Home » Archief » We moeten het over die nieuwe transgenderwet hebben


[25.09.2022]

We moeten het over die nieuwe transgenderwet hebben

Peter Breedveld

Heel veel mensen worden geweldig boos door de weerstand tegen de nieuwe transgenderwet (preciezer gezegd: wijziging van de oude wet) en dat kan ik me ergens goed voorstellen, want er is veel transgenderhaat die levens kost. Trans mensen worden in elkaar geslagen en dat is niets om lichtzinnig over te doen.

Aan de andere kant zou het ook geen verbazing moeten wekken dat mensen vragen hebben. De meeste mensen zijn grootgebracht met een strikt onderscheid tussen jongens en meisjes en dat is er altijd en overal ingeramd, vaak letterlijk. Ik bedoel, ik hoef geen medelijden, ik heb nergens last van, maar hoe vaak in mijn jonge leven mij niet is gevraagd of ik nou een “gezonde Hollandse jongen” ben, hoe vaak me niet te verstaan is gegeven dat ik me moet “vermannen”, hoe vaak me niet is gevraagd of ik soms homo ben, alleen al omdat voetbal me geen fuck interesseert.

Segregatie van de seksen is ook in onze zogenaamd geëmancipeerde samenleving nog steeds sterk, het zit er gewoon bij iedereen ingebakken. Daarnaast is er altijd een groot taboe op naaktheid geweest. O jawel, het enige naakt dat vrij beschikbaar is, is geseksualiseerde naaktheid. Iemand van het andere geslacht naakt zien is daarom één van de ergste dingen die er zijn. Veel mensen zien hun eigen ouders of broers en zussen niet eens naakt.

Om in die realiteit opeens te zeggen dat het vanaf nu niet uitmaakt of we een piemel of een vagina hebben om vrouw te zijn en serieus te verwachten dat iedereen zegt: “O, leuk, eindelijk zeg! Kom er maar bij, mi kleedmaker es su kleedkamer.” Dat is gewoon niet redelijk.

Piemel en baard

Voor de meeste mensen is dit onbekend terrein, en ik moet toegeven, ik ben als puber via onder andere David Bowie en Lou Reed en The World According to Garp vertrouwd gemaakt met de wereld van travestieten en trans vrouwen, maar ook bij mij wekt het bevreemding dat iemand met een piemel en een volle baard beweert zich vrouw te voelen en te weten wat het is om vrouw te zijn. Hoe kan je dat weten, vroeg ik me al eerder af, als ik niet eens weet wat het is om je man te voelen? Ik weet hoogstens wat de criteria zijn om jezelf als man te mogen beschouwen. Sinds kort weet ik dat je geen man bent als je geen autowiel kunt verwisselen. Ook al heb je een piemel. Het is erg ingewikkeld allemaal, ook voor degenen die precies menen te weten wat een vrouw is en wat een man is.

Er zijn dingen onduidelijk en die dingen moeten worden uitgelegd. Ik heb het geluk dat ik een trans vriendin heb, iemand die me alles zonder chagrijn uitlegt en me links stuurt. Maar wie vragen stelt op Twitter of in de media krijgt nooit wat uitgelegd, die wordt meteen verrot gescholden en verweten dat ie trans mensen hun bestaansrecht ontzegt. Die is een TERF. Een dikke twee jaar geleden had ik zelf vragen bij de ophef rond J.K. Rowling, die mijns inziens al te snel bij het grofvuil werd gezet, en de tsunami van blinde haat die ik over me heen kreeg zal ik nooit meer vergeten. Het was totaal vergelijkbaar met de cancelcampagne van Domrechts, met grof gescheld en vuige laster en doodsbedreigingen, gewoon precies hetzelfde. Omdat ik niet begreep wat Rowling nou precies een transhater maakte!

TERFS en transhaters

Maar er doken ook types op die in mij een bondgenoot dachten te hebben, onvervalste transhaters, totaal geobsedeerd en 24/7 bezig met het verspreiden van desinformatie over trans mensen. Daar wil ik niks mee te maken hebben en daarom bemoei ik me liever niet met die hele discussie, die me ook gewoon niet echt aangaat. Het kan mij niks schelen welk geslacht of welke gender iemand in zijn paspoort heeft staan en van mij mag iedereen bij me in de kleedkamer, zolang die wat basale hygiëne in acht neemt. Helaas heb ik daar niks over te zeggen.

Ik hou me dus bij voorkeur afzijdig. Ik heb geen zin in de transactivisten en de wokies, en geen zin in de TERFS en de transhaters.

Dom vind ik de agressie wel, die iedereen ten deel valt die niet in katzwijm valt van die nieuwe wet. Zo wijst wielrenster Marijn de Vries er in NRC Handelsblad op dat de wetswijziging voor haar sport betekent dat mensen met een piemel als vrouw aan wedstrijden kunnen meedoen, zodat er nooit meer een cis-vrouw wint. Daar moeten we over kunnen praten, schrijft ze.

Bestaansrecht

Maar dat kan dus niet. De shitstorm die ze zelf al voorspelde, bleef niet uit en zij en NRC worden weer beticht van transhaat enzovoort. Wokie-hopman Sander Philipse komt dan onvermijdelijk weer zijn grote waffel opzetten en er is altijd dat hysterische “JE ONTZEGT TRANS MENSEN HUN BESTAANSRECHT!” Alsof je een bokser in de zwaargewichtsklasse zijn bestaansrecht ontzegt door hem niet toe te laten tot de competitie voor lichtgewichten. Niet iedereen die onbekend is met de wereld van trans mensen en non-binairen, is een Jan Kuitenbrouwer.

De weerlegging van het bezwaar van De Vries schijnt te zijn dat er in de sport naar testosteronniveaus wordt gekeken. En dan wordt er een bekende sportvrouw genoemd, Caster Semenya, maar dat moet dan de verklaring zijn. En wie dat niet begrijpt, wordt verweten dat ie dat niet begrijpt. Dat is ook een steeds terugkerend motief in deze oorlog, dat je geacht wordt van alles te weten.

Nu is er een sterke antitranscampagne gaande onder leiding van ondere Jan Kuitenbrouwer en die scoort effect. In de Tweede Kamer is ook nog lang niet iedereen over de streep. En dan kun je gaan schelden en mensen voor transhater uitmaken en bedreigen en alles, maar het helpt geen fuck. Je laat er eigenlijk vooral mee zien hoe intolerant en agressief je zelf bent.

Marijn de Vries heeft gelijk als ze zegt dat er geen debat wordt gevoerd, wat heel normaal is bij een wetswijziging. Mensen worden gewoon tot onderwerping geterroriseerd. Daarom stel ik andermaal het volgende voor: probeer het eens met aardig zijn, geduldig uitleggen, vrees en wantrouwen wegnemen. Een CHARME-offensief.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 25.09.2022 @ 12:21

[Home]
 

1 Reactie

op 25 09 2022 at 12:22 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS