernijtijd geen democratie, het volk stemde niet op politieke partijen die het regeringsbeleid droegen inzake slavenhandel. Het was de commercie, dus treft nederland geen enkle blaam. Dus mijn raad zou zijn richt je antiracismepijlen op de internationale handel. Verder zeiden de oude Romeinen het al, Lex dura sed Lex, ofwel al is de wet onrechtvaardig het is de wet, slavenhandel was wettelijk toegestaan, daar kunnen wij nu niets meer aan veranderen met terugwerkende kracht in deze tijd, op welke partij wijnu ook stemmen en wat toen goed was en toegestaan dat blijft dus zo. Hoe men er nu ook over denkt. Kortom met slavernij toen hebben wij moderne mensen evenmin iets mee te maken als het feit dat de maan om de aarde draait. Het is dan ook moeilijk te begrijpen waarom enkele geborneerde luitjes er zo een drukte over maken, het is spijtig genoeg zinloos gedrag wat ze wel vaker tentoonstellen.

op 24 11 2016 at 12:16 schreef Frank de Graaf:

Beste….
Ik ben doodsbenauwd bij alles wat ik links en rechts lees aan reacties…het is treurig dat dat de domheid en hypocrisie aan beide kanten zo de boventoon kan vieren.Jij ook Peter, zo geweldig vind ik jou niet!
Ik ben idd een boze blanke man…met een donkere partner en twee prachtige gekleurde dochters ..en door dit gezeik ben ik doodsbang dat door jullie egoistische drang naar a moment of fame een ooit rustige samenleving straks in de hens vliegt en ik mijn fucking wigen bloed moet helpen vluchten naar Suriname. En dat omdat ieder van jullie zonodig zijn zegje doordrenkt van narcistische haat moet verkondigen.
Ja…sorry ik lees (ook) tussen de regels….
Maar hoop toch dat ieder mens zijn persoonlijke geluk zal vinden….

op 24 11 2016 at 12:20 schreef Dennis:

babs 10:14

Natuurlijk heb ik het stuk gelezen. En uit de gepubliceerde mails kun je nu niet bepaald opmaken dat er sprake is van een levensbedreigende situatie. Blaffende honden bijten niet.

Als dit mij tot een stuk schorem maakt dan draag ik dat als een eretitel. Het laat zien dat jij jezelf nogal makkelijk laat opfokken en misschien eens buiten het wereldje van dit blog moet kijken.

op 24 11 2016 at 12:37 schreef Peter:

En uit de gepubliceerde mails kun je nu niet bepaald opmaken dat er sprake is van een levensbedreigende situatie. Blaffende honden bijten niet.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en het OM blijken er anders over te denken, Dennis. En ga lekker pronken met je eretitel, maar niet meer hier. Bye!

op 24 11 2016 at 13:19 schreef babs:

Er staat in dat AD-stuk dat ze de ergste emails weg hebben gelaten.

Dat Sylvana en in iets minder mate de 3 andere DENK kopstukken in gevaar zijn lijkt me zonneklaar. Ga niet uitleggen waarom, neem aan dat NCTb zelf de scenario’s kan schetsen en wie belang heeft bij wat.

Wilders is natuurlijk ook daadwerkelijk in gevaar.

op 24 11 2016 at 13:23 schreef Hermann:

Henk Bovekerk heeft de Kroatische schrijfster Dubravka Ugrešić geïnterviewd. ’n Alarmerend interview en dit keer geen Godwin.

http://www.vice.com/nl/read/hoe-gevaarlijk-is-nationalisme-nou-eigenlijk-echt-567

Ik kende zowel Dubravka Ugrešić als Henk Bovekerk niet, maar het zijn niet de minsten.

“Student Henk Bovekerk van de Universiteit van Tilburg heeft een tien gehaald voor zijn scriptie over de PVV van Geert Wilders. Het stuk gaat over het fascisme in het Nederlandse politiek. Wilders lijkt op zijn Twitter-account cryptisch te reageren: ‘Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel.'” – http://www.omroepbrabant.nl/?news/167603762/Geert+Wilders+over+scriptie+fascistische+PVV+Ze+zijn+Stapel.aspx

Dit is de bewuste scriptie: http://sitemanager.omroepbrabant.nl/media/uploads/Scriptie_Bovekerk.pdf

@Frank de Graaf. Vanwege de bovenstaande links denk ik, dat U ongelijk hebt en al helemaal van ’t padje af bent, door dit te schrijven: “…ieder van jullie zonodig zijn zegje doordrenkt van narcistische haat moet verkondigen.”

op 24 11 2016 at 13:58 schreef Jolanda Fon:

Beste Peter de vraag is niet waar het racisme tegen Sylvana vandaan komt. De vraag is waar het racisme vandaan komt. Want ook andere mensen met ietsje meer melanine voelen zich aangesproken. Het racisme dat er altijd al is geweest, heeft nu een uitlaatklep, een gezicht: Sylvana

op 24 11 2016 at 14:38 schreef Mario:

@Pyt, niet alleen bij breitbart. Weet even niet meer of het nou die gallien was, of een ander van DDS (Temper Tantrum Tim zou ook kunnen), maar dat zooitje zit/ zat tevens bij PJ media (medeopgericht door CJ van LGF).

In ander nieuws (mede m.b.t. breitbart:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-22/major-advertising-technology-company-bars-breitbart-news-for-hate-speech

Hit ‘em where it hurts.

op 24 11 2016 at 14:39 schreef Chakir:

Hi Fren! Wat fijn om te horen dat wij moderne menschen niets te maken met de commerciële wetten van een paar eeuwen geleden. Goddank. Alles valt nu op z’n plek, die keren dat ik tijdens t winkelen werd achtervolgd in de Bijenkorf door de beveiliging. En de politie dan, die gewoon een commercieel kinderfeest ordentelijk willen laten verlopen of gewoon even hun remmen willen checken bij de zoveelste aanhouding. Die rechters, bedrijven, horeca etc.. die de bruine man of vrouw exclusief behandelen, dat is eigenlijk gewoon commercie. Al die mensen, ja na 17.00 uur, als de werktijd voorbij is, dan zijn ‘t gewoon moderne Menschen. Pfioe.. en ik dacht nog dat het iets ingewikkelds was met volksmennerij en ingebakken sociale structuren en gedrag enzo.

op 24 11 2016 at 14:50 schreef Roos:

@Frank de Graaf
Dat herken ik wel, ik erger me ook vaak aan beide kanten en ik lees hier regelmatig dingen waar ik het niet mee eens ben of die ik (veel) te kort door de bocht vind.
Ook is er wel wat aan te merken op Sylvana (op bepaalde punten heeft ze gelijk, op andere punten slaat ze door of heeft ze een kokervisie, maar lef en karakter heeft ze zeker wel en ik ga de laatste tijd juist door de ophef steeds positiever over haar denken) en was ik indertijd zeker geen fan van die Gario die letterlijk overal racisme in zag en polariserend te werk ging met zijn ‘blanken moeten zich schamen’ etc. Over zwarte Piet had hij een punt maar dat kan je ook anders brengen.

Maar ik ben me nu ook al een tijd aan het ergeren aan diverse media (ook bv Elsevier) die aankomen met koppen als ‘Sylvana vindt dat blanken dit … dat …’ etc, gevolgd door een hoop kwade reacties online, terwijl als je gaat nazoeken wat ze nou daadwerkelijk gezegd heeft, het meestal veel genuanceerder is.
Ze is een soort kop van jut geworden lijkt het wel en is het dan verbazend dat er ook radicale figuren gaan reageren? Ik ben er helaas niet verbaasd over en ik denk dat ze niet voor niets beveiligd wordt …

op 24 11 2016 at 15:03 schreef Pyt van der Galiën:

@mario

Dat zou goed kunnen. De gedaantewisseling van Charles Johnson is trouwens opmerkelijk: inmiddels is LGF een blog van en voor ‘liberals’.

op 24 11 2016 at 15:53 schreef Chakir:

@Roos: kun je drie voorbeelden noemen waaruit volgens jou blijkt dat Sylvana doorslaat of een kokervisie heeft. Kom niet aan met onverifieerbare tweedehands bullshit of een emotionele reactie van haarzelf na een poging tot heftige karaktermoord op tv. Een statement of idee in een interview bv..

op 24 11 2016 at 16:25 schreef Roos:

@Chakir Ik schreef ook positieve dingen over haar, hoor, opvallend dat je alleen op het negatieve focust. En ik denk niet dat het op prijs wordt gesteld als ik weer begin over DENK begin.
Maar ik las bv in een interview met haar dat ze vind dat ons onderwijs onze geschiedenis ‘gedekoloniseerd’ moet worden.
En dat herken ik dus niet zo (op bepaalde aspecten, zoals Zwarte Piet, na). Er is in de westerse geschiedsschrijving veel aandacht voor de slavernij. Een westers land als Duitsland erkent de genocide in haar verleden wél. Nou ben ik wat jonger dan zij maar het onderwijs dat ik kreeg was zeker niet op nationalistische leest geschoeid, de politionele acties werden niet meer als terecht gezien bv. Het kan altijd beter maar ik vind de westerse geschiedsschrijving een stuk zelfkritischer dan die van veel andere landen/beschavingen.

op 24 11 2016 at 17:30 schreef fren:

Beste Chakir, wat denk je ik was zojuist aan het boodschappen doen in een supermarkt staat er een surveillancewagen van de politie voor de deur. Ik kon nog net zien hoe een man duidelijk van nderlandse origine geboeid werd afgevoerd, een winkeldief. Toen ik met mijn boodschappen naar huis reed werd ik gestopt voor een verkeercontrole. Kortom je moet maar beter niet teveel navelstaren, wat jij beschrijft overkomt ons allemaal.

op 24 11 2016 at 18:06 schreef Hermann:

@Roos. De Nederlandse geschiedschrijving over de koloniale oorlog in Indië is net zo labbekak als de Indonesische geschiedschrijving daarover. Als ik me niet vergis, is de Australiër Robert Cribb aangetrokken om de vele dossiers in Nederland door te spitten, dit zeer tegen de zin van de 2de kamer, maar er was voor hen geen ontkomen aan. https://scholar.google.com/citations?user=lNT-rHQAAAAJ&hl=nl

Waarom de Indonesiërs zich weigeren historisch goed onderzoek te verrichten (o.a. i.v.m. ‘bersiap’), kan men hieruit concluderen: http://gdb.bloggertje.nl/note/14110/kapitein-westerling-en-de-%20fabel-van.html

Uitmuntende info te vinden over Indonesië/Nederland: https://javapost.nl/

Hierin is te lezen, dat de westerse geschiedschrijving niet zelfkritischer is dan welke andere ook. Dat denken Nederlanders (westerlingen) over zichzelf – zie de lezing van E. Schippers. Zoals @Murat steeds zegt, het is een zwart-wit probleem.

Hierbij ’n boekje voor ’t slapen gaan, dan kunt U lezen/voelen wat @Murat, @ Chakir en ook Sylvana bedoelen: http://www.dbnl.org/arch/veth001leve01_01/pag/veth001leve01_01.pdf#page=1

op 24 11 2016 at 18:59 schreef babs:

Ah, Fren was slachtoffer van een verkeerscontrole en er is een Nederlands uitziende boef gepakt en daarom bestaat racisme niet. Tering, ik moet echt meer drugs gebruiken.

op 24 11 2016 at 19:38 schreef sjonnie:

Zeg roos, van welke fora kreeg jij een ban waardoor je denkt hier leeg te mogen lopen?

Belangstelling.

op 24 11 2016 at 20:02 schreef Chakir:

Hahaha!! Jij hebt echt humor, Fren! Klasse, humor met humor beantwoorden! Jouw reactie is nl erg humoristisch. Althans.. Ik hoop t wel, weet je, want ik ben nl geen winkeldief. En er waren toen ook helemaal geen verkeerscontroles enne.. zucht

op 24 11 2016 at 20:09 schreef roos:

@Hermann. Die linkjes kan ik later pas bekijken maar dat er nog het één en ander boven tafel te halen is zal zeker, met je conclusie ben ik het echter niet eens. Er zijn ij het Westen boeken vol geschreven over de transatlantische slavenhandel waar Sylvana het vooral over had (veel meer dan bv over de Arabische slavenhandel die ook zeer omvangrijk was bv). Terwijl in veel andere landen/culturen het verleden vaak nog ronduit geïdealiseerd wordt en men vaak ook nog eens sterk naar de zwarte pagina’s van het Westen wijst in mijn ervaring.
Er zou vandaag de dag ook geen brug meer de Coen tunnel worden genoemd , maar dat ding is niet gisteren gebouwd …
Wat zij ervaren snap ik deels wel hoor, er was altijd al racisme en de sfeer in de samenleving is er niet beter op geworden voor minderheden. En deze hetze rond Sylvana is al helemaal triest. Maar ik ga niet mee in het idee dat alleen de witte mens intolerant of racistisch is of zwarte pagina’s in zijn geschiedenis heeft

op 24 11 2016 at 20:10 schreef Mario:

@Pyt, makkie te controleren. Schreeuwertjes blijven het evengoed. Terzijde: ‘liberals’ (al dan niet zelfverklaard) blijven, ahum, buikscheurend hilarisch. ;-)

op 24 11 2016 at 20:12 schreef roos:

@Sjonnie Ik ben nog nooit ergens geband. Jij vast wel als ik je manier van discussieren zo aanschouw …

op 24 11 2016 at 20:20 schreef Mario:

“…ik erger me ook vaak aan beide kanten en ik lees hier regelmatig dingen waar ik het niet mee eens ben of die ik (veel) te kort door de bocht vind.”

Hoi Roos, dat heet (ook) cognitieve dissonantie. “Nee, echt”. OMG”!” op z’n onderbuikiaans. Al dan niet via faecesboek. ;-p

op 24 11 2016 at 20:34 schreef sjonnie:

Dat heb je goed begrepen roos, het is totaal zinloos om met boze witte mannen in discussie te gaan.

Doei.

op 24 11 2016 at 20:40 schreef Sum:

Laatste tijd word ik behoorlijk emotioneel van die stukken van Breedveld

op 24 11 2016 at 20:42 schreef roos:

@Sjonnie Doei? We hadden nog geen hoi gezegd volgens mij …
Maar jij bent niet degene die bepaalt wie hier wel of niet mag “leeglopen” lijkt me. Je bent echter ook niet verplicht om op andersdenkenden te reageren, dus ik zie het probleem niet.
Nou, het beste dan maar :-)

op 24 11 2016 at 20:47 schreef Peter:

Ja klaar nu met dit gezeik.

op 24 11 2016 at 20:49 schreef roos:

@Mario Waarom?
Ik lees ook dingen waar ik het wel mee eens ben hoor

op 25 11 2016 at 14:59 schreef dewanand:

============== [wfor1340:79]

N1: REF Cit mooiste zinnen text v Peter Breedveld:

‘Seksisme en racisme’

‘Lieve mensen, waar komt dat racisme toch vandaan? Zal toch niet komen door The Post Online, dat constant op Simons zit te schelden en zich daarbij uitput in het goorste seksisme en het vuigste racisme dat er voorhanden is in het Domrechtse riool. Vuilnisbakkenvorser Jan Dijkgraaf heeft inmiddels zoveel racistische, seksistische stukjes over Simons geschreven dat-ie ze in een anti-Sylvana-bijbel kan bundelen en hij bestaat het om de maker van een racistisch anti-Sylvana-liedje de les te lezen.’

N2: ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe als slimme, miaauwende souffleur

N3: Ja Peter, mooi betoog zeg, hahhaaha je nazistische HELwitte piemel aftrekken op de ‘anti-Sylvana-AFRO-bijbel’, ja dat is pas Hollandse Nazi SM he. Heb ik nu zelf ondervonden met een blanke biman die eergisteen langskwam, om te Jongehoeren, ok niet veel gedaan, jammer.

N4: Maar Peter, leg eens uit, is het waar dat de blanke Hollanders, m/v geilen op zwartjes en bruintjes en op hun gekleurde mede aapgenoten dus aftrekken en vingeren??? Interraciale seks..

op 25 11 2016 at 20:34 schreef Dehnus:

Waar dat racisme toch vandaan komt? Nou gewoon waar het altijd was, lekker gecultiveerd over de jaren door groepen die bij de weduve van die zwijnhond “Ros Van Toningen” kwamen. Het is nooit weggeweest alleen is het jaren gecultiveerd. Nu is het Politieapparaat ook volledig corrupt en hoef je daar als minderheid ook niet meer heen te bellen voor hulp. Dan komen ze jou arresteren en geven ze de NAZI een knuffel en een kusje op dat blauwe plekje dat zijn ego opgelopen heeft.

Nee als je Turks, Marokkaans, Surinaams, Homo, Vrouw of een combinatie van deze dingen bent (en de nog vele andere minderheden die ik niet kan maar graag wil opnoemen) hoef je geen hulp meer te verwachten van de Nederlandse staat. Die is te druk bezig met racisten en NAZIs te knuffelen. Dat Racisme was er altijd al, en is nooit weggeweest. Alleen nu doet de politie weer lekker mee. En iedereen die je vertelt dat dat niet zo is? Kijk alleen maar even op Youtube de vele misdragingen van stadswachten en Politie loopt daar de spuigaten uit. Van Zwervers die in elkaar getrimt worden of hun schoenen die afgepakt worden, tot oude Marokkaanse mannen die door de politie van de fiets afgetrapt worden. Terwijl de 1/2

op 25 11 2016 at 20:36 schreef Dehnus:

blanke heteroseksuele aanhanger van het Henkisme zich doodlacht, soms zelfs waar de politie bij staat. Antifa demonstranten waar ze met een plezier boot overheen varen, omdat ze durfden een spandoekje omhoog te houden tijdens een NAZI mars, Anti Black Face demonstranten die voor de ogen van kinderen op een “kinderfeest” in elkaar getrimd worden…

allemaal door de Nederlandse Politie. Nee je kunt ze niet meer bellen, tenzij je geld hebt.. of aanhanger bent van het Henkisme/Wilderiaan. 2/2

op 26 11 2016 at 10:15 schreef Martin:

“Dat alle andere partijen zich de populistische retoriek over moslims, vluchtelingen en allochtonen en Nederland über Alles inmiddels volledig eigen hebben gemaakt” is helaas maar al te waar. En de media, van Telegraaf tot zelfs voormalige verzetskranten, doen daar helaas gretig aan mee.
Deze jongen gaat dus voor het eerst in vele jaren stemmen, op de enige partij (ik moet opeens aan dat kleine Gallische dorpje denken :-)) die daar serieus tegenwicht aan biedt: DENK

op 26 11 2016 at 12:06 schreef roos:

Aanvulling op mijn antwoord aan Mario dat nog kan, ik was een beetje duf toen ik dat schreef… mijn opmerking gold meer in het algemeen. Met de strekking van dit artikel ben ik het wel eens. Ik ergerde me ook al langer aan ronkende titels over Sylvana die alle “witten” fout zou vinden etc, klakkeloos geloofd door mensen die niet nazochten wat ze nu echt gezegd had. En al helemaal aan de tsunami van tokkies die online de vreselijkste dingen over haar roepen.
Met de kanttekening dat ik vind dat gewone kritiek op Denk (en Sylvana) zoals van die theoloog gewoon moet kunnen.

op 26 11 2016 at 21:35 schreef Kazonga:

Als het van jou mag Peter, dan wil ik deze reactie nog graag delen. Zelden heb ik zoveel nonsens en drogredenen gelezen, in verder nette bewoordingen. Dit is veel gevaarlijker dan de grove versies:

https://watrobzegt.wordpress.com/2016/11/25/1196/

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS