Home » Archief » Arbeidsmigranten uitbuiten is een oer-Hollandse volkssport


[08.10.2022]

Arbeidsmigranten uitbuiten is een oer-Hollandse volkssport

Peter Breedveld


Scène uit Noita Palaa Elämään (The Witch), Roland af Hällstrom, 1952.

Gisteren was de presentatie van alweer een nieuw boek van Hassnae in boekhandel Paagman in Den Haag. In opdracht van de FNV heeft Hassnae in het boek ‘Arbeidsmigranten in Nederland‘ de schrijnende verhalen opgetekend van zes Poolse arbeidsmigranten die in Nederland door uitzendbureau’s en andere bedrijven zijn uitgebuit en mishandeld, om daarna zonder pardon weer op straat te worden gezet.

Een commissie onder leiding van Emile Roemer heeft een paar jaar geleden al gewezen op de schandalige manier waarop arbeidsmigranten worden behandeld en tijdens de coronalockdowns verschenen in de media schokkende verhalen over deze mensen, die opeengepropt in busjes werden vervoerd naar de distributiecentra en die te verstaan werden gegeven dat ze hun corona-koorts maar moeten onderdrukken met paracetamol.

Appeltje eten

Er is nogal veel aandacht voor, vooral dankzij de FNV. Mijn bek viel echter open toen ik Minister van sociale zaken Karien van Gennip, die het eerste exemplaar in ontvangst nam en het omhoog hield, hoorde zeggen dat ze dit niet wist toen ze aantrad als minister. Ze zei ook dat we zo niet met elkaar omgaan in Nederland, dat dit on-Nederlands was of iets dergelijks, dat deze mensen netjes moeten worden behandeld, dat hun rechten moeten worden gerespecteerd en dat we pas daarna van ze kunnen vragen dat ze participeren in de samenleving.

Ik was verbijsterd. Wat moet je eigenlijk kunnen om minister te worden in Nederland? Een appeltje eten met Rutte? Veel meer zal het niet zijn. Dossierkennis is niet nodig, je hoeft de krant niet eens te lezen en zindelijk redeneren is waarschijnlijk eerder een nadeel dan een aanbeveling.

Jarenlang circuleren de verhalen over uitbuiting al, en het is niet zo dat de Polen de eersten zijn die ten prooi vallen aan de meedogenloosheid van onze vaderlandse ondernemers. De voormalige Marokkaanse en Turkse gastarbeiders kunnen je daar ook smakelijke verhalen over vertellen. Buitenlandse arbeiders exploiteren en uitbuiten is een oud-Hollandsche traditie van minstens vierhonderd jaar oud, zullen we maar zeggen. En toen er dankzij ome Poetin verse aanvoer uit Oekraïne kwam, wisten de tomatentelers en distributiebedrijven niet hoe snel ze dáár hun klauwen in moesten zetten.

Aanpassen

Maar de minister van sociale zaken wist van niks. Die dacht dat in Nederland iedereen loon naar werken krijgt en een chocoladeletter met Sinterklaas en een pakket met lekkers met kerst. Mensen uitbuiten is on-Nederlands. Dat doen wij hier niet. Zijn wij te netjes voor. Bovendien, dan kunnen we geen tegenprestatie van ze vragen. Arbeidsmigranten geef je namelijk geen fatsoenlijk loon, een fatsoenlijk huis om in te slapen en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden omdat we onszelf een beschaving wanen, omdat dat de fucking wet is, omdat dat is wat je GODVERDOMME doet als je een normaal functionerend mens bent in plaats van een parasitaire humanoïde, maar omdat we die tegenprestatie willen. Ze moeten meedoen, zich aan ons aanpassen.

In de paar minuten dat haar speech duurde, legde de minister perfect bloot waarom het huidige kabinet, en de vier, vijf, zes vorige, zo verschrikkelijk kut zijn en waren. Het is die horkerige berekenendheid, maar ook de totale onkunde om mensen gewoon als mensen te zien. Daarom hoor je een minister dus in het bijzijn van die Poolse arbeidsmigranten, die ook bij de presentatie waren, zeggen dat ze zich moeten aanpassen. Terwijl die Polen zich voorbeeldig gedragen. Het zijn de mensen van die uitzendbureau’s en distributiecentra die zich als varkens gedragen. Díe moeten zich aanpassen, díe moeten participeren aan de samenleving. Niet als tegenprestatie voor wat dan ook, maar omdat je dat doet, als mens.

Vergiftigd discours

Dat je zo geconditioneerd bent door het totaal vergiftigde discours in Den Haag over integratie en participatie en weet ik wat nog meer, dat als je een groep arbeidsmigranten ziet, je automatisch over meedoen met de maatschappij begint te mieren. Terwijl je niet eens wist wat ze hier doen en wat ze zich hier allemaal moeten laten welgevallen vanwege die geweldige lompe, horkerige volksaard van ons. Want het is oer-Nederlands, dit. Vroeger gingen we helemaal naar de andere kant van de wereld om dit met mensen te doen, nu halen we mensen hierheen om ze door de gehaktmolen te draaien.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 08.10.2022 @ 16:04

[Home]
 

1 Reactie

op 08 10 2022 at 16:05 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS