Home » Archief » Gregorius Nekschot


[14.08.2006]

Gregorius Nekschot

Gregorius Nekschot (Summer of Love, 1967) heeft de dubieuze eer door elk dagblad, tijdschrift of omroep met de nek te worden aangekeken. Is, gewapend met zijn tekenmap, bij alle redacties op de koffie geweest. Hoongelach dan wel besmuikt gegrinnik was zijn deel. Kreeg niet één spotprent geplaatst. Desondanks niet bij de pakken gaan neerzitten en heeft nu zijn eigen, spraakmakende en zeer succesvolle website. Een psychiater kenschetste de persoonlijkheid van Gregorius, op basis van zijn prenten, als ‘eng en gevaarlijk’. Zie ook het interview met de meester. Meer cartoons op Misselijke Grappen .

Algemeen, 14.08.2006 @ 11:49

[Home]
 

20 Reacties

op 14 08 2006 at 12:21 schreef Marij van Eck:

Ik heb er weer hartelijk om moeten lachen. Dit klopt, vooral als er een sterfgeval in de familie is. Dan zit men ruim 40 dagen binnen. En is daarna naar de markt gaan al een feest. Weet ik van verschillende vrouwen uit Iran en Marokko.

op 14 08 2006 at 17:59 schreef Cor:

Mijn buren (man, vrouw, twee kinderen) zijn anderhalf jaar geleden uit hun geboorteplaats Kirkuk in Irak vertrokken en in Rotterdam terechtgekomen.
Hoewel zij geen betaald werk verricht hebben, konden zij blijkbaar toch op vakantie. Zeven weken naar Irak. Dat wekt afgunst en onbegrip in de hele flat.

op 14 08 2006 at 20:43 schreef jojo:

Cor,

Onbegrip:

Omdat ze niet (mogen) werken of omdat ze vrijwillig terug gingen (om op vakantie te gaan) naar het land waar ze zich niet veilig voelden……

op 15 08 2006 at 05:06 schreef RFT:

Volgens mij hebben die moslims het misschien wel bij het juiste eind. Nederlandse vrouwen, ze hebben babbels, praatjes als ze je een 6-pack moeten aandragen, terwijl jij pijn je reet hebt van het zitten en niet kan opstaan. Je mag niet eens klagen als het bier niet op de juiste temperatuur is. Wil je een wip, dan zijn ze moe of hebben ze geen zin of wat dan ook. En je heb geen backup, een tweede of derde. En hoeren kosten geld, dat gaat weer van mijn bier geld af. Ze willen dit en dat, en wat nogal niet meer. Bij het trouwen zijn ze zeldzaam maagd. Je weet nooit precies waar ze zijn, of dat ze met een andere kerel aan het donderjagen zijn. Ik wordt nooit uitgenodigd voor thee met de burgemeister van Amsterdam. Goddomme, de Koran heeft daar toch wel goede antwoorden voor. Ik denk dat ik eens ga praten met die Imam in Oud-Zuid en de voordelen van bekering tot moslim bepraten. Wie weet, in toekomstig Nederlandistan, kan ik ook een bestuursrol krijgen ala Mussert samen met Anja en Groen Links.

op 15 08 2006 at 16:28 schreef Cor:

Deze mensen profiteren van een Nederlandse uitkering, kinderbijslag, scholing en ziektekosten onder het mom van het vluchteling zijn – terwijl het land voor een vakantieverblijf van 7 weken blijkbaar veilig genoeg is. Afgunst en onbegrip van zijn dan op z’n plaats, nietwaar, Jojo?

op 15 08 2006 at 19:02 schreef jojo:

100 punten Cor.

Op een uiterst vervelende manier eisten "vluchtelingen" een goedkoop ticket om terug te keren naar hun "onveilig ?" land.

Bron?, mijn vrouw, een voormalig medewerker van Arke.

op 15 08 2006 at 20:27 schreef arend:

@Cor,

Ik ken zelf een aantal Irakese vluchtelingen, die allemaal een baan hebben.
Dat zij regelmatig naar het onveilige Irak op vakantie gingen, heeft alles te maken met het feit dat hun familie daar nog woont.

Die familie maakt een vakantie daar natuurlijk ook gelijk een stuk goedkoper, zelfs betaalbaar op bijstandsniveau.
En er zijn ook Nederlandse uitkeringsgerechtigden die op vakatie gaan. En autorijden, computeren, mobiel bellen etc.

Zo’n reis is natuurlijk altijd op eigen risico.
Toen Saddam nog heerste reisde men dan meestal via Turkije of Iran.
Geheel zonder risico is een reis naar Irak nog steeds niet, maar je kunt niet van mensen eisen dat ze hun familie nooit meer zien.

op 15 08 2006 at 20:38 schreef arend:

@Jojo,

Vervelende mensen heb je overal.
Natuurlijk zijn er vluchtelingen die korting ‘eisen’, en als je die korting weigert zullen ze je misschien ook nog wel van ‘discriminatie’ beschuldigen.
Zo zijn er ook mensen die zwartrijden in de metro en aanklachten indienen als hun vakantie tegenvalt.

Uiteindelijk draait het alleen maar om de vraag of vluchtelingen het ‘recht’ hebben hun land van herkomst (en dus hun familie) te bezoeken.
Dat lijkt me wel.
Ik denk niet dat een wetgever (of wie dan ook) zich met de vakanties van anderen bezig houden. Risico’s zijn natuurlijk voor eigen rekening, net als bij wintersportvakanties.
En iedereen moet zijn vakantie zelf betalen, hetzij van zijn loon, hetzij van een uitkering (dat kan namelijk best, als je op andere dingen bezuinigd).

op 16 08 2006 at 14:00 schreef Frans Groenendijk:

Sorry Arend, maar als een land veilig genoeg is om op vakantie te gaan dan is het toch erg raar dat je asiel zou kunnen krijgen op basis van het gebrek aan veiligheid in dat zelfde land.
In individuele gevallen kan dat natuurlijk genuanceerd liggen maar als algemene richtlijn zou ik toch zeggen dat je door naar je geboorteland op vakantie te gaan jij zelf aangeeft dat het veilig genoeg is voor jou.
Het kan best zijn dat het land in de loop der jaren minder onveilig geworden is.
Dat is dan erg fijn. Iets om samen te vieren als ex-vluchteling en ex-gastland.

op 16 08 2006 at 17:41 schreef jojo:

@Arend,

Somaliers welke tijdens hun vluchtelingen states 7 (ZEVEN!) keer per jaar "op vakantie gaan" naar het land wat ze zijn ontvlucht omdat ze zich daar niet veilig voelen? en daarbij in het vrije westen medewerkers van een reisburo opwachten om hen te bedreigen omdat ze niet de laagste prijs voor een ticket hadden gegeven? (onzin, alle IATA agenten boeken hun tickets via het zelfde systeem maar goed).

Laat me niet lachen joh, op vakantie gaan naar een land waar je je leven niet zeker bent.

En dan dat gezeur van die platte petten van de vreemdelingen dienst….

Het zal wel Arend.

op 16 08 2006 at 18:44 schreef arend:

@Frans Groenendijk,

Als iemand eenmaal de status ‘Nederlander’ heeft maakt het niet uit of hij of zij naar Spanje of naar Irak op vakantie gaat.
De mensen waar ik het over heb wonen hier nu 15 jaar en hebben hier een bestaan opgebouwd, kinderen gekregen. Zelfs als Irak morgen het paradijs op aarde is zie ik geen reden om ze ‘dus’ terug te sturen.
Er zijn zat werkloze gastarbeiders en criminele rijksgenoten waar we veel minder aan hebben.

Dat men toch naar een onveilig land reist heeft alles met familiebanden te maken. En Irak is groot en onherbergzaam genoeg om onopvallend (bijvoorbeeld via Turkije) een paar weken rond te wandelen.

op 16 08 2006 at 18:54 schreef arend:

@Jojo,

Ik geloof niet dat elke Somaliër 7 keer per jaar op vakantie gaat, zo breng je het wel een beetje.

Overal zijn mensen die misbruik maken van de regeltjes, andere mensen bedreigen etcetera. Geen reden om alles over 1 kam te scheren.

Misbruik en crimineel gedrag op zich moeten bestraft worden, niet de status van een vluchteling.
Als onze overheid niet in staat is om extremisten en criminelen uit te zetten omdat ze hier geboren zijn (3e generatie Marokkanen) of bij het rijk horen (Antillianen), lijkt me dat nog geen reden om dan maar gewone, werkende en beschaafde vluchtelingen uit te zetten vanwege een vakantie in hun vaderland.

op 16 08 2006 at 21:10 schreef jojo:

Arend,

Ga eens een maandje op een reisburo zitten.

op 17 08 2006 at 19:58 schreef Cor:

Nu is het natuurlijk wel zo, dat onze militairen in Irak zitten. Dus eigenlijk moeten de onwonenden (flat, sociale woningbouw) als goede burgers de familie uit Irak ook heel warm en hartelijk verwelkomen. Maar da’s eigenlijk voldoende gebeurd, de protestantse kerk in de buurt heeft de materiele noden gelenigd die de verzorgingsstaat liet liggen – de familie heeft gelukkig niets minder dan de buren in de flat.
Wij participeren in hun oorlog en het is niet meer dan logisch dat wij opvang bieden. Maar het vermoeden dat deze familie in Nederland blijft en nog decennia drukt op onze steeds slankere verzorgingsstaat voedt waarschijnlijk de wat afgunstige en verongelijkte opmerkingen die in de lift en de hal rondzingen over deze familie.

op 17 08 2006 at 20:52 schreef arend:

@Jojo,

Zeg eens hardop; ‘elke Somaliër gaat 7 keer per jaar op vakantie en bedreigd daarbij het personeel van reisbureaus’.
Want dat wil je toch zeggen?

Je zult mij nooit horen zeggen dat er geen problemen zijn met bepaalde groepen.
Maar uiteindelijk is iedereen een individu, en je kunt niet elke vluchteling beoordelen op een paar ervaringen die je zelf hebt.

op 17 08 2006 at 20:59 schreef arend:

@Cor,

Of wij wel of niet in Irak (of waar ook) zitten doet er eigenlijk niet toe.
Mensen die eenmaal een bepaalde status hebben, mogen blijven. Al vind ik wel dat mensen die zich misdragen om die reden uitgezet kunnen worden.

En mensen die van hun uitkering een vakantie kunnen betalen, moeten dat vooral doen. Er zijn ook werklozen die hun geld uitgeven aan drank of drugs, blijkbaar zijn die uitkeringen niet zo laag als de oppositie ons wil laten geloven.
Criminaliteit om je uitkering aan te vullen is natuurlijk altijd verboden. De straffen mogen best omhoog, en dat geldt natuurlijk ook voor uitkeringsfraude.

Maar als werkende (of heel spaarzame) vluchtelingen een reis kunnen betalen, denk ik niet dat een wet hen moet tegenhouden.
Er zijn belangrijker zaken, zoals criminaliteit en religieus extremisme, ik heb liever dat daar wat meer aan gebeurt.

op 18 08 2006 at 18:09 schreef Cor:

De solidariteit van kerk, overheid en politiek met dergelijke vreemden is groter dan die met de Hollanders aan de onderkant van de samenleving. Dat zien de omwonenden en daar heb ik alle begrip voor. Het schrijnt en broeit bij degenen die hard moeten werken om de gulheid aan de Vreemde te betalen.

op 19 08 2006 at 12:46 schreef arend:

@Cor,

Daar heb je wel een punt, men gaat er inderdaad wel erg makkelijk van uit dat alleen immigranten en criminelen ‘kansarm’ zijn. Daar mag best verandering in komen.

Maar uiteindelijk draaide het hier toch om de vraag of een asielzoeker zijn geboorteland mag bezoeken. Dat lijkt mij van wel, zij het op eigen risico (al valt dat risico, juist door het Nederlandse paspoort, wel weer mee).

Misbruik van uitkeringen, bedreigingen, criminaliteit en extremisme zijn hele andere zaken die natuurlijk moeten worden aangepakt. Want inderdaad, het is vervelend om hard te werken voor de belasting als je werkloze buren alles van de overheid (=mijn belastinggeld) krijgen.
Daar wordt ik ook niet vrolijk van, maar dat is een andere discussie.

op 19 08 2006 at 13:35 schreef Cor:

Als het om die vraag gaat, zou ik denken: mensen die pendelen tussen gastland en land van herkomst zijn in die hoedanigheid zeker geen mensen die asiel nodig hebben. Genoeg anderen in hun plaats, die onze bescherming wel verdienen.

op 25 08 2006 at 20:00 schreef jojo:

@ Arend,

Je draait mijn woorden c.q. bevindingen om en maakt er een karikatuur van door te stellen dat ik suggereer dat ELKE Somalier zeven (7) maal per jaar op vakantie gaat naar Somalie vanuit het "veilige" Nederland…….

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS