Home » Archief » Wilde moslimmannen


[19.09.2012]

Wilde moslimmannen

Hassnae Bouazza

Het is weer eens tijd voor de zoveelste golf van verontwaardiging waar we met zijn allen op mee dienen te surfen. Gelukkig zijn er moslims die altijd bereid zijn voor de ophef te zorgen. Van die woest schreeuwende baarden. Waar zouden we toch zonder zijn.

Wat is het geval: op YouTube staat een trailer van een anti-islam film, The Innocence of Muslims. In verschillende islamitische landen is door groepen mannen tegen de film geprotesteerd. Je kunt er gif op innemen dat het gros van de betogers de film niet gezien heeft. Ze hebben gehoord dat er een film is die de profeet Mohammed slecht afbeeldt en dus gaan ze de straat op.

Met het wegvallen van de regimes in de Arabische landen heerst er anarchie en met anarchie komt de redeloosheid en die leidt weer tot betogingen die zich niet richten op de belangrijke zaken die spelen, zoals voortdurende werkeloosheid, slechte economie, woningnood en achterstelling, maar op de onderbuik, een gemeenschappelijke vijand en het beste excuus om eens goed te rellen.

En dus krijg je beelden van groepen agressievelingen die ambassades aanvallen en Amerikaanse vlaggen verbranden. Een inmiddels vertrouwd beeld.

Sindsdien distantieert de ene na de andere moslim op Internet en in opiniestukken zich van het gewelddadige protest. Voormalig PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti vraagt zich in de Volkskrant af waar die ‘wilde moslimmannen’ zijn als ‘vrouwen onteerd en vernederd worden’. Welnu, die zijn druk bezig met het onteren van die meisjes. Bouchibti roept de ‘gematigde moslims’ op zich uit te spreken tegen de ‘wilde moslimmannen’.

De crux zit hem in het ‘gematigde’: alsof moslims van nature gewelddadig en onverzoenlijk zijn en alleen de gematigde moslims deugen. Alsof de islam inherent abject is en alleen in gematigde vorm te verdragen is.

En dan had je voormalig journaliste en tegenwoordig vaste televisiegast Wouke van Scherrenburg die in het Avro-programma Opium vond dat ‘moslims maar eens moesten leren niet zo heftig te reageren’. Onbegrijpelijk dat de rellen na haar opmerking nog niet zijn gestopt.

Maar Van Scherrenburg heeft het mis. Het zijn niet ‘de moslims’ die wat moeten leren, maar de westerse toeschouwer zoals Van Scherrenburg zelf: het zou veel schelen als ze zouden ophouden met anderhalf miljard moslims aanspreken op het gedrag van honderden of duizenden reli-vandalen die al plunderend en schreeuwend langs de camera’s trekken.

Zoals je voetbalfans niet aanspreekt op het gedrag van de voetbalvandalen en christenen niet op de moordzucht van de pro-lifers, zo zou het van enige consistentie en fatsoen getuigen als je dat onderscheid ook zou maken tussen moslims enerzijds en agressieve fanatici anderzijds die zich op de islam zeggen te beroepen.

Dat houdt de discussie zuiver.

Dit stuk stond gisteren in NRC Handelsblad. Van Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) verschijnt dit najaar het boek ‘Arabieren Kijken’ bij uitgeverij Ambo. NRC Handelsblad heeft het nu al getipt. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 19.09.2012 @ 07:39

[Home]
 

94 Reacties

op 19 09 2012 at 08:06 schreef Freek:

100% terrecht, echter ik meen over het algemeen de term ‘gematigde’ juist op te moeten vatten als onderscheidend van de kleine groep fanaten en die groep ‘gematigden’ die term juist positief moeten zien (het is immers het verreweg overgrote deel)
En helaas houdt het niet op met moslims. Fanatieke christenen die met vlaggen staan te schreeuwen bij de begrafenis van een niet fanatieke christen vindt ik net zo verwerpelijk al steken die (nog) geen ambassades in de brand.

op 19 09 2012 at 08:52 schreef Chiel van Peperstraten:

Ja mooi stuk. Fanatiekelingen heb je natuurlijk overal. Veel ‘interessanter’ om te laten zien dan de mensen die genuanceerder denken, zeker als je dit voor eigenbelang wilt gebruiken. Dit is altijd zo geweest en zal wel altijd zo blijven ook. Wel fijn te zien dat er steeds meer mensen komen die zich uit durven spreken tegen dit soort berichtgevingen. Die goed weten te verwoorden wat er eigenlijk gebeurd en hier het evenwicht in vinden. Alleen jammer, populistisch zal het nooit worden. Je zou er bijna fanatiek van worden.

op 19 09 2012 at 08:57 schreef Mart:

Freek,

Het is juist het gebruik van een extra aanduiding die de ‘gematigde’ moslims bijzonder maakt: je hebt moslims, en je hebt ‘gematigde’ moslims.

Hassnae betoogt juist een omgekeerd discours: je hebt moslims, en fanatici die zichzelf beroepen op de Islam.

op 19 09 2012 at 09:21 schreef Ralph van der Geest:

Goed stuk. Alleen denk ik dat argumenten aan Wouke van Scherrenburg, die haar ego lijkt te ontlenen aan de borrelpraat die ze bij tijd en wijle bezigd en welke zo op een VVD verkiezingsposter zou kunnen, niet besteed zijn.

op 19 09 2012 at 09:35 schreef Rob:

Je hebt helemaal gelijk Hassnae, maar het is te gek voor woorden dat zoiets moet worden opgeschreven. Alsof je een foto van een koe toont en daaronder schrijft: “Dit is een koe.” En tot dergelijke niveaus zijn we dus al afgedaald. Waarheden als koeien opdissen voor de domme massa’s.

op 19 09 2012 at 09:45 schreef laarmans:

Goed stuk, maar ik vrees dat het voor veel extreem-rechtse internetblogs een dichte deur is.De collectieve moslimhaat spat bijvoorbeeld bij E.J.Bron’s haatblog letterlijk van je beeldscherm.

op 19 09 2012 at 09:51 schreef You On A Gin:

Eigenlijk dit:
http://www.thepeoplescube.com/images/IslamicRageBoy_Poster.gif
*zwijmel*
…’t Zou veel schelen. Mijn bloedbroeders uit Irak (die met gevaar voor eigen leven death metal spelen) zijn het er alvast mee eens, moslim als ze zichzelf zien.

op 19 09 2012 at 10:00 schreef Marcel:

Wat zijn dat, gematigde moslims? Zijn dat de moslims die geen ambassades in brand steken, vlaggen verbranden, of geweld gebruiken? Of moslims die niet strikt volgens allerlei voorgeschreven regeltjes hun leven leven? Ik vind bijna iedere vorm van religie nogal dommig en per definitie al niet gematigd. Maar goed, ik geloof zelfs niet in Sinterklaas..!

op 19 09 2012 at 10:00 schreef Rene Koeman:

Helemaal mee eens Hassnae

op 19 09 2012 at 10:18 schreef Hans Berenstein:

Eens. Maar voor elk weldenkend mens een open deur (hoop ik dan).

Ik denk overigens hetzelfde over de autochtone (dom)rechtse hordes die andersdenkenden beschimpen en bedreigen. Dat is een klein deel van Nederland en die staan niet per definitie voor de rest. Ook Nederlanders zijn gematigder dan je denkt als je naar de uitwassen kijkt. Al kun je bij alle uitwassen denken: wie precies zien dit door de vingers, spreken zich niet uit of snappen het zelfs eigenlijk wel?

op 19 09 2012 at 10:47 schreef Frank:

Hassnae, mijn complimenten voor je verhaal. Er zijn eigenlijk maar weinig korte opinies in de media die het predikaat ‘analyse’ verdienen, hoewel ze vrijwel alle die aanduiding meekrijgen.

Jij ziet in dat het beëindigen van conflicten meestal dient te beginnen met het hanteren van een zuiver taalgebruik; en dat voortzetting van ruzies, en/of hun verergering, heel wel het gevolg kan zijn van slechte en mistige taal. Mevrouw van Scherrenburg begrijpt dat niet, en suggereert daarom impliciet dingen die niet het geval zijn.

Dat is gevaarlijk.

Vriendelijke groet, Frank.

op 19 09 2012 at 11:16 schreef Koetjes en kalfjes « The Edge of Europe:

[…] waarheden als koeien. De rest van Nederland helaas wel. Hassnae Bouazza schreef in NRC-Handelsblad dit stuk waarin ze geduldig, en voor de duizendste keer, uitlegt dat moslims die tegen een filmpje […]

op 19 09 2012 at 11:27 schreef You On A Gin:

Hassnae, hoe bozer ze (wie dan ook) op je worden, hoe beter je weet dat je gevoelige plekjes raakt. Ik hoop dat je altijd zo helder en welbespraakt blijft, maar daar heb ik ook alle vertrouwen in. :)

Aan de andere kant suggereren gelovigen met een maffe (orthodoxe) visie op vrouwen weer, dat de gemiddelde kerel met de lul in z’n hand zit te wachten tot er een ongesluierde vrouw langskomt om te bespringen. Om maar wat te noemen. En dat beeld houden we met z’n allen in stand. Religieuze scriptuur gelooft vaak niet in de goedheid van de mens.

op 19 09 2012 at 11:31 schreef Al Bakrastani:

Die marcel toch , zoveel vragen over wat gematigde Moslims zijn .. en het dan proest, proest, hebben over ” vlaggen verbranden ” , Marcel is vast geen “gematigde Westerling ” dat hij problemen heeft met het verbranden van lapjes stof , Hij is vast vergelijkbaar met die ” ongematigde Moslims ” die waarde hechten aan het niet vernielen van HUN symbolen .. Ik weet trouwens wel een leuke uitdrukking die het omkomen van de Ambassadeur en zijn personeel goedmaakt : ” Collateral Damage ” dat is ook een excuus voor omgekomen “non-combatants ” in Iraq , Afganistan , ect ect …
Ik zou , ondanks het feit dat ik Sufi gelieerde Moslim absoluut niets met Salafis te doen heb mezelf nooit als gematigde Moslim omschrijven , ik geloof niet in dwang , ook niet in dwang vanuit de Nederlandse cultuur met als een tamme Moslim op te stellen ..

op 19 09 2012 at 12:00 schreef Innocence of muslims: wie zijn hier de domme kalveren?:

[…] waarheden als koeien. De rest van Nederland helaas wel. Hassnae Bouazza schreef in NRC-Handelsblad dit stuk waarin ze geduldig, en voor de duizendste keer, uitlegt dat moslims die tegen een filmpje […]

op 19 09 2012 at 12:12 schreef Trips:

Wanneer komt de jaren tachtig film “The last temptation of christ” eindelijk eens in de bioscopen of op de televisie? Ik ben erg benieuwd hoe de gristen gekkies dan reageren. Gaan ze dan weer bioscopen in brand steken of televisiebazen bedreigen?

Wij kunnen dan objectief de gristen reacties vergelijken met de reacties van de haatbaarden.

op 19 09 2012 at 12:20 schreef You On A Gin:

@ Al Bakrastani
Ervaar jij die dwang dan, als soefi? Een goede vriend van mijn familie was een soefi, en haar graf prijkt fier op Oud Eik en Duinen.
Alleen domrechtse idioten verlangen dat ‘moslims’ zich opstellen als makke lammetjes.
Mensen die geen zin (meer) hebben in gezeik verwachten van ‘moslims’ dat ‘ze’ normaal doen en niet om aandacht gaan zitten zeuren. Als iedereen zich nou een béétje gedraagt, kunnen we alle ergernis tot een minimum beperken. Niet jammeren – dit land is vrij voor gebedshuizen, ceremoniën, religieus/propagandisch getinte staatstelevisie, en dat is ieders goed recht, maar het wordt misschien eens tijd om vrijheid van andermans godsdienst een beetje terug te rekken waar het iets te ver opgerekt is. Wat je vindt mag je houden, namelijk. Ik ga als hindoe ook niet tegen jou zeiken omdat je koeien eet, m’kay.

op 19 09 2012 at 12:28 schreef MNb:

Elk geloof en elke ideologie is alleen in gematigde vorm te verdragen, dus ook de islam. Gematigd is een tegenstelling tot extreem en/of orthodox. Samira Bouchibti maakt dus precies het onderscheid waar je om vraagt, Hassnae.
Trips, heb je ooit van The Troubles in Noord-Ierland oftewel Ulster gehoord? Of van de aanslagen op Amerikaanse abortusklinieken? Daar heb je je objectieve vergelijking.

op 19 09 2012 at 12:50 schreef Sasha Berkman:

Hoe zouden christenen reageren als Moslims dit met christenen deden?

http://www.metrolic.com/wp-content/uploads/2011/04/gb.jpg

op 19 09 2012 at 13:26 schreef Bigpete:

Ooit weleens gezien hoe de Irakezen met Amerikaanse en Britse krijgsgevangen zijn omgegaan sasha of interesseert je dat niet? Ze moesten hun eigen stront vreten! Ik zal de laatste zijn die zegt dat het in Guantanamo Bay een groot feest is, maar moslims doen daar echt niet voor onder, integendeel.

@trips
Hoe bedoel je? Die film is destijds gewoon in de bioscoop geweest. En ja toen hebben orthodoxe gristenen ook rellen geschopt (zijn alleen geen doden bij gevallen)en ja die lui zijn ook knettergek.

op 19 09 2012 at 13:54 schreef Sasha Berkman:

BigPete: hoe zou jij iemand behandelen die je huis plat komt gooien?

op 19 09 2012 at 14:02 schreef Aaron:

In Egypte is net weer een christen veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij ‘de islam beledigde’ op facebook.
Nu kun je spreken over een handjevol extremisten maar men vindt deze vorm van achterlijkheid dus ook gewoon terug in de rechtspraak van bijna de gehele Arabische wereld. Dat je het niet fijn om hierop aangesproken te worden á la, maar marginaliseer het toch niet zo…

op 19 09 2012 at 14:08 schreef hassnae:

Ik heb de achterlijkheid in de regio nooit gemarginaliseerd, Aaron. Kom maar met wat beters.

Noem je ook even de advocaat die de zender en presentator heeft aangeklaagd wegens opruiende en discriminerende taal jegens Kopten? Niet om te ‘marginaliseren’ maar voor de volledigheid.

op 19 09 2012 at 14:13 schreef Bigpete:

Sasha lul toch niet zo slap maar geef gewoon antwoord.

op 19 09 2012 at 14:18 schreef babs:

hoe zou jij iemand behandelen die je huis plat komt gooien?

Ik zou in elk geval niet wachten met mijn reactie tot hij een raar filmpje op youtube kwakt.

op 19 09 2012 at 14:43 schreef Mark D.:

alles wat ze zegt is omkeerbaar en voor de moslimgemeenschappen van toepassing. weinig interessante column.

op 19 09 2012 at 14:49 schreef Sasha Berkman:

Big Pete: ik lul niet slap. Wat zou jij doen als iemand je huis plat komt gooien met bommen en je vrouw en kinderen daarbij de dood in jaagt. Dit alles gebaseerd op leugens.

http://www.aljazeera.com/news/americas/2011/09/20119116916873488.html

Dat jij de behandeling van amerikaanse krijgsgevangen (oorlogsmisdadige agressors) vergelijkt met de behandeling die mensen in guantanamo bay ondergaan geeft aan dat ik gelijk had toen ik sprak over het morele faillissement van het westen. Je weigert te erkennen dat de amerikanen oorlogsmisdadige massamoordenaars en babykillers zijn maar zijkt wel over iemand die een bordje ophoudt met “we are all osama” misselijk makende PVV logica.

op 19 09 2012 at 15:25 schreef Bigpete:

Wat was er gelogen aan de eerste golfoorlog? Want daar heb ik het over. Maar ik hou er over op, je bent toch niet voor rede vatbaar. Amerika en Israël zijn de grote satan en alle moslims en arabieren zijn engeltjes die nooit iets fout doen. Je gelooft zeker ook nog in sinterklaas.

op 19 09 2012 at 15:40 schreef Hans Berenstein:

Sasha, zie je niet wat je doet en hoe krom dat overkomt? Ik krijg sterk het idee dat de wereld voor jou uit goeden en kwaden bestaat dan wel uit gemenen en zieligen. Alsof je vindt dat de ene groep moreel perfect moet zijn en de andere groep vrijheidsgraden nodig heeft.

Iets anders ergs laten zien wil niet zeggen dat het andere erge niet erg meer is.

Ja, westerlingen kunnen blind zijn voor de eigen streken en misstanden. Stel dat aan de kaak. Blijf duwen. Prima. Maar bagatelliseer de foute kanten van (eh. wie eigenlijk?) het oosten (? ‘de’ moslims?) niet. Dat verzwakt je verhaal.

op 19 09 2012 at 15:58 schreef Sasha Berkman:

BigPete: je wilt dus gewoon niet erkennen dat de amerikanen leugenachtige oorlogsmisdadigers zijn die ontelbare doden op hun geweten hebben. Nogmaals, typisch PVV gedrag.

Geert Wilders wil een gevangenis zoals Guantanamo Bay in Nederland. “Het zal een mooie dag zijn als we in Nederland ook zo’n detentiecentrum hebben”

http://www.nu.nl/algemeen/1289676/vvd-wil-gevangenen-uit-guantanamo-overnemen.html

Dat is veel enger dan wat gefrustreerde types die we are all osama roepen.

op 19 09 2012 at 16:15 schreef Bigpete:

Weet je eigenlijk wel wat een oorlogsmisdadiger is?

Een door jou uit zijn verband gerukt artikel uit 2007 is niet echt een sterk argument. Oh wacht…

op 19 09 2012 at 16:16 schreef Sasha Berkman:

Hans: ik veroordeel de provocaties door de anti-moslim fascisten ten zeerste.
Het zijn misbruikmakers van de vrijheid van meningsuiting om te provoceren en pogingen om geweld uit te lokken. Ze hebben lak aan de eventuele gevolgen. Ze krijgen een harde pi*l van oorlog.
Ik vraag me af of je wilders niet zou kunnen aanpakken wegens “opruiing” nadat die fascist een link naar dit filmpje op zijn website plaatste, ongetwijfeld om rellen uit te lokken.

op 19 09 2012 at 16:19 schreef Wilma:

Met alle ophef over die film heb ik zelf veel meer het gevoel dat de gewelddadige protesten een soort van ritueel vormen dat je kunt linken aan het leven in een dictatuur. Je ziet het ook steeds op dezelfde manier gebeuren van Noord-Korea tot Egypte, alsof het allemaal strak geregisseerd wordt. Ja, Egypte is geen dictatuur meer, maar een jaar van redelijke vrijheid wist de patronen en cultuur van een dictatuur niet ineens bij iedereen uit. Ik wilde dat daar eens onderzoek naar werd gedaan, hoe het zit met de echte Winston Smiths van de wereld.

op 19 09 2012 at 16:31 schreef Sasha Berkman:

BigPete: kijk eens naar dat filmpje dat wikileaks heeft ghemaakt. Verder is de grootste oorlogsmisdaad die je kunt begaan, tadada, een ANDER LAND AANVALLEN. Als je dan ook nog de hele wereld voorliegt en de eigen bevolking wijs maakt dat er een link was tussen 9/11 en sadam dan ben je een ordinaire oorlogsmisdadige schurkenstaat. Zelfs Colin Powel heeft gezegt spijt te hebben van zijn leugens maar jij ontkent gewoon het oorlogsmisdadige karakter van die schurkenstaat. Maar ja, een PVVer he?!

op 19 09 2012 at 17:07 schreef Bigpete:

Hou nou toch eens op man. Er zullen best door individuen daden gepleegd zijn die als oorlogsmisdaden te kwalificeren vallen. Dat is nog heel iets anders dan een heel land te betichten van .. Nou ja van al dat geraaskal van jou. Als je dat niet ziet of wil zien bewijst het eens te meer dat je van blowen hersenbeschadiging oploopt.

PS ik heb geen PVV gestemd op 12 september…

En dit is echt het laatste wat ik er over ga zeggen.

op 19 09 2012 at 17:21 schreef Aaron:

@Hassnae
“het zou veel schelen als ze zouden ophouden met anderhalf miljard moslims aanspreken op het gedrag van honderden of duizenden reli-vandalen die al plunderend en schreeuwend langs de camera’s trekken.”
Hier ging ik dus op in… het beeld dat het alleen om een kleine groep relschoppers zou gaan die zich druk maken om kritiek op hun geloof, terwijl het justitieel apparaat daar van harte meewerkt aan het vervolgen van andersdenkenden. De wetgeving is extremistisch (6 jaar cel), en de relschoppers nog extremistischer (doodstraf). Zolang de meeste staten extremisme faciliteren is het aan de welwillende moslims daar om het te veranderen, niet aan de westerlingen.
Bij die kopten is het natuurlijk nog maar afwachten of de bijbelverbrander berecht wordt. Ook dat zou ik een kwalijke zaak vinden, al vind ik het verbranden van zo’n bijbel vrij dommig, evenals het verbranden van een koran. Niet bepaald constructieve kritiek.

op 19 09 2012 at 17:38 schreef cRR Kampen:

Maar waar gaat het echt om?
De klimaatverandering slaat in.
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/3318877/2012/09/19/Massaslachting-van-dieren-door-mislukte-oogsten.dhtml .

http://futures.tradingcharts.com/chart/CN/M

Van links naar rechts:
– Inslaan kredietcrisis (trof alles, dus ook graanprijzen)
– Superzomer 2010 in Rusland en de VS, op de voet gevolgd door de Arabische lente;
– Superzomer VS 2012 en topzomer Rusland 2012, nu al recordprijzen.

Arabische, Aziatische, Afrikaanse en Amerikaanse: Zomer, lees Orkaan aanstaande.

op 19 09 2012 at 17:39 schreef dewanand:

namaste Peter en Hassnae,

Perfect betoog zeg, ik ondersteun je visie honderd procent:
die 1 promille boze moslimmannen is niet de stem van de 99,999 procent, dus het is de eeuwige wet van de minderheid die het altijd verziekt voor de zwijgende meerderheid. Ja, maar waarom zwijgt de meerderheid altijd, sedert de evolutie van de intelligente mensapen, ruim 750.000 jaar geleden, want toen pas gingen zij kleren dragen en dit moet geleid hebben tot de ontwikkeling van geloof en religie denk ik. Dit is mijn theorie en ik geloof dat de onzichtbare kut (geheim gehouden door lappen stof) een fundamentele rol moet hebben gespeeld hierbij.

Ok, tip aan moslims:
publiceer eens vieze seksuele cartoons over de bejaarde kut van de koningin of een andere hoge westerse politieke slet, waarin zij uitgenaaid wordt door zwarte wilden met superlullen. Dan zal de wereld zien hoe intolerant de westerlingen zijn. Met wat fantasie kan er op het internet nog een leuke cartoon oorlog ontstaan, en men moet vooral niet vergeten dat al die hindoe godinnen behoorlijk hoerig zijn een een mooie grote koeliekut hebben, dus leuk voor anti hindoe cartoons he.

Wieroe wil even niets zeggen.

dewanand

op 19 09 2012 at 17:41 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman

Hoe zouden christenen reageren als Moslims dit met christenen deden?

Hoe zouden moslims reageren als christenen Rome als verboden gebied voor niet-christenen zouden verklaren?

http://www.historyofmecca.com/00af47f0.jpg

Hoe zouden christenen reageren als ze vervolgd werden vanwege hun geloof? Oh, wacht.

♪♫ Word wakker, het zonnetje is al op, hoera! Hoera! ♪♫

op 19 09 2012 at 18:01 schreef Bakito:

Het wordt de hoogste tijd dat er eens een bindend referendum komt. Wie is tegen deze reli-fanaten en wie keurt hun gedrag juist goed?

Dit schiet namelijk niet op…

op 19 09 2012 at 18:13 schreef MNb:

@Sasha: “Verder is de grootste oorlogsmisdaad die je kunt begaan, tadada, een ANDER LAND AANVALLEN.”
Dacht het niet. Zie 25 december 1978, Vietnam valt het andere land Cambodja aan.

@Aaron: “het beeld dat ….”
En het ging nog wel zo de goede kant op. Nee Aaron, dat is geen beeld, dat zijn feiten.

“een leuke cartoon oorlog”
Zoals zo vaak komt Dewanand met het beste advies van allemaal.

op 19 09 2012 at 19:39 schreef babs:

BigPete,
De VS maken zich structureel schuldig aan oorlogsmisdaden, daar kan echt geen twijfel over mogelijk zijn. Er is onder valse voorwendselen een land binnengevallen, daarbij is op grote schaal Uraniumhoudende munitie gebruikt en daarbij zijn heel veel burgerslachtoffers gevallen. De Amerikanen martelen structureel, houden krijgsgevangen oneindig vast op een manier die niet is toegestaan, creeren bewust situaties als Abu Graib. Het meest shockerende aan het wikileaks filmpje is niet de misdaad, maar de alledaagsheid ervan die blijkt uit de gesprekken tijdens de misdaad.

Sasha,
Wat het doel van Wilders of die filmmaker ook is, degenen die geweld gebruiken zijn verantwoordelijk voor het geweld, niet de provocateurs. De gewelddadige extemisten verdienen je verdediging hier niet.

Ze verdienen je verdediging eventueel wel als ze sec in opstand komen tegen de Amerikaanse bezetting en Amerikaanse oorlogsmisdaden, maar dat doen ze dus niet. Massamoord laten ze passeren en een stom filmpje niet.

op 19 09 2012 at 19:41 schreef Marco Meijer:

Binnenkort komt de film “life of Mohamed” uit.
Van de makers van “life of Brian”.
Wordt interessant.

op 19 09 2012 at 20:46 schreef gronk:

publiceer eens vieze seksuele cartoons over de bejaarde kut van de koningin

Of gooi eens een waxinelichtje.

op 19 09 2012 at 22:04 schreef Sasha Berkman:

OK, Pete:

“Dat is nog heel iets anders dan een heel land te betichten van .. Nou ja van al dat geraaskal van jou.”

Tutu: Bush should be tried for war crimes:
http://www.politico.com/news/stories/0912/80561.html

“PS ik heb geen PVV gestemd op 12 september…”

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3317296/2012/09/16/VVD-fractie-is-een-soort-bedrijfsuitje-van-Ernst-Young.dhtml

“En dit is echt het laatste wat ik er over ga zeggen.”

Het was indrukwekkend ouwe anti-moslimfascist

op 19 09 2012 at 22:13 schreef hassnae:

Voor de laatste keer, want heb geen zin in een eindeloze herhaling van zetten.

Het gaat wel degelijk om een kleine groep relschoppers. Als meer mensen zich druk maakten, zouden de betogingen ook groter zijn geweest. Simpel zat. Een rechterlijke uitspraak erbij slepen om je gelijk te halen, is absurd.

op 19 09 2012 at 22:16 schreef Sasha Berkman:

Marco Meijer: Dat gelul over Life of Brian moet maar eens afgelopen zijn. Life of Brian was Britse humor, als die film gemaakt zou zijn door moslims dan was de wereld te klein geweest.

op 19 09 2012 at 23:11 schreef Aaron:

“Als meer mensen zich druk maakten, zouden de betogingen ook groter zijn geweest.”
wetten zijn doorgaans een reflectie van de wil en de normen binnen een samenleving… dan is het toch niet zo absurd om hieraan te refereren?
Als deze wetten dan ook gehandhaafd worden, is het nóg minder waarschijnlijk dat er massa’s de straten op gaan.
Je schouders ophalen is niet genoeg… dat is mijn centrale boodschap aan inwoners van die landen, óf mensen die zich geroepen voelen voor hen te spreken. Verandering hoeft niet van de ene op de andere dag, natuurlijk, maar vooralsnog begrijp ik de generalisaties van van Scherrenburg wel. ‘Ze’ moeten daar maar eens tegen een grapje kunnen.

op 20 09 2012 at 00:19 schreef Bertje:

Mmm zit net even het nieuws te kijken en te lezen maar het gaat allang niet meer om een klein groepje relschoppers het veen brandje neemt de vorm aan van een beste fik.

op 20 09 2012 at 00:43 schreef Sasha Berkman:

who the fuck is Scherrenburg?

op 20 09 2012 at 00:52 schreef dewanand:

namaste MNB,

ja he, Wieroe en ik komen altijd met originele ideeen he.

Na uitvoerige bestudering van de intelligente mensapen, zgn homo sapiens stelt Wieroe als hollandse hindoe kat het volgende voor:

Er moet een totalitaire cartoon oorlog komen op deze planeet, alles wat heilig en belangrijk is moet worden gelasterd. Men moet deze oorlog voeren op het internet en via cartoon bompamfletten waarin alle heilige goden en hoerige godinnen ontheiligd worden.

Ook wil Wieroe dat men het bloot lopen legaliseert omdat de openbaring van alle grote geile kutten voor wereLdvrede kan zorgen.

Alle heilige boeken volplakken met close ups van vagina’s en penissen.

Deze cartoon oorlog moet door alle westerse landen ontketend worden.

Wieroe stelt verder voor om 4 miljard vibrators en dildo’s wereldwijd via bommenwerpers te gooien op alle preutse staten ter wereld met handleiding.

OM islam te bestrijden wil Wieroe snel open grenzen in de hele vrije westerse wereld voor meisjes uit islamitische landen vanaf 9 jaar en via een immigratiefonds moeten zij een ticket krijgen en wel islam afzweren en genetisch assimileren.

Wieroe wil polygamie legaliseren tot vier meisjes per mnan.

dewanand

op 20 09 2012 at 01:33 schreef Mark:

Ik onderschrijf Aarons observatie. Die wetten, zeker die inzake blasfemie, worden door een ruime meerderheid van de bevolking gesteund, omdat de landen eenmaal “islamitisch” horen te zijn.

Ik had daaraan ook in wat lange berichtjes gerefereerd, maar die blijken te zijn weggepeterd, of uitgehassnaed. Maar jij bent in staat dit bondiger te formuleren. Tof!

Ook de tweederangspositie van niet-moslims, die simpelweg niet dezelfde burgerrechten kunnen krijgen, het verlies van bepaalde burgerrechten (bijv. kunnen trouwen met een moslima, in Algerije meen ik dat je geen nalatenschap kunt erven als niet-moslim) als men zich expliciet van de islam afkeert: Al deze zaken worden volgens mij gesteund door de zwijgende meerderheid van de bevolking aldaar.

Te stellen dat als je niet demonstreert, je onverschillig staat tegenover iets, lijkt mij onzinnig. Of betekent het dat de Arabier/Moslim/Exoot/de Ander zich aan iets aantrekt, wanneer Hij hiervoor de straat op gaat, tekst omhoog houdt, en leuzes scandeert? Da’s toch een beetje oriëntalistisch voorgesteld, niet?

op 20 09 2012 at 07:32 schreef Peter:

Zoals islamofoben altijd doen, gaan Mark en Aaron zich te buiten aan hun delirische moslimhaat terwijl het feit blijft dat je anderhalf miljard moslims niet kunt aanspreken op de daden van een relatief kleine groep. Het is echt heel simpel: de meeste moslims doen niet mee aan die rellen, bedreigen niemand en zijn vrreedzaam.

Jammer voor jullie, maar zo is het. En hoe breedsprakerig en bombastisch en fanatiek je ook wordt, zo blijft het.

op 20 09 2012 at 08:34 schreef Marco Meijer:

Quote (Sasha Berkman)

Marco Meijer: Dat gelul over Life of Brian moet maar eens afgelopen zijn. Life of Brian was Britse humor, als die film gemaakt zou zijn door moslims dan was de wereld te klein geweest.

Unquote

Bullshit and you know it. Al hadden moslims die “Life of Brian” film gemaakt, dan nog kwamen er geen massale rellen, werden er geen korans of moskeeen in de fik gestoken en vielen er geen doden. Christenen sputteren en zeuren wat maar daar blijft het ook bij. Een valse bommelding bij een concert van Madonna door een maffe dominee is al zo bijzonder dat het de krant haalt.
Als diezelfde Britse grapjassen “Life of Mohamed” uitbrengen gaan we heel wat anders beleven.
Maar dat gaat niet gebeuren want niemand is zo gek of zo levensmoe om het zelfs maar te proberen. Dat hebben boze moslims alvast bereikt.
Met geweld bereik je kennelijk toch meer.

op 20 09 2012 at 10:04 schreef Mark:

Nounounounou, delirische moslimhaat, dhr. Breedveld? Als ik refereer aan de beduidend slechtere rechtspositie van niet-islamitische minderheden, is dat werkelijk ingegeven door verblinde moslimhaat? Misschien is het een delirium hoor, dan betekent het dat zulke artikels over wetten in OIC-landen helegaar niet bestaan, en ik ze in mijn delirium meen te ontwaren, maar ik denk van niet. Ook is niet-officiële discriminatie aan de orde van de dag in, ik vrees, veel van deze staten.

En die beredenatie, dat wanneer er relatief weinig protesten in de landen plaatsvinden, dit een reden is te denken dat de meerderheid in Noord-Afrika en elders een ontspannen houding tegenover het thema blasfemie heeft, is zo stompzinnig.

En misschien voer ik deze discussie wat verder dan die film, en de reacties daarop in de islamitische wereld. Maar ik vind die eigenlijk fundamenteler: Hoe staat men tegenover heikele punten van de vrijheid van meningsuiting?

Ik wens u een prettige dag nog, en mevr. Bouazza ook.

op 20 09 2012 at 10:27 schreef Peter:

Hé Mark, het gaat hier niet om de positie van minderheden in islamitische landen, en een Nederlander die daar praatjes over heeft, heeft z’n gezicht sowieso met hondepis gewassen. Het gaat over rellen naar aanleiding van een filmpje. Daar heeft de overgrote meerderheid van de moslims geen boodschap aan. Punt.

op 20 09 2012 at 12:09 schreef Mark:

Hé Peter!

Wat jammer nu, het leek mij dus wel relevant het toch wat in breder perspectief te plaatsen. Dan verschillen wij gewoon van standpunt.

Ja, erg jammer, he, die hypocriete Hollanders? Als we zo beginnen kan niemand meer over iets oordelen, of ook maar enigszins kritisch betrachten. Jij-bakken wordt niet voor niets bij de non-argumenten geschaard.

Ik geloof niet dat ik jouw advies opvolg omtrent hondenurine. Misschien dat jij er ervaring met dat goedje als conditioner hebt, maar ik moet mij, vrees ik, hiervoor bedanken.

op 20 09 2012 at 13:54 schreef MNb:

Mark Liegbeest moet in het doel gaan staan van FC Emmen. Hij is zo vaardig in het verschuiven van doelpalen dat die club nauwelijks een tegendoelpunt meer tegen krijgt.

op 20 09 2012 at 14:35 schreef Mark:

@MNb Ah, iemand erkent mijn talent. Lief hoor, en kusjes.

Maar ik geloof minder vaak de doelpalen te verschuiven dan je denkt.

op 20 09 2012 at 17:03 schreef Fridjof:

Mooi stuk weer, Hassnae.
Dank je!

n.b.
Wat zullen sommige lezers weer een hoofdpijn krijgen van zo veel relativering…

op 20 09 2012 at 19:40 schreef dewanand:

namaste Mark

je haalt een mooi punt aan, mbt religieuze minderheden in islamitische landen. In 1947 was 29 procent in Pakistan Hindoe en nu is dat maar net 3 procent, door etnische zuiveringen, waarbij miljoenen hindoemeisjes gewoon ontvoerd werden en onder dwang moesten trouwen met moslimmannen om te islamiseren. Hindoes leven als lage kasten in Pakistan en krijgen lagere lonen. Elke moslimman kan gewoon een rijp hindoemeisje claimen en via sharia rechtbanken moet zij onder dwang verklaren dat zij islam gelooft en dan trouwt zij met een moslimman. Dit gebeurt gewoon elke dag in Pakistan en is legaal. Zo roeien zij hindoes totaal uit via genetische assimilatie wetten. Ja, niets aan te doen denk ik.

Ik geloof toch dat totale migratie van alle minderheden in islamitische landen de enige oplossing is en men zou best een fonds kunnen bouwen hiervoor van tien miljard dollar, om die mensen een beter leven te geven elders, vb dunbevolkte gebieden in zuid amerika, zeesteden, met direct naturalisatie.

Ja de zwijgende islamitische meerderheid stemt met de voeten als een islamitische revolutie uitbreekt. Niets aan te doen, slechte karma van de intelligente mensapen.

dewanand

op 21 09 2012 at 13:55 schreef Edo:

Helemaal gelijk Hassnae. Ik zou overigens wel in zijn voor een geestige satire op het leven van Mohammed, ware het niet dat ik eigenlijk niet zo gek veel weet over het leven van Mohammed, dus sommige grappen zouden mij behoorlijk ontgaan denk ik. Het zou dan ook life of Abduhl moeten zijn, of iets dergelijks, om de vergelijking compleet te maken.
’t staat nou overigens als feit verkondigt op wikipedia, dat om deze film de ambassadeur van Amerika en 3 andere om het leven zijn gebracht. Dat is nogal apart aangezien deze volgens mij al tijden waren gepland voor deze hele verrekte film.

op 21 09 2012 at 16:57 schreef p.wielaard:

Inderdaad een bemoedigend signaal: Wat hebben Moslims te maken met- of zich te verantwoorden voor de daden van idioten die hetzelfde geloof aanhangen ?

op 21 09 2012 at 17:06 schreef You On A Gin:

@ Edo
Er is ooit wel een comic gemaakt over (het leven van) Mohammed, die aan de hand van geschriften samengesteld zou moeten zijn (of die indruk wekt).
Deze kun je hier online lezen.

op 21 09 2012 at 18:19 schreef You On A Gin:

@ p.wielaard
True, maar dan wil ik ook geen bomscherven hoeven happen omdat het Westen verslaafd is aan olie of omdat één of andere lul een filmpje op YouTube zet.

op 21 09 2012 at 20:26 schreef Bill Bonk:

Breedveld denkt dat ie het finale argument gevonden heeft: dat kleine clubje onruststokers staat volledig op zichzelf. De rest van de moslimgemeenschap is een vredelievende tolerante groep democraten die werkelijk niets met dat kleine clubje te maken heeft. Laat me toch niet lachen. Stel je voor dat een groep idioten hier een ambasadeur vermoordt en schreeuwend door straten trekt? Dan zou Nederland op z’n kop staan en zou alles en iedereen erop gericht zijn de moordenaars op te pakken en z’n vet te geven. Aldaar verwachten ze excuses voor een filmpje. Een filmpje….

op 21 09 2012 at 21:01 schreef You On A Gin:

Yo Bill, dit stukje is niet van Breedveld, en volgens mij gaat het er eerder om dat je niet iedereen die óók moslims is daarvoor aan kunt kijken. Dat is toch ook niet zo’n gekke suggestie?

op 21 09 2012 at 21:38 schreef Sasha Berkman:

Vrijheid van Meningsuiting:

Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.” Geert Wilders

Dat mag een invloedrijke politicus hier gewoon zeggen.

op 21 09 2012 at 21:51 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
En gaat je verhaal nog ergens heen?

op 21 09 2012 at 22:00 schreef Fridjof:

Dat kleine clubje waar je het over hebt, Billy Bonk, is een ‘uitwas’ van een religieuze cultuur. Zoals we ook in Nederland een Staphorst en een SGP hebben. Deze zijn -als je niet in de buurt van ze woont- weliswaar minder militant, maar op het gedrag van deze idioten ga ik mijn gelovige moeder toch ook niet op afrekenen?

Nederland zou inderdaad op zijn kop staan, alleen zouden medelandse Moslims direct verdacht worden en zich actief moeten distantiëren of verantwoorden.
Volgens hetzelfde oogklepprincipe is volgens een deel van de bevolking uit het Midden-oosten het hele Westen verantwoordelijk voor een slecht filmpje van een individu.

Natuurlijk zijn het idioten die geweld plegen om een filmpje en ook nog eens excuses eisen.
Even grote idioten zijn zij die zich kunnen laten informeren en ALSNOG een hele bevolkingsgroep veroordelen uit angst.

op 21 09 2012 at 23:37 schreef Bill Bonk:

Ik vraag me af of het een uitwas is. In gedrag wel. Ik denk dat er in het midden oosten veel breder gedragen instemming met en goedkeuring voor de rellende mongolen is dan dat dat er pak ‘m beet in Nederland is voor die idioten die staan te rellen in Haren. Hoewel dat volslagen idiologieloos is. Idiologie gedreven rellen en geweld komt uberhaupt erg weinig voor in Nederland.

Nergens ben ik instemming tegengekomen met rellen of geweld in Nederland. Het beeld van dat Libische gezin waarvan het kind een bord omhoog hield met de tekst over ongelovigen o.i.d. die onthoofd moeten worden is wat mij betreft veelzeggend.

De vergelijk met de SGP is onzin. Het verschil met de SGP is dat dat niet de dominante cultuur is in Nederland maar een zonderling groepje. Dat is in het midden oosten precies andersom. Ik denk dat mensen die vinden dat je in een open samenleving helaas moet toestaan dat er beledigende kutfilmpjes gemaakt worden, in het midden oosten uiterst gering is.

op 22 09 2012 at 05:27 schreef You On A Gin:

@ Bill Bonk
Die mevrouw schijnt niet geweten te hebben wat er precies op dat bord stond.
http://www.heraldsun.com.au/news/national/the-word-behead-went-over-muslim-mothers-head/story-fndo317g-1226477620944

op 22 09 2012 at 13:17 schreef Sasha Berkman:

Libiers verjagen moslimextremisten uit Benghazi:

http://www.aljazeera.com/news/africa/2012/09/201292205259561409.html

op 22 09 2012 at 18:12 schreef Bill Bonk:

Je kan allerhande bewijs gaan verzamelen van zich goed en moedig gedragende Libiers of midden-oosters, dat zegt helaas niks over de dominante cultuur. De pogingen om Haren met de escalatie in Libie te vergelijken die ik her en der zie is potsierlijk. Ze staan hier nog niet triomfantelijk met lijken door de straten te slepen geloof ik. Er is geen enkele samenleving zonder halve garen en escalaties. Het zegt geen hol, daar waar mensen zijn is ellende. De mate waarin verschilt. En als je denkt dat het in het midden oosten grosso modo net zo goed toeven is als hier, ben je niet goed snik.

op 22 09 2012 at 18:56 schreef Hans A.de Wit:

Even ter verduidelijking (vanuit het meest liberale Moslimland in de wereld, Turkije), 65% van de mensen steunen hier het geweldadige oproer in betreffende landen inclusief de geweldadige manifestaties in Sydney, Antwerpen en Lahore – om je argument te ontkrachten. Moslim intelectuelen hier schrijven allemaal exact wat jij schrijft, het zijn maar een paar duizend gekken. Onzin dus. 7% van de Moslims worlwide steunt Al-Quada en 20% steunt geweld tegen het Westen. We praten over tientallen miljoenen dus (oa PEW research). Vooral doorgaan met ontkennen. En we hebben maar enkele gekken nodig om een voetbalstadion met 60.000 fans op te blazen. Wedden dat jij dan ook zegt: het waren er maar een paar. Ja, echt intelligent ben je niet.

op 23 09 2012 at 00:54 schreef Bertje:

@ Hans

Waar komen deze cijfertjes vandaan?
Geef mij een linkje zodat ik het na kan lezen en mocht je dan gelijk hebben dan stel ik mijn mening bij.
O en ik schat overigens dat pak hem beet 56 procent van de Europeanen Amerika ondersteunen dus dan valt die 7 procent nog wel mee, o nee wacht de USA zijn onze bondgenoten en die hebben nooit enige vorm van terrorisme bedreven……….not!

op 23 09 2012 at 10:56 schreef Hans A.de Wit:

Even ter verduidelijking @Bertje. We hebben het over een topic hier, niet of Yemen, Nepal, USA terroristische landen zijn. Wat betreft het laatste, nee. Maar de USA HEEFT genoeg uitgehaald wat we ook van talloze andere landen kunnen zeggen. Wat dacht je van Pakistan…1.5 miljoen mensen in Oost Pakistan vermoord (no Bangla Desh) Of Jordanie waar ca 8.000 Palestijnen werden afgslacht nadat ze de staat wilden overnemen. Of Lebanon, Algerije 1989-91 etc. Punt hier wel is dat Europa erachter aanhobbelt en geld geeft terwijl andere lanen het niks kan schelen. Overigens, toen ik in Chili en Vietnam was, waren de mensen zeer te spreken over de USA. Als je in MOosten reist, dan is zelfs je buurmeisje verdacht. Hier je link

Pew Research (2010): 55% of Jordanians have a positive view of Hezbollah
30% of Egyptians have a positive view of Hezbollah
45% of Nigerian Muslims have a positive view of Hezbollah (26% negative)
43% of Indonesians have a positive view of Hezbollah (30% negative)
http://pewglobal.org/2010/12/02/muslims-around-the-world-divided-on-hamas-and-hezbollah/

Pew Research (2010): 60% of Jordanians have a positive view of Hamas (34% negative).
49% of Egyptians have a positive v

op 23 09 2012 at 16:22 schreef MNb:

Je kan allerhande bewijs gaan verzamelen van zich slecht en laf gedragende Libiers of midden-oosters, dat zegt helaas niks over de dominante cultuur.

Zouden die lui wel eens nalezen wat ze zelf schrijven?

HAdW, daar hebben we tenminste iets aan.

op 23 09 2012 at 17:32 schreef Bill Bonk:

Daar heb je dan die overgrote meerderheid van de moslims waar Breedveld het over heeft…

op 23 09 2012 at 18:46 schreef Sasha Berkman:

Hans, de meerderheid in dit land steunt de Amerikaanse oorlogsmisdadige Amerikaanse staat en de fascistische praktijken van de zionistische schurkenstaat.

op 23 09 2012 at 18:51 schreef Hans A.de Wit:

Peter en Hassnae zijn gewoom arm-chair denkertjes die absoluut maar dan ook absoluut geen kennis hebben van wat er in de Arabische, Persische en Turkse wereld speelt, hoe de politiek hier dermate besmet geworden is met het religie virus dat het land runnen bilzaak geworden is en de islam erin pompen hoofdzaak. En dan heb ik het nog geeneens over landen waar het niet goed toeven is zoals Soedan of Pakistan. Slaap zacht daar in NL.

op 23 09 2012 at 19:47 schreef Hans A.de Wit:

@sascha, de meerderheid van de mensen in NL staat kritisch tov de USA en ziet het niet als een duidelijke bondgenoot maar als een bevriend land waar oorlogen mee gewonnen zijn. Meer dam 90% van de Nederlanders kan zich niet vinden in jouw utspraak dat Israel fascistisch is. Waarom gebruik je een avatar die de lading niet ‘dekt’? Erg populair onder de hordes zonder ziel, de Islam fascistisch zonder brein zoals Tarek Fatah (Moslim leider in Canada) het zo treffend zegt. En…jij hebt en kent en deelt daarom de geschiedenis niet die Nederland heeft met de USA. Zo stop hiding achter een Hollandse naam want dat ben je niet.

op 23 09 2012 at 21:35 schreef Sasha Berkman:

Hans, 90% van de Nederlanders vind het fenomeen zwarte piet niet racistisch. Nuf said

op 24 09 2012 at 10:56 schreef Hans A.de Wit:

Ik bedoel maar, jij probeert discussies met irritante on liners, dat heb je gemeen met GW, breed te maken zodat een ter zake discussie niet mogelijk is. Geen reakties van mij op jou meneer ‘sasha’. Jij bent gewoon een oprechte lafaard. Of zullen we het over 14 jaar Arabisch kolonialisme hebben, met als 2 miljoen doden in Sudan als laatste dietptepunt, makend het op een totaal uitkomend van ca 265 miljoen. Waren de Europesche colonialisten angels bij vergeleken met het Arabische colonialisme en slavenrijk. Met name in Afrika en Centraal Azie. salute.

op 24 09 2012 at 11:13 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Hij denkt dat jij een moslim bent. Vind je dat niet geinig?

op 24 09 2012 at 11:55 schreef Bigpete:

Nee Hans, sasha is geen moslim maar een Nederlandse (ex)kraker en klaploper. Hij bedient zich van zijn naam geïnspireerd door Alexander “sasha” Berkman, een Joods- Russische anarchist. Wel opmerkelijk, want onze sasha heeft het niet zo op joden, die zijn volgens hem erger dan nazi’s en Israël is de grote satan.

op 24 09 2012 at 13:27 schreef Sasha Berkman:

Bigpete, het vuil uit jouw mond is in de geschiedenis slechts overtroffen door Goebels.

op 24 09 2012 at 14:09 schreef Bigpete:

Leg me ff uit waar ik fout zit dan…

op 24 09 2012 at 15:13 schreef Sasha Berkman:

Interesant stuk op de VK. Het gaat over het feit dat zgn terroristisch geweld vaak een reactie op westers geweld is.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3320179/2012/09/22/Hoe-zit-het-met-de-erkenning-van-ons-eigen-geweld.dhtml

op 24 09 2012 at 15:56 schreef MNb:

Grote Piet, over het algemeen laat ik Sasha en jou gezellig aan jullie lot over, want zoveel zinnigs levert jullie geharrewar ook niet op.

“onze sasha heeft het niet zo op joden”
Dat is inderdaad vuil uit jouw mond. Moet zijn: “Sasha heeft het niet zo op Israel.” Je beschuldigt Sasha hier van antisemitisme en dat is smaad. Ook juten mogen dat niet.

Voor Sasha: hiermee neem ik niets terug van die andere draad. Jij hebt eveneens een handje van dergelijk mondvuil.

Zo, ga maar weer lekker verder, jullie twee. Met aardig wat regelmaat zijn jullie best grappig.

op 24 09 2012 at 16:58 schreef Sasha Berkman:

MnB: zo langzamerhand intereseert jouw mening mij niet meer.

op 24 09 2012 at 17:56 schreef Bigpete:

Misschien ben ik wat te hard geweest voor onze huiskrakert, ok hij heeft geen hekel aan joden maar een pesthekel aan Israël. En hij staat onvoorwaardelijk achter palestijnen, maakt niet uit wat ze uitvreten.
Die hekel aan Israël is raar voor iemand die altijd zeurt de Jodenvervolging in de 2e WO. Hij gunt de Joden kennelijk geen stukje grond ter grote van half Nederland te midden van gigantische arabische staten die samen 333 x Nederland zijn.

op 25 09 2012 at 10:40 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
…in tegenstelling tot nimmer aflatende holocaustreferenties. Daar zitten we met z’n allen om te springen. ;)

op 26 09 2012 at 21:21 schreef Sasha Berkman:

“iemand die altijd zeurt de Jodenvervolging in de 2e WO. ” Ja ik zeur in jouw ogen. Dat is wel duidelijk.
Als ik “zeur” waarom ben jij dan zo pro-israelische schurkenstaat met haar fascistische praktijken?
Ik zeur liever dan dat ik fascisme goed praat zoals jij.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS