Home » Archief » Zielig muziekje voor de gedemoniseerde wielrenner


[11.06.2022]

Zielig muziekje voor de gedemoniseerde wielrenner

Peter Breedveld


Scène uit The Blue Lagoon (Randal Kleiser, 1980).

De val van ex-minister Sander Dekker, die door een gek vrouwtje van zijn racefiets afgetrokken zou zijn, was voor alle wielrenners van het land het startsein voor een oorverdovende collectieve klaagzang over hun erbarmelijke lot. NRC-columnist Marijn de Vries, ‘fietsburgemeester van Zwolle’, tweette dat het ‘een kwestie van tijd was voor er ernstige ongelukken zouden gebeuren door de buitensporige haat tegen wielrenners’. In het Algemeen Dagblad schreef wielrenner Thijs Zonneveld een column met de kop ‘Geen groep krijgt zoveel haat over zich heen als wielrenners’. Ik was niet de enige die dacht dat Zonneveld wielrenners had uitgeroepen tot de nieuwe joden, maar hij bedoelt gelukkig dat van alle weggebruikers de racefietsers het meest gehaat worden.

Dat zou best weleens kunnen en het is volstrekt terecht. Wielrenners maken van het voorjaar tot de winter de weg onveilig, schreeuwend dat je aan de kant moet en wie niet onmiddellijk gehoorzaamt, is het haasje. Ze veroorzaken regelmatig dodelijke ongelukken, kijk maar: vrouw dood, nog een vrouw dood en nog een, en nog een. Zanger Albert West is ook niet meer onder ons vanwege een wielrenner en hoppa, weer een vrouw. Meestal hoogbejaard, dus ze zullen langzame reflexen hebben gehad, en als je langzame reflexen hebt en er komt een wielrenner aan, of een heel peloton van die motherfuckers, heb je dikke vette pech.

Pure waanzin

Tijdens het googelen naar dodelijke ongelukken met wielrenners kwam ik trouwens een shitload aan berichten over ongelukken tegen waarbij de renner zelf het loodje legde, dus ze vormen ook een dodelijk gevaar voor zichzelf. En hoe kan dat ook anders, want ze racen gewoon overal doorheen, recreatiegebieden, fietspaden binnen de bebouwde kom, het mankeert er nog aan dat je niet voor ze aan de kant moet springen bij de zuivelafdeling van de Albert Heijn. Het is pure waanzin, alsof je met je Formule 1-wagen over de autoweg zou scheuren.

Van enige introspectie bij onze tweewielende vrienden is geen sprake. Wie er op wijst dat de haat jegens wielrenners ergens vandaan komt, stuit op een muur van ontkenning, verontwaardigd gejank en beschuldigingen van bevooroordeeldheid, generalisering en stemmingmakerij. De wielrenners op Twitter en in de krantencolumns gedragen zich natuurlijk allemaal keurig netjes, ze houden rekening met anderen, bedanken beleefd voor het inhalen en zouden nooit dwars door een gezin met jonge kinderen heenracen of een oud vrouwtje de berm inrijden. Ze doen erg denken aan hondenbezitters, die wielrenners. Die hebben hun hond ook altijd aangelijnd, en het beest doet niks, is keurig opgevoed, dus waar die 150.000 hondenbeten en veertig verminkingen per jaar vandaan komen, het is een groot mysterie.

Nou ja, een enkeling geeft rustig toe dat het je eigen schuld is als je door een wielrenner overhoop wordt gereden, want dan zul je wel midden op het fietspad hebben gereden. Midden op de weg rijden, niet opletten, te langzaam reageren, schrikken en onhandig reageren, daar staat kennelijk de doodstraf op, want de weg is van de wielrenner. Eigen schuld.

Uiterst middel

Maar waar die haat vandaan komt? Niemand begrijpt het. Wielrenners voelen zich de paria van de weg, schrijft NRC Handelsblad. Het loopt zo erg de spuigaten uit dat een wielrenner, die in het artikel wordt geciteerd, uit pure wanhoop naar het uiterste middel heeft gegrepen: hij is zich hoffelijker gaan gedragen.

Nou, dan loopt het echt uit de hand, natuurlijk. Dat we met z’n allen zo’n wielrenner tot dergelijk extreem gedrag hebben gedreven, hoffelijkheid. Ik voel me wel schuldig nu, dat ook ik zo’n groep lycra-boys eens voor hufters heb uitgescholden. Door het ‘hardnekkige stereotiepe beeld van de testosterongedreven wielerhufter’ heeft een wielrennerclub zich gedwongen gevoeld ook maar een paar fatsoensregels in acht te gaan nemen: ‘Komt er een auto aan, dan gaan de renners keurig ‘op een lint’. Om mensen met honden en kleine kinderen wordt met een ruime bocht heengereden.’

En wat denk je? ‘Het aantal ongevallen bij de club „drastisch af” en komt agressie van de kant van andere weggebruikers „nog maar zelden voor”.’ Je verstand staat er bij stil! Je gaat je netjes gedragen en rekening houden met andere weggebruikers en het is meteen afgelopen met de vijandelijkheden! Je rijdt niet meer dwars door een groep mensen heen en ze houden meteen op met schelden! Als dat niet keihard bewijs is dat de haat jegens wielrenners nergens op gebaseerd, weet ik het ook niet meer.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 11.06.2022 @ 12:17

[Home]
 

1 Reactie

op 11 06 2022 at 12:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS