Home » Archief » Als Poetin Nederland bezet, zal Baudet zijn Soekarno zijn


[24.02.2022]

Als Poetin Nederland bezet, zal Baudet zijn Soekarno zijn

Peter Breedveld


Scène uit: Halfaouine (Férid Boughedir, 1991)

Dat Domrechts fan is van Poetin, is geen nieuws. Poetin geeft de Russen hun trots terug, houdt de moslims onder de duim en laat iedereen die tegensputtert, uit het raam duwen of vergiftigen. Allemaal +100 in de ogen van Domrechts.

Dat Domrechts de annexatie van Oekraïne toejuicht, zou ook geen nieuws moeten zijn. Toch zag ik veel weldenkende mensen triomfantelijk wijzen op de hypocrisie van de types die de Nederlandse soevereiniteit uit de klauwen van Brussel willen redden, maar die wel toejuichen dat Poetin Oekraïne wil inlijven. Trouw-columnist Stevo Akkerman doet het ook: ‘Eigenlijk zou je denken dat partijen die zweren bij de natiestaat, het patriottisme en de trots op het eigen volk vierkant achter een land als Oekraïne zouden staan, maar zo blijkt het niet te werken’, schrijft hij in zijn nieuwste column.

Daar zou ik mijn schouders over kunnen ophalen, maar mijn geduld is nu echt op met de naïviteit van het Redelijke Midden. Dat denkt blijkbaar nog steeds dat het Domrechts gaat om het bewaren van de Nederlandse kneuterige eigenheid in een geglobaliseerde wereld, terwijl het om de heerschappij van het witte, westerse Herrenvolk gaat. Het FvD maakt geen grap als het tweet dat de partij “vol trots achter ons koloniale verleden” staat, Wilders meent het als hij de Nederlandse militairen tijdens de koloniale oorlog van 1946 “helden” noemt. PVV’er Martin Bosma schreef in zijn boek over Zuid-Afrika dat het land leeg was toen de Nederlanders er arriveerden. Hij beschouwt de inheemse volken die er woonden, niet eens als mensen, laat staan als een volk met zelfbeschikkingsrecht.

Groot-Nederland

Domrechts is nationalistisch en imperialistisch. Nationalisten beschouwen hun volk als superieur, imperialisten geloven dat hun volk recht heeft op Lebensraum. Alle andere volken zijn in hun ogen inferieur, ook de volken die ze als gelijkwaardig beschouwen. “Nationalisten aller landen verenigt u” is niet hun leus. Op z’n best tolereren ze elkaar.

Ik denk dat Baudet de Belgen pas als volwaardig beschouwt als ze weer deel uitmaken van Nederland. De Indonesiërs zullen in zijn ogen inferieur blijven als ze weer bij het koninkrijk worden ingelijfd. Die zijn volgens hem “aan ons toevertrouwd”, blijkbaar door God. Als Poetin na de annexatie van Oekraïne, Polen, Oost-Europa en Duitsland ook Nederland zal bezetten, zal Baudet zich, denk ik, opstellen als Soekarno tijdens de Japanse bezetting deed. Hij zal zich gedwee plooien als het jongere broertje van de Russen, hopend dat Poetin Groot-Nederland (met Vlaanderen) na een paar jaar autonome status zal gunnen onder Russisch protectoraat, met Baudet als president.

Zo werkt dat in die domrechtse hersentjes. Weldenkende mensen geloven dat andere mensen zulke dingen niet echt kunnen menen, omdat zijzelf zoiets nooit zouden zeggen of denken, maar je moet niet jezelf projecteren op de domrechtse ander, je moet je in hem verplaatsen, de wereld bekijken door de ogen van de domrechtse ander. Die serieus nemen. Als hij zegt dat hij vluchtelingen in tienen wil hakken en moslims wil vergassen, moet je niet voor hem gaan bepalen dat hij eigenlijk bedoelt dat hij de kleinschaligheid en de dorpse sociale controle weer terug wil. Hij wil echt die moslims aan het gas. En bedenk goed dat het allemaal al is gedaan, en dat het zo weer kan gebeuren. We zijn in 80 jaar tijd niet geëvolueerd tot engelen of zo.

Veroveren of veroverd worden

Dat je trots bent op je eigen volk betekent niet dat je ook trots bent op andermans volk. Dat je vindt dat Nederland een autonome stadsstaat moet zijn, betekent niet dat je dat van Oekraïne ook vindt, of van Vlaanderen. Er volgt juist uit dat Nederland dat recht heeft, en andere landen dus niet. Andere landen bedreigen de eigen autonomie juist. Als een bokser zegt dat hij kampioen wil worden, gaat Stevo Akkerman dan tegenwerpen dat het wel een beetje vreemd is, want moet die bokser dan zijn tegenstander niet ook het kampioenschap gunnen? Dat jij wint, betekent dat de ander moet verliezen. De ander sneuvelt op het slagveld, zodat jij kunt zegevieren. Veroveren of veroverd worden, daar draait het leven om voor de Domrechtserd.

Ja, hartstikke hypocriet, 1-0 voor jou. Maar Baudet gaat heus niet heroverwegen omdat jij hem zo schrander op een inconsequentie denkt te hebben betrapt. Hypocrisie is niet waarom we het gevaar van Domrechts moeten bestrijden. Nationalisme, imperialisme en racisme is waarom we Domrechts moeten bestrijden. De oorlogszucht, de dorst naar tribunalen en de veroveringsdrang zijn echt.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 24.02.2022 @ 08:12

[Home]
 

1 Reactie

op 24 02 2022 at 08:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS