Home » Archief » Wel voor de Palestijnen demonstreren, maar afstand nemen van ISIS gaat te ver?


[03.10.2014]

Wel voor de Palestijnen demonstreren, maar afstand nemen van ISIS gaat te ver?

Suna Floret

rijs13

Nog nooit heb ik zoveel negatieve reacties ontvangen van de islamitische gemeenschap als op mijn column van vorige week, over het afstand nemen van IS.

‘Neem jij maar afstand van de islam dan, want je hebt er niks mee te maken’. ‘Je stemt zeker ook op Wilders, Suna?’ ‘Schrijf eens verdomme iets over de Nederlandse racisten in plaats van weer je eigen groep omlaag te halen’. ‘Waarom moet ik afstand gaan nemen van IS als ik er niks mee te maken heb? Het betekent toch niet dat ik een IS-aanhanger ben als ik geen afstand neem?’ En ga zo maar door.

Palestijnse vlag

Nee, het betekent niet dat je een IS-aanhanger bent als je geen afstand neemt. Of dat je ze goedkeurt, of vindt dat wat zij doen, volgens de regels van de islam handelen.

Nog niet zo lang geleden liepen er ruim tienduizend mensen over de Erasmusbrug. Om de Palestijnen te steunen en afstand te nemen van wat Israël doet. Met een Palestijnse vlag in de hand. Dezelfde mensen reageren nu boos op het afstand nemen van IS. Hadden jullie iets te maken met de daden van Israël? Nee. Zijn jullie Palestijnen? Nee. Maar jullie hebben daar gelopen voor de mensheid. Omdat je het ergens niet mee eens bent en je je stem wilt laten horen. Zoals het hoort. Hadden er maar 100.000 mensen meegelopen.

Eigen geloof

Maar afstand nemen van IS gaat te ver? Omdat het toevallig moslims zijn en geen joden? Of wat is het precies? Ik snap het niet! Gruweldaden zijn gruweldaden. Dát kent geen etniciteit.

Dus vind ik dat er ook duizenden mensen op de Erasmusbrug moeten lopen wat dit onderwerp betreft? Ja! Niet alleen omdat je de mensheid verdedigt maar ook omdat ze in hetzelfde boek geloven en je je eigen geloof verdedigt.

Stel je voor dat er duizenden Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hadden gemarcheerd omdat ze het niet eens zijn met Hitler. Of dat er katholieken over de Erasmusbrug gaan lopen om hun stem te laten horen omdat het kindermisbruik in de kerken nu eindelijk eens moet stoppen.

Op de vingers getikt

Of je het nu wilt of niet, je hebt er mee te maken. Als Duitser, als katholiek, als moslim. Je kiest er zelf voor om tot een groep te behoren. Zo makkelijk is dat niet. Als er iemand is die zich dan misdraagt, moet er op de vingers getikt kunnen worden.

En anders neem je afstand van alle geloven, religieën, stromingen etcetera en ben je gewoon wereldmens.

Suna Floret heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en af en toe klust ze bij voor Frontaal Naakt. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 03.10.2014 @ 18:16

[Home]
 

50 Reacties

op 03 10 2014 at 18:30 schreef sabaroth:

Ik verklaar mezelf hierbij tot wereldmens

op 03 10 2014 at 18:43 schreef Olav:

Suna:

En anders neem je afstand van alle geloven, religieën, stromingen etcetera en ben je gewoon wereldmens.

Wereldmens! Ik ben daar voorstander van.

Helaas zit de behoefte bij de meeste mensen heel diep om ergens bij te willen horen; een groter verband. Waarschijnlijk vooral omdat men bang is het niet alleen te kunnen redden. Dus dan ga (of blijf) je bij een groep: je praat zoals de anderen in die groep praten, je kleedt je zoals de anderen in die groep zich kleden, je doet alsof je heel erg gelooft in de godheid van de groep (er is geen gelovige die niet ooit twijfelt) en voor je het weet is de wereld netjes en overzichtelijk verdeeld in wij versus zij. En van “zij” neem je dus wel makkelijk afstand en van “wij” doe je dat niet.

Maar gelukkig sta je er nooit meer alleen voor. En alles gebeurt om een reden.

De Amerikanen hebben er een mooie uitdrukking voor: We are going to hell in a handbasket.

op 03 10 2014 at 18:51 schreef bertje:

Bravo en Hoera voor Suna.
Vooral deze zin is erg sterk.
“Niet alleen omdat je de mensheid verdedigt maar ook omdat ze in hetzelfde boek geloven en je je eigen geloof verdedigt.”
Je hebt mijn weekend weer goed gemaakt.

op 03 10 2014 at 19:16 schreef Pyt van der Galiën:

Ik vind dit niet een bijzonder overtuigende redenering. Je demonstreert ergen tegen/voor om instanties – meestal je regering – onder druk te zetten. Dat ligt in de zaak Palestina tamelijk eenvoudig: Israël is een bondgenoot van Nederland en met een demonstratie hoop je te bereiken dat je regering iets gaat doen tégen Israël of voor de Palestijnen. M.a.w.: het heeft een concreet doel. Wanneer het er je om gaat “je stem te laten horen” kun je net zo goed een tweet versturen. Als het goed is, is een demonstratie een politiek pressiemiddel, geen methode om je woede/angst/onmacht te uiten.

Wat is de zin van het demonstreren tegen ISIS? De Nederlandse regering heeft geen enkele sympathie voor ISIS en beschouwt die organisatie zeker niet als bondgenoot. Wat is het politieke doel dat je met een demonstratie tegen ISIS hoopt te bereiken dan? Mij een raadsel. Hooguit is het een symbolisch gebaar, waarmee je ook nog eens tegemoetkomt aan de eisen van volstrekt foute figuren uit de PVV-hoek. Mij niet gezien, thanks.

op 03 10 2014 at 20:05 schreef Egbert:

Het punt is, dat anderen van jou eisen dat je afstand neemt. En waarom eisen ze dat? Enkel en alleen omdat je Moslim bent. Alleen van Moslims wordt aftand-nemen geëist. Und schnell ja.

Daarom schreef Hassnae Bouazza: “Ik hóef me niet te verantwoorden voor derden, …”. (Dat je zoiets een “negatieve reaktie” noemt in je inleiding, is kwalijk of slordig. Het is een duidelijke uitleg, om een “Ik snap het niet!” te voorkomen).

op 03 10 2014 at 21:27 schreef Benedictus:

“Wat is het politieke doel dat je met een demonstratie tegen ISIS hoopt te bereiken dan?”

Het hoeft geen politiek doel te hebben. Maar moslims zouden dit samen met niet-moslims kunnen doen. Moslims hoeven dit niet alleen te doen.

op 03 10 2014 at 21:30 schreef Sasha Berkman:

Dommer nog dan Linda Duits

op 03 10 2014 at 21:44 schreef Olav:

Pyt:

Wat is het politieke doel dat je met een demonstratie tegen ISIS hoopt te bereiken dan?

Misschien wel om aan ISIS/IS/whatever en potentiële meelopers te laten weten dat we ze stom en gemeen vinden.

Als het Kalifaat hier een ambassadeur had dan konden we daar eens een boze maar nette petitie aanbieden. Dat hebben ze niet, dus dan moet het maar op een andere manier.

Ik ben vanzelfsprekend ook van mening dat niemand verplicht afstand hoeft te nemen van IS. Het eisen dat anderen die er inderdaad niets mee te maken hebben afstand van IS nemen, zoals de islamofoben doen, is óók stom en gemeen. Maar als mensen uit eigen initiatief zich zouden uitspreken tegen de kalief en zijn terreurstaat dan zou daar natuurlijk helemaal niets op tegen zijn.

Suna hierboven vraagt zich af waarom dat niet gebeurt. Waarom sommige mensen het onderwerp ontlopen. Daar vragen over stellen is legitiem. En ze vermoedt, als ik mag parafraseren, dat het te maken heeft met een soort groepsbinding: “IS zijn wel vuile rotzakken, maar het zijn ònze vuile rotzakken”. Ik kan haar een heel eind in die gedachte volgen, het lijkt me best plausibel. Mensen denken nu eenmaal soms zo.

op 03 10 2014 at 22:45 schreef Pyt van der Galiën:

@Benedictus

Natuurlijk moet een demonstratie een politiek doel hebben, anders is het toch echt niet meer dan een vorm van masturbatie.

@Olav

Niet meer dan het maken van een leeg gebaar dus. Sorry, dat laat ik over aan types als Bono en Pieter Omtzigt. Dat zijn de specialisten op dat gebied. Wat is in godsnaam het punt ISIS te laten weten dat ik hun methodes maar matigjes waardeer? En dan ook nog samen met rechts Nederland zeker. Sta je als moslim naast hypocriete oorlogshitsers en moslimbashers als Kees van der Staaij of Pieter Omtzigt.Je bent als moslim goed gek wanneer je daar intuint.

op 04 10 2014 at 02:01 schreef Marokkaanse:

Suna, lees even het stuk van Hassnae Bouazza. Heb je dat al gedaan? Lees het nog eens.

op 04 10 2014 at 06:42 schreef Bertje:

Pyt

Een demonstratie kan ook een spiritueel of religieus doel hebben hoor en dat heeft niets met masturberen te maken.

op 04 10 2014 at 06:55 schreef Rhazes:

Suna probably thinks she’s being quite witty with her faux analogies, putting those damn Muslims in their place, but in reality she’s playing into Islamophobic logic.

1. Germans protesting against Hitler in the 30’s and Dutch Catholics protesting against child abuse in the Dutch Catholic Churches are progressive and potentially useful gestures (and therefore commendable) because a) they are actual members of the community in question so the policies/actions performed therein directly affects them and b) due to their membership of the community their protests can actually affect those problematic policies/actions.

This does not apply to this non-existent category constructed through essentializing logic known as ‘Muslims’. Kurds, Azeris, Iraqis, Iranians, and all the other linguistic and ethnic groups that are ignorantly included in this category do not necessarily share the same hopes, ideals, politics, language, traditions or anything else. That’s why Kurds and Shia Iraqis are much more likely to protest against IS than, say, Indonesians or Afghans, because the former are actually directly affected by them, due to their membership of the community of Kurds and Iraqis, not ‘Islam

op 04 10 2014 at 07:02 schreef Rhazes:

2. The reason various parts of the Muslim community in the Netherlands (certainly not all) participated in demonstrations against Israeli aggression was not because they saw themselves as part of some master-category of ‘Islam’ that gave them the duty to stand up for the rights of Palestinians. It was because a) the Palestinian liberation movement has had a high degree of organization for decades allowing them to mobilize large numbers of people throughout the world, it is therefore not surprising that some members of the Muslim community participated in them (10.000 crossing the Erasmus bridge, of which a large number were non-Muslim, is minuscule compared to the actual size of the Muslim community here). And b) because demonstrating against Israel actually can actually be fruitful, as it disrupts Israeli propaganda and progressively intervenes in public discourse surrounding Israeli aggression, thus putting pressure on Western states to force Israel to halt its aggression.

The same conditions are not met with regard to IS, though despite this some members of the communities directly affected by their aggression do protest (Kurds), for abovementioned reasons.

op 04 10 2014 at 07:09 schreef Rhazes:

3. If Suna’s logic applies, then all Muslims are also to be blamed for not protesting en masse against horrific acts carried out in Sudan, Nigeria, Pakistan, Iran, Iraq, Egypt, and a host of other places in the past decades (and today). Naturally, she does not extend the same logic to the Dutch or Americans, for they are surely exempt from blame. How can you hold them responsible for what their governments do? Suddenly nuances enters the picture…Yes of course, the average Dutch and American citizen is blameless for their government’s participation in illegal or immoral wars (say, the Iraq War of 2003 or the current bombings which have and are likely to kill more civilians), even though they are actual, direct members of the community (like the Germans in the 30’s or the Catholics).

But you see, even being a formal member is not sufficient to place such a high burden on people, because again, the community in question (Dutch, American, Catholic, Muslim) is non-existent, they are made-up of a wide plurality of individuals who have nothing to do with what is done in the name of the community by some parts of it (be it IS or the US government).

op 04 10 2014 at 08:30 schreef Pickelhaube:

Haha, die Rhazes:

demonstrating against Israel actually can actually be fruitful, as it disrupts Israeli propaganda and progressively intervenes in public discourse surrounding Israeli aggression

Volgens mij hielpen de demo’s van die gekkies juist met de Israelische propaganda. Op het Nederlandse beleid en standpunt hebben ze 0,0 invloed gehad en de gemiddelde Nederlander keek met weerzin naar het marginale zootje ongeregeld dat daar stond te schreeuwen. Omdat een aantal van die Gaza demonstraties ontaardden in pro ISIS demonstraties, zijn die bijeenkomsten al helemaal verwerpelijk geworden en dan laat ik het weerzinwekkende antisemitisme dat op die demo’s boven kwam drijven maar even buiten beschouwing.

En inderdaad, wel massaal voor Palestina demonstreren en in het voorbijgaan nog even de ruimte geven aan pro ISIS geluiden, maar het engagement missen om ook even een geluid tegen ISIS te laten horen.

Volkomen eens met Suna dus.

op 04 10 2014 at 09:10 schreef Rhazes:

Dutch policy is irrelevant when it comes to Israel, as anyone with knowledge on the subject knows. What matters is US policy, and demonstrations in the Netherlands and other Western countries (the rest of world is generally ignored) increased pressure on the UN and then US to put a halt to Israel’s aggression. Sure, the effect was probably incredibly marginal, but it was something rather than nothing, which it would be in the case of demonstrating against IS.

But of course you have no scruples inflating the marginal when it suits your bigotry, as in the case of the irrelevantly tiny pro-IS demonstrations (somehow the various groups who do actively protest against IS like the Kurds are left unmentioned; it doesn’t suit the narrative and the faux analogies it is built on).

I assume you’re Dutch. When’s the last time you’ve demonstrated against immoral acts committed by your state or other parts of your community claiming to represent it? Maybe you did a couple times, but even if you missed just one you’re culpable, by the extension of your own Islamophobic logic. Ergo, not only are you immoral, but to nutjobs like IS who adhere to the same kind of logic you’re liable to be beheaded

op 04 10 2014 at 10:08 schreef Ralph van der Geest:

Inderdaad: afstand nemen van IS gaat niet alleen te ver, het is überhaupt niet aan de orde. Zeker niet sinds premier Mark Rutte met zijn compleet van de pot gerukte geouwehoer over ‘kernwaarden’ en de jaren ’40-’45’ iedereen die tegen de door het westen gevoerde oorlog in het M.O. is alsnog als ‘fout’ bestempelde in de zin van fout net als in de Tweede Wereldoorlog.
Een premier die zelf vol enthousiasme en overtuiging met fascisten samenwerkte…http://www.krapuul.nl/overig/blog/444292/wie-bevrijdt-nederland-van-rutte/

op 04 10 2014 at 10:47 schreef Eh:

Nogmaals: moslims moeten niks. Dat hoeft niet steeds opnieuw gezegd te worden. En het is duidelijk hoe veel moslims ermee omgaan: niet (in het openbaar) uitspreken tegen ISIS.

Voor de Palestijnen was die energie er in grote mate wel.

Dat kost punten. Het zorgt er waarschijnlijk voor dat anderen (ook milde niet-moslims) minder rekening houden met moslimbehoeften in de toekomst. Zo van: die zorgen goed voor zichzelf en hun broeders, en wij doen er minder toe. Iets met wederkerigheid.
Je op rechten en je eigen gelijk beroepen irriteert. Elkaar tegemoet komen helpt.

Zelf weten. Ik adviseer alleen maar.

op 04 10 2014 at 11:08 schreef Pyt van der Galiën:

Sterk betoog van Rhazes hierboven. Overbodig te zeggen dat ik dat betoog voor 99% onderschrijf.

@Bertje

Hoe ziet een spirituele demonstratie tegen ISIS eruit?

@Pickelhaube

Een zooitje ongeregeld? Haha! Grotendeels keurige GL-middenklasse en wat SP’ers. In de eerste demo liepen wat ISIS-polderjihadi’s mee, maar die waren volstrekt marginaal. Behalve – uiteraard – in jouw ogen en in die van de pers.
Tweede demo waren er een paar vlaggen, die op verzoek van de organisatie werden verwijderd. Blokkade Istaëlische ambassade: nul polderjihadi’s. Laatste demo op de Dam: wat ongenuanceerd geschreeuw, maar geen ISIS-aanhanger te bekennen.

Betrokkenheid ISIS-aanhang bij de demo’s: ongeveer 0,5%. En die licht jij er dan uit om de demonstraties tegen de slachting in Gaza weg te kunnen zetten als “een zooitje ongeregeld”? Kwalijke demagogie van je.

op 04 10 2014 at 11:45 schreef Pickelhaube:

Goed Pyt, als jij het zegt… Maar ik kwam na afloop van zo’n Gaza demo in een tram met demonstranten terecht en dat was echt heel erg. Wellicht had ik precies de verkeerde demonstratie te pakken, maar bijvoorbeeld die sit down staking in Den Haag was natuurlijk ook te gênant voor woorden. Voor mij illustreerde het vooral het failliet van het instrument van demonstratie om wat voor invloed dan ook uit te oefenen in een samenleving als de onze

op 04 10 2014 at 12:20 schreef Pyt van der Galiën:

@pickelhaube

Ik zat natuurlijk niet in die tram en ik weet niet wat er gezegd werd. Maar op mijn beurt geloof ik jou op je woord. Ja: sommige antizionisten zijn weinig meer dan slecht verklede antisemieten. Geloof me, daar heb ik in mijn tijd in de linksradicale/autonome scene wel voorbeelden van gezien, ook al was het beslist niet dominant binnen die scene.

Het meeste rumoer ontstond over die bordjes waar zionisme gelijk werd gesteld aan nazisme, een vergelijking die politiek dodelijk is. Iemand met een dergelijk bord zou alleen al wegens verregaande domheid uit de demo verwijderd moeten worden. In een deel van de pers werd het voorgesteld dat dit een soort steunbetuiging aan het nazisme was, terwijl het natuurlijk precies het tegenovergestelde uit moest beelden (en het doel grandioos voorbij schoot).

Over het nut van demo’s kun je twisten. Regeringen zijn al heel lang niet meer onder de indruk van demo’s, dat klopt.

op 04 10 2014 at 12:22 schreef dewanand:

namaste Rhazes,

Interesting viewpoint, 3 points and dutch policy.

One question:
Why do you accuse the average muslim?
Think about the islam of the individual, either girl or boy (islam I) and the islam of radical militant/religious organisations (islam R).

The Zeta data sets in islam I and Islam R are totally different, so we are talking about two totally different ‘faiths’ or ‘religions’. My viewpoint is more based on data analysis, and real embedded data, from all the holy books.

I am not a white man, no I am not long, I am a goldenbrown Hindu man, and I am the only Hindu who complains about the Hindu fetus/baby girls Holocaust in modern India, almost 10 million hindu girls were killed, mercilessly and no one was brought to court. I wrote it in my book, koran forbid or rewrite?, it is in global sale.

bye

dewanand and Wieroe
Hindu fundamentalists
Planet of the intelligent hindu chimps

op 04 10 2014 at 12:35 schreef Egbert:

@Pickelhaube: zoals Pyt zegt. Jij draait & schuift weer: eerst introduceer je (08:30) “gekkies” voor de –bij jou: alle– pro-Gaza demonstranten, “ontaardden”, “weerzinwekkend antisemitisme” (bestaat het niet-weerzinwekkend dan?). Kortom: stemmingmakerij, generalisaties, kreten, mixups, smears.

Dan om 11:45 kom je niet verder dan “was echt heel erg”, “te gênant voor woorden”: geen onderbouwing van je eerdere kreten & gesmeer, maar stilletjes weglopen ervan.

op 04 10 2014 at 14:14 schreef Egbert:

@Pyt: “zionisme gelijk gesteld aan nazisme … is politiek dodelijk”. (Ik neem aan dat je bedoelt: borden met “vlag Israel = vlag Nazi-Duitsland” – dat is niet hetzelfde als wat jij schrijft natuurlijk).

Het is “dom” om een “politiek dodelijke” mening te hebben? Daarom zou je het niet eens mogen zeggen van jou? Stuur je politie maar dan: ik vind vlag Israel = vlag Nazi-Duitsland.

op 04 10 2014 at 17:01 schreef Pickelhaube:

Volgens mij onderbouwde ik juist hoe ik tot die conclusie kwam Egbert en nuanceerde als gevolg van Pyt’s reactie mijn stellingname wat, want ik zat natuurlijk niet in de tram na afloop van alle Gaza demo’s. Maar dus wel eentje waar veel spandoeken met hakenkruizen erop te zien waren en de smerigste opmerkingen over Joden door de tram schalden.

Overigens beschreef ik die specifieke ervaring al in geuren en kleuren in de reactiepanelen hier. Kan ik natuurlijk nog een keer herhalen, maar had wel wat beters te doen. Dus als je het niet erg vindt ben ik gaan funshoppen en heb bij Yendor twee prachtige graphic novels gekocht: “Stad van klei” over een Egyptische leugenaar en eentje van Joe Sacco over het lot van de Palestijnen. Vind ik trouwens een veel beter instrument dan zo’n demo om gevoelens van mededogen met de Palestijnen mee op te wekken.

op 04 10 2014 at 18:11 schreef mark:

Goed stuk. Wordt het niet eens tijd om onderscheid te maken tussen twee zaken?:
– Afstand nemen van IS omdat ze het meest schadelijke uithangbord van jouw eigen geloof zijn.
-Afstand nemen van IS omdat andere mensen je anders in het verdachtenhoekje plaatsen.
Sommige niet-afstandnemers hebben inmiddels wel hun punt gemaakt: ze hoeven helemaal niets. Daar hebben ze gelijk in, maar het zou mooi zijn als ze mensen die wel afstand nemen niet zo de maat zouden nemen.

op 04 10 2014 at 20:02 schreef jeroen:

“Nog niet zo lang geleden liepen er ruim tienduizend mensen over de Erasmusbrug. Om de Palestijnen te steunen en afstand te nemen van wat Israël doet. Met een Palestijnse vlag in de hand. Dezelfde mensen reageren nu boos op het afstand nemen van IS.”

knappe generalisatie maak je daar.. de mensen die hebben gedemonstreerd zijn allemaal pro IS omdat ze het niet bij en palestina betoging afkeuren..

knap ook dat je zeker weet dat het dezelfde mensen zijn die nu boos zijn op het afstand nemen van IS.

Neem jij afstand van nazi’s? nee? dan blijf ik argwanend kijken naar alles wat je doet..
lekker constructief ook..

op 04 10 2014 at 20:55 schreef Egbert:

@mark, over niet-afstandnemers: “het zou mooi zijn als ze mensen die wel afstand nemen niet zo de maat zouden nemen.”

Achter aansluiten hiermee. Eerst: de mensen dat afstand-nemen eisen moeten excuses aanbieden en een half jaar hun mond houden.

op 04 10 2014 at 23:20 schreef mark:

@egbert
Hoezo? Die kun je zijdelings toch gewoon vertellen dat ze hun achterste mogen afvegen met die shariaverklaring?
Is het ego zo gekrenkt dat afstand nemen automatisch not done is omdat je de Wildersen daar per ongeluk wel eens mee zou kunnen behagen?

op 05 10 2014 at 08:07 schreef Nrosa:

Tsja, de moslims moeten weer eens ergens afstand van nemen waar ze part nog deel aan hebben.. Over Theodoor Holman die ‘best wel begrip had’ voor Breivik en vond dat Polen best wel mochten worden beschoten geen woord, uiteraard..Nederland, land van vele maten..

op 05 10 2014 at 12:33 schreef Digitale Bedouine:

Ik ben helemaal niet eens met dit artikeltje van Suna. Wat je doet is voor eigen imam spelen. In de Islam bestaat zoiets als
zelfregulering. Islamitische geleerden buigen zich over interne geloofszaken. Daar hebben wij geen inmenging van onwetende moslims en het westen niet voor nodig. De geleerden hebben de daden van Isis wat ontstaan is door de crIsis volledig veroordeeld en verworpen dat het niet van de Islam is. Dit is de mening die onder de moslims breed gedragen zouden moeten worden. Wat betreft de kwestie van palestina waar de hele wereldbevolking last van heeft is een zaak wat ons allen aangaat. Iedereen heeft daar weldegelijk iets mee te maken en last van omdat de joden wereldwijd lobbiesten inzet om het politiek te beïnvloeden en sommige imams die hier wonen voor radicaal uit te maken die het westen blind overneemt. En dat gaat zo ver dat onze belastingcenten worden ingezet om de joden financieel, materieel en moreel door manschappen te leveren te steunen. Dan is het zeker een zaak die ons aangaat ook al ben je geen palestijn en woon je niet Palestina.

Een wijze man zei;
Hang niet teveel aan anderen want op een dag zal in het donker zelfs je eigen schaduw je verlaten.

op 05 10 2014 at 16:07 schreef Mario:

@Digitale Bedouine, je maakt Suna een verwijt, terwijl je exact datgene doet wat je Suna verwijt?

Islamitische geleerden buigen zich over interne geloofszaken. Daar hebben wij geen inmenging van onwetende moslims en het westen niet voor nodig.”

Ik begreep dat zo’n beetje iedere boerenlul zich Imam mag noemen, maar wat geeft jou recht van spreken?

Ik heb zo het vermoeden dat je iets beter naar die “wijze man”, wie dat dan ook maar moge zijn, had moeten luisteren..

op 05 10 2014 at 21:27 schreef Digitale Bedouine:

Islam is gebaseerd op intensiteit en authenticiteit en niet op interessantheid of meningsvrijheid. Welke islamitische achtergrond hebben deze mensen die de mayocultuur op de voorgrond laat treden? Als suna de mens boven het geloof wilt stellen dan zal ze toch eerst haar mening moeten geven over o.a. abortus, euthanasie en de 1,5 miljoen moslims die vermoord zijn in Iraq door de united snakes voordat ze gaat praten over Isis. Anders wordt ze slechts geloofwaardig genomen door de koloniale terroristen en niet door de islamitische gemeenschap. Overigens is het erg verdacht dat ze vrijzinnige vrouwen het woord geven. Alsof zij het voorbeeld zijn van de ideale moslim. Van de meeste vrouwen weten we een aantal dingen. Dat is dat ze hun gevoel boven hun verstand plaatsen en draaikonterig gedrag tonen. Het westen wil een gematigde islam zien en doet er alles om van de ware moslims een islamietje te maken onder het mom van mensenrechten en vrouwenrechten. De vraag is of dat gaat lukken omdat een verstandige persoon die oprecht de islam bestudeerd slechts een echte moslim wil zijn. Alleen een dwaas die zijn egoisme aan anderen wilt opdringen wil een islamietje zijn of tot de christenDOM of j

op 05 10 2014 at 22:24 schreef Edo:

@Digitale Bedouhine wie is ‘ze’? En wie beweert dat zij het voorbeeld is van een ideale moslim? En wie ben jij om te beweren wat een ideale moslim is? En idd de gruwelijke oorlog in Irak van de VS en haar bondgenoten is verschrikkelijk. En ook ik vind dat als je het over de IS hebt dat je het ook over de oorlog in Irak moet hebben die überhaupt heeft gezorgd dat die groep aan de macht heeft kunnen komen: http://www.stopwar.org.uk/news/naom-chomsky-how-the-bush-blair-obama-war-crimes-tore-the-middle-east-to-shreds
En mij lijkt het ook zinvoller om te demonstreren tegen de oorlog die de situatie nu alleen maar voor zorgt dat de IS groter wordt, en er nog veel meer slachtoffers vallen http://www.democracynow.org/2014/10/2/after_us_sanctions_wars_tore_iraq
Maar wat heeft dit met vrouwen te maken? En met abortus en euthanasie? En de wereld wordt nu voornamelijk bestuurd door mannen, ik denk persoonlijk dat het moeilijk slechter zal worden als vrouwen het zouden doen. (Niet dat ik verwacht dat het veel beter wordt met Hillary).

op 05 10 2014 at 22:51 schreef Digitale Bedouine:

Alleen een dwaas die zijn egoisme aan anderen wilt opdringen zal een islamietje willen zijn of tot de christenDOM of jodenDOM willen behoren. Deze mensen willen maar al te graag tot de nucleaire familie behoren. Ze draaien niet op de waarheid maar op Android. Ze hebben een FastFood leven. Fast food, fast life, fast pleasure, fast money, fast honey and fast sex.

They are so free but they have no value.

op 05 10 2014 at 23:32 schreef Digitale Bedouine:

Edo, als je mensenrechten belangrijker vindt dan geloof dan dien je ook stil te staan bij kwesties als euthanasie en abortus. Wist je overigens dat er bijna 1 miljoenen kinderen per jaar geaborteerd worden en dat er bijna 2 miljoen prostituees in de redlight districten van het westen wonen?

op 06 10 2014 at 00:14 schreef Pickelhaube:

Wat Bedouine demonstreert, is dat je de grens van het acceptabele niet pas bij het soort Islam moet trekken dat tot geweld overgaat, maar zeker ook het voorstadium daarvan. De overheid experimenteerde jaren met het tolereren van wahabisme en salafisme vanuit de misvatting dat dit een dam op zou werpen tegen terroristische activiteiten, maar uiteindelijk zorg je op die manier alleen maar voor een voedingsbodem die verdere radicalisering faciliteert.

* Hij wil Suna en vrijzinnige vrouwen monddood maken en is een tegenstander van de vrijheid van meningsuiting
* Schijnbaar vindt hij in zijn geloof de inspiratie om Joden wereldwijd te discrimineren
* Hij denkt dat zijn geloof boven universele mensenrechten staat

Ik ben ook tegen de vrijheid van meningsuiting van sommige mensen, maar dan van degenen die een bedreiging voor die vrijheid van meningsuiting vormen, om dezelfde reden dat het geen goed idee is om iemand als Hitler deel te laten nemen aan verkiezingen. Ik denk dat het van wezenlijk belang is dat we onze democratische rechtsorde en universele waarden op bijvoorbeeld het vlak van mensenrechten niet laten ondermijnen. Democratie verdient het om verdedigd te worden.

op 06 10 2014 at 00:28 schreef Pickelhaube:

islam is gebaseerd op intensiteit

Wat de neuk bedoel je met “intensiteit”? Dat de boodschap van de islam superhard bij je binnenkomt omdat hij zo intens is en hij daarom veel belangrijker dan je persoonlijke mening? Wat een gestoorde kronkel. Ik ken eerlijk gezegd wel intensere uitingen dan de islam. Wat dacht je van het Unabomber manifesto, of de migraine scene uit Pi. Veel intenserder, vind ik.

En ehh… weet je wie de boodschap ook heel intens kon brengen? Precies.

Anyway, ik begin ook een beetje te twijfelen aan je authenticiteit.

op 06 10 2014 at 05:58 schreef Thomas E:

Bedouine, je vergeet het islamistenDOM.

” Ze hebben een FastFood leven. Fast food, fast life, fast pleasure, fast money, fast honey and fast sex.”

Dit is dan wel weer leuk.

op 06 10 2014 at 09:42 schreef marten:

@Digitale Bedouine: als je tegen hedonisme bent is Islam een slechte keus. De Islam is een veel wulpsere godsdienst dan het Christendom. Ik zou voor echte authenticiteit Gereformeerd worden. Op Urk of in Giethoorn zijn ze extreem authentiek.

op 06 10 2014 at 16:42 schreef Digitale Bedouine:

Marten, kom met je bewijzen als waarachtig bent? Als je een bewijs denkt te kunnen vinden dan zal je ook moeten aantonen dat het de mening is die unaniem onder de geleerden wordt gedragen en niet van dwazen als jij afkomstig zijn. Van elke bewijs dat jij denkt te leveren zal ik tenminste 5 tegenbewijzen aanvoeren waaruit de ware gezicht van het christendom en christelijke geschiedenis blijkt die niet te weerleggen zijn.

op 06 10 2014 at 17:41 schreef marten:

@Digitale Bedouine: Je blaast veel te hoog van de toren. Ik durf te wedden de de bron van al jouw onfeilbare kennis een of andere website is. Bovendien zet je jezelf op voor een drogreden: wat ik ook aanlever, je zult claimen dat dat niet ‘het ware gezicht’ van het Christendom of van de Islam is (no true Scotsman fallacy). Toch: de apostel Paulus leert dat seks alleen mag als het voor voortplanting is, en je mag er niet echt genieten (1Kor.7). De Islam leert dat je wel degelijk van seks mag genieten (bijv. Q2:223). Leer je eigen cultuur eens kennen, en ga eens de 1001 nacht lezen. Geschreven door Moslims, voor Moslims zonder enige westerse invloeden, want ‘het westen’ bestond toen nog niet eens. Wulpsere literatuur bestaat er niet.

op 06 10 2014 at 18:18 schreef Pickelhaube:

@Bedouine

Dat jij denkt dat iets wat tot het domein van de algemene ontwikkeling behoort, zoals de religieuze authenticiteit van de bewoners van Urk of Staphorst, bewezen zou moeten worden is toch echt je eigen probleem. Is het je overigens al opgevallen dat niemand hier het christendom verdedigt? Kan je wel aan komen zetten met dingen over het “ware christendom”, maar op een afstandje lijkt de strijd tussen de monotheïsmen onderling toch echt, om Peter Sloterdijk te citeren, op een strijd tussen gebruikers van prozac en valium, die elkaar van ketterij beschuldigen.

Soort van hilarisch, zolang er maar geen doden vallen….

op 06 10 2014 at 19:58 schreef Erik Tjallinks:

Helaas leven we in een tijd, waarin je ongefundeerd en zonder argumenten een mening de lucht in kunt gooien. Gaat iemand anders daar tegenin, of vraagt naar redenen of argumenten, dan gaat de meninghebber zijn mening alleen nog maar feller roepen, want hij weet niet wat argumenten zijn. Je doet pas mee als je een “mening” hebt en die wordt ingegeven door de onderbuik. Wie het niet met die mening eens is, is per definitie iemand van een andere groep, clan of categorie, en DUS fout, ook met alles wat hij zegt. Ziekte van deze tijd.

op 06 10 2014 at 20:36 schreef Mario:

Op de een of andere wijze heb ik de indruk dat ‘Digitale Bedouine’ geen moslim is maar een of andere pathetische trol.

op 07 10 2014 at 00:58 schreef Digitale Bedouine:

Marten en pickelhaube, wij moslims zijn niet als jullie, cameleons die steeds van kleur en vorm veranderd bij het omslaan van situaties en bij het veranderen van roverheden.

“De Islam leert…. Leer je eigen cultuur eens kennen, en ga eens de 1001 nacht lezen. Geschreven door Moslims, voor Moslims zonder enige westerse invloeden. Wulpsere literatuur bestaat er niet.”

Vriend, ga eens het verhaal van ohola en oholiba uit ezechiel eens lezen. Eerste klas HARDCORE SM sex in de bijbel. Als Hollywood dit toen had kunnen verfilmen dan was het een best seller ooit geworden.

Aangezien je de termijn Islam, cultuur en moslims door elkaar haalt geeft aan dat je van een afwijkende ras afstamt wat in de evolutieproces van de mens is blijven hangen. Echt jammer dat de maya cultuur is uitgemoord door de mayo cultuur. De maya’s waren toen zo goed ontwikkeld dat ze super goed konden samenwerken met de arabieren door piramides te bouwen zuid Amerika duizenden jaren voor christus.
Als je het verschil tussen religie en cultuur, islam en moslims en de pre-islamitische tijd niet inziet dan ben je een dwaas die onrechtvaardig is tegen zichzelf en anderen. Je verspreidt dan alleen maar laster wat toel

op 07 10 2014 at 07:02 schreef Pickelhaube:

Een gebrek aan aanpassingsvermogen wordt in de natuur met uitsterving afgestraft, Bedouine. Daar geldt: adapt or die.

Wat je nu weer wil aantonen met je “hardcore SM” gereutel snap ik niet zo goed en verder praat je ook volstrekte wartaal. Kan je wel beweren dat je islamiet bent, maar volgens mij ben je daar iets teveel aan de drugs voor, of gewoon psychotisch, kan natuurlijk ook. Met je pyramides.

op 07 10 2014 at 09:00 schreef marten:

@pickelhaube don’t feed the trolls!

op 07 10 2014 at 09:24 schreef Digitale Bedouine:

Vervolg.
Je verspreidt dan alleen maar laster wat toelaatbaar is een verdorven methodiek dat democratie heet.

Wat betreft de vers van paulus. Je zou jezelf diep moeten schamen om citaten van een man te leveren die zichzelf tot apostel heeft verklaard tientallen jaren na Jezus. Paul heeft Jezus dus NOOIT gezien, ontmoet, gezeten, gedronken en met Hem gebeden. Hij was een jood die van beroep jager was. Hij jaagde op mensen en specifiek op christenen die hij vervolgens overdroeg aan de joden en romeinen. Toen paul de volgelingen van Jezus vertelde dat hij een apostel is wilde ze gelijk vermoorden. Paul heeft 83% van de nwe testament van de bijbel geschreven. Dit zijn de mensen die de christenen als betrouwbaar nemen. Een misdadiger tegen de menselijkheid (in de huidige tijd) die de drieëenheid in het christelijke geloof heeft geïntroduceerd en hiermee alle christendom in zijn greep heeft genomen. Its a one mans job. Amazing!
2 kor.12:16 Paul zegt; IK BEN NU EENMAAL SLUW…MET LIST (bedrog) HEB IK U GEVANGEN.

Changing the Nation through Education!

op 07 10 2014 at 13:29 schreef Digitale Bedouine:

Marten. You’re right, dont feed the trolls but feed the greed.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS