Home » Archief » Een totaalverbod op honden is gerechtvaardigder dan een vuurwerkverbod


[13.01.2020]

Een totaalverbod op honden is gerechtvaardigder dan een vuurwerkverbod

Peter Breedveld


Scène uit Sex and Fury (Suzuki Norifumi, 1973)

Het ziet ernaar uit dat het verbod op vuurwerk er echt komt, nu ook de VVD erover na begint te denken. Daar lijken veel vuurwerkliefhebbers ook hun stinkende best voor te hebben gedaan met hun hufterige gedrag. Vuurwerk gooien naar mensen, zelfs naar de politie en naar hulpverleners, is verschrikkelijk laag.

Het is wel zuur voor de meerderheid van de vuurwerkliefhebbers, die keurig op Oudejaarsavond hun vuurpijlen en rotjes afsteken om de demonen van het voorbije jaar te verjagen. Ik heb helemaal niks met vuurwerk, maar het is leuk om er tijdens de jaarwisseling naar te kijken, veilig vanachter mijn raam. Ik was eens in Parijs met Oudejaarsavond, en daar werd helemaal niks afgestoken, wat ik best een anticlimax vond.

Ook vind ik het gejammer over vuurwerk niet helemaal in proportie met de daadwerkelijke schade ervan. Tijdens de afgelopen Oud & Nieuw-periode waren er 1300 slachtoffers, honderd meer dan vorig jaar.

Hondenbeten

Dat daar maatregelen tegen moeten worden genomen, staat buiten kijf. Maar waarom wordt er dan niks gedaan tegen honden? 1300 slachtoffers door vuurwerk is veel, maar jaarlijks worden er 150.000 mensen gebeten door een hond. Dat is hondervijftien keer meer dan er mensen gewond raken door vuurwerk. Honden bijten kinderen dood en verminken mensen voor het leven. As we speak jaagt de politie in Tiel op een hond die al minstens twee slachtoffers heeft gemaakt.

Maatregelen tegen honden zijn in Nederland echter onbespreekbaar. Wie over het duizelingwekkend hoge aantal slachtoffers van honden begint, wordt altijd weggelachen. Deze mevrouw wijst erop dat maar één procent van de mensen, die door honden worden gebeten, naar het ziekenhuis hoeft. De rest hoeft alleen maar “een pleister te plakken”.

Dus: 1300 gewonden door vuurwerk: totaalverbod. 1500 mensen die zich moeten laten behandelen voor een hondenbeet: “lalala”. De rest hoeft alleen maar “een pleister te plakken”. Alsof het een pretje is om door een hond te worden gebeten zonder dat je arm er half afligt. Hier spreekt een totale minachting uit voor het leed dat een hondenbeet veroorzaakt, die hoe dan ook een daad is van agressie, en behoorlijk traumatiserend kan zijn, ongeacht de aard van de verwondingen. Ik ken mensen die de straat niet op durven door al die loslopende honden. Maar wie bang is voor honden, krijgt steevast te horen dat dat aan haar of hem ligt. Het is onder hondenbezitters ook vrij normaal om, als er weer eens een kind is doodgebeten of verminkt, te speculeren dat dat kind het er zelf naar gemaakt zal hebben. Hondenbezitters spelen het klaar om, terwijl hun hond je kind aan het verscheuren is, amechtig te verklaren dat het beest dat nooit doet.

Gejammer en geklaag

Dit terwijl we wel allemaal geacht worden intens mee te leven met het grote lijden van hun viervoeter tijdens Oud & Nieuw. Het aanstaande verbod op vuurwerk is voor een groot deel ingegeven door het enorme legioen van dierenbezitters wier penetrante gejammer en geklaag over vuurwerk de hele decembermaand niet te harden is, maar die het verdommen hun hond aan te lijnen buiten de door de gemeente aangewezen losloopgebieden.

En de overlast door honden bestaat niet uit bijten alleen. Ik probeer mijn conditie op peil te houden door (onder andere) drie keer per week een uurtje hard te lopen en moet bij elk rondje opdringere honden ontwijken die “alleen maar willen spelen”, die in de weg lopen, waar ik over dreig te struikelen. Hondenbezitters trekken zich er geen moer van aan. Ze vinden het normaal dat ik aan de kant ga voor hun hond. Honden springen tegen je aan, maken je goeie kleren vies met hun modderpoten en hun kwijlbek, en ze houden je ’s nachts wakker met hun geblaf en gejank. En ze zijn OVERAL en ze schijten en pissen de hele openbare ruimte onder.

Het zijn vervelende lastposten en hun baasjes zijn bijna zonder uitzondering asociaal. Wie lijnt zijn hond aan? Vrijwel niemand. Wat ik sowieso nogal wonderlijk vind, is de vanzelfsprekendheid waarmee iedereen een hond heeft. Al woont de Nederlander in een miniflatje tien hoog achter en is-ie de hele dag weg, hij moet en zal een hond. Rond Oud & Nieuw is-ie opeens vol van medeleven voor het beest, dat bibberend onder het bed schuilt vanwege het grote, boze vuurwerk, de rest van het jaar zal het hem roesten wat zijn hond doormaakt, eenzaam en alleen opgesloten in dat flatje, waar de buren gek worden van zijn gejank en geblaf.

Hondenfetisjisme

Dat massale hondenbezit veroorzaakt dus niet alleen veel leed voor mensen, ook voor de honden zelf is het verschrikkelijk. Een hond in een flat is vergelijkbaar met een vogel in een kooi. Die beesten horen daar niet en verpieteren er. Maar voor de hondenbezitter telt alleen wat zij of hij wil. Alles en iedereen moet daarvoor wijken.

Redenen genoeg, lijkt mij, voor een totaalverbod op honden. Stop het leed dat hondenfetisjisme heet.

UPDATE: Frédrike Geerdink heeft zelf onlangs onderzoek gedaan en ontdekte dat veertig mensen per jaar verminkt worden door vechthonden. En nog steeds treedt de regering niet op.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.01.2020 @ 08:22

[Home]
 

1 Reactie

op 13 01 2020 at 08:23 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS