Home » Archief » Wierd Duk neukt de Holocaust


[13.03.2024]

Wierd Duk neukt de Holocaust

Peter Breedveld


Illustratie: Maurice Sendak.

Goed, de consensus in Nederland lijkt dus te zijn dat het oké is om een genocidale massamoordenaar uit te nodigen bij de opening van een Holocaustmuseum, maar dat het niet gepast is om daartegen te protesteren. En dat we tijdens Holocaustherdenkingen stilstaan bij de verschrikkingen die toen hebben plaatsgevonden, niet bij die waar we nu mede-verantwoordelijk voor zijn.

Maar de eensgezindheid over deze duizelingwekkende hypocrisie begint scheuren te vertonen, en daarom wordt er koortsachtig geframed dat het antisemieten zijn, allemaal. Zelfs Joden die protesteren zijn antisemieten. Het is wereldwijd. Een Joodse regisseur die een Oscar kreeg voor een film waarin precies deze hypocrisie rond de Holocaust aan de kaak wordt gesteld, zei in zijn acceptatiespeech dat hij zich verzet tegen het misbruiken van de Holocaust voor het goedpraten van wat er nu in Gaza gebeurt, en hij wordt er nu van beschuldigd zijn Joodsheid af te wijzen.

Joodsheid behelst dus kennelijk de Holocaust misbruiken om massamoord goed te praten. Als ik zoiets zou beweren, zou mij terecht antisemitisme worden verweten.

Holocaust-overlevende

Wierd Duk gaat uiteraard ook weer elke grens over bij het demoniseren van tegenstanders van de genocide in Gaza. Hij koppelt dat zonder enige scrupules aan immigratie en aan moslims door een een 86-jarige Holocaust-overlevende op te voeren die tekeergaat alsof hij de ijskast van Wilders heeft leeggevreten. Mattie Tugendhaft heet hij, en hij heeft het gevoel alsof het weer ’40-’45 is. Hij zegt:

“De massale instroom uit islamitische landen, waar antisemitisme virulent is. zegt Tugendhaft. Ik ben 86, mij kunnen de reacties niet meer schelen dus ik ga er hard in en zeg het gewoon: we hebben grote groepen antisemieten binnengehaald, zo zijn die mensen opgevoed: de Joden zijn voor hen varkens en monsters. Ik raad jonge Joden aan om Europa te verlaten en naar Israël te emigreren.”

Ik heb geen Telegraaf-abonnement, dus heb het interview met Tugendhaft opgezocht met LexisNexis, door “Wierd Duk” in de zoekmachine in te voeren en artikelen op te vragen die de afgelopen week zijn verschenen. Ik kreeg ongeveer tien resultaten, allemaal berichten over de islamisering en de immigratie waar Duk tegen zit te ageren. Druk baasje!

Leugens

We kunnen dus stellen dat Tugendhaft de zoveelste van Duks proxy’s is die zeggen wat Duk vindt. Dat Duk zelfs niet schroomt een Holocaust-overlevende in te zetten om met krankzinnige hyperbolen Israël-critici te demoniseren als Nazi’s en moslims en immigranten te ontmenselijken in een stuk waar schande gesproken wordt over de protesten tegen de komst van de Israëlische president, omdat dat niet eerbiedig is ten aanzien van de nagedachtenis aan de Holocaust.

Ik weet niet wat er wel en niet waar is van wat er over die protestdemonstratie wordt beweerd. Ik las dat er op politiebusjes was geklommen en tweette dat dit de reden is waarom ik nimmer bij een protestdemonstratie ben en ook nooit zal zijn, omdat er altijd imbecielen bij zijn. Er zou “kankerjoden” zijn geroepen, maar Jaap Hamburger was er ook en hij zegt dat er niks waar is van wat er wordt beweerd. En de Vrienden van Israël zijn nu al zo vaak betrapt op leugens dat ik geneigd ben Hamburger te geloven.

Racistische tirade

Dat een 86-jarige Holocaust-overlevende er van die ijzingwekkend, bloedstollend racistische bagger uitkraamt, ach. Art Spiegelman maakt er een punt van in zijn meesterwerk Maus, waarin zijn vader, ook Holocaust-overlevende, tekeer gaat tegen “Schvartze“. De Holocaust overleven maakt je geen heilige.

Maar Duk heeft als journalist een verantwoordelijkheid. Hij had Tugendhaft tegen zichzelf moeten beschermen. Het getuigt van extreem slechte smaak om een Holocaustoverlevende in te zetten voor jouw persoonlijke strijd tegen moslims en immigranten, en hem daarbij in een racistische tirade tegen moslims en migranten tekeer te laten gaan, zoals Duk doet. Waarna hij zijn handen in onschuld kan wassen en kan zeggen: “Ik zeg dat niet, Tugendhaft vindt dat”.

En dan ook nog de overleden vrouw van Tugendhaft op te voeren in een opruiende kop: “‘Dit is mijn wereld niet meer’; Overleefster Bergen-Belsen Myrna op haar sterfbed ontdaan over golf van antisemitisme” Duk suggereert dat hij aan dat sterfbed stond, maar hij heeft Myrna nooit ontmoet. Dit is wat haar man beweert.

Gezegende leeftijd

Terwijl er aanwijzingen zijn dat Tugendhaft, hoe zal ik het zeggen, op zijn gezegende leeftijd niet zo scherp meer is. Tugendhaft zegt: “Zelfs oud-directieleden van Schiphol, waar wij onze zaken hadden, condoleerden mij nog met het verlies van Myrna. Dat respect is er niet meer.”

Dus wat, hebben die oud-directieleden dat respect nu niet meer en wat heeft dat precies te maken met de “golf van antisemitisme” sinds 7 oktober? En hop, geeft ie Femke Halsema nog even de schuld. De Dukkiaanse bingokaart is weer vol.

Een golf van islamofobie en migrantenhaat tegen de golf van antisemitisme. Mensen, als je aanspraak maakt op de eerbied en het fatsoen van anderen, doe je dat teniet als je jezelf niet kunt gedragen en racistisch tekeergaat. Mensen ontmenselijken uit eerbied voor de Holocaust kán simpelweg niet.

Maar ik twijfel er niet aan dat Duk een volgende keer weer een dieptepunt onder dit dieptepunt bereikt.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 13.03.2024 @ 09:33

[Home]
 

1 Reactie

op 13 03 2024 at 09:34 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS