Home » Archief » Als Soleimani een terrorist is, dan Trump, Netanyahu, Bin Salman, Bush en Blair ook


[09.01.2020]

Als Soleimani een terrorist is, dan Trump, Netanyahu, Bin Salman, Bush en Blair ook

Hassnae Bouazza


Scène uit Sex and Fury (Suzuki Norifumi, 1973)

Het overkwam me twee keer op televisie, in de tijd dat ik nog naïef plaatsnam aan de tafel van Pauw & Witteman en de rol van de onaangepaste allochtoon op me nam met afwijkend standpunt.

Eenmaal moest ik in debat over een gevangenenruil tussen Israël en de Palestijnen. Hoewel ik me nadrukkelijk voor onderhandelingen en vrede uitsprak en iedere vorm van geweld afwees, beweerden weekdieren in de krochten van het internet dat ik om ‘dode joodse kinderen zou hebben gelachen’. Wie niet braaf het dom-rechtse discours oplepelt, wordt meteen kaltgestelt, dat wordt althans geprobeerd.

Een andere keer zat ik tegenover een racistische wezel die beweerde dat Marokkanen genetisch racistischer waren en op de een of andere manier verwachtten lui, die zelf de controle over iedere sluitspier verliezen wanneer een aspect van hun cultuur wordt bekritiseerd, dat ik daar vrolijk instemmend zou knikken.

Monopolie op geweld

Hier moest ik aan denken toen ik gisteren dit filmpje zag waarin Corbyn min of meer gedwongen wordt te zeggen dat de door de Amerikanen vermoorde Iraanse generaal-majoor Qassem Soleimani een terrorist is.

 

 

Corbyn legt terecht uit dat er internationale afspraken gelden en dat Soleimani een generaal was in dienst van de Iraanse overheid. Terroristen opereren buiten de overheid om. Er zijn nu eenmaal afspraken dat overheden het monopolie op geweld hebben en dat overheden dus, wanneer zij dat nodig achten, geweld mogen toepassen. Daarover valt genoeg te zeggen, maar wellicht in een later stuk.

Afknallen

Als je overeenkomt dat regeringen geweld mogen toepassen en alleen groeperingen die buiten de overheid opereren terroristen zijn, dan kun je dus niet opeens de regels gaan aanpassen wanneer een Westerse leider zich gedraagt als de ordinaire misdadiger die hij is en de generaal van een andere staat omlegt.

Dat is een onverkorte, expliciete oorlogsdaad. Niet door een splintergroepering, niet door een onaangepaste sekte, maar door de zittende president van Amerika die zogenaamd de leider van de vrije wereld is.

En wat doen journalisten? Bij iedereen zuigen dat ze hem terrorist moeten noemen (in dit filmpje moet de democratische presidentskandidaat Elizabeth Warren verklaren dat Soleimani terrorist is). Want als je een terrorist uitschakelt, heb je iets goeds gedaan, nietwaar. En laat het nu net zo zijn dat werkelijk iedere niet-witte uit Afrika of het Midden-Oosten, hoe handig, een terrorist is in de ogen van de westerse politiek die je zonder enige scrupules, verantwoording of consequentie kunt afknallen.

Terrorist

Het Westen en Westerse politici kunnen zich zo baden in weelderige onschuld, want doordat ze de regels en labels selectief toepassen, zijn ze ook nooit van toepassing op hen. En dus wordt een oorlogsdaad een moedige uitschakeling van een terrorist omwille van de vrede.

Loop je nietsvermoedend naar je werk in Afghanistan, word je gedood door een drone. Terrorist. Vier je de bruiloft van je dochter in de speciale feesttent, krijg je een bom op je gegooid. Terrorist. Word je uit je huis gesleept dat al decennia van jou is om ruimte te maken voor een kolonist. Terrorist.

En de Westerse journalisten schrijven het gretig op, hoor. Sterker, ze kloppen eventjes bij je aan om te horen of je het opgelegde discours wel eigen hebt gemaakt.

Han ten Broeke

Voor het gekrakeel begint en het gekrijs klinkt dat ik Soleimani ophemel: van mij mag Soleimani een terrorist genoemd worden, ik heb nul sympathie voor beulen die mensen onderdrukken of ze nu wel of geen deel uitmaken van het staatsapparaat. Maar als Soleimani een terrorist is, dan Trump, Netanyahu, Bin Salman, Bush en Blair ook. Zij zijn niet beter, beschaafder of fatsoenlijker. Zij dienen geen hoger doel. Al denkt Han ten Broeke van wel. Maar goed, die denkt ook dat hij over het personeelsbeleid van de universiteit en de redacties gaat en dat stagiaires voor de heb zijn.

De zogenaamde Westerse waarden waar zovelen steeds mee lopen te pronken, van universele mensenrechten, gelijkheid en de Geneefse conventie, betekenen helemaal niets als je die willekeurig toepast en de essentie ervan met voeten betreedt.

En hou op met mensen jouw visie en labels op te dringen. De wereld is gelaagder en complexer dan jouw bekrompen, euro-centrische blik die ons nog zuur gaat opbreken.

Hassnae Bouazza is schrijver, journalist en televisiemaker. Bekijk hier de documentaire ‘De Klas van 94’, die ze samen met historicus Nadia Bouras maakte. Komende donderdag wordt in het Frascati-theater Stadslab #3 opgevoerd, een co-productie met Fatima Elatik. Ze was ook eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 09.01.2020 @ 08:23

[Home]
 

1 Reactie

op 09 01 2020 at 08:24 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS