Home » Archief » Wierd Duk, voor al uw leugens en gehits


[23.05.2023]

Wierd Duk, voor al uw leugens en gehits

Peter Breedveld

Ton Aarts is een ondernemer in ik weet niet wat, die op Twitter systematisch bijhoudt waar en wanneer Tesla’s spontaan in brand vliegen en dodelijke ongelukken veroorzaken. Hij chroniqueert ook de zeperds van Domrechts, en dus ook die van Wierd Duk. Die linkte drie dagen geleden naar een verhaal in De Telegraaf over de moorden op Russische propagandisten, die door Oekraïne zouden zijn geclaimd. Duk nam daarbij een citaat over van Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst: “Uiteindelijk zal er in elk land ter wereld worden gestraft. Alleen eliminatie kan een welverdiende straf zijn.” Vervolgens beschuldigde hij Oekraïne van terrorisme.

Probleem is, aldus Ton Aarts, dat Boedanov dat in dit verband nooit heeft gezegd. Duk, die volgens hem jarenlang pro-Russiche propaganda tegen Oekraïne heeft verspreid (wat waar is, zie dit overzicht), zuigt de leugens nu uit eigen duim.

En Duk. Wordt. He-lemaal gek.

Stalkende mafklapper

Eerst briest hij dat het verhaal uit Het Nieuwsblad komt en dat Aarts dáár moet gaan klagen, terwijl Duk naar het verhaal in De Telegraaf linkte, die niet aan bronvermelding doet. Dan maakt Duk een boel drukte dat Aarts kennelijk denkt dat hij de auteur van het stuk is, maar Aarts’ punt is dat Duk altijd klakkeloos pro-Russische propaganda napraat. Ook nu verspreidt hij weer nepnieuws, zonder te checken.

Dus begint Duk, die schelden onbeschaafd vindt, Aarts uit te schelden. Aarts is volgens hem een “stalkende mafklapper” en een hitser. Volgens de louche ondernemer Erik de Vlieger heeft Aarts een “Duk-fetisj” (net als Sander Schimmelpenninck en ik, blijkbaar; Duk bekritiseren wordt door zijn fans altijd aangemerkt als een pathologische afwijking) en er wordt van alles bijgehaald, van een faillissement tot Aarts’ “Tesla-haat” en zijn deskundigheid op het gebied van Oekraïne, om krampachtig de aandacht af te leiden van het naakte feit dat Duk voor de zoveelste keer pro-Russische leugens verspreidde en Oekraïne van terrorisme beschuldigt.

Privileges

Een aantal dagen eerder, op 16 mei, tweette Duk een link naar een bericht op de site van RTV Oost, over een Afghaans gezin in Almelo dat een huis weigerde dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers had aangeboden. Eén van de kinderen wordt behandeld voor een hazenlip en het huis lag te ver van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De rechter geeft het gezin gelijk. Duk:”Heeft uw kind een aandoening? Dan krijgt u allerlei privileges van de rechter.”

Een stukje vlees voor zijn fans, die jammeren en klagen over het “pamperen” van ‘gelukszoekers” door de “boven ons gestelden”, “terwijl onze eigen jeugd…” en jank, jank, jank.

Journalist Paul Verspeek, die het vonnis heeft gelezen, wijst erop dat de rechter het COA aan zijn eigen regels houdt, en dat het niks met “privileges” te maken heeft. Het is gewoon weer gehits van Duk, die een meneer, die eufemistisch vaststelt dat Duks weergave van de feiten “subjectief” is, toebijt: “Heb ik dat stuk geschreven?” Blijkbaar behoort dat tot het standaard repertoire van Duk. Maar met het stuk van RTV Oost is niks mis. Het is Duk die weer uit de bocht vliegt.

Verspeek heeft Duks “journalistiek” vaker tegen het licht gehouden, niet tot Duks genoegen, uiteraard, want hij gaat niet lekker met kritiek om. Duk, die schelden onbeschaafd vindt, scheldt Verspeek uit voor “compleet mattaklap en een perfide leugenaar” en beschuldigt hem van “pedante kwezelarij”.

Vuile oorlog

Een normaal, redelijk mens zou na dergelijke kritiek, van zoveel mensen, op zoveel momenten, bij zichzelf te rade gaan. Neem de twee bovenstaande voorbeelden. Ton Aarts heeft gewoon gelijk, Duk zit fout. Boedanov en Oekraïne worden in het bericht, waar hij naar linkt, geframed. Het is nepnieuws. Duk had kunnen volstaan met een “Sorry, te slordig geweest, te snel geoordeeld, foutje, bedankt” en zijn tweet kunnen weghalen. In plaats daarvan maakt hij er een erezaak van en mondt de hele kwestie uit in een vuile oorlog tegen Aarts.

Verspeek, altijd correct, bij het padvinderachtige af, heeft ook gewoon gelijk. Als je door iemand zo vaak wordt gewezen op je stemmingmakerij, zou je ervan kunnen leren. Maar Duk leert nooit. Duk wil niet leren. Duk wil mensen boos blijven maken, Duk wil gelijk krijgen en geprezen worden voor berichtgeving waar je de keiharde leugens zo uitlepelt, ie-de-re keer weer. Dus scheldt hij zijn critici maar verrot en maakt hij ze verdacht.

Raki-drinkende dronkaards

Gisteren ging hij wéér de mist in met columnist en sociaal dienstverlener Emine Uğur, met wie hij nog een rekening te vereffenen heeft. Drie jaar geleden ontstak Duk in blinde razernij om een verhaal van de hypercorrecte, altijd empathische Uğur over een PVV-stemmer die allochtonen de schuld gaf van zijn eigen problemen, wat PVV-stemmers nou eenmaal doen. Nou, iedereen weet inmiddels wat er gebeurt als Duk kwaad op je wordt, dan razen zijn trollen over je heen en Uğur moest zelfs onderduiken nadat één van Duks fans haar kind had bedreigd. Dát pikten heel veel mensen niet en het werd uiteindelijk een grote afgang voor de Dukster, die natuurlijk nooit zijn leven heeft gebeterd, maar alleen stiekem de vermelding uit zijn Twitterbio haalde dat hij een trollenleger tot zijn beschikking had.

Gisteren dacht hij eindelijk zijn wraak te hebben. Uğur had op 17 mei in verband met de Turkse verkiezingen een treffend citaat aangehaald in het Turks. De vertaling ervan luidt: “We staan op het punt gek te worden onder degenen die denken dat ze geen moraliteit meer nodig hebben omdat ze religieus zijn en degenen die denken verlicht te zijn omdat ze raki drinken.” Een screenshot van Uğurs tweet werd door ene Sibel Sebüktekin verspreid, en het citaat werd door Sebüktekin opzettelijk verkeerd vertaald als “Ataturk, CHP’ers en seculieren zijn raki-drinkende dronkaards”. “Alcohol is haram dus infidels”, schreef Sebüktekin erbij. Nou, dan weet je het wel. Vrouw met hoofddoek die mensen ervan beschuldigt “ongelovigen” te zijn, dat is fatwa en moord en doodslag.

Een gore hitstweet van Sebüktekin, bedoeld om iemand kapot te maken. En wie is er als de kippen bij om dit achterbakse, malicieuze gestook te retweeten?

Inderdaad, Wierd Duk.

Kampioen der trollen

Dus ga maar weer los, Duk-Rukkers, over mijn “Duk-obsessie” en mijn gescheld en daddigutzellufdoe en zelluf ben en extreemlinks ben en een Volkert, dat ik 13 jaar geleden niet zo’n grote mond had toen Powned me op mijn werk met draaiende camera overviel en dat ik lelijk ben en kaal en dat mijn wijf lelijk is en God, Duk heeft nu ook ontdekt dat ik borsthaar heb, mag ook niet. Maar je geschreeuw en gestamp neemt niet weg dat Duk er niet is om de “werkelijkheid” te laten zien, of om “kritische journalistiek te bedrijven”, dat het hem er helemaal niet om gaat om ongehoorde Nederlanders een podium te geven, en wat al niet. Duk wil oorlog en geen vrede, een gewapende clash, om precies te zijn. Hij wil wraak voor het butsen van zijn opgeblazen ego, hij wil mensen ophitsen en andere mensen kapot maken.

Duk is een sloper, een ontzettend kwaadaardige, kleinzielige, sneue miezer. Alleen in zijn schuurtje zit-ie te kniezen en te zuipen en kampioen van de naargeestige trollen te wezen. Hij heeft nog nooit, never ever iets positiefs gedaan. 24/7 is hij bezig zijn omgeving te vergiftigen.

Duk is de Chernobyl van de journalistiek.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 23.05.2023 @ 05:51

[Home]
 

1 Reactie

op 23 05 2023 at 05:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS