Home » Archief » Buitenlanders


[06.08.2008]

Buitenlanders

Hassnae Bouazza

De jaarlijkse volksverhuizing naar het zuiden is in volle gang. Tientallen duizenden Marokkanen dalen af naar het moederland met schreeuwend dure vliegtickets of auto’s afgeladen met spullen die je ook in Marokko zelf kunt kopen. Zoals het echte Nederlandse Marokkanen betaamt, nemen ze liever alles van hier mee in plaats van het in het vakantieland te kopen.

De Marokkaanse media geven de migranten ieder jaar weer een warm welkom: op televisie is te zien hoe de verre broers en zussen, neven en nichten, ooms en tantes blij de boot uitrijden en de douane passeren. De douaniers weten wat hen te doen staat als de camera’s draaien: de mensen behulpzaam met hun papieren helpen, hen welkom heten en niet al te moeilijk doen.

Met de migranten en vele buitenlandse toeristen komt er behalve heel veel geld ook veel sekstoerisme binnen, volgens een aantal Marokkaans kranten.

Agadir is zo’n toeristische badplaats die te kampen heeft met een grote toename van de prostitutie. De krant At Tajdid (De Vernieuwing) meldt dat er vier vormen te onderscheiden zijn: de rijke clientèle uit de Golfstaten en Europa kan terecht in chique, gemeubileerde villa’s voor 1500 tot 5000 dirham per nacht (150 tot 500 euro). De dames die hier de klanten verwennen, verdienen tot zo’n tweeduizend dirham per nacht. Naar verluidt heeft een zeer bekende, maar niet nader genoemde Saoedische artiest zo’n villa voor 10.000 dirham per nacht gehuurd. Je kunt veel over Saoediërs zeggen, maar voor vertier zijn ze altijd bereid te betalen. En grif ook.

Dan heb je nog kamers die verhuurd worden en waarin meisjes aan het werk worden gezet. De derde groep zijn de jongedames van buiten de stad die samen een kamer huren en hun lichaam verkopen voor 300 tot 1000 dirham per nacht. De laatste groep is die van de loverboys die jonge vrouwen misleiden met dure auto’s en cadeaus en hen dan dwingen tot prostitutie.

Dit neemt allemaal in rap tempo toe, samen met het aantal sekstoeristen uit Italië, Frankrijk, België en Duitsland dat gretig gebruik maakt van armlastige vrouwen en meisjes.

Assabah (De Ochtend) schrijft over de recente aanhouding van wat buitenlandse toeristen, waaronder een Belgische journalist die een dagboek bijhield en 192 ‘schokkende’ foto’s in zijn bezit had van zijn seksuele escapades met jonge vrouwen en meisjes.

Op zich is dit geen nieuw verschijnsel; met name mannen hebben altijd in Marokko terecht gekund voor de homoseksuele liefde. De Marokkaanse vrouwen deden de laatste jaren niet langer voor hun broeders onder: mannen uit de Golfstaten wisten hun weg naar hen te vinden en andersom ook: de Marokkaanse vrouwen die in de Golfstaten wonen, hebben aldaar een behoorlijke reputatie opgebouwd vanwege hun aanzienlijk ‘lossere’ leefstijl. Vaak ging het ook mis met vrouwen die de reis naar de Golf maakten met het idee daar te trouwen: Khalijij mannen beloofden de vrouwen een huwelijk, maar dwongen hen, eenmaal overgekomen, de prostitutie in.

De trouwlustige Marokkaanse vrouwen worden steeds meer ontdekt: Nederlandse mannen houden de vrouwen een tijd lang aan het lijntje met in het vooruitzicht de belofte te trouwen en meegenomen te worden naar het fijne buitenland. De paringsdans die vervolgens ontstaat is er één van twee partners die om het hardst de grootste liefdesbetuigingen veinzen. Niet zelden wordt de man wél echt verliefd, maar dan wacht hem, eenmaal overgevlogen, een vrouw die al precies weet hoe de Nederlandse wet werkt en waar het dichtsbijzijnde blijf-van-mijn-lijf-huis is.

Zo ziet u maar, niet alleen hier in Nederland zijn de Marokkaanse meisjes bezig met een inhaalslag. Al verschilt hun modus operandi aanzienlijk.

Hassnae Bouazza is schrijfster, journaliste, documentairemaakster (Vrij Nederland, VPRO, NIO), tolk Arabisch/Engels en een total fox. In het geheim treft ze voorbereidingen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland. Deze column werd eerder gepubliceerd in Vrij Nederland.

Algemeen, 06.08.2008 @ 19:28

[Home]
 

14 Reacties

op 07 08 2008 at 01:19 schreef sikbock:

tsja.. focus je op een beperkt aantal verschijnselen en je kunt de hele wereld duiden..

Land der blinden enzo?

op 07 08 2008 at 03:48 schreef Vero:

Fotogarfeert Jock Sturges ook in concentratiekampen? Of is het gewoon tbc of anorexia?

op 07 08 2008 at 08:55 schreef ocean:

@Vero

Ik vraag me inderdaad ook al een tijdje af of het nu een pedo is of een man die valt voor ana-lovers of een combinatie van beiden…

op 07 08 2008 at 09:47 schreef riek:

met name mannen hebben altijd in Marokko terecht gekund voor de homoseksuele liefde

waarom die zin?
ik zie geen verband met de rest van het artikel?

op 07 08 2008 at 10:21 schreef Avondlander:

Euh Riek, dit artikel gaat in belangrijke mate over sekstoerisme in Marokko en het homoseksuele sekstoerisme naar Marokko (Marrakesh…), maar ook Tunesië, is een oud en zeer verbreid verschijnsel. Zogezegd de islam, in casu de mannelijke islamieten, had er echter een groot probleem mee als ook de welig tierende vrouwelijke prostitutie in deze landen westerse mannen zag komen. Daar komt geleidelijke verandering in.

op 07 08 2008 at 17:17 schreef Tedje:

Die booming sekseconomie in Marokko lijkt me een enorme vooruitgang, vooral voor Marokkaanse vrouwen.
Dat seks daar verkoopt is niks nieuws.
Ergens begin jaren 70 bood tot mijn puberale schrik zo ongeveer ieder jongetje zichzelf of z’n zusje aan me aan voor een kip en een ei, nu moet er tenminste stevig voor worden betaald en vertonen vrouwen zelf ook wat ondernemerszin.
Dat de Marokkaanse pers er nu over schrijft, lijkt me ook al een vorm van vooruitgang, zij het dat oorzaak en gevolg kennelijk graag een beetje worden verward.
Maar "de buitenlander" is nu eenmaal altijd en overal een makkelijke kop van jut.
Het blijft ondertussen wel een beetje zielig, mannen die voor wat low budget seksueel plezier de hele planeet rondvliegen op zoek naar gewillige vrouwen.

op 07 08 2008 at 18:23 schreef dewanand:

dat wij mensen sekswezens zijn en geschapen zijn door god voor seks is duidelijk. Jammer dat seks nu zo duur is. Slimme mannen pakken een replica van een vagina voor eindeloos seksplezier. Slimme vrouwen pakken een vibrator, maatje XXL.

waar is de islam in Marokko gebleven? Seks voor geld is haram in de islam en mag alleen in het paradijs.

dewanand

op 07 08 2008 at 19:10 schreef kk:

Peter Breedveld is een kinderneuker. Peter heeft het kinderneuken en begeilen geleerd van vieze baardapen en haathindoes.

op 07 08 2008 at 23:37 schreef vander F:

Het enige nieuws hier is dat het eindelijk eens nieuws is.

De gelovige wijst doorgaans altijd met z’n vingertje naar de ongelovige zondaar,
een gelovige doet zoiets namelijk niet.

Blijkbaar brokkelt de macht van het geloof ook in Marokko af.
Of juist niet?

op 08 08 2008 at 07:38 schreef Laila:

Sekstoerisme is daar altijd geweest.Al van kinds afaan herinner ik mij de verhalen over de zeer vrome Saoedische ‘schapen’ die alles konden maken met hun geld.
What’s new?
Er wordt nu alleen meer over geschreven in de media.Een goede vooruitgang om meer zaken uit de taboesfeer te halen.

op 08 08 2008 at 12:32 schreef Tedje:

@Laila,

Inderdaad lijkt het me een goede vooruitgang dat – naast vrouwen – ook dieren als schapen en geiten profiteren van het sekstoerisme, zeker als dat plaats vindt in islamitische landen.:)

op 08 08 2008 at 21:17 schreef Laila:

Daar kan het tenminste, met de Mond en Klauw zeer, Bse, Sars, Varkenspest, Rabies in het Westen valt er hier helemaal geen eer meer te behalen aan deze gemankeerde veestapel.

op 10 08 2008 at 11:39 schreef Ygdrasill:

One great big melting pot , KABOEM !!!

op 11 08 2008 at 17:41 schreef Mark:

Kijk, eindelijk eens goed nieuws. Er is hoop.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS