Home » Archief » Zoenen op het Taksimplein


[21.06.2013]

Zoenen op het Taksimplein

Suna Floret

FKK13
Naakt omdat het moet

In Istanbul loopt de situatie uit de hand en ook de (Turkse) Rotterdammers beginnen er zich steeds meer mee te bemoeien. Al dagen zijn er op het Taksimplein protesten tegen de regering Erdoğan en het gaat er hard aan toe. Waterkanonnen, traangas, pakken slaag; de politie hanteert een zero tolerance-beleid. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen jong en oud of man en vrouw.

Mede dankzij de kracht van sociale media, zijn er ook Turken in andere steden in opstand gekomen de beweging lijkt alleen maar sterker te worden. Eigenlijk ben ik altijd van mening geweest dat de Turken in Rotterdam zich moeten richten op de politiek hier. We wonen hier en hebben weinig te maken met de Turkse politiek. Dus zet alsjeblieft een Nederlandse nieuwszender aan in plaats van een Turkse.

Islamitische richting

Maar deze keer is het anders. De gedachte achter de opstand is namelijk een schreeuw om democratie en dat gaat iedereen aan. Turk of niet. Rotterdammer of niet.

Turkije zit momenteel met een regering die met regels komt waardoor Kemal Atatürk, de grondlegger van het republiek Turkije, zich zou omdraaien in zijn graf. Premier Erdoğan hanteert een beleid die sterk de islamitische richting op gaat.

Kussen in het openbaar

Hij vond het bijvoorbeeld niet kunnen dat twee geliefden aan het zoenen waren bij een metrohalte. ‘We hebben onze waarden en normen en kussen in het openbaar past daar niet bij’. Vervolgens ging er een grote groep jongeren, uit protest, bij de metrohaltes in Istanbul staan zoenen met hun geliefden. Velen hadden ook nog blikjes bier in de hand, omdat premier Erdoğan ook het alcoholgebruik wil aanpakken.

Het is dat Istanbul een aantal uurtjes vliegen is, anders had ik er graag bij willen zijn, zodat ik ook uit protest mijn man had kunnen zoenen bij een van de metrohaltes. Want wie is de regering om mij dat soort dingen te verbieden?

Afblijven van religie

Gelukkig werd er ook geprotesteerd in Rotterdam. Vanuit alle hoeken ging er steun naar de mensen op het Taksimplein.

Waarom houdt een regering zich niet bezig met de economie, onderwijs, armoede en dergelijke? Als er iets is waar je van af moet blijven, is dat religie.

Laat de democratie zegevieren

Prima dat je als premier gelovig bent. Maar je taak blijft om het land te regeren. Niet om deze te verdelen in tweeën en om de democratie te gebruiken om eigen regels te hanteren. Of je nou christen bent of moslim of verschillende goden aanbidt, leg je volk niks op en laat de democratie zegevieren.

Suna heeft onlangs een kindje gekregen! Van harte, Suna! Geniet van je prille moedergeluk en de voltallige redactie van Frontaal Naakt wenst je alvast veel geduld en veel wijsheid bij het opvoeden. Papa Boris ook van harte gefeliciteerd! Suna Floret (29) heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en af en toe klust ze bij voor Frontaal Naakt. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 21.06.2013 @ 08:02

[Home]
 

28 Reacties

op 21 06 2013 at 10:48 schreef MNb:

Aan jou dezelfde vraag als aan Frederike.

“een grote groep jongeren, uit protest …”
Zie jij overeenkomsten met provo en andere protesten uit de jaren 60? Want ik vind deze Turkse protesten machtig interessant, interessanter eigenlijk (en daar schaam ik me een beetje voor) dan de Syrische burgeroorlog, waarvan voornamelijk chaos en ellende te verwachten is.
Gefeliciteerd. Zul je haar/hem opvoeden tot een lekkere dwarskikker?

op 21 06 2013 at 12:52 schreef Erik:

Waarom dat zinnetje over Atatürk? Die misdadiger als positieve tegenhanger van Erdoğan neerzetten maakt je schreeuw om demokratie en tolerantie meteen ongeloofwaardig en dat is jammer, want Erdoğan verdient het om sterk te worden bekritiseerd.

op 21 06 2013 at 13:11 schreef Sasha Berkman:

Wat Eric zegt.

op 21 06 2013 at 14:22 schreef Christelijke Sharia | Defrysk's Blog:

[…] Naakt. » Zoenen op het Taksimplein frontaalnaakt.nl/archives/zoene… via @frontaalnaakt […]

op 21 06 2013 at 15:26 schreef Maarten:

@erik
Dat maakt het nog sterker. Dat maakt Erdogan nog slechter.
Voor de rest hoef ik je toch niet uit te leggen dat Ataturk kerk en staat gescheiden had en dat Erdogan dit te niet aan het doen is.

op 21 06 2013 at 15:53 schreef Sasha Berkman:

Maarten, Erdoğan is een lieve jongen vergeleken met de fascistische massamoordenaar Attaturk. Ik stel voor dat je qua vergelijken van die 2, je je niet laat leiden door Islamhaat maar naar de objectieve feiten kijkt. Vraag het bv. de Koerden.

op 21 06 2013 at 16:42 schreef sjaak:

Ik wil ook zoenen op het taksim. Wel met een mooie Turkse uiteraard.

op 21 06 2013 at 16:47 schreef Maarten:

@Sasha
Maar de context is het seculier maken van de staat. Daar wordt de vergelijking op getrokken.

op 21 06 2013 at 17:56 schreef MNb:

Dus hebben we een lieve jongen die de scheiding van kerk en staat ondermijnt en een stoute jongen die die scheiding tot stand heeft gebracht. Hoe daaruit volgt dat niemand de stoute jongen mag noemen als we het over de lieve jongen hebben mag joost weten – of liever, onze moraalridders.

op 21 06 2013 at 18:36 schreef Sasha Berkman:

Maarten, feit blijft is dat Attaturk een fascist was, het op grote schaal schenden van mensenrechten in zijn naam ging door tot de verkiezing van Erdoğan. Zelfs Hitler prees hem. Het in positieve zin noemen zoals in dit blog van Suna ontkracht het hele verhaal.

op 21 06 2013 at 21:03 schreef Sasha Berkman:

MnB, je moet leren lezen. Eric zei het perfect.

op 21 06 2013 at 21:18 schreef MNb:

Sasha kent het verschil niet tussen de constatering van een feit en een waarde oordeel.

“Kemal Atatürk, de grondlegger van het republiek Turkije, zich zou omdraaien in zijn graf.”
Hier is niets positiefs of negatiefs aan. Dit is een feitelijke bewering. Atatürk is de grondlegger van de republiek Turkije en zou zich verzetten tegen Erdogan’s pogingen de scheiding tussen moskee en staat te ondermijnen.
Of Atatürk een fascist was of niet verandert daar niets aan. Het enige dat ondermijnd wordt is Sasha’s fantasiewereld van goeie jongens met witte en slechte jongens met zwarte cowboyhoeden.

op 21 06 2013 at 22:52 schreef Sasha Berkman:

http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-pepper-gas-march.aspx?pageID=238&nid=48709&NewsCatID=

Traangas

op 22 06 2013 at 09:22 schreef Sasha Berkman:

Als Attaturk zich omdraait in zijn graf, doet Erdoğan toch nog iets goed.

op 22 06 2013 at 09:48 schreef betwister:

Atatürk draait zich al in zijn graf om als de Koerden Koerdisch mogen spreken, dus als moreel kompas is hij dubieus.

Ik ben het er wel mee eens dat politici zich moeten richten op belangrijkere dingen dan “normen en waarden”.
Nog erger is het als ze een debat willen over de nationale identiteit, dat is meestal een teken dat ze iets belangrijkers verbergen willen.

op 22 06 2013 at 10:49 schreef Tayfun Balçik:

@ Sasha, respect!

op 23 06 2013 at 13:07 schreef Sasha Berkman:

Mnb: je moet eens ophouden proberen vliegen af te vangen in dicussies mbv valse argumenten. Ik zeg nergens dat Erdogan een geweldige vent is. Volgens mij ontwikkelt hij zich tot bijna net zo’n erge dictator als de NATO gesteunde dictatuur als het Turkije van voor zijn tijd.
Het recente politiegeweld is ronduit fascistisch te noemen. Mijn link naar het traangaslied geeft de hardheid van de repressie en het verzet uitstekend weer. Zoenen als protest raakt mij persoonlijk als een beetje wereldvreemd zolang er nog zoveel mensen gevangen zitten. Juridische bijstand, medische zorg etc etc zijn veel meer nodig denk ik.

Waar het mij nu omgaat is het volgende: Jij legt mij allerlei dingen in de mond die ook nooit heb gezegt, bedrijft prychologie van de koude grond etc etc alleen maar om puntjes te kunnen scoren in een “discussie”.

hou daar eens mee op.

op 23 06 2013 at 21:10 schreef Erik:

Excuus, ik had moeten bedenken dat zo’n opmerking diskussie uit zou lokken, net terwijl ik een paar dagen internetloos zou zijn.

Ik doelde op allerlei misdaden van Atatürk, die stuk voor stuk erger zijn dan wat Erdoğan tot nu toe aan slechts heeft gedaan en dat hij daarnaast de grondslag heeft gelegd voor de macht van het leger op politiek en economisch gebied.

Los daarvan is het een mythe dat Atatürk kerk en staat zou hebben gescheiden, eerder heeft hij die relatie een nieuwe invulling gegeven. In Turkije is er een instituut, de Diyanet (vanaf 1924, dus Atatürk) dat valt onder het Ministerie van Algemene zaken (m.a.w. de premier) waarmee de staat de soennitische islam onder controle houdt (veel imams zijn dan ook gewoon overheidsdienaren). Hoezo scheiding van kerk en staat?

op 23 06 2013 at 21:58 schreef Sasha Berkman:

Je commentaar was vwm betrekt volkomen to the point.

op 25 06 2013 at 23:06 schreef Sasha Berkman:

Mischien wil Suna haar solidariteit concretiseren ipv lippendiensten te verlenen?

Hoe gaan we zorgen dat die fascistische praktijken daar eindelijk eens stoppen?

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3464973/2013/06/25/Turkije-arresteert-terroristische-demonstranten-in-Ankara.dhtml

op 28 06 2013 at 19:04 schreef You On A Gin:

Sasha, wat ben je soms toch een kwezel. Ik kan bij tijden je holier than thou-air bijna door het scherm heen ruiken. Links en rechts met oordelen smijten en dan vaak nog op een hysterische toon, ook. Zeer naar. Je hoeft hier niets mee te doen, hoor. Maar de wereld om je heen is een klankbord, en dit is hoe je overkomt.

op 29 06 2013 at 18:17 schreef Sasha Berkman:

YoaG: Het is me bekend dat jij geen kritiek op Attaturk kunt verdragen. Wees daar dan gewoon eerlijk in.

op 29 06 2013 at 20:30 schreef Sasha Berkman:

Dit maakt me blij!

http://www.reuters.com/article/2013/06/29/us-turkey-kurds-idUSBRE95S0DE20130629?rpc=401

op 30 06 2013 at 01:39 schreef You On A Gin:

Niet goedkoop erom heen proberen te ouwehoeren, Sasha Berkman. Ik heb in principe niets met Ataturk. Het ging erom wat een zelfingenomen kwast je bent. En als je niet zo’n bord voor je kop had, dan had je je gerealiseerd dat ik niet de enige ben die daar over klaagt.

op 30 06 2013 at 12:32 schreef Sasha Berkman:

YoaG : huilebalk

op 01 07 2013 at 22:28 schreef Sasha Berkman:

Het gaat goed in Turkije!

http://www.dw.de/solidarity-growing-among-turkish-protesters/a-16916759

Attaturk draait zich maar weer eens om in zijn graf.

op 02 07 2013 at 01:33 schreef You On A Gin:

Grinnik. Stiekem toch een beetje geraakt, Sasha? Goed zo, je bent dus toch menselijk. Afijn, genoeg off-topic weer.

op 04 07 2013 at 20:59 schreef Sasha Berkman:

Het is nog niet voorbij daar.

http://norhetorike.com/2013/07/02/interview-4-2-1-instanbul-summer-accesories-2013/

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS