Home » Archief » Afbraak


[11.04.2012]

Afbraak

Henri van de Kraats

Met een meedogenloze frequentie werd en word ik er nog steeds op gewezen dat het land zo’n progressieve traditie heeft, dat het land aan kop ligt op het gebied van vermindering van sociale misstanden en dat de vreemdelingen zich er zo thuis voelen.

Doet me denken aan de vakbond in de kazernes in de jaren zeventig, het haarnetje onder de helm. Alsof dat ook maar een greintje verandering bracht in het diepe wezen van de militaire hilariteit. Tsja, maar jullie mogen lang haar hebben. Wat klagen jullie nog. Het argument verbrijzelde iedere vorm van weerstand.

Ook stelde ik voortdurend dat het ontbreken van gordijnen in des lands huiskamers een algemeen veinzen van vrijheid was. Want dat vonden mijn buitenlandse vrienden zo open. Niks te verbergen. De uitstalling van het land en de bewoners. Achter die raampjes, met die lieve driezitsbanken en de donkergroene kamerplanten, spelen zich dezelfde taferelen af als in jullie land, beste Fransen. Dat opperde ik regelmatig. En misschien nog wel hevigere. Het kneuterige gezellige biedt wel degelijk ruimte voor geweld en zwarte kousen, om maar eens twee dwarsstraten te noemen.

Mijn christelijke opvoeding heeft me het één en ander bijgebracht over huichelaars en farizeeërs. Het doen alsof, verheven tot een kunst. Faken, dat laaide op uit mijn opvoeding.

Wanneer ik nu af en toe een blik werp in de achteruitkijkspiegel van het real life van de vorige eeuw en de geboorte van de huidige, dan schrik ik. Mea culpa, lieve Franse vrienden, Belgische vrienden, Duitse bekenden, Engelse collega’s. Jullie hadden gelijk.

De decadentiestroom waar het land in terecht is gekomen, is van fel geweld. Een dagelijkse aanval op burger en overheid drijft traag door het rivierenlandschap. Samenwerken en ontwikkelen zijn al als twee vijanden uitgeroepen.

De polonaise in het Catshuis roept zelfs geen irritatie op. Het land slaapt, geeuwt, verveelt zich. Het land, het kliniekdode land, draagt geen emotie naar buiten, noch naar buitenland. Het land heeft naar alle dodelijke waarschijnlijkheid de politieke leiders die het verdient. Het land heeft een premier die ooit over Belgische toestanden riep, dat wilde hij niet. Ga er maar vanuit dat men binnenkort de toestand des lands als voorbeeld zal aanhalen, voorbeeld van een verloedering die zijn gelijke niet kent in Europa.

Een Oostenrijkse artiest zei eens : ‘Ich schäme mich ein Österreicher zu sein’. Zelfs mijn moeder, gereformeerd tot op het bot, zou een zekere schaamte gevoeld hebben bij de accute afbraak van alles waar het land voor stond. Het land stinkt, vormen van verrotting vreten aan de maatschappelijke waarden.

Das weiße Band, film van Michael Haneke, toont flarden van een voedingsbodem die donkere tijden aankondigt.

Eén van mijn zonen trouwde onlangs met een Marokkaanse vrouw. De cultuur van dat land overschaduwt Nederland op een zodanige manier dat het hier voortdurend nacht lijkt. En nevelachtig. Het land is gesluierd, ironisch genoeg. Politieke moed ontbreekt.

Het land lijdt, het land bloedt.

Tijd voor een grote schoonmaak. Lente. Pasen. Hosanna.

Henri van de Kraats is geboren en getogen blauwvinger, het land ontvlucht op zoek naar ruimte en revoluties in de jaren zeventig, in Frankrijk blijven steken en 25 jaar later bijna terug. Bijna, want het is zo goed vertoeven in België.

Gastschrijver, 11.04.2012 @ 07:09

[Home]
 

47 Reacties

op 11 04 2012 at 11:29 schreef Knutsel:

Even kijken of ik het goed begrijp. U verliet het land omdat het u niet beviel en 25 jaar later bevalt het u nog minder? Misschien nog verder weggaan?

op 11 04 2012 at 11:43 schreef Niels van Lobberegt:

Als ik dit soort artikelen lees, moet ik altijd aan mijn favoriete film ‘The Big Lebowksi’ denken. Uitgebluste revolutionairen die zich vasthouden aan oude principes, principes die al tientallen jaren zijn ingehaald door de realiteit. Het enige wat nog over is van ‘de revolutie’ zijn de herinneringen aan vroeger, die steeds maar weer worden opgehaald tijdens het bowlen, onder het genot van een white russian en uiteraard the occasional acid flashback. 

op 11 04 2012 at 11:55 schreef Sasha Berkman:

knutsel: ook ik schaam me voor dit land en ik walg van de greep die de anti-nederlanders, de PVV’ers op dit land hebben. Ik ga echter niet weg maar blijf hier en zet me in om het rechtse landverraderlijke tuig eronder te houden.

op 11 04 2012 at 12:15 schreef Sandro:

Knutsel- dat dacht ik dus ook.
Henri – op zijn minst lekker in België blijven vertoeven a.u.b..

op 11 04 2012 at 13:02 schreef leo schmit:

Dat van dat haarnetje, dat heette toen ‘repressieve tolerantie’. Ik trapte er niet in en gokte op S5 bij de dienstkeuring, maar ze wilden me sowieso niet hebben. Om 12 uur ’s middags stond ik al weer buiten, mijn goed voorbereide S5 show heb ik nooit kunnen opvoeren.

Ik herken in het gedrag van Lachebekje, Pruikje en Smoeltje geen decadentie, maar arrogantie. Naarmate deze drie figuren meer naar de pijpen van de bankiers moeten dansen treden zij arroganter op tegenover het ‘klootjesvolk’, dat zich achter de openstaande gordijnen laaft aan het roze vermaak.

Ik kom ook nog wel eens over de grenzen; ik ben er meer buiten dan binnen en ken geen matter volk dan het onze, of het zouden de Noren moeten zijn.

Een uitzondering: de pittige tonen bij FN mogen bijna on-Nederlands genoemd worden. Een site als FN ben ik in het buitenland nog niet tegen gekomen.

op 11 04 2012 at 13:25 schreef Sasha Berkman:

sandro: het zou goed zijn als jij ging emigreren. Ik zou echter geen land jouw benepen fascistoide persoontje toe wensen. Je bent zo typisch PVV, iemand zegt iets dat je niet bevalt en meteen wil je hem weg hebben.

op 11 04 2012 at 13:45 schreef Pyt van der Galiën:

Ah, daar hebben we het het minderwaardigheidscomplex van de patatgeneratie weer. Ik begrijp Niels wel. Wij hadden Jimi Hendrix en Bob Dylan, hij heeft Rene Froger. Wij hadden Allen Ginsberg en Hunter S. Thompson, hij heeft Bert Brussen. Zelfs onze misdadigers hadden meer klasse dan de zijne. Wij hadden Charles Manson, hij Eric Lucassen. Dan ben je natuurlijk de rest van je leven geestelijk beschadigd.

op 11 04 2012 at 14:18 schreef Sasha Berkman:

Ondertussen helpt onze grote blonde landverrader ons zorgstelsel te slopen en accepteren zijn krankzinnige aanbidders het breken van meer dan 200 verkiezingsbeloftes.

“Minister Schippers wil ondanks verbod op intentie van winst maken in zorg, toch winstuitkering mogelijk maken”

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/schippers_zorg_en_winst_kunnen_best_hand_in_hand/

op 11 04 2012 at 15:52 schreef Thomas E:

“Eén van mijn zonen trouwde onlangs met een Marokkaanse vrouw. De cultuur van dat land overschaduwt Nederland op een zodanige manier dat het hier voortdurend nacht lijkt.”

Ik vind het best interessant om de visie van een expat over NL te lezen, maar bovenstaande uitspraak hangt wat in de lucht. Nul onderbouwing van wat je eigenlijk bedoelt, Henri. Hoe zijn 2 totaal verschillende culturen boven elkaar te stellen? Alors, expliques-moi s’il te plait.

op 11 04 2012 at 16:16 schreef Gnaues:

Sasha? Besta jij echt?

op 11 04 2012 at 22:34 schreef You On A Gin:

Haha, ik heb ook wel eens vermoed dat Sasha een geniale rechtse rakker is die voortdurend tongue in cheek zit te typen en zelf regelmatig in een deuk ligt om wat-‘ie allemaal schrijft, maar volgens mij is de lieverd gewoon écht zo. :-)

op 12 04 2012 at 06:21 schreef Turiddu:

Geniale rechtse rakkers: de contradictio in terminis van het jaar.

op 12 04 2012 at 06:46 schreef Mart:

@Sandro en knutsel:

Dus dat is jullie grote ‘Vrijheid’, die jullie Partei zo hoog in het vaandel heeft staan?

Als je het niet eens bent met de Führer uit Venlo, dan moet je maar oprotten?

En dan vinden jullie het een wonder dat mensen als Sasha een beetje uit de slof schieten? Die constante vergelijking met fascisten en nazi’s hebben jullie toch echt aan jezelf te danken.

op 12 04 2012 at 08:51 schreef You On A Gin:

@ Turiddu
De hoofdredacteur van dit gezellige stekje is in bepaalde opzichten rechtser dan ik, en je kunt van alles van ‘m zeggen maar dom is-‘ie zeker niet. Ik maak zelf altijd wel graag een onderscheid tussen domrechts en overige rechtse elementen. Zelfs ik word wel nog wel eens voor ‘rechts’ versleten en ik ben één van de grootste hippies die er rondloopt.

@ Mart
Volgens mij gaat het niet om het wel of niet eens zijn met Wilders, maar eerder om het Nederland-zo-kut-vinden.

op 12 04 2012 at 09:44 schreef Bigpete:

Misschien moet je eens langs bij de psychiater Mart, om van die preoccupatie van de PVV en Wilders af te komen.

Als je enigszins begrijpend kunt lezen dan weet je dat Sandro (en ik, en heel veel anderen) niet begrijpen dat wanneer mensen vrijwillig Nederland verlaten, omdat ze het een kutland vinden, zich wel intensief blijven bemoeien met de Nederlandse politiek. En daar maar over blijven doorzeiken. En over alles een mening hebben.

Maar als anderen het wagen om een mening te hebben over hun gekozen land dan heb je er opeens geen verstand van, dan ben je dom en weet je niks. MNB is er ook zo een. Hij mag alles zeggen en vinden over mijn land, ik mag niks zeggen en vinden van zijn bananenrepubliek. Deze Henri is ook zo’n type.
Verlaat je Nederland omdat je het een kutland vindt, prima. Maar ga je dan lekker bemoeien met je nieuwe land.

op 12 04 2012 at 09:45 schreef Sasha Berkman:

De wildersfascisten hebben nu een dode op hun geweten.

http://www.nu.nl/binnenland/2785262/uitgewezen-vader-pleegt-zelfmoord.html

op 12 04 2012 at 10:10 schreef Pyt van der Galiën:

Ik zie niet goed in wat Sasha fout doet of zegt.

Wilders landverrader: betaald door Amerikaanse neocons. Check.

Wilders blond: klopt, als ik de beelden mag geloven. Check>

Slopen zorgstelsel: wordt druk over onderhandeld in het Catshuis. En you ain’t seen nothing yet. check.

Breken verkiezingsbeloftes: “AOW op 65 is voor mij een breekpunt”. check.

Aanhangers van Wilders zijn krankzinnig: indien je geloof hecht aan idiote complottheorieën als “Eurabië” ben je rijp voor een inrichting. Check.

Kan iemand mij uitleggen waar Sasha de fout ingaat? Alles wat hij zegt klopt als een bus.

op 12 04 2012 at 11:00 schreef Sandro:

Wat Bigpete zegt.
Mart – führer, partei,nazi’s – je hoeft niet aan een boom te hangen om een giga-eikel te zijn!
(p.s. zie je ook dat ik het woord fascist niet in het rijtje heb staan van misbruikte termen in je posting? Ik denk ik vermeld het maar effe voordat je er over heen leest)
Pyt – dus je bent een landverrader als je betaald zou worden door buitenlandse organisatie’s? Overigens heb ik ook van jouw hier nog geen enkel bewijs van gezien – doe eens sturen svp.
Slopen zorgstelsel – weet je ook geen reet van want je zit niet bij de gesprekken, je weet niet of de PVV mee gaat slopen en of er überhaupt (oeps Duits woord) verder gesloopt gaat worden.
Eurabia – de toekomst, en daarna de geschiedenis, zal het leren.
Blonde haren – check (je ziet niet goed maar geloofd wel de beelden??)
Breken verkiezingsbelofte – check (het lijkt godverdomme wel een politicus?
En dan zo’n posting weer 09:45 – nee ik begrijp dat je het allemaal niet goed wil zien……..

op 12 04 2012 at 11:34 schreef Mart:

Sandro en Bigpete hebben nog niet echt door dat vrijheid van meningsuiting niet afhangt van waar je die mening uit.

Nee Sandro, als jouw opvatting is dat iedereen die het niet eens is met je grote leider zijn bek moet houden, en daar komt het wel op neer, dan is het woordje fascist zeker niet misplaatst.

Maar goed, om dat te snappen moet je moeilijke boeken lezen, en daar houden PVVers niet zo van, blijkbaar.

op 12 04 2012 at 11:37 schreef Sasha Berkman:

Ik vergiste mij, het had moeten zijn weer een dode, ik was de zelfverbranding op de dam van een tijdje geleden vergeten.

op 12 04 2012 at 11:56 schreef Bigpete:

Zoals gewoonlijk lult sasha weer uit zijn ongewassen nek. De man in kwestie zou ook door Albayrak(of elke willekeurige voorganger) zijn uitgezet. Had sasha dan geroepen dat de PvdA of de turken weer een dode op hun geweten zouden hebben? Waarschijnlijk niet…

op 12 04 2012 at 12:14 schreef Rene Koeman:

12 04 2012 at 09:44 schreef Bigpete

Je hebt gelijk grote piet, die eikel van een Hugo de Groot deed dat ook al, dat bemoeien met het regime van Maurits. Opbokken met die lui!

op 12 04 2012 at 12:16 schreef Sandro:

@Mart,
Oh alwetende kunt U mij verklaren waar ik deze uitlating van Uw zijde aan te danken heb:
“Nee Sandro, als jouw opvatting is dat iedereen die het niet eens is met je grote leider zijn bek moet houden……”

Bigpete en mijn persoontje begrijpen het heel goed maar door alle moeilijke boeken ziet Mart door de letters de woorden niet meer……..
Het is precies zoals Bigpete in zijn posting van 09:44 al aangeeft – niks meer en niks minder.

op 12 04 2012 at 12:35 schreef rakker:

Je kunt zeggen wat je wilt, maar die meneer van der Kraats deugt wel.

Een zoon die met een vrouw uit de superieure Marokkaanse cultuur getrouwd is!
Die kan ik in mijn zak steken, want toen mijn zoons met leuke slimme Hollandse meisjes thuiskwamen heb ik niets gezegd.
Toen kreeg ik verschillende mooie blonde kleinkinderen, en weer heb ik niet geprotesteerd, sterker nog, ik ben ook nog trots op ze.
Waarschijnlijk ben ik een hopeloos geval van bot racisme.

op 12 04 2012 at 12:36 schreef Brenda van der Veer:

Het land is suf geluld.

op 12 04 2012 at 12:40 schreef Sasha Berkman:

grote piet ontkent keihard de fascistische invloed van Wilders op het beleid van Bruin II

ach ja, een eerlijke PVV aanhanger, zie ze maar eens te vinden.

op 12 04 2012 at 12:48 schreef Bigpete:

Kan iemand mij uitleggen waar Sasha de fout ingaat? Alles wat hij zegt klopt als een bus.

Nou, eens even kijken:
Wilders landverrader: betaald door Amerikaanse neocons.

Volgens geruchten ja.. Zelfs als het waar is maakt iemand dat nog niet tot landverrader. Ik heb de PVV nog geen voorstellen zien doen om Nederland in te lijven bij de VSA, onze soevereiniteit op te geven o.i.d. Integendeel zelfs. De werkelijke landverraders vindt je bij de partijen die ons geheel willen uitleveren aan de EU…

Wilders blond: klopt, als ik de beelden mag geloven.
Zullen we het houden op geblondeerd…

Slopen zorgstelsel: wordt druk over onderhandeld in het Catshuis. En you ain’t seen nothing yet.
Iedereen met meer dan één hersencel ziet dat de zorgkosten volstrekt onbetaalbaar zijn en alleen maar toenemen. Iedereen met meer dan één hersencel is dan ook doordrongen van de noodzaak van ingrepen in de zorgkosten. Je kunt van mening verschillen over de oplossingsrichting. Tenzij sasha stiekem afluisterapparatuur heeft geplaatst in het Catshuis weet hij niet welke plannen er komen.

De reactieruimte is weer eens op….

op 12 04 2012 at 13:24 schreef Pyt van der Galiën:

Hmm…eens kijken

Onvoorwaardelijke steun aan de meest agressieve staat in het Midden Oosten. En nog een atoommacht ook. Mocht Israël een kernbom op Iran gooien, dan steunen we dat dus onvoorwaardelijk. Dat staat gelijk aan het opgeven van de nationale soevereiniteit. We zijn dan immers niet meer dan het verlengstuk van een andere staat. Landverraad:check.

Slopen zorgstelsel. Iedereen met meer dan één hersencel weet dat daar over gesproken wordt. En hervormen=slopen. Gewoon een eufemisme. Sloop zorg: check.

Wilders is blond. I stand corrected. Hij is inderdaad geblondeerd.

Conclusie: Sasha zit er alleen met dat blonderen naast.

op 12 04 2012 at 14:02 schreef Sasha Berkman:

Pyt: daarnaast zijn het ook landverraders omdat ze alles waar nederland voor staat kapot willen maken en nederland willen veranderen in een noord-koreaans fascistenparadijs.

zie hier bv.
http://www.nujij.nl/algemeen/wesmoke-coffeeshop-verdient-plaats-op.16516658.lynkx#axzz1roWejK5c

lees het 3e commentaar ook.

op 12 04 2012 at 14:17 schreef Bigpete:

En het laatste punt Pyt, dat je “toevallig” vergeten bent?
1e punt slaat nergens op. Dan zijn we als lid van de Navo zeker ook onze soevereiniteit kwijt? Ben je trouwens in dienst geweest Pyt, of ben je een weigeraar?

Dus jij vindt het geen probleem dat de zorgkosten exploderen? Wat is jouw oplossing? Oh nee wacht…

op 12 04 2012 at 14:47 schreef Sandro:

De meest agressieve staat in het midden oosten is toch al een jaar Syrië beste Pyt.
Wel tegen de eigen bevolking maar inmiddels ook al grensoverschrijdend……..
Als je overigens de zaak zo stelt als je doet dan zijn alle figuren die er voor gezorgt hebben dat we deel uitmaken van de EU ook niets meer of minder dan landverraders – over opgeven van de nationale soevereiniteit gesproken…..ttssss!!

op 12 04 2012 at 16:15 schreef Sasha Berkman:

Ik ga liever op in een sociale EU dan te moeten leven in een fascistisch PVV nederland.

Nationalisme is uberhaupt iets voor de gestoorden en lieden die helemaal niets kunnen of zijn. Omdat de uitkomst van 1 spermatozoide en een eicel toevallig in dit kikkerlandje is uitgepoept ben je trots op je nederlanderschap? wat hebben al die gestoorde nationalisten gedaan dan dat ze ergens trots op kunnen zijn. Sterker nog de meeste nationalisten zijn mensen die je niet aan de macht wilt.

Daarnaast is de PVV achterban is landveraderlijk omdat ze ons land ondermijnen met als doel een noord korea te creeren. Dat ze gefinancieerd (aangestuurd) worden door homo-haters en vrouwenonderdrukkers uit de USA is recentelijk door Hero Brinkman onthult. De misdadige steun voor de zionistische schurkenstaat komt daar nog bij.

op 12 04 2012 at 16:15 schreef Pyt van der Galiën:

Welk punt ben ik vergeten, Pete? Serieuze vraag. Effe noemen en dan ga ik er alsnog op in.

Wat betreft de NAVO: het verschil zit hem in de onvoorwaardelijkheid. In het NAVO-handvest is nauwkeurig gedefinieerd onder welke omstandigheden deelnemende staten elkaar te hulp komen. Zo heeft Nederland bijvoorbeeld niet deelgenomen aan de oorlog van de VS tegen Vietnam. Het NAVO-handvest verplichtte daar niet toe. Dat handvest verbindt voorwaarden aan het te hulp schieten van bondgenoten.

Ik mag aannemen dat dit http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1523&Itemid=1 het officiële standpunt van de PVV m.b.t. Israël is. Dan zie je dat de steun daar onvoorwaardelijk is. Dat is een essentieel verschil. No matter what Israël doet, het heeft altijd recht op onze steun. Ook wanneer het een kernraket op Iran afvuurt. Geen parlement dat er dan nog wat over te zeggen heeft. Dan heb je dus je soevereiniteit opgegeven. Toch?

op 12 04 2012 at 19:30 schreef Sasha Berkman:

“ongewassen nek”, mooie quote uit de mond van een vuile smeris!

op 12 04 2012 at 21:31 schreef MNb:

“ik mag niks zeggen en vinden van zijn bananenrepubliek”
Twee leugens in een zin van Grote Piet. Dat is zelfs voor een PVVer knap. 1) ik heb nooit verboden of zelfs maar gesuggereerd dat hij niks mag vinden van Suriname; integendeel, ik heb hem bij drie gelegenheden keurig antwoord gegeven en zelfs een keer gevraagd een mooi stukje te schrijven. PV plaatst dat vast wel. 2) Suriname is niet van mij – ik ben net zozeer Nederlander als hij.
PVV-logica is deze: woon je hier, heb je kritiek, rot dan op en houd je kop. Woon je niet hier, heb je kritiek, houd dan ook je kop.
Lang leve de PVV-vrijheid.

op 12 04 2012 at 22:06 schreef Niels van Lobberegt:

@Pyt ‘Walter Sobchack’ van der Galiën

Bedankt dat je met jouw commentaar mijn gelijk nog even bevestigt. Vroeger was alles beter en het enige wat je nu nog doet is samen met Sasha ‘Donny’ Berkman mopperen aan de zijlijn.

” Your ‘revolution’ is over, Mr. Lebowski! Condolences! The bums lost!”

op 13 04 2012 at 06:28 schreef Bigpete:

Welk punt ben ik vergeten, Pete? Serieuze vraag. Effe noemen en dan ga ik er alsnog op in.

Omdat een enkeling in een dubieuze theorie gelooft zijn alle 1,5 miljoen PVV stemmers krankzinnig en horen in een gesticht.
Daar had een een volledig logische vervolgredenering over moslims op losgelaten maar die is nu weg evenals mijn bespiegelingen over de zorgkosten…

op 13 04 2012 at 09:08 schreef babs:

woon je hier, heb je kritiek, rot dan op en houd je kop. Woon je niet hier, heb je kritiek, houd dan ook je kop

Heb de PVV nog niet beter samengevat zien worden.

Wel moet ik de critici van geëmigreerde Nederlanders één ding nageven. Het is voor Nederlanders in het buitenland vaak lastig de problemen in het land van hun keuze goed te zien en tegelijkertijd laten ze zich soms wat al te gemakkelijk meevoeren in een negativiteit over Nederland. Elke bevestiging dat Nederland kut is, is een bevestiging dat het de juiste keuze was weg te gaan.

Van de Kraats geeft toe dat hij te negatief was over het ontbreken van gordijnen. Ik vind dat hij nu iets te negatief is in de zin ‘De decadentiestroom waar het land in terecht is gekomen, is van fel geweld‘.

Wel deel ik zijn verbazing dat Nederlanders de afbraak zo gelaten over zich heen laten komen. Links de (imo terechte) afbraak van zekerheden, werkenden het kaalplukken van de pensioenfondsen.

op 13 04 2012 at 09:13 schreef Sasha Berkman:

Bigpete: een enkeling? Het is het core programmapunt van de grote geblondeerde fascist!

op 13 04 2012 at 10:20 schreef Sandro:

“woon je hier, heb je kritiek, rot dan op en houd je kop. Woon je niet hier, heb je kritiek, houd dan ook je kop
Heb de PVV nog niet beter samengevat zien worden.”

Babs, dan lees/luister je toch wel heel selectief, en ik mag het zeggen…. ;-)

op 13 04 2012 at 11:22 schreef Sandro:

Pascal Smit een SP-ert die de vrijheid van meningsuiting nog wat verder tracht op te rekken, of zou het een “grap” zijn:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11903312/___Kan_iemand_Jort_afschieten____.html

op 13 04 2012 at 13:02 schreef Pyt van der Galiën:

Hij is inmiddels door de SP op non-actief gezet, Sandro. Ik kan het niet laten even op te merken dat Eric Lucassen (brievenbuspisser en buurtterrorist) en Dion Graus (foute bril en ramde zijn vrouw in elkaar) nog steeds namens de PVV in de Tweede Kamer zitten.

@Bigpete

Ik neem inderdaad aan dat de meeste PVV-stemmers nog nooit van Eurabia gehoord hebben. Wat dat betreft heb je wel een punt. Maar in het gedachtegoed en de publieke uitlatingen van Wilders en Bosma is die theorie wel degelijk prominent aanwezig. De PVV ontleent haar electorale aantrekkingskracht aan de wijze waarop Wilders er in is geslaagd een obscure complottheorie gereed te maken voor massaconsumptie, te “vertalen” als je wilt. Daarin schuilt zijn politieke genie. Of je nou geloof hecht aan het origineel of aan Wilders’ vertaling, maakt weinig uit.

op 13 04 2012 at 14:42 schreef Sandro:

Pyt, daar heb je gelijk in – beide punten.
Eurabia is overigens bij heel veel mensen wel bekend, je maakt dezelfde fout als alles wat links is: je onderschat de PVV-stemmer. Maakt niet uit verder.

op 13 04 2012 at 16:02 schreef babs:

De Eurabia-theorie kennen en weten dat de belangrijkste PVV-ideoloog haar aanhangt en dan nog PVV stemmen… ik weet niet wat erger is; dat of een zekere obscure complottheorie niet kennen.

op 13 04 2012 at 16:06 schreef Sasha Berkman:

Beste sandro, een PVV stemmer is niet te onderschatten, daar ben jij het levende bewijs van. Pyt reageerde op een stelling van BigPete die de eurabia theorie geheel terecht dubieus noemde.
Ik ben zo blij dat jij niet meer op mij reageert, je domheid en onvermogen tot het voeren van een gesprek zijn dodelijk vermoeiend.

op 13 04 2012 at 16:09 schreef dewanand:

namaste blote FNaakters,

In de jaren zestig bestormden blote en neukende feministen en homo’s het heteroseksuele gereformeerde bolwerk van blanke mannen en ontmanden hen met succes. Nu lijkt het erop alsof de moslimmeiden gewapend met een koran, doekje en strakke burqa heel Nederland bestormen en plat neuken, althans zo voelen de PVVers van Geert Wilders dit aan in hun witte reet. Vraag is of die geile en hete moslimmeiden een grote voorbinddildo moeten gebruiken om Nederland eens goed te verkrachten op streng islamitische manier.

Een volk kan je uitroeien door ze allemaal lekker uit te naaien en hier zijn alle Allochtonen nu hele dag mee bezig, terwijl zij lekker in de bijstand zitten en die domme Hollanders zich maar laten doodwerken voor een hongerloon. Zo zie je hoe slim allochtonen zijn en waar zij echt goed in zijn.

De verkrachting van Nederland is het verdoemde doel van dit kabinet en alle grijze muizen doen hieraan mee. Wat moet je anders doen met een wilde witte verwende hoer die te luid begint te gillen als je haar haren in de war brengt?

Wieroe, mijn hollandse hindoe kat is bloot bezig met een katten revolutie en vraagt jullie om mee te doen.

dewanand

op 13 04 2012 at 20:07 schreef Thomas E:

Hee Dewanand, ga eens gebukt staan. Voel je hem? Dat was zo’n witte verwende hoer met een extreme pumpup dildo (daar gáát je prostaat!).

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS