Home » Archief » De racistische leugens van Martin Bosma ontkrachten is een noodzakelijke verspilling van tijd en energie


[06.06.2015]

De racistische leugens van Martin Bosma ontkrachten is een noodzakelijke verspilling van tijd en energie

Peter Breedveld

bad3

Vorige week presenteerde PVV-havik Martin Bosma zijn nieuwe boek over Zuid-Afrika en hij kreeg er meteen een tsunami aan media-aandacht voor. Vliegtuigladingen vol journalisten vielen in katzwijm van bewondering voor het feit dat Bosma maar liefst tweeduizend voetnoten! in zijn boek had verwerkt. ‘Haalt uit naar Mandela en zijn vele fans!’ ‘Links Nederland!’ ‘Onwelgevallige feiten!’ ‘Elke bewering heeft een bron!’ Natuurlijk zat Bosma ook bij het bangewittemannenprogramma Pauw, waar hij mocht oreren dat wat de blanke man nu in Zuid-Afrika overkwam (doen wat een zwarte zegt!) ons hier in Nederland te wachten staat. ‘Minderheid in eigen land!’, dat schreeuwde mijn vader in 1983 al.

Je hoeft geen Zuid-Afrika-deskundige te zijn om te weten dat je dat boek dus het best ongelezen laat. Dat Bosma een hekel heeft aan donkere mensen wisten we al en dat hij het met de feiten niet zo nauw neemt, bleek al uit zijn vorige boek. De NRC-correspondent in Zuid-Afrika maakte meteen korte metten met Bosma’s bewering dat de blanke kolonisten in Zuid-Afrika onbewoond gebied aantroffen en hoogleraar Stephen Ellis, die door Bosma als bron was opgevoerd, protesteerde dat Bosma hem uitspraken had toegedicht die hij nooit had gedaan, en die ook niet met zijn opvattingen overeenkwamen.

Ongelezen kut

Dat is meer dan genoeg aanleiding om Bosma’s boek met een ferm ‘ongelezen kut’ (Wim T. Schippers) terzijde te leggen en je met een schoon geweten op belangrijke zaken te richten, dunkt me. Dat hebben mensen ook wel geprobeerd, maar die hebben buiten de domrechtse waard gerekend. Want die brengt steevast dat ‘onwelgevallige feiten’ in stelling en dat PVV’ers monddood gemaakt worden en zo. Vooral journalist Wierd Duk ging op Twitter als een dolleman tekeer tegen iedereen die het waagde te suggereren dat je Bosma’s boek beter kon negeren. Die waren vooringenomen en durfden de discussie niet aan.

Duk had Bosma over zijn boek geïnterviewd voor The Post Online, waar ze ook zo dol zijn op donkere mensen (vooral de hoofdredacteur lust er wel pap van), en in dat interview werd door Duk uiteraard zijn dweperige kritiekloosheid opzichtig geëtaleerd.

Joden aan het gas

Daarna heeft Duk, met Bosma’s poep nog op zijn mondhoeken, een recensie geschreven waarin eventuele critici al bij voorbaat van onder uit de zak kregen: ‘cijferfetisjisten’, ‘Mandela-adepten’ die een ‘woeste waas’ voor hun ogen krijgen, mensen die het al zo vaak ‘pertinent mis hebben gehad’. Terwijl de cijfers die Bosma presenteert volgens Duk ’toch te denken geven’. Duk pompt in zijn stukje verder nog wat PVV-propaganda rond, bijvoorbeeld dat de leus ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’ een trouvaille zou zijn van de ‘nieuwkomers’ (lees: moslims), terwijl iedereen weet dat die leus door roomblanke voetbalsupporters is gemunt. Voor de vorm heeft Duk wel wat kritiek in zijn recensie verwerkt over Bosma’s toon en woordkeuze, zoals alle kwezels altijd doen.

Duk vecht als een leeuw voor het boek van zijn baasje en in alle eerlijkheid, ik zag ook een hoogleraar, George Harinck, die Bosma’s critici in diskrediet bracht. Zo werd een kutboek van een gecertificeerde racistische demagoog, wiens lippen je maar hoeft zien te bewegen om te weten dat-ie liegt, heel erg belangrijk gemaakt en werd je al verdacht als je het boek niet wilde lezen, want dan frustreer je een eerlijke discussie, ben je intellectueel niet integer, loop je weg voor de onwelgevallige feiten, maak je de underdog Bosma monddood, enzovoort.

Zwarte terrorist

Ik begrijp dus heel goed dat mensen met verstand van zaken en deskundigheid het boek hebben opgepakt en die 500 pagina’s dikke pil zijn gaan lezen, en ook nog dat monumentale notenapparaat hebben doorgeploegd, zoals historicus Dirk Jan Snel (‘Het boek dat ik toch maar gelezen heb’) en journalist Bas Kromhout, die zelf bezig is met een boek over Zuid-Afrika. De PVV overvoert het publiek al jaren met aperte leugens over tsunami’s van islamisering en viegtuigladingen vol vluchtelingen die ons land overspoelen en uit de Arabische wereld overgewaaide Jodenhaat die door de kwaliteitsmedia klakkeloos worden overgenomen en waar onze overheid haar beleid doodleuk op afstemt.

Als Bosma’s leugens niet worden ontkracht, is de kans dus niet eens denkbeeldig dat straks Mandela wordt gelijkgesteld aan Osama Bin Laden, alle straten en pleinen en congrescentra met ‘Mandela’ in hun naam worden herdoopt in ‘Hendrik Verwoerd Plein’ en ‘Pieter Botha Straat’ en dergelijke, Lodewijk Asscher wetsvoorstellen indient om te voorkomen dat we straks worden gediscrimineerd in eigen land en voormalige linkse politici verantwoording moeten afleggen voor een door de Tweede Kamer ingestelde waarheidscommissie inzake de steun aan terroristen in Zuid-Afrika (“U wilt ontkennen, meneer Van Thijn, dat u medeplichtig bent aan de gruwelijke moorden op roomblanke kindertjes door de zwarte terrorist Nelson Mandela?”).

Kwalijke leugens

Driewerf hoera dus voor Snel en Kromhout en anderen die tijd en energie hebben gestoken in de feitelijke weerlegging van Bosma’s beweringen en die hebben onderbouwd wat al meteen duidelijk was: Bosma schreef andermaal een waardeloos kutboek vol kwalijke leugens. Maar het is doodzonde van al die tijd en moeite. Waardevolle mensen worden op deze manier van hun waardevolle werk afgehouden. Het is alsof Dagobert Duck iedere keer, als hij de Zware Jongens voor zijn geldpakhuis ziet, wordt verboden veiligheidsmaatregelen tegen ze te nemen omdat het nog niet bewezen is dat de Zware Jongens kwade intenties hebben, zoals de 124578 voorgaande keren dat ze voor dat pakhuis stonden.

Nee, als je de Zware Jongens ziet, weet je dat ze jouw geld komen stelen en als Bosma een boek schrijft, weet je dat het vol leugens en racistische propaganda staat.

Al die verspilling van tijd en moeite is te voorkomen als de media eens wat kieskeuriger worden in waar ze aandacht aan besteden. Vooral The Post Online is heel cynisch wat dat betreft. Het gaat de redactie daar niet om nieuws en informatie, maar om clicks, om zoveel mogelijk bezoekers. Daarom publiceert The Post Online willens en wetens racistische nonsens, waarover veel verontwaardiging ontstaat, om vervolgens die racistische nonsens door ‘Gutmenschen‘ te laten weerleggen, wat ook weer veel bezoek oplevert.

Holocaustontkenner

Bert Brussen zei het onlangs nog in een interview: zelfs een Holocaustontkenner zou hij een podium bieden op The Post Online. Laat dit doordringen: zeer kwalijke antisemitische propaganda verspreiden voor clicks. Kan het gewetenlozer?

De tweede man van The Post Online, prominent bolletje Bas Paternotte, probeerde het onlangs bij Sylvana Simons. Eerst publiceerde The Post Online twee weerzinwekkend racistische persoonlijke aanvallen op Simons, vervolgens kreeg zij van hem genereus de gelegenheid zich daartegen te verdedigen op The Post Online. Iemand kapotmaken met het doel diegene naar The Post Online te lokken en de bezoekcijfers op te krikken. Nogmaals: kan het gewetenlozer?

Haatpropaganda

Simons sloeg Paternottes uitnodiging wijs af. Ook Bas Kromhout had zijn weerlegging van Bosma’s haatpropaganda op Joop.nl moeten publiceren in plaats van The Post Online. Nu zorgt hij voor meer clicks voor The Post Online en draagt hij bij aan de uitbreiding van de macht van een uitgesproken racistische redactie, die zeer agressief en actief andersdenkenden probeert de mond te snoeren door middel van laster en intimidatie.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.06.2015 @ 11:55

[Home]
 

46 Reacties

op 06 06 2015 at 13:20 schreef machiel:

Ik ben niet zo van de idolen, maar elke keer als iemand Mandela een terrorist noemt lopen de rillingen over mijn rug van verontwaardiging en afschuw. Ik vind het bij de wilde beesten af, dat mensen het domme schofterige lef hebben om zoiets te beweren. En niet een of andere leipe nazi zonderling of incestueus verwekte KKK-er, maar hele volksstammen die zich volkomen gelegitimeerd wanen.

op 06 06 2015 at 15:55 schreef Floris Schreve:

idd een verspilling van tijd en energie, maar des te meer noodzakelijk. Het is wel weer het zoveelste voorbeeld van PVV desinformatie. Eerdere voorbeelden: ‘Hitler was een socialist, want (nationaal)socialisme’, ‘de schuld van de Holocaust ligt bij de Palestijnen, want de Groot Mufti van Jeruzalem Haj Amin a-Husseini’, ‘de EU en de Organisatie van Islamitische Landen werken samen aan de islamisering van Europa, midddels een geheim migratieplan, want ‘Eurabië’ (de Protocollen van de Verenigde wijzen van Mekka en Brussel, zoals de complottehorie van Bat Ye’or weleens is omschreven)’, ‘Mandela is erger dan Hitler, want de schedelmeter Joost Niemöller heeft geschreven dat….’
Anders Breivik baseerde zich in zijn manifest vooral op dit soort theorieën. Dus als je tegen wil gaan dat dit soort gedachtegoed aanslaat (ik gooi de Euabië gelovigen en de nieuwe anti-Mandela/pro apartheid PVV gelovigen maar even op een hoop), dan vrees ik dat je daar inderdaad tijd en moeite in moet stoppen. Blijkbaar is er een markt voor dit soort ideeën, dus is het nodig.

op 06 06 2015 at 17:45 schreef MNb:

“wat de blanke man nu in Zuid-Afrika overkwam (doen wat een zwarte zegt!) ons hier in Nederland te wachten staat.”
Hé, dat overkomt mij nu al bijna 20 jaar in Suriname. Erger nog – ik moet ook doen wat een gesluierde moslima mij zegt; zij is onderdirectrice van mijn school. En toch komt Bosma mij gelukkig niet met een peloton mariniers redden van mijzelf ….

op 06 06 2015 at 19:14 schreef Asmodee:

‘Inzake de achtergronden en het disfunctioneren van het ANC en de vaak kritiekloze houding in Nederland, stelt hij naar mijn idee wel degelijk urgente vragen aan de orde. Het is alleen de vraag of we niet beter op dergelijke vragen in zouden kunnen gaan als ze afkomstig waren van een wat onbevangener, maar wel kritische waarnemer.’

Aldus D.J. Snel in de (door Peter gelinkte) analyse. Daar zit de crux, vermoed ik.

Ben zelf benieuwd wat er over de roomblanke RaRA-terroristen, hun bommen en brandstichtingen in het boek staat. Zij brachten de strijd letterlijk naar Nederland en kregen hun zin.
Of over de culturele boycot tegen Zuid-Afrika, die in Amsterdam bizarre vormen aan heeft genomen…

op 06 06 2015 at 20:03 schreef John de Beer:

@Asmodee Dat laatste daar zit wel wat in. De schrijver W.F. Hermans was medio jaren 80 officieel niet meer welkom in Amsterdam anti-Apartheidsstad omdat hij ooit Zuid-Afrika had bezocht. En dat terwijl de man al jaren door het leven ging met zijn gekleurde Surinaamse echtgenote. Kort nadat het stadsbestuur het besluit over de boycot van Hermans had genomen, pronkte burgemeester Van Thijn zo trots als een pauw met zijn prominente gast Erich Honecker, de baas van de grootste Europese gevangenis. De ene dictatuur was voor Amsterdam de andere niet.

op 06 06 2015 at 20:06 schreef Leo Schmit:

Bosma, de zoveelste voetnoot in de geschiedenis.

op 06 06 2015 at 20:24 schreef Pyt van der Galiën:

Het is natuurlijk niet zo dat er vanuit linkse hoek geen kritiek op het ANC geleverd werd en wordt. Een snelle search op Libcom.org alleen al levert onder “ANC” tientallen hits op. Kritiek op Mandela en het ANC? Libcom levert een literatuurlijst.

Overigens sta ik nog steeds achter de steun aan het ANC in haar strijd tegen het Apartheidsregime, ongeacht de richting die het ANC sindsdien ingeslagen heeft. Ik zou het zonder aarzelen overdoen. En daarover ga ik geen verantwoording afleggen, niet aan Bosma maar ook niet aan Jan Dirk Snel en Asmodee. Sorry, maar in de werkelijke wereld krijg je onvermijdelijk vuile handen. Die kregen de anarchisten tijdens de Spaanse Burgeroorlog, die kregen de geallieerden tijdens WOII en die kreeg het ANC in haar strijd tegen de Apartheid.

op 06 06 2015 at 21:50 schreef Haes:

Ik ben het helemaal eens met Machiel en Pyt.

op 06 06 2015 at 23:07 schreef Anton Dekker:

ik wil eigenlijk hier geen bal over zeggen. Behalve dat weinigen in Nederland iets weten of hebben ingelezen over (Zuid-)Afrika. Ik verwacht binnenkort een art. van Paul Brill (na de gebruikelijke parafrasering v/e Foreign Policy/Atlantica art:) je kan het oneens zijn met Bosma, maar.. (hoop voetnoten).

op 07 06 2015 at 08:31 schreef su:

Ik las (geen voetnoot voor nu) dat Zuid-Afrika gevonden is door blanken. Zeg maar leeg stukje land en dus van hun. De Zuid-Afrikanen zouden emigranten uit omringende landen zijn. Net zo een verhaal als Palestina wat leeg en verlaten was en door zio’s gevonden werd. Een collega zei dat. Wilde bijna in haar bek tuffen. Bosma gelooft in beide stukjes geschiedvervalsing. Hoe meer je erover schrijft hoe meer twijfel er is over het echte verhaal.Bosma….the modern day Nazi

op 07 06 2015 at 09:46 schreef Thomas E:

Of Z-Afrika nu leeg was, bijna leeg, of door nomaden bevolkt, het enige dat telt is dat Bosma zijn boek schreef vanuit racistische motieven. En dan val je, ondanks je 2098 voetnoten, bij voorbaat al af in de historisch-ethische discussie.

op 07 06 2015 at 09:53 schreef John de Beer:

Het begrip nazi is hier trouwens wel heel sterk aan devaluatie onderhevig. Lees het standaardwerk ‘De kust van de Goede Hoop’ van Allister Sparks en je weet hoe het zit.

op 07 06 2015 at 11:30 schreef Peter:

Nee, ik ga geen standaardwerk lezen om op een wetenschappelijk verantwoorde manier met het begrip ‘nazi’ om te gaan.

Een nazi is een racistische fascist. Niet ‘fascist’ volgens de checklist van Robert Paxton, maar in de zin van een tribalistisch denkende regelfetisjist die vindt dat de overheid moet bepalen wat wij mogen denken en zeggen.

Maar eerst en vooral is ‘nazi’ natuurlijk gewoon een scheldwoord.

op 07 06 2015 at 11:56 schreef John de Beer:

Sorry Peter, dan heb ik mij niet duidelijk genoeg uitgedrukt. Ik heb niet bedoeld die twee met elkaar te verbinden. Dus geheel los van ieders interpretatie van het begrip nazi, voor wie wil weten hoe het echt zit met de ontstaansgesciedenis van Zuid-Afrika: lees de onovertroffen Allister Sparks (Engelstalige Zuid-Afrikaanse journalist en groot tegenstander van de blanke minderheidsregeringen die tot 1990 aan de macht waren).

op 07 06 2015 at 12:05 schreef Thomas E:

Verre familie van De Beers Consolodated, John? Dan snap ik je betrokkenheid bij de blanke ontstaansgeschiedenis van Z-Afrika, die inderdaad ook zeer verdedigbare aspecten heeft gehad.

op 07 06 2015 at 12:50 schreef Mario:

Oi, John. Klagen doe je maar bij Martin Bosma met zijn ‘(nationaal)socialisme’ en zijn leugens dat Hitler ‘een socialist’ zou zijn geweest.

Voor de PVV’ertjes en andere (extreem)rechtse verdwaasden, hier nog even het wezenlijke verschil tussen beide:

https://en.wikipedia.org/wiki/Socialism

https://en.wikipedia.org/wiki/National_socialism
(welke overigens direct naar ‘nazisme’ linkt)

Ontopic..
Ik las onlangs (..ergens) dat ‘de Slegte’ terugkomt. Goed nieuws voor Bosma, aangezien zijn zoveelste broddelwerkje dan mogelijk meer verkocht gaat worden. Eurobak, here I come.

op 07 06 2015 at 15:08 schreef Naomi:

Het wachten is op een boek van Peter.

op 07 06 2015 at 15:13 schreef Peter:

Waarom? Je kunt toch gewoon Frontaal Naakt lezen?

op 07 06 2015 at 15:42 schreef Niek Holtzappel:

Uitstekende tirade van Peter. Ik was van plan het boek te lezen om te onderzoeken welke voetnoten verwijzen naar dubieuze bronnen. Na lezing van dit stuk weet ik dat ik mijn tijd nuttiger kan besteden, bijvoorbeeld het lezen van de Donald Duck.
Bosma is een klassieke Nationaal-Socialist. Namelijk iemand die een irrationele vorm van nationalisme koppelt aan racisme en een overheidsgestuurde economie. Helaas is hij een van de weinigen met hersens en weet hij het mooi te verwoorden. Velen trappen er in……
Verder helemaal ee.ns met Pyt. Het ANC bestaat en bestond vaak uit boeven, maar vergeleken met het Apartheidsbewind waren het kruimeldiefjes en bontkraagjes.

op 07 06 2015 at 16:18 schreef Leo Schmit:

Was Steve Biko kruimeldief en bontkraagje?

op 07 06 2015 at 16:32 schreef dewanand:

ref cit:
op 07 06 2015 at 15:42 schreef Niek Holtzappel:

‘Bosma is een klassieke Nationaal-Socialist. Namelijk iemand die een irrationele vorm van nationalisme koppelt aan racisme en een overheidsgestuurde economie. Helaas is hij een van de weinigen met hersens en weet hij het mooi te verwoorden.’

onze reactie:

Reuze interessant is Martin Bosma een neonazi? Klinkt wel spannend dus Wieroe wil zijn boek echt door snuffelen om te kijken of hij een recept erin heeft voor betere nazi duitse kattenbrokjes.

Wist je dat het beste kattenvoer ter wereld ontwikkeld is in Nazi Duitsland? Althans dit gelooft Wieroe.

Opmerkelijk dat veel blanke katjes en kittens nu ernaar verlangen dat Nederland een nieuwe Nazi kattenstaat wordt, waar halal, roti, kosher, kebab, vegetarisch en chinees kattenvoer dus ten strengste verboden zijn.

dewa en Wieroe

op 07 06 2015 at 17:18 schreef John de Beer:

@ Thomas E Op zich geen onaardige trouvaille over De Beers, al blijft het jammer dat je verder zo slecht leest, c.q. kennelijk wat moeite hebt de materie te volgen.

Voor je achtergrond: Allister Sparks was een journalist en correspondent voor o.a. NRC Handelsblad die het ‘stamverwante’ Nederland bewust maakte van de gruwelen van de Apartheid in een tijd en cultuur waarin dat nog hoogst ongewoon was. Hij behoort dan ook tot de hogeschool van de Zuid-Afrikawatchers en verdient groot respect voor het risicovolle werk dat hij decennia lang heeft verricht om het Europese publiek de ogen te openen.

op 07 06 2015 at 18:30 schreef Thomas E:

Ik lees niet zo slecht, valt eigenlijk best mee, maar geef meteen toe dat ik “de kust van de goede hoop’ niet gelezen heb; ik moest dus afgaan op de samenvatting van Bol.com (omdat jij over dat boek begon). Ik heb zojuist echter een interview met Sparks over het boek gelezen en ontdekt dat het stukje op Bol.com compleet misleidend is en dat zijn verdienste inderdaad ligt in zijn verzet tegen het Apartheidsregime. Mijn excuses hiervoor.

Neemt niet weg dat ik oprecht benieuwd was of de Beer Kimberly verre familie van jullie is. Mijn broer werkte daar namelijk.

op 07 06 2015 at 18:43 schreef babs:

MNb, breng die gekken ajb niet op ideeën.

Wat vooral zorgelijk is is dat Bosma met zijn overduidelijk racistische redeneertrant door serieuze mensen serieus wordt genomen. Waar is zo’n Pauw toch mee bezig? Is er dan niemand op de redactie die dat boek leest en wat dingetjes checkt? Of is er gewoon niemand meer bij wie direct de alarmbellen afgaan als de partij-ideoloog van de PVV een boek schrijft over door zwarten onderdrukte blanken?

op 07 06 2015 at 22:26 schreef Asmodee:

Pyt, waarom voel je jezelf ter verantwoording geroepen?
Vuile handen gemaakt door Mandela te steunen?
Zelfs Bosma durft de status en prestaties van Mandela niet direct in twijfel te trekken…

Het plegen van aanslagen op bedrijven, het zaaien van angst om je zin door te drijven. Met bommeldingen en politieke druk een schrijver het woord ontnemen, zoals John de Beer aanhaalde… Hoe zou Nelson daarover gedacht hebben?
Heiligt het doel de middelen? Is het vuile handen maken of vuile handen wassen in onschuld?

Het erkennen van vuile handen geeft aan dat het verzet tegen apartheid niet altijd een frisse zaak was. Je pleit jezelf niet vrij Pyt, dat siert je. Al hoef je je niet geroepen te voelen…

op 07 06 2015 at 23:52 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw Peter ea fnaakters,

afgelopen zaterdag had ik een Barbecue met een hindoemeid en haar beste bilmaatjes. Nou een blanke man daar sprak als een KKK figuur, zuiver neonazi in hart en nieren, met een links politiek correct sausje eroverheen om zijn huichelachtigheid te showen; gewoon misselijkmakend, ik gilde aan het eind van de avond eens verbeten naar hem, ‘joh meneer neonazi wij zwartjes hoeven echt niet hier te wonen en te lijden, ach onze zwarte thuislanden moeten wij toch ook zelf ombouwen tot zwarte super staten, met wc papier, een modern westers toilet, en westerse elektronica. Ja, why not?’

Gewoon positief leren denken met je bruine en zwarte apenkopjes.

En in de eerste zwarte superstaat van Afrika moet een mooi beeldje komen van peter als de Afrikaanse manneke pis met een lange, witte tuinslang, die vurige Afrikaanse brandjes in de zwarte kroezige jungle kan blussen.

op 08 06 2015 at 08:16 schreef Flip van Dyke:

Wierd Duk schreef http://cult.tpo.nl/2015/05/28/martin-bosma-kijk-naar-lot-van-afrikaners-dit-staat-u-te-wachten/:

“En de cijfers, aan het einde van het boek, niet alleen over Nederland, maar over een aantal landen in de Europese Unie, geven te denken.”

Een stukje verder:

‘Bosma gaat veel kritiek over zich heen krijgen, cijferfetisjisten zullen gaten in z’n onderbouwing schieten.’

Deze man noemt zich journalist en historicus.

Aanvankelijk wilde ik helemaal niets doen met het boek, maar Duk heeft mij geïnspireerd. Toch maar besteld.

op 08 06 2015 at 12:53 schreef dewanand:

MIaauw, wieroe mauwt deze tip aan peter om snel rijk te worden:

‘miaauw peter, je moet mooie sexy beeldjes van jezelf maken, met lingerie en een oversized lange witte tuinslang, de Frontaal Naakt manneke pis, en het ding in allerlei formaten wereldwijd verkopen, met FN mantras erop. Zo ben je binnen 12 maanden miljonair en heb je het gezeik op FN niet meer nodig om je minderwaardigheidscomplex op te lossen.’

zo zie je hoe slim Wieroe is als Hindoe Nazi (homo) kat uit delft kennnisstad. Als wij meer slimme koeliepoesjes met zwart kroezig schaamhaar importeren in nederland dan kan het gemiddelde IQ hier significant verhoogd worden en het BSSP zal ook flink verhoogd worden met ‘double digits’ in procenten.

op 08 06 2015 at 13:16 schreef Frans van Duijn:

Karel van het Reve zei het al: hoe meer noten en voetnoten, hoe minder er zelf is nagedacht.

op 08 06 2015 at 13:49 schreef WARZAZAT:

Ik heb nooit begrepen waarom er zo veel aandacht is voor Z.Afrika in tegenstelling tot N.Afrika terwijl die veel dichterbij en belangrijker is. Het zal wel met koloniale invloedsferen te maken hebben.

Mandela is een absolute legende maar bij mij als een voetbalfundamentalist heeft zijn naam een krasje opgelopen sinds bekend is geworden dat onder zijn bewind het WK Marokko is bestolen…onvergeeflijk!!!

op 08 06 2015 at 14:34 schreef jos:

Negeer Martin Bosma of Geert Wilders. Pak juist types als Wierd Duk of Jeroen Pauw aan die PVV-leugens legitimiteit geven (ook een “mening”) en extreemrechts salonfähig maken.

op 08 06 2015 at 15:53 schreef warzazat:

Je vindt jezelf heel wat kut snob!!!

Je bent niet alleen een racist maar nog erger:Een racist maakt onderscheid tussen mensen op basis van ras…jij bent daar boven op een “animalist” nog: je ziet mensen en dieren. Als het teefjes zijn wil je ze als huisdieren houden en de mannetjes vergas je het liefst.

Blijf maar in de woestijn blaffen dolle hond dat je bent. Het ontbreekt je niet alleen aan manieren maar ook aan een simpele algemene ontwikkeling. Woordjes aan mekaar plakken kan je aardig maar je bent zo dom als het achterste van een varken en dat probeer je dan te compenseren met hysterische gejank,valse excentriciteit en huftrige snobisme.

You can fool some people some time but you can’t fool all the poeple all the time.

op 08 06 2015 at 16:21 schreef Peter:

Een mooie aanleiding om Warzazat een levenslange ban in zijn reet te stoppen. Iedereen eens? Dacht ik al. Toedeledokie, Warzazat!

op 08 06 2015 at 16:33 schreef Thomas E:

Tegen wie had hij het eigenlijk?? Ik zie nergens aansluiting voor die scheldkanonnade.

op 08 06 2015 at 20:00 schreef Sasha Berkman:

hij post met met kleine letters? Was hij daar laatst niet heel pissed over?

op 09 06 2015 at 08:50 schreef Haes:

Wij zijn Warzazat zat. (mooie alliteratie)

Ik neem aan dat hij tegen Dewanand fulmineerde, maar helemaal duidelijk was het niet.
Wel opmerkelijk inderdaad dat deze reactie zonder hoofdletters in zijn naam was. Maar jij kan immers het mail- en IP-adres zien, Peter, dus weet je of het dezelfde is.

op 09 06 2015 at 19:35 schreef Benjamin Schlemiel:

Ik heb het boek dus wel gelezen.
Gekocht vanwege belangstelling, omdat Bosma toch wel een toonaangevende opiniemaker is tegenwoordig, of je het nu met hem eens bent of niet.
Eerst met dedain.
Toen met belangstelling.
En vanaf ong. p.200 aandachtig.
Was al geen communist meer.
En nu ook geen socialist meer.
Een mens is nooit te oud om te leren.
Ook niet op je 80e.
Links Nederland moet zich de ogen uit zijn kop schamen. Ook wanneer Bosma maar voor de helft gelijk zou hebben.
Een fatsoenlijk mens weet zijn ongelijk te bekennen. En ik ben dankbaar daar nog voor in de gelegenheid te zijn.
Ongetwijfeld haal ik hiermee de woede van velen hier op mijn hals, maar jongens en meisjes; ik heb Paul de Groot nog mee gemaakt hoor. En alles wat jullie tegen mij gaan aangooien is nog kinderspel vergeleken daarmee.
Schrijf hier ook niks meer.
Gooi me er maar uit, Peter.
Het zal me een eer zijn.
Tabe.

op 10 06 2015 at 10:49 schreef MNb:

Eh BS, je hoeft Bosma nog niet voor 1 procent gelijk te geven om toch Paul de Groot plus een paar socialisten bij het grof vuil te zetten. Ik zie geen reden om woedend op je te zijn, want schrijft eigenlijk niks.
Wel vermoed ik – met de nadruk op vermoed – dat dezelfde goedgelovigheid die u ooit achter De Grppt deed lopen nu verantwoordelijk is voor uw belangstelling voor Bosma.

PB vraagt: “Iedereen eens?”
Ik vond “you can’t fool all the poeple” (het staat er echt) anders wel een leuke, onbedoelde woordspeling.

op 10 06 2015 at 16:07 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw Peter ea Fnaakters,

Kijk als iedere mensaap nou eens dit beseft en simpelweg gelooft:

‘Ik als hogere mensaap met apenkleur X ben niet alwetend, en feitelijk weet ik minder dan een mier in de woestijn met slechts 30.000 hersencellen’.

Welk monster op aarde is ALWETEND, die alles weet over de hele wereld, elke persoon met een EPAGE op internet:

ja, dit DATA monster:

GOOGLE
oftewel:
10^100.

Boek besteld v Royal martinnetje, wat mij en Wieroe interesseren is wat zijn pen nat en stijf maakt als hij schrijft, zijn passie he als politicus, pro PVVer, dagdromende fascist, X-hater, Y-lover, enz Ja 500 pag voltikken over je passie is lekker, Peter tikte zeker al slordige 6000 pag vol sedert 2007 op FN denk ik, incl al zijn commentaren. Peter heeft alle velletjes wc papier met notities echt bewaard.

Laten wij geilen en spuiten op de vrijheid van zeiken, dom brullen, SLIM miaauwen, intelligent loeien, manisch kwaken, en luid kakelen als kippen zonder KOP. Daarom zijn wij een soort PSYCHOLANDERS in dit HOL-lands aftrek Poldertje.

dewa en Wieroe

ps
jammer voor Warzazat, hij moet nog iets verder evolueren en verslaafd raken aan geile, Hollandse bibliotheken.

op 10 06 2015 at 17:58 schreef Dick v/d Voort:

Staat Wieroe ook niet op de nominatie op uit de panels gebanned te worden?. Kan die gaan spelen met Warzazat.

op 10 06 2015 at 19:15 schreef Thomas E:

Ach laat Wieroe toch… Leonard Cohen en Bob Dylon schreven ook teksten waar geen touw aan vast te knopen was. Ze vormen leuke brokjes chaos in een zee van brave weldenkendheid.

op 10 06 2015 at 19:34 schreef marco@yabadebaardoo.de:

dank je, Peter. Alles wat je hierboven schrijft geldt in brede zin voor een aantal ‘discussies’ die de PVV in Nederland proberen forceren.
We bevinden ons in een treurig tijdsgewricht…

op 10 06 2015 at 19:54 schreef su:

Wieroe is een legende hier. Soort dorpsgek, met respect bedoeld inderdaad.

op 11 06 2015 at 00:15 schreef dewanand:

Kortweg:
nee nee nee, marco ea:

niets treurig tijdsgewricht,

Wieroe miaauwde zonet toch naar mij dat het allemaal zuiver natuurlijk is en biologisch super gezond wat die witte mensaap martin bosma uitkwaakt in DOM-Hollands vol kromgeneukte zinnen.

‘jah mauw, mauw mauw, stel nou dat het heerlijke oudbakken nazi kattenvoer uit 1940 in Nederland verboden wordt binnen tien jaar?? Zal Partij van de Dieren de arme, onderdrukte HIndoe Nazi katjes dan onder laten duiken in geheime katten kelders?’

Misschien moet onze Royal Herr Martin Bosma maar ook een hapje Nazi Duits katten voer mee komen eten met Wieroe of de restjes opsmikkelen uit de dure gouden voerbakjes? Zijn stijfgeklopte SS-pennehoertjes worden dan zeker scherper, alwetender en exacter van.

dewa en Wieroe

op 11 06 2015 at 23:03 schreef Asmodee:

Zonder Dewanand geen Frontaal Naakt.

Dick v/d Voort kan daarentegen gemist worden, al blieft Wieroe zulke ziekgrauwe muizen waarschijnlijk niet.

Mijn poes Zina vreet hem niet op, laat hem liever lellepoten, zonder voortijdige verlossing. In het proces dat genadeloos, langzaam laten kreperen genoemd wordt, ter lering en vermaak zo lang mogelijk in leven houden. Om mee te spelen…

op 05 05 2016 at 10:00 schreef Is Dodenherdenking hypocriet? - Sargasso:

[…] met fascisme, en dat bevalt Schreeuwwitje niet. Daarom doet hij samen met zijn partij-ideoloog en opper-geschiedvervalser Martin Bosma al een tijdje verwoede pogingen om fascisme van hemzelf los te weken door het met […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS