Home » Archief » De Fransen


[20.06.2013]

De Fransen

Peter Breedveld

strand23
Naakt omdat het moet

Een jonge zwangere moslimvrouw is dinsdag in de Parijse voorstad Argenteuil zodanig mishandeld door twee racisten dat ze haar ongeboren kind verloor. Drie weken daarvoor was er in Parijs ook al een vrouw mishandeld door racisten. Zie hier, in het Frans, de verklaringen van één van de mishandelde vrouwen en de vader van de andere (met dank aan reageerder Amina).

Buitenlandse berichten over het drama zag ik de afgelopen dagen voorbij komen op Twitter, maar de belangstelling in Nederland bleef uit. Terwijl hier een jaar geleden wel een maand lang de Marokkanenhaat piekte toen in de krant een bericht verscheen over een zwangere vrouw die haar kind verloren zou zijn door toedoen van een groep racistische Marokkanen. Een verhaal waarvoor tot op de dag van vandaag elk bewijs ontbreekt.

Totale desinteresse

Toen ik zelf maar eens over het Parijse drama twitterde, toonde Huub Bellemakers van De Jaap belangstelling en nu heeft die site er een bericht aan gewijd.

Maar dat doet he-le-maal niks. Zoals geweld tegen moslims in Europa nooit iets losmaakt bij hetzelfde publiek dat wel steevast op tilt gaat bij elke moslim die stiekem twee koekjes in plaats van één koekje uit de trommel heeft gepakt. Ik twitterde:

‘Twee gekken vermoorden Britse soldaat: de hele wereld in paniek. Twee gekken schoppen moslimbaby dood in Parijs: totale desinteresse.’

Gewelddadige extreemrechtse beweging

En dat is nu al zeventig keer geretweet, voor mijn doen een enorm aantal, en het bewijs dat dit wel degelijk leeft onder een grote groep mensen. Het zijn de media die er niks mee doen, ook al is er alle reden voor om hier wél aandacht aan te besteden. Niemand kan nog ontkennen dat Europa meer en meer in de greep raakt van een militante, gewelddadige extreemrechtse beweging, iets waar ik nu al jaren voor waarschuw, ten koste van mijn eigen carrière en persoonlijke levensgeluk.

Maar berichtgeving over de Gouden Dageraad in Griekenland, het neonaziproces in Duitsland, gruwelijke moorden op vaak zwangere moslimvrouwen door racisten, aanslagen op moskees en racistische moorden in heel Europa wordt altijd verbannen naar de linker binnenpagina’s van de kranten, áls er al aandacht aan wordt besteed.

Angst voor de moslims

Nooit zullen we bij Pauw & Witteman of de surrogaten daarvan iemand aan tafel zien zitten die dit hand over hand toenemende racistische geweld duidt. De redacties van die programma’s kunnen maar geen genoeg krijgen van louche journalisten die hun hele carrière bouwen op het in ere herstellen van racistische theorieën uit de 19e eeuw, en van middeleeuwse baardmannen die homo’s ter dood veroordelen. Alles om de angst voor de moslims er goed in te houden bij de mensen.

En áls er teveel media-aandacht voor structureel extreemrechts geweld dreigt, zoals toen Anders Breivik tachtig linksmenschen doodschoot, dan komt de héle politiek, links én rechts, in stelling om de idee de kop in te drukken dat er sprake zou zijn van extreemrechts gevaar. Wie toch blijft doordrammen, wordt verdacht gemaakt en kapot gemaakt in de media.

Ja, ik ben verbitterd, inderdaad. Mag het?

‘Rifapen’-roepers

Een andere medewerker van De Jaap, Bas Paternotte, reageerde op het bericht over de doodgeschopte baby als volgt:

‘De Fransen schoppen een moslima een abortus. Enkele weken terug demonstreerden ze tegen homo’s. Europa, best belangrijk.’

Een haatmisdaad aangrijpen voor het propageren van meer haat. Tegen ‘de Fransen’, tegen Europa. Maar dit zijn niet ‘de Fransen’. Hier in Nederland wordt ook campagne gevoerd tegen moslims. Door De Jaap, onder andere. En tegen homo’s, door De Dagelijkse Standaard, bijvoorbeeld. Het zijn niet de Fransen, het zijn de bigotten. De Franse, Duitse, Deense, Nederlandse, Europese bigotten. De ‘Rifapen’-roepers, de types die de jongeren prijzen die met hun oorlogsverklaringen ‘in opstand komen tegen de multicultinachtmerrie’.

Islamofobe lariekoek

In Frankrijk neemt traditioneel links nog altijd keihard stelling tegen racisme en homofobie. In Nederland heeft traditioneel links zich bij de bigotten aangesloten. Verkrachting van getraumatiseerde verkrachtingsslachtoffers in de gevangenis? Mede mogelijk gemaakt door Diederik Samsom! En de linkse Volkskrant is op dit moment één van de belangrijkste verspreiders van islamofobe haatpropaganda. Samen met de linkse Vara, die zowat elke avond islamofobe lariekoek de ether in slingert.

Niks, ‘de Fransen’. Het zijn eerder de Nederlanders die de rest van Europa meeslepen in hun delirische vreemdelingenhaat. Hét boegbeeld van de Europese xenofobie is niet Le Pen, maar Geert Wilders, het grote voorbeeld van de Noorse Anders Breivik. En terwijl in Frankrijk de satirici snoeihard afrekenen met zowel intolerante moslims als islamofoben én conservatief rechts én de katholieke kerk, worden in Nederland satirici, die grapjes maken over Wilders, ter verantwoording geroepen omdat ze moslims dienen te kwetsen.

Tot tien tellen

Dus sorry hoor, maar me dunkt dat je als Nederlander, nog werkzaam voor De Jaap ook, even tot tien moet tellen voordat je, naar aanleiding van een geweldsuitbarsting tegen moslims, naar ‘de Fransen’ gaat zitten wijzen.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 20.06.2013 @ 13:09

[Home]
 

50 Reacties

op 20 06 2013 at 13:19 schreef Kos:

Hear hear!

op 20 06 2013 at 13:44 schreef Paul:

Zet dat links, als je het over de Volkskrant hebt, voortaan maar tussen aanhalingstekens, Peter.

op 20 06 2013 at 14:48 schreef Rob:

Zoals ik al twitterde: ik begrijp steeds beter hoe “ze” het naziregime “hebben kunnen laten gebeuren.”

op 20 06 2013 at 15:10 schreef laarmans:

Het zijn niet de moslims, maar islam,zegt Wilders en dan ben je snel uitgepraat.Dat anti-islam websites als Amsterdam Post en E.J.Bron bol staan van moslimhaat,beledigingen,het dreigen met geweld tegen andersdenkenden,sterker nog het ophemelen van een burgeroorlog en bijltjesdag,is een gegeven dat Wilders misschien wel welkom is.

op 20 06 2013 at 15:14 schreef Huib:

Klopt als een bus, dit stuk van Peter.
Het is werkelijk beschamend hoe weinig zogenaamde islam- en europa-deskundigen in dit landje af willen weten van Frankrijk.
We leven onder een dictatuur van vooroordelen-uitbaters.

op 20 06 2013 at 15:15 schreef Sasha Berkman:

Net de comments op dejaap zitten lezen. wat een walgelijke site, wat een walgelijk volk.

op 20 06 2013 at 15:29 schreef Peter:

Dat is inderdaad erger dan het ergste dat ik ooit bij de Roze Khmer heb gezien. Ho-ly shít!

op 20 06 2013 at 15:45 schreef HKH:

Ik heb dit vreselijke verhaal gevolgd via twitter, met afschuwelijke opmerkingen als: eerst het doktersbewijs en dan geloof ik het pas. Nee wij zijn er nog lang niet.

op 20 06 2013 at 15:56 schreef laarmans:

Een reele en redelijke arabist als de Tilburgse Jan Jaap de Ruiter wordt op de Jaap tot op zijn schoenen ondergespuugt.Alle remmen los, de Ruiter is uiterst verdacht,want hij probeert Nederland de islam door de strot te duwen en te verdedigen.Daarbij is het PVV volk niet vergeten dat hij een leerling van hem een 10 gaf voor zijn scriptie de PVV en het fascisme.

op 20 06 2013 at 16:08 schreef Max Goedblick:

Het probleem is en blijft dat wij kuddedieren zijn, altijd op zoek naar een kudde waar wij bij mogen horen en altijd op zoek naar een herder die ons vertelt waar de groene weide is en wie de boze wolven zijn. Die herder hoeft niet persé een geestelijke te zijn, het mag ook een Lenin, een Hitler, een Breivik, een Wilders of een Castricum zijn. Als hij ons maar een simpele voorstelling van goed en kwaad voorhoudt, weet hoe het paradijs er uit ziet en over genoeg gelovige schapen beschikt om hem als een herder te herkennen. Zo gauw als wij onze kudde hebben gevonden zetten wij ons gezonde verstand overboord, worden mythen waar, vooroordelen dogmata en alles wat dat tegenspreekt taboe. Zo is en blijft de mens een religieuze aap die liever iets gelooft dan snapt, zelfs al gelooft hij niet meer in de hemel maar wel in een Nederland op klompen. Journalisten vormen hierop geen uitzondering, integendeel; zij verdienen hun brood makkelijker als evangelist dan als advocaat van de duivel.

op 20 06 2013 at 16:28 schreef cRR Kampen:

Niets aan te vullen of op aan te merken. Ik schaar me bij de eerste poster: Hear, hear! En meer, meer!

op 20 06 2013 at 17:20 schreef Ralph van der Geest:

Zolang mensen aangepraat kan worden dat ‘de moslims’ een ‘probleem’ zijn, zolang kunnen de kringen waar Diederik Samsom (en ook een Femke Halsema met haar geleuter over ‘racisme’ als ‘inflatoir’) zich mee ge-engageerd heeft straffeloos en zonder tegenstand doorgaan met het schaamteloos leegroven en uitbuiten van dit land: hogere winsten voor zorgverzekeraars en banken, meer mensen de dwangarbeid intrappen…
Het gaat nog veel verder dan een VARA die moslimhaat predikt, een NCRV dat een platform biedt aan Breivik-adept Joost Niemöller en ‘rifapen’-krijsertje Brussen met zijn volstrekt gestoorde psyche.
Nederland is voor zover ik weet het enige land in Europa waar een minister in de regering zit die druk is de bezigheden van Wilhelm Stuckart en Reinhard Heydrich nog eens over te doen met zijn plannetjes tot schedelmeten ofwel ‘etnische categorisering’…
De fascisten zitten al lang in de regering: ze heten Asscher, Opstelten, Teeven, Rutte, Dijsselbloem…..
Seyss-Inquart zou zijn vingers erbij afgelikt hebben en ook Rutte zelve vond immers nog niet zo heel lang geleden dat zijn regering zich kon meten met dat van die nazi?

op 20 06 2013 at 18:01 schreef Ralph van der Geest:

Laat ik er nog aan toeveogen dat zolang dít artikel nog actueel is en de spijker op zijn kop slaat, het alleen nog maar beroerder zal worden voor degenen die niets of vrijwel niets hebben:
http://tatlinstoren.wordpress.com/2013/05/30/wat-is-er-mis-met-nederlands-links/#more-129

op 20 06 2013 at 19:26 schreef HKH:

@Max Goedblick, briljant omschreven!

op 20 06 2013 at 19:47 schreef Kees:

Peter heeft heel vaak gelijk. Dat wil ik nu, in 2013, toch wel gezegd hebben. (Net de timeline van Chris Klomp gelezen…)

op 20 06 2013 at 20:12 schreef Ruben:

Ai.. je hebt gewoon een keer gelijk. wtf

op 20 06 2013 at 20:39 schreef Aaron:

Er wordt wel veel opgehangen aan een verhaal dat nog niet goed uitgezocht is…:
“It adds French daily Le Parisien said police sources had some concerns over “inconsistencies” in her account.”
En nu niet beweren dat dit en het incident in Amsterdam twee totaal andere incidenten zijn. Qua hoeveelheid bewijs zie ik amper verschillen. Waar is die overdosis scepsis gebleven die je bij het incident in Amsterdam had?

op 20 06 2013 at 20:48 schreef Rosa:

Max Goedblick, ik sluit me volledig aan bij HKH!

op 20 06 2013 at 20:50 schreef Peter:

En nu niet beweren dat dit en het incident in Amsterdam twee totaal andere incidenten zijn.

Ik beweer wat ik wil. Jij doet dat immers ook. Ik beweer dat toen er een bericht verscheen in Het Parool over Marokkanen die een zwangere vrouw een abortus hadden getrapt, het hele land een maand lang schuimbekte over het ‘racismeprobleem’ van Marokkanen.

En ik beweer dat diezelfde schuimbekkers, jouw geestverwanten, geen ruk gaven om het bericht van de zwangere vrouw die een abortus werd getrapt door twee racisten.

Nu wel, overigens. Kijk maar eens naar de reacties van jouw geestverwanten onder het bericht op De Jaap. Het lijkt goddomme wel een KKK-lynch-party.

op 20 06 2013 at 21:39 schreef Aaron:

@Peter
Ik constateer dat er voor beide zaken geen bewijs is maar denk wel dat er een grote kans is dat beide verhalen waar zijn. Waar rook is is vuur.
Jullie Jaapers, Frontaalnaakters, Dagelijkse Standaarders etc. maken er allemaal even hard een pervers spelletje van. Lekker schreeuwen als je wereldbeeld bevestigd wordt en struisvogelen als het wereldbeeld van het andere kamp bevestigd wordt. Over de ruggen van vrouwen die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt. Ik haat jullie allemaal.

op 20 06 2013 at 21:56 schreef MNb:

Vinger weer eens op de zere plek. Opgemerkt zij dat men ook in Duitsland en België wél tegen demonisering van moslims optreedt. Nederland gidsland – als het om het verspreiden van discriminatie en haat gaat.

“Zo is en blijft de mens een religieuze aap die liever iets gelooft dan snapt”
Merkwaardig toch, Max, dat je mij eerst grove generalisatie verwijt (pseudowetenschap) en je er nu zelf aan schuldig maakt. Consistentie is niet je sterkste punt.

op 20 06 2013 at 22:28 schreef Maarten:

De tyfus, wat een ellendige lamstraal is die Bas Paternotte. Die heeft echt een identiteitsprobleem.
Voor de rest van het artikel, het verbaast me ook helemaal niks meer, maar goed.. Ik ga het er weer onder de aandacht brengen bij mijn vriendenkring. Hopelijk helpt het een beetje.

op 20 06 2013 at 22:29 schreef Maarten:

En wat een schril contrast bij die prachtige vrouw op de foto.

op 21 06 2013 at 00:16 schreef Amina:

@aaron
er is bij deze racistische aanval wel degelijk bewijs. Een van de meisjes heeft zelfs een getuigenis op youtube :

http://www.youtube.com/watch?v=m3DETAxXM24

van de andere is er enkel reactie van vader te vinden, de burgemeester heeft er ook op gereageerd en bevestigd , dus het is geen verzinsel.
En dan niet te vergeten de jongeman van antifa die in coma werd geslagen door skinheads, en de vele aanvallen op moskeeen ed. Het valt me op dat geweld door extreem rechts altijd maar geminimaliseerd wordt door sommigen, je moest je schamen.

op 21 06 2013 at 01:52 schreef Max Goedblick:

MNb. Dat mensen religieuze apen zijn wil zeggen dat wij apen zijn die over het geestelijk vermogen beschikken om te kunnen geloven in dingen die wij nooit hebben gezien en waarvoor wij ook geen bewijs hebben. Aangezien bij alle gezonde mensen dit vermogen is aangeboren, is het geen generalisatie om vast te stellen dat dit een algemene menselijke eigenschap is. Aan dit geestelijke vermogen om te kunnen geloven hebben wij o. a. onze godsdiensten te danken. Als je weet hoe godsdiensten ontstaan en functioneren kan je diezelfde menselijke eigenschappen die dit godsdienstig gedrag veroorzaken ook gaan herkennen in politieke bewegingen, van uiterst links tot ultra rechts en alles wat daar tussen zit. Op zich niet zo verrassend, want wij gebruiken voor zowel onze godsdiensten als ook onze politiek hetzelfde orgaan: het brein. Dit orgaan functioneert in de politiek arena precies hetzelfde als in de kerk. Vandaar dat ook politiek meer met blind geloof en kuddegedrag te maken heeft dan met gezond verstand. Uiteraard geldt dit laatste niet voor de politieke kudde waar jijzelf toe behoort, het is namelijk inherent aan ons religieus bewustzijn dat wijzelf altijd het enige ware geloof aanhangen.

op 21 06 2013 at 08:38 schreef Aaron:

@Amina
Ik minimaliseer helemaal niks. Ik geloof best dat er een grote kans is dat dit gebeurd is, maar bovenstaande video noemen we een verklaring, geen bewijs. Het onderzoek loopt nog gewoon.
Het gaat mij erom dat er hier destijds met de grootste scepsis naar het verhaal in A’dam werd gekeken omdat de daderverklaringen niet strookten met het oorspronkelijke verhaal. Dat mag, maar wees dan ook zo consequent om dat hier te doen. Denk je dat die skinheads dezelfde versie zouden vertellen?

op 21 06 2013 at 08:45 schreef Peter:

Aaron is zo voorspelbaar als-ie dom is. De discussie op FN over het voorval in A’dam ging over de totale hysterie en het blatante racisme dat losbarstte in de media.

Later bleek ook nog dat er nogal wat onduidelijkheden waren in het hele verhaal en ik wéét dat er camerabeelden zijn waarop te zien is dat de beschuldigde Marokkaanse jongens die vrouw met geen vinger hebben aangeraakt.

Maar daar lees je niet over in Het Parool. Of bij De Joop, for that matter.

Aaron hebben we indertijd niet zien drammen dat er eerst maar eens bewezen moest worden dat Marokkaanse jongens een vrouw een abortus hadden geschopt. Nee, dat komt Aaron pas doen als blanke skinheads een moslima een abortus schoppen.

Pas dán is opeens nuance en kalmte belangrijk, zoals voddig rechts altijd om nuance en kalmte vraagt als blanke racisten terreurdaden plegen. Alleen als een moslim in z’n neus peutert, mag het hele land worden gemobiliseerd voor een maandje Goebbelsiaanse moslimhaat.

op 21 06 2013 at 09:56 schreef sjaak:

Mooi was die tijd van koot en bie, Toen grappen over de komst van moslims nog grappen waren. Hoewel het lijkt dat je nu kunt zeggen dat daar de brand begon te smeulen. Misschien begint alles wel te smeulen met een grap.

op 21 06 2013 at 10:26 schreef MNb:

Vertel eens Max, tot welke politieke kudde ik behoor, achter welke leider ik aanloop en welk waar geloof (politiek of anderszins) ik aanhang?
Interessanter: vertel eens Max, hoe die analyse van jou: “de mens is een kuddedier op zoek naar een leider”, waar je zoveel nodeloze woorden aan besteedt, van toepassing is op de kluizenaars uit je eigenste christelijke traditie? En op de 20% proefpersonen die weigeren in het roemruchte Milgramexperiment?
En nu relevant, Max, iets waar je (als theoloog? Ik denk het) de grootste moeite mee hebt. Hoe is je analyse van toepassing op PB’s stuk? Welke conclusie trek je? Is Wilders inderdaad de leider van xenofoob rechts in Europa? Waarom Wilders en niet bv. DeWinter of een Fransman of die Oostenrijker? Waarom produceren Franse politici en journalisten wél lawaai tegen xenofoob rechts en Nederlandse niet?
Met alle pompeuze woorden die je aan elkaar rijgt zeg je daar nul komma niets over. Je draagt dus weer eens nauwelijks iets bij dan wat platitudes – koekblikwijsheden.

op 21 06 2013 at 10:26 schreef Aaron:

@Peter
Hoor je mij ontkennen dat er gevaarlijke blanke neo-nazi’s zijn die tot zoiets in staat zouden kunnen zijn? Grote kans dat het waar is, maar ik lees slechts wat er staat en dan zie ik dat het onderzoek nog loopt en er discussie was over tegenstrijdige verklaringen…
Ik heb het verhaal in A’dam destijds nooit omarmt als de waarheid en dat zeg ik toch nu ook niet…? Dat jij het verhaal van de advocaat van de daders over de camerabeelden en de ooggetuigenverslagen erbij haalt zegt wel genoeg over welk verhaal je WIL geloven. Wat je er niet bij vertelt is dat de vrouw sinds het incident onvindbaar is. Wat je er ook niet bijverteld is dat een soortgelijk verhaal in NL door een Marokkaans meisje wordt opgebiecht in een documentaire. Wat iig duidelijk is, is dat het daderverhaal destijds vrij spel heeft gekregen en jij denkt dat Marokkanen geholpen zijn met het ontkennen van hun sluimerende racisme en sociale controle van vrouwen.

op 21 06 2013 at 10:44 schreef Peter:

Aaron, zoals gewoonlijk leid je de aandacht weer af van waar het hierom gaat, overduidelijk een bewuste tactiek van je om het niet te hoeven hebben over echte misstanden.

Je kunt niet ontkennen dat er sprake is van hand over hand toenemend racistisch geweld. Toch haalt iedereen zijn schouders op over een mishandelde moslima, terwijl de hele wereld wel moord en brand schreeuwt als een moslim iets uitvreet.

Dat is hypocriet en dat is fout, en jij doet eraan mee. Je hebt misschien niet het verhaal over de Amsterdamse mishandeling ‘als de waarheid’ omarmd – dat weet ik niet en het kan me niks schelen – maar toen kwam je hier niet oreren dat er eerst maar eens iets bewezen moest worden, en nu wel.

En dat is veelzeggend en typisch voor jou.

op 21 06 2013 at 11:35 schreef Aaron:

“Je kunt niet ontkennen dat er sprake is van hand over hand toenemend racistisch geweld. Toch haalt iedereen zijn schouders op over een mishandelde moslima, terwijl de hele wereld wel moord en brand schreeuwt als een moslim iets uitvreet.”
Dat bericht over de mishandelde moslima in Parijs is overal op internet te lezen en er wordt door een groot deel schande van gesproken. Nog zoiets dus: De zogenaamde ‘biased media’, ik zie er weinig van.
Extreem-rechts is idd een grote bedreiging, maar waarom mag extreem-rechts geweld wel altijd naar een groter geheel getrokken worden en extremistisch islamitisch geweld niet? Het gaat in beide gevallen niet om ‘een paar gekken’, maar om jongens die het liefst voorop in de strijd lopen.

op 21 06 2013 at 11:44 schreef Peter:

Kappen met dat gekronkel, Aaron. Wéér kom je met een afleidingsmanoeuvre. Het bgaat er niet om dat extreemrechts geweld wel naar een ‘groter geheel’ getrokken mag worden en extremistisch islamitisch geweld niet.

Het gaat erom dat extremistisch geweld uit islamitische hoek altijd op het conto van alle moslims geschreven wordt en extreemrechts geweld niet eens op het conto van extreemrechts mág geschreven worden.

Wat jij wel en niet ziet, is van weinig belang. Dat je Oost-Indisch blind bent, was me allang duidelijk. Maar voor berichten over de mishandelde moslima moet je inderdaad het Internet op, terwijl elke misstap door elke moslim steevast resulteert in mediahysterie, Kamervragen en Goebbelsiaanse haatpropaganda.

Dat jij het verschil niet ziet, ligt aan jouw vooringenomenheid, niet de mijne.

op 21 06 2013 at 11:56 schreef Arborne:

Je hebt volledig gelijk Aaron. Let maar niet op Peter, hij is niet helemaal in orde. Hij is vroeger veel gepest en het is nooit meer goed gekomen.

Je zal wel binnenkort een ban krijgen , want zo zijn die achterbakse linkse rioolratten als Peter wel .

op 21 06 2013 at 12:01 schreef Peter:

Zie je dat, Aaron? Jouw vrienden. Mijn vrienden zijn leuker.

op 21 06 2013 at 12:22 schreef Aaron:

@Peter
We zullen het niet eens worden. Laat ik dan iig dit afsluiten door een ding toe te geven ten opzichte van een jaar terug en dat is dat ik me wel vergist heb in het erger worden van racistische denkbeelden. Als ik met collega’s spreek die denken dat ze zich in een blanken-onder-elkaar-gezelschap bevinden, hoor ook ik de grootste geniepige dommigheid onder het mom van “alles mag gezegd worden”. Ik ben daardoor ook wel kritischer geworden op mijn eigen woorden en generalisaties en zal ook nooit iets op het conto van ‘alle moslims’ schuiven. Tegelijkertijd verwacht ik ook een kritische en consequente houding van anderen.

op 21 06 2013 at 12:54 schreef Max Goedblick:

MNb. Alles wat ik hierboven heb gezegd geldt niet voor jou. Jij hangt namelijk het enige ware geloof aan, een geloof dat zich van alle andere geloven onderscheidt omdat het niets met geloof te maken heeft maar gewoon waar is. Deze overtuiging kenmerkt elke religieuze aap. Wat Peter hierboven heeft beschreven is er een duidelijke illustratie van hoe wij, zogenaamd intelligente mensen, de waarheid over zaken voortdurend aanpassen aan het zelf- en wereldbeeld waarin wij willen geloven. Dat doen wij altijd onbewust want zelfbedrog werkt alleen als wij het niet zien en ontkennen. Daarom worden wij ook altijd boos als iemand dat zelfbedrog bij ons ontmaskert door ons te confronteren met feiten die niet rijmen met ons geloof, en daarom zullen Peter & Aaron en Max & MNb het ook nooit met elkaar eens worden.

op 21 06 2013 at 13:45 schreef cRR Kampen:

Aaron, denk je dat de school waar die examens werden gehackt met sluiting bedreigd zou worden als die christelijk of openbaar was?
Zouden ze een rokjesmeisje van bijvoorbeeld het Driestar College in Gouda voor onbepaalde tijd in de bak hebben zitten, samen met zes netjes geklede kaaskoppies?

op 21 06 2013 at 16:22 schreef laarmans:

cRR Kampen

Helemaal waar en dan zouden ze ook niet door die identitair idioten zijn afgesloten.

op 21 06 2013 at 17:08 schreef cRR Kampen:

Dat ‘identair verzet’ is effectief een mobiel terroristenopleidingssquad. If u catch my drift.
Als een stelletje polderjihadi’s ergens een christelijke school van hangsloten had voorzien zaten ze nu nóg in de bak, kan je ook kanon op zeggen.

op 21 06 2013 at 17:13 schreef Max Goedblick:

Wie nog denkt dat Peter overdrijft en niet objectief genoeg is moet nu even Geenstijl lezen: “Politie wil bijna dodelijke hit & run niet oplossen” en deze berichtgeving even objectief vergelijken met de berichtgeving over de Parijse moslima die na een geweldsmisdrijf haar kind verloor.

op 21 06 2013 at 19:04 schreef Gerry:

cRR Kampen, denk je écht dat als het een christelijke school was met zoveel problemen en dan daar bovenop nog een grootscheepse diefstal van eindexamens, de mensen niet zouden roepen dat die tent gesloten zou moeten worden? En ja, het lijkt me dus overduidelijk dat die tent gesloten moet worden. Ik geloof namelijk niet dat er alleen leerlingen hierbij betrokken zijn. Twee jaar een zwervende kluissleutel spreekt boekdelen.

En wat diefstal en fraude te maken hebben met deze afschuwelijke mishandeling is mij dus volledig onduidelijk.

op 21 06 2013 at 19:44 schreef vander f:

ik verblijf zo’n 10 dagen per maand in Parijs, maak je geen illuies over standpunten van linkse partijen daar,
men is daar op z’n minst even racistish en eurofoob als in Nederland, en een stuk xenofobischer, als Nederlander ben je daar al een raar stuk vreten wat gaarne genegeerd wordt, stug volk, die Fransozen..
In Frankrijk zelf was het geweld tegen de Moslima weldegelijk op de voorpagina’s. Die jongen die laatst werd doodgeschopt door een stel skinheads was hier ook geen voorpagina nieuws, daar echt wel incluis in elkaar geschopte homo’s, die zag je hier overigens ook her en der, social media gevalletje.
Daar gaat de msm dan in mee.
Dat engelse geval was ook een typisch voorbeeld van moderne technologie, veel camera’s ter plekke die alles filmden en fotografeerden, ‘mooie’ plaatjes, live interviewtje met de daders nog in situ en bijna a flagrante delicto, dit razendsnel online en verspreid via het Net, bam.

op 21 06 2013 at 21:17 schreef Peter:

Je moet echt eens leren lezen, VanderF.

op 21 06 2013 at 21:41 schreef MNb:

@Max: “Alles wat ik hierboven heb gezegd geldt niet voor jou.”
Dankjewel voor het onverdiende compliment. Ik verwerp het en bevestig aldus deels je gelijk. Leuk, hè? Maar ben je zo verliefd op me dat je liever over mij dooremmert dan over bv. het kuddegedrag van christelijke kluizenaars?

“Jij hangt namelijk het enige ware geloof aan”
Welk waar geloof hang ik aan? Ik herhaal de vraag maar, want ik begrijp dat ik geen antwoord krijg op de vragen die wél interessant en relevant zijn.
Tja, daarvoor ben je theoloog, denk ik dan, geen benul van inductie en maar half van deductie. Zodat je niet verder komt dan koekblikwijsheden. Zoals:

“Max & MNb het ook nooit met elkaar eens worden”
Verhip, ik was het direct eens met je toepassing van Girard’s zondeboktheorie. En hiermee ook al:

“voortdurend aanpassen aan het zelf- en wereldbeeld”
Ik vraag me alleen af waarom dat automatisch kuddegedrag en zoeken naar leiders impliceert. Ga je me dat toch nog vertellen, lekkere koekblikkert van me? Omdat je verantwoordelijk bent voor mijn cognitieve dissonantie? Ik ben het eens met Opinieleiders.nl mbt jou, maar vindt alleen jou aardig en hun niet, zie je. Bv. omdat je verstand hebt van kerosinedamp.

op 21 06 2013 at 23:32 schreef Aaron:

Vander F heeft gelijk, als hier de keel van een moslim op klaarlichte dag zou worden doorgesneden en de dader geeft persverklaringen aan de omstanders dan zou zich dat ook binnen no time over Europa verspreiden. Dat is geen hypocrisie, maar medialogica.

op 21 06 2013 at 23:46 schreef Peter:

Je bent echt vermoeiend, Aaron. Je weigert hardnekkig te reageren op wat er feitelijk wordt gezegd, en wat er feitelijk is gebeurd.

Terwijl het heel simpel is:

Bericht over mishandeling zwangere vrouw door Marokkanen in Amsterdam -> gebrul van jewelste op GeenStijl, in de Volkskrant, dat Marokkanen een ‘racismeprobleem’ hebben, Hassnae wordt na een optreden bij Pauw en Witteman voor 256 smaken ‘hoer’ uitgemaakt, bedreigd, gedemoniseerd, een maand lang wordt er in elk medium geblèrd en geschreeuwd over de moslims en de Marokkanen.

Bericht over mishandeling moslima in Parijs -> stilte.

Er is geen moslim de keel doorgesneden. Er zijn wel 80 kinderen vermoord door een Wildersfan, maar wie zei dat het om een Wildersfan ging, werd zelfs door Emile Roemer in de hoek gezet.

Ga toch fietsen. Gouden Dageraad in Griekenland, neonazistische seriemoordenaars in Duitsland, het zal wat. Iedereen is alleen maar geïnteresseerd in de islam, in moslims.

Het valt gewoon niet te ontkennen dat iedereen wegkijkt bij extreemrechts geweld. Je hoeft er geen hypothetische gevallen bij te halen. Er zijn feiten, en die zijn schrijnend, en die bewijzen je ongelijk.

op 22 06 2013 at 01:01 schreef Max Goedblick:

MNb, je bent vermoeiend en je probeert mij telkens weer te verleiden om op zaken in te gaan die volkomen off-topic zijn.

op 22 06 2013 at 23:30 schreef Mart:

@vanderF:

Mijn ervaring met Nederlanders en Fransen is dat Nederlanders die klagen over Franse xenofobie zelf de taal gebrekkig spreken en totaal geen benul hebben van de omgangsvormen in Frankrijk.

Ik heb in ieder geval nooit problemen gehad, ik ben altijd met de uiterste egards behandeld.

op 30 06 2013 at 01:54 schreef You On A Gin:

Inderdaad niets hierover in het nieuws gezien. Godverdomme zeg. :(

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS