Home » Archief » Wierd Duk heeft de verkeerde te pakken #TeamEmine


[30.11.2020]

Wierd Duk heeft de verkeerde te pakken #TeamEmine

Peter Breedveld

De als journalist vermomde extreemrechtse agitator Wierd Duk is de afgelopen jaren steeds weggekomen met zijn smerige intimidatie-acties tegen mensen met wie hij het oneens is. Het is een vast patroon: iemand wekt Duks ergernis, hij richt een paar enorm agressieve tweets op die persoon en die mag zich in de dagen daarna verheugen in de belangstelling van Duks trollenleger: een massa buitengewoon agressieve imbecielen die de hele dag tijd hebben om je verrot te schelden en te bedreigen. Meestal wordt je werkgever ook betrokken en in mijn geval belde hij zelfs mijn vrienden om ze te sommeren de vriendschap met mij te verbreken.

Heel wat mensen hebben de handdoek in de ring moeten gooien na zo’n aanvaring: blogger Ikje Rangbyun bijvoorbeeld, die onder pseudoniem de feiten over Baudets nazisme inventariseerde, lang, lang voordat “onderzoeksjournalisten” dat deden. Duk dreigde expliciet Ikjes identiteit te onthullen, en daarmee kwamen de online activiteiten van de blogger ten einde. Toen iemand Duk eens op de hak nam in een satirische cartoon riep Duk, die tot dat moment altijd had gepreekt dat je niet zo kleinzerig moet doen over cartoons, zijn 20.000 volgers op die persoon het leven zuur te maken, nadat hij zelf al had gedreigd “er alles aan te doen je het hier verder onmogelijk te maken”.

Moord en brand

Toen Volkskrant-columnist Peter Middendorp iets kritisch over de Dukster had geschreven, werd zelfs de redactie van die krant geïntimideerd door heel Domrechts, dat moord en brand schreeuwde, wat leidde tot een paniekerige rectificatie waarmee Middendorp voor de leeuwen werd gegooid en die later weer moest worden gerectificeerd omdat het toch wel waar bleek wat Middendorp over Duk had geschreven. Middendorp beloofde nog een column over Duk, maar die is er nooit gekomen en ik durf te wedden dat dat is omdat de Volkskrant het verboden heeft.

En zo gaat het altijd bij Duk: Erik van Muiswinkel mocht geen Sinterklaas meer spelen omdat Duk en zijn trollen de gemeente Amsterdam belaagden, een buschaffeur die tevens actief was voor de vakbond had kritiek op Duk en daarna werden zijn werkgever en die vakbond belaagd, een onderzoeker van de Universiteit Utrecht zei iets lelijks over Duk en toen werden niet alleen die Universiteit en de politieke partij waarvoor hij actief was belaagd, maar werd ie ook nog eens weggezet als jodenbedreiger in het blad VillaMedia van de journalistenvakbond.

Enzovoort, enzovoort. De lijst is lang maar het gaat ie-de-re keer hetzelfde: ruzie met Duk – belaagd door trollenleger – mond gesnoerd.

Moslims en zwarten

Maar gisteren heeft Duk waarschijnlijk de verkeerde gepakt. Een twitteraar, Emine Uğur, die voor een overheidsinstantie werkt, schrijft enorm populaire Twitter-draadjes over dingen die haar opvallen, vaak aan de hand van geanonimiseerde cliënten die ze helpt. Ze zijn altijd nogal stichtelijk, in elk geval superbraaf en warm-menselijk en verbindend en alles. Maar toen ze vertelde over een werkloze PVV-stemmer die allochtonen de schuld gaf van problemen die feitelijk te wijten zijn aan zijn favoriete politici, kwam Duk bulderend de kamer binnen. Hij beschuldigde haar van het schenden van de privacy van haar cliënten en van het stigmatiseren van PVV’ers, wat hilarisch is in Duks geval, en ontkende dat er ook maar iemand was, zelfs Wilders, die zo denigrerend spreekt over “moslims en zwarten” als Emine volgens hem over PVV’ers spreekt. Dit is dus dezelfde Duk die apestront gaat vanwege een universitair docent die moslim is, omdat die volgens hem “onze instituties binnendringt om ze te over te nemen.”

Met Duk kwamen de trollen en boem, Uğurs kind werd bedreigd door een creep die exact wist waar dat kind naar school gaat. Ook werd, uiteraard, Uğurs werkgever betrokken. Uğur heeft haar account opgeheven en gaat aangifte doen. Zoals dat altijd gaat met Duk.

Collectieve woede

Maar terwijl Duk voorheen steeds ongestraft op deze manier te werk kon gaan, is hij blijkbaar met Uğur een grens over gegaan. Want er is nu collectieve woede, massaal protest, een hashtag #TeamEmine en Duk is in het defensief gedrongen. Natuurlijk speelt hij de vermoorde onschuld en zegt hij niet verantwoordelijk te zijn voor wat zijn volgers doen, maar niemand trapt daar nog in. Nou ja, behalve haatoma Marieke Hoogwout dan, maar verder is pretty much iedereen het erover eens dat als iedere keer wanneer jij ruzie maakt met iemand, diegene wordt belaagd en bedreigd door je volgers, je dondersgoed weet wat de gevolgen zullen zijn voor de volgende persoon waar je besluit ruzie mee te maken. En dan ben je daar dus wel degelijk verantwoordelijk voor.

En nou ontkent hij dat hij ooit zijn volgers tegen iemand heeft opgezet of heeft geïntimideerd en regent het screenhots die bewijzen dat hij liegt. Hij schijnt ook weer druk te zijn met oude tweets wissen, maar het is vergeefs. Dit hapje gaat krokodil Duk zuur opbreken.

Vandaag of morgen zal Duk wel weer aankondigen dat hij van Twitter afgaat, in een poging het slachtofferschap naar zichzelf te trekken, en dan gaan Andries Knevel en zo huilen en een both sides doen en dan is Duk binnen 48 uur weer terug, hebben we allemaal eerder gezien. Wél te hopen is dat Uğur snel weer terugkeert en dat de Twitter-gemeenschap dit vasthoudt, die woede om de intimidatie van extreemrechts, want tot nog toe vond ik dat altijd tegenvallen, was het altijd van dat laffe “Maar jij neemt zelf ook geen blad voor de mond.”

Dit lijkt een ommekeer te zijn. Geef Duk en andere Twitter-ploerten geen ruimte. Want Twitter is een mooi medium, mits de mensen een beetje naar elkaar omzien.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 30.11.2020 @ 13:41

[Home]
 

1 Reactie

op 30 11 2020 at 13:41 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS